politika

Zacharova vyzvala Německo, aby netestovalo spolehlivost Ozbrojených sil Ruské federace

Diplomatka zdůraznila, že Rusko NATO neohrožuje, avšak kroky a prohlášení aliance jsou dostatečně přesvědčující o správnosti rozhodnutí o ukončení vztahů.

Moskva doufá, že Německo zabrání ministryni obrany Annegret Kramp-Karrenbauerové v testování spolehlivosti ruských ozbrojených sil. 

Uvedla to oficiální zástupkyně ministerstva zahraničí Ruské federace Maria Zacharova.

“Doufáme, že se v Německu najdou rozumní představitelé, kteří dokážou ochránit svého ministra obrany před bezohledným přáním otestovat spolehlivost našich ozbrojených sil,” citují slova Zacharové na webu ruského ministerstva zahraničí.

Diplomatka zdůraznila, že Rusko Severoatlantickou alianci neohrožuje, avšak kroky a prohlášení NATO je dodatečně přesvědčují o správnosti rozhodnutí o ukončení vztahů, protože „není možné vést dialog s těmi, kteří jsou připraveni pouze na konfrontaci“, poznamenala Zacharová.

Připomeňme, že ministryně obrany Německa Annegret Kramp-Karrenbauerová řekla, že NATO musí jasně ukázat Rusku svou připravenost použít zbraně, bude-li to nutné. Je přesvědčena, že aliance by měla jasně reagovat na akce a hrozby z Moskvy. 

Bundestag kritizoval prohlášení šéfky resortu obrany a vyzval, aby práci nové vlády nekomplikovala.

Nikita Mogilev
https://bit.ly/2XLeYBQ

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
paw
27. 10. 2021 01:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Holka jak se patri ,ze jo…Takze, proc by mel bejt mir kdyz muze byt valka,proc muze vladnout rozum, kdyz chce vladnout sebevrazedne silenstvi, proc se vymaze slovo laska a mit nekoho rad, je tak normalni /dnes naopak uplne nenormalni/,proc ocenujeme svobodu,lidskou solidaritu ,jen kdyz ji ztracime /kdyz ji jinak odkopavame nekam do kouta/,na co mame penize, aby vladly dluhy a bida,proc jsou ty nejzdravejsi jedinci nepritelem sveta na misto aby byli zakladem kazdeho naroda se svoji odolnosti a proc je zdravi lidi uhlavni nepritel a musi se s nim bojovat ,vladami,ministry zdravotnictvi ,doktory,vedci,v nemocnich a vakcinami a ja nevim cim vsim..Taky ze nova strategie je nacpat do EU co nejvice atombomb. Ten moment kdy se veci otoci proti, se asi neda postrehnout.
A proc je to dokola a proc je to i v nas..
Po valce se krici o miru,vlady si populaci rozmazluji /meli prsty ve valce az po lokty/,protoze , byla spousta milionu obeti a vsechno je rozmlaceny ,je dost prace ,soc. vyhod a clovek dre 30let ,aby si zaplatil obydli a za nic nemuze na rozdil od vlad. Chce mit kazdej lepsi zivot ,potom lepsi zivot pro sve deti..Normalka.
Kdyz jdu nakupovat vzdycky narazim u regalu na dva,tri ,kteri se pouze vrtaji v telefonech,kdyz je pozadam, rychle odejdou,aby prekazeli zase jinde, ale v tom samym obchode. Tedy prvni generace od valky je stale aktivni, druha mene a treti…to muze kazdej videt sam..Bezne jsou celonocni fronty na zakoupeni novych telefonu.
Aby se veci vratily do starych koleji 1854-1945,je treba…
A/ Nejprve se musi populace zmeknout do povolnosti,ochoty , isolace ,pohodlnosti atd. Jako kdyz si delate rizek, tak palickou do masa mlatite az zmekne..Jsou tu ulisni politici, media,propagandy ,situace ,krize,vyroba nepritele,kdo myslite ,ze zase bude proti nemu bojovat na fronte, mensi valky ,udalosti kterymi se manipuluje postupne za tim ucelem ,zkratka palicky..a bubenici..
Musi se vse vybudovat na dalsi rozmlaceni..Na lepsi zbrane atd.
B/ Musi se pockat az na

