blog

První kuře…

Tedy… první vlaštovka

První kuře… – litterate.cz

Včera večer jsem čirou náhodou šel kolem puštěné televize a co nevidím – reklamu na Kaufland. Nebo možná na Tesco, či Penny. Prostě nějaký ten hytlermarket, který nabízel skvělou, jedinečnou a nepřekonatelnou akci na kuřecí prsní řízky, bratru za dvě stovky. Byl to jen mžik, když jsem se pak snažil tuto excelentní slevu najít na internetu, tak se mi to nepodařilo. Ceny tam byly okolo 170ti korun.

Jde samozřejmě o kuřecí prsní řízky z těch nejlevněji chovaných kuřat. Velká hala do které se na podestýlku vysype 150.000 jednodenních kuřátek a ty tam za necelý měsíc vyrostou do jateční váhy. Každý den se sbírají mrtvolky, ty se prohlédnou a podle diagnózy se do krmiva přisypávají příslušná léčiva a antibiotika. Pak ty vyrostlé brojlery posbírá kuřecí kombajn, odvezou se do masokombinátu, kde je různí roboti a Mongolové nařežou do polystyrenových vaniček. Výsledkem je levné kuře, jen se člověk nesmí eklovat, že to maso je víceméně jalové, vodnaté a je lepší nevědět, co všechno má v sobě.

Nuže přátelé, tyto levné kuřecí řízky, vypiplané za necelých třicet dní, nakrmené a ošetřené tím nejlevnějším způsobem za masivního použití automatizace robotizace a nejmodernějších chovatelských metod, stojí v akci už skoro dvě stovky. Kolikpak asi budou stát kuřecí prsní řízky z kuřat, která žila v ekologickém chovu s výběhem, nechali je žít šest až osm týdnů, aby maso vyzrálo, nervali do nich antibiotika a smířili se s vyššími ztrátami?

To jen, abyste věděli, co doopravdy znamená ekologický chov. A jestli si myslíte, že stačí aby vláda udělala správné nařízení a hned nás ti korporátní oligarchové přestanou okrádat, tak jste naivní. Cena masa je přesně tak vysoká, abyste si ho jinak levněji nepořídili. Jestli znáte nějakou pěknou domácí farmičku s domácím chovem brojlerů a domácími jatkami, kde vám dají kuřecí prsní řízek levněji, tak máte u mě pozvánku na zabijačku.

Kuřecí maso je nejlevnější. Tečka. Protože kuře je pták, má rychlý metabolismus, naprosto úžasnou konverzi krmiva, zároveň to není pětimetrákový kolos a nedokáže vás zabít kopnutím, takže je mnohem levnější a jednodušší ho usmrtit a naporcovat. Kuřátko se zavěsí na lehký (a tím pádem levný) řetěz, a na lince jsou malé pily i malé nože. Jateční linky na bourání kuřecího jsou dneska už skoro bez lidí, protože robotika jde dopředu a nejlépe se uplatní tam, kde děláte deset tisíc stejných úkonů denně na relativně malém těle. Při bourání kuřete je minimum ořezu i odpadu, zpracuje se i separát. Zároveň kuře žije krátce, takže je snazší plánovat výrobu i spotřebu. Metr čtvereční kuřecí haly vám dá za rok mnohem víc masa než metr čtvereční vepřína nebo metr čtvereční výkrmu býků.

Je to jasné ne? Kuře je malé, rychle hotové, snadno se převáží, na kamionu se jich naštosuje na váhu víc než prasat i krav. Kuře je nejlevnější. Zároveň má nejkratší cyklus, takže se na něm jako první projeví cenové trendy. Rozesmátá reklama na prsní řízky za dvě stovky je prvním signálem, jak si tady budeme žít na podzim a v zimě.

Můžeme se zatím utěšovat, že vepřové stojí méně. Ano, zatím. Protože prase žije zhruba devět měsíců. Plecko, které vám dneska prodají v Kauflandu, to se narodilo někdy loni v září, kdy byl svět ještě v pořádku. Tehdy jsem začal pomalu psát o tom, že Čína skupuje světové zásoby potravin, protože asi ví proč. Zpravidla se na prasečí cyklus rovnou nakoupí i krmivo, takže krkovička v obchodě byla vykrmena krmivem, na které se podepsala smlouva ještě před pádem Bohemia energy. (Není to ani rok, co se to stalo).

Pokud jste někdo na hovězí, tak dnešní rib áj stejk se narodil před třemi roky. To se zrovna v Číně objevil covid a Babiš u nás dělal takřka vyrovnaný státní rozpočet. I v tomto případě se zpravidla spolu s telátkem zajistí i smlouva na žrádlo.

Pokud se chcete podívat, jak by vypadaly ceny z ekologického chovu, zajděte na stránky vyhlášeného řezníka Kšány. Tam zjistíte, že ekologická kráva stojí dneska už kolem tisícovky za kilo a ekologické prase kolem pětistovky. Tři vídeňské párečky vám dají za 125,- korun. No nekup to.

Hlavně se ale přidávejte ke kampani za záchranu chudáčků kuřátek, selátek a telátek, která v chovu nesmírně trpí. Celebrity vám to vysvětlí, sociální sítě to rozmáznou, chovatelé budou donuceni to zavřít a z vás budou vegani, protože na ekologičtější maso nebudete mít.

Znovu podotýkám, že prasátka i kravičky kupujete ještě víceméně za staré ceny. Hádejte, jak budou vypadat ty nové.

Ono je to víceméně stejně jedno, protože grýndýly pokračují. Německo snižuje stavy dobytka, Holandsko snižuje stavy dobytka, ba i Dánsko je snižuje. Míň dobytka = vyšší ceny. Už se nemůžu dočkat, až budou mít v hytlermarketu jedinečnou slevu – kuřecí řízky za tři stovky. To je podle mě realita podzimu a zimy. Samozřejmě tato sleva bude za polské kuře vyrostlé v těch nejhorších podmínkách, prorvané antibiotiky horem dolem, nakřehčené vstřikováním vody a se skoro jistou salmonelou. Opravdu kvalitní kuřecí bude minimálně o stovku až dvě dražší.

V příštích týdnech se k živočišné výrobě vrátíme. Právě se totiž sklízí a dělají se nové ceny na krmiva. K tomu dostali naši zemědělci faktury za topení a svícení ve vepřínech. Velké korporace si přirážejí patřičnou marži, vláda vysílá signály a my konečně pochopíme, jak to udělají, aby se pětikoaliční slepenec nerozpadl kvůli rozdílným politickým postojům. Je to jednoduché. Nebudou dělat nic, tím pádem se ani nemají o co hádat. Jak prosté milý Watsone. Blyštivý Péťa na to přišel.

