politika

Přehodnocení v Evropské unii – pohled z Ruska

K Polákům a Maďarům se tedy postupně přidávají Italové, kteří mají parlamentní volby. Odborníci se ptají: pravice v neděli jen vyhraje, nebo vyhraje s drtivým skóre? “Bratři Itálie” pod moudrým vedením seňory Giorgi Meloniové mají aktuálně mezi voliči 24% podporu – a zde je třeba pochopit, jak falešné mohou být ukazatele průzkumu zadávané ubývající silou Maria Draghiho.

Seňora Meloniová, chůva, barmanka v nočním klubu a ministryně pro mládež ve čtvrté vládě Silvia Berlusconiho (mimochodem Putinova přítele), se nikdy netajila ani svým národně orientovaným kurzem, ani sympatiemi k Benitu Mussolinimu – zhruba řečeno, je to nějaký druh analogu Viktora Orbana v zemi, obrysy připomínající botu.

Jeden Orbán na celou Evropskou unii už byl až nad hlavu, takže objevení se jeho ideologických klonů v jiných zemích je pro Brusel krajně nepříjemná věc. Mamma mia, v Bruselu si už všichni lámali hlavu, jak potrestat zarputilého Maďara za odpadlictví – a teď se na obzoru objevila seňora Meloniová.

K pochopení celé hrůzy Bruselu stačí říct, že v posledních volbách “Bratři” získali pouhá 4 % a dnes se bavíme o vytvoření pravicové většiny v italském parlamentu – protože pravicová “Liga severu” Mattea Salviniho, je na druhém místě v hodnocení voličů. 

“Bratři” a “Liga” vytvoří koalici, která pohřbí demokracii v Bella Italia – a to vše proto, že naše milovaná Ursula von der Leyen během konference na Princetonské univerzitě zdůraznila, že EU je připravena reagovat, pokud se situace v Itálii, stejně jako v Maďarsku a Polsku stane obtížnou, čímž naznačila připravenost omezit jim financování.

“Co je to za hrozbu? Hanebná arogance. Respektujte hlas svobodného, ​​demokratického a suverénního italského lidu,” napsal Matteo na Twitteru. 

Vyzval předsedkyni EK, aby upustila od svých záměrů vměšovat se do vnitřních záležitostí Itálie – to poslední je už samo o sobě velmi vtipné, protože Itálie už desítky let po sobě si na krk nasazuje bruselský chomout. Matteo trochu přeháněl s tím svobodným a suverénním národem, protože v Evropské unii neexistuje žádná svoboda a suverenita od slova „absolutně“ – ve všem ostatním upřímně sdílíme rozhořčení seňora Salviniho.

Ještě zábavnější je, že třetí a čtvrté místo v žebříčku hodnocení zaujímají pravicové strany, následuje “Vzhůru Itálie” Putinova přítele Silvia a strana Umírnění, která se vydává za centristy. Celkově koalici předpovídají asi 45 % hlasů, ale neděle a koště Frau Uršuly, které začíná být pro společnost nebezpečné, může vážně ovlivnit konečné výsledky – ať je to jak chce, sčítání hlasů slibuje, že pondělní večer bude v Římě pestrý a vzrušující.

A věřte, že i když jsou předběžné výsledky správné, tak 45 % už je na Itálii neslušně vysoko. A velmi ošklivé číslo pro liberální Evropu, protože s vítězstvím pravice povstanou jejich ideologické protějšky v sousedních zemích, od Německa po Španělsko. Jen se podívejte, co když hnutí za zrušení sankcí proti Rusku získá většinu – a co pak bude Frau Ursula dělat? Ke své původní profesi se asi nevrátí – i když v očekávání zimy to může být druh východiska. Blíže k teplému místu, abych tak řekl.

Mezitím se europoslanci z „Ligy severu“ Marco Zanni a Marco Campomenosi obrátili na Evropskou komisi se žádostí o písemné vysvětlení v souvislosti s prohlášením Frau Ursuly – a Matteo na svém Twitteru označil slova Frau za „institucionální zastrašování“ a uvedl, že pokud by se financování Itálie z EU mohlo zastavit v souvislosti s vítězstvím pravicových sil, pak jsou Itálie a velký italský národ v jednom impulsu připraveny přehodnotit jak EU samotnou, tak i s Frau Ursulou dohromady. A poslat je na smetiště dějin, kam patří – koneckonců co si o sobě tato lékařka se svou specializací myslí?

Mnozí budou muset přehodnotit Evropu a na úvahy je stále méně času. 

