blogpolitika

Trio Pavel, Fiala a Černochová představují  pohromu pro ČR

Trio Pavel, Fiala a Černochová představují  pohromu pro ČR

   Mnozí občané dávno rezignovali na současné poměry země spojené s úpadkem jednotlivých vládních resortů  vyústěné  bezbřehou  podporou války  na Ukrajině přesahující ekonomické možnosti ČR. Současným výsledkem je  skutečnost , že nám media v nedávno skončených prezidentských volbách  dosadila  na Pražský hrad prezidenta  mnohých přívlastků  (stejně jako na Slovensku Čaputovou).

     Navíc se stalo módou, že politici od svých výroků se distancují ještě dříve, než je vysloví. Například Markéta Pekarová Adamová na svém facebookém profilu sděluje „ Kdyby se k Vám náhodou dostala tato řetězová zpráva s „mými“ výroky, nenechte se nachytat. Žádný z nich totiž není pravdivý“. Jako příklad uvádí,že  nikdy neřekla „Opozice má šoupat nohama a mlčet v koutě“ Prý reagovala jen na konkrétní výroky politiků z ANO a řekla doslova toto : „Ještě před rokem bývalý ministr Havlíček usiloval o to, aby v tendru na Dukovany byl i ruský Rosatom. Jemu i všem podobným, kteří nám teď cokoliv vzkazují a radí, doporučuji, aby radši šoupali nohama a mlčeli v koutě.“

    Zajímavá je také informace týkající se zodpovězení dotazů členů vlády na jejich profilech zřízených na Parlamentních listech od čtenářů tohoto media, která je více než žalostná. Premiérovi vlády Petru Fialovi (ODS) bylo zasláno k dnešnímu dni 715 dotazů, nula odpovědí ! Podobně je na tom Vít Rakušan (STAN) 236/0, či lidovecký ministr Marián Jurečka (KDU-ČSL) 519/191.

        Dovolil jsem si v souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím č.106/1999 Sb. oslovit v prosinci minulého roku ministryni obrany ČR Janu Černochovou se žádostí o odpověď následujícího znění:

  Z kuloárů občanů Klatov je známo, že nedávno klatovský útvar navštívila společná delegace zástupců MO AČR a německého Bundeswehru. Výsledkem má být mimo jiné zapojení zdejšího útvaru do oprav tanků německé armády Leopard.

  V  této souvislosti uvádím následující dotazy:

  1. Můžete  potvrdit uvedenou informaci týkající se započatí oprav  tanků německé armády Leopard  u útvaru v Klatovech ?
  2. Jak dlouho se počítá s prováděním oprav uvedené vojenské techniky německé techniky v naší posádce.
  3. Komu budou opravené tanky Leopard následně sloužit.   A ČR  pro  její potřeby, nebo se bude jednat o další dar  Ukrajině?
  4. Vzhledem k tomu, že ČR není ve válečném konfliktu, proč svými dalšími kroky, stejně jako  různými  opatřeními členů současné vlády, zatahujete  náš stát do eskalace bojů mezi  Ukrajinou a RF ?  Nebo se snad jedná již o konflikt mezi  NATO a RF ?
  5. Vládě ČR v současné době důvěřuje necelých 30% občanů ČR, více než polovina občanů dle průzkumů je v současné době proti tak nepřiměřeně obsáhlé pomoci ČR Ukrajině. Nepřekračujete  svůj  mandát, nejednáte proti zájmům ČR ?

   Dne 27.12.2022  jsem obdržel vyrozumění o prodloužení lhůty k vyřízení žádosti, vzhledem k tomu, že vyřízení žádosti si vyžádá konzultaci s více složkami ministerstva, které mají závažný zájem na předmětu žádosti.  Ve slíbeném termínu, konkrétně 5. ledna 2023 jsem skutečně obdržel odpověď následujícího znění:

    Ministerstvo obrany obdrželo dne 12. prosince 2022 Vaši žádost o poskytnutí informací týkajících se tanků Leopard. K vašim dotazům 1 až 3 sdělujeme, že opravy tanků LEOPARD 2A4 budou do roku 2025 zabezpečeny smluvně dodavatelem. V současné době probíhají konzultace k pořízení dalšího vybavení k provádění údržby a oprav 2. úrovně, které bude zabezpečeno silami a prostředky útvarů Pozemních sil Armády České republiky od roku 2026. Tanky LEOPARD 2A4, které jsou ČR darovány ze strany SRN, budou zavedeny do výzbroje Armády České republiky a budou využity pro účely výcviku jejích příslušníků.

