politika

Konstantin Dvinskij: Údery budou zesilovat. USA se připravují na nejhorší

Konstantin Dvinskij

Americká základna Tanf, která se nachází v rozporu se všemi mezinárodními normami v Sýrii, byla napadena dronem. V důsledku útoku Spojené státy přiznaly ztrátu tří vojáků. Více než 30 lidí utrpělo zranění různé závažnosti. 

Hútíové navíc pokračují v útocích na americké, britské a izraelské lodě. Například byla zasažena loď amerického námořnictva USS Lewis b. Puller. Výsledky útoku však nejsou hlášeny. Zřejmě byl odražen.

Nicméně samotný fakt, že se Američané brání a proíránské zástupné síly útočí (a ne naopak), vypovídá o těžké pozici Washingtonu v regionu. Spojené státy se dostaly do dobře naplánované pasti.

Bloomberg dnes zveřejnil vyjádření „zasvěcené osoby“, že Američané mohou zaútočit na Írán, který je údajně zodpovědný za události, ke kterým dochází. Včetně útoku na At-Tanf. I když Teherán tvrdil, že s tím nemá nic společného, ​​samozřejmě tomu tak není. Ozbrojené skupiny operující v Iráku a Sýrii, zapojené do útoků na americké základny, jsou íránskými zástupci – proíránské síly. A samozřejmě by se k takovým akcím nerozhodli bez souhlasu Teheránu.

Úder proti Íránu (nebo, jak píše Bloomberg, proti íránským představitelům) však úroveň eskalace jen ještě více zvýší. Ale z praktického hlediska bude absolutně nesmyslným.

Konflikt na Blízkém východě má fázovou povahu. S každou další fází se tlak na globalisty zvyšuje, jsou nuceni utrácet stále více vojenských, finančních a hlavně řídících zdrojů. A právě na to, na vyčerpání Anglosasů po celém světě, směřuje úsilí antiglobalistů.

Pro Rusko se události vyvíjejí podle nejlepšího scénáře. USA nemají žádné dobré možnosti. Pokud se na situaci podíváme přímo z hlediska amerických zájmů, pak optimálním řešením pro Spojené státy by bylo výrazně omezit přítomnost na Blízkém východě, stáhnout jednotky ze Sýrie a Iráku a pomocí všech prostředků donutit Izrael k zastavení operace v Gaze. To by sice bylo poznamenáno značnými ztrátami reputace, ale dalo by to Anglosasům tolik potřebnou pauzu, aby se dostali přes předvolební období.

S tím však globalisté, kteří uvízli v letech 1990-2000, nebudou souhlasit. To znamená, že budou i nadále plýtvat zdroji, které zdaleka nejsou nekonečné.

I když vezmeme v úvahu čistě finanční otázku, je naivní věřit, že americká centrální banka má schopnost vytisknout tolik peněz, kolik je potřeba. To už dávno neplatí. Přesněji řečeno, není tomu tak od března 2022, kdy byla zastavena dolarová tiskárna. Jestliže tehdy dolarová nabídka činila 21,8 bilionu, pak se nyní snížila i v nominálním vyjádření – na 20,8 bilionu.

Je třeba poznamenat, že zastavením tiskárny Američané učinili jediné správné rozhodnutí. Jinak by krize brettonwoodského systému ještě zesílila. Vojenský rozpočet USA na rok 2024 přitom dosáhl historické rekordní částky 886 miliard dolarů. Je důležité si uvědomit, že operace a obecně udržování vojenského kontingentu na Blízkém východě je poměrně drahé. Především kvůli velmi roztažené logistice. 

Zajištění stálé přítomnosti flotily v Rudém moři, která je ve stavu bojové pohotovosti – je drahé, raketové útoky na Hútíje – jsou drahé, zásobování základen v Iráku a Sýrii – je drahé. A samozřejmě je drahé podporovat Izrael, jehož zdroje nejsou nekonečné a náklady na vojenskou operaci v pásmu Gazy vyžadují 7 miliard (!) dolarů měsíčně.

