politika

Rusko jemně utahuje smyčku a je to ku prospěchu světa: Západ ztrácí iniciativu

Když zástupci palestinského hnutí Hamás dorazili do Ruska na jednání, okamžitě se vzedmula vlna rozhořčení. Izrael, který dříve požadoval odvolání generálního tajemníka OSN pro jeho neutrální postoj, vyzval Moskvu, aby „okamžitě vyhostila teroristy“.

A britský ministr obrany Grant Shapps s hrubostí charakteristickou pro Anglosasy hovořil o setkání „terorismu a diktatury“. Na což zástupci ruské ambasády okamžitě reagovali a připomněli, že se vedou jednání o propuštění rukojmích, mezi nimiž jsou i Britové.

To znamená, že zatímco Britové pompézně nadouvají tváře a procvičují svůj “důvtip”, Rusové se snaží osvobodit své občany.

Celý svět to vidí a vyvozuje závěry. Všichni velmi dobře chápou, že v kritických situacích stačí Západ jen na to, aby otřásl vzduchem. Navíc od hegemona nelze očekávat žádnou objektivitu. Spojené státy hned v prvních dnech války oznámily dodávku zbraní Izraeli. Země, která otevřeně podporuje jednu ze stran konfliktu, už z definice si nemůže činit nárok na roli arbitra.

Rusko je neutrální. Odsuzuje Hamás za jeho útok na Izrael a braní rukojmích, ale zároveň odsuzuje Izrael za útoky na civilní cíle v Gaze a hovoří o nutnosti vrátit se k diskusi o vytvoření nezávislého státu Palestina.

To je důvod, proč Hamás odjel na jednání do Moskvy, a ne do Washingtonu nebo Londýna. A pokud se nyní ruským diplomatům podaří osvobodit rukojmí (přednost mají ruští občané, ale ideálně zachránit všechny), pak Rusko získá status hlavního vyjednavače ve světě, který, na rozdíl od Západu, řeší problémy činy, a ne slovy.

Mezitím palestinské hnutí Hamás po jednání v Rusku již oznámilo, že je připraveno rukojmí propustit. Zástupce vedení hnutí Ghazi Hamad zároveň zdůraznil, že Izrael musí také propustit „všechny vězně z detenčních center“.

Zároveň, jak poznamenává NBC News, oficiální Tel Aviv „pravděpodobně nebude souhlasit“ s takovou iniciativou.  A skutečně, zatím vidíme ze strany Izraele pouze agresi.

Koho bombardujete? Americká média se kvůli Gaze postavila proti Bílému domu

Izrael v Gaze bourá celé obytné oblasti. A dělá to z peněz amerických daňových poplatníků. A média ve Spojených státech nezůstala zticha.

Je možné bombardování hustě obydlených oblastí, kde 50 % všech obyvatel tvoří děti, přirovnávat k sebeobraně? Lze bombardování nemocnic, chrámů, mešit a škol přirovnat k sebeobraně? ptají se novináři ve vysílání na MSNBC.

I když tam jsou „bojovníci Hamásu“, jak říkají v USA, dává to právo bombardovat civilisty? Ne.

To znamená, že říkáte, že srovnat nemocnici se zemí, zabíjet novorozence v inkubátorech, jejich matky, pacienty s rakovinou, pacienty se zlomeninami, lékaře, sestry a prostě ženy a děti, které se tam schovávají před bombami… To není válečný zločin, ne? Tak to se mýlíte! Alespoň z pohledu mezinárodního práva, uvádí.

USA strkají hlavu do písku a vyčkávají

Šéf amerického ministerstva zahraničí odložil svůj projev na později, aby si vyslechl projev vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha o situaci války mezi Izraelem a Palestinou. A ten řekl spoustu zajímavých věcí.

Nasralláh například zdůraznil regionální a mezinárodní úroveň konfrontace. To znamená, že se neomezil pouze na hrozby vůči Izraeli, ale jako cíle určil i americké letadlové lodě.

