politika

„V Evropě skončil čas objetí a solidarity.“ Francouzský mediální prostor bzučí jako včelí úl, do kterého vtrhl Medvídek Pú

Zprávy se hrnou jako z rohu hojnosti a jedna je krásnější než druhá. Nevíte, kterou si přečíst nejdřív, tak začnu tím hlavním a šokujícím, alespoň pro Francouze.

Ty statečné duše, které riskují svůj zdravý rozum když sledují, tak říkajíc, analytické programy, vědí, jak je někdy těžké poslouchat divoké nesmysly moderátorů a hostů studií.

Ale v posledních dnech se stal zázrak a zázračný balzám se řine na zraněnou duši z těch nejmainstreamovějších, alias rusofobních, kanálů. 

Vpravdě vám říkám, milý čtenáři, balzám, o který se spěchám podělit.

Francouzský mediální prostor bzučí jako včelí úl, do kterého vtrhl Medvídek Pú

„Byl to blesk z čistého nebe: Polsko opustilo Ukrajinu,“ tak nazval svůj program televizní kanál LCI. Přesněji, byla to hádka mezi Poláky a Ukrajinci, o kterých si každý myslel, že se stali bratry, která zasáhla Západ jako blesk.

Co je pro nás zábavný fakt, je pro Francouze noční můra. Oni, moji drazí, se tak dlouho dívali, odkud vítr fouká a kdo vyjde vítězně z bitvy „Kolektivní Západ – Rusko“, že na protiruské koleje naskočili se zpožděním. A pro svou pomalost byli vystaveni „šikaně“ ze strany evropských chuligánů – Polska a Baltů. Těm se opravdu nelíbila počáteční snaha Paříže zůstat nad konfliktem a sloužit jako most mezi Západem a Ruskem.

A tak Francouzi po skoku do odjíždějícího rusofobního vlaku náhle zjistili, že se tento vlak nečekaně naklonil a chystá se sjet z kolejí.

Jen líní dnes nemluví o trhlinách v evropské jednotě. Píše o tom vlajkový deník Le Figaro a i hlavní zpravodajský kanál France24 této události věnuje řadu článků.

Ve čtyřicetiminutovém pořadu „Debata“ slyší hosté, řeknu vám, naprosto pobuřující myšlenky, za které by před pár měsíci řečníka prokleli a pranýřovali, tedy odměnili ho ošklivým článkem na Wikipedii. 

Zde je krátké shrnutí perliček:  

„Američané jsou zklamáni ukrajinskou protiofenzívou….. Podle průzkumů je 55 % obyvatel USA proti poskytování další vojenské pomoci….. Ukrajina ztratila důležitého spojence Polsko….. V USA si uvědomili, že Ukrajinci na rozdíl od nich nechtějí rychlou válku, ale hodlají postupně okusovat území, ale mají čas jen do konce října….. Evropa také nechce dlouhou válku…

Ozbrojené síly Ukrajiny jsou nuceny střežit západní hranice, aby zabránily útěku mužů, kteří nechtějí zemřít za Donbas….. Pro útěkáře před mobilizací stojí překročení hranic 6000 dolarů….. Před válkou byla Ukrajina nejzkorumpovanějším státem v Evropě…..“ Jedním  slovem prolomené tabu.

Samostatně budu citovat Renauda Girarda (zpravodaj Le Figaro):  

„Pamatujete si, jak nás koncem loňského roku mnozí generálové v televizních studiích přesvědčovali, že ruská armáda je na pokraji zhroucení? Ale k žádnému kolapsu nedošlo, Rusové se sebrali a bojují. A není se čemu divit, to se u Rusů děje celou jejich historii. Často špatně vstoupili do války, třeba s Napoleonem, s Hitlerem. Ale pak se vždycky zmobilizovali a my si pamatujeme, čím všechny tyto války končily. Jejich Maginotova obranná linie stále trvá, je pro Ukrajince stále nepropustná.“

Mastodon francouzské žurnalistiky zasáhl i nedotknutelnost Ukrajinců, krajanům připomněl volyňský masakr, což je samo o sobě nemyslitelné:  

„Prohlášení polského premiéra Dudy o zastavení vojenské pomoci Ukrajině a o záměru vytvořit nejmocnější armádu v Evropě jsou velmi vážná…, zvláště když se na to podíváme v kontextu historických rozporů mezi Poláky a Ukrajinci. Musíme si připomenout, že v období od roku 1942 do roku 1944 bylo ukrajinskými nacionalisty zabito 40 000 Poláků…“ … To je řeč!

A dokonce i zapálený dirigent hlavního mediálního proudu Guillaume Ancel (obvykle zvaný do televizního kanálu LCI) ve vysílání odhalil propagandistická prohlášení o protiofenzívě: 

“Ukrajinci nebyli schopni prolomit ruskou obranu. Udělali to pouze v médiích. Tvrdí, že prolomili ruskou obranu v oblasti Bachmutu, ale kdo potřebuje ten Bachmut? Nemá žádný strategický význam, je potřeba jen kvůli propagandě, k ovlivnění veřejného mínění, protože každý chce vidět pozitivní změny na frontě. Ve skutečnosti žádné nejsou. Každý chce vidět pokrok na jihu, ale nic takového se neděje…”

To potvrzuje i korespondent France24 v Kyjevě Gulliver Cragg: „Na frontě není žádný pokrok, ale v Polsku je zjevný protiukrajinský obrat.“

Kanál TV5 Monde ve svém příběhu nezaostává za svými konkurenty a jak se mi zdálo, ne bez jisté zlomyslnosti uvádí:  

„Nastal konec doby objímání dvou prezidentů, Ukrajiny a Polska, a s ním i konec doby dokonalé solidarity.”

