politika

Vjačeslav Volodin: 7 faktů, že Washington a Brusel prohrály „opotřebovací válku“ proti Rusku

Spojené státy a Evropská unie prohrály „opotřebovací válku“ proti Rusku, uvedl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin ve svém kanálu Telegram a uvedl pro to své argumenty.

Biden, Stoltenberg a další západní představitelé, když mluví o konfliktu na Ukrajině změnili rétoriku a začali tomu říkat „opotřebovací válka“. Nalili obrovské množství peněz do militarizace kyjevského režimu.

K čemu to vedlo? Jen fakta:

1. Nedostatek zbraní a střeliva na Západě.

V červnu letošního roku britský ministr obrany Wallace řekl, že západním zemím došly národní zásoby zbraní, které by mohly být dodány do Kyjeva. V červenci Biden připustil, že rozhodnutí převést kazetovou munici na Ukrajinu bylo učiněno, protože konvenční granáty byly vyčerpány.

2. Ztráta důvěry obyvatel Evropy a USA v politiky.

Nedůvěra k hlavám států EU a USA je na historickém maximu.

57 % nesouhlasí s aktivitami Bidena, 69 % s Macronem a 72 % se Scholzem. Většina obyvatel Spojených států a evropských zemí je proti dodávkám zbraní na Ukrajinu.

3. Neúspěch protiofenzívy kyjevského režimu.

Ukrajinská armáda s podporou NATO utrpěla obrovské ztráty na vybavení a lidské síle. Absence jakýchkoli výsledků zklamala západní sponzory.

4. Ekonomické problémy Evropy a USA.

Ekonomiky zemí eurozóny jsou v recesi. Německo je nuceno snížit sociální dávky rodinám s nízkými příjmy kvůli nákladům na militarizaci kyjevského režimu. Ve Francii se snížil počet příjemců pomoci, potřebným přestali rozdávat potravinové balíčky a přispívat na nákupy léků. Mezinárodní agentury, které očekávají zhoršení finanční situace Spojených států během příštích tří let, snížily rating dlouhodobých investic Spojených států.

5. Nedostatek personálu v ukrajinské armádě.

Kyjevský režim mobilizuje muže starší 50 let, ale také i lidi s tuberkulózou, virovou hepatitidou, HIV, atd.
Od 1. října 2023 budou do vojenské služby povolány už i ženy. Zdravotním sestrám, lékařům a lékárníkům zakáží cestovat mimo Ukrajinu.

6. Ukrajina je v bankrotu.

HDP Ukrajiny se v roce 2022 propadlo o 30,4 %, což je nejhorší výsledek v historii země.

Bez pomoci Washingtonu a Bruselu nemůže Kyjev plnit své závazky vůči svým občanům.

Ukrajina ztratila svou finanční samostatnost.

7. Demografická katastrofa na Ukrajině.

Z Ukrajiny uprchlo více než 10,5 milionu lidí.

Dalších 11,2 milionu obyvatel Krymu, Sevastopolu, Doněcké a Luhanské lidové republiky, jakož i Záporožské a Chersonské oblasti se rozhodlo být s Ruskem.

Od roku 2014 ztratila Ukrajina 53,7 % své populace.

Těchto 7 faktů mluví za vše:

— buď kapitulace kyjevského režimu za podmínek Ruské federace,

— nebo Ukrajina jako stát přestane existovat.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

t.me/vv_volodin/698

sdílet na

24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
28. 9. 2023 01:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Na papire to zni velice hezky. Jenze fasisticka Ukrajina stale kolem sebe kope a pokud vim, tak svinske USA je stale financne a zbrojarsky podporuje. Ted jim poslala ty zazracne abramsy, takze valka stale pokracuje. O definitivni vyhre Ruska se neda zatim mluvit. Konflikt se tyka daleko rozsahlejsiho spektra a neni to jen o Ukrajine. RF stoji nejen proti US hegemonu a jeho zapadnich satelitu, ale ma problemy i na domaci pude s patou kolonou zradcu. Nemaji to Rusove jednoduche.