paw
27. 10. 2021 01:28
Odpovědět  paw

B/ Musi se pockat az na 3-4 generaci..Potom se objevi nadsene loutky a dokonce i loutkovovdici mohou prijit ze zakulisi,kdy a kde vse pripravili a jiz odhodit sve masky.
Ty masky plne laskavosti a nekonecnych starosti o lidstvo a jeho osud , uz nejsou treba..A je treba neco jinyho, kdyz svet zavedli uplne jinam.
Proto je uplne nezbytne treba Demokracie,po ktere vsichni touzi,zizni a nemohou bez ni zit a denne o ni vykrikuji plni starosti. DemoSluzka se ale zmeni pres noc do Demokraticke Diktatury. Proto nemame a nemeli jsme nic jineho..Priklad je i masarykovska demokracie predtim.
Kdyz komunismus a Putin jsou ty nejhorsi..
Neco z osobnich individualnich zkusenosti pro dekoraci..
Rodice stali u zdi s rukama nahore v 1942 jako kazdej,kdyz Gestapo delalo prohlidky a muj jednorocni bratr nemusel. To se opakovalo v 1951,ja byl 5 a bratr 9,u zdi jsme nemuseli taky stat. Mezitim se jeden rodic ozral poprve v zivote a spal v pangejtu a ,kdyz nebyl gestapem nalezen, vzali na zastreleni 80 let byvaleho predsedu soudu,jako nahradnika, kterej doma byl….Po valce byla hrozne husta propaganda proti nacismu a zalezitost a osud Lidickych deti me prinutil premyslet o tomhle svete,kde jsem se octl,bez sveho pricinenei ,ze neni nic moc a jedine zase smrt mne z toho vysvobodit..Do skoly potom za nami chodili stb v gestapacky plastich,ktere jsme vidali v biografu.. V matersky to bylo dobry ale od prvni tridy jsem zacinal nenavidet …

paw
27. 10. 2021 01:49
Odpovědět  paw

Moje nenavist k pedagogum a vzdelani vzrustala. Vyzvan k tabuli nebavil jsem se s nima,nemohl i kdyz jsem latku casto vedel,pamatoval z vykladu. Na konci roku se to nejak udelalo , nechtel jsem ztratit kamarady a kamaradky a pedagog nechtel slyset otazku, jak to ucis soudruhu,kdyz ti zaci propadavaji..
Pedagogove ,tvrde i fyzicky vymahali kazen,vnucovali ideologii,vychovy a komunismu,/predtim casto k nacismu/,diktatorovali do absolutni poslusnosti a nelisili se od Gestapa,STB a jejich metod ,udavali nas rodicum abychom byli take mlaceni, jako cesi po udani pri vyslechu v peckarne ,kdy jen Fucik nebyl postizen a navic mel caste vyjizdky na vecere do prazskych restauraci,co si mysleli o tom a o nem ostatni nevecerici a casto zase zbity do krve veznove se nevi..
Kazdej muze dnes sledovat ty s nekolika doktoratama humanitarnich ved a jejich pedagogicke metody a akce.
A Mefisto nikde..
Vic doktoratu,vetsi nadeje pro rozene sluhy a jejich uplatneni..
My u nas nikdy nebudeme jako ty pruty knize Svatopluka.