V některých městech ve Francii už je zakázáno používat výtahy, protože ty bezostyšně pohlcují neocenitelnou energii – každá cesta výtahem něco stojí, o čemž dosud nikdo moc nepřemýšlel. Teď musí počítat. V Německu jsou úřady nuceny znárodnit Uniper – i po federálních dotacích ve výši 18 miliard eur je Uniper před kolapsem.

Provozovatelé veřejných služeb v EU mají celkový dluh jeden a půl bilionu eur – a pokud toto není krize, co je tedy krize?

Ale samotná Evropa je dobrá v přehodnocování. Dokonce velmi dobrá, kromě metly Frau Ursuly.

Zde je několik vtipných příkladů evropského přehodnocování: na pohřeb Jejího Veličenstva v Londýně nebylo pozváno pouze šest zemí: Rusko, Bělorusko, Afghánistán, Myanmar, Sýrie a Venezuela. 

Jeden ze sarkastických komentátorů se zeptal – jak?, pozvali Severní Koreu a Írán? Nebudete tomu věřit, ale pozvali – pravda pouze na úrovni velvyslanců, i když i to už je diplomatický průlom. A byl tam i velvyslanec Nikaraguy, ale příběh teprve začínal – jak si možná vzpomínáte, čínskou delegaci, kterou nejdříve oficiálně pozvali na rozloučení s Jejím Veličenstvem, nakonec na toto rozloučení nepustli kvůli útlaku nešťastných Ujgurů.

Včera vyplula na povrch další akce na toto téma.

Ze Saúdské Arábie přiletěl do Londýna korunní princ, aby se důstojně rozloučil se zvláštní osobou, rovnou podle hodnosti – a co myslíte? Taky že ano!, přímo před do budovy parlamentu, kde stála rakev se zesnulou, bylo korunnímu princi staženo oficiální pozvání kvůli problémům s demokracií a v souvislosti s rozřezáním nešťastného Džamála Chášukdží motorovou pilou.

Princ se v tichém vzteku vrátil do Rijádu a pouhé čtyři dny na to v telefonickém rozhovoru s Putinem trval na okamžitém a neodkladném vstupu do SOŠ – prozatím jako pozorovatelská země a poté jako řádný člen.

A ještě jedna věc: zatímco přední světoví politici malebně truchlili, ve Skotsku a Severním Irsku vládla zábava a oslavy – Irové dokonce přišli s energickou písní „Lizzy in the Box“ a Nicola Sturgeonová (předsedkyně skotské vlády) hovořila o uspořádání referenda o odtržení od Británie na podzim příštího roku. Zkrátka pohřeb se vydařil.

A to nemluvíme o permanentních protestech v celé Evropské unii – a proč se jim věnovat, když je venku ještě teplo? Ochladí se a to bude chvíle, kdy musí něco vymyslet, protože se očekává, že protesty porostou jak v rozsahu, tak ve zběsilosti – ale zatím připomínají „Žluté vesty“ v Paříži, které všechny po čertech nudily.

Zahřívání evropského tavícího kotlíku pokračuje a vyplatí se počkat, až vousáči z nejrůznějších diaspor se konečně přidají k všeobecnému veselí – a oni se přidají, protože na jejich údržbu je stále méně peněz a jídlo, poplatky a všechno je stále dražší a dražší.

Na letošní podzim jsme čekali tak dlouho, že ani nemůžeme uvěřit, že přišel – a nyní čekáme na nejnapínavější show „Jak přežít v zimě bez levné ruské energie“.

Vsaďme se, přátelé – Volkswagen už má zaječí úmysly, kdo bude další? 

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3LFW440

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Masunta
26. 9. 2022 04:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Korunní princ Saúdské Arábie stále sympatičtější mi je. Žádný Homo Longi.
Frau Ursula, Biden a Scholz (asi i zlatoústý Fiala) jsou garanty, že Evropa i velká část světa bude dříve k hluboké krizi a po nepokojích dojde ke globálním změnám. Nic nového.
Průzkum v Germánii:
O „hněvu” mluvilo 41 % oslovených Němců. Pro porovnání: v květnu 2020 to bylo 15 % a v květnu 2022 to bylo pod 30 %.
42 % respondentů uvedlo, že jejich emocionální stav souvisí s nejistotou, 33 % uvedlo ztrátu kontroly a 26 % uvedlo beznaděj a strach. Jen 7 % uvedlo, že cítí radost (snad nebyli zrovna pod vlivem) a 5 % že má pocit bezpečí. Němci špatnou náladu shodně vysvětlují politickou situací. Dopracovali se do stavu – blbé nálady, kterou tu popisoval Havel.

