politika

Eric Zuesse: Kdo vyhrává, kdo prohrává válku na Ukrajině?

Článek vyšel v Modern Diplomacy (Belgie).

Modern Diplomacy se označuje za platformu pro „posouzení složitých mezinárodních problémů“, které nejsou na pořadu dne hlavních západních médií. Publikace se snaží čtenářům poskytnout „nezávislou analýzu“ toho, co se děje. Redakční rada časopisu se skládá z „myslitelů, analytiků, diplomatů a podnikatelů z celého světa,“ uvádí se na webových stránkách publikace. Mezi členy redakční rady jsou bývalí ministři a generální tajemníci evropských organizací.

Eric Zuesse, Modern Diplomacy

Všeobecně se má za to, že USA/NATO vyhrávají vojenskou kampaň na Ukrajině (vyzbrojováním a velením ukrajinským ozbrojeným silám – jde o zástupnou válku na straně USA) a také je rozšířený názor, že Rusko vyhrává vojenskou kampaň na Ukrajině (pomocí svých vlastních sil).

Při posuzování událostí se musí vzít v úvahu „válečná mlha“, stejně jako skutečnost, že propagandistické agendy dominují na obou stranách (jak na straně USA, tak spojenců, kteří získávají své „informace“ od vlády Ukrajiny), tak na straně ruské (získává „informace“ od ruské vlády).

Je to válka na dvou frontách: vojenské a ekonomické. A tato „válečná mlha“ se týká POUZE vojenského aspektu. Netýká se ekonomické fronty.

„Válečná mlha“ znamená 100% nejistotu na vojenské frontě a přes tuto mlhu nikdo zatím pořádně neví, která strana tuto válku skutečně vojensky vyhrává.

V OHROMUJÍCÍM KONTRASTU: Ekonomická fronta je 100% kontrolována investory a nepopiratelně se projevuje ve změnách příslušných hodnot měn na obou stranách: v hodnotě rublu vůči dolaru a vůči libře a vůči euro – dnes ve srovnání s 1. lednem 2022 – dnem, který lze považovat za počáteční datum předtím, kdy nikdo neměl jasnou představu, že Rusko 24. února 2022 napadne Ukrajinu a bude okamžitě zasaženo totální ekonomickou válkou: intenzivní primární a sekundární sankce k vytvoření ekonomické železné zdi mezi Východem a Západem, ekonomická blokáda (“Západem”) proti Rusku.

Zde jsou ekonomické změny a vítěz, který se aktuálně rýsuje na EKONOMICKÉ frontě války. Je jasně a jednoznačně znázorněn v každém z těchto tří grafů:

Jak ukazují grafy: Okamžitou reakcí investorů na invazi z 24. února 2022 byla domněnka, že ruská ekonomika bude rozdrcena „Západem“; ale již od května lze vidět pozoruhodně stabilní přesvědčení investorů, že namísto toho budou rozdrceny západní (tj. Spojené království/USA a spojenci) ekonomiky.

Rozdrceny ČÍM? 

Rozdrceny sankcemi Spojeného království/USA a spojenců a také tím, že USA/Spojené království vyhodily do povětří plynovody Nord Stream, aby Evropu odřízly od toho, co bylo a to dlouho bylo nejlevnějším a nejvydatnějším zdrojem energie v Evropě: od Ruska. 

Nyní budou jak spotřebitelé, tak průmysl v EU silně přeplácet energii, protože jejich vlády jsou spojeny s VB/USA proti Rusku, místo s Ruskem proti VB/USA. A tak budou v nadcházejících letech platit vysokou cenu, protože jsou spojenci se Západem, nikoli s Východem.

Nacisté drtivou většinou podporují Ukrajinu proti Rusku a nyní dominují na celém Západě. 

Spotřebitelé a průmysl v Británii a v Evropě – a dokonce i v samotné Americe – zaplatí vysokou cenu za nacistickou politiku svých lídrů. 

Jsou to demokracie? Můžeme se také zeptat: Je Rusko demokracií?

