politika

Dmitrij Jevstafjev: “Aby jim země hořela pod nohama”

“Aby jim země hořela pod nohama”: Dmitrij Jevstafjev navrhl nejlepší způsob, jak potrestat Západ za ostřelování Doněcka.

V barbarském ostřelování Doněcka ukrajinskými teroristy nejsou vinni nějací anonymní funkcionáři NATO, ale konkrétní politici včetně lídrů Evropské unie.

Metodická a cílevědomá střelba na civilní cíle v Doněcku je teroristickým činem, za který nesou odpovědnost nejen ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny a generálové, kteří vydávají rozkaz, ale také vůdci zemí EU, kteří schvalují dodávky těžkého dělostřelectva, které nyní ostřeluje hlavní město DLR.

Neobviňujte NATO z dodávek zbraní. To je příliš vágní obvinění, jehož cílem je udržet skutečné zločince v bezpečí. Samotná Severoatlantická aliance navíc nemá ve svém arzenálu skutečně útočné zbraně.  Kyjevu může dodat pouze helmy a neprůstřelné vesty. Podle stanov organizace může pouze koordinovat pohyb zbraní a těžkých obrněných vozidel mezi členskými zeměmi vojenského bloku. 

Za dodávkami dělostřelectva pro zbrojené síly Ukrajiny stojí konkrétní lidé, kteří je schválili. 

Jde o Emmanuela Macrona, Olafa Scholze, Maria Draghiho, Andrzeje Dudu a další představitele zemí EU, kteří pumpují zbraně na Ukrajinu. Proti těmto všem lidem má Rusko plné právo vznést obvinění ze spoluúčasti na terorismu a následně je postavit před soud v plném rozsahu zákona. Úroveň žalob vyžaduje vysoký tribunál, jehož základ již byl vytvořen v DLR.

S výzvou k přísnému potrestání všech, kdo se podílejí na zločinech ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu, včetně vysokých představitelů EU, vystoupil politolog Dmitrij Jevstafjev ve vysílání “Solovjev LIVE” s tím, že Rusko má dostatek nástrojů pro potrestání i evropských prezidentů.

„Když ostřelují centrum Doněcka, civilní infrastrukturu, je to čistý terorismus. A otázka zní: tento terorismus používá čí zbraně?  Západní. Údery jsou prováděny ráží 155mm, to je již dokázáno. 

Je tedy oprávněné se ptát – věděli předem všichni tito vůdci zemí EU, dodávající Kyjevu tyto houfnice, že budou použity proti civilním objektům a proti civilnímu obyvatelstvu? 

Rusko by mělo prošetřit a zjistit, zda kroky představitelů EU, kteří povolili dodávky takových zbraní kyjevskému režimu, nevykazují známky podpory terorismu. Myslím, že bychom měli definovat okruh osob v Británii, USA, Francii, Slovensku, České republice, Řecku a obecně ve všech západních zemích, včetně lídrů EU, kteří o tom rozhodovali, kteří toto zboží pojistili, přepravovali ho. 

Musíme je považovat výhradně za spolupachatele terorismu a podle toho je trestat, když ne osobně, tak alespoň zabavením majetku a použitím dalších nástrojů. I když koneckonců můžeme osobně navštívit lídry EU s případy připravenými pro vojenský tribunál.  Rusko to musí udělat tak, aby všem těmto lidem zapojeným do vražd obyvatel Donbasu hořela země pod nohama,“ navrhl Jevstafjev nejlepší způsob potrestání.

Politolog vyzval, aby nikdo nebyl vůči jeho návrhu skeptický. Dokonce i oficiální obvinění všech partnerů Kyjeva ze spoluúčasti na terorismu se může stát bolestivým plácnutím do tváře Evropě a Spojeným státům. Trestní případy mohou vést k soudům v nepřítomnosti a v blízké budoucnosti možná ke skutečnému trestu. 