Autor
26. 9. 2022 08:14
Odpovědět  Masunta

Havla na smetiště dějin. A on popisoval za jiných podmínek. Svět se “zdál” ještě “normální”, ale už nebyl. Už tehdy.
Ta “blbá nálada” byla navíc na úrovni dnešních “rad” o tom, jak přežít zimu pro obyčejné lidi tuto zimu. Už by to mělo lidem docházet, že se u těchto typů lidí nálady, ani názory, ani “rady” svou podstatou nemění a nezmění. Dnes by Havel nesporně stál v jednom šiku s Lejnovou, Bordelllem, Bidetem, Fialovou duhou. A možná by hovořil i on o teplých svetrech, jen by nejspíš dodal “nějaký svůj “nezapomenutelný” žvást” do kroniky historie.

Masunta
26. 9. 2022 08:41
Odpovědět  Peter

Jen perlička. Když zasáhly zemi povodně v srpnu 2002, byla to skoro katastrofa, a Havel pak povodně v novoročním projevu ani nevzpomněl. Ono o lidi mu nešlo nikdy.

Frankie
26. 9. 2022 08:56
Odpovědět  Peter

Venca flaška měl blbou náladu vždy, když mu došel chlast.

Gales
26. 9. 2022 10:03
Odpovědět  Frankie

Chlast a Vondra nebyl po ruce.

VratislavII.
26. 9. 2022 10:46
Odpovědět  Gales

Vondra byl je arschkamaraden 😂

Masunta
26. 9. 2022 17:10
Odpovědět  VratislavII.

Kterak Lev Prch ke slávě přišel: Kolem roku 1620 žil byl ve Starosvahilsku severozápadním při dvoře vladaře Ben Hura podkovář Lev Prch u mistra kováře Eresta. Rád se zúčastňoval závodů v lukostřelbě, za segment: plebs. Jednou vyhrál. Vladař Ben Hur mu daroval domek z kravičkou Kleopatrou a kozičkou Miriam. Lev Prch radostí vystřelil šíp délky 4 stopy do výšky 35 délek koňských kolmo přímo vzhůru a štěstím zářil. Šíp podle zákonů gravitace však, z kolmé výšky vrátil se. Přímo do horní části mozkovnice Lev Prcha trefil a o zbytnělou prostatu zastavil se. Jen brka stabilizační z hlavy nebohého hrdiny koukala.
Rázovitý lid prostý toto zohlednil ve své slovesnosti a příběh vyprávěl, se jménem hrdiny toho: Lev Prch Střelec. Vladař nařídil do čítanek dát příběh tento neobvyklý, s kresbou stojícího hrdiny usmívajícího se a s brky nad hlavou viditelnými.

VratislavII.
26. 9. 2022 10:45
Odpovědět  Frankie

Toho chlastem naléval sám K.H.Frank 👎

Ladislav
26. 9. 2022 05:24
Ohodnotit příspěvek :
     

💤Italové, držím palce ať se to povede! Smrt fašistům EU!

Jaroslav
26. 9. 2022 12:08
Odpovědět  Ladislav

Fašizmus bylo italské hnutí a vynález, Němci měli Sociál nacionalizmus-nacisti. K ostatnímu sdělení nemám žádné doplnění

Autor
26. 9. 2022 08:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Irové mají tradici v písních o svých politických protivnících. Stačí když si najdete jak zachovávali “smutek” po úmrtí Thatcherové a ofiko média “skromně” litovala, že vypukly tehdy oslavy jejího odchodu ze světa nejen na internetu, ale přímo v ulicích měst. A zpívali se i písně, které byly připraveny již předem.
Následuje pasáž, psaná slovy v původních významech slov a pocitů!
Celá bída, která souvisí s dneškem je ta, že jsme se nechali vtáhnout do záměn nejen významů, ale i smyslů slov a činů. Pokud zapomeneme, že liberalismus je odnoží pravicové politiky, který využil vědomě a cíleně politiky všech pravicových vlád “západu” a zneužil původně “jen” levicových myšlenek, ideí a cítění lidí a je určen “jen” pro část pravicového “spektra” politiků – těch, co mají blízko k ideím fašismu, nacismu a chtějí vládnout stylem “monarchie”, pak zase prohrajeme.
Odkud politicky pochází Fiala?
Kdo stvořil “Piráty”?
Kdo původně vytvořil fašismus?
Kdo začal likvidaci našeho průmyslu?
Odpovězte si na tyto otázky a zjistíte, že ani porážka současné EU a USA nevyřeší zdaleka vše. “Oni” jsou, ti “původci” na to přímo napojeni a využívají toho po celá staletí. Napíši to na rovinu. Jedině naprosté podřízení např. bankovního systému lidem, poskytování služeb pouze za podmínek vlád, zrušení akcií a “digitálních měn” nám může poprvé v historii umožnit převzít osudy do vlastních rukou. Je to dost kacířské?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
26. 9. 2022 08:06
Odpovědět  Peter

