blog

P.C.Roberts: Armagedon je blíž, než si myslíte

                                   

Svět čelí katastrofě a neví o tom. Po léta jsem spolu se Stephenem Cohenen, dokud ještě žil, upozorňoval, že protiruské  provokace Washingtonu, včetně těch, vedených jeho loutkovými státy z NATO, jsou scestné a protiproduktivní. Dokonce ještě před pádem Sovětského svazu byl Chruščov otevřen myšlence o tom, že Sovětský svaz by se mohl stát spolupracujícím členem Západu. Ruští lidé měli k Západu příznivý vztah a těšili se na začlenění Ruska do západního světa.

Vláda Reagana a jeho následovníka Bushe st. vzali tuto myšlenku za svou. Bushův ministr zahraničí Jim Baker slíbil, že NATO se blíže k sovětským hranicím nepohne, pokud Gorbačov bude souhlasit se sjednocením Německa, které bude představovat předstupeň nastolení svobody ve východoevropské části sovětského impéria.

Clintonův režim pod tlakem neokonzervativců americký slib nedodržel s vysvětlením, že šlo jen o slib ústní, nikoli písemný – a proto neplatný. A nejenže svrhl vládu Jugoslávie a rozdrobil tuto zemi na kousky, ale jednu historickou část Srbska předal do rukou muslimů a posunul tak NATO blíž k hranicím Ruska. V době rozpadu SSSR v r. 1991 bylo Rusko příliš slabé na to, aby s tímto vývojem cokoli učinilo, protože Jelcinova vláda byla pouhou washingtonskou loutkou.

Na mnichovské bezpečnostní konferenci v r. 2007 oznámil Jelcinův nástupce Putin, že Rusko neuznává unipolární svět ovládaný Washingtonem a že bude sledovat své vlastní zájmy a nikoli zájmy Washingtonu. V tu dobu bylo toto Putinovo vyhlášení ruské nezávislosti víceméně ignorováno, protože Washington byl zrovna plně zaměstnán svou válkou na Středním východě, vedenou v zájmu Izraele.

Ale jak čas šel, uvědomil si Washington, že Rusko se ocitlo mimo jeho rezervaci a že je tedy nutno s tím cosi udělat. A zimní olympiáda v Soči k tomuto „cosi“ poskytla příležitost. Kreml měl za to, že úspěšná olympiáda, organizovaná Ruskem, posílí postavení Ruska v očích Západu, avšak američtí, britští a němečtí činovníci hry bojkotovali. A během her byl Putin možná i tímto faktem natolik roztěkán, že nevěnoval patřičnou pozornost skutečnosti, že USA  právě svrhly Rusku přátelsky naladěnou vládu Ukrajiny. Čili země, která byla předtím po staletí součástí Ruska. Nacistická a protiruská vláda, kterou pak v zemi Washington pohotově ustavil, začala ruské obyvatele dřívějších ruských provincií, které sovětští vůdci začlenili do sovětské Ukrajiny, fyzicky týrat. Krym, součást Ruska od r. 1700, byl přičleněn k Ukrajině v r. 1956, a Donbas zažil totéž ještě dříve. Což vše probíhalo v době, kdy jak Rusko, tak Ukrajina, byly částmi téže země, jíž byl Sovětský svaz.

Ukrajinskou nezávislost zařídil Washington po rozpadu SSSR v r. 1991, kdy preziden Gorbačov byl zastánci tvrdé linie komunistické strany, domnívající se, že se země liberalizuje až píliš a příliš rychle a bez jakýchkoli záruk se odevzdává Washingtonu, zatčen a uvězněn.

