politika

Drago Bosnic: USA a NATO jsou Čtvrtá říše

Západ v čele se Spojenými státy provádí komplexní agresi proti celému světu. Amerika už bombarduje půl tuctu zemí a ohrožuje několik dalších. Zaútočit na polovinu planety a nazvat to bojem za svobodu vyžaduje zvláštní druh pokrytectví.

Drago Bosnic

Brazilský novinář Pepe Escobar, gigant globální geopolitické analýzy, často nazývá Spojené státy „darebáckou supervelmocí“. Může to být nadsázka? Ani v nejmenším. Escobar naopak dodržuje základní slušnost a etiketu,  čehož americká diplomacie naprosto není schopna

Již není žádnou novinkou, že politický Západ pod vedením USA provádí komplexní agresi proti světu. Stále však zapomínáme, jak masivní je její rozsah. V novém roce uplynul měsíc a Washington už bombarduje půl tuctu zemí a ohrožuje přinejmenším zrovna tolik dalších. To zahrnuje Sýrii, Irák a Jemen, přičemž nikdo ani neuvádí nálety dronů po celé Africe a na Středním východě (včetně občasných útoků v Afghánistánu). Ohrožují také Írán, Venezuelu a několik dalších zemí Latinské Ameriky, včetně Mexika.

4. února americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan odmítl vyloučit možnost úderů uvnitř Íránu.  Útoky na islámské revoluční gardy (IRGC) a jejich spojenecké milice v Iráku a Sýrii již probíhají. 3. února se k této agresi přidalo i Spojené království. Zjednodušeně řečeno, v Jordánsku došlo k útoku na americké vojáky, takže Washington bombarduje Sýrii a Irák (bůhví po kolikáté už). Zkuste v tom najít smysl. 

Bývalý americký prezident Donald Trump, který je všechno, jen ne nevinný, pokud jde o katastrofální zahraniční politiku Ameriky, opakovaně odsoudil přítomnost Washingtonu na Blízkém východě. Úsměvné vyprávění mainstreamové propagandistické mašinérie o tom, že nešťastný region je údajně „stabilnější“ díky agresi Západu, zcela vyvrátil tím, že jednoduše poukázal na to, že je to „bordel“.

A skutečně, kdo by si pomyslel, že mít teroristy a různé stínové skupiny, které řídí celé regiony a dokonce země na Blízkém východě, je lepší než mít u moci Saddáma Husajna, Muammara Kaddáfího nebo Bašára Asada? Inu, USA a jejich loutky si to jistě myslí a právě díky tomu jsou země jako Libye, Sýrie a Irák zmítány desetiletími válek. A to nezmiňujeme jiné země, jako je Jemen, kde byly miliony lidí přivedeny na pokraj vyhynutí, většinou kvůli hladu a naprosté brutalitě. 

Navzdory tomu všemu, včetně své potupné porážky v Afghánistánu před téměř dvěma a půl lety, chce Washington všechny přesvědčit, že invazí do Íránu by se skutečně něco zlepšilo. V této zemi, která má velmi silný domácí vojenský průmysl a značné zásoby balistických raket a dronů, žije téměř 90 milionů lidí.

Je třeba poznamenat, že samotné USA jsou také na hony vzdáleny roku 2003, kdy mohly shromáždit stovky tisíc vojáků, stejně jako vojáků svých vazalů a satelitních států. Jinými slovy, Washington jednoduše nemá konvenční síly, aby takovou invazi zvládl. Americký lid prostě nemá zájem sloužit v armádě, jako tomu bylo před 20 lety.  Takže, co z toho plyne? Zbraně hromadného ničení. 

A skutečně, Pentagon má nezveřejněný počet hlavic W76-2, které mají velmi malou výtěžnost 2-7 kt (kilotun TNT). To je mimochodem přes 10 % ničivé síly atomové bomby „Fat Man“ svržené na Nagasaki 9. srpna 1945. Základní vojenská logika naznačuje, že takové zbraně jsou zbytečné proti zemi jako Rusko, které vlastní mnohamegatunová monstra, jako je např. bezkonkurenční RS-28 „Sarmat“ a jehož odvetný úder by zdevastoval celé NATO.

Jediným schůdným vysvětlením je, že USA chtějí takové hlavice použít v konfliktu s nejadernou mocností. Tváří v tvář zmenšujícím se konvenčním schopnostem zbývá Americe jediný způsob, jak se pokusit vydírat zbytek světa, aby přijal jeho vychvalovaný „světový řád založený na pravidlech“ – jaderná válka. 

To je také zcela v souladu s celkovou vojenskou strategií USA – útočit pouze na ty, kteří nemohou střílet zpět. Írán je prozatím jediným velkým soupeřem bez termonukleárních zbraní, což z něj činí „dokonalý cíl“. 

To však věčně válečné politické elitě v Americe rozhodně nestačí. Konkrétně vyslala tři jaderné supernosiče a strategické bombardéry B-52 do Asie a Tichomoří jako „demonstraci síly“ Číně a Severní Koreji. Další strategické bombardéry USAF jsou již „skvěle využívány“, protože B-1B opět devastují Blízký východ.

Každý, kdo má fungující alespoň jednu mozkovou buňku, ví, kdo jsou ti špatní. Kromě samotných padouchů.  Naopak, ti jsou jednoznačně přesvědčeni, že jsou „dobří kluci“. Není zcela jasné, zda se jedná o mechanismus zvládání, sebeklam nebo snad jen lhaní všem (včetně sebe samých). Ať tak či onak, odpověď na tuto otázku je zcela bezvýznamná a nemá žádný význam pro desítky (ne-li stovky) milionů lidí (většinou civilistů), jejichž životy zničili a stále ničí. 