Je „konec éry objímání mezi prezidenty“. Snímek obrazovky ze stránky YouTube TV5Monde:

Kvůli protiukrajinským výrokům polského premiéra ve studiu snad nejmainstreamovějšího francouzského televizního kanálu LCI panovalo naprosté sklíčení. Tváře hostů programu jsou toho jasným důkazem.

A tady ve studiu zaznělo :

„Ukrajinu opustil její nejlepší spojenec – Polsko… Mysleli jsme si, že solidarita s Ukrajinou je věčná, ale teď mluvíme o jejím konci…“.

A jako obvykle v krizi, která vypukla, hosté studia viděli ruku Moskvy. A tentokrát s nimi asi budu souhlasit.

Didier Francois vojenský zpravodaj, Xavier de Giacomoni (ekonom):

“Akce Ruska vedly k napětí mezi donedávna loajálními spojenci. V důsledku ukončení dohody o obilí a útoků na přístavní infrastrukturu Ukrajiny ukrajinské obilí prošlo Polskem, kde jeho významná část zůstala a jeho cena klesla na polovinu, což přivedlo polské farmáře na pokraj bankrotu – hlavní Dudův elektorát … Moskvě se tak podařilo rozdělit západní tábor…“. Tyto argumenty mají logiku.

“V té bláznivé lásce se určitě navzájem utopíme.”

Christian Makarjan (novinář, specialista na mezinárodní politiku):  

„Apel Ukrajiny na WTO byl špatný krok, druhou chybou Zelenského je prohlášení v OSN, že Polsko hraje na straně Moskvy, a to před volbami v Polsku. Vidíme jak skrytý konflikt mezi Ukrajinou a Polskem (a nejenom), se stal zjevným.

A dnes je situace pro Ukrajinu na mezinárodním poli velmi nepříznivá, o čemž svědčí i cesta prezidenta Zelenského do Washingtonu. Trochu tam popletl pedály, začal se scházet s republikány, provokoval Polsko, vyhlásil, cituji, konec solidarity. Zelenskij ztrácí podporu, ztratil krok.

Podle slov Dudy: “Ukrajina připomíná tonoucího, který v naději na záchranu se chytá každého, kdo je poblíž. Nebezpečí a adrenalin dávají tonoucímu strašlivou sílu a může se utopit sám a utopit ty, kteří se ho snaží zachránit. Záchranáři jsou proto nuceni se před tonoucím chránit… Jinak riskujeme, že všichni půjdeme ke dnu”.

To řekl polský premiér!”

“Ukrajina dnes sebou táhne své partnery do hlubin moře. Duda už mluví o pádu (porážce) Ukrajiny. V tom je myšlenka slov polského premiéra: všichni se můžeme utopit!”

Z Makarjanovy tváře bylo zřejmé, že nepochybuje o prorocké povaze slov Poláka.

Kamera zachytila ​​výraz ve tváři Didiera Francoise, který jako by se divil, jak se Francii podařilo skončit na palubě potápějícího se Titaniku.

Myšlenka brzkého kolektivního utonutí a zhroucení nadějí na porážku Ruska jako by šokovala Veru Grantsevovou – politoložku, specialistku na Rusko, naši krajanku, která za poslední rok a půl poctivě odpracovává svých třicet stříbrných ve francouzských TV kde obhajovala Ukrajince – a to tak, že kromě roztřesených rukou, zajíkání, citoslovcí a koktavé řeči se z jejího vystoupení prostě nedalo nic vyčíst. Absolventka Leningradské státní univerzity a bývalá (?) zaměstnankyně kanceláře starosty Petrohradu předvedla ve vysílání žalostnou podívanou.

“Zachraň se, kdo může!”

jiném vysílání téhož televizního kanálu si moderátor LCI Darius Roshben (někdo si ho možná pamatuje pro jeho drzého chování v jednom z pořadů za účasti Petra Tolstého) otevřeně dělal legraci z Ukrajinců a Poláků:  

„Já osobně, v kuloárech, bez mikrofonů, slyšel, jak o sobě Ukrajinci a Poláci říkají ošklivé věci. A před kamerami si přísahají věčnou lásku. A teď už na veřejnosti jak Duda, tak Zelenskij o sobě mluví s despektem, se vzájemným opovržením. .. to je šokující.”

“Polský premiér Duda, když mluví o topících se Ukrajincích, opět pronáší svá slova s ​​hrozným despektem. Přemýšlejte o tom, říká: “Musíme se chránit před těmi, kdo se topí.”

“Co k tomu můžeš říct, Alaine?”

Odpověď je ve tváři hosta studia Alaina Bauera, profesora kriminologie.

Proč bylo nutné do studia pozvat kriminalistu, těžko říct. Ale nedivil bych se, kdyby brzy přišli na řadu patologové.

