blogpolitika

Škoda Auto bez ruské oceli v háji. Čili „odklad“. Ruská ropa: Také odklad

19.12.2023 9:41

Bez ruské oceli by byla Škoda Auto „v háji“, protože ji používá pro výrobu karoserií. I proto státy EU dle zákulisních informací učinily odklad na její import do unie. Pro Slovensko, ale potažmo i pro Českou republiku je podobně důležitá ruská ropa. I zde byl dosažen odklad jejího importu.

Po vpádu vojsk Ruské federace na Ukrajinu přijala Evropská unie několik balíků sankcí, které měly zasadit citelnou ránu ruské ekonomice, aby financování války vyšlo Kreml opravdu draho. Součástí těchto opatření bylo i odstřižení se o ruského plynu, ropy a dalších produktů včetně oceli. A některé země, včetně Česka, však dostaly na dovoz produktů z Ruska výjimku. Česko bylo takřka ze sta procent závislé na dovozu ropy z nejrozlehlejší země na světě.

Pokud jde o ruskou ropu, původně mělo Česko výjimku na dovoz z ropovodu Družba do konce roku 2024, ale deník Právo upozornil, že tato výjimka byla nakonec prodloužena na neurčito, dokud Česko nenajde odpovídající náhradu.

„Ředitel Mera Zdeněk Dundr ale Právu nedávno řekl, že nakonec Česko bude moci ruskou ropu dovážet až do doby, než najde její náhradu. Tu zajistí rozšíření kapacity ropovodu TAL v rámci projektu TAL-PLUS, které by mělo být dokončeno počátkem roku 2025,“ uvedl list.

Podobná výjimka platila na dovoz oceli. Původně bylo stanoveno, ž skončí 1. října 2024, ale už teď se jedná na půdě EU o tom, že to bude možné ještě o 4 roky déle čili do roku 2028.

„Podle dokumentů agentury Bloomberg News jsou členské státy Evropské unie připraveny souhlasit se čtyřletým prodloužením doby odkladu prodeje některých typů ruské oceli před úplným zákazem dovozu. EU zakázala dovoz válcovaných ocelových polotovarů z Ruska v říjnu 2022, ale udělila období odkladu pro přepravu některého zboží do 1. října 2024. Tato lhůta bude prodloužena do října 2028, ukazují dokumenty. Opatření musejí ještě přijmout členské státy a do té doby se mohou změnit,“ napsala agentura Bloomberg.

Server Euractiv upozornil, že ministr průmyslu za STAN Jozef Síkela oficiálně požádal o prodloužení výjimky pro dovoz oceli z Ruska s tím, že Česko není v tuto chvíli schopné najít jiného dodavatele oceli.

„V současné situaci ve stavebnictví, například při stavbě mostů, se bez nich neobejdeme,“ řekl novinářům před pondělním jednáním v Bruselu Síkela. „Pevně věřím, že zůstane zachován přístup, že sankce mají poškodit především toho, komu jsou určeny, a nikoli toho, kdo je uplatňuje, a že v daném případě budeme spokojeni,“ uvedl ministr s tím, že jen málokteří dodavatelé nyní vyrábějí ocelové plechy. Uznal, že některé dodavatele by bylo množné najít v Číně, ale Síkela v této souvislosti varoval, že tamní produkce není v potřebné kvalitě.

Ekonom Lukáš Kovanda upozornil, že bez ruské oceli by se v problémech ocitla jak Škoda Auto, tak i automobilka Hyundai.