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3ULYeTa

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
14. 11. 2022 07:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Prohra Západu je vítaná, zašel ve své vlastní zkáze tak daleko že rozpad prohnileho impéria je vítězství pro budoucnost jeho národů. Stačí jmenovat:
Green deal jako energetický idotismus, LGBT fašismus, neomarxismus a progresivismus, islamizace,
emisní povolenky, mafie v politice, dale pak snaha rozkrást Rusko byla vyrčena ústy Madlen Albrigtové, balkánské reznice …” bohatství Ruska je tak veliké že by se o něj měli podělit všichni ” jak lze v jedne vete přiznat úplně vše na desitky let dopredu, prehlizeni a dokonce podpora fašismu na Ukrajině, neochota zastavit tuto válku jen pro skryté cíle Západu, tímto je Západ skutečným spolupachatelem tohoto běsnění a nese vinu za mrtvé.
Jen blázen si může přát takový Západ.
Navíc “podnikání ” rodiny Bidenů na Ukrajině vysvětluje vše.
Ukrajinci by měli pochopit kdo je Západ / stačí se podívat k nam jak jsme dopadli/ a vymést oligarchii a sednout a s Ruskem k jednání o míru. Bez EU a USA, nejlépe na neutrální půdě v Turecku. Ukrajina může mít budoucnost, ale nesmí sednou na lep Západu, korálky a cetky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sergej
14. 11. 2022 08:29
Odpovědět  Aleš

Tak snad už je tam s adorací západních hodnot už jen polovina obyvatel, ze země která byla za sajuzu nejbohatší. Cože? A brzy může být “hic sun leones – zde jsou lvi // země nikoho.
Hlavně že mají idee a zakázali v zemi kde je dnes 54% ruskojazyčných jejich řeč, kultura ne?

Pavel z Moravy
14. 11. 2022 10:26
Odpovědět  Aleš

Aleši, doufám, že Rusko bude tvořit lepší svět, svět spolupracujících národů, svět lidskosti a porozumění. Přeji vám Rusové vše nejlepší a také to co říkali naši husitští bratři a sestry, – nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte. Ale dejte si pozor i na různé falešné přátele, ti jsou mnohdy horší než zjevný nepřítel.

Pavel K
14. 11. 2022 10:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

👍 👍 👍 👍
Ano, ano, těch už bylo co měli kudlu v zádech.

Vladimír
14. 11. 2022 10:37
Odpovědět  Aleš

Ukrajina žádnou budoucnost nemá. Lidé, co by tam žili, by spláceli miliardové dolarové dluhy současné vlády, do toho by museli obnovovat elektrárny a další infrastrukturu, a živit oligarchy, kteří nejspíš také ještě z Ukrajiny nezmizeli (alespoň někteří). Tudíž žít by tam mohl jedině blázen, případně ti nejuvědomělejší banderovci.

Frankie
14. 11. 2022 12:52
Odpovědět  Vladimír

Ale Petro Fialenko tam chce investovat a tvrdí, že to je dobrá zpráva pro naše podnikatele. Akorát jim neřekl, že pokud budou investovat na Ukrajině, nedostanou zpět ani korunu a nakonec budou rádi, když je někdo nezastřelí. Je jasné, že Ukrajina jako stát skončila.

Petr
14. 11. 2022 08:32
Ohodnotit příspěvek :
     

,,Demokraté,, podporují fašistický režim Ukrajiny !? Kam jsm se to dostali ???

14. 11. 2022 17:51
Odpovědět  Petr

Na demokraty si jenom hrají, ve skutečnosti jsou to Nacisti. A nechápu proč ještě dýchaj.

Gales
14. 11. 2022 10:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Několik západních i ukrajinských novinářů přišlo o akreditace, protože v pátek dorazili do Chersonu dříve než ukrajinští vojáci. Uvedl to v pondělí ukrajinský generální štáb na své facebookové stránce, podle nějž žurnalisté porušili podmínky práce v oblastech, kde se bojuje………. Ukrajinští Goebbelsovci jsou z toho hýn. Nemohli připravit masové hroby s tisíci zabitých civilistů.

Helena
14. 11. 2022 13:07
Odpovědět  Gales

A pak že prý je to tam zaminovaný. To zas má lež krátké nohy…

Markýza
14. 11. 2022 14:25
Odpovědět  Gales

Ježišmarjá…..fakt?? :-)))

Per
14. 11. 2022 17:34

USA podle této zprávy končí. Už to není velmoc, už je to další zemička, která má ale ještě celkem silnou armádu.

Burák
15. 11. 2022 03:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Včera si mi stěžoval známý, který je majitelem malé auto lakovny. Prý je už na 900tis za energie ročně a to nevydělá. Povídal, že pokud se něco nezmění, příští rok bude pro jeho firmu asi konečný. A o to jde né? Jako za covidu zlikvidovat malé firmy. Divím se, že celé tohle svinstvo nechává ještě mnoho lidí klidnými. Každý si hraje na svém písečku a nechápe, že zrovna díky své nečinnosti prohrává budoucnost svých dětí na celé čáře. Lidská blbost je nekonečná…

Per
15. 11. 2022 11:42
Odpovědět  Burák

Tak jako za covidu to snad né. Té podpory bylo tolik, že živnostník měl ještě více než když živnostničil. A přitom nepracoval.
Ale taky záleží kus od kusu.