Rusko může způsobit spoustu potíží a velmi otrávit život všem evropským a v zásadě i americkým kurátorům ukrajinských teroristů. Jen je potřeba brát tuto záležitost vážně a neodkládat ji na neurčito, dodal Jevstafjev.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/39CbWFY

Dmitrij Gennadievič Jevstafjev je ruský politolog-amerikanista, specialista na vojensko-politické otázky národní bezpečnosti RF, vojenskou a zahraniční politiku Spojených států a regionální problémy nešíření jaderných zbraní. Kandidát politických věd, profesor na vysoké ekonomické škole, poručík v záloze.

sdílet na

43 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
21. 6. 2022 02:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Závěr té věty: “…a v blízké budoucnosti možná i ke skutečnému trestu” je nadějný. Tak. A jdu spát. A už vím co se mi bude zdát: Z Ruska vyráží speciální komanda… unáší nevětší válečníky Eurosajuzu a Ameriky… probíhá soud… A je po válečnících. Já vím, jen sen. Takhle by to neprošlo. Ale Norimberský proces 2.0, nazvaný dle místa konání Doněcký proces, by se mi moc líbil. Toho bych se rád dožil.

Helena
21. 6. 2022 08:10

Ale to zas nejste tak daleko od skutečnosti. Lovci lebek válečných štváčů – to by bylo sousto pro Putina. 1. vyšlo by to mnohem levněji, než vláčení válečného šrotu sem a tam, 2. Efektivita zveřejnění a medializace identity a výslechů a soudu a nakonec veřejné vykonání rozsudku – to by byla válečná antikoncepce na dalších 100 let dopředu. Jakmile by jejich slouhové neměli tyhle hajzly za zády, rázem by se z nich stali nevětší mírotvorci na Zemi.

Pavel K
21. 6. 2022 08:42

VAL, tohle už říkám nějaký čas zpět, že bych se chtěl dožít spravedlnosti až bude SPECNAZ operovat na našem území a všechny ty lumpy a zloděje začnou za flígr vytahovat jako králíky z klobouku. Samozřejmě a skonfiskovat veškerý majetek. A budeme nejbohatší země v Evropě.

Pozor
21. 6. 2022 09:21
Odpovědět  Pavel K

To vážne veríš týmto svojim skazkám?

Pavel K
21. 6. 2022 11:33
Odpovědět  Pozor

Však píši, že bych se chtěl dožít. Snít se ještě sbad může ještě i když to říkám nahlas.
Kontrolní otázka, tobě by se to nelíbilo, kdyby ta loupežnická banda bručela v Jáchymovských dolech.

21. 6. 2022 20:51
Odpovědět  Pavel K

Nelíbilo. Nechci aby bručela. To by si tako mohla broukat. Chci aby funěla námahou a makala až by jim praskala kůže na zádech.

milan
21. 6. 2022 11:01
Odpovědět  Pavel K

tady by meli prace do konce zivota co jich je a velka vetsina je v Praze

Pavel K
21. 6. 2022 11:36
Odpovědět  milan

Chvilku by to holt trvalo ale stálo by to zato ne?!!
Ona by se jich spousta mezitím z houpla, kdyby věděli co je čeká.

Pozor
21. 6. 2022 09:20

A bude prebiehať s fiktívnymi osobami? Reálne tých zodpovedných ľudí tam nik nedostane na ten Norimberský proces 2.0, alebo sa Rusko uspokojí s procesom s nepodstatnými žoldniermi? Aby na taký proces Rusko skutočne dostalo relevantné osoby muselo by vyhrať vojnu s krajinami NATO a to sa mi teraz momentálne zdá trochu cez čiaru.

21. 6. 2022 15:50
Odpovědět  Pozor

Momentálně jo. Přesto bych se toho rád dožil.

Jar
21. 6. 2022 02:36
Ohodnotit příspěvek :
     

U nás je to Fiala,Černochová,Pekarová a nejen oni,teroristé a zločinci , největší katastrofa a hanba, ůčastníci se vyvražďování civilních obyvatel bývalé ukrajiny.

Ladislav
21. 6. 2022 04:46
Odpovědět  Jar

U nás je to celá fašistická vláda do jednoho! Rusové a Doněcko, seznam máte kompletní! Odsoudit na doživotí a tvrdě makat a jaždý den přetáhnout bejčákem!

Ladislav
21. 6. 2022 10:42
Odpovědět  Ladislav

Dorazila mě včera na Gebls24 reklama: přispějte a darujte zbraně pro UA! Ty ludry už ani neskrývají, že jsme ve fašismu! Hnus který si ze zákona ještě musíme platit! Otevřeně říkám, tuto zrádnou fašistickou vládu bez milosti ke zdi!