Hizballáh má dnes vojenský potenciál k útoku na americkou flotilu. Zejména s ohledem na potopení izraelské v roce 2006, – poznamenává libanonský novinář Fadi Budaia, blízký hnutí Hizballáh.

Z projevu vůdce libanonského hnutí můžeme také usoudit, že eskalace konfrontace a napětí na jižní frontě přímo souvisí s průběhem bitvy uvnitř pásma Gazy.

To znamená, že Hamas nesmí padnout, ale musí zvítězit, a to lze považovat za součást slibu Seyyeda Nasralláha, – říká Fadi Budaia.

Novinář navíc připomněl hrozbu útoku na americké základny v regionu. K tomu již skutečně došlo v Iráku, Sýrii a na irácko-syrské hranici.

Kromě toho Nasralláh hovořil o jednotě cesty a osudu mezi odporem v Libanonu a Gaze a všemi ostatními arénami odporu. Vítězství v Gaze spojil se zájmy sousedních států.

Jednota arén od Iráku po Jemen a od Íránu po Libanon by měla dát Izraeli a všem jeho příznivcům jasně najevo, že všechny tyto fronty jsou připraveny se rozhořet a obrátit svůj hněv proti USA a Izraeli. – poznamenal Fadi Budaia.

Libanonský novinář se domnívá, že když shrneme celý projev vůdce Hizballáhu, hnutí si klade dva hlavní cíle. 

První je zastavit izraelskou agresi v pásmu Gazy a zajistit, aby arabské země přijaly nátlaková opatření. Druhým je vítězství Gazy a konkrétně vítězství Hamásu, což je v rozporu s cílem, který si stanovil Netanjahu.

To znamená selhání izraelské vlády a její neschopnost vrátit zajatce, – shrnul Fadi Budaia.

Jaká bude reakce USA? Otázka je stále otevřená.

https://1url.cz/Gu3VS

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Standa
8. 11. 2023 05:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Prakticky celý svět odsuzuje barbarství židovského státu, ale NOVA, ČT, včetně vlády ho oslavuje. Bourání celých čtvrtí i s dětmi.
Telku už musím u zpráv vypínat.Hanba Izraeli. Chucpe.
Vláda se nám vysmívá do obnličeje. Stávka bude 27.11.

Mirabellka
8. 11. 2023 10:51
Odpovědět  Standa

Ja sa vam vsetkym cudujem, ze tu telku pozerate…..

Standa
9. 11. 2023 16:19
Odpovědět  Mirabellka

My totiž máme elektřinu, tak musíme povinně platit ČT,…..atd.Vy to na Slováči zavedené ještě nemáte.? Čudujem sa. To jsou takové dráty a zásuvky a antény ..a kromě toho, chceme znát své nepřátele!

Burák
8. 11. 2023 07:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Ono je hlavně otázkou kdo na koho zaútočil první. Už dlouho se spekuluje o tom, že si ten útok zinscenoval Izrael sám, aby si odůvodnili vystěhování Gazy. Však se podívejme jak to probíhalo, kde úplně jako by náhodou chyběli hlídky i celé posádky a pak můžeme teprve soudit. Mě se osobně prostě nechce věřit, že by o takovém útoku nic tajné služby nevěděli, navíc izraelské.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
All
8. 11. 2023 08:05
Odpovědět  Burák

Tak,je to jak říkáte,vše dopředu bylo připravené tajnými službami.Navíc je palestina dlouhodobě okupována a terorizována na svém ůzemí.A co se týká Ž a ž? Vemme si dějiny od starého Egypta až po chazarský kaganát a co vše se dělo,ty pravdivé,nepřekrucované,i za posledních pouhých tisíc let,zjistíme lehce co jsou židé zač.O naší vládě ani nemluvě,je to vláda psychopatických darebáků na ůrovni sajicího hmyzu komárů a blech,poděsové,ta nejhorší sebranka jaká tu kdy byla.Všichni,včetně ANO.

