blogvěda a technika

Technologie související s Covid byla zneužita k masovému sledování

Technologie související s Covid byla zneužita k masovému sledování tak, jak jsme byli varováni.
Různé vlády po celém světě kooptovaly digitální sledování pro využití policií a zpravodajskými službami.
Rachel Marsdenová je publicistka, politický stratég a moderátorka nezávisle produkovaných talk-show ve francouzštině a angličtině.

rachelmarsden.com
FILE PHOTO: Monitorovací pohled na měření teploty na letišti © Getty Images / izusek
Nová odhalení ukazují, že pandemie Covid umožnila vládám a velkým technologiím rozšířit sledovací průmyslový komplex, který utahuje státní kontrolu nad myšlením a pohybem. 

Nedávná várka interních dokumentů Twitteru, které Elon Musk zveřejnil prostřednictvím novináře Davida Zweiga na samotné platformě, odhaluje, že jedna z prvních schůzek, kterou si Bidenova administrativa vyžádala od vedení Twitteru, se týkala tématu vakcín Covid a konkrétních vysoce postavených účtů, které se odchylovaly od oficiálního narativu.

“Twitter skutečně potlačoval názory – mnohé od lékařů a vědeckých odborníků -, které byly v rozporu s oficiálními stanovisky Bílého domu. Výsledkem bylo, že legitimní zjištění a otázky, které by rozšířily veřejnou debatu, zmizely,” napsal Zweig. 

Dodal, že “v případě Covidu se tato zaujatost silně přiklonila k dogmatům establishmentu”, a uvedl příklady různých odborníků, včetně významných epidemiologů, jejichž názory byly cenzurovány v důsledku toho, že je nevědci na Twitteru kvalifikovali jako “dezinformace” Covidu. 

Z předchozích Muskem schválených zveřejnění spisů Twitteru jsme se také dozvěděli o útulných vztazích mezi vládními úředníky – včetně těch, kteří pracují pro Pentagon, CIA a FBI – a velkými americkými sociálními médii, jako je Twitter, která běžně spolupracovala na různých vládních prioritách a agendách, od rámování zahraničních válek až po propagaci určitých narativů o geopolitických konkurentech (jako je Rusko) pod záminkou boje proti “dezinformacím”. To vše v údajně demokratické zemi, která si má vážit svobody slova a diskuse.  

Teprve nyní, kdy je většina obyvatel Západu očkována, se uvolňuje tabu vědeckých informací o skutečné účinnosti vakcín (zejména o nových variantách), souvisejících vedlejších účincích a rizicích (jako je myokarditida) a vysoké ochranné hodnotě imunity po očkování, které již nejsou rutinně potlačovány nebo očerňovány jako nebezpečné fake news. 

Hongkong upouští od kontroverzního zákazu chovu domácích zvířat

Stejně jako v případě válečné propagandy se vláda USA a její západní spojenci vydali cestou výroby souhlasu a využili k tomu tytéž platformy velkých technologií, které byly kdysi velkou nadějí těch, kdo se snažili vymanit z více kontrolovaných korporátních médií. A strážci těchto platforem, jako například strážci Twitteru, se až příliš rádi podřídili. Pod rouškou boje proti dezinformacím nakonec občané tleskali cenzuře a sjížděli se v lynčujících houfech na ty, kteří byli označeni za aktuální hrozbu ctnostným západním společenským normám – ať už to byli “Rusové”, nebo “antivaxerové”.

Od sledování Covid k masovému sledování
A to není vše, co má pandemie společného s jinými krizemi, které vlády bezostyšně využívají. Nová zpráva agentury Associated Press zjistila, že pandemie umožnila rozšíření globálního sledování, přičemž policie v mnoha zemích využívá “technologie a data k zastavení cestování aktivistů a obyčejných lidí, k obtěžování marginalizovaných komunit a k propojení informací o zdravotním stavu lidí s dalšími nástroji sledování a vymáhání práva”. V některých případech byla data sdílena se špionážními agenturami.” 

Podle vyšetřování agentury AP izraelská domácí bezpečnostní agentura Šin Bet používala technologii sledování kontaktů ke sledování lidí, kteří se nacházeli v blízkosti zóny nepokojů, a posílala jim výhružné zprávy, i když se jich neúčastnili.

Čínský systém zdravotních QR kódů, spravovaný třemi různými úrovněmi vlády, vyžadoval, aby průkazy Covid blikaly zeleně, aby bylo možné nastoupit do letadla nebo vlaku, ale ti, kteří byli na cestě na protesty, nevysvětlitelně a běžně zjišťovali, že se jejich průkazy mění na červené. 

Úřady v Indii údajně využily mandát k používání masek Covid jako záminku ke skenování obličejů pomocí ručních zařízení s využitím softwaru pro rozpoznávání obličejů, které lze přidat nebo porovnat s již existující databází zločinců. 