Krym je oblastí na které je umístěna ruská černomořská námořní základna, jíž má Rusko od Ukrajiny už od vyhlášení ukrajinské nezávislosti dlouhodobě pronajatu. Putin tušil, že nová americká loutková vláda na Ukrajině nájem zruší, čímž Rusko připraví o přístup k Černému moři a přes ně i o přístup do moře Středozemního. Dle znění stále platné krymské ústavy se tedy na Krymu uspořádaly volby a 97 procent obyvatel Krymu hlasovalo pro své  znovuspojení s Ruskem. Stejně tak učinili obyvatelé Donbasu s tím ovšem rozdílem, že Putin žádost Krymu přijal, avšak žádost Donbasu odmítl.

Jaký asi byl důvod, pro toto rozhodnutí, které vedlo ke stále se rozšiřující se válce o osm let později?

Nejvěrohodnějším vysvětlením snad je, že tentokrát Putin dovolil západní propagandě, aby rozhodla za něj. A to v obavě, že jeho rozhodnutí přijmout žádosti obě by západní propaganda prezentovala  jako potvrzení Putinova úmyslu obnovit sovětské impérium.

Donbaští Rusové z rukou ukrajinských neonacistů, které Washington v Kyjevě do křesel moci posadil, nepředstavitelně trpěli (potvrzuje to i burcující zpráva mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), vydaná krátce před otevřením rusko-ukrajinského konfliktu – pozn. LM), takže Putin pochopil, že musí něco udělat. A to něco, pro co se rozhodl, předpokládalo dobrou vůli na straně Západu, která ovšem neexistovala. Putin přišel s tzv. „Minskou dohodou“, což byl plán, který předpokládal, že Donbas sice zůstane součástí Ukrajiny, ale poskytne jeho obyvatelům jisté formy autonomie, jako je např, vlastní policie, která ruskou populaci ochrání před  pronásledováním neonacisty.

Putin přiměl Ukrajinu i donbaské republiky k podepsání předmětné dohody a přiměl i Francii a Německo, aby dohodu garantovaly. Ale Washington zakázal Ukrajině dohodu plnit a zakázal též  Francii a Německu, aby její plnění prosazovaly.

Osm let marnil Putin snahou prodat svoji dohodu, která vzhledem k záměru Washingtonu využít Ukrajinu k vytváření co nejvíce potíží Rusku, neměla očividně žádnou naději na úspěch.

Proč tohle Putin nedokázal postřehnout? To je otázka, na kterou stěží najdeme kdy odpověď.

Nebezpečí Putinovy „omezené n vojenské operace“ spočívá v tom, že poskytuje Západu čas na koncentraci sil a k získání iniciativy. Takže bez ohledu na Putinovy „červené čáry“ USA i Evropa Ukrajině zbraně dál posílá. A protože na to Rusko efektivně nereaguje, probíhá i nadále výcvik ukrajinských jednotek pod vedením západních instruktorů. Ukrajině poskytuje Západ  zpravodajské informace, zbraně všeho druhu i rakety s dlouhým doletem, které mohou zasáhnout strategické cíle v Rusku. Máme zde útok na krymský most, útok na plynové potrubí Nord Stream a nejnověji pak plán se špinavou bombou, které má být použito jako záminky pro intervenci amerických jednotek, umístěných v Rumunsku. Máme zde plánované zničení přehrady, které by přivodilo zkázu městu Cherson a zanechalo by velká uskupení elitních ruských vojsk izolovaná „za vodou“ a odsouzená k zajetí. Což by pro Západ představovalo omračující propagační výhru.

Jak věci nyní stojí, máme zde situaci, v níž Kreml neurčuje vývoj, ale spíš jen reaguje na akce nepřítele. Jestliže Ukrajina spolu s  USA a Britanií vyhodí do vzduchu dněperskou přehradu a zaplaví tak Cherson, pak a jedině pak, a možná a snad vyhodí Rusové do vzduchu přehradu u Kyjeva, což jim vyhraje válku tím, že tímto tahem rozříznou Ukrajinu na dvě polovice, které nemohou fungovat jedna bez druhé. Zřejmě ještě nikdo nepoložil Kremlu otázku, proč trpí lidské a materiální ztráty na bojištích, když je zde možnost vyhrát válku během jednohho dne.

