politika

Fico právě vyhrál volby?

Slovenská policie zadržela bývalého slovenského premiéra Roberta Fica. Stalo se tak na začátku protivládního protestu v Bratislavě. Expremiér Fico plánoval na čtvrtek večer protest formou jízdy automobilů přes město, před úřad vlády a Prezidentský palác.

„Takto vypadá demokracie v přímém přenose. Chtěli jsme udělat klidný protest po Bratislavě a podívejte se na tohle,” řekl při zadržení Fico.

Roberta Fica, předsedu opozičního Smeru – SD krátce po zadržení propustili. Před policejním oddělením se seskupilo několik novinářů a příznivců Smeru. Pro ně se Fico vyjádřil.

Fico řekl, že tak, jak neoprávněně zadržují obviněné ve vazbě, stejně neopodstatněně zadrželi i jeho samého.

Své zadržení považuje za absurdní a směšné, cílem bylo zastrašit ho. Ještě před protestem ho obklopila skupina policistů, zadrželi ho a byl obviněn z trestného činu podněcování.

To vše se dělá, podle Fica, na pokyn ministra vnitra Romana Mikulce podezřelého z úplatku, na pokyn speciálního prokurátora Daniela Lipšice, což je zase odsouzený zločinec. 

Takto podle Fica vypadá demokracie během této vlády.

Připomněl, že před Prezidentský palác chtěli umístit pomník s nápisem, že “zde odpočívá demokracie”.  Fico je zvědavý, co bude nyní říkat Čaputová a Heger, když se tak zastávají demokracie v jiných zemích.

Fico zdůraznil, že chtěli klidným způsobem upozornit na situaci v zemi. Navzdory této zkušenosti neplánuje porušit nařízení svoláváním řádného protestu. Avšak budou důrazným způsobem upozorňovat na to, co se děje. Rozloučil se se slovy: “Já se nebojím.”

Ľuboš Blaha řekl, že je to “teror a fašismus”. Policejní zásah přirovnal k zákroku “gestapáků”. Zdůraznil, že strana za Ficem stojí. Je přesvědčen, že Fico neudělal nic špatného a protizákonného.

https://www.facebook.com/watch/?v=589220862148649

https://bit.ly/3GV4Zep

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Milan
17. 12. 2021 15:06
Ohodnotit příspěvek :
     

No, a Fico to má v kapse. Chtělo by to, aby u nás policie sebrala Samuraje a nejlíp ho na přes noc šoupnout na cépézetku. To by mu u občanů moc prospělo.