V blízké budoucnosti tak můžeme očekávat zvýšenou eskalaci a nové útoky na americké cíle. Spojené státy jsou nuceny buď výrazně omezit svou přítomnost na Blízkém východě, nebo utratit ještě více zdrojů. A vzhledem k tomu jak jsou globalisté odtrženi od reality bude volba s největší pravděpodobností učiněna ve prospěch druhé možnosti. A pro nás je to velké plus.

https://1url.cz/HuSL9

sdílet na

41 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
P.A.Semi
6. 2. 2024 01:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen jsem zvědav, jak dlouho ještě budeme číst o těch třech zabitých amerických okupantech… zřejmě dokud k nim nepřibudou další… už by bylo načase, aby vypadli ze Sýrie, kde kradou ropu, evidentně nelegální gangsterská okupace, kterou naše masmédia už dlouho “přehlížejí”…

(Koukám, že odsouvání článků o Izraeli postupuje podobným tempem, ale aspoň se zlepšila kvalita těch pěti článků najednou… Možná se mi to ale jen zdá, že to spolu souvisí, nevím, třeba je to jen náhoda… Občas měla Janinna volno, ale jinak se celkem dobře scházejí, že když tu Jana K. vydá článek, tak přispěchá Janinna a odsune to pěti články denně rychle pryč… Jenže předtím tu Janinna také vydávala 3-5 článků denně – díky za ně… Možná to tedy nesouvisí… Nevím…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
6. 2. 2024 08:42
Odpovědět  P.A.Semi

My teď budeme kolektivně fňukat nad králem Karlem III, protože ta stará rakovina chytila rakovinu a konečně zase nějaký kolonista a šmejd chcípne. A naše oficiality nám to nasouvají jako národní smutek. Tak tímhle nás budou krmit dennodenně. A jak ten starý suchar ne a ne chcípnout, o to déle tu máme téma, které nám budou pořád natloukat do palice. Žáci škol a studenti fakult budou pořádat výstavky o královské rodině… to si užijeme. Jako kdyby to byl náš král a z obdivu k těm hajzIům si budeme rušit korunu a zavádět euro… pomalu abychom dobrovolně zrušili státní vlajku a pak i hymnu. A budeme si zpívat buď Ódu na radost, nebo Bože ochraňuj královnu. Taková jsme
H O V N A !!!!

Helena
6. 2. 2024 09:15
Odpovědět  Pijack

BOŽÍ MLÝNY MELOU !!!!

Slovan
6. 2. 2024 09:24
Odpovědět  Helena

Tady se jim ale asi rozbily hodinky.

ijn
6. 2. 2024 09:51
Odpovědět  Slovan

EVROPA je v PRD”LI z důvodů předposraných od hnUSA vydíraných politiků, kteří se chovají jako roce 1932 čekajíc na nové spasitele (dnes hrdiny s knírkem?) Energetická krize jako spouštěč válečné ekonomiky EU,…. ale to bez surovin nejde,….. a jaké cíle mají agresoři dneska? rozparcelování RF a rozklad až zničení BRICS??? Podaří se jim to??? OPAK BUDE REALITOU!!!!!!!! TEDY I NAŠE (eu+ČR) ZNIČENÍ….!!!!????

Slovan
6. 2. 2024 11:43
Odpovědět  ijn

Jak je to dlouho co vobřezanec Stropnický blekotal v TV a říkal: co byste chtěli? Však už je tu klid 75 let……….dál si to nepamatuji.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 12:40
Odpovědět  Slovan

Tak ti tady dám Honzu Wericha.
Voni by si vládcové měli každý ráno opakovat, že člověk je tvor sice přizpůsobivej, ale taky nepřizpůsobivej a to ho šlechtí, protože nepřizpůsobovat se nedobrejm věcem, to vždycky znamená pokrok v lidský společnosti.
Takovýho nepřizpůsobivýho nemůžete ani vohnout, toho můžete jedině zlomit, ale zlomenina není přizpůsobení.
Škoda, že někdo takový tady není mezi námi. Banda zaprodanců by zešílela a byl by klid.

