politika

Bývalý poradce Pentagonu McGregor: Charkov a Oděsa se brzy stanou součástí Ruské federace

Charkov a Oděsa se brzy stanou součástí Ruska po odvetném úderu na protiofenzívu Ozbrojených sil Ukrajiny. Na YouTube to uvedl bývalý poradce šéfa Pentagonu plukovník Douglas McGregor.

Podle jeho názoru začne ruská armáda maximálně využívat vysoce přesné rakety dlouhého doletu a také plně využívat vzdušnou převahu. 

“Neočekával bych náhlou bleskovou válku jako takovou, ale Oděsa a Charkov rozhodně spadnou pod kontrolu Moskvy,” předpověděl americký důstojník.

Oděsa a Charkov se opět stanou ruskými městy, všechny historicky ruské země budou vráceny zpět.  Uvedl Douglas McGregor v rozhovoru pro kanál YouTube RU!

Expert byl dotázán, co se podle jeho názoru bude dít na Ukrajině v následujících měsících. 

„Myslím, že přijde okamžik, kdy Evropané konečně zasáhnou a budou požadovat, aby [Kyjev] všechno zastavil. Ale do té chvíle se Oděsa a Charkov opět stanou ruskými městy. Byly historicky ruské. Všechny historicky ruské země budou vráceny zpět. Stane se tak během několika příštích měsíců”.

https://eadaily.com/ru/news/2023/05/21/nastoyashchiy-polkovnik-istoricheskie-russkie-zemli-vernut-obratno-v-blizhayshie-2-mesyaca?utm_source=smi2aggr&utm_term=7d9821c7c4a87ac9d492f553251a9496&utm_content=84683&utm_medium=pc

Bývalý poradce amerického ministerstva obrany poznamenal, že ofenzíva ruské armády v tomto směru je nevyhnutelná. Naznačil také, že ozbrojené síly Ukrajiny pravděpodobně nebudou schopny podniknout žádné odvetné kroky.

McGregor: ztráta Artěmovska byla pro Ukrajinu zlomem

Zopakoval chybu Hitlera. McGregor považuje ztrátu Artěmovska za zlom pro Ukrajinu.

Bývalý poradce šéfa Pentagonu, plukovník ve výslužbě Douglas McGregor, v rozhovoru pro YouTube kanál Judging Freedom řekl, že ztráta Artěmovska (Bakhmut) byla pro kyjevský režim zlomem.

Rozhodnutí Volodymyra Zelenského držet Artěmovsk po dlouhou dobu mělo pro Ukrajinu katastrofální následky, řekl plukovník Douglas McGregor.

“V budoucnu… myslím, že se o bitvě o Artěmovsk bude mluvit jako o zlomu v konfliktu,” citovala ho RIA Novosti.

“Artěmovsk se stal pro Zelenského v mnoha ohledech tím, čím byl Stalingrad pro Hitlera,” dodal plukovník.

Chybná taktika Führera vedla k následné porážce německých jednotek. Konflikt na Ukrajině se nyní vyvíjí podle podobného scénáře kvůli chybnému odhadu Zelenského, uzavřel.

Zdůraznil, že ztráta města byla pro ukrajinské ozbrojence vážnou ranou, zejména s ohledem na pokusy kyjevského režimu udržet mezi vojáky morálku. Ozbrojené síly Ukrajiny podle jeho slov nadále trpí obrovskými ztrátami, což ovlivňuje náladu i morálku vojáků.

sdílet na

31 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
janle57
23. 5. 2023 00:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Oděsu by měli Rusové dobýt už jen proto,aby tam postavili pomník na památku
svých zaživa upálených a ubitých spoluobčanů,které povraždila banderovská
sebranka v roce 2014 a současně dostat před soud všechny jejich hlavouny,kteří
za to byli zodpovědní,oko za oko,zub za zub !!

Pavel K
23. 5. 2023 07:24
Odpovědět  janle57

👍 👍 👍 👍

Gales
23. 5. 2023 10:22
Odpovědět  janle57

A přihodit k nim by se měli i naši Jidáši.