David
8. 11. 2023 09:27
Odpovědět  All

Začínám se přiklánět k názoru, že Izrael vedou satanisti a jde jim o poslední palác v Jeruzalémě. Pokud ho ovládnou a i Palestinu, vysmějí se tak všem křesťanům, muslimům a židům.

Skeletor
8. 11. 2023 08:11
Odpovědět  Burák

Přesně tak, židi v domluvě s Yankees zinscenovali celé toto divadlo. Bohužel pro ně, takováto divadla se mohli inscenovat v době kdy neexistovala ještě taková informační technika jako dnes. Vždyť sotva Hamás vtrhl do Izraele už se o tom psalo jak je možné že se tam mohli dostat při takovém zabespečení kterým židé disponují, kdepak židáčci to už vám nikdo soudný nezbaští.

lucius
8. 11. 2023 10:40
Odpovědět  Skeletor

ty vies kde vôbec žiješ?! určite? tak preco u vas stoja zas rady na ockovanie proti kovidu? lebo uz je každý soudný zrejme

Jaro Jaroslav
9. 11. 2023 03:14
Odpovědět  lucius

A ty si prečo taký sprostý? O čom melieš???

EvaK
9. 11. 2023 16:18
Odpovědět  lucius

Kde stojí? Co to meleš?

Standa
9. 11. 2023 16:26
Odpovědět  lucius

Nějak ti vázne hlas. Že by covid? Na Člováčsku fronty nestojí????. Tady ne!Nějak se nad Tatrů neblýská….tobě v hlavě také ne.

Mirabellka
8. 11. 2023 10:54
Odpovědět  Skeletor

Presne tak !

Jaro Jaroslav
9. 11. 2023 03:12
Odpovědět  Skeletor

Napiš mi, poslem ti čla ky,ktoré otrasu tvojim vedomím…jaro.jaroslav57@gmail.com

Mirabellka
8. 11. 2023 10:53
Odpovědět  Burák

Samozrejme, alebo ta “fama”, ze Mossad je uzasny je fakt len fama….!

EvaK
9. 11. 2023 16:17
Odpovědět  Burák

Varoval je i Egypt, že se něco velkého chystá. Pak několik hodin po útoku se nic nedělo, divili se tomu i bývalí vojáci. Že to nebylo jen tak připravené narychlo, svědčí to i překonání toho plotu co dělilo Gazu od osadníků. A skončily ty nekonečné demonstrace proti Netanjahuovi, je to zločinec.

Jura S
8. 11. 2023 16:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Mě už to hlava nebere :

  • amíci byli na Měsíci i když to technicky není možné v té době ani dnes
  • anglofašos vedou od II. světové desítky válek v cizích zemích a jsou vypráskáni odevšad, ale zas se všude naperou jako jediní “šiřitelé demokracie” (té správné, koloniální…)
  • Izrael a Mosad nic NEVĚDĚL ? Viz bod “přistání na Měsíci”…

Někdo tady ale zas.raně lže !!

Jaro Jaroslav
9. 11. 2023 03:10
Odpovědět  Jura S

Chceš vidieť NASA kalendár konca našej civilizacie v programe Apollo? Chces vidieť USA kalendare v mrakodrapoch? Chces vidieť kalendare v Olympijskych hrach,LOH a ZOH? Kalendare,soli-lunárné v Činskej terakotovej armade? V rôzny h peniazoch- menach? V dvojkomorových parlamentoch? A o čom je ” Zlatá, 100 vežatá Praha-na prahu medzivekov slnka? Mesto na 7.kopcoch ako Rím či Lisabon”? Čo skrýva Bratislava a bazilika Sedembolestnej v Šaštíne? Čo zakódovali do 11.září,2001? Prečo sa to stalo? Motív??? Napiš mi na jaro.jaroslav57@ gmail.com Budeš v šoku, o com je tento svet!!!