USA se po desetiletí snaží vykreslit Sovětský svaz jako „říši zla“, někteří jejich prezidenti ho tak dokonce přímo nazývají. Věci se však za posledních 10–15 let značně zhoršily, protože současná generace neoliberálních a neokonzervativních válečných štváčů otevřeně přirovnala Rusko a prezidenta Vladimira Putina k nacistickému Německu a Hitlerovi. K tomu je potřeba zvláštní druh pokrytectví – říkat to a přitom útočit na více než polovinu planety a dokonce to nazývat „válkou proti terorismu“ nebo „bojem za svobodu a demokracii“. 

Politický Západ vedený USA zneužil tato slova natolik, že pojmy jako svoboda, demokracie a lidská práva bude v určitém okamžiku potřeba nahradit něčím, co by odráželo jejich skutečný význam, ale znělo by to jinak, protože originály jsou nenávratně pošpiněny.

https://infobrics.org/post/40400/
https://inosmi.ru/20240207/reykh-267752173.html

sdílet na

103 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ladislav 💤
25. 2. 2024 07:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Nemaj mozek, tak se nedivte! S vypatlancama se těžko jedná!
Jen se koukněte na tu “naši” s fanatizovanou fašistickou pavládu!

Vaska
25. 2. 2024 10:36
Odpovědět  Ladislav 💤

to co je u nás u koryt není vláda ale dosazení (zfalšované volby i pepy z hradu) koloniální úředníci

stan
25. 2. 2024 12:12
Odpovědět  Ladislav 💤

Pro USA jsou pojmy jako svoboda, demokracie a lidská práva jen lež pro blbečky. Dneska každý , kdo má mozek a přemýšlí, ví, že USA je jen zapáchající žumpa hnisu a hnusu. Ztrácejí půdu pod nohama a protože nejsou schopni mimo loutek v Evropě kohokoliv jiného ovládat, tak prostě uvalují sankce a dělají ramena. Otázka zní – jak dlouho ještě tenhle stav bude trvat, kdy se konečně Čína, Rusko a další státy naserou a už si nenechají líbit jedinou provokaci.

Putinovec
25. 2. 2024 12:15
Odpovědět  Ladislav 💤

Někdo se postaral o to , aby vyzdvihl hnUSA jako velmoc ., pomocí války ve dvacátém století , která je záměrně pro zmatení , rozdělena na dva cykly .
Někdo se postaral o převzetí a ukotvení celé Severní Ameriky pod své řízení , pomocí americké občanské války . Jenom trouba může věřit tomu , že zde šlo o otázku otroctví .
Ten někdo se postaral i o oddělení Anglie a tehdejší vznikající USA , protože tak vytvořil dvě centra Globální moci .
A ten někdo se postaral o procesy , které Anglistán a hnUSA potopí zpět do bezvýznamnosti .
Sledovat to , že je anglosaský systém záměrně likvidován , je jedna rovina pohledu .
Jinou rovinou pohledu je to , kdo tyto procesy predikuje , připravuje k rozjetí , vytváří struktury pro své procesy a následně po použití je likviduje .

To že jsou nyní viditelně vytahované špinavé spodky západu , to není vítězství pravdy . Je to součást procesu odstranění , už nepotřebných nástrojů řízení .

Ladislav 💤
25. 2. 2024 12:47
Odpovědět  Ladislav 💤

Rostislav Ishchenko: Porazit Západ není problém, problém je, co s tím potom.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 13:35
Odpovědět  Ladislav 💤

Je fakt, že pro “”””otroky”””” je nově získaná svoboda to nejhorší….. stejně,jako pro lidi přeživší koncentrační tábory dostatek jídla.

stan
26. 2. 2024 08:44
Odpovědět  Ladislav 💤

Ono jak se to vezme.Myslím, že porazit Západ vojensky asi fakt by nebyl takový problém. Ale těžko se dá porazit ta masa přebohatých parazitů v pozadí. Tam jde o to, že ten jejich obrovský kapitál, který nahromadili za desítky let, šikovně přesouvají tam , kam potřebují. Nedělám si vůbec žádné iluze, že když to bude potřeba, tak ho přenesou i do Ruska.Ruskou centrální banku totiž neovládá stát, potažmo Putin, ale MMF , který ovládají bohaté židovské rodiny. Takže tihle bohatí parazité klidně nechají vojensky porazit USA, ale nikdy(bohužel) nedojde k tomu, že by je někdo odstřihnul od jejich obrovského kapitálu s kterým ovlivńují celý svět

Evžen
25. 2. 2024 07:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Všichni ti podporovatelé této americké politiky jsou jen ubozí vazalové kteří jen čekají co řekne jejích pán za mořem! Článek který svléká americkou a EU politiků do nahá je obraz prohnilé západní společnosti! Mají na svědomí milióny životů nevinných lidí a západ to prezentuje jako pomoc lidem k “demokracii”…!

Pravdomluvny
25. 2. 2024 08:18
Odpovědět  Evžen

Nejhorší je, že podporují vrahy uSSa dobrovolně a zapomínají,že:
uSSa nemá přátele nebo nepřátele, má jen zájmy
A že:
Být nepřítel uSSa je zlé, být jeho přítelem je smrtící ☠️

janle57
25. 2. 2024 09:17
Odpovědět  Evžen

V letech 1948 – 1989 jsme byli ekonomicky nezávislou zemí,byť členy jednoho z mocenských
bloků,nikdo nám nenařizoval co,kolik a v jakém množství máme toho u nás vyrábět,suroviny
jsme měli za babku,takže průmysl mohl vyrobit cokoliv a vyvézt to kamkoliv,i do ideově
nepřátelských zemí,kde jim naše zboží komunismem nesmrdělo,dnes jsme totálními ekonomickými
otroky žaláře národů zvaného EU,který nám určuje ceny energií,likviduje systematicky náš
průmysl a zemědělství a připravuje lidi o poslední sociální jistoty,na které byli léta zvyklí,
proto nechtějí,jak říká Mrs.Schillerová a její gauleiter Babiš,v žádném případě z téhle prohnilé
party vystoupit a připustit referendum o našem členství,takže po volbách všichni můžeme hádat
s kým strana všech důchodců a bezmozků utvoří vládnoucí koalici, s SPD to určitě nebude,takže
vzhůru s nadějí k budoucím volbám !! Bez občanské války v USA a revolucí v Německu a Francii
to pojede dle osvědčeného hesla: S EU na věčné časy a nikdy jinak !!!!!