Já mám čtyři prasátka na jatečné váze a na konci srpna se mi narodí nová selátka. Tentokrát si je asi nechám všechny. Tak nějak cítím, že se mi to vyplatí.
https://bit.ly/3zIivB5


pod čarou,….

zralé kuře – už se nepostaví na nohy

sdílet na

128 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pozor
29. 7. 2022 21:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Vždy lepšie takéto kurence ako larvy, červíky, lúčne koníky a podobný hmyz. Bohu žiaľ, je nás na svete každým rokom viac a viac, zdroje tejto Zeme sú skutočne limitované.

30. 7. 2022 01:11
Odpovědět  Pozor

Země by dle “zakázaných studií” s přehledem uživila dvacet aj víc miliard člóvtdů, jenže to by se člověk musel zase začít chovat jako člověk hodný svých sapiens. Schválně si zjistěte kolik milionů tun potravin se ročně vyhodí co odpadky, kolik se spálí co biomasa, kolik se zlikviduje úmyslně v zájmu udržení ceny, nemluvě už o úmyslné devastaci půdy ekoteroristy v zájmu sebevražedného grín dýlu – včetně hrozivě varujícího narušení klimatu větrníky.

Drak
30. 7. 2022 02:19
Odpovědět  Pozor

Píšeš nesmysly.

Albi
30. 7. 2022 09:10
Odpovědět  Drak

Zdá se, že jste nepochopil slovenštinu.
“Vždy lepšie takéto kurence ako larvy, červíky,….” = Vždy jsou lepší ….. NEŽ larvy, …,

Petr
30. 7. 2022 11:44
Odpovědět  Drak

Ani bych neřekl

Ratus
30. 7. 2022 13:20
Odpovědět  Petr

Jako i při mém věku aktivní cyklista můžu potvrdit.Stačí při jízdě v létě otevřít
hubu a čekat……..

30. 7. 2022 06:45
Odpovědět  Pozor

Lepší nemocné kuře než zdravé larvy, luční koníky a podobný hmyz?

IMG_1314.jpg
30. 7. 2022 06:45
Odpovědět  primak

Výběr je značný

IMG_2922a.jpg
Lev Prch
30. 7. 2022 16:02
Odpovědět  primak

Máš pravdu červi jsou dobrý 👍

Pavel
30. 7. 2022 09:09
Odpovědět  Pozor

Plácáš hlouposti.

Gales
30. 7. 2022 09:28
Odpovědět  Pozor

Zdroje jsou.To už říkal Špidla.

jiří
30. 7. 2022 13:54
Odpovědět  Pozor

Ve světle těchto odhalení se nyní i mainstreamoví novináři z renomovaných mezinárodních novin a časopisů ptají, co americká vláda o UFO skutečně ví a co nadále tají. Novináři se ptají, zda vláda stojí za velkým spiknutím s cílem utajit skutečnost, že UFO a mimozemšťané prokazatelně navštěvují Zemi. Navíc si tito novináři nyní konečně kladou otázku, zda „Projekt Manhattan“ na vývoj atomové bomby přilákal zvědavost mimozemšťanů na naši planetu, protože právě on odstartoval v polovině 20. století moderní fenomén UFO.
https://www.matrix-2001.cz/clanek/oficialni-dokumenty-ukazuji-souvislost-mezi-paranormalnimi-jevy-a-ufo-13000

jiří
30. 7. 2022 13:56
Odpovědět  Pozor

Pohov.

sizok
29. 7. 2022 21:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Slyšeli jste někdy pláč zabíjených jehňat a kůzlat?

30. 7. 2022 01:18
Odpovědět  sizok

Jsem vesnickej drn, ale doma, ani u sousedů, nikdy neslyšel. Jen tlumený úder sekery a pak už máti škubala slepici. A prase si nejvejš jen tak udiveně kviklo a za chvíli se pařilo. Zato jsem v JZD slyšel děsivý nářek zvířat když je naháněli na valník, že je odvezou na jatka. Myslím, že to vycítili. Nejvíc naříkali koně, když přišel befel že koně ne, že traktory, a vraždili je ve velkém.

Lev Prch
30. 7. 2022 09:42

Měli bychom se vrátit k lovu mamutů oštěpem po domácku vyrobeným,to by byl fér zápas a zeměkoule by se vyprázdnila i bez očkování na covid

Albi
30. 7. 2022 14:09
Odpovědět  Lev Prch

Mamuty prý nemají už ani v Kauflandu. 🙂

Lev Prch
30. 7. 2022 16:04
Odpovědět  Albi

To máte pravdu,ale kdyby měl člověk v dnešní době žrát jen to,co vypěstuje nebo postaru uloví,ZDECHNE!!!!!A příroda by si oddychla 👍👍👍👍

30. 7. 2022 19:10
Odpovědět  Albi

A co Vietnamci?

Pavel K
30. 7. 2022 09:48

Vycítí. Tak něco se děje na co nejsou zvyklí že. Zabít zvíře ve stresu není dobré, říka se že je pak to maso tuhé. Proto je dobré, když mají jatka výběh a po převozu je tam nechají nějakou dobu z klidnit.

Pavel K
30. 7. 2022 09:44
Odpovědět  sizok

Ono zabít a zabít je nebe a dudy. Když to dělá hovado, tak chudák zvíře. Vadilo mě to u těch kozlat taky. Já je nechával do třech měsíců na maso. My nejsme barbaři. Přišel kámoš, dostalo omráčení ránu a pak jej vykrvil. cca 12 kg masa.

Gales
30. 7. 2022 15:02
Odpovědět  sizok

Nesmí to být halal.

Albi
29. 7. 2022 22:04
Ohodnotit příspěvek :
     

“Opravdu kvalitní kuřecí bude minimálně o stovku až dvě dražší.”
Dražší bude určitě. Otázka ovšem je, bude-li opravdu kvalitní. Protože – jak to poznám?
Levné kvalitní být nemůže, drahé kvalitní být nemusí. Dnes cena nic nezaručuje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
30. 7. 2022 05:08
Odpovědět  Albi

Už ani značka ne.

janle57
29. 7. 2022 22:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Oslavme šampaňským poslední dny,kdy jsme si ještě dali maso,za pár let nad
talířem geneticky upravených umělotin,kterým se bude říkat potraviny,budeme
se slzou v očích vzpomínat jaké to bylo,když jsme si dali tenkrát vepřo-knedlo-zelo,
pokud se těch časů vůbec ještě dožijeme,smutné,ale pravdivé.