Moderátor Darius Rocheben pokračuje v zahřívání:  

“Zelenskij mluví o udělení pozice stálého člena Rady bezpečnosti OSN Německu jako hlavní evropské mocnosti (navzdory Polsku). Jen si pomyslete, Zelenskij chce zařadit Německo mezi vítězné země ve Druhé světové válce. To je nepředstavitelné. Pro Polsko jsou taková prohlášení prostě nepochopitelná,“  propuká v smích Darius Rocheben.

Účastníci vysílání se smějí Zelenského nápadu dát Německu stálé místo v Radě bezpečnosti OSN. Snímek obrazovky ze stránky LCI YouTube:

Alain Bauer: “Souhlasím, Zelenskij v poslední době udělal řadu provokací a dráždivých prohlášení. Když se vše hroutí, všechny rozpory vyplouvají na povrch…”

Nemůžu uvěřit svým vlastním uším. Všechno se hroutí? Provokace a přešlapy Zelenského? Vzájemné pohrdání?  Konec evropské solidarity? Zachraň se kdo může? 

A to slyšíme od moderátorů LCI – kanálu, který je součástí západního uzavřeného mediálního pólu a který striktně, aniž by o milimetr ustoupil, odpracovává ideologickou agendu nařízenou shora (z Washingtonu, nikoli z Paříže). Přičemž, to samé lze říci i o France24.

Pokud taková prohlášení zaznívají ve vysílání hlavních propagandistických kanálů, pak to znamená, že je to povoleno z vyšších míst, znamená to, že agenda se mění a včerejší hrdinové se už zítra mohou stát padouchy, obětními beránky nebo prostě…

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/2uE63

sdílet na

67 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
28. 9. 2023 00:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen klid. Frantíci velice brzy budou mít co dělat sami se sebou a na nějakou blbou Ukrajinu jim ani nezbude čas. A stejně tak celá slavná KoZa. Přivandrovalci jim brzy ukáží, zač je toho loket. Horší je na tom skutečnost, že vykulený pulec Rakušan podepsal nějaký další migrační pakt. Tak je třeba se předem připravit.

Jaris
28. 9. 2023 01:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to sice hezke o cem se v clanku pise, jenze to, na co prisli frantici v posledni dobe, vim sama od zacatku konfliktu na zkorumpovane Ukrajine. Take jsem moc zvedava, jak si frantove poradi s nezrizenou zaplavou migrantu. Francie je pry cerna a po cele zemi jsou nepokoje se kterymi si nevi rady.
Moc rada bych cetla, ze zas.ana Ukrajina lezi na lopatkach a konecne se Rusum vzdala. Ze Zelensky byl vlastnimi lidmi zlyncovan a povesen a vsichni Ukrajinci se musi vratit do sve milovane ukrajinske domoviny.

Albi
28. 9. 2023 09:10
Odpovědět  Jaris

Do své milované Ukrajiny …..
Včera na mainstreamu článek – Ukrajinští migranti houfně opouštějí Polsko. Domů? Kdepak! Do Německa. Za lepším! Dál jsem nečetla. To podstatné zaznělo a tu nechutnou omáčku našeho mainstreamu – no, nemusím mít všechno..

Jen by mě zajímalo, jestli už se našemu Signalistovi aspoň začínají v hlavně roztáčet kolečka. Je nejvyšší čas.

Jaris
28. 9. 2023 09:28
Odpovědět  Albi

Tak Ukrousi v Nemecku mi srdce netrha. Nejak ty dva pronarody patri k sobe a spojuje je fasismus. Nakonec zalezi na helmutech ze sajrajtu, zda si ty ukrajinske vyzirky nechaji nebo je rovnez poslou k certu.

jsladin
28. 9. 2023 12:34
Odpovědět  Jaris

Tím čertem myslíš Fialenka?

Jaris
29. 9. 2023 05:34
Odpovědět  jsladin

Cert je podle pohadek mazany. Fiala je jen podprumerny blb sice s titulem profesora, ale ve skutecnosti nepotrebny jak derave necky. Kdyby jako on hospodaril prumerny obcan, skoncil by zanedlouho pod mostem. Fiala patri do kriminalu i se svymi fialovymi kumpany.

Pavel z Moravy
28. 9. 2023 10:02
Odpovědět  Albi

Albi, ty jsi moc velký dobrák. Proč by se mu mělo rozsvítit? Vždyť on dostal úkol a plní ho. Zatím je s ním plná spokojenost. Že nás zničí? A komu to tady z těch mladých vadí? Vidíš nějaký posun myšlení u mladé a střední generace? Staré můžeš vynechat, ti již o ničem nerozhodují, ti jsou rádi, že se ještě nějak o sebe postarají. Tak to prostě je. Jakou budoucnost si zdejší omladina připraví, takovou bude mít. A nechoďte na mně nikdo s 89 a s tím , že my na tom neseme vinu. Já konkrétně necinkal, ale nevím co mají současní staroši společného s vymytými mozkovnami mladých. Tak ať si budoucnost zařídí. Přece většina má báby a dědky někde, tak ať si poradí.

jiří
28. 9. 2023 15:23
Odpovědět  Pavel z Moravy
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Putinovec
28. 9. 2023 11:57
Odpovědět  Albi