Ve 4. a 5. otázce vyjadřujete svůj názor, že vláda svými kroky zatahuje Českou republiku do eskalace bojů mezi Ukrajinou a Ruskou federací, a ptáte se na důvody tohoto postupu. Dále uvádíte svůj názor, že pomoc České republiky Ukrajině je nepřiměřeně obsáhlá, a dotazujete se, zda tím není vládou překračován její mandát a nejedná proti zájmům České republiky. V obou otázkách se dotazujete na názor povinného subjektu. Povinnost poskytovat informace se netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací (viz § 2 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů), a proto k Vašim dotazům 4 a 5 nesdělujeme žádné názory, důvody či vysvětlení.

    V  době, kdy prioritou naší vlády je všestranná pomoc Ukrajině, respektive jednotlivými  kroky rozdmýchávat dlouhodobý tento válečný konflikt, jsem žádné zázraky ani nečekal.

   Je důležité, aby občané ani v době novodobého temna skomírající republiky nerezignovali na současný stav, ba naopak. Vládní ministři a poslanci vládní koalice více než královsky placeni z daní občanů jsou zde pro ně a měli by svým občanům každodenně skládat  účty za jejich zvolení, nikoliv je pouze oblbovat  pár dnů před  volbami sliby, kterak budou makat v jejich zájmu !  Nebýt  otroky,  jak se o některých  voličích ANO  vyjádřila  Jana Černochová!  Podle  současné  ministryně války, bývalý premiér Andrej Babiš  svými předvolebními billboardy straší děti a staré lidi válkou. A to vše za potlesku „otroků z ANO “!

Nehrozí ale daleko větší nebezpečí, že místo strašení se nejen podporovatelé krvelačné vládní koalice dočkají  v „brzkém“ období „povolávacího rozkazu“ směr hranice Ukrajiny?

                 Miroslav Kavij

sdílet na

56 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
5. 2. 2023 11:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Já bych to viděl jinak . hospodská cuchta + šprt z pajdáku + kariérní lampasák.
Tahle kombinace nevzdělanců je hrozba sama o sobě. Hrozba je jejich nevzdělanost. Všichni tři se chvástají svou odborností, ale “král je nahý”. Je dobré si tu pohádku zopakovat. Nebezpečím je současná varianta demokracie. Je to systém, který umožní grázlům vládnout, mafiím krást, obyvatelstvo mystifikovat a likvidovat tradiční hodnoty… a to jen proto, že tento model demokracie dovoluje zločincům hájit svá práva – od lidských práv až po práva “svobody podnikání” a justice se díky této demokracii přímo podílí na růstu jejich bohatství.
Víme, že bohatství v takovém modelu demokracie vzniká pouze ze zločinu, až na řídké výjimky. Poctivý politik i podnikatel ze své práce ještě nikdy nezbohatli. To je výsada režimu, který demokracii pouze předstírá.

Aragonit
5. 2. 2023 16:54
Odpovědět  Vaska

Jenerál vraj navrhuje odchod do dôchodku v 68 rokoch. ČO to už nezaokrúhlil na 70 bolo by to také krásne číslo. Tu už neostáva iné ako sa smiať čo tento odľud na ľudí ešte vytiahne?
https://aragonit11.blogspot.com/2023/01/zelenskemu-volali-z-domu-zo-slonoviny_23.html

Jan
6. 2. 2023 08:18
Odpovědět  Aragonit

Kde budou ty lidi hakovat, az se bude propoustet, protoze nebude cim topit, ani kov k obrabeni? V kanclech bude zima a na uplaceni kancelarskych krys nebudou mit lidi penize.

Pavel K
6. 2. 2023 08:57
Odpovědět  Jan

Jene jsme ještě ve dvacátém patře, tak to padání ještě nebolí a zřejmě že vypadli nevnímají.

jiří
5. 2. 2023 16:00
Odpovědět  Pijack

comment image

Lukas
5. 2. 2023 18:13
Odpovědět  Pijack

Souhlas

Pavlíčku,Pavle.jpg
sizok
5. 2. 2023 19:44
Odpovědět  Lukas

Chudák. V hlavě to má popletené…

Autor
5. 2. 2023 11:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Mají stejnou úroveň jako Biden, ktrý se opět proslavil – asi to bude nejslavnější prznident v historii USA – „Více než polovina žen v mé administrativě jsou ženy“
Ten zbytek vypadá asi takhle, ne?
Žáci nemohou překonat učitele …

Fn_VdR5XEAAO3wS.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
5. 2. 2023 11:55
Odpovědět  Peter 008

Jedno slovo jsem napsal opravdu omylem špatně, chtěl jsem jej opravit, ale pak jsem si řekl, náhoda je .ůl. A možná přesnější než to “správné”.