Albi
29. 7. 2022 22:44
Odpovědět  janle57

A kdyby jen maso.
Musím konstatovat, že dnes jsou i brambory dost hnusné a to bez rozdílu, jsou-li levné nebo drahé, jak jsem zjistila.

30. 7. 2022 00:29
Odpovědět  Albi

Ještě před třemi roky byli u brambor vyznačené i odrůdy. Dnes už jsou jen brambory. A tečka. No, já si zatím nestěžuji, ale to proto, že v zelenině a ovoci nejsem odkázán na markety. Horší to už je s masem.

Ladislav
30. 7. 2022 05:56
Odpovědět  Albi

A opět, zlatí komunisti, opravdu zlatí! 1metrák brambor za 80,- Kč!

30. 7. 2022 06:52
Odpovědět  Albi

A JéZéďáci měli své záhumenky a tak pro nás městské zbylo víc…

Pavel K
30. 7. 2022 09:52
Odpovědět  Albi

No tak si o tom hezky každý den povídejte až do té doby, kdy to přijmete za zcela normální. Hezká salámovka. Já bych se spíš chtěl bavit co s tím aby tomu tak nebylo. Co vy na to?!!

Autor
30. 7. 2022 10:52
Odpovědět  Pavel K

Lidi naučí hlad. Nikdo s tím nic podstatného dělat jen tak nebude, stačí se podívat po celé EU na zákazníky v obchodech. A teď si představte, že tihle tlustí lidé všeho věku půjdou ve své většině na demonstrace, na barikády … a mladí?
Osobně tomu říkám, vím že je to těžké pochopit naplno, moderní ženský syndrom. Tj. patří sem například takové věci, jako je zvykem , že u soudu vyhrává převážně žena, žena poručí muži co má udělat, a když ne, pak TY!TY! nedám ti! Nebo také, že žena se ani tak nechce líbit svému muži, krom prvního dojmu, jako svým sokyním. Když většina žen něco vede, jejich stylem je poroučet a dost. Žena musí mít to samé, co má ta druhá, ale ne to samé! Je toho mnohem víc.

Pavel K
30. 7. 2022 12:10
Odpovědět  Peter

👍 👍 👍
No a pak ze samého obžérství a malichernosti přišlo potrestání a máme to tuna. 🙋‍♂️

Pavel
30. 7. 2022 09:26
Odpovědět  janle57

Já jsem rád, že mám přes sedmdesátku a jelikož se necítím býti ořezávátkem, tak než takovou společnost a takové žití, tak kdybych se toho měl dožít, tak se raději nechám utratit. Důstojnost je u člověka na prvním místě, jak ji ztratí je absolutní ho- vno. Prozatím na mne ti šmejdi, zemští škůdci řvou, plať dědku předraženou elektřinu, plať předražený plyn, plať předražené potraviny, plať za levárny škůdců zemských, plať za zelený úděl, plať za 60 pohlaví nebo kolik jich k dnešnímu dni je, plať za to, že jsme tě ještě nechali dýchat ta svinstva která rozpouštíme v ovzduší. A my platíme i já. Co mi zbývá, ve stádiu většinových hňupů nic jiného dělat nemůžete. Můžete na ty grázly ukázat prstem

Pavel
30. 7. 2022 09:37
Odpovědět  Pavel

Můžete říci, nechte grázlové vládnout slušné lidi. Oni se vám ale vysmějí, oni mají moc, oni si všechny represivní složky již připravili k obrazu svému. Oni nemají svědomí, z nacistických vrahů začnou dělat obětní beránky a touto tezí krmí mozky mladých lidí. Ty, co nás skutečně zachránili před nacistickým morem a vyhlazením špiní a pomlouvají. Co je to za druh zbabělého tvora tento současný homo- sapiens. Nikdo není schopen řádně toto zlo identifikovat, alespoň zde na západě ne. Zde se strachuje o svůj život i každý 80 letý stařeček a proto to zde mohou tak ovládat. Žití v takové žumpě a marasmu je ale pouhé přežívání, všichni to víme. Vy-srat se na nějaké kuřecí nebo vepřové.

Pavel
30. 7. 2022 09:50
Odpovědět  Pavel

Likvidují naši lidskou důstojnost, kterou jsme všichni dostali při svém zrození do kolébky. Titi grázlové tohoto kalibru mohou provádět tyto věci, protože jim to většina dovolí, většina, která přestala myslet, která ztratila pud sebezáchovy a šestý smysl. A v takové zdegenerované společnosti přežívat a ještě olizovat zadky svých věznitelů může pouze zbabělec. Vzpomeňme si co nám určití lidé dělali před rokem, v rámci píchací akce sajrajt. Kdo se bude zodpovídat a kdo vrátí lidem důstojnost, kterou jim vzali. Nikdo, tak přesně to v této zemi a na celém západu vypadá. Za této situace, pokud se ještě zhorší, pobyt v tomto zařízení jménem planeta je zbytečný. A kur- va grázlové, naser- te si.

Albi
30. 7. 2022 10:32
Odpovědět  Pavel

Napsala bych přesně totéž, kdybych to tak napsat uměla. Včetně toho “utracení”, protože na konec života mám úplně jiný názor než oficiální medicínská doktrína a současná pokrytecká společnost.

Pavel K
30. 7. 2022 12:12
Odpovědět  Albi

Smrt je součástí života. Je milosrdná.

Albi
30. 7. 2022 14:16
Odpovědět  Pavel K

Pokud tě lékaři a společnost nenutí umírat co nejdéle. Jak napsal někdo, jehož jméno si už nepamatuji: “Smrt není zlá, zlé je umírání”.

Lékořice
30. 7. 2022 16:01
Odpovědět  Albi

Autorem byl Jiří Wolker.

Albi
30. 7. 2022 19:33
Odpovědět  Lékořice

Díky za doplnění.

30. 7. 2022 18:13
Odpovědět  Albi

A kór pod širákem o hladu a v zimě. Chtělo by to aspoň tak -40, to je prej rychlý.

30. 7. 2022 18:28
Odpovědět  Pavel K

Ňák neveselo tady. Chtělo nějaký to něco laskavýho. Jo, už to mám.

Zvonek. Paní Panová se zvedne a jde otevřít. A tam její milovanej Petr celej od krve, bez oka a bez ruky.
“Ježíšmarjáááá, co se ti stalo?” vyděsí se žínka.
“Ále, vsadil jsem se s Trtalem o ruku, že mi nevyšťouchne voko.