Pavel
21. 6. 2022 07:36
Ohodnotit příspěvek :
     

V jedné z výtečných knih pana M.Simmela je psáno, že bylo po válce obviněno 75000 nacistů a z toho necelých 8000 bylo odsouzeno. Dostali většinou 5 – 7 roků a mnozí z nich najednou měli,, cukrovku”, srdeční problémy a byli propuštěni z vězení. Navíc rok 1969 byl posledním rokem, kdy mohli být obviněni. To vše 24 roků po válce. Teď je dobré si uvědomit, že zápaďácká krize 1968- 69 se absolutně shoduje s tím, co se dělo u nás. Každému soudnému člověku musí být jasné o co v roce 1968 šlo, proto ty nářky soudobých kapitalistů, že se jim to o 20 roků protáhlo, ten sen likvidace socialismu.

Pavel
21. 6. 2022 07:46
Odpovědět  Pavel

Po válce vzniklo největší a nejmocnější nacistické podzemní hnutí na světě, tzv Pavouk. Prakticky na celém světě mělo opěrné body, lidi,kteří kteří to hnutí financovali, agenty, skrýše, letadla, lodě, vysílačky, kliniky. Píši to v minulém čase, neboť nevím jak to je nyní. Tato organizace jak psal Simmel opřádala celou zemi jako pavučina. Původně měla pomáhat válečným zločincům dostat se z Německa. Pak se připojilo Rakousko, Itálie a nakonec celá Evropa. A pavouk začal svým způsobem posluhovat spravedlnosti. Kdo se jim nelíbil, toho zlikvidovali a dost často i vlastní lidi, kteří jim byli nebezpeční.

Pavel
21. 6. 2022 07:55
Odpovědět  Pavel

A nyní si můžeme tipnout, jak to vypadá nyní. Co dnešní pokusné metody násilné vakcinace, pokusy nastolit bezhotovostní svět se všemi těmi činnostmi vysokých globálních plutokratů, chtějících zavést NWO. Co vám to přátelé připomíná. Skončil nebo pokračuje v činnosti pavouk, dnes již pod jinou zástěrkou? Toto jsou fakta z výborné knihy pana Simmela, nakonec, všechny jeho knihy jsou neuvěřitelně hodnotné. Možná, že toto většina z vás věděla, ale říkal jsem si, že pokud ne, je dobré to osvětlit. Můj známý, starší o 20 let, který již není, mi již před 10 roky říkával,synku tady to hnědne. A měl pravdu.

Pavel K
21. 6. 2022 08:50
Odpovědět  Pavel

Pavle díky za otevření očí, ale ti obřezanci to financůjí. Koneckonců jak fašismus, nebo komunismus vymyslel kdo?!! Jen a jen dostat lidi, národy proti sobě. A to už trvá tisíce let.

Pavel K
21. 6. 2022 08:52
Odpovědět  Pavel K

Jo a ještě k tomu 68. Kdoví jak to bylo. Já říkám kdyby Putin odtajnil spisy asi bychom se divili.

Ladislav
21. 6. 2022 10:32
Odpovědět  Pavel K

I k tomu dojde, to bude vytažen další trumf z rukávu!

Pavel K
21. 6. 2022 11:41
Odpovědět  Ladislav

Já byl tenkrát mladej kluk a co si pamatuji tak jak okolo mě jezdily tanky a zkrátka nějaké vojsko a technika.

milan
21. 6. 2022 11:30
Odpovědět  Pavel K

kdyby to tehdy slo dal tak by se strilelo ono se vypatralo dost ukrytu se zbranemi a neni to propaganda a v bavorskem lese bylo 150 000 vojaku kteri byli nachystani a mimo jine taky provokovali dokonce uz chodili po nasi strane hranice mam to vsechno od sveho otce ktery se rozpovidal tesne pred tim nez odesel navzdy no a mimo jine i o HORAKOVE

Pavel K
21. 6. 2022 17:03
Odpovědět  milan

Jj, také jsem to zaslechl. Ale kámoš byl v 78 na čáře, no a povídal, jak kurrwy vyfetovaný z NATA se prý třeba rozjeli s tankem a těsně u lainy zašlajfovali. Měli s toho ohromnou srandu. Takže jsou to zassraaníí anglosasové, kteří když nedostanou přes držku budou provokovat stále. Stydím se že jsem to dlouhá léta viděl jinak. Je spousta věcí, kdyby komouši udělali jinak nemuselo to takhle dopadnout.

