politika

Generální tajemník NATO Stoltenberg: Putin přihnal naše “Leopardy” na kopec Poklonnaja. To není podle pravidel, ať to zruší

Vystavení ukořistěné vojenské techniky v Parku vítězství v Moskvě vzbudilo na Západě hněv.

Šéfredaktor publikace Bild Julian Röpcke velmi litoval svou rodnou vojenskou techniku – a vybuchl se žlučovitým článkem, v němž obvinil Moskvu z „loupeže“ a „propagandy“.

… Putin dovolil německým tankům projíždět Moskvou.Německá Marder v Moskvě – má sloužit Putinově propagandě v „Parku Vítězství“.Propagandistická show na (údajně) oslavu vítězství nad hitlerovským Německem uprostřed ruské útočné války proti Ukrajině.Letos začíná tradiční ruská zbrojní show o osm dní dříve – a je nestoudně zaměřena na Západ.Hvězdy bizarní prezentace kořisti: vojenská technika z Německa! https://dzen.ru/a/Ziv7sGV1MSDnEguj, Bild

Vystavení ukořistěné vojenské techniky v Parku Vítězství vzbudilo mezi kolektivním Západem odpor a hněv.

Michail Zubov

Na fotografii: výstava ukořistěných zbraní a vybavení v Parku Vítězství, Poklonnaja Gora v Moskvě:

Ze zóny Speciální vojenské operace jsou ukořistěná obrněná vozidla nadále přepravována do Moskvy na výstavu, která bude zahájena v květnu v Parku Vítězství, Poklonnaja Gora. Děje se tak v noci, aby tahače převážející poškozené tanky NATO do Parku Vítězství nepřekážely provozu.

Celkem bude vystaveno asi tisíc exponátů, o těch nejzajímavějších si povíme níže, ale neméně zajímavá je reakce západních „mudrců“ na přípravu výstavy trofejí.

Ještě před pár dny se zdálo, že nemůže být nikdo hloupější než německý kancléř Scholz, který se snažil zakázat Putinovi číst Kanta. Ale zdokonalování se meze nekladou. Generální tajemník NATO Stoltenberg požádal Rusko, aby zrušilo výstavu zničené alianční techniky. Pro tuto výzvu Stoltenberg použil svůj kanál Telegram, kde uvedl, že tato demonstrace je pro blok NATO urážlivá.

Každý ví, že Severoatlantická aliance není stranou konfliktu, ale demonstrace techniky v Moskvě vytváří dojem nejen účasti NATO v konfliktu, ale také porážky aliance v tomto konfliktu. Rusko by nemělo předvádět vybavení, jako by již vyhrálo, napsal Stoltenberg.

A už ne v blogu, ale v rozhovoru pro Tagesschau, generální tajemník NATO přidal páru: „Možnost vítězství Ruska představuje pro NATO mnohem větší riziko, než riziko zatažení do konfliktu”.

Chudák čtenář Tagesschau! Tohle číst může vést k vážné frustraci.

Ale vraťme se k trofejím.

V zóně SVO americké tanky Abrams stále čekají až na ně přijde řada, než budou odeslány do ruské metropole. Šest z nich bylo zasaženo a ukořistěno, jeden z nich se stane exponátem spolu s “Leopardem” a francouzským tankem AMX-10RCR, který přivezli minulý týden. Hned vedle bude polské samohybné dělo „Krab“ a ukrajinský tank vlastní výroby, pojmenovaný slovem zakázaným v Rusku.

Ukořistěné tanky Leopard 2A6 a T-72 byly přivezeny do Moskvy:

Na fotografii: vojenské vybavení zajaté ruským vojenským personálem během Speciální vojenské operace v Parku Vítězství, Poklonnaja Gora:

Z veškerého vybavení, které Kyjev dostal od NATO, nebude na výstavě pouze britský tank Challenger. Ale tyto tanky ještě nedorazily do oblasti frontových operací, stojí na okraji Kyjeva a připravují se na obranu. Království budou na hoře Poklonnaja reprezentovat ukořistěné obrněné transportéry Husky a Mastiff.