„Ty ruskou ocel upotřebí v základní karosérii svých vozidel. Nepřímo se tak ovšem nadále financuje – a financovat tedy o čtyři roky dále bude – Putinova válka na Ukrajině,“ poznamenal Kovanda. 

https://www.parlamentnilisty.cz/

sdílet na

64 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
19. 12. 2023 14:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Naštěstí naše drahá země ve světě již 30 let nic neznamená. Jen si naši politici neustále namlouvají, že jsme hrdý a sebevědomý stát. Asi jim to honění ega nestačí, tak si to vzájemně sdělují v jedné diskuzi u Moravce. Jakmile vyjedou pražští politici do světa, pouze se klaní hostitelům a servilně škemrají o dotace. Když chtějí občas u nás doma něco uzákonit, hned letí do Bruselu a žádají povolení. Ubohá politická reprezentace je ve světě většinou jen terčem posměšků. Celá země slouží jako ždímačka peněz a dnes již i území jako předstrčené vojenské pásmo vůči východu, jako obrana západní Evropy. Nám bulíkují, že jsme prý součástí západu, ale vůbec se k nám takto nechovají. Pražský politik ovšem tenhle rozdíl nepochopí a dál je skrčený pod stolem a čeká na drobky. V předklonu rádi opakujeme, jak jsme sebevědomí s narovnanou páteří… Takoví Rusové z nás musí mít záchvaty smíchu 🙂

Vladimír
19. 12. 2023 15:02
Odpovědět  Pijack

Od příštího roku už máme více peněz posílat do EU, než kolik dostaneme dotací. To bude legrace…:-))) Nehledě na to, že to děláme vlastně od začátku ve formě dividend a daní.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
20. 12. 2023 11:23
Odpovědět  Vladimír

Ja jsem presvedcena, ze kdyby si CR nechala svuj profit a neposilala ho do hladove roury EU, byla by na tom lepe. Ja take nedavam sve penize sousedovi, aby s nimi hospodaril a po milosrdnem uvazeni by mi nejakou tu petku velkoryse vratil.

Gales
20. 12. 2023 10:35
Odpovědět  Pijack

Místo ocele nám budou z Ruska posílat knížky Jak se kalila ocel.

Hans
19. 12. 2023 14:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak se z Ruské ropy stane třeba ropa SA? Jednoduše SA kouopí ropu v Rusku a prodá ji s přirážkou idiotům v EU. SA je jedním z velkých dovozců ruské ropy. Pokud chcete kazašskou ropu jde to udělat jen papírově protože trubky jsou v tomto případě stejně ruské.
Ještě lepší je to s plynem, proč kupovat ruský plyn z trubek, když mlžeme kupovat ruský LNG, kde se jen na zkapalnění musí spálit 20 % plynu navíc. Ruská ocel tak ji proženeme Indii a bude indická stejně jako motorová nafta ta se z ruské ropy vyrábí v ruské rafinerii v Indii, je to dražší,ale jak si soudruzi mlaskají jak to těm rusům nandali.
S odbornicí na píču v čele nemůžete dojit jinam než do ….

x-13
19. 12. 2023 17:10
Odpovědět  Hans

Ruský vývoz LNG do Evropy dosáhl v listopadu 2023 rekordní hodnoty 1,75 milionu tun, uvedla bruselská společnost Kpler, která se zabývá analýzou prodeje surovin, sdělil světu deník Berliner Zeitung.https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/rocek-ukrajinska-zabijacka-jako-slusny-kseft/

Jaro Jaroslav
20. 12. 2023 02:50
Odpovědět  Hans

Kundoložka von Lajno nás naviguje do černé díry v růžovejch brýlích… No nasi politici to přes chlupy nevidí….

Slovan
20. 12. 2023 09:38
Odpovědět  Jaro Jaroslav

….bo potom nemají kurňa tu motorovou?? 😊

Spam Janka
20. 12. 2023 09:17
Odpovědět  Hans

Vsak neviem, ci sa nieco podobne nestane aj s ocelou

Petr
21. 12. 2023 13:41
Odpovědět  Hans

Velmi trefně napsáno . Problém je že lidé čumí na ČT. A nechápou ičo jde . Každá vytezna sankce nás stojí více než Rusko. Co potřebuje RF nají vše suroviny atd my si můžem akorát utřít zadek. V novém roce se uvidí kdo má co v ruce?????

zuzana
19. 12. 2023 15:12
Ohodnotit příspěvek :
     

EU parlament podporuje zpřístupnění citlivých zdravotních údajů bez souhlasu pacientů

https://aktax.cz/eu-parlament-podporuje-zpristupneni-citlivych-zdravotnich-udaju-bez-souhlasu-pacientu/

zuzana
19. 12. 2023 16:09
Ohodnotit příspěvek :
     

V Německu už nezbývají téměř žádné volné byty, protože masová migrace prohlubuje krizi bydlení

https://aktax.cz/v-nemecku-uz-nezbyvaji-temer-zadne-volne-byty-protoze-masova-migrace-prohlubuje-krizi-bydleni/

Albi
19. 12. 2023 16:15
Ohodnotit příspěvek :
     

V první řadě by bylo třeba odložit někam EU.