Provokace Washingtonu se vrší ve stále se zrychlujícím tempu a Putinova odpověď na ně není ukázkou síly, ale spíš žádosti o jednání a též nabídkou dodávat nepřátelům Ruska energii. Není tedy  divu, že Washington konflikt eskaluje.

Nedostatek rozhodné ruské akce umožnil Washingtonu postavit lidi  na cestu vedoucí k Armagedonu. Washington i jeho loutkoví spojenci z NATO se přestali Ruska bát, takže provokace neustanou. A protože Putin neochránil žádnou ze svých vyhlášených červených čar, Washington uvěřil, že žádné čáry ve skutečnosti nemá. 

Trpělivost je ctností vůdce, ale trpělivost Putina chápou mnozí ve Washingtonu jako nedostatek rozhodnosti. Jestliže se tato Putinova trpělivost prokáže být chybou, překročí Washington červenou čáru a dovede nás do armagedonského období historie lidstva.

Překlad: Lubomír Man

sdílet na

52 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vül
26. 10. 2022 20:17
Ohodnotit příspěvek :
     

celá akce je nějak divná

26. 10. 2022 22:57
Odpovědět  Vül

Velice velmi mírně řečeno.

Pat
26. 10. 2022 20:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Velmi podrobná a hlavně detailní časová osa prakticky celého letošního roku dění na Ukrajině kdo co kde v zákulisí konal a jaké to mělo následky.
Vyčerpávající čtení o souvislostech, které ale není vhodné pro zdejší náboženskou policii co hází své exkrementy na každého kdo slepě neoslavuje Rusko.
A nakonec stručné zhodnocení od Vlka, se kterým se v tomto plně ztotožňuji.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/10/26/detaily-o-tom-jak-usa-zasahovaly-do-valky-na-ukrajine/

Kylo Haka
26. 10. 2022 21:38
Odpovědět  Pat

ale prd mate,
1/ vlk je sebestředný kokot, který válčení nerozumí, jen uveřejňuje překlady článků a hlavně vůbec nepochopil o co jde
2/ to není válka o ukrajinu, ale o změnu uspořádání světa, proto Rusové nikdy neudělají žádné americké svinstvo jehož obětí by byli především civilisté

ano, Rusko má brutální zbraně jako např. TOS nebo FAB 3000, ale používají je jen proti nepřátelské armádě, kdežto američani vesele házeli napalm na vietnamské civilisty, zamořili několik zemí radioaktivní municí, shodili bomby na Hirošimu a Nagasaki, stříleli ženy a děti z vrtulníků v Afghánistánu
víš proč?
američani totiž pohrdají všemi! Rusové ne

Pavel K
27. 10. 2022 09:24
Odpovědět  Kylo Haka

👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

Pat
27. 10. 2022 09:28
Odpovědět  Kylo Haka

Na stupidní floskuli, že Rusko je ochotno prohrát válku aby zachránilo světový mír, neskočím.

František
26. 10. 2022 22:33
Odpovědět  Pat

Rusko má sílu, o jaké se pitomcům na západě může jen snít. Těch pár moderních zbraní, co Putin ukázal na Ukrajině je jen malý zlomek toho, co má k dispozici. Kdyby jednal po americkém vzoru, tak by vypálil celý západ, a to velice rychle. To by ale zahynuly miliony nevinných lidí a zbytek světa by se začal Ruska bát. Tak Rusko nejedná. Putin jedná pomalu a čeká. A ti pitomci si myslí, že se bojí a dovolují si stále víc. Ale díky USA jde celá EU a celý západ do neskutečné krize. USA zkusí zaútočit, dostanou přes hubu a celý svět bude volat na pomoc Rusko, jako spasitele světa. Takže Putin to velice dobře promyšlené.

