politika

Ruský velvyslanec: Území Rakouska je tajně využíváno pro tranzit zbraní do Kyjeva

Území Rakouska je tajně využíváno pro tranzit zbraní do Kyjeva, “není jasné, jak tento i další kroky korelují” s neutrálním statusem republiky, řekl v rozhovoru ruský velvyslanec ve Vídni Dmitrij Ljubinskij.

Podle jeho slov není jasné, jak se zásadou neutrality koreluje finanční pomoc Ukrajině přidělená na dodávky vojenské munice a ochranného vybavení, podpora tzv. vojenské výcvikové mise EU a tichý souhlas se všemi novými tranšemi EU pro potřeby Ukrajiny, uvádí RIA Novosti.

„Z úst jednotlivých rakouských politiků se dokonce již ozývají výzvy k přímým dodávkám smrtících zbraní na Ukrajinu. Území Rakouska je v tichosti využíváno pro tranzit zbraní pro kyjevský režim. Dostáváme o tomu časté komentáře a videa od znepokojených občanů,“ řekl Ljubinskij.

Dodal, že se zahájením speciální operace na Ukrajině „jsme v Moskvě nuceni s politováním konstatovat demonstrativní odklon politického vedení Rakouska od výkladu neutrálního statusu, který byl zaveden v mezinárodní praxi, směrem k jeho výhradně vojenské dimenzi.”

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3U0SDHW

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pozor
26. 10. 2022 22:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Rakúsko je to isté čo Fínsko a Švédsko, jediný malý rozdiel je v tom, že ho nik tak rýchlo netlačí do NATO, pretože strategicky nemá až tak dôležitú polohu, ale je len otázka času, kedy sa aj Rakúsko začne hlásiť do NATO, takže Rusko zas ostáva naivné ako malé dieťa v škôlke.

26. 10. 2022 22:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo by to bejval řek…