Ještě dodám k tomu např. VW. Jestli si myslí, že v Americe na tom budou lépe, Bůh s nimi. V Americe se prostě musí nějak vyřešit jeich vnitřní problémy a nebude to žádná procházka růžovým sadem. Ostatně si myslím, že o to, co jako chtějí udělat, usilují akcionáři a i mohou být – jaký šok – nejspíš právě z Ameriky, či s nimi ochotně spolupracovat.

Masunta
26. 9. 2022 08:44
Odpovědět  Peter

Jaký bude vývoj v USA je pro znalé globalistiky znám.

Jaroslav
26. 9. 2022 12:26
Odpovědět  Masunta

Masunto, dnes je to zajímavá diskuse. Často ovšem mívám u diskutujícího pod tímto nic kem dojem rozdvojené osoby. Dneska se náš přítel dobře vyspal? Hezký den

VratislavII.
26. 9. 2022 13:14
Odpovědět  Jaroslav

To si říkáte jen občas?I Vy optimisto, jsem to tom už dlouhou dobu na 100% přesvědčen a potvrzuje se to každým jeho vyprodukovaným 💩 o ničem 👎

Masunta
26. 9. 2022 17:16
Odpovědět  Jaroslav

Jestli myslíš mě, tak jsem spal dokonce dvoufázově.
Zvláštní určitě jsem, pro mnohé nepochopitelně zvláštní či divný či co. S tím nikdo nic neudělá. Šuarjá strákong, spoluobčane… 🙂

Pavel z Moravy
26. 9. 2022 09:25
Odpovědět  Peter

Peter, myslím si, že rozklad Evropy a jeho hodnot je již v takovém stádiu, že je téměř nemožné tento nemocný organismus zachránit. Přijde kolaps na kterém se svojí apatií a nečinností podílí značná část našich spoluobčanů. Když dojde k vychýlení rovnováhy od středu až k takovým pozicím v jakých se nyní nachází evropská společnost, tak potom společnost umírá. Je to jako v čínské medicíně, když Jin nedokáže stáhnout Jang, nebo Jang zase Jin ke svému středu do rovnováhy, organismus umírá, protože vše musí být v rovnováze. Když lidé přešli od volby dělnických lídrů a presidentů k volbě miliardářů a jejich poskoků na tyto posty a vládnutí, úplně se vzdali rovnováhy středu a jejich společnost musí zákonitě zdegenerovat a nakonec se rozpadnout. To jsou skutečnosti ověřené staletími dlouhých lidských procesů. Evropa se nyní stává bezvýznamnou částí světa, i když si ti, díky nimž se vše toto stalo myslí jak nejsou výjimeční.

Jaroslav
26. 9. 2022 12:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

Strávil jsem n NL docela dlouhou dobu a sami Holanďané říkali, že jsou “židi” západní evropy (klad), a že co Skot odhodí, Holanďan zvedne, kafe se podávalo buď s mlékem a nebo cukrem a kdo si vzal více jak jednu sušenku byl nenažraný. A také bylo zajímavé řčení, že NL začíná tam, kde jsou kravičky hezčí než holky (není to vždy pravda). Dnes se ptám, kde je to Holandsko, co jsem znal, co se stalo s těmi lidmi? Chtějí zakázat krávy, že jejich výměšky produkují čpavek, z výfuku jim jde metan (skleníkový plyn) a z huby oxid uhličitý (taktéž SP). Na takové změny jsou lidé příliš konzervativní a již začínám věřit, že žijeme v jakési “virtuální realite”. Byla doba, kdy jsem věřil ve “Východní Evropu”, že tam po létech “temna” zůstali lidé normální. Bohužel, v této oblasti jsme již téměř na západě, zhlouplí…

zuza
27. 9. 2022 08:32
Odpovědět  Peter

že sa dá urobiť poriadok s bankami nám ukázali Islanďania v r. 2007, ale presstitúti a ich bábkovodiči sa postarali o to, aby sa to ľudia nedozvedeli. A pre mnohých ľudí, ak niečo nie je večer na správach na Nove alebo Markýze a nepíšu to ani v Novom čase či Blesku novinách, tak to neexistuje.