Evžen
19. 12. 2023 16:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Sláva Ukrajině volové! Přijde čas, kdy i v ČR proběhne denacifikace. Lidi, nezapomínejte na zrádce souseda!

Honza 1966
19. 12. 2023 17:39
Odpovědět  Evžen

Jojo a budete vesele udávat a vykonávat absolutni tresty. Jenže dle vašich měřítek je tu nacistů a “zrádců” asi devadesát procent. Po důkladné denacifikaci, dezápadizaci a dezrádcovizaci bude mít, teď asi dočasně ČR, potom asi Čéskij fededárnyj vakrůg RF asi přibližně milion obyvatel. Utáhnete to tavaršči?

Albi
19. 12. 2023 18:29
Odpovědět  Honza 1966

90%? Tolik vás rozhodně není.

Slovan
19. 12. 2023 19:02
Odpovědět  Albi

🙋‍♂️ 😊 😊 😊

Pavel z Moravy.
19. 12. 2023 20:18
Odpovědět  Albi

Tak už se nám zase vrátil, dostal v práci volňáska, aby kouknul co je na Pokecu nového. A zjistil, že pořád stejní okupují tento web. To je k uzoufání. Co mám hlásit nadřízeným? Už to s nimi nedávám, musím si dát trvalý šábes, neboť oni nechtějí moje moudra slyšet. Lumpové jedni zlořečení.

Albi
19. 12. 2023 21:34
Odpovědět  Pavel z Moravy.

“Dobří holubi se vracejí” 🙂

Slovan
20. 12. 2023 09:16
Odpovědět  Albi

Albi pro Boha jeho, ty si nepamatuješ jak to bylo a chodilo na PP??
Ty si nepamatuješ jak tam měnili nicky jako ponožky? A teď kontrolní otázku, ty si myslíš že sem nechodí? Však se stačí rozhlédnout a trochu to sledovat. Najednou se tu objeví nováček, zasmrdí a je pryč. Jeden byl dokonce u mě doma na návštěvě.

Autor
19. 12. 2023 20:04
Odpovědět  Honza 1966

Bez blbů, nemakačenků a liberálů klidně! A dokonce se naplní sen Vaší globální “SPOLU” “elity”. Jen ti, co “zmizí” budou prostě jiní, mezi nimi evidentně i vy, než si představovali!! Heč!

Honza 1966
20. 12. 2023 13:36
Odpovědět  Peter 008

A naživu vás zůstane milon a budete konečně budovat úžesnou beztřídní společnost. Tak přeji hodně sil molodci. Kupředu levá

Boomer
20. 12. 2023 14:37
Odpovědět  Honza 1966

.. a nám nezbývá než doufat, že zpátky ni krok. Jenže nepoučitelní pitomci jsou schopni rotovat jak figuríny na orloji a divit se, proč při opakování stejných postupů dostávají stále stejný výsledek…

Ladislav 💤
20. 12. 2023 05:21
Odpovědět  Honza 1966

Da, utáhneme! Horší to bude s tebou!