Pavla
27. 10. 2021 07:46
Ohodnotit příspěvek :
     

No, to já taky doufám 🙂

Michal47
27. 10. 2021 10:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Maria Zacharova správně upozornila Německo, které jde stále více a nesnesitelně ve šlépějích nacistů na to, že jestli neumravní a nezabrzdí tu neskonalou ?, tak ponese následky jejího počínání celá zdegenerovaná Evropa. Rusko udělalo jediný správný krok, že se s těmito fašisty nehodlá nadále vůbec bavit. S fašisty se nediskutuje, na ty se bez vyzvání okamžitě střílí!!!!

josef
27. 10. 2021 13:25
Ohodnotit příspěvek :
     

diskuse dobrá ale nezapomínejte přátelé že varování je platné i pro nás protože nás Kolářové s Vystrčili dovedli pod křídla trotlů co zapoměli že dostali u Berlína na zadek . Byl jsem cenzurován za předchozí příspěvek asi jsem šlápl někomu na nohu. Tak uvidíme.

Administrátor
27. 10. 2021 16:20
Odpovědět  josef

Nikoli cenzura, ale..Nastavení systému, vyhodnotilo nevhodně použité slovo v komentáři,..z tohoto důvodu sytém komentář potlačil.

Editor
27. 10. 2021 19:09
Odpovědět  josef

I sprosté slovo jde napsat tak, že to projde. Místo výrazu “kdo má do pr..le díru se napíše “kdo má řádně zakončený trávící trakt” a žádný systém to nenajde!

zdena
27. 10. 2021 16:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Mno… ono to není tak dlouho, co měla německá armáda na obrněných vozidlech místo střelných zbraní jen pomalovaná košťata, tvářící se jako opravdové hlavně…. a moc se toho od té doby nezměnilo… jenže německé blufování a silné řeči se mohou vymstít celé Evropě… co s tím ? ….

Anonymní jméno komentáře
27. 10. 2021 19:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Nedávno se v jakémsi pořadu v TV (už nevím na které stanici) objevila informace, že Stalin (ten krvavý Stalin) nabízel Adenauerovi sjednocení Německa a odchod vojsk SSSR pod podmínkou, že sjednocené Německo se zaváže nevstoupit do NATO. Adenauer to odmítl. Z toho vyplývá, že pohádka o touze dobýt celou Evropu není až tak pravdivá, naopak to, že SSSR šlo vždycky o vybudování ochranného perimetru, od Baltu k Černému moři. Stalin zemřel 1953, Západní Německo ( BRD nebo SRN) vstoupilo do NATO 1955, tedy k nabídce muselo dojít mezi lety 1949 (založení NATO) a březnem 1953, kdy Stalin zemřel. Takže ten plán Churchilla “Unthinkable” není až taková báchorka, jak se snaží současná historiografie přepisovat dějiny. Abych nebyl za anonyma, tak se přiznám, jsem to já, římský voják 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
paw
28. 10. 2021 03:32

Dodnes odmitam vzdelani to jejich a nikoliv moje. Moje osobni svoboda mi to prikazuje.Je to casto jen snuska dohodnutych lzi a nepravd.Dale mnozi se to ideologiemi,ktere vnucuji detem do podvedomi a deti rostou s tim ze ideologie pro narod je nezbytna..Vse se meri jak se deti uci a manicka bude kadernici a jiricek soustruznikem ..Kazdej talent se umlcuje , neni cas kvuli ucivu na zaky !!!
Odcizeni,zotrocovani zaku, rozdily urcuji profesori,totalni podrizovani prednost maji ti ukazneni snadno ovladatelni v kazdem rezimu..
Detem se denne vnucuje, kdyz budou porad poslusni budou odmeneni..Davani za priklad atd..A vede to kam?
Sotva politici uloupili lidem jejich revoluci v rijnu 1918 , prisly tvrde zakony,napr. bytovy zakon,poridili humanisti a bohaci mohli vyhodit rodinu na a ulici..behem hodiny.Teror bohacu denni hrozba vyhozeni z bytu pak dodavaly vladam potreby strach a pohodlne ovladani vetsiny..
Obzvlast v krizich se to osvedcilo,ze podpora komunistu rostla. Dalsi exekuce atd. Od Versailes politici prevzali diktat a slozeni statu s asi deseti narodnostma , ktere kvicely neustale jak je cesi a jejich vlada utiskuji.
Takze cesi si na vlnach nadseni samostatnosti budovali,ale ovoce jejich prace odevzdavali jinam. Nic noveho. A stat byl ovsem od zakladu nestabilni..Neustala propaganda ideologie demokracie a vychovy vladla.
S tim samozrejme sireni byrokracie ,korupce atd. Rozdrobene strany sestavovali ,neschopne vlady i v krizi..Lide se v 38 sjednotili,ale strany a politici nikoliv..
Nejsilnejsi zdaleka byla Sudetska strana,sjednocovala drtivou vetsinu germanu ktera po volbach mela mandat jmenovat vladu. Ani takove zakadni ohrozeni existence statu demokraty neodradilo. Sudetsky germani meli zakaz a za ukol zniceni statu a naroda z Berlina. Chteli odtud nasili,ale byla velka moznost v pripade vlady germanu v CSR zahajit s nimi vyjednavani k pripojeni k Nemecku.

