politika

Ohrožení prezidenta: ruské TU-160 držely na mušce Londýn v reakci na provokaci B-52 v Černém moři

Na pozadí britských provokací začalo Rusko demonstrovat tvrdou pozici.

Dne 14. září 2020 se v Soči konalo setkání ruského prezidenta Vladimira Putina s běloruským vůdcem Alexandrem Lukašenkem. Zatímco vedoucí představitelé zemí vedli rozhovory, na obloze nad Černým mořem se objevily tři bombardéry amerického letectva B-52H Stratofortress, které přiletěly z letecké základny Fairford ve Velké Británii.

B-52H byly podporovány třemi leteckými tankery KC-135 Stratotanker, průzkumné a cílové označení prováděly letouny Sentinel R.1 britského letectva. Do oblasti také dorazily dva transportéry amerického letectva MC-130J Commando II, které mohou provádět tankování ve vzduchu, ale jejich hlavním úkolem je zajistit a evakuovat speciální jednotky.

Ve skutečnosti se nad Černým mořem odehrála skutečná zvláštní operace, která představovala hrozbu pro první osobu Ruska, stejně jako pro jeho kolegy z Běloruska.

Každý B-52H je vyzbrojen dvěma desítkami řízených střel nebo stejným počtem těžkých naváděných leteckých bomb schopných zasáhnout území za předělem zón protivzdušné obrany potenciálního nepřítele.

Teoreticky mohli Američané podniknout otevřeně šílený krok a pokusit se jedním masivním úderem zničit nejvyšší vedení Ruské federace a Běloruské republiky.

Je zřejmé, že se jedná o scénář z oblasti fantazie, ale samotná skutečnost takových cvičení letectva NATO poblíž místa kde se nachází ruský prezident nutí k zamyšlení.

Zachycení bombardérů amerického letectva B-52H nad Černým mořem:

Je důležité, že v době kdy se B-52H nacházely nad Černým mořem, dva strategické raketové nosiče Tu-160 ruských vzdušných sil (volací značky 99111 a 99112 a také letadlo 99113, které fungovalo jako komunikační spojení), přeletěly nad vodami Barentsova a Norského moře, a vstoupily do vzdušného prostoru severního Atlantiku.

Podle ministerstva obrany RF trval let přibližně 10 hodin. V některých fázích trasy je doprovázely MiG-31 námořního letectva Ruska. Tuto informaci potvrzuje telegramový kanál „Zápisník lovce“, který se zabývá sledováním letů ruských vojenských a dopravních letadel.

Ve skutečnosti byly ruské raketové nosiče v bodě možného startu řízených střel s dlouhým doletem Ch-101 (nebo Ch-102 v jaderné variantě).

Moskva ukázala, že v případě skutečného ohrožení života prvního muže Ruské federace, je připravena vymazat Londýn z povrchu zemského, spolu s City of London, ulicí Downing Street a královskou rodinou.

https://bit.ly/3iumPcd

sdílet na