milan
21. 6. 2022 18:41
Odpovědět  Pavel K

oni totiz umi enom provokovat a kdyz na nekdo za to provokovani nastartuje tak se zaseru a utikaji zalvat mamince oni su chlapi enom na slabsiho

Pavel K
21. 6. 2022 20:23
Odpovědět  milan

👍 👍 🙋‍♂️

Ladislav
24. 6. 2022 15:17
Odpovědět  milan

Bylo Připraveno hodně tanků….

21. 6. 2022 15:59
Odpovědět  Pavel K

Ani nemusí. Odtajňovat. Stačí přečíst si “Kroniku zoufalství a naděje” od Valtra Komárka.

Pavel K
21. 6. 2022 17:05

Díky za info.🙋‍♂️

Ladislav
24. 6. 2022 15:12
Odpovědět  Pavel K

Stačí se podívat do ( po 50 letech odtajňovaných) dokumentů NATO.

21. 6. 2022 10:52
Odpovědět  Pavel

Museli jim to nějak odlehčit. Vždyť to Hitlerovo tažení – tak dlouho podporované mnohými – mělo jen jeden cíl: rozdrtit Velkou Rus.

Skoro se jim to podařilo. A když né, tak se znova snažili celá ty léta potom, za podpory a souhlasu velkých mas, jimž vymývali – a stále vymývaj – mozky.

Pozor
21. 6. 2022 09:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Zas len veľa reči o ničom. Čo sa asi tak stane keď Rusko tieto osoby obviní? No nič, Rusko len zbytočne bude míňať svoju energiu, pretože reálne týmto osobám nič nemôže urobiť.
Otázka pre Rusko ale je, nie je aj Rusko spoluzodpovedné za ostreľovanie civilných cieľov na Dombase zbraňami krajín NATO?
Rusko už dávno malo eliminovať cestné, železničné a letecké prechody kadiaľ môžu zbrane prechádzať na Ukrajinu, Rusko čiastočne eliminovalo niektoré letiská a to je všetko, všetky železničné a cestné prechody fungujú na 100% a dali by sa možno spočítať na prstoch dvoch rúk. Skutočne chce Rusko zabrániť týmto dodávkam na Ukrajinu? Niekedy mi to pripadá akoby Rusko hralo vyššiu hru so západom a zámerne dovoľuje príchod týchto zbraní na Ukrajinu, ale potom nech sa nesťažuje že sú nimi ničené civilné ciele, to je jednoducho vojna aj Rusi pri svojich operáciach ničia civilné ciele.

Pavel
21. 6. 2022 11:40
Odpovědět  Pozor

Podle mne je složité komentovat něco, čeho nejsme účastníky. Na ruských webech jsem četl, že tak 10% těch zbraní dodaných ze západu se dostane do boje. Já si myslím, že Ukrajina byla skutečně tak napěchovaná zbraněmi a zbraňovými systémy, že vyčistit ji dá opravdu zabrat. Jestli ji tvrdě vyzbrojovali již před pučem v roce 2014 a po tomto roce několikanásobně více, tak z této země skutečně západní parchanti stvořili neuvěřitelný kolos přichystaný na Rusko. Když si přečtu hlášení generála Konašenka, které bývá pravidelně na vašem webu sk.news-front.info, tak si říkám, že museli být opravdu nevídaně vyzbrojeni, přitom kolik jim toho už Rusové zničili. To je můj názor.

Pavel
21. 6. 2022 11:46
Odpovědět  Pavel

Musím ještě dodat, že si myslím, že ta případná obvinění jsou psychologické záležitosti. Ono svět potřebuje, aby na grázly někdo ukázal prstem, dle mne to má svůj psychologický význam.

Pavel K
21. 6. 2022 11:57
Odpovědět  Pavel

👍 👍 👍 👍

21. 6. 2022 15:54
Odpovědět  Pavel

Jo.

Gales
21. 6. 2022 09:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Ať chcípnou.