Jaris.
7. 2. 2024 03:39
Odpovědět  Helena

Co vam tak strasneho Charles provedl? Ve sve podstate to byl vetsinou smutny a nepopularni clovek.Ja mu tedy jeho zivot nezavidim. Nakonec se tedy stal ve stari kralem, ale co je mu to platne, kdyz je tezce nemocny.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 12:32
Odpovědět  Pijack

Ale vždyť je to jedno, ať fňukají. Tim se ještě více ztrapňují a odtahují od národa normálů. Já o ničem nevím, neb profláklá média nesleduji, na mne to nemá možnost působit. Telka je u nás mimo hru, teď ji mám pouze jako přehrávač svých nahraných filmů. A místo rádia si pouštím muziku na CD. Je.bu je.

komoří Lang
6. 2. 2024 13:36
Odpovědět  Pijack

…tady ovšem pozor! na přej a bude ti přáno.

Jaris.
7. 2. 2024 03:34
Odpovědět  Pijack

Tak ja se musim Charlese zastat. Pry je to mily, vzdelany chlapik ikdyz zadny krasavec neni. Stal se obeti kralovskych intrik. Nebylo mu dovoleno, jako nasledovniku trunu, aby si za zenu vzal tehdy rozvedenou Camillu, kterou mel skutecne rad a rozumeli si. Nastrcili mu misto ni naivni hloupou Dianu, ktera byla sice hezka, ale par si nemel co rict. Ackoliv se Charles ze zacatku snazil s Dianou vyjit, nevyslo to. Proto se vratil ke Camille. Meli oba spolecne zajmy a vekove si byli blizci. Diana byla odsouzena k neveram az se stala obeti nehody v Parizi. Rozhodne si nemyslim, ze by Charles mel zajem Dianu zabit. Byli davno rozvedeni. No a nakonec si Charles stejne Camillu prosadil a vzal za manzelku. Tragedie Diany by se nekonala, kdyby kralovna Alzbeta snatek Charlese s Camillou povolila.

Helena
7. 2. 2024 12:49
Odpovědět  Jaris.

Celá ta “královská” skvadra je přímo zářným příkladem, jak vypadají ti lidé, kteří si hrají na bohy a vládce světa, kteří žijí z tyranie ostatních: stejně jako ti magoři Ročildi, Rokefeleři, Švábové aj.
— Vzdělání, myslím opravdové vzdělání – to nemá žádné, možná se to neumí ani podepsat. Na všechno mají slouhy. Jsou blbí jak patník. A myslí si, že budou vládnout světu! Chudáka Dianu jim prodali jako kus hadru – ani jí nebylo dovoleno pečovat o své děti – stálo ji to tak mladý život. Její do světa křičící normálnost a emoční inteligence byla pro ty nevzdělané magory z “královské rodiny” něčím nepopsatelně nenáviděným – protože oni něčeho takového ve své tuposti nebyli a nejsou nikdy schopni.
A takoví jsou všichni, kteří se v této kastě nacházejí, či nacházet by se chtěli.

Kelly
6. 2. 2024 07:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Za tří zabité americké zločince si napustí do USA 10 dalších Mexičanů, tudy cesta nevede, je třeba přestat kupovat americké dluhopisy, USA se musí potopit ekonomicky, co pro to můžeme udělat my? Poslat do hajzlu Fialovu vládu.

Helena
6. 2. 2024 08:03
Odpovědět  Kelly

Až amíci okusí na vlastním území obrannou válečnou činnost a humanitární bombardování a recepty ala Gaza, pak se teprve rozhostí klid na této planetě a Fyjala se spoluzločinci budou utíkat kanálama jak krysy.

Ladislav 💤
6. 2. 2024 08:46
Odpovědět  Helena

👍už aby to bylo!