Hlídací psi australských zpravodajských služeb v listopadu 2020 odhalili, že aplikaci Covid pro sledování kontaktů v zemi využívali špioni ke shromažďování údajů o občanech – “mimochodem” – i když byla považována za prakticky nepoužitelnou při odhalování neidentifikovaných případů Covid. Podle agentury AP však australská policie od té doby používá údaje o odbavení v aplikaci Covid jako vyšetřovací nástroj. 

Americká vláda využila datovou společnost Palantir Technologies, napojenou na CIA, k “pohonu digitálního operačního systému pro reakci amerického veřejného zdravotnictví na pandemii”, podle tiskového prohlášení z února 2022.
https://bit.ly/3Qxz8pR

sdílet na

25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
11. 1. 2023 10:29
Ohodnotit příspěvek :
     

V každém případě by mne zajímalo, jak dlouho na sobě ještě necháme štípat dříví, respektive jak dlouho dovolíme, aby byly vládou fialových pětizmrdů na Ukrajinu převáděny desítky miliard korun a desítky tun léků, která pak chybí v českých lékárnách. Ukrajinská mafie dostala Českou republiku takřka pod totální kontrolu. A teď nám chce Ukrajina vybrat i prezidenta…!

Pavel K
11. 1. 2023 11:12
Odpovědět  Teuton

Jak dlouho? Asi ještě dlouho dokud tu nebudou umírat děti z nedostatku léků a odfláknuté lékařské péče, kterou zřejmě zažívají spoluobčané po celé republice. V pondělí jsem byl ve špitále, všude spousta lidí, přetížený lékařský personál a pak honem, honem, další prosím. Atmosféra houstne.

Spam Teuton
11. 1. 2023 11:29
Odpovědět  Pavel K

Řadu lidí irituje, že mají ukrajinští paraziti zde v ČR lepší zdravotní péči, aniž na zdravotním pojištění zaplatili jednu jedinou korunu. Ségře odložili půl roku plánovanou operaci kyčelního kloubu, protože…. Protože dokurvená Ukrajina.

Autor
11. 1. 2023 12:30
Odpovědět  Teuton

Většina může, ale nemusí, procitnout, až jim začnou umírat příbuzní v té “nové válce” …

Mikelo
11. 1. 2023 17:25
Odpovědět  Peter 008

Neprocitne. Nemá to čím udělat.

Pavel z Moravy
11. 1. 2023 12:46
Odpovědět  Teuton

Já myslím, že velmi dlouho, až do našeho zničení. Syn mi píše asi toto, moji spolupracovníci v kanclu, všichni vysokoškoláci, většinou 40 a více, všichni totálně zmagořeni Fialou a jeho ekipou. Se vším co provádí škůdci tak souhlasí, takže nemá cenu to rozebírat. I většina dělníků v provozu je out. S tímto materiálem nic nesvedete, to je nutné si říci. To musí skončit úplným krachem. Vždyť i jiné říše v historii se položily, proč ne naše. Čím jsme duševně vyjímečnější? Však jsem to zde psal- kodexy husitů v Táboře nás dokonce morálně převyšují a to je přátelé již 600 let od jejich zrození. Toto nepíši jako rezignaci. Nejsem ani pesimista ani optimista. Snažím se být realista. Nač si lhát do kapsy. Globál si svoje mladé vychoval k obrazu svému, zaspali jsme a teď poneseme následky až do úplného konce. Jaký bude, to už záleží pouze na mladých, ať chceme nebo nechceme, my jsme pouze v roli pozorovatelů.

Zmatený
11. 1. 2023 14:48
Odpovědět  Pavel z Moravy

S pobavením sleduji zástupy lumíků, v radostné cestě ke skoku do propasti! Bude to ovšem konec nás všech. No co, když mi chcípla koza…

Mikelo
11. 1. 2023 17:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

Každá hlava v kolonyjy czechyja dluží tak 2 mega protektorátních korun zahraničním banksterům.
Exekutoři si pro ně přijdou i k těm co nadšeně mávají fialovými a modrožlutými mávátky.
Tak jednoduché to bude, ten náš konec. Protože je drtivá většina z nás mimo realitu, vzorně vycvičena jako otroci korporátního fašismu. Bude docela zábavné sledovat xichty těch vycvičených až jim bude řečeno k čemu byly cvičeni. Sami již nikdy nepochopí, nemají čím, součástí výcviku byl prodej mozků za pohodlí a konzumní život.
Z hlediska evoluce bude v pořádku, že takový národ bude vyhuben.

Helena
12. 1. 2023 07:12
Odpovědět  Pavel z Moravy

Naprostý souhlas. Vidím to stejně ve svém okolí. Jak mohou dopadnout prezidentské volby?

ijn
11. 1. 2023 10:35
Ohodnotit příspěvek :
     

covid19 měl a má daleko horší cíle DEPOPULACE A snížení plodnosti = natality žen i mužů!!!!!! ++ rozkradení při covidu19 až 500 miliard Kč,…..tady se musíme ptát kam se ztratilo 500 mld.Kč ??? Snad Tvrdíkovi na letadílka a kopačky???

ijn
11. 1. 2023 10:37
Odpovědět  ijn

lejnová nakradla s manžílkem prý 760 mil éček

Pavel K
11. 1. 2023 11:13
Odpovědět  ijn

….a ticho po pěšině. Béééééé.