Pavel z Moravy
25. 2. 2024 12:42
Odpovědět  janle57

No vidíte a to tady říkám již pěkně dlouho. VOLBY – fraška. A kolik lidí si ve svých bláhových představách myslí, že jim něco vyřeší. Ale, alespoň mají o čem kecat až do příštích voleb. A doufat, že z grázlů se stanou beránci. Ó ty prostoto a naivito.

sizok
25. 2. 2024 17:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, víš, jak umřeme? Ne? Jako ty vrány.
https://t.me/EGMb2Zvx04xmZjY0/8303?single

ModrýKlokan
25. 2. 2024 18:18
Odpovědět  sizok

@ Sizok

Tak jsem se díval na to tvoje polský video. To je síla. Poláci vysypali na koleje z vagonů kurvajinský obilí a ptáci to začali zobat. Už tam leží stovky mrtvých ptáků. Tímhle jedovatým humusem nás od teď bude naše protentokrátní vláda a EUtopický bastardi krmit?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
25. 2. 2024 19:23
Odpovědět  ModrýKlokan

Zobat bandero-pOTRAVINY by měla pouze pětidemoliční vlastizrada a její příznivci….😎

sizok
25. 2. 2024 20:41
Odpovědět  ModrýKlokan

A poslední zpráva. Koukni se na yutube, na posledního Fica.
Myslím, že ti bude vše, co se bude dít, zcela jasné.

sizok
25. 2. 2024 20:44
Odpovědět  sizok

A ještě doplním heslo mého polského oblíbence G,Brauna.
“Zachraň se kdo můžeš.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
stan
26. 2. 2024 08:49
Odpovědět  sizok

Tak to je teda síla. Tady je vidět jak je s náma manipulováno. Žrát ukrajinské obilí můžeme, aspoň dřív zdechneme. Myslím, že pro EU jsme jako východní Evropa jen takový odpad, který je potřeba zlikvidovat…….

PatrickStone
26. 2. 2024 22:16
Odpovědět  sizok

Ale z Ukrajiny sa vozí obydlie, ktoré tam dopestovalo americké Monsanto, Black Rock a Dupont oni robia pokusy, geneticky ho upravujú a používajú zakázané pesticídy a skúšajú, kde im to povolia, čiže na Ukrajine a tí blázni v EÚ
do vlád dosadení z amerických mimovládok to dovolia dovliecť k nám a budú plniť Gatesove sny o zlikvidovaním ľudstva, lebo Pfizer vakcína a jej podobné ho efektivitou sklamali a zahubili vo svete len 35 miliónov ľudí a od povedal pred rokmi na kongrese v Davose že 7 miliárd ľudí je nad početných a treba to zredukovať. Stačia vraj vyvolení miliardári a pol miliardy až miliarda čo bude na nich robiť a ostatné zabezpečí umelá inteligencia a roboty.

eFPe
25. 2. 2024 19:52
Odpovědět  janle57

Pravdu díte, jenže realita je strašlivě krutá. Podívejte se jak mocná mediální a štvavá kampaň běží proti vlastencům. Jak se samotní vlastenci nedokáží spojit(pro příklad ale nemusíte souhlasit-Paroubek s Konečnou) a jak ještě vzniká spousta podle mně řízených pidisubjektů, kteří ještě tu scénu rozdrobí.Viz Šlachta, motoristi apod.Pak je ještě otázka, co to ta změna má být. Jako že člověk se uloží s nějakým názorem a ráno bude přeprogramován a bude mít jiné priority a názory? Cesta k opravdové změně bude dlouhá a bolestná.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 20:16
Odpovědět  eFPe

Slušní lidé se musí spojit….ti neslušní se spojili v roce 1989.

katango
26. 2. 2024 11:44
Odpovědět  janle57

Nikdo nám nevnucoval multikulti, protibělošský rasismus, stodvacet pohlavních identit, BLM, atd atd.

Aleš
25. 2. 2024 08:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Světový zloděj a vrah č.1 USA a jeho zločinecká děvka EU.

zdendulka
25. 2. 2024 10:15
Odpovědět  Aleš

ani ne tak děvka, jako spíše úslužný poskok….

katango
26. 2. 2024 21:36
Odpovědět  zdendulka

Jo, prostitutkám se platí a EU se nechá šukat zadarmo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
25. 2. 2024 13:48
Odpovědět  Aleš

👍

Jan
25. 2. 2024 08:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Zloduch USA nebude vahat nasadit atomove zbrane, jako je shodil na Japonce a Japonsko 1945 od te doby ovlada! Za oceanem se citi v bezpeci a tak nici ostatni svet, EU, Blizky vychod. Izrael je jeho drab, zabijejici vse ve svem okoli.Nebojuji proti armadam, nybrz terorizuji civilni obyvatele a jejich deti. Nici jejich pribytky a to malo co jeste vlastni.

Tupý hulvát
25. 2. 2024 10:00
Odpovědět  Jan

No,neváhal,on k tomu měl velmi vážný důvod,to byl panický strach z komunizmu který vyhrál válku a hrozilo jeho rozšíření.Oni by také mohli sebrat ty majetky i nám,Američanům.Tak jim,parchantům jedněm,ukážeme,co máme.A na kom jiném to předvést než na Japoncích,všichni je nenávidí,mají šikmé očí,zabíjeli amerikány a vůbec to ani nejsou lidi.Navíc se mohli,ti lidumilové,vymluvit na údajné zkrácení války.