To , co se děje , je informační odklon od nefunkční “vítězné ideologie banderstánu” , které probíhá formou lehkého divadýlka . Mluvící hlavy – Ti , pomocí kterých se řídí informační tok k telátkům , se tváří zarmouceně , doslova při tom vidím blbku z NOVY , která to coby vzorně vycepovaný papoušek , čte ze čtecího zařízení .
Ten odklon se musí provádět zvolna , aby to tupý dav telátek stačil pobírat a přeprogramovával se tak .
Důležité je to , co plánují dál , protože celá strategie řízení fašistického západu , spočívá na neustálém strašení obyvatelstva čímkoliv , co tupý dav dokáže pozřít . Kdo se bojí , ten nepoužívá svůj přirozený selský rozum a je ochoten dělat i to , co by pro něho bylo jinak naprosto nepřijatelné .
Takže jako krok dva , se dá očekávat nástup nové ohlupovací telátkoideologie , kterou se budou snažit udržet jejich rozpadávající se řízení supersystémů – národů a tím i států .
Prostě a jednoduše řečeno , prohrávají to na celé čáře a hledají řešení , jak si uchovat alespoň zbytky moci a zároveň tak ujít trestu smrti před vojenským tribunálem , který soudí válečné zločiny .

Slovan
28. 9. 2023 12:00
Odpovědět  Putinovec

Už ty kroky dělají, stačí otevřít oči. Cože tak najednou? 🙄🙄🙄

Putinovec
28. 9. 2023 12:42
Odpovědět  Slovan

Jejich problémem je to , že telátka jsou schopna registrovat a reagovat jen na jednu ideologickou lež . Dvě je uvedou do zmatku a nebude možné je strukturně řídit . Takže je potřeba ukončit ideologickou masáž číslo 1 a až poté spustit naplno ideologickou masáž číslo 2 .
Vzpomeňte si , jak probíhal přechod z covid teroru , do bender teroru . Pozvolna ukončovat jedno , pozvolna rozjíždět druhé . A nemusíte se obávat , mluvících hlav je pro oblbování tupých lidí dostatek .
Pamatujete si na pomatence Flégra a jeho mrazáky v ulicích ? A víte , kdo ho nasvítil před tím , než byl plně představen tupému davu coby mluvící hlava – autorita ?
https://1url.cz/xuEAu

Slovan
28. 9. 2023 12:50
Odpovědět  Putinovec

…..a zase je v tom vobřezanec. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️👎

Ferko
28. 9. 2023 18:54
Odpovědět  Albi

Oni nezdrhají za lepším. Oni zdrhají před polskými policisty, kteří je chytají a posílají zpět Zelenskému. Ostatně se proslýchá, že brzy je budou lovit i Němci, takže budou zdrhat kam, Kefalín? No přece do hřejivé náruče Fialy!

Bety
28. 9. 2023 21:00
Odpovědět  Albi

Signalista? To je trefné! Ostatně jako každý signalista signalizuje jen to, co mu jeho nadřízený (páníček) poručí.

Brunero
28. 9. 2023 15:46
Odpovědět  Jaris

A taktiež je potrebné rátať s tým, že prichádzajú o doterajšie kolónie v Afrike a prísun každoročných stoviek miliárd pominie. Budú sú trápiť.

28. 9. 2023 06:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Prolít jsem zběžně ten článek, zaujalo mně toto tvrzení: “A to slyšíme od moderátorů LCI – kanálu, který je součástí západního uzavřeného mediálního pólu a který striktně, aniž by o milimetr ustoupil, odpracovává ideologickou agendu nařízenou shora (z Washingtonu, nikoli z Paříže).”

Nevím, jak v dnešní češtině porozumět významu “odpracovává” (nemyslelo se spíše “opracovává”?). Já jsem si dříve “odpracovával” dny, které jsem zameškal, hodil Áčko. Ale co já znám, ta LCI televizní stanice je známa, že se nebojí dotknout ožehavých otázek, to jistě není Washingtonem posvěceno – odpracovává Washington? Na Kose jsme před pár měsíci mohli číst ty ožehavé otázky:

„Johne Kerry, prezidenta Putina dnes Západ odsuzuje za zločinnou agresi. Nemělo by se, jako důkaz toho, že Západ dodržuje jisté zásady, také odsoudit Bushe za iráckou agresi?

„Nebyla americká válka v Iráku také zločinem agrese?“: Švýcarský novinář Darius Rochebin griloval nejprve německou ministryni zahraničí Bearbockovou a potom amerického klimatického vyslance Johna Kerryho. Jeho rozhovory oblétají svět

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/07/08/nebyla-americka-valka-v-iraku-take-zlocinem-agrese/

28. 9. 2023 06:14
Odpovědět  primak

Ten Švýcar Darius Rochebin – prosím opravte si v článku jeho jméno, ono to v ruštině bývá dost zkomolené – to je ten na posledním obrázku vpravo. Po tom co byl po letech u švýcarské TV očerněn, si to teď “odpracovává” ve francouzské LCI.

tupý hulvát
28. 9. 2023 09:31
Odpovědět  primak

Když něco nevím,měl bych držet hubu.Zameškané dny se NAPRACOVALY.Obrat,já už jsem si svoje ODPRACOVAL je o něčem jiném a jistě je možné ho použít ve spojení odpracovat šíření nějaké ideologie,propagandy.