Eva
23. 5. 2023 00:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Má pravdu, předsedo!

Karel
23. 5. 2023 06:53
Ohodnotit příspěvek :
     

To je názor zcela správný.Podle chování Ruska lze tak správně usuzovat. Jenže Goebbelsovská propaganda v Česku bude tvrdit pravý opak až do hořkého konce Ukrajiny. Nacistické myšlení se nezměnilo. Čím víc dostává Ukrajina na frak, tím víc ta propaganda lže.

Pavel K
23. 5. 2023 07:26
Odpovědět  Karel

Tak zajít si na Seznam nebo Centrum, to je slušná groteska. 🤣🤣

Jaris
23. 5. 2023 09:36
Odpovědět  Pavel K

Spise tragedie, Pavle. Po precteni takovych zvracenych komentaru jelimanu se jednomu udela zle, protoze to poukazuje na mysleni a nazor zdegenerovane vetsiny obcanu CR.

Pavel K
23. 5. 2023 10:33
Odpovědět  Jaris

……a teď si představte, že já toto mám doma, je to deset minut co byla výměna názorů, když jsem zaslal na telefon ty dvě fota myslím že z tuna. Jak zelenina přemýšlí nad hromádkou koksu a ten voják, že Rusko nelze porazit. Tak jsem dostal nehezkou odpověď. No nic, škoda, že se názorově rozcházíme a mlaďas vidí to zlo na Ruské straně. Škoda, budu se mušet s tím vyrovnat.

vavi
23. 5. 2023 12:13
Odpovědět  Pavel K

Pavel K, mám to doma podobné, až na to ,že syn reálne fandí Rusom! Toto však synovi nebráni v tom aby považoval moje “reči” za blbé a dementné…!
Skrátka “ami” kultúra je už hlboko vžitá!

Pavel K
23. 5. 2023 13:16
Odpovědět  vavi

Tak o syna nejde, ale o náplavu do rodiny, které je skoro padesát, tak ten by trochu přehled mít mohl i když ono na věku asi nezáleží. Včera jsem si na PL přečetl jak nějaká Turková po žních přišla os Turka s třema akademickýma titulama. Tak ta muší být chytrááá, znalá věci a ta bude mít přehled. Tři tituly jsou holt tři tituly, paní Vy sou hlava.

Markýza
23. 5. 2023 14:00
Odpovědět  Pavel K

Nojo kluci. Když se doma bavíte o politice, tak se pak ale nedivte. Já osobně nechápu, proč si zrovna tuhle víceméně nepodstatnou kravinu lidi berou tak osobně – no ale berou. Tak se zkrátka o politice odmítám bavit – leda to jde bez emocí.

Pavel K
23. 5. 2023 16:09
Odpovědět  Markýza

Markýzo prosím vás, výše píši že jsem mu na telefon poslal ty dvě fotky od jiřího. Na jedné je zelenina nad hromádkou koksu a druhá že Rusko nikdo neporazí. Myslel jsem že se tomu zasměje a přitom se mi dostalo arogantní odpovědi, že abych něco takového neposílal prorusácké blbosti, že je to ubohý trapný a smutný. Nic víc, měla to být spíš legrace. No a o tom přestat se bavit o politice v rodině jak se to asi vezme. Moc dobře víte že toto již není legrace a když je pak v rodině rozkol to není dobré. Pamatuji zde u nás od starších v padesátých letech, jak jeden druhého chtěl nechat vláčet za autem jen kvůli jinému názoru. A těch příběhů bude leckde více.