Na fotografii: britský obrněný vůz Mastiff a obrněný transportér (BTR-3E) (zleva doprava), zajaté ruským vojenským personálem během vojenské ofenzívy, v Parku Vítězství:

Řadu obrněných transportérů doplní australský Bushmaster, rakouský Pinzgauer 712M, americký obrněný transportér M-113k a připojí se k nim švédské bojové vozidlo pěchoty CV90−40.

Na fotografii: americký obrněný transportér M113, zajatý ruskými jednotkami během SVO, v Parku Vítězství:

Mezi exponáty jsou instalace MLRS, dělostřelectvo, drony, ruční zbraně, americké plynové masky a obleky protichemické ochrany, které opustili prchající nacisté a žoldáci. Jak víte, Rusko nepoužívá chemické zbraně v zóně SVO, ale Kyjev ano.

Na fotografii: bojové vozidlo pěchoty M2 Bradley a BTR-4 (zleva do doprava), zajaté ruským vojenským personálem během vojenské ofenzívy, v Parku Vítězství:

Britský bulvární deník Daily Express věnoval nadcházejícímu zahájení výstavy v Moskvě celý článek, který uvádí:

— Výstava ukořistěného vybavení NATO, která začne jen pár dní poté, co se Spojené státy a Velká Británie dohodly na přidělení nových miliard vojenské pomoci Ukrajině, vypadá jako výsměch Vladimira Putina nad Západem.

„Podřízení Vladimíra Putina dokončují přípravy na výstavu ukořistěných zbraní a vojenské techniky NATO, která se bude konat v Moskvě. Mezi „exponáty“ jsou britská bojová vozidla, německé tanky a americké dělostřelecké systémy jako trofeje zachycené v perfektním stavu během bojů na Ukrajině,“ píše se v materiálu.

„Výstava NATO je považována za výsměch Vladimira Putina Západu, protože bude zahájena několik dní poté, co se Spojené státy a Británie dohodly na zaslání dodatečné vojenské pomoci Ukrajině v hodnotě mnoha miliard,“ vysvětlují autoři materiálu.

A to je vzácný případ, kdy se pohled anglických novinářů téměř úplně shoduje s názorem Rusů.

Ano, my se jim vysmíváme! Právě teď bych si například s potěšením rád koupil nějakou trofejní vlajku Ameriky, Británie nebo Francie jako předložku do předsíně, řekl předseda Ruské literární společnosti Alexandr Čistjakov.

Až se šrot NATO nahromadí ještě více, nejoblíbenějšími suvenýry Novorossie se stanou hřebeny vyrobené z hliníku z F-16, grily a špízy z trofejního železa.

A co bude méně poškozeno, budeme ukazovat hostům z těchto zemí. U nás už dvě stě let v Kremlu kolem budovy leží hromady napoleonských děl a v Muzeu ozbrojených sil je celý roh místnosti pokryt Hitlerovými železnými kříži na podlaze.

Po rozpadu SSSR jsme Francouze nevodili k hromadám u Kremlu a Němce k zasypanému rohu, škoda. Takže zapomněli. Je třeba jim to připomenout.

Udělat expozici ukořistěné techniky trvalou?

— Ano a vodit tam západní hosty, aby si před touto technikou mohli udělat selfie.

A problém Stoltenberga, stejně jako všech současných západních politiků, je ten, že neznají vlastní historii a obecně málo čtou. Zejména rytířské romány. Vždyť je to jejich západní tradice vystavovat trofeje na ukázku. No řekněte, jaký by to byl hrad bez hodovní síně s trofejní zbrojí, meči a prapory?

Britové neváhali založit Řád Viktoriin kříž a vyrazit jej z bronzu našich kanonů odvezených ze Sevastopolu v roce 1856.

A co říct o pokladech britské koruny – tam jsou klenoty domu Romanovců a indické diamanty – ukradené, nezískané bojem.

V západních muzeích a soukromých sbírkách jsou dodnes hrdě vystaveny skalpy Indiánů a vysušené hlavy Pygmejů.

A my se zbavujeme jejich žoldáků zcela čestně, aniž bychom jim uřezávali uši, jako to dělali američtí barbaři ve Vietnamu. Je tedy nemístné, aby NATOvské krávy bučely naším směrem.