Slovan
6. 2. 2024 09:28
Odpovědět  Ladislav 💤

….ano, ale má to zpoždění, zemřelo bohužel už spousta nevinných lidí.

janle57
6. 2. 2024 09:51
Odpovědět  Kelly

Dobrá zpráva pro všechny našince,hotdogové přestávají tisknout dolary,asi jim došel
toaletní papír nebo země BRISC s nimi obchodují již v naruráliích nebo ve zlatě,nebylo
by pro nás špatné taky u nás nějaké natisknout a zaplatit s nimi létající šrot jménem
F-35

Frank
6. 2. 2024 08:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Je třeba vypráskat americké zločince odevšad, kde nemají co pohledávat.

Helena
6. 2. 2024 08:36
Odpovědět  Frank

A jak toho dosáhnout? Jen a jedině tím, že se děj na Ukrajině, v Gaze, Iráku… přesune do USA
– v ten okamžik budou mít Ročildi, Rokefelerové a bůhví kdo ještě – úplně, ale úplně jiné starosti, celá amiarmáda v ten okamžik třetí kosmickou rychlostí opustí všechny ty základny po světě. Protože jejich rodinám půjde o kejhák a jejich majetky budou v nebezpečí.

Slovan
6. 2. 2024 09:29
Odpovědět  Helena

Ale co budou žrát, to budou mušet začít chodit do práce a nekrást.

Pipa
6. 2. 2024 15:38
Odpovědět  Helena

Američani potřebují válku u nich doma jako koza drbání ! Musí ochutnat to co “vaří” jinde po světě !

Pipa
6. 2. 2024 15:35
Odpovědět  Frank

Ale nejdříve musíme začít u nás doma !

josef
6. 2. 2024 08:25
Ohodnotit příspěvek :
     

To nejsou jen finanční problémy. Problém je ,dle mého názoru, že KoZa, USA a dalším odcházejí chytří a předvídaví lidé. Tedy jak ve vládě, tak u “loutkovodičů”. A proti nim je V.V.Putin, chytrý jako liška. A Číňani… . Lidem s dementními Bideny, Stoltenbergy a úchylnými Makrony dochází trpělivost. O vztahu k našim tajtrdlíkům okresního formátu nemluvě. Zatím se nenašli ti správní vůdci. Abychom se však nedivili. Taková AfD … . Vždyť proti ní “vůdci” Německa organizují demonstrace … . A já si myslel, že každý vůl musí mit rohy. NEMUSÍ !!!

Putinovec
6. 2. 2024 08:32
Ohodnotit příspěvek :
     

V tomto čánku a i v dalších je matení pojmů , kde je státní elita hnUSA , zaměňována za globalisty .
Není to jedno a plně to odpovídá přísloví : To je jako nebe a dudy .
Pokud autor nechápe rozložení sil , pokud nechápe , že jak u strany demokratické , tak i u strany republikánské , jsou členové státní elity hnUSA i kádry globalistů , pak systém řízení jako takový nechápe a nebo chápat nechce .
Základem pochopení každého procesu , jeho směřování , cíle , způsoby řízení , je znalost jeho struktury , řídících prvků a schopnost rozlišení jednotlivých částí – fragmentů řízení .
Jinak to bude prázdné plkání , bez pochopení očekávaného záměru .

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 12:56
Odpovědět  Putinovec

Ano, pokud se nechápe rozložení sil, tedy, že jak u demokratů tak republikánů jsou vámi zmíněné státní elity a kádři globalistů, potom není možné dojít ke správným závěrům. Spousta lidí si tady u nás myslí, že republikáni v USA budou mít snahu stáhnout se ze světového dění. To je ale dle mne krutý omyl. Jejich mocichtivost a touha ovládat svět jsou u nich stejné jako u demokratů. Možná pouze jinak definovatelné. Nic moc se jejich vítězstvím nezmění. Cíle amíckých elit jsou stále stejné. Ovládat a terorizovat celý svět. Snad R. Kennedy by mohl být takovou mírnou pojistkou a uklidňujícím elementem z jejich strany, jenže ten volby nevyhraje, neb by mu to při jeho rétorice jestřábi z Washingtonu nedovolili. Ještě se to tady bude hodně dlouho šponovat, než zde nastane klid. Myslím si, že my starší 70 a více se již lepších časů nedočkáme. Ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 13:08
Odpovědět  Putinovec