Boomer
20. 12. 2023 16:02
Odpovědět  Ladislav 💤

..ale ho*no utáhnete, neutáhli jste ani budování socialismu, ač jste dlouhá leta hospodařili z nakradeného, jenže to nikdy nekončí dobře a vaši soudruzi papaláši to pochopili pár minut před dvanáctou, proto Slavný sametový listopad. Vám poskokům nenechali ani drobečky, nejste ochotni si to přiznat veřejně, ale potají skučíte. Při vaší neschopnosti něco skutečného tvořit si prostě už jen můžete nechat zdát o návratu zlatých časů, kdy jste se mohli živit nástěnkama, papírovým plněním a překračováním plánu a kecáním na schůzích…

katango
20. 12. 2023 16:55
Odpovědět  Boomer

Doporučuji skvělou knížku povídek od autorů Ilji Ilfa a Jevgenije Petrova Jak byl napsán Robinson. Tam jsou takoví týpci opakovaně a velmi vtipně popsáni.

Autor
20. 12. 2023 18:31
Odpovědět  Boomer

Hehehehe – to teda stojí za to!!!! To jste si naběhl, a na pořádně velké hrábě!!! Hehehehe, tenkrát se aspoň vyrábělo to nejdůležitější převážně tady doma. A co se dnes vyrábí u nás? Mám to říct naplno? H-O-V-N-O! A zapomínáte na jeden veliký rozdíl. Tehdy byla reálná ekonomika! Dnes je kapitalistická a to dokonce západního typu, a to znamená, že je založena NA OKRÁDÁNÍ JINÝCH ZEMÍ A POCHOPTE, ŽE TOHLE KONČÍ! TAKŽE ten váš kapitalismus “západní civilizace” bude mít šlus. Bude se muset výrazně uskromnit, kdo si ve světě nechá rozkrádat zdroje za hubičku?
A teď co začalo jako ironie na kovové “klece” z ruského kovu, tak si uvědomte, že drtivá většina energií se stále vyrábí (a také samo vyráběla) z ruských zdrojů! A za hubičku to už nebude, nikdy.
Takže pokud se vysmíváte, pak si vyhrňte kapitalistické rukávy a ukažte nám FUNGUJÍCÍ Váš systém systém …. hehehehe! Tohle nedokážete …
To, že jsme si jako dobře žili bylo postaveno na dlouhodobých kontraktech s Ruskem za pro nás výhodné ceny, což končí …

comment image

Slovan
20. 12. 2023 18:52
Odpovědět  Peter 008

Peter008 nemá cenu o tomto diskutovat, tenhle druh tvora a těch pár jemu podobných by to vždy svoji všehoschopností nějak pro svoje dobro udělali a ostatní ať si trhnou. Vy to nechápete, Já Já dlouho nic a pak holota. Lidi muší procitnout a tyhle rozvraceče eliminovat, navždy a nikdy jinak.

Boomer
20. 12. 2023 19:57
Odpovědět  Peter 008

.. no, brečíte na špatném hrobě, poděkujte svým milovaným stranickým soukmenovcům, kteří po listopadu začali horlivě rozprodávat co ještě šlo. To máme: Kočárník, Dlouhý, Komárek, Čalfa………
Vy jste taky jeden z těch, co nedokážou strávit tu strašnou zradu vámi podporovaných a milovaných soudruhů papalášů? Pláč ošizených Falstafů…

O příčinách současného ekonomického úpadku mě poučovat nemusíte. Co do informací nejsem odkázán jen na vaše bídné překlady.

Kolonáda
21. 12. 2023 03:01
Odpovědět  Boomer

Rozpor, respektive vědomá lež v tvém případě, skutečný soukmenovče, začíná u označení prvních trhovců, jimž jsi tehdy při tom rabování obdivně nastavoval cokoliv, včetně vrtění ocasem za i jen symbolické verbální ideové podrbání za uchem, právě od tvých tehdejších model, ke kterým se dnes neznáš, ač jsi byl věru jejich aktivním, oddaným, rektálním alpinistou … Kdo ví, co jsi prováděl i u fotky tenisové rakety tehdejší modly tvojí krevní, soukmenovče…
Pravdou je, že personální politika je oblast, kde to bolševik neošetřil tak, jak měl, především v letech osmdesátých. Výsledkem jest ta verbež, co vlastizrádně za potlesku stejných boomerů zaprodala jak státní útvar Československo, tak jeho průmysl, finance, banky, produktovody, armádu, kompletní státní správu boomerum zvenčí za hubičku, vrtějíce přitom před cizími gaunery ocasy stejně jako ty před těmi místními .