Michail Zubov

https://1url.cz/2u7EG

NA PODNĚT ČTENÁŘE JANKA DOPLNĚNO:

Bojovníci skupiny vojsk „Střed“ evakuují americký tank Abrams. Respektive to, co z něj zbylo. Úplně vyhořelý, ale jako exponát poslouží. Vedle něj byly další 2 poškozené Abramsy, pravděpodobně se brzy přidají do sbírky trofejí. Další zastávka: Moskva, Poklonnaja Gora.

https://t.me/voenacher/64910

sdílet na

74 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaroslavem
28. 4. 2024 20:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Směju se ještě teď

Markýza
28. 4. 2024 21:27
Odpovědět  Jaroslavem

Jo, já taky! Z toho by se jedna fakt pos.rala……..tak ono to pana Stoltnberka uráží! 😀

28. 4. 2024 22:10
Odpovědět  Markýza

Tak to chce něco, aby vás ten smích přešel, aby se jedna fakt nepos-rala. Jedna se z toho sice taky pos-ere, ale ne smíchy, čímž bude vyváženost zachována. Tož tady to je:
https://www.youtube.com/watch?v=5Pm3r6a7Muk&t=240s

Já si napřed říkal, že je to nějaký dlouhý (1:31), takže se tím proklikám, nebo to vezmu seriálově, a pak jsem se já trouba musel proklikávat zpátky a zhlédl to v kuse. A jen jsem zíral s tak otevřenou hubou, až jsem musel klapačky uložit do sklenice, aby mi nevypadly.
Já vím, je to už přes rok – ale to je pouze zdání.
Aktivity šmejda, který rozjel plnohodnotný hradní puč a z kterého si děláme šoufky, totiž pokračují až po dnešní dny – nakonec je to jen čtrnáct dní, kdy si byl návštěvou pro nové noty – které noty se natolik nepozdávali jednomu z dalších návštěvníků oné nectihodné instituce, že raději odstoupil.
Mnoho věcí jsme se konspirativně domnívali, mnoho konspirativně tušili – ale tady je beze všech pochyb potvrzené, že nejsme konspirátoři, ale zcela soudní lidé.
Během sledování mi to napřed přišlo jako zajímavé, pak napínavé, a ted, když se to ve mě utřáslo a usadilo, to vidím jako děsivé.

Markýza
28. 4. 2024 22:34

Bane Milane. Mně už to děsení a strašení nějak jde na nervy – nebo spíš už mě to neba. Radši se budu smát, dopřeju si prasečích radůstek – prostě tak.
Víte jak to je – on totiž smích je neskonale dobrý, není však dobrý mít ho za zády. Abych citovala klasika. Někdy si říkám, že kdyby se svět dokázal včas smát Hitlerovi (a mezi náma i všem ostatním jeho typu) bůhví, jak by to všechno bývalo skončilo.
Proto Janině z celého srdce děkuju za tento článek, ten mě velice pobavil.
Víte co s tou rovnováhou- já si naopak myslím, že smíchu málo, že tam třeba přihodit na misku, aby teda ta rovnováha byla. Protože důležitá je, to jo.

29. 4. 2024 00:17
Odpovědět  Markýza

Já to mám holt jinak. Chci vědět co se kolem mě děje, i kdyby mi to mělo protáhnout hubu do sandálu – jen tak vím, na co se mám připravit. Ono přejít ze smíchu rovnou do vyděšenýho šklebu není, aspon pro mě, něco, co by mi zrovna svědčilo. Jo – a není to o strašení. Je to o tom, jak se čoudelka pokusil svrhnout
-emana a kdo všechno mu “šel na ruku” – tentokrát ne fámy, ale podložená fakta.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
29. 4. 2024 09:49

Začíná to tím že na začátku se vystavují ukořistěné zbraně a doufám,že to skončí tím že v Moskvě budou po dohledem mašírovat všichni válkychtiví ,,vládci” Evropy.A k tomu dopomáhej Bůh.

Albi
29. 4. 2024 14:38
Odpovědět  Gales

Tak to by bylo lepší než ten železný šrot. .
Železo si nemůže vybrat, jestli bude mečem, nebo radlicí, aby se z toho mohl poučit. 🙂

David
29. 4. 2024 17:00
Odpovědět  Gales

Bylo by velice zajímavé, kdyby po skončení SVO byly ukrajinské zástavy a standarty naházeny ke zdi mauzolea, stejně jako německé kříže v roce 45. Nechme se překvapit, třeba na to dojde.