Pijack
25. 2. 2024 10:11
Odpovědět  Tupý hulvát

Nj, my do toho Evropského kolektivu patříme, pokud musíme něco plnit. Ale zase nepatříme, když musíme platit. Teď nás nepozvali ani na zasedání NATO k výročí založení… Dobře jsme jim posloužili. Lísali jsme se k nim jako správně vycvičený mopslík. Není těžké odkopnout mopslíka… běž do kouta, seď a hlídej :-))) Za naši servilní zahraniční politiku si nás vážit ani nemohou.

Pijack
25. 2. 2024 09:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Máme tady dalšího vyšinutého uslintánka, kterému dala ČT prostor k šíření bludů – havloid Hutka, známý sluníčkářský lhář. Ten šel se svými fantasmagoriemi tak daleko, že do mediálního prostoru Interview ČT24 blekotal o tom, že v 10. století byla už Ukrajina svébytný demokratický stát. Já myslel, že se pos*ru smíchy 🙂


Pravdomluvny
25. 2. 2024 09:56
Odpovědět  Pijack

To víte,po udavači Havlovi zdědil F100 a díky rodinnému incestu F73….. výsledek jsou tyhle zhovadilosti, které jdou srovnatelné s genitálním vyjadřováním senilního pedofila Bideta 🤡

Pijack
25. 2. 2024 10:00
Odpovědět  Pravdomluvny

Jj, Biden a Hutka, to je párek 🙂 Kdybych neměl rád seriál “A JE TO”, klidně bych ty dva kokůtky do seriálu obsadil 🙂 🙂 🙂

Pravdomluvny
25. 2. 2024 10:12
Odpovědět  Pijack

Raději zůstaneme u původní sestavy, seš pro?👍🤓🤓🤓

Markýza
25. 2. 2024 12:34
Odpovědět  Pijack

Pravda, tam by se náramně šikli!

Markýza
25. 2. 2024 14:19
Odpovědět  Pijack

Ale on snad ani není lhář, jen je strašlivě zhrzenej. Byl tady slavný a milován. Zdrhnul do Holandska, tam se moc nechytil a když se vrátil, měl jeden okouzlující koncert. A pak zase šlus. A nemůže odpustit Nohavicovi, že ten se usadil v pomyslné síni slávy a lásky lidu už napevno….oni totiž soupeřili už před Hutkovým odchodem, ale to vyhrával právě Hutka.

25. 2. 2024 19:56
Odpovědět  Markýza

Slavnej a milován? No, my, vesnický burani, jsme ho na Sulejovickým kulturním létě zostudili a vypískali. Inu, burani.

ModrýKlokan
25. 2. 2024 16:07
Odpovědět  Pijack

@ Pijack

A jak víš, že to v 10. století tak nebylo? Slovanské kmenové svazy měly míru demokracie, o které se západu nikdy ani nezdálo. Bohužel jsme na to kolektivně jako Slovanské národy doplatili, ale co to mění na věci? Taky myslím, že obecně Slované jsou pořád rebelské povahy a nesnáší povýšence a vrchnost. Výsledkem je bohužel nadvláda cizinců a problémy se sjednocením a hájením vlastních zájmů. Na všem je prostě něco.

Hlupák skáče jak vrchnost píská, inteligentního člověka poznáš podle neposlušnosti a odmítáním davové psychologie ovcí, které visí na rtech pomazaným ovčákům.

Tak ze sebe nedělej bl.ečka Pijacku, nemáš to zapotřebí. Hutka je samozřejmě monstrózní vylízaný jelito zaražený v západní zadnici svýho pánečka, ale to je jiný téma.

Je lepší nemluvit o věcech kterým nerozumím, nebo si o nich aspoň něco poctivě nastudovat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
25. 2. 2024 16:36
Odpovědět  ModrýKlokan

Usraninci jako národ neexistovali ještě nedávno, natož v 10.století
Kyjevská Rus není totéž,co dnešní Banderonacistán a její nacistický obyvatelstvo..
A mrzí Slovany banderovce nepočítám stejně,jako ten xindl z Pobaltí.
P.S.
Se divím, že se Hňupka nezmínil o tom, že Ježíš byl Usraninec 🤓

ModrýKlokan
25. 2. 2024 17:46
Odpovědět  Pravdomluvny

@ Pravdomluvny

No to je asi fór od tebe, ale někde jsem fakt slyšel, že Kurvajinci tvrdí děckám na hodinách dějepisu, že Ježíš Kurvajinec byl.:-D)))

Jinak máš samozřejmě pravdu, ale já jsem psal o něčem jiným. Za tisíc let se mnoho změnilo, na tom snad nic divnýho není. Původně na území dnešní Kurvajiny byly pravděpodobně migrující Slovanský kmenový svazy. Tak si nekálejme do vlastního hnízda, jen kvůli retardovi jako Hutka. Dnešní banderovská lůza nemá s 10. stoletím nic společnýho.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 18:20
Odpovědět  ModrýKlokan

V pohodě 😉
Beru Tě člověče 🙋

Pijack
25. 2. 2024 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

A další cocot na scéně – Forum24 pod dozorem snaživého blba Šafra přinesl výpověď jakéhosi nácka, který se pyšnil tím, že již 10 let bojuje za Ukrajinu. ALE ten samý propagandistický web tvrdí, že válka trvá od roku 2022, takže jen dva roky. Vylízanost těchto prorežimních písálků je obludná. Ani si nedovedou dát do souvislosti dvě věci – 1/ jejich “hrdina” nácek bojuje už 10 let, ale 2/ válka trvá jen dva roky. ONI si ti Šafrovi oddaní otroci neumí dát dohromady ani tuhle protichůdnou lež. I když nepopírám, že ten nácek opravdu bojuje proti civilnímu Ruskému obyvatelstvu již 10 let. Forum24 defacto přiznává, že genocidu provozuje Ukrajina… sami o tom píší a ani o tom nevědí 🙂

Markýza
25. 2. 2024 14:15
Odpovědět  Pijack

Jako fakt? Proboha, nezahazujte tohle dílko, to se musí schovat!