Pavel z Moravy
23. 5. 2023 17:12
Odpovědět  Pavel K

Já nevím, ale řešil bych to tak, že bych jim nic nevysvětloval a nechal to být. To je kontraproduktivní. Tady budou muset všichni ti miláčci západního kapitálu padnout na hubu, prostě ten marasmus zažít na vlastní kůži. A to, že je k tomu nakročeno, o tom žádná. A pokud by mne chtěl někdo z rodiny nějakým způsobem urážet za mé názory, které nikomu nevnucuji, tedy pokud by začal sám, tak ho odešlu do příslušných míst. Nic nezasílám, nechcete nic slyšet, počkejte si na závěr této tragédie. Druhou otázkou je, že většina necítí potřebu spravedlnosti a touhy, aby všichni žili dobře. To už je ten způsob výchovy, to sobectví, které u většiny mladých převládlo. Proto mne tak nedávno překvapil ten 50 letý pán, který mi odepsal, že by klidně vozil staré k lékaři, že umí na zahradě, peče apod. Nabízel tedy jakousi pomoc v rámci bartru. Bratru, to je jiný chlapec, takových alespoň 50 % a máme zde úplně jiný svět. Co potřebujeme jsou nesobetští a empatičtí mladí lidé.

Markýza
23. 5. 2023 17:58
Odpovědět  Pavel z Moravy

Přesně tak – taky je nechávám být a oni nechají mně. No a buď k něčemu dojdou – nebo ne. Jejich věc, jsou dospělí, živí se sami, občanky mají. Nehledě k tomu, že to, k čemu člověk dojde sám je nejcenněnší a nenahraditelné.
A pro mě jsou zkrátka důležitější vztahy mezi námi, než jakákoli politika a “moje pravda”.

Pavel K
23. 5. 2023 18:11
Odpovědět  Markýza

Už jsem to psal dávno na PP i jsem s tím někoho tím tenkráte pobavil. Tak ještě jednou, já nemohu za to, když při chůzi narazím na ležícího blbce, abych ho jen tak překročil a dělal jakoby nic, že tam nic nebylo. A to je právě vono, že jsme to nechali osudu ono se to nějak vyvrbí. Tak se to vyvrbilo. Můj názor. I zvířata dají lekci mláděti, aby si to pamatovalo a co my? Nechali jsme je svému osudu.

Markýza
24. 5. 2023 14:33
Odpovědět  Pavel K

Dokud jsou malá. Pak už žádný rozumný zvířecí rodič svým dětem do ničeho nekecá.
Ale to je vaše rodinná věc, jak to máte – jen mě udivuje, že si stěžujete na to, že mlaďoši to vidí jinak…..no, vidí, to tak na světě chodí. Z jejich hlediska jste ten nevidomý blbec zase vy – a řekněte mi, čemu pomůže, když si o sobě budete vzájemně myslet, že jste banda blbů? Z mého hlediska naprosto nijak – ale tohle je zkrátka věc priorit.

Pavel z Moravy
23. 5. 2023 19:22
Odpovědět  Markýza

Budou na to muset přijít sami nebo ne. Přesně tak, ale Pavel to určitě myslel tak jak říká.

Pavel K
23. 5. 2023 18:04
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle to co jsi napsal vidím stejně, ale i tobě radši připomenu, že to z mého pohledu neměla být diskuze!! Poslal jsem to výhradně a ne nijak jinak za účelem pobavení, bo se mě to připadalo humorné. A v tom všem je veliký rozdíl, já nechtěl nic debatovat. Holt je na těch chciválků nějaká nervozita, že taková reakce. Jinak, zajdi si na PL a počti si on tě přejde humor až kam prozatím zašli. A když tě řekne vnuk, že nás osvobodila americká a spojenecká vojska, nenajdeš slov.

Pavel z Moravy
23. 5. 2023 19:34
Odpovědět  Pavel K

Já tě kamaráde chápu, ale vidíš, že to s nimi nijak nejde. Nejsi nejmladší a máš toho jak jsi psal dost za sebou. Zkus být trochu sobec a pečuj o sebe. On nám totiž dnes, když to budeme potřebovat málokdo pomůže. Říkal jsi, že máš již snad 24 jít na reoperaci. Jestli tedy jdeš, drž se chlape a ať ti to dobře dopadne, ať si můžeme dál psát. Moc ti přeji uzdravení a pohodu. Je nás málo, pomáhejme si a držme se. To mně vždy říkala jedna paní, když jsem jí nosil časopis Hraničář. Bylo jí už 90 a ještě čiperně běhala a takhle se se mnou vždy loučila. Pak, jak už to v tomto věku bývá, začaly trable s nohama, to už jí bylo 94 a vzal si ji domů syn. Ale až do poslední chvíle říkala své oblíbené vydržať. Úžasné, co ti lidé v životě prožili a stále bojovali. Manželka zdraví také.