Pravdomluvny
29. 4. 2024 20:25
Odpovědět  David

A Banderoodpad s nima…..a pak obé zlikvidovat, ohněm 👎

Albi
28. 4. 2024 22:44
Odpovědět  Markýza

A není nám ani trochu těch členů KoZa líto?
Tak se snažili, aby NATO z toho všeho vyšlo tentokrát se ctí a trošku si tím zaštupovalo ty nejhorší trhliny v pověsti a všechno jediným Gosudarovým škrtem pera v háji. 🙂

Markýza
29. 4. 2024 09:18
Odpovědět  Albi

Jojo. Chůďátka majinký! 😀

marie
29. 4. 2024 11:17
Odpovědět  Albi

KoZatých členů mně vůbec líto není, byť pocházím z Čech. Dobře nám tak, na všechno kýváme, se vším souhlasíme, další jedinci si zvolí vola na hrad, žádný odpor ani proti migrantům. Tak co chcete? Chtěla bych se dožít maršparády v Moskvě, jak jdou všichni spolu -wir schaffen das – v zástupech od buzny Makarona, Němců a bude je vést Fiala s tou svou celou sebrankou. A v pruhovaných trenkách! Těm se můžeme poděkovat za vše co je i za hrůzy budoucí. Politici, kteří se domlouvají na válce, by měli být zastřeleni jako první.

Albi
29. 4. 2024 14:45
Odpovědět  marie

Tak to já bych taky ráda viděla, ale za 1) se toho nedožiju, 2) by mi to zdraví nedovolilo, 3) nechci nikomu brát naději, ale – všichni zájemci se se tam nevejdou. Ani Moskva není nafukovací! 🙂 🙂 🙂

Ale popis byl výstižný – po zásluze 1 +++ .

Ladislav 💤
29. 4. 2024 19:00
Odpovědět  marie

👍👍👍

adalgar
28. 4. 2024 21:34
Odpovědět  Jaroslavem

Je takovy dokument Vsedni dny velke rise a tam je jeste za valky vystava ukoristenych zbrani Wehrmachtu. Naramne podobne.

PatrickStone
1. 5. 2024 22:33
Odpovědět  Jaroslavem

Janko suchár Štolverberk by sa mal tešiť, kde inde by mu zdarma vystavovali NATO techniku a Rusom sa ešte aj páči že je taká porušená…

Vaska
28. 4. 2024 20:20
Ohodnotit příspěvek :
     

a co dělal tenhle šmejd, když ukazovali po eurosojuzu techniku ruskou – lidi tam dávali kytky a udělali z toho pomníky ruské armádě – tak to raději vzdali – holt ještě nenastala ta správná rosofobie a je třeba na tom zapracovat žééé soudruzi

Tom
28. 4. 2024 20:27
Ohodnotit příspěvek :
     

At se Nato teroristi poserou!

Ladislav 💤
29. 4. 2024 05:59
Odpovědět  Tom

👍👍👍👍👍i s tím norským hňupem Stolverkem!

Janek
28. 4. 2024 20:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Překlad z Telegramu, jestli je to pravda, nevím, ale zaujalo to:”Uvádza sa , že ranné prílety do Charkova okrem iného uložili na odpočinok 7 českých štamgastov.

Ranný raketový útok na Charkov zabil sedem dôstojníkov českých ozbrojených síl.
Raketový úder zasiahol budovu, v ktorej sa konalo stretnutie s predstaviteľmi SBU. Špecialisti z Českej republiky školili technický personál SBU RER a kryptografiu.

Aj dnes sa uskutočnila ďalšia výmena mŕtvych. Nepriateľ nám vydal 36 tiel našich mŕtvych vojakov a 140 tiel zabitých vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny bolo odovzdaných nepriateľovi.”
@boris_rozhin
25.4.2024 15:48

28. 4. 2024 20:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě by to chtělo vycpanýho Pepana s trakačem nábojů, s popisnou tabulkou “Nedojel…”

Pravdomluvny
29. 4. 2024 03:55

Omyl,na cenduli bude:
DOJEZDIL 😉

Gales
29. 4. 2024 09:52

Kolečko se mu polámalo..

zdendulka
28. 4. 2024 21:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem smíchy málem spadla pod stůl 🙂 🙂 🙂 ha-ha-ha…….. díky 🙂 🙂 🙂

Janek
28. 4. 2024 21:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Paní Janino, Abramse už mají na výstavku taky. https://t.me/voenacher/64926

Janek
28. 4. 2024 21:32
Odpovědět  Janek
Autor
28. 4. 2024 21:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Podobné výšplechty jsem tu uváděl i já a už dávno.