Slovan
21. 12. 2023 12:07
Odpovědět  Kolonáda

NASPÁNO VELICE TREFNĚ, MYSLÍM ŽE BUDE DLOUHO TICHO NEŽ DORAZÍ NOTY.

Slovan
20. 12. 2023 16:58
Odpovědět  Ladislav 💤

Ladislave víš co je nejhorší, že tenkrát ti komouši všechny ty kolaboranty a protirepublikový zmetky nezadupaly do pracovních táborů. Jak je vidět stýzká se jim dodnes po kdovíjak nabytých majetcích, hmotných statcích s pozemky a nás “chudinu” by nejráději do nekonečna odírali z kůže dodnes. Jsou tu stále mezi námi a čekají na svoji kořist, a nejraději by si tato skupinka mazanejch lívanců uzurpovala celou zemi a my abychom stáli ve frontě s ešusem na mrzký žvanec. Ale jednou s nimi zůčtujeme navždy, aby tu opět už nemohli podvracet republiku a vyvolávat bojůvky, třídní nepokoje. Republiku si vzít nedáme.

Joe Arp
20. 12. 2023 17:20
Odpovědět  Slovan

Neprozrazuj, za žádnou cenu, že se jezdíme učit do Moskvy jak jim zakroutit krkem!! Chechtací držtičky neumím. Představ si, že jsou tu Muromcové, kteří to tenkrát nebudovali, tak jako my pomýlení. Už tenkrát vyhazovali koleje do povětří a do vexlů lili olej, aby nešel přehodit!!! Dnes ovšem nás oprávněně tepou a píšou VY. Jsem zahanben jejich odvahou, která mě tenkrát chyběla a rdím se před káravým pohledem jejich, jasných, zdravých, trénovaných, sečtělých, modrých, velících, nikdy neuhýbajících, neomylně nasměrovaných OČÍ. Bez prdele ovšem.

Slovan
21. 12. 2023 12:11
Odpovědět  Joe Arp

Soudný člověk muší hned pochopit co je tohle zač. Položím ti otázku, ty by jsi chodil na web kde jsi názorově odlišný vůči ostatním? Na to mušíš mít náturu. 😥

Markýza
21. 12. 2023 12:39
Odpovědět  Slovan

Na to třeba hlavně pevný postoj, schopnost respektu a charakter. Ale souhlasím – není to pro každého.

Slovan
21. 12. 2023 17:21
Odpovědět  Markýza

Děkuji za potvrzení mojí domněnky, čekal jsem tuhle reakci.
🤣 🤣 🤣 🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
21. 12. 2023 00:25
Odpovědět  Slovan

Hlavně neprozraď, že se jezdíme do Moskvy učit jak jim zakroutit krkem! Je tu Ilja Muromec, co už kdysi vyhazoval koleje do povětří a lil olej do vexlů, aby je nemohl přehodit! Dnes se nemohu podívat do jeho modrých, statečných, zdravých, upřímných, sečtělých, erudovaných očí, a jeho napřažený ukazovák žaluje. To VY, já ne! já tu nežil, já muzikant já odbolář, hanba vám!

Kolonáda
21. 12. 2023 03:06
Odpovědět  Joe Arp

To je z vlastní dutiny, nebo vypůjčeno od jiné bystré prázdnoty ?

Joe Arp
21. 12. 2023 10:36
Odpovědět  Kolonáda

Tak to je silvestrovská etuda, přečti si to 31.ho znovu.

Joe Arp
21. 12. 2023 10:42
Odpovědět  Joe Arp

Pážený cenzore, pokud někam dáš “komentář čeká na schválení” a poté ho zmizíš, tak se drž zmizení ať nemusím opětovně, zbytečně sahat do bystré prázdnoty!

Markýza
21. 12. 2023 12:43
Odpovědět  Slovan

Anoanoano! Brousím si už na vás zuby….tak moc se mi stýzkalo po nějaké té vyhublé kořisti……hochu neblbněte. Na vás není nic ke kořistění, sám to tvrdíte – kdo by si na vás co vzal, ha?

