politika

Igor Juškov: Evropa bude velmi překvapena reakcí Moskvy, když najednou bude chtít vypustit SP-2

Rusko může odmítnout spuštění plynovodu Nord Stream 2, i když s tím bude souhlasit Evropská unie.

Igor Juškov, přední odborník Národního fondu pro energetickou bezpečnost, přednášející na Finanční univerzitě pod vládou Ruské federace, to řekl u kulatého stolu v Moskvě, informuje PolitNavigator.

„Evropané možná drží “Nord Stream 2” v záloze. Předpokládají, že může být spuštěn kdykoli, ale umožní to provést pouze v nejkritičtějším scénáři, kdy budou mrznou. Ale přitom neberou v úvahu přání Ruska. Jestli ho Rusko bude chtít spustit ve formátu záplatování děr. Pokud Evropané dovolí jeho spuštění na vrcholu topné sezóny, proč bychom to potřebovali?

Rusko by chtělo, aby “Nord Stream 2” fungoval trvale. K tomu je nutné podepsat příslušné dohody o tom, že určité objemy plynu by měly být čerpány přes “Nord Stream 2”. Jestli jsou Evropané připraveni je podepsat, není jasné. Pro Rusko není výhodné spouštět plynovod na měsíc,“ vysvětlil Juškov.

Spuštění plynovodu bude podle jeho názoru bránit dlouhodobá démonizace projektu ze strany evropských politiků.

„Byli i takoví analytici, kteří tvrdili, že to vůbec není žádný plynovod, ale potrubí, po kterém by se mohli plazit vojáci, aby dobyli Evropu. Analytické instituce tvrdily, že pod záminkou opravy potrubí přistane útočná jednotka a obsadí nějaký ostrov. Když už léta tvrdíte, že jde o nějaký démonický symbol Ruska, pak bude pro politiky nesmírně obtížné vysvětlovat občanům EU, proč jste dovolili jeho spuštění. I proto je malá šance,“ řekl Juškov.

Expert zároveň poznamenal, že EU zatím na rozdíl od Spojených států neuvalila na “Nord Stream 2” žádné sankce, projekt byl blokován byrokratickými prostředky, což je pozitivní signál.

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3Pisv95

sdílet na

28 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
12. 7. 2022 00:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Vrchní vibrátor BIS, Bezpečnostní informační služby, podpraporčík Michal Čoudelka, se domnívá, že za tím stojí spiknutí australských klokanů,polských prostitutek a ruských agentů. V BIS rozhodně žádná jelita nejsou, čučkaři už vůbec ne,jak se domnívá značná část veřejnosti, prezidenta nevyjímaje, jsou tam samí doktoři a inženýři.

Pavel
12. 7. 2022 07:46
Odpovědět  Teuton

Kreténismus tohoto spolku EU už dosáhnul absolutního vrcholu. Ti lidé již skutečně potřebují léčbu. Budoucnost nás normální Evropany polituje, že jsme museli s takovými idioty žít. Kdyby existovalo převtělení, tak by jeden prosil, aby ho osud neprdnul znovu do těchto míst neuvěřitelné tuposti, to by potom s minulými zážitky, kdyby si je ale jeden připomněl bylo na mašlu. Proboha lidé, co jsme komu udělali, že žijeme s takovými hňupy.

12. 7. 2022 15:29
Odpovědět  Pavel

Nepolituje, ale odsoudí. Že jsme to připustili.

Josef
12. 7. 2022 08:35
Odpovědět  Teuton

Tak nevím, v Bruseli asi začalo řádit tornádo geniality. Jó a příště jim ten “snížek” pořádně řízněte.

Průjem
12. 7. 2022 13:01
Odpovědět  Teuton

Přesně tak. A řídí je skorogenerál Koudelka. Akorát Čuk a Gek jim trochu vypálili rybník :o).