Gales
11. 1. 2023 12:23
Odpovědět  ijn

Ať chcípne.

Pavel K
11. 1. 2023 14:12
Odpovědět  Gales

Ale ještě před tím, ať se nemůže tři neděle vyysrratt. Ať z toho taky něco má.

Mikelo
11. 1. 2023 17:38
Odpovědět  ijn

Této superkonzumní civilizaci se již stejně žít nechce. Proto tak ochotně na své záhubě spolupracuje.

Jan1
11. 1. 2023 11:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Vypnuli duchodcum CT3, ktery se jediny dal jakz tak sledovat, aby uvolnili kanal pro ukrosske vysilani.
Rakusan pripravuje praci Ukrosu ve statni sprave. Neskutecne!!!! To se mi snad zda…
https://aeronet.news/ukrajinci-budou-moci-oficialne-pracovat-v-ceske-statni-sprave-a-na-vsech-uradech-umozni-to-rakusanova-novela-zakona-o-urednicich-ktera-prave-pristala-na-vlade-puvodne-melo-jit-o-konvergenci/

Jan1
11. 1. 2023 11:07
Ohodnotit příspěvek :
     

https://tadesco.org/data-narodniho-institutu-spojenych-statu-cdc-jsou-venku-vysledky-monitoringu-bezpecnosti-mrna-vakcin-jsou-devastujici/
Dusledky pro Cesko, zdravotnictvi, vaxxery nutici k ockovani se nesmi tutlat jako dosud!

jiří
11. 1. 2023 11:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Velká americká show.
https://rumble.com/v1bzb9z-velk-americk-show.html

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
11. 1. 2023 11:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Otázky a odpovědi na téma odchodu z korporátu Česká republika a Slovenská republika.
https://www.youtube.com/watch?v=CW_unqsLk_s

Autor
11. 1. 2023 12:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo jsou to paradoxy, to byly vždycky kecy o tom jak nás šmíruje STB. Ukazuje se, že sledovali málo, nedokonale a de facto ty, kteří si to z tehdejšího hlediska skutečně zasloužili.

b5db74366660805a55695ed435e3c7d6l.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
11. 1. 2023 13:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejhorší je, že toho, kdo má u nás na svědomí tisíce mrtvých následkem vakcinace a stresu jak v nemocnicích, tak v domovech důchodců a pečováků, toho, kdo měnil mistry zdravotnictví jak fusekle, přičemž jeden Mengele horší než druhý, toho kdo uzavřel okresy a srazil nás na úroven feudálního zřízení, toho, kdo připustil ostrakizaci odborníků, toho, kdo připustil přebujení politických neziskovek a úpadek školství, toho, kdo ve svých firmách platí zaměstnancům jen co musí, toho, kdo má na svědomí zpřetrhání obchodních vazeb s Ruskem, díky jimž jsme po celý reálsocialismus a část kleptokapitalismu měli levné energie, toho, kdo nás ponechal v energetickém područí Čtvrté říše národa německého aniž inicioval vystoupení z lipské burzy, toho, kdo se neřídil svým svědomím při správě věcí veřejných, ale příkazy CIA, vlastizrádného zločince a vykořistovatele Andreje Babiše, pomáhá bezmozkům tlačit na prezidentskou sesli i nemalá část těch, kteří ještě před rokem sami proti swinstvům, které na nás tento zemský škůdce uvalil, tvrdě bojovali. A ještě nejenže mají tu drzost považovat se za vlastence, ale proti vlastencům nevybíravým způsobem na všech frontách bojují. Nejodpornější případy jsou, zatím, analytik Koller a šíbr Havel.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Zmatený
11. 1. 2023 14:54

A nejvtipnější na tom je, že vohnouti teď nemají jinou možnost, než si za prezidenta zvolit dalšího zmet-ka. To jsou paradoxy, pane vachmajstr! Možná ještě, kdyby kandidoval Nývlt :o)…

Mikelo
11. 1. 2023 17:43

Jo, docela sranda.
Loni volili pětidemolici, protože Babiš.
Letos zvolí Babiše, protože pětidemolice.
Že jde o šestidemolici si nikdy nevšimnou.

euout
11. 1. 2023 22:33
Odpovědět  Mikelo

Demokracie je, když 2 blbci přehlasují génia.

Autor
12. 1. 2023 11:03

Souhlasím s Vámi. Konec konců je to to, co zde “občas” plesknu. Jen “opět” dodám, že mi to silně připomíná První republiku a politiku tehdejších vládních stran. Se vším všudy, jen s jedním rozdílem, že tu není vidět žádná konkrétní síla, která by nás z toho mohla vyvést. Takže musíme asi tentokrát spoléhat na to, že to za “nás” udělá někdo jiný … Mezinárodní politika má své zákony a ani tato “evropská čtvrtá, či kolikátá” říše nepřežije příliš dlouho. Zvláště čím víc bude agresivní.