21. 6. 2022 10:43
Ohodnotit příspěvek :
     

A co dělat s těma, co pořád si myslí – a všude to ventilují – že Rus, když se ráno probudí, už lže?

Pavel K
21. 6. 2022 11:55
Odpovědět  primak

Jednoduché, najít jim pořádnou práci, aby nepřemýšleli o 3,14 čo………nách.

Jar
21. 6. 2022 20:38
Odpovědět  primak

Tak hovoří většinou o sobě samých a makaku vypatlanci to jen opakují po nich ( u nás fialová klika patří k těm nejuboženšjším, makakům ) No a co s makaky ? Patří do ZOO.Jenže naši makaku se chovají jako vycvičené opice v roli teroristů a to za peníze nás všech a navíc vedou opičí válku i proti lidem ve státě,který je živí,šatí a poskytuje výhody. Doživotně eliminovat a povinně naučit poctivé práci,nejlépe v lomech a dolech.

Ladislav
24. 6. 2022 15:24
Odpovědět  Jar

http://www.obcansky-parlament.info http://www.referendum-csr.cz/rádio to je nástroj, který je připraven pro vyčištění tuzemského Augiášova chlíva…. Proces překlápění se u nás připravoval mnohem důkladněji, než jinde. Legitimní řešení – bez násilnosti…

Administrátor
P.A.Semi
21. 6. 2022 20:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Naprosto souhlasím, že se jedná o podporu terorismu, což je u nás zločin podle zákona 253/2008 se sazbou 2-10 let natvrdo a zejména Fiala a Černochová by měli jít sedět, protože jimi dodávané zbraně na Ukrajinu jsou používány k teroristickému vraždění civilistů.
Jenže si myslím, že by tuhle Spravedlnost měli vykonat naši vlastní ochránci pořádku, nějaký další Šlachta a Ištván…
Proto mafián Blažek preventivně přiřadil Pražskou prokurátorku Bradáčovou, aby vyšetřovala Ruské válečné zločiny na Ukrajině, kde nemá žádnou jurisdikci, ale především aby nějaký jiný prokurátor nevyšetřoval mezitím Ukrajinské válečné zločiny a terorismus, kterých je mnohem víc, a které obviňují České politiky z podpory terorismu, a tady Jurisdikci máme, a kdyby tu vládl Zákon, už by naši papaláši bručeli, a doufejme, že se toho ještě letos dočkáme, mimo jiné i proto, aby se tu nemuseli snažit vykonávat Spravedlnost Rusové – mimo jejich Jurisdikci…
(Jenže u nás si to pojistili, protože před pár lety změnili Trestní Zákoník a změnili pojem Terorismus (§ 311-312), že prý Terorismus je to pouze, pokud je proti České Republice, takže naše zbrojařské firmy mohou vesele vyzbrojovat Islámský Stát a polovinu teroristů světa – jsme vyhlášený vývozce zbraní, včetně pro arabské a ukrajinské teroristy… Jenže si u nás nepojistili, že v tom zákoně 253/2008 je zároveň odkaz i na Evropskou směrnici, kde je Terorismus ještě definován správně, takže se to na ně přesně vztahuje…)
πα½

Pavel
22. 6. 2022 09:31
Odpovědět  P.A.Semi

Je to skutečně protektorátní vláda, která musí jednou nést odpovědnost za své skutky. Snad se najde někdo, kdo všechno to svinstvo rozkryje a ukáže veřejnosti skutečnou tvář těchto lidí.

Ladislav
24. 6. 2022 15:40
Odpovědět  Pavel

Ten někdo už se našel a tvrdě pracuje (s 19-letým vývojem) na legitimním vypořádání se s tím zdejším bordelem. Jen obeznámenost s celým programem je nepříliš zajištěná. Snažíme se otevírat lidem oči a mysl, ale financujeme provoz Občanského parlamentu z vlastních kapes. A tak, trochu smutně, trochu unaveně eliminujeme snahy tzv. vlasteneckých uskupení o rozbití pronárodního hnutí “obyčejných” lidí. Skutečně poctivě hledající jsou strháváni akcemi typu demonstrace, petice, plamenné projevy na sociálních sítích atd. Projekt už mohl být završen, ale ještě není dostatečně velký tlak ze strany fašistického systému. http://www.obcansky-parlament.info http://www.referendum-csr.cz/radio