politika

Rudy Giuliani: “Nebuďte směšní! Televizní kanály neurčují výsledek voleb.”

Rudy Giuliani, právník úřadujícího amerického prezidenta Donalda Trumpa, komentoval prohlášení demokratického kandidáta Joea Bidena o vítězství v prezidentských volbách.

Podle jeho slov výsledek amerických voleb v případě neshod mezi prezidentskými kandidáty určuje soud, nikoli televizní společnosti nebo jiná média, která provádějí neoficiální sčítání hlasů.

Zároveň odmítl sčítání a předpovědi řady amerických médií s tím, že „o výsledku voleb nerozhodují“.

“Nebuďte směšní! Televizní kanály neurčují výsledek voleb. To dělají soudy,“ cituje ho TASS.

Řada médií, včetně CNN, AP, NBC a Fox News, oznámila Bidenovo vítězství v amerických prezidentských volbách.  Biden se později prohlásil za vítěze prezidentských voleb.

Giuliani jednoznačně odmítl výpočty a předpovědi některých největších amerických médií, která uvádí, že americký prezidentský kandidát Joseph Biden získal volební hlasy nezbytné k vítězství v boji o Bílý dům. 

Když byl Giuliani požádán o vysvětlení, proč to odmítá, odpověděl:

„Protože oni (média) nerozhodují o výsledku voleb. Předpověď je ve prospěch Joe Bidena … Kdo to řekl? Všichni? Ach můj bože! Všechny televizní společnosti! Musíme zapomenout na zákon! Na soudcích nezáleží!“ 
řekl Giuliani sarkasticky. “Nebuďte směšní! Televizní kanály neurčují výsledek voleb. To dělají soudy,”
řekl Trumpův právník.

Přichází spousta soudních sporů?

Podle Giulianiho Trumpův tým bude usilovat o „více případů“ u amerických soudů kvůli údajným volebním nesrovnalostem demokratů. „Některé jsou velké, jiné malé,“ vysvětlil právník v souvislosti s takovými tvrzeními. Podle jeho prognózy to „bude velký problém“.

„<…> Existuje určitě dostatek důkazů k odmítnutí určitého počtu hlasovacích lístků. Hlasovací lístky, které nebyly řádně zkontrolovány, neměly být započteny. A tyto hlasovací lístky by měly být odečteny od [celkového] počtu. To může ovlivnit volby“ je přesvědčen právník.

https://bit.ly/3k7EiqQ
https://bit.ly/3p1rV3r

sdílet na