politika

S rudou hvězdou na kšiltovce: v Mali roste proruské hnutí a oslavují příchod ruských „wagnerovců“

Poté, co se orgány Mali oficiálně obrátily na ruskou soukromou armádu “Wagner” s žádostí o pomoc v boji proti teroristům a nezákonným ozbrojeným skupinám, místní obyvatelé a politici začali slavnostně oslavovat příchod ruské armády.

V Mali roste proruské hnutí, kde ruská trikolóra, rudá hvězda a důstojníci PMC Wagner působí jako symboly národního osvobození africké země.

Příslušné videozáznamy zveřejnila agentura “AfricaNews” a zřejmě v budoucnu plánuje Mali aktivně spolupracovat s Ruskem v boji proti teroristům.

Z předložených videozáznamů je zřejmé, proč se orgány Měli obrátily na ruskou soukromou vojenskou společnost. Důvodem výběru PMC “Wagner” bylo úspěšné osvobození Sýrie a Středoafrické republiky od teroristů a soudě podle nadšených výkřiků místních obyvatel bude v blízké budoucnosti osvobozeno od teroristů i Mali.

“Wagner přišel a osvobodil Sýrii. Wagner přišel a osvobodil Středoafrickou republiku. Nyní Wagner míří do Mali! Museli jsme se rozhodnout a naše volba je Wagner!” informuje “AfricaNews”.

Kromě toho, že Mali věří v osvobození země od teroristů, mají místní obyvatelé radost i z bezprostředního odchodu evropské armády.

“Evropa nemůže dělat nic jiného, ​​jen napínat svaly. Tisíc ruských žoldáků udělá pro naši zemi více než kdokoliv jiný,” říkají místní obyvatelé.

Ruské ministerstvo zahraničí už dříve oznámilo, že se vláda Mali obrátila na soukromou vojenskou společnost, a proto jsou jakékoliv hrozby Západu vůči Rusku nepřijatelné.

VIDEO ZDE:

https://avia.pro/sites/default/files/images/new_video_3.mp4?_=2

https://bit.ly/3ocUixr
https://bit.ly/3CSKwEY

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Dany
28. 9. 2021 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

V Mali mají uran a nerostné suroviny. Francouzi to kradou a my jim v tom v rámci rizšiřování svobody a demokracie pomáháme. Hamba politikům naší země.

Marco
28. 9. 2021 12:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak pokud tam Rusko postaví infrastrukturu a za uran poctivě zaplatí, jsem pro. Tak by to mělo být všude na světě a né vyvolávat nepokoje, aby se nerušeně mohlo krást a ve výsledku je to přece i kontraproduktivní, když ani ty nepokoje nejsou zadarmo.