politika

Šojgu oznámil mobilizaci 20 vojenských formací proti NATO

Aktivita zemí NATO vedených Spojenými státy poblíž ruských hranic vzrostla 14krát. Ministr Sergej Šojgu to dnes oznámil na kolegiu Ministerstva obrany Ruské federace, píše zpravodaj „PolitNavigator“.

“Za posledních 7 let vzrostla intenzita letů strategických bombardérů amerického letectva v Evropě 14krát. Lodě NATO s řízenými raketovými zbraněmi systematicky vstupují do Baltského moře. 
Jenom v loňském roce lodě této třídy třikrát provedly mise v blízkosti Kaliningradské oblasti.

Celkově od roku 2016 zaznamenal kontrolní systém 18 vplutí těchto válečných lodí do předpokládaných oblastí odpalu řízených střel. Zároveň USA a NATO pokračují v rozšiřování rozsahu operačního bojového výcviku poblíž našich hranic,“ uvedl Šojgu.

Na základě těchto skutečností se do konce roku v Západním vojenském okruhu objeví asi 20 nových formací a jednotek.

“Akce našich západních kolegů ničí bezpečnostní systém ve světě a nutí nás přijímat adekvátní protiopatření.  Neustále zlepšujeme bojovou sílu našich jednotek. Do konce roku bude v Západním vojenském okruhu vytvořeno asi 20 formací a vojenských jednotek,“ uvedl ministr.

Nové jednotky budou přemístěny s moderními zbraněmi a vybavením. Celkově v tomto roce jednotky Západního vojenského okruhu plánují vybavit armádu 2 tisíci kusy zbraní. Rovněž bude pokračovat zdokonalování dovedností personálu a vojenských velících představitelů a kontrolních orgánů.

“Intenzita zpracování úkolů bojového výcviku na lodích baltské flotily se zvýšila o 30%. Bylo dokončeno více než 200 cvičení s použitím různých typů zbraní. Provoz stíhaček se zvýšil o 4%,“ uvedl Šojgu.

https://bit.ly/2RaP9rK

sdílet na