Lubek
12. 7. 2022 09:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Osobne to vnímam tak, že absolútne ovládanie masy uponáhľali. Mladú generáciu majú už celkom pod kontrolou. Vraj aj našej moletnej blondýnke tlieskali na akomsi festivale. Určite za podporu ukrajiny, lebo nič iné zatiaľ neurobila, nedokázala. Ibaže my, čo sme zažili ešte socializmus máme celkom vypestovanú schopnosť rozlišovať a vnímať základné hodnoty a zásady ľudského spolunažívania, možno pochádzajúce od kresťanstva, možno historicky vytvárané od spolužitia v tlupách a kmeňoch a oddeliť ich od manipulácie a drístov. Starší človek, ktorý nežije vo virtuálnom svete virtuálnych hodnôt, zábavy, spotreby, užívania, hrabania majetku a manipulovaného cestovania akosi podvedome vycíti, čo viac vyhovuje, viac sa zhoduje so stáročia nastavovaným chápaním koexistencie ľudí a čo je akési syntetické, ťažko uveriteľné, ťažko asociovateľné. Iste, sú výnimky. Národy ktoré vyrabovali tretí svet aj svojich susedov nám natlačili do hláv svoje chápanie (svojej)slobody a síce teraz už nie prvoplánové(only for white) ale stále zrejmé povyšovanie sa nad iné národy. Aj v tom kontexte vnímam tento článok. MY sme niečo viac a ONI sú iba pokorný čakajúci, kedy MY blahosklonne dovolíme, aby nám pobozkali topánku a utreli ju svojimi vlasmi.
Samozrejme, ak sa menejcenný odmietne správať menejcenne, máme vydieranie a armádu.
Hmmm. Ibaže armády donedávna bojovali za rodinu, krajinu, národ, vlasť, domovinu. To bola motivácia. Čo bude motivácia teraz? Boj za hypotéku? Pôžičku? Prenájom? Internet? Mobil?

janle57
12. 7. 2022 09:24
Odpovědět  Lubek

Napsal jste to velmi dobře,ale jak chceme změnit,my,co jsme již něco prožili,myšlení
zfanatizované čummobilské genrace u Vás i u nás ?,všichni ti absoloventi univerzit
na otvírání a zavírání dveří a podobných oborů,mají své idoly v Čaputové,Fialovi
nebo vrchní české buzně Pospíšilovi,změnit jejich myšlení může jen totální
potopení téhle grupy do hnoje až po uši a pobyt v této lázni alespoň tak na 10 let,
dej Bože,aby tahle doba už konečně přišla.

Průjem
12. 7. 2022 13:04
Odpovědět  Lubek

Chtěl bych vidět toho idiota, který půjde se zbraní v ruce hájit kapitalistické hodnoty. Dejte mi do ruky samopal a uvidíte, po kom budu střílet…

Editor
12. 7. 2022 14:55
Odpovědět  Lubek

to, čemu se dnes říká křesťanské zásady převzali křesťané z judaismu komplet. Přikázání, na kterých se to ve zakládá jsou ze Starého zákona. Další zásady jsou z římského práva, systém správy pochází z dob ještě starší, z Mezopotámie a ještě starších civilizací. Křesťanství je jen o několik tisíc let mladší kompilace.

janle57
12. 7. 2022 09:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatím jen Rusové varují a upozorňují,mám za to,že nastala doba,kdy by měli přejít
od slov k činům,snad se již dostatečně ujistili,že se se zfanatizovanou EU
jednat nedá,co jiného změní názory lidí a především té rusofobní čummobilské
generace než totální a katastrofální hospodářský úpadek.

José
12. 7. 2022 09:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Uvědomme si, že zvyšování tlaku na Rusko, které jsme mohli pozorovat v průběhu celého minulého roku a které vyvrcholilo zahájením speciální operace, primárně sloužilo k zastavení projektu NSII, podobně jako “Vrbětice” posloužily k vyloučení Rosatomu z tendru na dostavbu Dukovan. Podobnou akci jsme zažili v roce 2013, kdy Nečas slíbil férový tendr na dostavbu Temelína a byl odejit.
Rusko by bylo padlé na hlavu, kdyby otevíralo NSII na měsíc či na půl roku. Pokud někdo chce plyn, až poedíše dlouhodobý kontrakt a bude mít plyn a levný. Pokus jej chce dovážet z Kataru či USA, tak ať si jej dováží, pošetilců se v Evropě najde dost, ale ať berou v úvahu, že kapacity na přepravu nejsou a hned tak nebudou. NSII je hotový a stačí jen chtít. Upřímně řečeno, čím dříve padne Ukrajina, tím dříve europolitici dostanou rozum a začnou jednat s Ruskem, protože jinak to tu bude brzy vypadat jako na Cejlonu, tedy Srí Lance…

Ladislav
12. 7. 2022 10:36
Odpovědět  José

Nepochopí nic! Až dostanou přes držky, tak možná pochopí! Pan Putin ví moc dobře, jak na blce! Vyždímat až do úplného posrání celé zločinecké EU!

José
12. 7. 2022 15:07
Odpovědět  Ladislav

Bohužel to ždímání odneseme hlavně my. Ti “nahoře” mají o sebe postaráno daleko lépe.

Pavel K
12. 7. 2022 16:38
Odpovědět  Ladislav

Pan Putin to ví, to ano, ale byl by blbej kdyby čecháčky tahal z bryndy, když se tak k němu a Rusku zachovali. Já vím že většina obyčejných občanů ne, ale to my, ta mlčící většina neměli nikdy dopustit!!!