Markýza
5. 2. 2023 14:53
Odpovědět  Peter 008

Já myslela, že si pohráváte s češtinou a přitom ona si pohrává s vámi! :-))

Pavel K
5. 2. 2023 15:06
Odpovědět  Peter 008

Co na srdci, to na jazyku, no a vy to máte, co v mysli to v klávesnici. Nó.
🙋‍♂️ 🤣 🤣 🤣

Petr
5. 2. 2023 12:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle trio ubožáků a sociopatů je nebezpečím pro nás všechny

ijn
5. 2. 2023 13:29
Odpovědět  Petr

Trio je nebezpečné i pro civilizaci planety Země, jak zabránit zničení civilizace, pokud budou zastávat vysoké státní funkce ČR??????? Poslat či umístit do klecových lůžek Ústavů

jiří
5. 2. 2023 16:30
Odpovědět  ijn

comment image

Pavel K
5. 2. 2023 17:28
Odpovědět  jiří

🤣 🤣 🙄 🙄 🤣 🤣 🤣 🙄 🙄

All
5. 2. 2023 16:47
Odpovědět  Petr

Tohle trio připomíná Pol Pota v ČR, mají stejné choutky, připravují se .

Lukas
5. 2. 2023 19:10
Odpovědět  Petr

Bez komentáře.

3naháči.jpg
Martin
5. 2. 2023 12:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Masaryk by to spráskal bičem!

janle57
5. 2. 2023 12:44
Ohodnotit příspěvek :
     

V plánu má tohle trio jen takové maličkosti t.j.zvýšení daně z nemovitostí,do důchodu v 68
a důchody pokrátit,zvýšit daně ze mzdy na 19%,konec veškerých bezplatných úkonů
u zubaře,zvýšení DPH na léky a potraviny …. snad jsem na něco nezapomněl .. tak co ty
na to občane? můžeš tak akorát držet hubu a krok,v případě,když se Ti to nebude líbit
tak Ti doporučí emigrovat do RF. Bude to jak se zpívá ve známé proletářské písni :
“tak už máme,co jsme chtěli, do rachoty zvesela “

sizok
5. 2. 2023 12:59
Odpovědět  janle57

Doplním. Bojovat za ukrajince, které tady máme nasyslené.
Takže snášet jejich arogantní zločinnost.
Všimli jste si, že je každý den na seznamu nějaký krimizločin
tzv.cizích státních příslušníků? Máme si na to zvyknout,
podle všeho. Ještě, že ta kremace bude zadarmo.

jiří
5. 2. 2023 16:16
Odpovědět  janle57

comment image

Veonika
5. 2. 2023 18:47
Odpovědět  janle57

A ještě prodat vše, co ještě zůstalo v rukou českého státu – pošta, dráhy, Budvar , atd.

All
5. 2. 2023 19:10
Odpovědět  janle57

Abychom si vše platili u zubaře velmi horlivě prosazuje zloděj Kalousek,stále ničí,co se dá,lump jeden

zuzana
5. 2. 2023 12:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Vedení EU pořádá summit v Kyjevě za zvuků sirén, Zelenskyj naléhá na urychlené členství v EU
https://aktax.cz/vedeni-eu-porada-summit-v-kyjeve-za-zvuku-siren-zelenskyj-naleha-na-urychlene-clenstvi-v-eu/

jiří
5. 2. 2023 16:18
Odpovědět  zuzana

comment image

Pavel K
5. 2. 2023 16:27
Odpovědět  zuzana

Teď tam měl přiletět ptáček.

jiří
5. 2. 2023 16:34
Odpovědět  Pavel K

comment image?fl=cro,0,0,1250,703%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
5. 2. 2023 17:31
Odpovědět  jiří

….a jéjej, ten ale má hezké peří a jak je zabarvený, takového ještě nemám.

All
5. 2. 2023 19:16
Odpovědět  jiří

To mají na ten summit v kyjevě ?

jiří
5. 2. 2023 19:59
Odpovědět  All

Tam budou mít lavičku.
comment image

unor 2022
5. 2. 2023 13:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestlize jsme si TOTO zvolili ‘do sveho cela’, pak jsme narod hlupaku.
Vysledky voleb se daji ‘posunout’ i o deset procent. Lec ne o tricet ci ctyricet.

sizok
5. 2. 2023 13:33
Odpovědět  unor 2022

Přesně tak.

Pekos
5. 2. 2023 14:25
Odpovědět  unor 2022

Taky nevěřím tomu, že by se volby daly zfalšovat až tak moc, bohužel platí varianta č.2. Jsme opravdu národem, kde debilita převládá.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
5. 2. 2023 15:57
Odpovědět  unor 2022

Jenže těch Vašich deset procent rozhodlo.

Zmatený
5. 2. 2023 16:18
Odpovědět  unor 2022

To jsou oni!