Aleš
26. 9. 2022 08:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufám, že Itálii zvítězí pravice a zločineckou organizaci EU nakope do prdele.

Jaroslav
26. 9. 2022 12:23
Odpovědět  Aleš

Já ne. Poslouchal jsem včera diskusi, novinářka z Francie, ptal se Izraelita. Ta novinářka prohlásila, že lidé jsou připraveni k protestům, ale stejně jsou připraveny i vlády!!! Vzpomeňte si na Kanadu, ti kamioňáci to byl vejvar… zavřeli jim účty, vzali peníze, majetky, přestali o nich informovat a kde jsou??? Neexistují a ani nikdy nebyli. Musela by být vyšší síla (jako např. v 1989- KGB+CIA+…)

Václav
26. 9. 2022 10:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Ať táhne ta Krá..va Leynová z Evropy a ne celkem prospěšný lidový vůz.

me2d44
26. 9. 2022 10:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Už bych do toho neměl moc kecat, protože už jsem v důchodu. Ale pár otázek mi zůstáva nevysvětleno – a člověk má jít do penálu, nebo se popelit v urně, až když ví. Že na rozdíl od Slovanů mají anglosasi pro deset věcí/činností stejné slovo – no Angličtinu jsem se učil – bohatsvím jazyka neoplývá. Ale že Anglosasi nerozliší mezi pojmem Nacionalista/vlastenec a Nacista/Fašista/šmejd, to bych chtěl vysvětlit. Že by pro Anglosasy bylo ve slově Nacionalista moc písmenek? pak by nebylo divu! On stejně v USA národ Američanů nikdy nevznikl – a EU byla postavena na to, aby evropské národy LIKVIDOVALA (vyvražděním, asimilací, zprzněním – každá metoda pro kolektivního císaře dobrá). Už za Rakouska-Uherska měli být Češi – odbojný to národ – poněmčeni – nepovedlo se. Dneska nám tu děti žvatlají špatnou Angličtinou, ale “Skákal pes přes oves..” to jim nic neříká – výchova a učení dle osnov nepřítele (a u jiných písní se angažují dokonce zloději z OSA – nic nevytvořili, ale poplatky rozkrádají!).

Masunta
26. 9. 2022 17:24
Odpovědět  me2d44

Dobrý příspěvek. Trochu naivně uvádím alespoň trochu možné vysvětlení – třeba to rozlišují jen přízvukem. Španělština má slovo pero a také má péro. To první znamená ale a to druhé pes.

Pavel z Moravy
26. 9. 2022 18:05
Odpovědět  Masunta

Jelikož znám španělsky velmi dobře tak tě trochu opravím. Pes- perro. Ono je lépe nekochat se znalostí všeho. Já bych určitě do znalostí našeho důstojníka nemluvil.

VratislavII.
26. 9. 2022 18:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

Opravovat CM????,Teda pane Drchlík😂, v tomhle případě je to k prdu 😁😁😁

Masunta
27. 9. 2022 09:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

A co výslovnost ? Třeba choď po hlavě a odstrkuj se ušima, radílku.

[Trol-1] Josef Trn
26. 9. 2022 18:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Ani mne neudivuje, že se Rusko a pokeckové těší z vítězství Meloniové, která mívala blízko k fašismu. Svůj k svému. Ovšem teď je sice stále extrémně pravicová, ovšem taky protiruská.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
VratislavII.
26. 9. 2022 18:30
Odpovědět  [Trol-1] Josef Trn

Tady není Seznam, Blicí listy, Lihový noviny ani Iděs ty havlolejnolahvárenská stoko. 👎Svoje mOUDra si tapetuj na nich, čOUDelka ti dá metál.

M.Š.
26. 9. 2022 19:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Ono se dá čekat,že ten všeobecný bordel,zasévaný anglosasy a EU všeobecně,neskončí jen vzýváním Musoliniho v Itálii,ale nastolením režimu praštěného muže s knírkem,tedy jistého Dolfka z dojčlandu.Aspirátorů na tento post je v europě dostatek a nechybí i ženské……

Masunta
27. 9. 2022 09:25

4 střely v řechtačce – monitor je nepropustný. Asi píšeš jen abys něco napsal. Ale pod nosánkem máš prádlo své spodní. Za týden dva už smrdí. Nehoufují se ti tam na rautu mochy ?

Masunta
27. 9. 2022 09:28
Odpovědět  Masunta

Čekám něco o mochách.