Dm.
12. 7. 2022 18:16
Odpovědět  Pavel K

A, prosím Vás, jak? Já je nevolil…

Pavel K
12. 7. 2022 20:40
Odpovědět  Dm.

Já volím Okamuru už 14 let, ne-li více. Také jsem je nevolil.
Jak, jak!! No jedině občanskými nepokoji, ale ne pár stovek, ale několik desítek tisíc. No a když občanům nevadili ty veškeré zlodějské aféry, každoroční zvedání cen atd atd tak ať si to teď vyžerem. Protože tím to samozřejmě vše začalo, říká se tomu salámová metoda. No a teď jsme tam kde jsme. Samozřejmě naším přičiněním, naší nezájmem o veřejné dění a chodem státu.

sizok
12. 7. 2022 13:04
Odpovědět  José

Přesně tak.

sizok
12. 7. 2022 11:13
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsou teda anální lytici. Takové kraviny opravdu mohou vzniknout jenom v chorých mozcích.
Ne, eurounijních. Všechno Rusku ukradnou a zabaví, protože jinak se to nedá nazvat,
a pak čekají, že jim jsou rusové povinni něco dát. A to si myslí ti největší kreténi z EU.
Hlavně němci. To mi hlava nebere.

Autor
12. 7. 2022 17:13
Odpovědět  sizok

Ale tak jednali přece po staletí. Někde něco a někoho zabojovali právě tehdy, když neposlouchal.Doba přímé kolonizace odešla do minulosti, což nepochopily USA a vysílaii svá vojska všude kam chtěli. Naposledy to skončilo “důstojným útěkem” z Afghanistánu. Dnes využívají zastrašování, což se jim díky petrodolaru dařilo dost dlouho, ale to co je právě rozčiluje je to, že tato doba nejspíše také končí.
Chtěli postupovat “nepřímo” sankcemi zastrašit Rusko a pak mu vydat příkazy, než by jej zničili. Je nutné mít na paměti, že v Rusku liberasti byli a ještě zčásti jsou, kam se podíváte. Kdyby nestál v čele někdo jako Putin a jeho “komanda”, bylo by nejspíše vymalováno. Podobně jako u nás.

ijn
12. 7. 2022 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

ZP z RF pouze za splnění jasných mírových podmínek a rekonstrukce EU,….návrat odborníků do strategických odvětví a média o konfliktu UAxRF ve zpravodajství bude respektovat zákon o TV vysílání vyváženými příspěvky,……nebudou-li podmínky o dodávkách ZP z RF do EU plněny, tak asi zmrzneme

jirka52
12. 7. 2022 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Možná by pro Rusko bylo nejlepší ten NS2 zase rozebrat a natáhnou to někam jinam, kde o to stojí a nedělají podrazy. A EU a US ať si zatopí dolary a eury, které houfně tisknou!

Autor
12. 7. 2022 17:17
Odpovědět  jirka52

Ten plynovod se jim zaplatil už tak. Ztráty jsou na straně Německa a spol. Rozebírání stojí moc peněz. Ale EU si může udělat odbočku do třeba Pobaltí a tam posílat horký vzduch ze spalování těch zelenavých papírků.

Gales
12. 7. 2022 18:59
Ohodnotit příspěvek :
     

V plánu bylo,že se na ten plynovod napojíme i my. Ale naši přátelé za velkou louží usoudili,že bude lepší když vymrzneme.

ijn
12. 7. 2022 21:01
Ohodnotit příspěvek :
     

útok raketou RGM-84 na ropnou plošinu RF v Černém moři = útok na civilní cíl byl dnes dokonán a zřejmě bude důvod pro nedodávání ZP z RF členům EU,….jsme bez plynu na několik měsíců, než se lidé zbaví a odstraní válkychtivé vlády,….. i tu naší v ČR!!!

12. 7. 2022 23:47
Odpovědět  ijn

Už peláším na rusweby!

konzerva
13. 7. 2022 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Včera jsem někde našel na netu, že Rusko po rozhodnutí Evropského soudu může NS 2 spustit.

konzerva
13. 7. 2022 09:43
Odpovědět  konzerva

Zde se o tom píše NS 2 https://rusvesna.su/news/1657649691

Gales
13. 7. 2022 10:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Rus se může na celou EU vyflajznout. Měl by zaujmout postoj dlouhodobých smluv na dodávky plynu a když nechcete,tak končíme a plyn si naprďte.My na něj odbyt máme.Na východ pustíme plyn a na západ,v případě nutnosti, sarmaty.