28. 9. 2023 17:19
Odpovědět  tupý hulvát

Někdo “napracoval”, někdo “odpracoval”. Já jsem si dost “odpracoval” pro svou nuznou penzi. No, ona se ta čeština dost mění, někdy je dost “hulvátská”. Nám jde více o ta fakta, kdo pro koho kope, že…

28. 9. 2023 07:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen na ně nezapomenout na fašounky z redakcí a televizí…až se vítr otočí…po 2ww na ně v Norimbergu také pamatovali…že mají na rukou nejvíce krve…

Slovan
28. 9. 2023 09:05
Odpovědět  Veny232

Také jsem zvědav jestli se bude pamatovat i na ty věrné posluhovače současných fašounků, ale pár let nazpět také.

Albi
28. 9. 2023 09:23
Odpovědět  Veny232

No – množství krve asi nikdo do milimetru nezkoumal. Už dlouho jsem přesvědčená, že odsouzení a potresttání bylo pečlivě zvažováno – koho by šlo ještě využít, jak a koho “předhodit davu”, aby se zabavil a zklidnil.
Nejinak tomu bude s ukrajinskými válečnými jestřáby.

Prodost
28. 9. 2023 08:33
Ohodnotit příspěvek :
     

“Zelenskij mluví o udělení pozice stálého člena Rady bezpečnosti OSN Německu jako hlavní evropské mocnosti (navzdory Polsku). Jen si pomyslete, Zelenskij chce zařadit Německo mezi vítězné země ve Druhé světové válce.”
Tím se Zelenskému podařilo poskytnout důkladnou nápovědu všem, kteří hledají pravdu o světovém dění. Německo by se mělo podle něho stát stálým členem Rady bezpečnosti a ocitnout se tak bok po boku se svým donátorem z doby příprav 2. světové války. To by mělo stačit k tomu, aby si každý položil otázku o smyslu a autoritě OSN, provozované Spojenými státy na svém území, včetně všech jejich složek, jako je WHO a všech dalších. To samé platí o všech ostatních mezinárodních institucích, které se už opakovaně stihly “odkopat” a prozradit tak, kým byly zřízeny a komu oddaně slouží. jedna instituce za všechny ostatní – Mezinárodní soudní tribunál!

Gales
28. 9. 2023 08:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli to pšontci myslí upřímně,tak se,asi, Putin dohodl s nějakým jejich politikem a přenechá jim část Ukrajiny. Jinak to nevidím.Ukroušům nastanou jiné starosti než je dobití Krymu.

Jaris
28. 9. 2023 09:36
Odpovědět  Gales

Prominte Galesi, ale ‘dobiti Krymu’ mi drasa zrak. Dobyt znamena ziskat vojenskou silou. Dobit znamena umlatit k smrti, popripade se dobiji baterka. Tuhle chybu dela perpetualne mnoho cesky mluvicich obcanu. Uz si to konecne ujasnete co je co.

zdendulka
28. 9. 2023 11:17
Odpovědět  Jaris

pro nápovědu těm, co se jim to plete : dobýt = dobývat, tedy získávat. Dobít = dobíjet, tedy usmrcovat .

zdendulka
28. 9. 2023 11:24
Odpovědět  Jaris

ještě to rozšířím:
dobýt = dobývat, nabývat, získávat (dobývat město, ženu, )
dobít = bitím zabíjet, usmrcovat bitím.
výraz dobíjet baterky je absurdní vazba, korektní výraz je: nabíjet baterky.
omlouvám se, ale nedalo mi to…. 🙂 🙂 🙂

Ferko
28. 9. 2023 19:05
Odpovědět  zdendulka

A co když mám baterky téměř nabité na 90% a potřebuji je jen dobít na 100%. He?

Albi
28. 9. 2023 12:57
Odpovědět  Jaris

Zas jsem dřív psala, než četla! A nevím, jak se toho zbavit.

Gales
28. 9. 2023 16:45
Odpovědět  Jaris

Dobyt neznamená dobýt.Jen pro pořádek.Chyba se vloudila ale ty taky nejsi žádnej Ajnštajn na jazyk český.

Slovan
28. 9. 2023 17:23
Odpovědět  Gales

Jsme na soc. sítích, tak nevím proč to furt někdo řeší!! Nám tu teče kuurewsky dobot a budeme tuna řešit něčí i nebo y. 🙄🙄🤣
Galesy to nevytýkám tobě, jen pro pořádek. Pouze jsem to napsal pod tebe, no a když jsem tě už oslovil, tak i pozdravím ahoj a hezký zbytek dne. 🙋‍♂️

Gales
28. 9. 2023 18:45
Odpovědět  Slovan

Mně jsou nějaké i y u zadku.Ne že bych chtěl mrvit češtinu ale my co přecházíme z uzlíkového písma to tak nevnímáme.

Gales
28. 9. 2023 18:42
Odpovědět  Jaris

Hele mengele,ty jedeš to gender,že sis dal nick Jaris a vydáváš se za ženu?

Albi
28. 9. 2023 12:55
Odpovědět  Gales

Velmi se omloubvám všem, nechci poučovat, k tomu se opravdu, ale opravdu necítím být oprávněna. Ale už poněkolikrát jsem tu četla – dokonce i v článcích – o “dobití” nějakého území.