Pavel K
23. 5. 2023 20:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

Velice děkuji a posílám pozdravení a hodně štěstí a vše zlé pryč. Né, zítra jsi jdu teprve poslechnout specialistu na specialisty co se bude dít. To a to je právě ono, ta mobilita je důležitá, všude si zajít a dojít. Já jsem rozbitý celý, ale nejsem sám, takových je. Tak ahoj a dej si za korunu za mě.

eFPe
23. 5. 2023 18:50
Odpovědět  Pavel z Moravy

Máte něco za sebou. Pravdu díte.

eFPe
23. 5. 2023 18:49
Odpovědět  Pavel K

Není to jen u vás.
Mladí mají svou hlavu. Na VŠ jim hustí do hlavy různá moudra, takže i když vlastně nic neprožili, staří se prostě na věc nedívají správně.Pak taky si myslí, že když budou každé ráno sledovat ČT24 nebo CNN, budou naprosto všehoznalí.
Neumí nejen přijmout, ale třeba jen si přečíst článek, který má několik odstavců. Neumí si ani po případném přečtení prostě promluvit jak to vidí třeba oni.
Celé se to radikalizuje. Buď bílá, nebo černá nic mezi tím.Buď hladká brada, nebo vous ala Usama. atd.
Ano. Musíme se s tím vyrovnat a taky se vyrovnáme, a oni, nu, co si navařili, to si taky sní- pokud možno ale takové mladé nechat vyletět z hnízda a v žádném případě nepodporovat finančně, mama hotel apod.

Pavel K
23. 5. 2023 20:20
Odpovědět  eFPe

Vidím to stejně a máte pravdu. Co se týče těch vousů, tak se musím smát jak se to rozmohlo.

Pavel z Moravy
23. 5. 2023 10:48
Odpovědět  Jaris

Jaris, je to opravdu tragédie. Takhle si ty mlaďochy ale globál vychoval. My starší a staří už na zdejší situaci nemáme vliv. Ti mladí si prožijí to co chtějí a čemu nyní tleskají. Před nimi je budoucnost, my ji už nemáme. Je to prostě jejich volba.

Jirka
23. 5. 2023 11:05
Odpovědět  Jaris

Taky si po přečtení některých diskuzních příspěvků, zvláště na idnes, říkám, že asi musíme pořádně padnout na hubu, aby se jim rozsvítilo.

Gales
23. 5. 2023 10:24
Odpovědět  Karel

Je katastrofou,pro nás,že v době míru necháme naše Jidáše lhát.

Jiří
23. 5. 2023 07:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale Zelenský nic neřídí ,to je jen tlampač nacistů v pozadí ,čili nula.

aamater
23. 5. 2023 11:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Dúfajme že sa tak stane do jedného roka!!! Obyvatelia týchto miest si už ozaj vytrpeli dosť. Banderovské fašistické zvery treba raz a navždy vyhnať z Ukrajiny!!!

Ferko
24. 5. 2023 14:49
Odpovědět  aamater

Když je vyženou z Ukrajiny, tak hádejte, kam půjdou? Do Ruska to určitě nebude.

Markýza
24. 5. 2023 17:48
Odpovědět  Ferko

Proč ne? Už je jich tam prý 3,5 milionu.

PremekJ
23. 5. 2023 12:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Inu, denaficikace se musí plně dokončit. Žádné další kořeny, z nichž by vyrostly nové výhonky, nelze zachovat. A to platí i pro pomocníky. Brzy budeme bez zrádné vrchnosti a jiných podpůrců nacismu.