Mohlo by si přát Rusko a Čína “lepší” politiky … ?

comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
29. 4. 2024 06:00
Odpovědět  Peter 008

Pepan s Černoškou?

Pravdomluvny
29. 4. 2024 07:56
Odpovědět  Ladislav 💤

Banderonacistovič a Afroameričanová 🤓

unor 2022
28. 4. 2024 21:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby NATO posilalo na Ukrajinu namisto zbrani plysove hracky, mohla to byt kouzelna vystava.
Takto je to jen vystava stroju a zarizeni na zabijeni ruskych cloveku a ukradeni ruskych nerostnych zdroju. Zapad se nema cim chlubit.

katango
29. 4. 2024 10:46
Odpovědět  unor 2022

On se tou výstavou taky nechlubí.

bonobo
28. 4. 2024 22:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Já vám nechci kazit radost, ale fakt, opravdu vám nikomu nevadí, že v tom Parku vítězství v Moskvě NENÍ ŽÁDNÝ leopard nebo abrams? Fakt ne? Svatá prostoto …..

Autor
28. 4. 2024 22:15
Odpovědět  bonobo

Umíte číst? Tam je všechno napsáno. Snažíte se nahodit nějaký úhybný manévr?

Gales
29. 4. 2024 09:57
Odpovědět  Peter 008

Vono,hlavně aby to nebyly bojeschopné mašiny.Nějakej banderonacista by je mohl použít pro napadení Moskvy.

28. 4. 2024 22:21
Odpovědět  bonobo

Taky ti nechci kazit radost, ale fakt nevadí. Ale nic si z toho nedělej, hlavně že máš dost banánů, když už tě v zoo nenaučili číst. Ale neva, aspon se můžeš radovat. Kdyby tě totiž číst naučili, tak bys měl po radosti, páč bys věděl, že tam jsou. Co blešky, zloběj, zloběj? Zloběj, vid. A odváděj tě od učení. Měl bys to dát dohromady s učenlivou šimpanzicí, že by ti mohla předčítat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
29. 4. 2024 03:57
Odpovědět  bonobo

Čtení v jazyce českém nebude tvoje doména, že????

Burák
29. 4. 2024 07:55
Odpovědět  bonobo

Ten Leopard tam už nějakou dobu je. Viděl jsem video z celé prohlídky této výstavy. Je na YouTube! Tanky se ale všeobecně hůře dopravují. Pokud konflikt probíhá, určitě dají přednost svému porouchanému tanku na opravu, než jakési trofeji. A zase proč vystavovat každý skvarek, když tak krásně bouchaji. Rusové totiž objevili jednu velkou slabinu. Zatím co ruské tanky mají náboje uvnitř, Leopard nebo Abrams je mají v podstatě nechráněné vzadu. A tak začali útočit na zadky těch tanků, kde větší část detonace odvede uskladněná munice. Z takového tanku toho ale moc nezbyde.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bonobo
29. 4. 2024 11:07
Odpovědět  Burák

Cv90 je dovozené z Afghánistánu, Bradley z Afg., Sýrie nebo Iráku, Leopard taktéž. A pokud dovezou i Abrams, bude právě z Iráku. Žádný z uvedenych tanků a bvp NENÍ NASAZASEN u Kravína. A ta ironie na tom je, že KoZa prostě nemůže oficiálně přiznat, že tuhle techniku na Ukravinu prostě nikdy nedodala. Ale přání je otcem myšlenky, vy tupé stádo.

Pravdomluvny
29. 4. 2024 20:27
Odpovědět  Bonobo

Pávek,maul halten!