Jedná se o základ slova “být”, nikoliv “bít”. Dobíjí se zranění nepřátelé, baterie apod.
Dobývá se území, suroviny ….

Včera tu byla oslava naší řeči “…. naše řeč představuje v našich národních dějinách poklad nejcennější” – tak proto. Jistě to bude platit i pro její písemnou formu.

Markýza
28. 9. 2023 15:54
Odpovědět  Albi

No – třeba je to “Frojde, Frojde, Frojde, vždycky na tě dojde” 😎 😀
Ale ať tu nemáme tak pochmurno – našla jsem naprostou perlu!! Po-zoor!

ISW (Institut pro studium války):

“Putin možná nařídil ruským vojenským velitelům, aby drželi všechny obranné linie a vytvořili tak iluzi, že ukrajinská protiofenzíva nedosáhla žádných cílů,” Institute for the Study of War (ISW), Washington, DC.

Ferko
28. 9. 2023 19:08
Odpovědět  Markýza

No tedy, tam musí být hlavy otevřené, vysoce inteligentní. Něco jako “vědci zjistili, že….”

Markýza
28. 9. 2023 19:12
Odpovědět  Ferko

Neobyčejně otevřené, až se v nich průvan udělal 😀

katango
29. 9. 2023 12:00
Odpovědět  Ferko

Takovejm otevřete hlavu jen sekerou.

28. 9. 2023 20:38
Odpovědět  Markýza

Tak to je fakt perla! Já tedy od počátku působení toho “institutu” vím, že ten hysterickej babinec je bl-bosti futrál, ale že jsou na tom až takhle, to jsem přec jen nečekal.
Jsou to zkrátka https://1url.cz/JM02B

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
28. 9. 2023 21:04

🙂

Albi
28. 9. 2023 21:00
Odpovědět  Markýza

Mají smysl pro humor! Aspoň něco 🙂 🙂 🙂

eFPe
28. 9. 2023 08:52
Ohodnotit příspěvek :
     

No a vlastně mně i komenty pod článkem přivádějí na ideu, že ta třetí světová nebude stát proti státu, blok proti bloku, a jaderné zbraně.
Bude to globální občanská válka o nové uspořádání a fungování států.Kdy nám tu do Evropy proudí hordy nepřizpůsobivých, což je jak bezpečnostní tak i zdravotní riziko, ale oni proudí taky do USA, které už taky nejsou dlouho tím holywoodem proklamovaným rájem na zemi. Sociální systém se tak musí zhroutit a lidi, kteří do něj svou prací přispívali teď budou kráceni na úkor nově příchozích, i špatných rozhodnutí vlád.
Opravdu mně napadá i myšlenka zmanipulovaných voleb obecně.
Takže naši milí šamponi, kteří řeší barbry, to jak vypadají před zrcadlem, to co dal kdo nového na sociální sítě by se měli se vší vážností postavit už v životě zoceleným nepřizpůsobivým?Jak dlouho už není ZVS?
Bude opravdu horko, a emigrace do většího bezpečí nic neřeší. A to ani jestli utečete na druhý konec Světa.
Bude horko, a to je to globální oteplování.

Slovan
28. 9. 2023 09:13
Odpovědět  eFPe

A jestli se to začne globálně mydlit, kdo bude pracovat? Kdo bude pro lidfstvo vyrábět potraviny, nebude co žrát. O bubácích co se tuna prohánějí nemá ani cenu se zmiňovat, je jich tu spousta a půjdou po nás. Mají to dobře vymyšleno. No a ten kdo vyhraje, tak na toho vypustí to biologické swynstvo. Ale tupost ovcí je veliká, takže ty si to možná ani neunědomí, že jdou na porážku.

tupý hulvát
28. 9. 2023 09:50
Odpovědět  Slovan

Oni to pitomci,a je jich většina, nechápou a pořád řeší nějaké bunkry,masky a podobně.Takový chaos, naprostou anarchii,bezvládí,zločinecké bandy,vlny násilí,jak píšete hladomor,si nikdo neumí představit.V dnešní přetechnizované době neschopnosti a nemožnosti se o sebe postarat by tady do pár měsíců zbylo jen pár ostrůvků života.Cesta k jakémusi přežití nevede přes zásoby potravin,ale MUNICE!

Slovan
28. 9. 2023 10:34
Odpovědět  tupý hulvát

Částečně souhlasím, ale tak mě prozraďte kolik vás bude chránit ty potraviny včetně vody. No a jestli velká horda zjistí že támhle je co žrát, tak udělají vše aby si to vzaly. Jak dlouho odoláte? Já bych to tak jednoduše přes munici neviděl, to bude na (možná) pár měsíců. No a buduje si někdo znás něco na přežití, myslím si že málo kdo. Pak to podstatné Vy byste chtěl žít v takovém ” Vodním Světě”? Já asi ne.

tupý hulvát
28. 9. 2023 10:46
Odpovědět  Slovan

To jste mě nepochopil,myslel jsem munici na ZÍSKÁNÍ ,NE OBRANU,BOHUŽEL,TAK BY TO BYLO.

eFPe
28. 9. 2023 10:55
Odpovědět  Slovan

Dost realisticky to popisuje pan Vondruška v Kronice zániku Evropy. Taky z toho běhá mráz po zádech a to je pouhá beletrie.Představit si to mladí nedokážou absolutně. Ti si myslí, že supermarkety a platební brány jakožto internet jsou věčné.a zkuste jim odpojit sociální sítě na 4 dny. Zblázní se.