Ladislav 💤
28. 9. 2023 02:29
Odpovědět  Jaris

Už aby to bylo celé Rusko.

Duudu Wo
28. 9. 2023 02:37
Odpovědět  Jaris

A přitom by stačilo preventivně potopit Británií ,třeba v pondělí a to se vzkazem přítomnosti jediného vojáka USarmy v Evropě, že pokud tento kontinent neopustí do úterka tak ve středu dokončí Stalinův průplav.

tupý hulvát
28. 9. 2023 08:56
Odpovědět  Duudu Wo

Něco jsem nepochopil,nějaký vtip,nebo jsi takový trotl,co věří, že je něco takového možné?

Slovan
28. 9. 2023 09:17
Odpovědět  tupý hulvát

Jen aby jsi pak nebyl překvapen a nedivil se jako divizna. 😊

tupý hulvát
28. 9. 2023 09:54
Odpovědět  Slovan

Další vzdělanec,který o hmotě a energii neví zhola nic.

Albi
28. 9. 2023 09:55
Odpovědět  Slovan

Opět to anglosaské – převálcovat bez ohledu na všechno včetně obyvatel???
Viz Srbsko, Irák, Líbye, Sýrie ….. ?
Přestaňme si už pěstovat tyhle odporné sny, jen nám škodí a místo toho si pamatujme známé: “Kdo jinému jámu kopá….”.
Nebo by se nám líbilo, aby tu místo “české kotlinky” bylo malé vnitrozemské moře?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
28. 9. 2023 16:45
Odpovědět  Albi
ZMann
28. 9. 2023 16:50
Odpovědět  Duudu Wo

Přesně tak na tomto ostrově se nachází zmijí hnízdo.

PremekJ
29. 9. 2023 10:46
Odpovědět  Duudu Wo

No, atomu netřeba, stačí něco podobně účinného, ale ne tak lidsky destruktivního. To nikdo mimo úzký okruh vědoucích zejména v RF neví.

zuza
29. 9. 2023 11:49
Odpovědět  PremekJ

napríklad dokončiť alabugu a otestovať ju nad Londonistanom

Pavel z Moravy
28. 9. 2023 09:31
Odpovědět  Jaris

Jaris, oni sice píší, že většina populace je proti podpoře Ukrajiny, ale normálně to nepoznáš. Žádné protiválečné demonstrace se zde na západě a jinde nekonají. Škůdci si lid namazali na chleba. Většina jsou vytunění tvorové, kteří bez mediálního pobídnutí nedají ani ránu. A mediální pobídnutí, to je vždy další akce na dokončení vygumování mozečků zdejší populace. Akce Covid jim mozky vypláchla dokonale. Proto to tak rvali do lidí hlavně zde v Evropě. Ale grázlové využili ještě jednoho faktu a to rozežranosti zdejší populace. Pravé chlapy a pravé ženy zde lze těžce pohledat. Těch pár co se zúčastní diskuze na webech je jako jedno plivnutí na rozpálená kamna. Tak se tam u vás měj dobře.

Jura S
28. 9. 2023 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

FILAJÁCI utrácí jak pominutí, asi tuší že končí…. Zelenského domeček už nestojí ani na těch hliněných nohách…ale spíš na špejlích, do kterých si každý “spojenec” rád kopne. te´d bude závod “já to říkal že jsou to banderovci” a poblitici KOZY se budou předhánět, kdo dřív nakope na ukrouše větší špínu…. 🙂 a kdopak u nás s tím začne ? 🙂

PremekJ
29. 9. 2023 10:49
Odpovědět  Jura S

Ona ta špína náleží těm, kteří představují kyjevský režim, který rozprostřel nad Ukrajinou Temnotu. Mnozí násilím hnaní proti Rusům již vědí, že tuhle Temnotu oni podporovat nehodlají. Proto ta nezbytná kuratela RF na pravém břehu po nezbytnou dobu.