paw
28. 10. 2021 03:55
Odpovědět  paw

Jednou dav vzdelanych ctenaru mne ostre odsoudil,kdyz jsem napsal ze nejradeji ctu v cestine. Proc ,ze musi byt vsude tolik slovenskych clanku a prispevku. Proc potom nejsou clanky v srbstine, polstine,rustine atd../Casto mi unika vyznam. /Zkusil jsem napriklad cist pribeh od Chandlera,ktery zacinal,Phil Marlow sa usalasil na Broadwaji..Ja nemam vetsinou nutkani poucovat a vysvetlovat. Od daru slovaku mocnostmi do CSR v 1919 ,zacaly hystericke narky, aby nikdy neprestaly. Po vzoru madaru ,jejich vzoru,/cesi nikdy nebyli mirne receno v oblibe i kdyz nemirne stedri, aby ulceli neco tech narku/ Tiso ihned v pravou chvili odejel pozadat vudce o ochranu Rise ,proti Cechum,ale to se vynechava…Od 48 to trvalo 20 let od jejich horliveho fasismu k vlade v komunisticke CSSR. Svrhli s pomoci Kremlu ceskeho presidenta a ujali se vlady k okamzite okupaci. Ihned v 69,si zaridili zakon ,ze 3 mil slovaku meli v parlamente stejne hlasu, jako pres 10 milionu cechu.. Vladli totalne a budovali si vse az nam prinesli brzy pro zmenu zase demokracii..A Havel ani asi netusil, ten vyznam a dopad rozdeleni statu. A zdaleka mene problemu a zdaleka mene neustalych snah za ucelem rozbiti statu..Kazdeho, ve kterem ziji.. Ctenar je doufam obeznamen trochu s pomery..Hodne jsem take videl a zazil ,pri mych castych navstevach a Slovensku..
Otroctvi a poslusnost si pojistili ihned zavedenim Euro.

Editor
28. 10. 2021 11:03
Odpovědět  paw

Když nejraději čteš v češtině, zkus diakritiku nebo si necintej pentli. K češtině diakritika patří už od dob Jana Husa!

