historiepolitika

Státní zastupitelství Běloruska bude zkoumat činnost dědy polského prezidenta Dudy

Minsk oznámil zvláštní krutost dědy prezidenta Polska v řadách ukrajinských karatelů.

Minsk začal dokumentovat činnost dědy polského prezidenta Andrzeje Dudy, který byl součástí ukrajinského trestního praporu operujícího na běloruském území během Velké vlastenecké války, uvedla běloruská generální prokuratura.

„Nyní aktivně dokumentujeme činnost dědy polského prezidenta Dudy, který byl součástí ukrajinského trestního praporu a byl obzvláště krutý, především v Minské a Vitebské oblasti,“ řekl RIA Novosti  generální prokurátor Andrej Šved. Vedoucí resortu to uvedl při vystoupení v Minsku na parlamentní konferenci „Historická paměť: Velké vítězství získané jednotou“.

V dubnu 2021 Šved oznámil, že zahájil trestní řízení ve věci genocidy obyvatelstva Běloruské SSR během Velké vlastenecké války.  Generální prokurátor rovněž uvedl, že běloruská strana má v úmyslu předložit mezinárodnímu tribunálu důkazy k zahájení řízení o uznání genocidy běloruského lidu během válečných let.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/3xxpvym

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pozor
15. 6. 2022 20:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Pohrobkovia fašistov vyliezajú z dier ako potkany.

Ladislav
16. 6. 2022 12:32
Odpovědět  Pozor

On ten celý Bruselský EU bordel jsou sami potomci fašistů!

15. 6. 2022 21:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně tak! A teď do nich! A nejen Lukašenko a Putin! Nejvyšší čas aby vylezla všechna svinstva zametená po válce, z důvodu upotřebitelnosti nácků, pod anglosaský koberec.

zdena
15. 6. 2022 21:17
Ohodnotit příspěvek :
     

USA hodily kámen do stojatých vod Evropy…. a hle, co všechno najednou vyplouvá na povrch….

15. 6. 2022 21:33
Odpovědět  zdena

Ve finále to ale bude mít pro USA bumerangový efekt. Což je jenom dobře.

15. 6. 2022 21:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Koukám, že jsem měl s tím vrbením a spodními proudy oprávněný tušení. Začal s tím mouřenín Janek Kroupa s ústavní sv-iní Rychetským, včera si vzali na paškál ničitele školství Gazdíka, a teď jakéhosi šmejda Hubučka. Inu, je před volbami, že. Boj o koryta odstartován…

Hans
15. 6. 2022 23:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Problém je, polský prezident tvrdí, že není příbuzný s Michailo Ivanovičem Dudou z Ukrajiny a jeho dědečkem z otcovy strany je  Alojzy Duda z vesnice Stary Sącz v jižním Polsku u slovenských hranic,

16. 6. 2022 01:29
Odpovědět  Hans

Jaký problém? Tvrdit může co chce; ať předloží důkazy. Že nic takového nepředložil, znamená, že neexistují. Kdyby existovaly, už dáááávno by hnal Baťku k soudu.

Administrátor
P.A.Semi
16. 6. 2022 16:19
Odpovědět  Hans

Inu, já jsem to také trochu zkoumal, když se to objevilo, a žádnou spojitost těch dvou Dudů jsem nenašel… (On ten Michailo Ivanovič Duda zemřel na Ukrajině v padesátých letech, když ho tam vysadili padákem Američani jako záškodníka, ale při seskoku si zlomil nohu, a při přestřelce s Ukrajinskými pohraničníky prý spáchal sebevraždu… (Nebo ho zastřelili a tvrdili, že to byla sebevražda?) Že by měl zároveň potomky v Polsku nevypadá pravděpodobně…)

To je jak kdyby někdo vytáhl, že nějaký Novák páchal zločiny, a dnešní Novák je prý jeho potomek a je za to tedy zodpovědný…?

Spíš je s podivem, že na tenhle nejspíš Hoax ze sociálních sítí skočila i Běloruská prokuratura?!

πα½

Lukas
16. 6. 2022 18:27
Odpovědět  P.A.Semi

Jestli jako odborník na hoaxy,máš zájem,tak bedlivě sleduj denodenně naši štvavou vysí..čku ČT24.

photo_2022-06-16_14-54-19.jpg
Administrátor
P.A.Semi
18. 6. 2022 10:53
Odpovědět  Lukas

Tady nešlo o “odborník na hoaxy”, ale šlo o to, že kdyby to byla pravda, je to bomba, ale než bych to začal také šířit, tak jsem si to zkoušel ověřit, abych nešířil bludy…!
Protože ne vždy je informace, která by se nám hodila, také Pravdivá, a pokud bojujeme především proti Lžím Režimu, je třeba se snažit nenaletět a nepoužívat Hoaxy a Omyly…

Stanislav Novotný to řekl dobře, doufám, že zase během našeho předsednictví EU nám padne (katastrofálně špatná) vláda, ale tentokrát by to mohlo dostat lepší “spin” a mohla by padnout rovnou celá (katastrofálně špatná) EU…

πα½

Frank
16. 6. 2022 08:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Polští nácci jsou stejná chamraď jako ti ukrošští nebo jacíkoliv jiní. Takže už začíná opět platit, že ten, kdo seje vítr, sklízí bouři. Mimochodem, pšonci obsadili naše pohraniční úzení dříve, než Wehrmacht.

Gales
16. 6. 2022 09:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Lukašenko se s nima nemazlí.Duda bude brán jako následník fašisty a pšontkostán jako základna fašistů.

Gales
16. 6. 2022 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

18.6 od 15 hodin svolává KSČM na Václavák demonstraci proti vládě…