politika

Sergej Šojgu diskutoval o vojenských projektech s vrchním velitelem nikaragujské armády

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu v přátelské atmosféře diskutoval o slibných projektech ve vojenské a vojensko-technické oblasti s vrchním velitelem armády Republiky Nikaragua Juliem Avilesem Castillem. 

V ruském Centru řízení národní obrany probíhala jednání se zástupcem země ležící v podbřišku Spojených států.

“Schůzka potvrdila vzájemné přání dále prohlubovat komplexní spolupráci mezi rezorty obrany,” uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Na setkání se svým kolegou Sergej Šojgu řekl: „Odmítáme diktát a politický tlak, který se šíří světem v důsledku přechodu západních států v čele se Spojenými státy od diplomacie k vydírání a hrozbám. Společně s Nikaraguou a dalšími podobně smýšlejícími se tomu postavíme a budeme obracet pozornost na nepřípustnost takového chování.“

Šojgu navrhl věcně projednat všechny perspektivní a existující projekty spolupráce mezi oběma zeměmi ve vojenské a vojensko-technické oblasti.

Dodal, že Rusko hodlá rozvíjet vztahy s Nikaraguou na základě rovné spolupráce v širokém spektru otázek.  Otázky ve všech oblastech budou v zájmu obou států.

Julio Aviles Castillo zase prokázal hluboké porozumění současné situaci Ruska: „NATO v čele se Spojenými státy Ukrajinu opakovaně využívalo. Ruský národ nebojuje s ukrajinským národem. Ukrajina bojuje proti Rusku jménem NATO a snaží se tak podkopat bezpečnost Ruské federace. A snaží se způsobit destabilizaci, snaží se vést provokativní válku.”

Vrchní velitel nikaragujské armády zdůraznil, že jejich soused, Spojené státy americké a jejich spojenci se snaží destabilizovat situaci v zemích, „které leží vedle Ruska, i blízko Číny – a snaží se na ně uplatňovat destruktivní vliv.”

„Základem je, že pravda je na straně Ruska. Protože bezpečnost Ruska byla skutečně ohrožena a lidé na jihovýchodě Ukrajiny byli pravidelně napadáni. Od roku 2014 Západ využíval Ukrajinu ve snaze ohrozit Ruskou federaci. Dobře chápeme, že hranice mezi Ukrajinou a Ruskem je tisíc kilometrů a z Ukrajiny do Moskvy je to méně než tisíc kilometrů, a proto je tato otázka poměrně problematická, pokud mluvíme o bezpečnosti země,“ zdůraznil nikaragujský velitel.

MEZITÍM

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu také jednal s ministrem obrany a ministrem pro záležitosti veteránů Burkiny Faso brigádním generálem Kassoumem Coulibalym.

Kolegové diskutovali o otázkách bilaterální vojenské spolupráce. Během přátelského setkání se ministři dohodli na posílení a rozšíření vazeb v oblasti obrany.

https://1url.cz/qu3m6

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Keller
7. 11. 2023 23:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak ožralí, negramotní mongoloidní mužici ze země, kde ještě nevynalezli splachovací záchod vytlačují USA.

krtek
7. 11. 2023 23:53
Odpovědět  Keller

Ubožáku, žačni se konečně vzdělávat.

katango
8. 11. 2023 00:27
Odpovědět  krtek

Nebyla to ironie?

ModrýKlokan
8. 11. 2023 01:05
Odpovědět  katango

Bezpochyby

Jaaaa
8. 11. 2023 17:07
Odpovědět  ModrýKlokan

Co to, co to, ze ho vsichni toho Kellera obhajujete? Co ste zac?!

Albi
8. 11. 2023 01:22
Odpovědět  katango

Byla!

Lékořice ok
8. 11. 2023 05:39
Odpovědět  krtek

Není nutné jančit. Vždyť je to jen ironie. Jenom “trochu” neomalená.

Standa
8. 11. 2023 06:20
Odpovědět  Lékořice ok

Někým nepochopená!
Ovšem, když byla Kyjevská Rus, tak jsme si ještě malovali prde.e na modro a lezli po stromech a Amerika neobjevená.Nyní si hraje na pupek světa.
Zelenský zrušil volby…demokracie po západním způsobu.Jsem zvědavý , kdy na to přijde i NATOidní debil na hradě včetně vlády.Podle Černochové jsme přece ve válce.Pětikolka by se tam udržela na další devastační období.

Bai
8. 11. 2023 17:19
Odpovědět  krtek

Určitě je to ironie!

ZMann
8. 11. 2023 08:13
Odpovědět  Keller

Co ty ožralí,duhový svazáku ty ho vlastníš?

Helena
8. 11. 2023 08:17
Odpovědět  Keller

Ano, ti mužici předběhli celý svět: to, že chodí do kadibudky-místo aby splachovali pitnou vodou a ohřívají se vodkou, místo topením – je přece cíl grýndýlu – jak se tomu můžete smát, takové vážné věci. Takže máte 100% pravdu. Už si vybírejte keř – hlavně aby keř neměl jehličí, kam budete chodit kakat a naučte se pálit alkohol z čehokoliv, jo a plést svetry.

eFPe
8. 11. 2023 08:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Je neuvěřitelné jak i tady se naskakuje na troly- úplně jako mouchy na čerstvé hovno.Nezlobte se ale prostě se nepoučíte.

Jaaaa
8. 11. 2023 17:09
Odpovědět  eFPe

eFPe si nejaky mudry, co tak to tym blbym, vysvetlit. Nie vsetci su tu IT, hackeri a podobna haved…

Frank1
8. 11. 2023 09:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Zakladnu v Nicaragui, na Kube, v Lybii, ve Venezuele a prijdou dalsi. Utahnou to Rusove? Aby nedopadli jako USaci.
S jejich zbranemi prece zadne zakladny nepotrebuji. Takhle budou mit ale operne body pro jejich intervencni jednotky.

Jaaaa
8. 11. 2023 17:11
Odpovědět  Frank1

Boze ! Vsetci by ste len bojovali a zabijali, co tak ist nieco rozumne robit, produkovat, obrabat podu, chovat zvierata, starat sa o deti, pripadne rodicov..?!!

Boomer
8. 11. 2023 17:38
Odpovědět  Jaaaa

.. inu, každá taková pokojná pracovitá a mírumilovná komunita jednoho dne začne uvažovat “a co když nás někdo bude chtít přepadnout, ukrást plody naší pokojné práce?” To nelze vyloučit! A založí si vlastní domobranu. A po čase si někteří začnou klást otázky.. proč vlastně ty domobrance živíme, k čemu je máme? A chytří domobranci udělají co?! No přece vymyslí nepřítele a hned jsou potřební..
À propos, vy nemáte nepřítele? Neverím, bohajeho neverím…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaaaa
8. 11. 2023 17:11
Odpovědět  Frank1

V Lybui este nie je