FoBePejXgAEaM2H.jpg
All
5. 2. 2023 19:21
Odpovědět  Zmatený

Rudí khmérové s vůdcem II.

Petr
5. 2. 2023 13:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapoměli jste na Pekarku , ta musela do voleb držet hubu aby to Pávkovi nepokazila svou blbostí , zato dnes na Primě to byl koncert idiota !

jiří
5. 2. 2023 16:26
Odpovědět  Petr

comment image

Pekos
5. 2. 2023 16:48
Odpovědět  jiří

Hnusná bukva.

Pavel K
5. 2. 2023 17:33
Odpovědět  Pekos

Ten je od nás héč. 🤣🤣😋😋🙏🤦‍♂️🤦‍♂️💩💩

Jan
6. 2. 2023 08:10
Odpovědět  jiří

Hulibrk, ktereho nemozno z politiky vymytit, protoze ho kreteni stale voli.

ryba
5. 2. 2023 14:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Podstatnou část hlasů u voleb jim hodili naši mladí,námi vychovaní! Dobře nám tak,kašlali jsme na jejich výchovu a teď se nám to vrací! Takže,prosím,nevyviňujme se z toho tragického výsledku voleb – máme na tom nezanedbatelný podíl viny i my!

All
5. 2. 2023 19:27
Odpovědět  ryba

Kdo je to MY ? Každý není MY. Kolektivní vina je trikem party vyčůraných. Kdo myslí zcela samostatně,není MY.

sergej
5. 2. 2023 14:44
Ohodnotit příspěvek :
     

🙂 Tak to je čelo pelotonu kam jim prošlapali cestu jiní podnikavci “kmotrace dýpsteitu.
https://www.facebook.com/pavel.zitko.prezidentem/videos/1178644726356048

Pavel K
5. 2. 2023 15:21
Odpovědět  sergej

O tomhle jsem se včera pohádal skoro se čtyřiceti letou dcerou. Tati, ty meleš pořád ty vaše dezinformace pořád dokola. Říkám ji jak dokola? Ano jsou to ty samé témata o chodu našeho života a státu. Pak jsem ji položil otázku a kde bereš ty tu jistotu, že to co říkám jsou dezinformace? Na to mě nedokázala odpovědět, zkrátka to co říkají starší jsou dezinformace, nebo jak. Mělo to ještě pokračování, oni si zkrátka neuvědomují kam se řítíme. Nic dobrého.

Pavel K
5. 2. 2023 15:42
Odpovědět  Pavel K

No jo pán mi mluví z duše. Tady ten pán říká přesně to co si myslím a co říkám mezi lidmi. Pavle z Moravy speciálně pro tebe a to je přesně to co jsem ti včera? asi psal a někdo nepochopil. Váš boj. Smutné.

@Vysilac Rozloučení. (5.2.2023) – YouTube

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
5. 2. 2023 17:18
Odpovědět  Pavel K

Pavle, přečti si příspěvek Spam Vlasta u čĺánku. Jak začít a nevyhrát 3.světovou válku. Je to starší paní, ale myslím, že to vše napsala přesně a nedá se k tomu nic dodat. Všechna slova by byla zbytečným opakováním.

Jan
5. 2. 2023 16:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Predstavuji ne pohromu, ale hrobniky. Chybi tam Tajvanec. Ten kope taky za USA.

jiří
5. 2. 2023 16:28
Odpovědět  Jan

comment image

Pekos
5. 2. 2023 16:54
Odpovědět  jiří

Dnes to tady až moc hřeje, budu to muset na chvíli vypnout, aby mi nevzplál monitor.
Tím nemyslím tu odpornou štětinatou krysu. PS: Metafora

All
5. 2. 2023 17:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Pol Pot,paranoidní vůdce,psychopat z Kambodže, klidně nechal své obyvatelstvo zabíjet, odhadem 2 miliony. U nás se cpe rudý na hrad se smečkou štěkajících,lačnící po krvi.Vždyť ta smečka je totéž,takhle vše začíná.Zdegenerované vygumování mozků proběhlo,smečku už taky mají,i PP alias PP taky.

sizok
5. 2. 2023 19:49
Odpovědět  josh-xy

Padesátá léta jsou tady.

Pavel K
5. 2. 2023 20:16
Odpovědět  sizok

Nóó, hezky utahují šrouby.

Jan
6. 2. 2023 08:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Spenat byl puvodne Pavlusa rusky a pak najednou si zvolil Paul zapadnicky. Ted bude delat Pol Pota na trunu, zadne apostoly Petra a Pavla, ackoliv ma k jejich protagonistum v Arcibiskupskem palaci tak blizko, jen par kroku. Z toho palace udelaji brzy ubytovnu pro nacky z Ukrajiny.