politika

Důkazy ze skutečného světa jasně ukazují, že ruský Sputnik V Covid-19 je „bezpečný a efektivní“, uvádí britský vědecký deník Nature

Přední světový vědecký časopis Nature zveřejnil novou analýzu ruské vlajkové lodi v oblasti koronavirů, Sputnik V, v níž se uvádí, že její účinnost byla prokázána navzdory tomu, že EU a další státy otálely se schválením jejího použití.


Článek, který v úterý zveřejnila australská vědecká novinářka Bianca Nogradyová, popisuje přípravek vyvinutý moskevským institutem Gamaleja jako “předmět fascinace a kontroverze od doby, kdy ruská vláda loni povolila jeho používání, a to ještě předtím, než byly zveřejněny výsledky počátečních zkoušek”. Zpráva o tom, že se země stala první na světě, která zaregistrovala injekci proti viru, se setkala u západních komentátorů se směsicí překvapení a posměchu.

Nogrady však dále uvádí, že “důkazy z Ruska a mnoha dalších zemí nyní naznačují, že je bezpečná a účinná”. Vakcína byla schválena v 67 zemích a všechny zveřejněné údaje se zdají být pravdivé, Nature se domnívá, že není pochyb o tom, že vakcína funguje.

Přestože se o práva na výrobu Sputniku V uchází řada společností v EU, ústřední regulační orgán bloku, Evropská agentura pro léčivé přípravky, stále provádí zdlouhavé přezkoumávání důkazů, které za touto injekcí stojí. Dva členské státy, Maďarsko a Slovensko, se rozhodly zařadit přípravek vyrobený v Moskvě do svých národních očkovacích programů.

Článek však uvádí, že stále existují určité otázky týkající se sledování vedlejších účinků, které jsou pravděpodobně podobné jako u přípravků vyráběných společnostmi AstraZeneca a Johnson & Johnson. Zatímco u některých vakcín, především u vakcín společnosti AstraZeneca, se předpokládá, že jsou spojeny s velmi vzácnými nežádoucími účinky, jako jsou krevní sraženiny, ruští vědci trvají na tom, že u jejich očkovací látky nebyly zaznamenány žádné závažné nežádoucí účinky.

Ruský prezident Vladimir Putin v červnu prozradil, že sám dostal dvě dávky vakcíny Sputnik V a prohlásil, že “nyní je [v Rusku] očkováno již více než 20 milionů – 23 milionů – … vidíte, že je u nás vše v pořádku. Díky Bohu, že jsme neměli takové tragické situace po očkování, jaké [byly občas pozorovány] po použití vakcíny AstraZeneca nebo Pfizer jinde.”

Nogrady poznamenává, že pro EMA by to mohlo být znamením, že ruský systém sledování populace není dostatečně robustní, aby případy odhalil. Podotýká však, že v zemích, které již tuto injekci schválily, jako je Argentina, Venezuela a Turecko, probíhá několik studií, takže obezřetní regulátoři budou mít brzy k dispozici více důkazů.
https://bit.ly/3AGBiv6
strojový překlad

sdílet na

6 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
BB Rad
8. 7. 2021 21:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Josh-y Jde jen o hnusný boj o peníze a politické body ,které my neovlivníme . V jiném médií jsem četl ,že najednou si dovedou představit spolupráci s RF – ohledně uznávání očkováni z důvodů cestování -#- takže – vše je v okej pozici , peníze se dostaly tam kde je chtěli mít tzn. US Big pharma corp.&DEEP STATE . Hledejme peníze a tak lze vidět kdo je “ účastníkem zájezdu “ . !!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
RGB
8. 7. 2021 22:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby ten havloidní idiot Blatný nezrušil v listopadu vývoj české vakcíny, už jsme mohli mít vlastní vakcínu, ušetřit spoustu miliard a ještě nějaké vydělat vývozem.
Ale havloid bude prostě škodit, protože česká vakcína by oslabila chomout, kterým jsme přivázaní k západu. Kam havloid šlápne, tam tisíc let tráva neroste! Absolutní lidská svině!

gogo
9. 7. 2021 10:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo a odkud to proboha překládal? Můžete uvést link na původní článek?

BB Rad
9. 7. 2021 19:00
Odpovědět  josh-xy

Žeby Bruselskéj svazák Josh-i , trefená se vždy ozve jen třeba se naučit sledovat text – číst , vždyť je všeobecně známo ze Sputnik – V je v pořádku ,ale akorát v hlavách jestřábů se to néjak nedaří usadit , dršťky mluví ( blijí nesmysly ) ale rozum , tak ten stojí a stále si tyto rádoby “ elity “ myslí že jsme idioti

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tartus
30. 7. 2021 23:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Bola taka vtipná historka.
Američania investovali milión dolárov do pera ktoré píše v beztiažnom stave.
Rusi zobrali do vesmíru ceruzku.

Po šesťdesiatych rokoch rusi dohnali západ. Miesto lacných vitamínov a liekov, ktoré fungujú, aj oni museli investovať milióny do vývoja zbytočnosti.