Pijack
30. 7. 2022 18:39

A vsadil by ses, kdybych ti řekl, že si vykousnu své vlastní oko? 🙂
Prohrál bys. Vysadil bych si zubní protézu a kousl bych se s ní do oka :-))

30. 7. 2022 19:07
Odpovědět  Pijack

Tak to máš sichr oko jako měl u nás Procházka. Seděli jsme v knajpě a jemu už docházely prachy. Tak šel k nám ke stolu a že se s náma s každým vsadí o bůra, že nejmíň půlka těch Ingstaváků vedle u stolu se do minuty zeblije. My věděli že je to zas nějaká kulišárna, ale byli jsme zvědavý co zas vykoumal, tak jsme se vsadili.
No a on vzal moje nedopitý pivo, pacholek daremná, šel vedle ke stolu, to pivo dal doprostřed stolu, řek: “Kluci, koukejte”, vyšťouchnul si skleněný oko, vzal ho mezi palec a ukazováček, a zvolna, aby ho každej viděl, tu ruku natáh a oko hodil do toho piva. Pak zalovil v hubě a ještě tam přihodil klapačky. Sázku vyhrál. Můj první povojnovej zážitek “U Carů”.

Pijack
30. 7. 2022 19:23

🙂 Já už to za svůj život ani nepočítám 🙂

30. 7. 2022 19:55
Odpovědět  Pavel

SOUHLAS!

Pavel K
30. 7. 2022 09:59
Odpovědět  Pavel

A co kdyby jsme Pavle na ně vystrčili ty naše chlupatý otvory do duše.
Nevím jak to máš nastavený ty, ale když na mě někdo naběhne, že JÁ muším, tak se ti ve mě něco šprajcne a just NE!! Neexistuje na světě nikdo, kdo by mě poručil, že já musím. Musím jen zemřít. Ani Vašík od Klasů by mě to neporučil.

Pavel
30. 7. 2022 11:30
Odpovědět  Pavel K

Pavle, máš pravdu, s těmi chlupatými otvory do duše by to šlo uskutečnit. Jinak to mám úplně přesně jako ty, když řeknu ne a šprajcnu se, tak i kdyby čert na koze jezdil, já neustoupím. Ve mně je to taky tak nastaveno. Prostě nas- rat.

Pavel K
30. 7. 2022 12:14
Odpovědět  Pavel

Jsem ve znamení Berana a celkem, když se nad sebou “občas” zamyslím tak to sedí tutifruti.

zdena
29. 7. 2022 22:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady je to jak někde U Brekálka ubrečenýho….

30. 7. 2022 00:29
Odpovědět  zdena

A takhle tady žijem…

zdena
29. 7. 2022 22:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Ve Francii stojí nejlacinější kuře 6 euro (5,95). čili asi 150 korun. Farmářské kuře stojí asi 17 euro, což je skoro třikrát tolik…. a stojí tak už hezkých pár let a nic se zatím nezměnilo. Prostě se české ceny blíží těm evropským. Teď ještě přiblížit ty platy…… 🙁

Ratus
30. 7. 2022 13:35
Odpovědět  zdena

Začátkem července jsem byl v Rakousku ve Steyru.Jdu do Billy nejlevnější sýr a uzeniny nešly
po 10eur za kilo.Nojo Billa,řeknu si a jdu do Penny a just to samé a stejně tak Lidl,který nám
byl vždy záchranou na cestách po Italii a Francii.Zdražuje se všude.

Autor
29. 7. 2022 23:13
Ohodnotit příspěvek :
     

No tak ať si to domácí maso autor užije. Protože základem všech těch věcí a záležitostí je také již schválený (!) zákaz jakéhokoliv chovu domácích zvířat na jídlo!! Byl jenom na čas odložen(max. do r 2027). A týká se jak prasat, domácího ptactva, králíků, koz, zkrátka všeho. A jsou náznaky, že dozor bude důsledný, horší než za Protektorátu. V minulosti lidé mohli doma něco odchovat, či si vypěstovat, aby se uživili. A bude nepochybně zákaz na domácí pěstování ovoce a zeleniny. Prostě přírodu nelze oklamat jen tak beztrestně.
Ale myslím, že po období skutečně krušném, především kvůli cenám energií a potravin, nastane to, co se mnoha lidem nebude líbit. Bude se muset znova doopravdy makat. Jenže tentokrát nebudou žádné kolonie, které by dodávaly suroviny pro rozvoj Evropy. Ostatně čím by chtěla Evropa platit? Průmysl si ničí, stejně jako zemědělství i vědu, moc surovin tu není a tak nezbude, než se vydat cestou znova zemědělskou. Protože v podstatě tu nic jiného nezbude. Jak říkám, NWO se nakonec nepodaří, ale škody které napáchá už jen to, co tu je, se budou odstraňovat dlouho. Je tu ještě jedna šance. Evropa se může stát vyhlášeným turistickým rájem, aby lidé z celého zbytku světa viděli, jak dopadli bývalí kolonisté. Tím, co se tu stalo po r. 1989, jsme se spolehlivě zařadili do této “formace” a mnozí z toho tady profitovali. A navíc si přidejte nemoci po očkování atd.
Klidně se může stát, že nastane i emigrace imigrantů.

Albi
30. 7. 2022 00:32
Odpovědět  Peter

Čím to může být, že takovéhle katastrofické scénáře vypadají tak důvěryhodně, zatímco ty optimistické – např. že úsporou 15% plynu ročně dosáhneme naprosté soběstačnosti ve všem a ještě ke všemu porazíme Putina a osvobodíme Ukrajinu, jsou čiré sci-fi?

Pavel
30. 7. 2022 09:59
Odpovědět  Albi

Protože absolutní vypatlanci na celém západě se dostali k moci. Aspen institut stvořil skutečně duševní trosky a na nich je teď postaven západní svět, takže takhle to je.

Autor
30. 7. 2022 10:36
Odpovědět  Albi

To není scénář, to je jen popis. To je myslím ten hlavní rozdíl. Bohužel.
Jediné,co se nevešlo do příspěvku je školství. Protožejak školáci, tak především rodiče vytvářejí armádu absoloventů nepotřebných směrů. Čína měla tzv. literární zkoušky, které určovaly, jestli student po úspěšné zkoušce se může ucházet o místo ve státní službě? Jenže nakonec později to bylo čisté memorování nazpamět tlustých svazků a Čína se pak po asi sto let potýkala s problémem, co s tolika nezaměstnanými “vědci”. K ničemu se nehodili a nic, než “vědu” dělat nechtěli. A “naše” školství vytváří podobné “vědce”. Přitom ze začátku to v Číně bylo jinak, hodnotil se styl, jak literární, tak písmo. A ne “paměť”.