Albi
28. 9. 2023 10:03
Ohodnotit příspěvek :
     

“Bez pomoci Washingtonu a Bruselu nemůže Kyjev plnit své závazky vůči svým občanům”. Jaké závazky? Kijev na své občany zvysoka …. .

Má snad vůči nim závazek chytat je na ulici a odvlékat do armády? Mobilizovat i nemocné? Dokonce snad i “čerstvé” válečné invalidy (pokud dezinformace nelžou)?

Keller
28. 9. 2023 10:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle mého názoru Ukrajina a KoZa válku ještě neprohrály, sice prohrávají, ale ještě neprohrály. Bohužel, ještě bude zmařeno mnoho tisíc životů, než bude konflikt ukončený. Pořád platí, že válka končí až po zastavení bojových operací. Stále častěji se objevují odhady, že k zastavení bojů dojde koncem příštího roku, a to podepsáním mírové dohody. Podle mého názoru se Ukrajina vzdá Krymu, anektovaných území a možná i Oděsy a Charkova. Druhou možností je tzv. “zamrzlý konflikt” – něco na způsob Koreje.

Albi
28. 9. 2023 13:21
Odpovědět  Keller

Pořád se skloňuje území – co kdo dostane, co Rusko zabere nebo nezabere, koho v ještě “napadne” a pod.

Putin už několikrát vysvětlil, že Rusku jde o BEZPEČNOST, o neutralitu Ukrajiny – a když ta se rozhodla k fyzické likvidaci svých ruských obyvatel, nezbylo nic jiného, než je ochránit připojením k Rusku. Jinak by Ukrajina zůstala “celistvá” a ani SVO by se nekonala..

Washignton rozhodl jinak a dostal, o co si koledoval. Někdy k tomu už dojít muselo.

28. 9. 2023 20:19
Odpovědět  Albi

Rusko nezabere nic. Co by s tzv. ukrajinou proboha dělalo? Obnovovalo ji na své náklady? Tomu snad může věřit jen idi-ot. Ale že po kapitulaci tzv. ukrajiny nad ní převezme pevnou kontrolu o tom žádná.

Albi
28. 9. 2023 21:24

Samozřjmě.
Putinova slova se čtou i poslouchají, často se souhlasí, ale jakoby čtenáři a posluchači nevnímali obsah sděleného. Dokonce i polithňupové = hlavně prozápadní profi – odborníci.

PremekJ
29. 9. 2023 10:52
Odpovědět  Albi

Víme. Viz můj příspěvek nahoře.

zuza
29. 9. 2023 11:52

zabrať nie, ale ešte musí integrovať do federácie Odesu a Charkov, a nad tým ostatným územím prevziať pevnú kontrolu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
28. 9. 2023 13:56
Odpovědět  Keller

PORCOVÁNÍ Banderistánu může být dalším eskalačním prvkem, hnUSA tam mají skoupené pozemky, dluhy UKrostánu nebetyčné… Jasné je, že Rusko si ponechá , to co má, o tom nikdo vyjednávat (vyjebávat) nebude a je otázkou, zda prostor mezi liniemi nebude chtít Polsko, či nějaký “Deep state Pejzák Ro..” a bude mela…. Zelenina bude dávno kaput a bude se porcovat území…. samo filaja dostane prd…

PremekJ
29. 9. 2023 10:50
Odpovědět  Keller

Ve skutečnosti jsou v běhu procesy, které jsou nezvratné a znamenají onu prohru. To je to podstatné, umět si poskládat mozaiku.

PremekJ
29. 9. 2023 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina již prakticky neexistuje, je již rozhodnuto, že zbytek území na pravém břehu Dněpru bude pod správou RF do doby než vznikne účinné informační pole o přirozené jednotě Ukrajinců a Rusů v rámci všeho Slovanstva. To je naše společná perspektiva. Vše již máme připraveno.