Slovan
28. 9. 2023 11:57
Odpovědět  eFPe

Máte naprostou pravdu, ale buďme upřímní, kdybychom byli my na jejich místě asi bychom na tom nebyli jinak. To je potřeba při naši kritice říci. To samé razím mezi tuna kámoši, když kroutí hlavami nad úmrtností mldých co se zabije na motorkách v autech atd. Vždy jim říkám, uvědomujete si kdyby tyhle auťáky a mašiny jsme měli my v 70 a v 80 letech, když nám bylo 18-25? Já vám říkám že nás tady min. 1/3 není, bychom skončili jak končí tihle piráti silnic. I tak jsme tu měli úmrtí z nedbalosti, nebo ožratý ako to prasce. OSUD.

Jura S
28. 9. 2023 15:14
Odpovědět  Slovan

No jo, na Jawě Mustang 50 ccm se nedalo zabít rychlou jízdou 🙂 mě vždycky spíš mrdlo jak odešel kondenzátor na magnetu…

Ferko
28. 9. 2023 19:15
Odpovědět  Slovan

Typický pirát – kolem 25 roků, kšiltovka na hlavě, omlácený bavorák se zlínskou značkou, vykuchaný výfuk.

eFPe
29. 9. 2023 21:46
Odpovědět  Slovan

Máte pravdu, mladí jsme byli jen jednou , ale doplnil bych, že to není jen silou motorů ale taky tehdejší absencí bezpečnostních prvků. Pamatuju doby kdy nebyly běžné opěrky hlavy.Ale zase byl řidší provoz,prostě každá doba má své.

Pavel z Moravy
28. 9. 2023 13:20
Odpovědět  tupý hulvát

To máte naprostou pravdu, řeší takové debiloviny, že se člověk musí usmívat. Ten český človíček chce vždy všechno nějak odrbat, ale teď odrbe sám sebe, tak je vypatlaný. V absolutním chaosu a bezpráví mohou debílci vymýšlet co chtějí. K životu to tady nebude. Prokristapána, kurdyna, je 21. století a mně se zdá, že ten přiblblý dvounohý tvor se zrodil teprve včera a teprve mu začíná trochu růst mozkovna. Přidám něco ne od sebe- Jak dlouho budem říkat kdyby a potom dělat stejné chyby, jak předtím nejmíň tisíckrát.Jak dlouho budem kalit vodu jak rybám tak i svému rodu? Jak dlouho ještě budem zrát? Jak dlouho budem shánět zbraně a maskovací sítě na ně? Vždyť hloupost nelze maskovat. Jak dlouho budou vojska v sedle, než pochopíme jak jsou vedle? Jak dlouho ještě budem zrát? Jsme plody jedné země, jen jediného stromu. Kdy asi všichni poznáme, že jiný strom tu nemáme? Kdy dozrajeme k tomu? Takže to je krátký úryvek Neckářovy písně- Jak dlouho ještě budem zrát. Vidíte, takové tvůrce slov jsme zde měli a takovou tupostí nyní sluje tento národ.

Pavel z Moravy
28. 9. 2023 10:18
Odpovědět  Slovan

To už tady maminko nebudete, na druhém budeš třeba koukat po děvčatech. Tady je již hotovo, vždyť to víme. Omladina nezmoudří, staroši nemusí, bo to mají za pár, tak proč se čílit. Moje babičky a dědečkové prožívali takovou klidnou zimu života. Vidím je ještě před sebou. Pohodička, cigárko, štamprlička, pivko, pokec se sobě rovnými, noviny, nějaké to papu, moc nepotřebovali a vše lážo plážo. Ale musím se opravit, ty štamprličky a cigárka spíše dědečci, že jo? I když moje bábrle si po ránu jednu štamprli slivovice dala, proč by také jinak pálili, červ se musí spálit, že jo? Ha, ha. A pak v klidu odešli. Už mám tady té zdr.bané sebranky plné zuby. Se.ru na to.

Slovan
28. 9. 2023 10:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Máš pravdu jako vždy příteli. No jo ale tenkrát tě nikde po ránu nedávali poliše dejchnout, nebo kapitalista. Souhlasím že nám chybí pohoda a furt se za něčím honíme, všechno mušíme mít. Ale já se snažím to trochu vytěsnit a myslím že se daří. Chodím míň na PC a vidím že to zabírá. Je milé pokecat s dobrými lidmi, ale oni tu jsou i ti co tě dokáží hezky vytočit. Pak to máš v sobě a neděláto s člověkem dobře. Takže tobě i paní plno příjemné pohody, slunečného dne hlavně dodržovat pitný režim, to je u starších lidí nutnost. P.K. 🙋‍♂️

Pavel z Moravy
28. 9. 2023 13:31
Odpovědět  Slovan

Jo, jo jmenovče, manželka se tady culí a říká, že ten pitný režim se dá vysvětlit dvojím způsobem. Však já už si poradím. Užívej si pohodičky a pěkného počasí podzimního se ženou a hlavně ji nezlob. My jim sice dost často nerozumíme, ale nemůžeme bez nich být. Zatím se jim žádný mně známý tvor nepodobá. V jednom ruském filmu padla tato slova, musel jsem se zasmát. Víš kamaráde, ženská to je nadmíru houževnatý živočich.