29. 4. 2024 21:52
Odpovědět  Bonobo

(_!_)

Boomer
30. 4. 2024 08:23
Odpovědět  Bonobo

pro: Bonobo; 29. 4. 2024 11:07

.. myslím, že k bojovému nasazení Abramsů i Leopardů na bojištích Ukrajiny už došlo, pokud zde nějaké kousky získaly ozbrojené síly RF, s největší pravděpodobností jsou podrobovány pečlivému zkoumání a testům.
Postup běžně užívaný všemi armádami, kupříkladu Wehrmacht měl k tomuto účelu zřízené Vývojové středisko Kummersdorf, s přilehlou střelnicí o rozloze cca. 900 hektarů. Testovali zde svoje tanky a spolu s nimi také vše, co dokázali získat při bojových operacích na všech frontách. Od Shermanů, přes Churchilly až po T-34 nebo IS-2..

P.S.
Ztráty Leopardů i Abramsů na ukrajinském bojišti jsou potvrzené, stejně tak jako zničení nejméně jednoho Challengeru 82. samostatné výsadkové brigády, v oblasti Robotyne-Verbove.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
30. 4. 2024 09:26
Odpovědět  Boomer

Nejspíš. Já to sleduju velmi letmo, ale i mně se už povedlo ulovit video, kde molodci honěj tank a vřeští u toho “padaždi kaťonok”, takže předpokládám, že šlo o Leoparda 😀

Bonobo
29. 4. 2024 11:30
Odpovědět  Burák

A když už mi, uražený cenzore, odmítáš “otisknout” odpověď, tak ti ještě prozradím proč tam neni Challenger. Protože ten se nedá po světě tak snadno sehnat. Troubové.

Bonobo
29. 4. 2024 11:33
Odpovědět  Burák

Jo a ten AMX je dovezený z Afriky.

Janaz
29. 4. 2024 18:09
Odpovědět  Bonobo

Ǎno, blbeček, a ty si ho tam doviezol, že?

bonobo
29. 4. 2024 18:16
Odpovědět  Janaz

:o) Třeba není z černé Afriky. Třeba ho koupili v Kataru. A třeba je opravdu přímo francouzký. V Mali možná nějaké opuštěné zůstaly. A taky je má Kamerun a Maroko.

Proč mi tady v Africe v republice Mali,
křestní jméno Pepíček proboha jen dali.
Ty můj malý černoušku, vysvětluje maminka,
Pepíček jsi protože bílého máš tatínka.

Joe Arp
29. 4. 2024 20:08
Odpovědět  bonobo

Jak, nechci kazit? Už jsi zkazil blbe, tak si příště rozmysli, na své štěstí pomysli!

Dag
28. 4. 2024 22:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Ježíš,to je ostuda. To bude zajímavá výstava.

Albi
28. 4. 2024 22:55
Odpovědět  Dag

Ono se tím KoZa zas tak moc nestane.
My taky musíme zkousnout ty ostudy republiky jako Lipavského Černochovou, Rakušana a podobné exoty.
A dokonce si je po světě vystavujeme sami, což mi připadá ještě horší.

Ladislav 💤
29. 4. 2024 06:02
Odpovědět  Dag

Kdy tam bude Čedok pořádat zájezd, rád bych tu výstavu viděl! 😄👍

Pravdomluvny
29. 4. 2024 07:57
Odpovědět  Ladislav 💤

Zjisti a drž mi místo 🙂👍

Markýza
30. 4. 2024 09:28
Odpovědět  Dag

Proč ostuda? Pojala jsem dojem, že takovéto výstavky jsou běžnou součástí jakékoli válečné propagandy. Ostatně – ukrajinská výstavka už byla – snad hned předloni (to byli ještě plni bojového elánu) a dokonce možná byla i putovní.

vlad248
28. 4. 2024 22:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruská technika se už vystavovala v řadě měst, mimo jiné taky v Praze. A v Pobaltí se to organizátorům nějak zvrtlo, protože tak lidi začali nosit květiny. Pravda je, že to ale byla zničená ruská technika. A jinak tady je zajímavá fotka ukořistěné západní techniky připravované na výstavu, i když článek je na trochu jiné téma: https://en.topwar.ru/241471-defense-tv-rossija-mozhet-razrabotat-novoe-oruzhie-blagodarja-peredovoj-bronetehnike-nato-zahvachennoj-na-ukraine.html

krtek
29. 4. 2024 01:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Koza si již nepamatuje kdo s tím začal v Berlíně? V roce 2022.