ModrýKlokan
25. 2. 2024 16:17
Odpovědět  Pijack

@ Pijack

Trefný postřeh, s tímhle příspěvkem naprosto souhlasím. Zajímavý jak tyhle do očí bijící absurdity málokomu docvaknou.

Gales
25. 2. 2024 10:29
Vaska
25. 2. 2024 11:19
Ohodnotit příspěvek :
     

před asi 5 roky jsem někde četl, že fašisti budou vyřvávat o antifašistech, že to oni jsou fašisti

Fidel roku 1992 – https://t.me/absurdnisvet/69330

ModrýKlokan
25. 2. 2024 16:20
Odpovědět  Vaska

@ Vaska

O tom psal po 2.válce i Churchill a Beneš. Přímo před tím varovali. Současná německá Antifa jsou čistí fašisti. Ostatně západní vlády včetně naší taky. Dežaví. Vítejme v realitě.

Pijack
25. 2. 2024 11:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Máme tady další exoty do seznamu “Ukrajinské vši” :-))
Vetchý, Kocáb, Pokáč, Lambora, Pechlát a Majer aneb Ukrajinu v tom nenecháme – Novinky

katango
25. 2. 2024 12:25
Odpovědět  Pijack

Samej lepší. A Vetchý je nejlepší.

Markýza
25. 2. 2024 12:34
Odpovědět  Pijack

No až na Vetchého a Kocába netuším, kdo to je.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 13:36
Odpovědět  Pijack

Kocáb a Vetchý…… další jsou jen pocmrdové.
Ti první jsou vlastizradci z přesvědčení!

unor 2022
25. 2. 2024 14:10
Odpovědět  Pijack

Sest pesaku vojaku do zakopu? Kolikpak za ne Zelensky dostane na ucet.

jiří
25. 2. 2024 11:35
Ohodnotit příspěvek :
     

SLOVENSKO – Slovenský premiér Robert Fico při druhém výročí války na Ukrajině uvedl tak trochu jiný projev, než je v součastnosti zvykem.
Fico pronesl tak trochu „jiný“ projev k druhému výročí války na Ukrajině | AC24.cz

jiří
25. 2. 2024 12:23
Odpovědět  jiří
Pijack
25. 2. 2024 12:30
Odpovědět  jiří

Naši chciválkové opakovaně tvrdí jednu floskuli – prý máme s Ruskem neblahé zkušenosti. Mají na mysli vždy Mnichovskou dohodu a nebo rok 1968. V ani jednom případě to nemá s Ruskem nic společného. V Mnichově nás zradili “spojenci” Francie a Anglie a v roce 1968 nás okupovala VS, tedy Sověti CCCP, nikoliv Rusové. Vykládejte to dementům, kteří se lísají opět k těm “spojencům”. 🙁

Slovan
25. 2. 2024 13:08
Odpovědět  Pijack

Ale je důležité, že to na dementy funguje. Byl jsem dopoledne u jednoho přímo výstavního pošukéros pro vajíčka. Měl tam fůru prostorového dříví, celý náklaďák, tedy ten lesácký. Za 38 tisíc, já říkám tvl to je darda, on že u toho zveli DPH z 12 na 21. Já hned, to víš nesmíš volit Fialu a spol. Nepřiznal se, ale na moje “doporučení” jedině Okamura mě zahrnul spoutou nadávek, že by si odemě pes kůrku nevzal. Tak jsem si po cestě domů mnul radostí pařáty a škodolibě se usmíval a říkal si dobře vám tak kreténi. To mi dnes bude chutnat oběd. 🤣 🤣 👍

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
25. 2. 2024 13:29
Odpovědět  Slovan

Už tě napadlo, že je hotovo a kdyby se dalo na konec fungování tohoto státu vsadit, tak bych si vsadil i 10 litrů, protože žádný snadnější typ není. Vsadit se na to, že 1kg sekané bude zase za 10 kčs a 1kg papriky za 1.30 kčs bych už ale neriskoval a to ani při případném výdělku 2000 kčs. Jak by řekl Dr. Martin Luther King – dnes jsem měl sen, že jsme natrvalo v čí.či. Hle a já se vzbudil a ta naše většinová přeformátovaná většina je fakt v čí.či. Ale zatím jen trochu, pracuje se na tom, tento stav vylepšit. Prostě do roka a do dne. Jediné co mně strašlivě dojímá, jak ten úžasný kapitalismus, který tolik lidí zbožňuje se hroutí před očima. I když na druhou stranu některým sype. To jsou paradoxy. A blbů je zde stále více. Nu což, blbí se narodili, blbí zůstanou. Tak zdar a sílu do nových bojů. Jsou ale zbytečné, alespoň pro starochy jako já. Už jsem pouze pozorovatel. Jak to řekl spisovatel Hauptmann, jsem rád, že teď když jsem starý, už nic dělat nemusím. Ať se stará mladá garda.