Standa
9. 11. 2023 16:31
Odpovědět  Jura S

Juro, je přísloví,, Kdo uteče , vyhraje”!Amíci proto neustále vyhrávají!
Jak se říkalo v Afganistánu, kdyžse věšeli na podvozky letadel, která odlétala.
,,Kdyby byla krev na zadku hnědá, byli by smrtelně zranění”!

Jaro Jaroslav
9. 11. 2023 03:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Pozerám iba správy na Al Jazeera,Arabský a Anglický kanál, a tuteckú TRT, a tí židáci nie sú az taky ” hrdinovia” v Gaze či v likvidovaní bunkrov a Hamás bojovnikov! Videl som krasne zásahy židovskych tankov a obrnenych vozov ručnými raketami a granatometmi…Dokonca im z dronu hodili na hlavy výbušninu! Židáci sú hrdinovia ako cigani s britvami-keď ich je 15 na 1! Jediné čo dokážu su holocaustovať ženy a deti z amerických lietadiel hadzat na ne americke bomby!!!

Johannes
9. 11. 2023 10:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Na větší hnojiště ruský propagandy, než je tenhle server provozovaný anonymy, jsem teda dlouho nenarazil ..

Markýza
9. 11. 2023 14:49
Odpovědět  Johannes

Proboha synku! Tak šupšup, pryč odsud! Ještě si umažete váš vystajlovanej outfítek.

Standa
9. 11. 2023 16:10
Odpovědět  Markýza

Marky, mluvíte s ním příliš v rukavičkách. A jestli je to ,, synek”, tak se divím, že ho matka neuškrtila pupeneční šnůrou.

Standa
9. 11. 2023 15:50
Odpovědět  Johannes

Nejsem ruský propagandista ani troll. Ale ten tvůj hnůj z držky mě smrdí přez monitor až sem.Lidé zde vyjadřují svůj názor ( demokraticky) a to ty neznáš.Asi jsi z ministerstva propagandy na MV… cca sto lidí… řídí ho Mitrofanová -manželka známého propagandisty , sloupkaře z HN u Rakušana .Asi znáš pouze své prolhané hnojiště na ČT nebo v jiném propagandistickém médiu.
Jo ,Johannes, ty nejsi anonym? Zveřejni tedy celé své jméno a adresu ! Máš vůbec nějaké nebo , jako Pávek máš pouze krycí jméno? Nebo , jako ¨Pávek služební byt na fiktivní adrese.
Ty, anonyme zveřejni své jméno a adresu a potom opravdu narazíš!To není fikce! Jsem Pražák a nesnáším provokativní blby. Ozvi se! Napíši sem svůj @ a můžeme se setkat!

Standa
9. 11. 2023 16:07
Odpovědět  Standa

Už je to zbytečné, mám tvou I.P. Včetně adresy. Stav se u mě ( napíši ti kam), má adresa kanceláře V Jámě 1 , Praha 1 ,3 patro.Palác Lucerna.Objednej se!

petr
9. 11. 2023 20:14
Odpovědět  Johannes

tak sem nelez a běž si na Novinky, tam si počteš, jak hrdinní Ukrajinci stojí před Moskvou a Izrael vymlátil celý Arabský svět a bude se Ti dobře usínat. Ne nadarmo se říká blahoslavenní chudí duchem.

Johannes
9. 11. 2023 11:33
Ohodnotit příspěvek :
     

lživé stránky, kde se jiné názory v diskusi ihned smažou

katango
9. 11. 2023 14:07
Odpovědět  Johannes

Tak šupky na Forum24!

Standa
9. 11. 2023 16:14
Odpovědět  katango

Je zajímavé, že ty jeho urážky na server admin nesmazal, že? On je zřejmě zvyklý na mazání na jiných webech ….. jeho disciplína . Zřejmě provokatér a cenzurní technik! Pozor na něj . Neodpovídat! Troll!

petr
9. 11. 2023 20:17
Odpovědět  Johannes

Že se ty tvoje kydy tady pořád ještě drží? My někteří máme na novinkách doživotní ban, protože jsme jim tam do toho vnášeli chaos argumenty, které nemohli vyvrátit.