Máte pravdu v tom, že jak cíle republikánů tak demokratů jsou totožné. Teď myslím plány a cíle vůči světu. Dominance a ovládání druhých zemí a jejich terorizování se s příslušností k těm či oněm moc nemění. Jak říkáte, obě strany mají ve svém středu členy státní elity a globalistů. Myslet si naivně, že vítězstvím republikánů nastane nějaký významný obrat v zahraniční politice je velmi naivní. Snad jen vítězství takového R. Kennedyho v prezidentských volbách by mohlo vést k opadnutí vášní a trochu serióznějšímu pohledu na zahraniční politiku. Ale to vítězství mu jestřábi ve Washingtonu v žádném případě nedovolí. A navíc je tam Trump a voliči u amíků jsou zrovna takoví troubelíni jako u nás. Nevidí nebo nechtějí vidět, že právě R. Kennedy je jediný kdo by je mohl alespoň trochu vytáhnout z té beznaděje. Proto se nic ve vztahu USA svět nezmění. Změnit to budou muset Rusko a jeho spojenci.

Pijack
6. 2. 2024 08:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Co je horší, to je dnes vládně mediální dilema. Jsem konsternován absolutní podlézavostí a sebe zesměšňováním se. Naše “umělecká úderka” ruku v ruce s protektorátními VIP, vládou a moderátory tv stanic začali organizovaně fňukat, neboť z královského dvora v Londýně přišla rána do zad všech poddaných a servilních pudlíků protektorátu Čechy a Morava… – Oznámení Buckinghamského paláce přišlo jako blesk z čistého nebe a zaskočilo celý svět. Lékaři diagnostikovali rakovinu britskému králi Karlu III. Pětasedmdesátiletý monarcha bla bla bla.

A co jako? Teď se máme všichni zahalit do smutku a fňukat? Musíme se organizovaně zúčastnit s Britskou korunou? To jsme jako poddaní jeho veličenstva? Tolik kolosální podlézavosti !!! KOMU? Nějakému vytřepanému dementnímu starci? Co pro nás udělal? Co pro nás znamená Britská koruna? NIC. Nějaké princátko na dvoře si kýchne a naše média dostanou chřipku… a hlásí to jako horší událost než válka, kterou zavinili. Tak taková howna nám vládnou.

Ladislav 💤
6. 2. 2024 08:52
Odpovědět  Pijack

To máme za to, že naši piloti je pomáhali v II.světové “chránit” před helmutama! A za tu vděčnost jsme jim museli ještě zaplatit! A ještě nám drze ukradli zlato uložené u nich před Hitlerem!
U žabožroutu to samé! Hasiči jim šli pomáhat a oni zničili zboží TIrákům!
Angosasové jsou parchanti od narození!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
6. 2. 2024 09:10
Odpovědět  Pijack

A vida, Boží mlýny melou, pomalu ale jistě !! Ani Pyjalovýhnus a spoluzločinci nejsou nesmrtelní, ani ti Ročildi, Serešové – jen ať Boží mlýny melou dál a dál, a třeba přidat na rychlosti. Protože tihle zmr.i mají všechno, všechno na co lze pomyslet a mohou všechno, ničeho se nebojí, mají ochranky. BOJÍ SE JEN A JEN JEDINÉHO: S M R T I !!!

