politika

O neprofesionálech a bruslení

Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že pokud budou nekompetentní lidé činit rozhodnutí, která ovlivňují trh s energií, pak se Holanďané brzy budou muset navzájem navštěvovat na bruslích, aby se zahřáli. Hlava státu to oznámila ve středu během plenárního zasedání Ruského týdne energetiky, uvádí agentura RIA Novosti .

Během svého projevu a odpovídání na otázky Putin více než jednou upozornil na chyby evropských zemí, které urychlily růst cen plynu.

„Nedávno jsem se dozvěděl, že v Nizozemsku, nedávno soud rozhodl o společnosti Shell. Jaké rozhodnutí bylo učiněno? Velmi zajímavé. Soud nařizuje společnosti Shell, aby snížila emise CO2 o 45%. Poslouchejte, toto je precedens. Pokud lidé, kteří jsou zcela profesionálně nepřipraveni, budou přijímat taková rozhodnutí, pak jsou výboje na světových trzích nevyhnutelné”.

“V dřívějších dobách Holanďané, když bylo chladné počasí, bylo drsnější klima, bruslili po zamrzlých řekách a kanálech a oni stále mají dobré výsledky v rychlobruslení,“ řekl prezident …

„Pokud to bude takto pokračovat, pak se v Holandsku k takovému dopravnímu prostředku vrátí, budou se navzájem navštěvovat na bruslích, protože cestování v autech, včetně elektrických, bude drahé. A bruslit nebudou jenom proto, aby se přemístili z bodu A do bodu B, ale aby se zahřáli,“ dodal.

Putin poznamenal, že současná situace na trhu jen naznačuje, že takové nebezpečí existuje.

Ruský vůdce zdůraznil, že „rozhodnutí musí být přijímána vyváženým a rytmickým způsobem a musí se spoléhat na názor odborníků, jinak jsou výboje na světových trzích s energií nevyhnutelné“

Připomněl také, že v současné době je v energetické bilanci Německa jaderná energie zastoupená asi 11%, dříve to bylo přes 30%. “No, to je samozřejmě velká ztráta. Musí se to něčím nahradit. A čím? Větrnými turbínami? Je to těžké a ceny pocházejí odsud,” vysvětlil Putin.

https://bit.ly/3mWrirM

sdílet na