Pijack
25. 2. 2024 14:05
Odpovědět  Pavel z Moravy

Šak kapitalizmus tu není pro všechny. Co tě to napadlo? Kapitalizmus je jen pro některé. Pro ty, co umí krást a podvádět. To je ten model Americké demokracie – vydat zákony, které jim to umožní a většině nedovolí. Proto tu demokracii musí přece chránit 🙂

Pravdomluvny
25. 2. 2024 15:19
Odpovědět  Pijack

Pětidemoliční vlastizrada vzala postižením vrátky na speciálně upravená auta…… hlavně, že Banderonacisty podporují na každém kroku.
Takový xindl je dobrý pouze k jednomu účelu…..na pokusy místo ubohých zvířat ☠️☠️☠️

ModrýKlokan
25. 2. 2024 18:00
Odpovědět  Pravdomluvny

@ Pravdomluvny

Jo tohle jak píšeš o těch vratkách, je fakt neuvěřitelný. Zazobaní političtí nenažranci rozkradli stát, a hojí se na bezmocných tělesně postižených. Naprostý politický dno. Liberální lůza a odpad. Tenhle mafiánskej režim nemá budoucnost, zákonitě musí skončit.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 18:22
Odpovědět  ModrýKlokan

Nebýt “”””naší “””””tenkrát Československé blbosti a zrady Gorbiho,tak tenhle režim začít nemusel……holt,za blbost se platí 🥴

Vladimír
25. 2. 2024 15:49
Odpovědět  Pijack

No já to ale vidím tak, že díky VS jsme mohli prožít ještě dalších klidných 21 roků.

ModrýKlokan
25. 2. 2024 16:37
Odpovědět  Pijack

Vstup vojsk VS a zřízení základen VS na území ČSR v r. 1968 měl dva hlavní důvody.

1) Dubčekovo mediální převzetí západní rétoriky a požadované metodiky ekonomické reformy.

2) Sabotáž komunistického vedení ČSR a nesplnění protiopatření Varšavské smlouvy o výstavbě tří podzemních objektů Javor, nutných pro rozmístění nukleárních raket středního doletu SS 20, jako symetrické odpovědi na US nukleární rakety Pershing MGM-31 s doletem 740 km, rozmístěných v BRD na hranicích s Československem v r. 1964.

Do poloviny šedesátých let Spojené státy také rozmístily v osmi evropských zemích na 6.000 taktických jaderných zbraní. V roce 1960 disponovaly Spojené státy zásobou více než 20.000 jaderných zbraní, zatímco Sovětský svaz jich měl podle odhadů asi 1.600.

Rozmístění jednotek Varšavské smlouvy a vznik základen VS na území ČSR v 68, mělo za úkol vytvářet živý štít proti US nukleárním zbraním, jako náhrada za nedokončené objekty Javor.

ModrýKlokan
25. 2. 2024 16:44
Odpovědět  ModrýKlokan

pokračování:
Za vstup vojsk VS v 68 může nekompetentní vedení KSČ a jejich vnitrostranický boj v šedesátkých letech. Nejhorší následek je podle mě ten přetrvávající a zlomyslně dobře živený všeobecný resentiment a jakýsi nezpracovaný psychologický společenský traumatický syndrom. K ničemu nám to není.

Vláda ČSR měla dost času podzemní sklady-protiatomový bunkry Objektů Javor 50, 51 a 52 dostavět. Zdržení byla evidentní sabotáž.

Jen by mohlo být zajímavý ještě k tématu dodat, že v 1968 před invazí VS, byla osobně navštívit Moskvu a Brežněva ministryně zahraničí (nebo podobná funkce, nechci to hledat) Švýcarské federace. Stěžovala si na „Obrodný proces v ČSR“ a projekt „Socialismu s lidskou tváří“. Žádala Brežněva, aby si v socialistickém táboře udělal pořádek a situaci v ČSR zklidnil. Ten o to moc zájem původně nejevil, protože ho výsledky ekonomických reforem taky zajímaly, jako pilotní testovací projekt pro ostatní socialistické země. Takže to fakt zařízlo vedení KSČ, paktováním s anglosaskými agenty a sabotáží Javorů.

ModrýKlokan
25. 2. 2024 16:47
Odpovědět  ModrýKlokan

pokračování:

Západní Evropa byla nervózní a celý Pražský jaro vnímala jako nebezpečnou konkurenci jejich „sociálně demokratickému“ společenskému zřízení. Pokrytci a farizejové. Zopakovali skoro totéž naším vlákáním do EUtopie.

Jen bych snad podtrhnul tohle: že to Dubček zvoral, a tanky poslal Brežněv, to bylo jasně ložený (jakkoli si Dubčekův podíl spousta lidí nechtěla připustit).

Ale o té druhé a imho zásadní příčině intervence, tj. o potřebě Sovětů rozmístit u nás své SS-20, se dlouho, dlouho nemluvilo. Před plyšem to bylo „tajný“ (třebaže se o Sovětských JZ vědělo a Svobodná Evropa o SS-20 vysílala), ale ani po plyši, když už Rus nebyl kamarád, nebyla snaha tuhle souvislost nějak halasně vytrubovat.

Vsadím se, že nejeden z pamětníků roku 1968, kdybyste mu řekl, že Sověti k nám tenkrát přijeli především rozmístit IRBM a až potom potlačovat domnělou kontrarevoluci, tak by na vás nevěřícně koukal. (Kdyby Sověti neměli u nás Dubčeka, snad by si ho museli sami vymyslet…). Objekt Javor 51 je dnes zpřístupněný jako muzeum, https://www.atommuzeum.cz/ , ale kolik lidí tam bylo, že

Pravdomluvny
25. 2. 2024 17:20
Odpovědět  ModrýKlokan

Trochu delší, leč velmi poučné.
Děkuji Vám za doplnění mezer 👍👍👍👍🙋

ModrýKlokan
25. 2. 2024 18:04
Odpovědět  Pravdomluvny

@ Pravdomluvny

Dík za pochvalu. Aspoň ta námaha stála za to :-)))

Pravdomluvny
25. 2. 2024 18:23
Odpovědět  ModrýKlokan

Piš víc,je pohoda číst moudra slova 👍🙋

ModrýKlokan
27. 2. 2024 14:02
Odpovědět  Pravdomluvny

@ Pravdomluvny

Tady má většina lidí asi podobný názory jako my dva. Když mám pocit, že něco důležitýho nezaznělo, tak se snažím doplnit info. Nejlíp stručně, i když to někdy nejde a vylezou z toho 3 komenty :-D)). Jinak mám pocit, že tady není o čem se vyloženě hádat.