paw
28. 10. 2021 19:32
Odpovědět  scipio

Zminil jsem se o mem vzdelani coz byl jen takovej zert..Zadny neni,jako Moje University M.Gorkeho..Ale dovoluje mi to videt pres nektere osoby, kteri maji zvladnuta uciva 3-5000 let vyvoje sveta. Cekam vzdy zdali se objevi nejaky postreh a kdyz se neobjevi nekdy zareaguji. Ze to chybi,na doplneni celeho obrazku.
K nasemu vyroci. Mezi nami nazev Ceskoslovenska Republika byl zase dost podvod zapadu. Aby nas na ni chytli.Slovensko zaostale a snad mene pocetne s madarskou jeste mensinou ,nez velka vetsina a hospodarsky neuveritelne silna s rakouskymi germany nam pridelenymi. Jak pak to bylo ze germani nechteli zit mezi svymi. Ani vlada nase to nechtela, ani zapad..Spravnej nazev mohl byt ceskogermanska republika ale demokracie /dnes zase v kreci zaniku/,musi byt jako zasterka a dost krute jednani demokratu muzeme videt v rustu a vlivu kom. strany u nas..Velkou popularitu mel i jisty Fucik. Nas delnik byl nejlepsi na svete a proto jsme museli byt spolknuti bez konfliktu. Hitler kricel,ze musi mit suroviny a potraviny, kterych je u nas pomalu.
Meli jsme velkou vinu na zhrouceni Rakouska a to se neodpousti.Lide obycejni cesi,zdola se osvobodili bez povoleni pred 100 lety..
Kdyz Cina odesla z Versail. s prazdnou, kdy statisice cinanu budovali opevneni a zakopy ve Francii,bylo s podivem ze byly odebrany nemecke voj.zakladny v Cine a darovany Japonsku.Za par let uz tam byli japonci okupanti.A hura na Rusko/SSSR. S podivem,ze predtim napadli Rusko v 1904 ,kdyz byli predtim vyzbrojeni brity az po zuby.Nekdo z demokratu ,uz myslel na budouci valky..V 1850 se odehraly velke zmeny v Japonsku po navsteve Americanu..
Valka pro Rusko dopadla pri jednani pod vedenim Usa dobre. Ponevadz bylo treba udrzet dobre podminky pro velkou zidovskou mensinu v Rusku potrebnou a budoucnost o 13 let pozdeji..

paw
28. 10. 2021 20:07
Odpovědět  paw

To by snad stacilo jako uvod, ale svindlovali i komunisti u nas od zacatku,vetsinou zvoleny Gottwald byl ihned po 48 odstranen ve prospech jisteho Salzmana a Masaryka mladsiho.. Obrovske miliony dolaru na zapad na zaplaceni znarodneni..A svindle pokracovali jeste vice s Chruscovem a Breznevem..Eto vase delo.
Statnik zeme s hospodarstvim a ekonomikou,v prumeru,/ale kupodivu vytecne vyzbrojene/ a nekde uprostred, je dnes stredem svetoveho deni. Vsichni jezdi za nim..Stal se oblibeny svym vystupovanim a projevy u obyclidi celeho sveta..Vyznacuje se zmnozenymi nedavno recmi ideologickymi a kritickymi vuci zapadu a nedavny projev ve Valdai,tak vzbudil pozornost sveta..V podstate velka kritika,rozhodnuti a soud o zaniku kapitalismu, ktery ted prave ,ale mimo jine velmi horecne prihrava a manipuluje Rusku velke zisky.Bulharske deti a nemocnice take nebudou mit energii..Jako Evrope ,treba v Moldavii, kde se neobnovila smlouva s Ruskem…Takova samozrejmost. Nebo umysl? Nebo nedavne nesmyslne a umele stekani ceskych politiku na Rusko..Kapitalismu a hlavne ten demokraticky vravora,po staleti stale mezi valkama ,krizema,masakry, tragediemi atd. Je toho moc a kazdy to vidi a vi. Presto,nebo prave proto,pres svobodne volby vsude je vecny ..Proc tedy ta nahla kritika a proc absence nejake vise jak a cim kapitalismus nahradit.Ta absence a vakuum ,mluvi ke mne nahlas.
Kritika u politika svetoveho vyznamu tohle musi obsahovat. Jinak jde o prazdna slova..A to je ceho si zatim nikdo nevsima..Jeden kdyz ma prostor a povoleni myslet muze se domnivat,ze jde o nejaky nenapadny a dalsi posun teziste svetoveho deni, od demokraticky dodaneho absurdniho Bidena k popularnimu a o mnoha zalezitostech sveta dnes rozhodujicim Putinovi???
Putin rozhodl,ze doda plyn a levnejsi do Evropy v potrebnem mnozstvi..Skoro to vypada ,ze Gazprom muze zbankrotovat.Dluzi mu mnoho statu a obrovske,nezaplacene castky v miliardach..
Mnoho statu v EU take plyn nepratelsky nechce..