Kamil
30. 7. 2022 00:39
Odpovědět  Peter

Stačí se jen podívat, jak makali lidi z jen pár generací zpátky. Klidně ještě sedmdesátá léta minulého století. A to teďka nemluvím o něčem jako je zaměstnání. Většina místních domů byla kopána pomocí lopat, beton se míchal na plechu, dělali to lidi, co tam potom žili. Tak samo akce Z, kdy většina kulturních domů, hasičských nádrží, dětských hřišť v obcích bylo postaveno normálními obyvateli. A to nemluvím o dobách dávno minulých, kdy lidé opravdu makali na polích od rána do večera, děcka přišla ze školy a místo učení na pole obdělávat.

Kamil
30. 7. 2022 00:39
Odpovědět  Kamil

Dneska lidi mluví o tom, co by se mělo udělat, ale v žádném případě nejsou ani ochotní začít opravdu něco dělat. Nejlépe pasivní příjem, renta. Pracovat tak do 35, pak cestovat po světě a užívat si. Na všechno si někoho najmout.

Bude to sranda to pozorovat, až bude nutné zase pracovat.

Pavel K
30. 7. 2022 10:08
Odpovědět  Kamil

👍 👍 👍 👍
Ano chtěli by jen cestovat a užívat si života, jak furt mládež propaguje. Móresy ze Západu nic víc. Západ dojel a za chvilku dojedeme i MY.

All
30. 7. 2022 12:13
Odpovědět  Kamil

Tak,spěje se ke konci tohoto systému a většině čummobilů vůbec nic nedochází.Ti,co se rychle naučí pracovat a sbírat zkušenosti přežijí,ostatní pojdou hlady a taky se mezi sebou pozabíjí.

30. 7. 2022 06:50
Odpovědět  Kamil

Ale v Praze se na akce Z nechodilo. Jak mohlo, když se muselo už v pátek na chatu.
A Akce Z byla přece jen pro komunisty, ne pro nás, že…

All
30. 7. 2022 12:16
Odpovědět  primak

Tam panovala vychcanost a vyčůranost a pracovali tam na ně ostatní z celého československa.A tak i dnes je to místo zrady a lumpáren a kolaborantů.Je mi líto poctivých,normálních lidí v Praze.

30. 7. 2022 12:30
Odpovědět  primak

Si zjistěte, kdo vybudoval tramvajovou trať na Petřiny.

Pavel K
30. 7. 2022 13:07

Muklové?

Pavel K
30. 7. 2022 13:12
Odpovědět  primak

Ono to na vsích chodilo trochen jinak, když jsme to tam chtěli mít, tak jsme si to museli udělat sami. Já byl mlád tenkráte, mě v tu dobu zajímalo jiné téma, bo mě furt hučelo v uších. 🤣🤣😇

30. 7. 2022 19:15
Odpovědět  Pavel K

Promnutí nepomohlo?

Pavel K
30. 7. 2022 20:00

To taky, ale přece se někdy zadařilo rozhodit sítě. 🤣🤣🤣

Lubek
30. 7. 2022 10:10
Odpovědět  Kamil

Zaťa mám cudzinca, žijú s dcérou v Nemecku. Hoci pracuje v IT, takmer druhý rok nebol v práci, iba HomeOffice. Už veľa krát som mu povedal, že taký socializmus, aký majú v Nemecku nám v ČSSR iba sľubovali. V ČSSR sa, projektovalo, plánovalo, kontrolovalo a oproti súčasnosti aj zodpovedalo. Teraz? Napríklad. Tunel obchádzajúci Strečno, asi najproblémovejšie miesto dopravy niekto “vytuneloval”. Kto? Nikto. Koho zatvorili? Nikoho. Ani do basy, nie že do gulagu. Cesta popod Strečno je celkom horror, no ešte začali opravovať most v Žiline. Nevadí, od socíku treba čo to opraviť, je náhradná trasa Zázrivá-Terchová. Neskúšajte! Rozkopaná na 5-tich miestach. A to máme ministerstvo, VUC, muc a ..chaos

[Trol-1] Tonda11
30. 7. 2022 10:11
Odpovědět  Kamil

Akce Z pamatuji, ale že by se lidi běžně v práci predřeli, to těžko. Proto taky řada lidí se slzou v oku vzpomíná na komáry.

Pavel K
30. 7. 2022 10:24
Odpovědět  [Trol-1] Tonda11

Ano jak kde, to je pravda. Byly pozice kde se dotyčný celý den škrabal na koulích. Ale většina makala, jinak co by tu už třicet let úspěšně rozkrádali?!! No právě mladý pane tu práci lidí z akcích Z.
No a koneckonců zrovna jedna akce Z úspěšně probíhá.

JanKrbec
30. 7. 2022 11:42
Odpovědět  Pavel K

Akorát ta dnešní akce Z jsou vlastně dvě Z přes sebe, jen nechtěli svastiku použít tak okatě.

Pavel K
30. 7. 2022 12:17
Odpovědět  JanKrbec

Hezký den, touché, věděl jsem že se chytí štika. 🤣🤣🙋‍♂️

Albi
30. 7. 2022 14:24
Odpovědět  Pavel K

Štika? nebo spíš línej kapr? Línej myslet, shánět informace z více pramenů.ověřovat si je.

Lékořice
30. 7. 2022 16:08
Odpovědět  Albi

Já ho odhaduji na fanatika.

All
30. 7. 2022 12:21
Odpovědět  [Trol-1] Tonda11

Za socialismu jsem se nadřel až až.A co z toho vzešlo ? Všechno nám ukradli,rozebrali,zničili.Vše,na co jsme tvrdě dělali nám šlohli a taky za ůplatu navalili sviním ze západních zemí a dokonce i Vatikán dostal tučný desátek. Už aby konečně rusové vyčistili Oděsu i tu prokletou zavšivenou Prahu.

Pavel K
30. 7. 2022 12:59
Odpovědět  All

👍 👍 👍

30. 7. 2022 19:41
Odpovědět  [Trol-1] Tonda11

Asi jak kde. Kde líní lemplové čumící z okna do blba – nebo do zrcadla, vyšlo to nastejno -, tak to taky podle toho vypadalo. Školka – velká, nejsme nějaká malá prd-del – 2,5 km chodníků, hasičárna, vybetonování rybníku, dvě čekárny, prodejna Jednoty plus krčma Jednoty, tělocvična a zahradní divadlo. A od té doby po dnes se u nás už nic co by sloužilo lidem nepostavilo! Stavěli jsme to pro sebe, ne pro komáry! A jo, vzpomínám “se slzou v oku”. Na ty fajn lidi, co už mezi námi nejsou. Co věděli, že to dělají pro sebe a své děti. Co i tuhý antikomáři – můj případ, ale i tak u nás bylo komárů málo – věděli, že to nestaví pro komáry. Jen líným žvanilům vašeho kalibru to nedocvaklo.