Žhavější půtky jsou na dfens-cz.com, tam jsou čtenáři politicky namíchaní půl na půl, a hodně témat je odbornějších z řady oborů. Historie, automotiv, elektronika, radiotechnika, právo, správní řízení v dopravě, zbraňová legislativa a tak.

Píšou tam i lékaři a právníci (vypozorováno za mnoho let, podle nickname to nepoznáš) a můžeš vést kvalitní shitstorm, protože diskuse je zcela nemoderovaná. Jen je lepší se soustředit a neudělat ze sebe úplnýho blba. Pokud ti na tom tedy záleží a neděláš to jen pro zábavu.

Dobře se dá taky vést polemika na CZ24.news. Přehledný redakční systém a ke komentům se jednoduše dá vracet zpětně, přes komentářovou administraci. Taky zcela nemoderovaná diskuse.

Zde na pokecu se musím hlídat, zkrz toho moderovacího robota, kterej filtruje vulgární slovník. Ale taky dobrý, hezky na slušno, zázemí a hnízdečko podobně smýšlejících přátelských lidí.

25. 2. 2024 19:27
Odpovědět  ModrýKlokan

Na dokreslení český překlad sovětského záznamu telefonického rozhovoru z Jalty, Leonina se Sašou, ze 13 srpna 1968, který trval přes hodinu. Takže je to dlouhatááánskost ale pokud chceme bejt v obraze, je dobré to znát. Za sebe jen tolik – kdybych ho znal a znal i pozadí, ušetřil bych si mnoho nesnází. Nebo aspon některé.
https://www.armadnymagazin.sk/2022/10/10/sovietsky-zaznam-telefonickeho-rozhovoru-brezneva-s-dubcekom-o-neplneni-dohod-z-ciernej-nad-tisou-a-bratislavy/

Já vím, je to fakt dlouhatost. Proto jsem si to četl na pokračování.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
25. 2. 2024 20:21

Tentokrát děkuju za tip 👍

ModrýKlokan
27. 2. 2024 14:09

@ Milan

Zdravím Milane. Taky jsem to myslím loni četl na tom slovenským armádním magazínu. Ve svobodné zemi by se to učilo v dějepise. Můj subjektivní závěr: Dubček to všechno prostě podělal. Lojza, kterej mentálně neměl na žádnou důležitou řídící funkci.

katango
26. 2. 2024 11:49
Odpovědět  ModrýKlokan

Dubček byl podle mne dost hloupej.

27. 2. 2024 01:42
Odpovědět  katango

hloupej a k tomu narcis

skeptik
25. 2. 2024 17:01
Odpovědět  Pijack

Chce to rozlišovat a ne stále dokola omílat lži a mýty.
V roce 1968 došlo k invazi. Údajná “okupace” byla až po odjezdu invazních vojsk.
Co to bylo za okupaci dokládá to, že jsem za celou “okupaci” nepotkal jediného okupačního vojáka ani něco, čemu by se dalo říkat okupační policie dohlížející na pořádek v okupované zemi.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 17:18
Odpovědět  skeptik

👍👍

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
skeptik
25. 2. 2024 11:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Vždyť oni o svých zločinech natáčí filmy, ve kterých se vykreslují jako ti, co bojují za spravedlnost proti zlu, kteří zachraňují svět před zlem. O tom je 99% akčních filmů.
Tak se nedivte, že spousta lidí stále považuje USA za ty hodné zachránce. A nejvíc jsou tou propagandou ovlivněni mladí.

Pijack
25. 2. 2024 11:56
Odpovědět  skeptik

Trefa, Pak to vypadá s našimi akademiky a sluníčkáři následovně – “pomoc Ukrajině za osvobození v roce 1968 od revanšizmu” 🙂 Větší absurditu už snad nelze nikde ve světě najít.

Jejich pohled na svět by měl být zapsán do diagnostiky duševních poruch. Nelze jinak.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 13:38
Odpovědět  Pijack

Rozstříleli Národní muzeum a teď tam visí fangle na počest Banderonacistánu 🤮

Pijack
25. 2. 2024 14:08
Odpovědět  Pravdomluvny

Ano, přesně tak to je. Dnešní pomoc Ukrajině je projevem díků za osvobození 🙂
O tom by Svěrák film určitě nenatočil. Ale třeba se o to pokusí, aby si u Bruselu polepšil 🙂

Pravdomluvny
25. 2. 2024 15:19
Odpovědět  Pijack

Svěrač je rád, že se pokusí se cestou na WC neposrat
🤓

katango
26. 2. 2024 11:49
Odpovědět  Pravdomluvny

Možná myslí syna.

Pijack
25. 2. 2024 12:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidovecký sudeťáček Bartošek se zase rozohnil 🙂 Jeho výroky na adresu 2/3 Českých obyvatel, kteří nechtějí Ukrajině pomáhat jsou na kriminál. Takovou drzost a urážky by v jiných zemích řešili okamžitým lynčem a nebo zatčením. ON se pasuje do role někoho, kdo bude vychovávat veřejnost a vysvětlovat, co máme a nemáme podporovat ??? NEUVĚŘITELNÉ. Další gestapáček, synáček Koláře zase říká, že obchod se zbraněmi je správný, ale když to má za následek vraždění Slovanských národů navzájem, tak cudně mlčí. A ten jeho fotr sedí na Pražském Hradě.

