politika

Myśl Polska: Evropa je největším poraženým ve válce na Ukrajině

Rakouský podnikatel a politický komentátor Gerald Markel v deníku Express ostře shrnul evropskou politiku ohledně války na Ukrajině. 

Jeho komentář:

„Co zbylo z Ukrajiny? Všichni jsme prohráli. Ze slavných „evropských hodnot“ nezbylo nic. Válka na Ukrajině vstupuje do své závěrečné fáze – Rusko tuto válku vyhraje na všech frontách. Vojenské, geopolitické a ekonomické. Jak se mohla stát tato katastrofa, tato historická porážka Západu? Odpověď je jednoduchá: kolektivní Západ všude překročil své vlastní meze.

Nejenže neodsuzoval používání munice obohacené uranem, kobercové bombardování kazetovou municí a bombardování civilních cílů Ukrajinci, ale dokonce to kategoricky popřel a dokonce akceptoval skutečné nacisty v běžných jednotkách ukrajinské armády a prostě ignoroval jejich zvěrstva v Mariupolu.

Západ ztratil v očích zbytku světa veškerou důvěryhodnost jako „morální integrita“, protože na jedné straně jsme všechny fámy o ruské straně brali jako fakt (kdo si pamatuje ostřelování trhu, skutečně způsobené ukrajinskými raketami?). Na druhou stranu jsme si Ukrajinu idealizovali jako „maják svobody a hodnot“, jako „střed a obránce Evropy“, jako „vzor evropských hodnot“ a velebili ji zcela absurdním propagandistickým způsobem.

Izolované není Rusko, ale západní Evropa

Rusko není baštou zla. A Ukrajina má daleko k zemi evropského typu. Kdybychom byli realističtější a méně pokrytečtí, zbytek světa by nyní nereagoval s takovým opovržením vůči Evropanům, kteří za poslední dva roky pohřbili svou morálku.

A tady se dostáváme k druhému, geopolitickému selhání: není to Rusko – jsme to my, kdo je nyní izolován ve světě. Svět nebyl jednotný v odsouzení války na Ukrajině. Válka je tam vnímána taková, jaká je, tedy zástupná válka mezi Západem a Ruskem na ukrajinské půdě s ohrožením životů ukrajinského lidu.

A vzhledem k tomu, že zbytek světa s tím nechce mít nic společného, ​​je hněv z vedlejších škod způsobených jejich vlastním ekonomickým zájmům nezměrný. Nikoho ve zbytku světa nepřekvapuje, že Rusko nedovoluje NATO přiblížit se k jeho bezprostřední hranici – vyvstává otázka, proč jsme překvapeni my a pohoršujeme se žvaněním o „nevyprovokovaném útoku“.

Největší selhání Západu

Zbytek světa ani neuvažuje o připojení se k stupidním sankcím proti Rusku. Naopak ekonomická sebevražda Evropy, výstřel do nohy, který Evropa v důsledku tohoto šílenství dostala, otevírá zbytku světa nepředstavitelné možnosti. Indie a Saúdská Arábie nakupují ruskou ropu a benzín a prodávají je se ziskem hloupým Evropanům.  Během jednoho roku Čína nahradila evropské výrobce automobilů jako dodavatel Ruska, trhu se 140 miliony lidí.

A tucet velkých zemí se demonstrativně připojilo k alianci BRICS a nyní jsou jasnými spojenci Ruska – ekonomicky v BRICS, ale i vojensky – Čína, Indie a Rusko ve vojenské alianci – noční můra Západu. Abych to shrnul, válka na Ukrajině je největší vojenskou, geopolitickou a ekonomickou porážkou Západu za posledních 80 let.

Ale nejvíce mě pobuřuje, že Západ v této válce zradil všechny své morální hodnoty. Zabavování majetku ruských soukromých osob je právní, morální a ekonomické šílenství. Evropa se zničila jako bezpečný přístav pro investory z celého světa. Vyloučení ruských sportovců, umělců a vědců je obrovská chyba, neopodstatněná a neomluvitelná. To vše z nás dělá skutečné poražené této války.

myslpolska.info
https://aftershock.news/?q=node/1328644

sdílet na

19 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
3. 1. 2024 00:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Památník bitvy u Kauflandu:

https://youtu.be/qkKWS96altk?si=XJKkhjfDtuz9cym5

3. 1. 2024 00:41
Ohodnotit příspěvek :
     

“Válka na Ukrajině vstupuje do své závěrečné fáze – Rusko tuto válku vyhraje na všech frontách. Vojenské, geopolitické a ekonomické…” a morální, dodávám.

jsladin
3. 1. 2024 11:09

Ale to jsme my dezoláti,ruští švábové a jiná proruská a chcimírská chátra věděli od samého začátku SVO. Jen se to v demokratůře nesmí říci otevřeně a veřejně.