30. 7. 2022 19:50

Jo, a všechno to slouží podnes. Protože poctivá práce pro budoucnost dělaná s láskou. A vůbec. sbalte si svých 11 IQ bodů, dejte se dohromady s Lucky 12, to už budete mít dohromady 23 IQ bodů, a táhněte z diskuze dělat taiwanci mluvčího. To byste ještě tak, račte prominout, při vašem vzdělání mohli zvládnout.

Pavel
30. 7. 2022 09:55
Odpovědět  Peter

Peter, výborně zhodnoceno, není co dodat.

Drak
30. 7. 2022 02:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Co si tady stěžujete? Tohle všechno svinstvo dělají politici. Popadněme cepy, vidle, násady od krumpáčů a žeňme je svinským krokem, nejen z funkcí , ale i z republiky !!!

Ladislav
30. 7. 2022 06:01
Odpovědět  Drak

Vycinkaný Práglovcama báječný, skvělý kapitalismus! Zlatý socialismus, opravdu zlatý! 20 korun bůček a nikdo nechtěl! Kilo třešní, nikdo nechtěl! V každé zahradě strom! Dnes? Hnus kde se podíváš!

PENNYS
30. 7. 2022 08:09
Odpovědět  Ladislav

Nepořtebuje žádný komentář

Editor
30. 7. 2022 09:32
Odpovědět  Ladislav

cinkalo se v Brně, cinkalo se v Plzni, cinkalo se v Bratislavě a mnoha dalších městech. Dost by mě zajímalo, na čem by si podobní ukřivdění léčili svůj minderwertikeitskomplex, kdyby ta zatracená Praha neexistovala. A přitom se všichni tací do Prahy snaží mermomocí dostal, protože v Praze je blaze.

Pavel K
30. 7. 2022 10:17
Odpovědět  scipio

Tak je to už město že? Spousta anonymity, kde se dá ledacos zakamuflovat. Je to především ráj buzerantů a všelijakých úchylů, to není nic tajného. Tady bych viděl ten zájem o Prahu.

Ladislav
30. 7. 2022 11:51
Odpovědět  scipio

Jo jo, v Praglu bylo blaze i v tom roce 39, když se tam hajlovalo! Tam ten každý bordel VŽY začíná!

Ladislav
30. 7. 2022 11:47
Odpovědět  Ladislav

Kilo třešní za 1Kč….zapoměl dopsat.

Lev Prch
30. 7. 2022 11:56
Odpovědět  Ladislav

Za blbost se platí,a my za ní zaplatíme likvidací národa 👎

30. 7. 2022 12:34
Odpovědět  Ladislav

Bůček 18. Kližka taktéž.

Pavel K
30. 7. 2022 13:05

…a o pouti tááááákováhle rychlokvaška za korunu. Žlutá limoška s porcelánovým uzávěrem za padesát haléřů.

30. 7. 2022 20:04
Odpovědět  Pavel K

A dobrá. Doteď mám její chuť na jazyku. A Eskimo za padika, Míša za kačku.

Pavel K
30. 7. 2022 20:21

Ano za pade eskimo v modrém voskovém papírku. 👍👍🙋‍♂️

[Trol-1] Antonin
30. 7. 2022 13:19

Máte pravdu, akorát, že průměrný plat je dnes cca 16x vyšší. Řada věcí tedy reálně dražších není. Nehledě na některé věci, např. elektroniku. Myslím, že to bylo 1986, co jsme kupovali barevnou telku Orava za cca 15 tisíc. Ve výše uvedeném poměru jich za to dnes máte mnohonásobek. Některé služby jsou však dražší. Taky voda…

Pavel K
30. 7. 2022 15:27
Odpovědět  [Trol-1] Antonin

Především se žilo skroměji a neplatilo se spousta “zbytečných” píččoovyyn. Jako telefon, Net, xxx různých půjček, auta a atd atd. No kdo měl + – okolo 75 auto, telefon a spoustu jiných přebytečných věcí doma. No ale sem nás nosatí právě chtěli dostat, konzum a zase konzum. Zadlužit se zkrachovat a exekuce sebrat.

Lev Prch
30. 7. 2022 16:09
Odpovědět  [Trol-1] Antonin

Jenže maso bylo maso a chleba chlebem.Ty Samonelou plněný sračky od Pšonka by měla doživotně žrát jen pětikolka a její voliči 🤮

30. 7. 2022 20:09
Odpovědět  Lev Prch

Přesně tak!

Pavel
30. 7. 2022 17:02
Odpovědět  [Trol-1] Antonin

Pane, vodné stočné ve své družstevním bytu jsem platil 9 Kč zálohu za měsíc. Nemá cenu vyjmenovávat vám další položky. Telkou bych se neumyl. 1 GJ tepla byl účtován za 27 Kč. Dnes je to běžně 600 Kč a více. Takže nemluvte nesmysly, lidé topili a ani nezavírali radiátory, raději otevřeli okno. Z Ruska bylo vše za absolutní hubičku, protože RVHP fachčilo a na dělnické práci se nepřiživovalo tolik vychcaných, prodejných a zrádných kure- vníků. Kdo měl výdělky ke 3 tisícovkám tak si žil velmi dobře. Možná nejezdil na Mallorcu, ale doma bylo vše levné. Když jsem byl s kamarády na výběrové 7 denní dovolené v Rožnově, tak jsme platili 120 Kč sakumprásk i se zaplacenou jednou cestou.

Pavel
30. 7. 2022 17:10
Odpovědět  Pavel

A elektřinou za těch pár šupů jsme si mohli svítit i do okna do duše a plynem vařit i šutry, a ony by někdy změkly a já bych to na platbě ani téměř nepoznal. Oslavujte si ten svůj globalistický plutokratický ksindl jak chcete, ale já jsem byl dělník a vím jak se mi žilo. A s telkou, dovolenou v úchvatné západní Evropě se zde neprste, viděl jsem mnoho filmů a vím jak žila v 60 a70 letech ta tzv. buržousty nazývaná spodina v USA a Evropě. Tak by jste určitě žít nechtěl. Sen o zlatém kapitalistickém teleti vám ale nebourám. Tak tedy pěkný den

Albi
30. 7. 2022 19:52
Odpovědět  Pavel

Pak se ještě nabízí otázka: “Kolikrát do roka kupujeme TV, kolikrát chleba nebo brambory”?