Pijack
6. 2. 2024 09:47
Odpovědět  Helena

Máte recht, ale osobně ty Boží mlýny nemusím. Než jeden hejzI chcípne, tak se mezi tím narodí další a pořád jich neubývá. Takový Vlad narážeč to řešil racionálněji – narážel je na kůly 🙂 Jenže dnes už je civilizace moc útlocitná a tihle zmetci jsou povahově pořád stejní. Boží mlýny to řeší pomalu, moc pomalu. A tak se všechno obrací naruby a z hajzIa se dělá oběť a z obětí se dělají hromadné oběti v boji za blaho hajzIů. Už mám toho plné zuby.

Helena
6. 2. 2024 09:56
Odpovědět  Pijack

Náš děda říkal: nespěchej, práce kvapná, málo platná a pak taky: i pomalu se naserou plný gatě.

jsladin
6. 2. 2024 09:59
Odpovědět  Pijack

No a co? Kolik lidí má rakovinu a dalece pro společnost prospěšnější jako nějaký král. Źe na východě umírají mladí kluci, že v Gaze umírají děti nám nevadí.Ale že naprosto zbytečný tvor má raka, tak snad budeme držet smutek.

Pijack
6. 2. 2024 10:55
Odpovědět  jsladin

Už jsem někde zaregistroval, že budeme muset držet smutek organizovaně. Něco jako když zastřelili Reinharda Heydricha. My jsme děsný národ. Tolik servilních politiků jsme dali světu.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 13:23
Odpovědět  Pijack

Já to neposlouchám a mám klid. Ani o Karlíkovi nevím. Tak se vyprdn.ěte na nějaké bláboly škůdců a máte klid. Vždyť ať fňukají, kvičí, modlí se a mlátí se bejkovcem, jejich věc. Třeba se můžou i uprdnout do gatí. Čím více jim na to budete naskakovat, čím více se o nich budete zmiňovat, tím lepší službu jim děláte. Nevím, neznám, kdo to byl? Tím je na.seru, ne poskakováním kolem jejich zbožňovaných idolů. Kdo chce smutit, ať smutí, je to jeho právo. Já pouze za své blízké a ty přátele ke kterým mám blízko. Ale i za cizí, když jsou to fajn lidi. Káju neznám a šlechtu nemám rád.

Pipa
6. 2. 2024 15:40
Odpovědět  Pijack

Oni nás potřebují rozptýlit, abychom zapomněli, že nám tady vládně “pětidemolice !”
Ale to snad ani nejde !

zuzana
6. 2. 2024 10:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Slovenský premiér nařídil vyšetřování ohledně reakce na COVID-19

https://aktax.cz/slovensky-premier-naridil-vysetrovani-ohledne-reakce-na-covid-19/

Gales
6. 2. 2024 11:48
Odpovědět  zuzana

Kéž by se mu to povedlo dotáhnout do konce.

Miro 2
6. 2. 2024 14:22
Ohodnotit příspěvek :
     

…udržování 800 vojenských základen v nějaké pohotovosti je drahé, vydržování ambasád je drahé, činnost CIA je drahá. Ono toho drahého pro USA je ještě o hodně víc. Jednoho krásného dne se to po…. nebo zhroutí.

Pepe Alex
6. 2. 2024 15:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Jednou za čas jdu na seznam , podívat se na komentáře k ukrajinské válce,to mě vždycky přesvědčí, že Češi jsou opravdu hloupí,nebo navedený,nevím čím si to vysvětlit jinak.Nechaji se napichat lektvary od Šajzeru, podporují banderovskou svoloč,izraelskou humanitární operaci nevím.Lidi jsou fakt úplně v pr……

Administrátor
P.A.Semi
6. 2. 2024 16:30
Odpovědět  Pepe Alex

Někdo to tu psal, že tam všechny rozumné lidi “doživotně banují”… Já jsem to tam ani nezkoušel…
Takže na Seznamu mají pečlivě vypěstovaný vzorek jednostranných fanatiků…
πα½

PENNYS
6. 2. 2024 19:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Express: Hrozba třetí světové války je reálná, ale nepřichází z Moskvy
6. února 2024, 19:20