Slovan
21. 12. 2023 17:27
Odpovědět  Markýza

Chlapče chlapče být ve tvé kůži nepodceňoval bych. Neděláš dobře.

Markýza
21. 12. 2023 12:40
Odpovědět  Evžen

A ustavit pěkně domovní důvěrníky a pomocné stráže!

zuzana
19. 12. 2023 16:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Britští vědci tvrdí, že lidské „dýchání“ škodí životnímu prostředí

https://aktax.cz/britsti-vedci-tvrdi-ze-lidske-dychani-skodi-zivotnimu-prostredi/

Albi
19. 12. 2023 18:31
Odpovědět  zuzana

Taky si myslím, že by se dýchání mělo zpoplatnit. A “měřák” si koupí a nechá kalibrovat každý za své.

Frank1
19. 12. 2023 18:57
Odpovědět  zuzana

Britanie je chvost USA. Prdeni neskodi?

Albi
19. 12. 2023 19:37
Odpovědět  Frank1

Pokud se v něm neprokáží stopy CO2. Bacha na to. 🙂

Autor
19. 12. 2023 16:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Kolik rusoifobů by mohlo dostat infart myokardu z toho, že jezdí v krabičce z ruské oceli? A pořád na ruskou ropu .. se divím, že ještě vůbec dýchají … 🙂 .) 🙂

Honza 1966
19. 12. 2023 17:44
Odpovědět  Peter 008

Jasně, brikety surového železa z Brazílie, které se teď převážně zušlechťují v evropských ocelárnách, jsou původem ruské, ropa z arabských zemí je taky původem ruská a plyn z Norska je kradený z Ruska šikmými vrty. Všechny suroviny jsou ruské, že?

Albi
19. 12. 2023 18:35
Odpovědět  Honza 1966

Všechny ne – část je arabské provenience, ale na přečištění těch surovin podle západních standardů už KoZa za spolupráce Izraele začala intenzivně pracovat. Ale trpělivost – ještě chvíli to bude trvat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Honza 1966
20. 12. 2023 15:28
Odpovědět  Albi

Takže jen část? S co norská ropa Brent a norský plyn. Co švédská magnezitová ruda, na kterou byly stavěné původní vysoké pece ve Vítkovicích a musely, mimo jedničky, která se překopala ustoupit pecím sovětského typu? I ty norské a švédské zdroje surovin jsou ukradené ruské? Když říkáte, že jen část surovin není ruská? Je to zeměkoule nebo rusokoule? Evropa nebo ruský poloostrov. Proberte se proboha. Dle vás asi cca 550 milionů lidí se válí na území které patří 145 milionovému Rusku?

Kolonáda
21. 12. 2023 03:27
Odpovědět  Honza 1966

A kolik že oné ropy, plynu a mnohých jiných komodit SKUTEČNĚ, ne jen mediálně, kupujeme, používáme – nemluvě za kolik. Kecy o technologickém ubližovat bych si nechal třeba pro Kladno, kde německý majitel odvezl do šrotu i litinové podlahy z jistých provozů. A nemám na mysli cikánskou úderku na zpracování kovů s rozbrušovačkami …
Švédské zdroje – kde a v jaké míře se používají, to samé arabský plyn, kolik procent spotřeby tvoří včetně onoho norského, a především ZA KOLIK inteligente. O lng nemá smysl hovořit.
Západ páchá hospodářskou, energetickou, surovinovou sebevraždu, není pomalu místo, kam by se ještě střelil, a Honzík u toho bude samozřejmě jásat, přičemž bude mít poluci z toho, že ten “vyspělý” západ opět kolektivně ( jako za Napoleona či Dolfiho ) to těm mužikům znovu ukáže…
Nicméně hubou žvaní jedno, a v zátiší čile obchodují, nakupují- i vědomě přes prostředníka. Kdepak, kde a za kolik je ten us břidlicový plyn, nemluvě o energetické, tedy finanční náročnosti na opakovanou úpravu , přepravu, atd…