30. 7. 2022 20:18
Odpovědět  Pavel

Já do té debaty nešel, nemělo to fazonu. Nepodrýval, myslel to asi vážně, akorát ty platy zapomněl přepočítávat na ostatní věci, jako nájem, plyn, voda, elektřina, jízdné – nemluvě už o dopravní dostupnosti – cena letního tábora, boty, oblečení atd. atd, a také zapomněl, že elektroniky se nenažere. Ať se těmi bábovičkami ještě chvíli potěší, než mu je soukmenovci rozkopou.

Pavel
31. 7. 2022 08:43

Přesně tak Vale, já byl celý život dělník, ve straně jsem nebyl, mrmlal jsem jako všichni, to bylo řevu za každou pytlovinu, ale jedno vím jistě, že socialismus se o lidi staral, možná o některé až přespříliš a ti mu to parchanti v 89 vrátili. Rozkradli, rozebrali a zničili vše, co tu bylo, banda zparchantělá.

Lev Prch
30. 7. 2022 16:07

A maso z výseku ještě levnější a 2x kontrolované.

30. 7. 2022 20:21
Odpovědět  Lev Prch

Nebo polotovary. Kvalitní, chutné… Také jsem od té doby neměl plněné papriky. Sice je umím udělat, ale moc sr-aní.

PENNYS
30. 7. 2022 08:07
Odpovědět  Drak

Každá západní vláda se nejdříve pojistí vojsko a policii aby je chránila před “voliči”!!!????

Proto se nesmíme divit ničemu ,co se děje v tomto mizerném státě,hodně občanu si rozmyslí jít do ulic protestovat,že si policie nakoupila drahé auta?? Národ se musí dle pětikolky buzerovat trestat, srazit sebevědomí, ovcím ,se bez problému dobře vládne!

Demonstrace proti perfektně vycvičené policii , armádě, kteří jsou proti BEZBRANNÝM demonstrantum,Super OZBROJENI- nemá smysl!!! Dnes se musí demonstrovat UPLNĚ JINAK!

S cepy, vidle, násady od krumpáču?” všicijsme v π- ČI”

Albi
30. 7. 2022 09:20
Odpovědět  PENNYS

Tak my jsme si armádu úspěšně zlikvidovali a přesto se vláda cítí naprosto bezpečně.
Aspoň nikde nevidím jedinou známku jejího strachu. Naopak vymýšlí blbiny jak na běžícím pásu, drze je prezentuje jako vynikající plán do budoucna a řada lidí jí to ještě “žere”.

Pavel
30. 7. 2022 10:12
Odpovědět  PENNYS

Demonstrace by pomohly, ale musely by do ulic vyjít statisíce lidí. Jelikož se ale většina bojí o svůj připosraný život i kdyby byl sebeubožejší, potom mají všichni ti grázlové situaci zjednodušenou. Duševně vyprázdněné a nemyslící generace, to je ten problém, který tu nastal. Děcka si již tento systém vychoval k obrazu svému. Ale proboha vždyť je nás tady 2.5 milionů důchodců, tito kmeti obou pohlaví by přece měli mít v sobě důstojnost a schopnost rozeznat zlo. Tak do prde- le to už jim zakrněly mozkovny, že nevidí co tu s nimi provádí? Od mladých nic neočekávám, ti jsou out, ale proboha staří kozáci, to jste fakt již hluší a slepí?

PENNYS
30. 7. 2022 11:45
Odpovědět  Pavel

1000% souhlas “DEMONSTRACÍ BY SE MUSELO ZUČASTNIT “STATISÍCE” A VÍCE, JINAK DEMONSTRACE NIC NEVYŘEŠÍ.

Pavel K
30. 7. 2022 12:19
Odpovědět  PENNYS

👍 👍 👍 👍

Zmatený
30. 7. 2022 14:32
Odpovědět  PENNYS

Demonstrace? Blbost! Jedině generální stávka. Všude! Stačilo by pár dní a je po ptákách! Ale k tomu se tupý Lumík nikdy neodhodlá…

[Trol-1] Tonda11
30. 7. 2022 10:14
Odpovědět  PENNYS

Tak to dělá především každá totalitní vláda. Všude na světě.

All
30. 7. 2022 12:31
Odpovědět  Drak

Tak.Absolutní lenoši,paraziti a příživníci vždy byli a jsou politici.Dokonce ti dnešní jde přirovnat pouze k satanistickým spolkům,těm nejhorším,co mordují a zabíjejí.Kalousek začal vraždit pomocí exekutorů ( 3.500 sebevražd ročně) a fialovci vraždí už přímo zbraněmi zatím na cizím ůzemí, ale ….podle not fašounů z EU chystá i tady Sodomu-Gomoru,kretén jeden bezmozek-hmyz.

Gales
30. 7. 2022 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Já mám čtyři prasátka na jatečné váze a na konci srpna se mi narodí nová selátka…. – A kdyby bylo málo,tak zajdi do perlamentu. Tam je prasat dost a v jateční váze.

Pavel K
30. 7. 2022 10:19
Odpovědět  Gales

Ale to se žrát nedá, to je smradlavé.

Gales
30. 7. 2022 09:34
Ohodnotit příspěvek :
     

To máte za trest že nevolíte komunisty.

JanKrbec
30. 7. 2022 11:46
Odpovědět  Gales

Tak proto to plakání po socíku. Komáry sice volí málo lidí, neboť většina důchodců přešla k ANO a SPD, přesto jsou komáři rozlezlí po všech stranách. Ale neplakejte, oba hlavní kandidáti na prezidenta jsou komáři 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
30. 7. 2022 17:23
Odpovědět  JanKrbec

Ti lidé volí Ano proto, že jsou připosraní strachy co by řekli sousedi jejich volbě. Jeden se bojí druhého a naopak. S těmito důchodci lze zacházet jako s malými dětmi, tito chytrolíni, co to tady řídí, ví moc dobře jak si je namazat na chleba. Mně bohatě stačil jeden ten chytrolín co nás staré poslal koukat se na telenovely a kupovat ve slevách v germánských supermarketech. Přitom tito a jim podobní lidé tady nesahají nikomu ani po kotníky.

30. 7. 2022 20:28
Odpovědět  JanKrbec

Kam potom s bývalými antikomáry – kterého komáři za to anti zašili – jako jsem já, takto volič SPD, lobující za doktora Skálu na post prezidenta? Kam s Lenkou Procházkou? Hele Krbče, nechte si ty svý plky až půjdete světem, ju? Smrdíte mi parazitismem i skrz displej.