Jaris
3. 1. 2024 00:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa je nejvetsim porazenym ve valce na Ukrajine. Nejenze to jeste nevi, ale vubec si nepripousti, ze je tomu tak. Nasledky budou pro evropske staty katastrofalni. Lejnove armada imbecilu si maluje, ze se financne a ekonomicky zahoji na obnove Ukrajiny. Uz douho jsem se tak nezasmala dobremu vtipu. 😀

sergej
3. 1. 2024 01:13
Odpovědět  Jaris

Určitě jste trefila hřebík na hlavičku. Smát se budou tihle nebo podobně jatí.
https://www.youtube.com/watch?v=U96IOn7q6fM
No tak serválové z bank si plánují natisknout vlastně ani ne, prostě udělat fiat vývar kumpánům a veselit se s nimi dokola. Tak jednoduché to je, lidi se mohou napást s jejich pseudomorálkou, bravurních.
Jak prosté milý watsone.

Ladislav 💤
3. 1. 2024 06:54
Odpovědět  Jaris

Jojo, museli dostat pořádně přes držky aby se konečně probudili z amíckého snu! Ještě bude srandy.

sergej
3. 1. 2024 01:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak největší oběť je zem s lidmi, víte která. Co čelí agresi.

cool
2.1.2024 v 12:56

Zase mají na parlamentních listech „francimór. 🙂
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zelenskyj-ujel-Putin-vas-sezere-k-veceri-s-celou-vasi-EU-i-s-NATO-748479/diskuse/predplatitelu
Ne jen loutky
speciální vojenské operace. SVO denacifikace. Zlo má kořeny přes druhou světovou válku která příměří porušila majdanem profinancováním pravého sektoru 5.miliardami $ a koláčky nůlandky se zájmem vojenskoprůmyslového komplexu odbytu na válečnou orbu kterou tak ziskovci milují protože potom sklízí vše a kdy jak i jejich vošintnpoust napsal že 90% pomoci jim zůstane v americe. A je to proč to dělají, mají zaplaceno. Na ukrajině a lidech jim nezáleží možná jen jako eugenikům gejtsova typu depopulace. Derivátně likvidují euál což vítají takže „děkujeme pěkně.
https://dfens-cz.com/sileny-strelec-ed-funsch-x-files-s02e03/comment-page-3/?show=comments#comments

Markýza
3. 1. 2024 14:51
Odpovědět  sergej

Jo, toho Alzáka jsem přelítla – tomu chlapci zřejmě došel koks a naprosto si zoufá.

Pavel
3. 1. 2024 07:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobré přečíst tento pravdivý článek a přestat poslouchat bláboly našich válečných štváčů, kteří patří na hnojiště politických dějin.

Aleš
3. 1. 2024 08:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Podpora vysloveně fašismu na Ukrajině je katastrofa a politici co to spáchali včetně našich musí stanout před soudem.

Pravdomluvny
3. 1. 2024 13:04
Odpovědět  Aleš

Nač soudit předem známé vlastizrádce?

unor 2022
3. 1. 2024 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa s lahvi okurek na kline a mokrym rucnikem na hlave nam zacina strizlivet.
A to ten pravy bolehlav prijde az vystrizlivi uplne.

Markýza
3. 1. 2024 14:52
Odpovědět  unor 2022

To si ještě dva roky počkáte – až tomu bude nebe příznivo. To bude kocovina………………..osobně jsem strašně zvědavá.

Gales
3. 1. 2024 10:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkrátka.Evropa je díky politikům v pérdeli.Jak jednoduché Watsone.

sergej
3. 1. 2024 10:34
Odpovědět  Gales

Hračkám loutkovodičů.

janle57
3. 1. 2024 11:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Čím víc půjde banderovská Ukrajina vojensky a ekonomicky ke dnu,tím víc u nás
pocítíme,co je to tzv.demokratický teror v podání Rybího oka z Kolína Rakušana,
začalo to Ševčíkem,končit to bude komandy z BIS,které budou dezinformátory
z netu chytat a odvážet do převýchovných táborů,co na tom,že se tu nebude topit,
svítit a jídlo bude zase na lístky,tohle všechno tady kdysi dávno už bylo,nebo snad ne??

Frank1
3. 1. 2024 18:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Places na cizim hrobe. Ne Evropa, ale jeji vudci ji zahnali tam, kde ted je. A za to musi pykat!