Pavel z Moravy
25. 2. 2024 12:50
Odpovědět  Pijack

Tak Beneš přece říkal kdo přijde na scénu a co bude prohlašovat. Všichni byli klidní, to přece nemůže přijít. Nu a ono to přišlo a tak lehce neodejde, alespoň ne po dobrém. Alespoň ne volbami. Těch svých podobně smýšlejících jako oni už je tady hafo. A Žižka nikde.

Pijack
25. 2. 2024 14:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

A o tomto Benešově proslovu se v dějepise nepíše ani Ň.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 15:27
Odpovědět  Pijack

Do roku 1990 se psala,pak to prolamovatel Benešových dekretů udavač Havel zakázal.

Janek
25. 2. 2024 20:47
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak Benešův proslov z Brna v 45. roce je známý. “Můj program je – a já se tím netajím – že otázku německou musíme v republice vylikvidovat,” Jak to vylikvidování skončilo a jeho plody sklízí Československo dodnes. 3,5 milionu do té doby plátců daní bylo “odejito” a jejich místa nahrazena nesouvislou masou rabujících ze všech koutů ČSR. Ta sudestská zahrádka byla zcela vyrabována a zničena. Lidé a rodiny, co byli sousedy po staletí, byly následkem národního obrození v 19. stoletím a vznikem národním států, poštváni proti sobě.

Pavel z Moravy
26. 2. 2024 09:36
Odpovědět  Janek

Váš pohled je z jedné strany, ale seznamte se s tím co dělali sudeťáci před válkou a s kým chtěli tito fanatici žít. S Čechy určitě ne. A to se nebavím o tom jak se chovali jako dozorci v lágrech.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 13:39
Odpovědět  Pijack

Sám (a s ním všichni podporovatele Banderonacistánu)patří do útrob Sicilského býka,lihovecký vlastizrádce.

Markýza
25. 2. 2024 14:09
Odpovědět  Pijack

No ale prodlužte si trajektorii, Pijacku: kam to povede? Konečně se snad dopracujeme k tomu, že se nenecháme vychovávat nikým – aspoň doufám, bylo by zatraceně načase.

ModrýKlokan
25. 2. 2024 16:26
Odpovědět  Pijack

Flanďáckýho fašouna vod lidlovců Bartoška sleduju roky. Odporná kolaborantská veš. Má to i v xichtě, tu nenávist. Ten kdyby dostal možnost, tak nás všechny nažene do koncentráků a popraví. Zrůda Bartošek.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 17:23
Odpovědět  ModrýKlokan

Rys-Rozsévač,Lažnovský, Krychtálek…… Bartošek ☠️

Pavel z Moravy
25. 2. 2024 17:45
Odpovědět  ModrýKlokan

Je to velmi zajímavý úkaz, že flanďáci většinou hoří takovou láskou ke Kristu, ale chovají se tak, že ani samotný Kristus by jim ruku nepodal. Ale jsou výjimky jako mezi všemi, u nás v baráku je křesťanka, která fakt pomůže i cizím, když je potřeba.

Slovan
25. 2. 2024 19:54
Odpovědět  ModrýKlokan

Já to o té swyni tvrdím už dlouho to je hajzl že se tu ve mě vaří krev jen ho zahlédnu. Dnes u Tománkový na Primě měl vedle sebe soukmenovce Koláře ml. Další kreatůra. No a Zaorálek šel do nich. Chtěl jsem to vidět a video nemohu najít, jako by to vymázli.

Pravdomluvny
25. 2. 2024 20:24
Odpovědět  Slovan

Zaorálek překvapil 🤓

jiří
25. 2. 2024 12:40
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Slovan
25. 2. 2024 13:12
Odpovědět  jiří

Tak to je na křapky, zítra bude jódlovat. 🤣 🤣 🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ijn
25. 2. 2024 13:00
Ohodnotit příspěvek :
     

peníze, peníze, koryta + korupce,…..každá válka skončí rozkradenými muničáky, a ta současná UK x RF až na polských hranicích???

MAP 1920 Analýza dalšího vývoje války na Ukrajině – Část I – doktríny generálů a jejich důsledky! – michalapetr.com

zuzana
25. 2. 2024 13:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Q) The Storm Rider: Zprávy ze dne 25.2.2024

https://aktax.cz/q-the-storm-rider-zpravy-ze-dne-25-2-2024/

zuzana
25. 2. 2024 15:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Vesmírné atomové zbraně a pračky: Jak Západní média otisknou „cokoli“, aby vykreslila Rusko jako hrozbu

https://aktax.cz/jak-zapadni-media-otisknou-cokoli-aby-vykreslila-rusko-jako-hrozbu/

ijn
25. 2. 2024 16:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Slováci mají štěstí a my Češi smůlu
Ficova řeč o Ukrajině | Watch (msn.com)

Pravdomluvny
25. 2. 2024 18:19
Ohodnotit příspěvek :
     

A je veselo 🤡
Kirilo Bunadov řekl, že Nevalný zemřel přirozenou smrtí…..
A světe div se,bylo na Seznamu 🤪

Honzas
25. 2. 2024 20:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Chcete-li dobít cizí zemi jak to uděláte? Tanky jsou drahé, letadla ještě dražší. Vemete zlomek peněz které byste zaplatili za tanky a v té zemi založíte neziskovku. Proto mají ve Spojených státech od roku 1933 zákon podle něhož nelze na území USA financovat Neziskovky ze zahraničí. Když něco podobného udělali vloni v Rusku tak z toho byl strašný humbuk. Údajně Porušování lidských práv v Rusku.

ModrýKlokan
27. 2. 2024 14:14
Odpovědět  Honzas

@ Honzas

Velmi důležitý koment od tebe. Nikdy mě nepřestane unavovat, tyto informace předávat, nebo aspoň lajkovat.