Aleš
30. 7. 2022 09:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Takže bolsevikovo zemědělství bylo lepší?
Kde udělali soudruzi eurohujeri a havlofasisti chybu?

Ladislav
30. 7. 2022 11:55
Odpovědět  Aleš

100% bylo lepší a nejen v zemědělství! Školství luxusní zdravotnictví luxusní, věda, průmysl ve všem samostatní a na úrovni!

[Trol-1] Toník
30. 7. 2022 14:37
Odpovědět  Ladislav

Tak v rámci východního bloku jsme skutečně byli na špici. Kdyby nám komančové, byť už s jinou politickou nálepkou nevládli i po 1989 a všechno zde nerozkradli, Klausové, Zemanové…, a týpci typu Koženého, Babiše, Kellnera ad. toho nevyužili, mohli jsme dnes na tom být lépe.

30. 7. 2022 20:31
Odpovědět  [Trol-1] Toník

Na světové špici, ne v rámci východního bloku !!!

All
30. 7. 2022 18:04
Odpovědět  Ladislav

Přesně tak.Dnešní vymyté mozky jen tupě čučí a myslí sí,že se vše vrátí do normálu,do ,,ráje kapitalismu”a nechtějí vidět jeho Jen Násilí a Rozkradání. OMYL ! Vše se mění a vše bude jinak,díky Rusku a to je dobře.

All
30. 7. 2022 17:58
Odpovědět  Aleš

Už jen to,že se střídaly více plodiny (7-8 honebních postupů),hluboká orba s podmítkou likvidovala plevele s omezením chemie.Zemědělství bylo rozvinuté,měli jsme své výzkumné ůstavy a šlechtitelské stanice.A hlavně byli jsme v potravinách soběstační.Dnes se půda ničí,jen to fičí a místo orby několikanásobná chemie.

Lubek
30. 7. 2022 10:24
Ohodnotit příspěvek :
     

9 mesiacov pre prasa sa mi vidí priveľa. Mám info, že to zvládajú za tri. Deväť mesiacov to trvalo mame, ktorá kŕmila prasa žihľavou, burgyňou, varenými zemiakmi zaprášenými zmesou šrotu. Mávalo po 9 mesiacoch už jatočnú váhu cca 100kg. Veľkopriemysel určite svinky nekŕmi žihľavou.
A zabiť kuru je tiež dosť drsné. Ak ju iba podrežete, dosť dlho sa trápi, kým vykrváca. Ak jej odseknete hlavu, tiež sa ešte dlho metá. Nedá sa hneď šklbať. Mám odskúšané. chovám 6sliepok a kohúta. Vo firme vešajú sliepky za paprče na háky pri modrom svetle. Modré svetlo vtáky ukľudňuje, uspáva, ale aj tak je to drsná práca. Pobíjanie sviniek elektrinou, či hoviadka v rotačnom valci ani nehovorím. Ale svet je vymanipulovaný do spotreby, bez súvislostí. Mlieko sa získava podľa detí v …obchodnom dome. Práca v maštali či dojárni je poriadna práca, iná než Excel, mobil a služobné auto. A ovečky, symbolické, bielučké, krásne, malebné? Radšej nechoďte bližšie k stádu. Prídete o mylné predstavy. Ale ktože by im kopýtka ošetroval v tejto dobe? Čistil od hnoja? Separoval pri chorobách. Život nie je rozprávka a ježko určite nenosí na ostnňoch jabĺčka a hrušky. …ale žiť “sa” chce.

30. 7. 2022 10:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Uvědomme si několik základních skutečností. Podle odborníků by země dokázala bez problémů uživit 20 miliard lidí. Podle demografických odborníků by měl počet obyvatel stoupat na 13 miliard a pak se má populační křivka zastavit. Je tu ovšem několik ale…
Nesměli bychom mít různé Gatese, Sorose, Buffetty, ale i Babiše, Komárky, Kolomajské, Zelenské a jiné podobné zloděje. Aby každý jeden z nich mohl získat další miliardu, musí dalších 10 miliónů lidí zchudnout. To je zákon kapitalismu.
Nesměli bychom mít EU, USA, OSN, WHO a tisíce politických neziskovek, ve kterých jsou milióny darmožroutů – velmi nadstandardně placených.
Nesměli bychom mít ekoteroristy, kteří nám výnosnou zemědělskou půdu “svými skvělými nápady” proměňují na produkci biopaliv, solární farmy, větrné farmy a další podobné “užitečnosti”.
Nesměli bychom mít politiky, kteří vyhodí 30 miliard na kotlíkové dotace pro plynofikaci, aby následně všem kotlíkářům řekli, že plyn bude jen někdy a za přiměřenou cenu (asi 20x vyšší) – tedy pro průměrného občana EU v podstatě obtížně dostupný, případně aby si lidé místo topení navlékli doma 3-4 svetry.
Nesměli bychom mít politiky, kteří místo výuky obyvatel rozvojových zemí v zemědělské produkci odešlou dvě letadla s obilím do dané země a pak se u toho nechají fotografovat jací jsou skvělí.
Kdysi byl obilnicí Evropy Egypt, že? Kdysi chtěli komunisté poručit větru dešti, dnes chce to samé EU.

Pijack
30. 7. 2022 14:18
Odpovědět  pavelpe

Nemáte pravdu. Zeměkoule nikoho neživí, neživila a nikdy živit nebude. Ti lidé se musí naučit živit sami sebe. Zeměkoule je jenom prostor, nic víc. Příkladem je Afrika, kde 99% negrů nechce pracovat, tedy se živit vlastním umem a námahou. Buď kradou a nebo žebrají a nechávají se živit humanitárními spolky. Zeměkouli do toho nezatahujte. Těch 20 mld lidí ovšem přírodu zcela zdevastuje. Naučte negry a čmoudy pracovat a bude vše v pořádku. Pak se ani rozmnožovat nebudeme. A inflace je též indikátor toho, koho vlastně živíme. Jsou jich miliardy a Česko k tomu přispívá velkým dílem. proto je u nás drahota, i když umíme vyrobit jídla dost.

31. 7. 2022 09:11
Odpovědět  Pijack

Škoda, že tam ti čmoudi nemaj pracovité Čechy – nebo jiné bílé machry – aby jim to tam trochu zúrodnili, třeba záhumenky na brambory?

Semi-desert-south-africa.jpg
31. 7. 2022 09:14
Odpovědět  primak

A písku tam maj taky dost a žádný autobáhny nestavěj (tak dobře a rychle jako U Nás)

Desert.jpg