Pravdomluvny
29. 4. 2024 03:57
Odpovědět  krtek

A v Praze na Letné…..????

Pravdomluvny
29. 4. 2024 03:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten brejlatej pí-čus řve,jak malej parchant, kterýmu někdo hodil hračky do kanálu 😂
Inu záchodní šrot je už léta k 💩,o tom ví dálnice D1 svoje 😉

Jura S
29. 4. 2024 09:25
Ohodnotit příspěvek :
     

ještě tam chybí ta “bojová FABIA” co u nás zlikvidovala 7 obrněnců (nevím kolik přesně) 🙂

Jura S
29. 4. 2024 16:49
Odpovědět  Jura S

dejte mi 50 důchodkyń s Fábijí a porazím celý NATO :-)))

Markýza
30. 4. 2024 13:38
Odpovědět  Jura S

Stačí je přeci nahnat do Ťokova průsmyku.

Pravdomluvny
30. 4. 2024 15:44
Odpovědět  Markýza

Na Barranďák 🤓

Jura S
30. 4. 2024 16:49
Odpovědět  Markýza

Dobrý !!! 🙂

Standa
29. 4. 2024 11:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to šokující!Generální tajemník NATO Stoltenberg: Putin přihnal naše “Leopardy” na kopec Poklonnaja. To není podle pravidel, ať to zruší!O jakých pravidlech mluví?Od , kdy může protivník žádat , aby ten druhý nebojoval?Fronty se pohybují podle tlaku protivníků.Kopce -nekopce. To, že zdrhly na kopec je jejich věc Ten chlap si snad dělá legraci.
Kdyby to bylo obráceně , hýkal by blahem.

Albi
29. 4. 2024 17:41
Odpovědět  Standa

Ale Stando!
Od kdy může protivník žádat….?
Přece od té doby, kdy “mezinárod” rozhodl, že o podmínkách vyhrané války bude rozhodovat poražený!.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
29. 4. 2024 11:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdy Ukr. vystavovali v Kyjevě zničenou ruskou techniku , bylo vše v pořádku, že?

Joe Arp
29. 4. 2024 19:59
Odpovědět  Standa

Myslím, že jí dovezli až na Letnou, že!

Janek
29. 4. 2024 20:39
Odpovědět  Joe Arp

I v Brně u sochy Jošta byly na podzim jakési vraky z Ukrainy. Údajně civilní, rozstřílené “opolčenci” v tzv. Ukraině.

Pepino
29. 4. 2024 13:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruský pohled, 1 hodina:
https://www.nepodvoleni.cz/wp-content/uploads/1674/84/hledej_najdi_rekni_cz_titulky.mp4

David
29. 4. 2024 16:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak nakonec přece jen technika NATO jezdí po Moskvě, sice jinak než si to stratégové NATO představovali, ale to je už jen detail.

Janek
29. 4. 2024 18:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Čekatel na doplnění fosfátového hnojiva do černozemě tzv. Ukrainy: https://t.me/TrackAMerc/8951

Pravdomluvny
30. 4. 2024 13:32
Odpovědět  Janek

Veškeré voli -čstvo pětidemoliční vlastizrady a milovníci Banderonacistánu by měli mít povinnost bránit Banderonacistán……a těch milión Banderonacistů z ČR taky!!!!!

Pipa
30. 4. 2024 11:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Je zřejmé, že degenerace západu dosahuje netušených rozměrů ! Západ a pravidla? To je jako hovno a biftek!

Janek
30. 4. 2024 18:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Další do sbírky: Prvá známa fotografia z Ukrajiny talianskeho kolesového obrneného vozidla (ľahký obrnený transportér) Puma 6×6 zničeného v oblasti Belogorovka (video). Predtým sa o prestupe talianskej Pumy na Ukrajinu nepísalo.

@bmpd_cast
https://t.me/boris_rozhin/121996

Markýza
30. 4. 2024 18:44
Odpovědět  Janek

Tak puma, jo? Kdoví, koho teda honili molodci v tom mém videu…..kaťonok mohla být klidně i puma, žejo? Protože já prd poznám, jestli to je obrněné kolesové, nebo tank.

Janek
30. 4. 2024 21:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Už jedou…na Moskvu
https://t.me/belarusian_silovik/33897