Jaris
20. 12. 2023 06:59
Odpovědět  Honza 1966

No vite, Honziku, nejste daleko od pravdy, ze se ruske suroviny prodavaji oklikou. 😀

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Honza 1966
21. 12. 2023 13:28
Odpovědět  Jaris

Takže znovu. Vy věříte tomu, že zdroje má většinově jen vasě Rusko, že celá západní civilazace žije už aspoň dvě tisíciletí z okrádání Ruska, že Evropa je jen jakýsi ruský poloostrov a snad, ze je asi chybné to co se učí ve škole(správná definice oběžnic Slunce zní: Merkur, Venuše, Rusko, Mars, Jupiter atd.)? Že všechny moderní vynálezy byly lstivými anglosasy ukradeny ruským objevitelům? Atd

Pavel z Moravy.
19. 12. 2023 17:38
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsou všechno pokrytečtí parchanti.

Slovan
19. 12. 2023 17:51
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Příteli klid, to se přece ví, už se vbaří nebuj už se vaří. 🤣😊😋

Frank1
19. 12. 2023 18:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Komedie EK se sankcemi. Ted prave pripravila EU uz 12. balicek novych sankci na Rusko.
Protoze sankce pripravuji politici, nepracujici v prumyslu ci na necem smysluplnem, skodi EU sankce vice jak Rusku. Rusko je zdrzenlive zatim v reciprocite sankci. Jednou mu ale dojde trpelivost a pak uvidite co se stane! Lhari jako kancler Scholz tvrdi, ze za nedostatek surovin muze Rusko a Putin. Ten idiot je bud uplne blbej nebo lze jako pes. EK prece sama zakazala a zakazuje ruske suroviny pro zeme EU!

Autor
19. 12. 2023 20:00
Odpovědět  Frank1

A přece za to může Putin! Kdyby se Rusko leklo a vzdalo se, bylo by přece všechno v pořádku ne?
Jo, tak to dopadne, když si někdo myslí, že zlodějská ekonomika je ta jediná správná. 🙂 🙂 🙂

Frank1
19. 12. 2023 19:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Skody ockovanim proti COVIDu jsou stale zamlcovany a ti, kdo na ne upozornuji, jsou trestani. Zijeme v genocidni diktature.
Nastavte si ceske titulky:
https://www.kla.tv/MeistGesehen/25809&autoplay=true

Jaris
19. 12. 2023 22:41
Ohodnotit příspěvek :
     

A to se jeste ten idiot Fiala skodolibe chlubil Babishovi, ze dokazal utnout tipec dovozu ruskych surovin, coz se pry Babovi nepovedlo. Ovsem ze CR nakupuje ruske suroviny oklikou pres prekupniky, o tom jaksi bez uzardeni pomlcel. Takoveho fijaloveho hnupa hned tak nenajdete. Odebrat verejne vsechny tituly, Fijalu zastrelit a Masarykovu univerzitu produkujici takove imbecily (a ze jich je) vyhodit do povetri.

Jaro Jaroslav
20. 12. 2023 02:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Česko i Slovensko budú mať povolenie na dovoz ropy z Ruska, plynu a oceli, az dovtedy, než sa stane Ruská Federácia susedom Slovenska! A potom sa ten dovoz iba zlegalizuje a znormalizuje, kedže už budeme čakať na vstup do BRICSu!!!

Boomer
20. 12. 2023 11:49
Odpovědět  Jaro Jaroslav

..to je celkem reálný scénář. A bude se opakovat Jaltská konference a dost možná, že bez jednoho či dvou z tehdejších tří hlavních hráčů. Ovšem koho bude RF ochotna akceptovat jako protistranu? Brusel to asi nebude, Borrell proti Lavrovovi? To by byla velmi smutná komedie…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
20. 12. 2023 16:57
Odpovědět  Boomer

No ale zase by na ni mohli prodávat lístky. Já bych si koupila lístek do první řady.

Markýza
21. 12. 2023 12:37
Odpovědět  katango

Ježišmarjá! 😀 Doufám, že by to bylo přímým přenosem v televízi!