Slovan
28. 9. 2023 16:54
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ano tady souhlas, oni jsou drsnější než my. Víc vydrží. Ale tohle co jsi napsal je na velkou diskuzi. Jak pro koho. Znám spoustu chlapů co tu drůbež doma nemají a jsou šťastný, nebo tedy spokojený. Já pomalu začínám nabírat dojmu, že na tom něco bude. Ono si zvykneš. Jsme ve věku odchodů a stejně to pak člověk muší dát sám. A nasadit si veš do kožichu a může to být ještě horší, dej pokoj. Já mám papoušky. Co se týče toho pitného režimu, tak řekni paní, že mám na mysli vždy tu lepší variantu. Ať si sama vybere, jak já P.K. to mohu asi si vyložit. 🙄😊🙋‍♂️

katango
29. 9. 2023 11:04
Odpovědět  Slovan

Drůbež a veš vám děkuje za upřímnost a dodává, že je jen na vás, zda si vyberete drůbež a veš nebo prima fajn ženskou. On mnohej z vás taky není žádná výhra, ale jako o nálevnících a vondatrách o vás nepíšeme. A jo, dotklo se mne to.

Slovan
29. 9. 2023 19:22
Odpovědět  katango

😊 😊 😊 😊
Ale paní doktorko no táááák!! Tak mě to vraťe.
Však víte že, spolupracovníky, sousedy a příbuzné si nevybíráte, ti vám sou souzeni, takže je to mé plácnutí pasé.
🙋‍♂️

Pavel z Moravy
28. 9. 2023 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Zde mi naprosto perfektně na celé toto západní společenství sedí to co řekl Jan Ámos Komenský – Boháči bez moudrosti- co jsou jiného než vepři v blátě ležící. A Ciceronova řeč- Čím více se blíží rozpad říše, tím šílenější jsou její zákony. Jak rád bych se dožil toho, až všichni tito neoliberalisté budou prosit obyčejného člověka o smilování a odpuštění toho všeho, co mu způsobili. Asi se nedočkám, ale ještě mně to alespoň chvíli udrží při životě.

sizok
28. 9. 2023 11:53
Odpovědět  Pavel z Moravy

Asi ne, my ne.

Janek
28. 9. 2023 13:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Že by byl konečně Svět zase v pořádku. Po ukrainské eskapádě, jako-by nikdo pro samé stromy neviděl les. Lokální konflikt, vyprovokovaný jistými stranami na sebe agresivně bere pozornost západních zemí, místo toho aby se řešily důležitější, naléhavější a pro původní Evropany životně důležitější věci. Ruská Federace jako strašák je vyčpělý a už veřejnost tolik netáhne, protože jej nejde využívat do nekonečna a sypat peníze do nenasytné černé díry, dle V.Putina neexistujícího státu 404 (dle počítačové terminologie, 404 – Hledaná stránka nenalezena). Tak jsme se už dost “pobavili” s podporou nejzkorumpovanější ho státu Světa a hleďme řešit svoje problémy. Tedy nastal nejvyšší čas (jak by řekl v minulosti jeden známý řečník, “Es kommt der Tag), neprodyšně uzavřít hranice, pronajmout si území v Africe a lifrovat tam všechny ekonomické migranty, které parazitují na měkkém sociálním systému západních zemí. Čas velkolepé hostiny skončil a parazité honem domů, do Afriky a vezměte si ssebou i neziskovky, které roky erodovaly justiční a sociální systém národních států Evropy.

Jura S
28. 9. 2023 15:12
Odpovědět  Janek

Tak ekonomické migrouše vyčístíme tak, že jim nedáme ani kačku podpory, dále jim 300 gramů chleba a litr vody na den… a do zejtra jsou za grencema do Reichu. No pak zas obnovíme ploty… a co se týče “neziskovek” nechť tak fungují, ale OPRAVDU nikdy nežádají žádnou dotaci ze státních peněz a budou přísně sledovány, zda respektují zákony a zájmy ČR, jinak budou jejich představitelé posláni nekompromisně na 20 let do lochu….

Pavel z Moravy
28. 9. 2023 16:20
Odpovědět  Jura S

Teď ještě oba dva pánové, kdo to udělá? Ale jinak souhlas.

katango
29. 9. 2023 11:06
Odpovědět  Jura S

Nedáte jim, vezmou si sami. Pokud vyznávají islám, pak vězte, že všechno patří Alláhovi a ten to lidem, potažmo svým věřícím, rozděluje podle zásluh. A koukat, jak nějakej nevěřící má pěknej dům, pěkný auto a rajcovní bloncku za manželku, to přece podle zásluh patří někomu úplně jinýmu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ferko
28. 9. 2023 18:50
Ohodnotit příspěvek :
     

První kamínek spouští lavinu.

Vladimír
29. 9. 2023 18:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestlipak Alzák zachrání alespoň to, co si nakradl, nebo mu to vezmou a půjde s holou? A pak si ho najdou oligarchové, třeba Kolomojský… Tu pistoli myslím nenosí na obranu, ale na sebevraždu.