Pat
27. 10. 2022 07:26
Odpovědět  František

Chlapci, ta vaše ideová vytrvalost je vskutku obdivující.
Jak od kluků z Wehrmachtu, co také čekali na zázračnou zbraň, která obrátí válku.
“Putin jedná pomalu a čeká. Takže Putin to velice dobře promyšlené.”
A my pitomci jen koukáme, jak Rusko ztrácí vojáky, ztácí válečné lodě a techniku, ztrácí západní trhy, ztrácí energetickou infrastrukturu, ztrácí ambasády, ztrácí zastoupení v mezinárodních organizacích a sportu, ………….
A od ideově pevných čteme že to je součástí Putinova vyššího plánu, kterému mu pitomci nemůžeme rozumět.

skeptik
27. 10. 2022 08:42
Odpovědět  Pat

Co myslíš kdo na to ve výsledku doplatí, že Rusko ztrácí západní trhy?? Rusko nebo kolektivní fašistický Západ? Rusko ztrátu hravě vyplní přeorientováním se na východ a díky “zelenému šílenství” kolektivního fašistického Západu, které vede k růstu cen energií, vydělá více rublů i když prodá méně plynu a ropy.

Pat
27. 10. 2022 08:53
Odpovědět  skeptik

Mno tak, Rusko ztrátu hravě NEvyplní, ale možná to časem zvládne.
Ekonomicky ale rozhodně vyhraje USA.
A na celé čáře prohraje Eurosajuz – nesvéprávný vazal USA.
Ale určitě nebudu v klidu koukat na ztráty lidské i materiální Ruska (i Ukrajiny), a uvědoměle se tvářit, že to je součástí skvělého Putinova plánu.
To raději budu za pitomce mezi ideově nezdolnými.

Albi
27. 10. 2022 09:47
Odpovědět  Pat

Stejně nemáte na vybranou.

skeptik
27. 10. 2022 10:55
Odpovědět  Pat

Možná se Putin dost přepočítal, když si myslel, že USA a poslušní lokajové EU přehodnotí svou agresi vůči Rusku třeba i pod tlakem veřejnosti.
Třeba si nemyslel, že “demokratická” veřejnost bude stát za ukrajinským nacismem a důsledně ignorovat fakta o jeho existenci.
Ale přesto myšlením a strategií předčí Západní kolektivní šílence o několik parníků.

Pavel z Moravy
27. 10. 2022 11:14
Odpovědět  Pat

Zdá se, že jste se již přeorientoval na tu pravou víru globalistů. My neoslavujeme Putina a jeho zemi, my všichni zde pouze víme, že chtějí Rusko vyprovokovat a pak přijde Armagedon. Nepochopil jste, co touto hrou slov sledují? Vojensky na Rusko nemají, ať se tváří sebevíc udatně. Ono to asi jak to tak vypadá stejně jednou bouchne, a všichni ti, kteří chtěli tu skutečnou katastrofu ji dostanou. Já si myslím, že Rusko se úplně přeorientuje na východ a stvoří se zbytkem světa normální spolupracující společenství a zanechá toto pochybné západní společenství ve sra.čkách do kterých se dostalo vlastní vinou. Sice bude stále napadáno a jak je vidno i vy jste se k tomu připojil, ale možná se ve všem mýlím, nikdo z nás zde není za vědmu, takže buďme trochu pokorní a nevynášejme unáhlené závěry.

Pat
27. 10. 2022 11:32
Odpovědět  Pavel z Moravy

Přeorientoval? Já? Dyť píšu (a uvažuju) celé roky stejně.
Nejsem na fotbale, aby musel fandit jednomu teamu a bučet na soupeře. A nemám problém pojmenovat nepříjemné pravdy.

Absence asertivity (neplést si s agresivitou) Rusku škodí.
A že vojensky na Rusko nemají?
Proboha vždyť se díváme v přímém přenosu na “afghanizaci” Ukrajiny, kdy bude pouhou otázkou času, kdy tam Rusko fyzicky nebo ekonomicky vykrvácí (nejspíš obojí).
Už teď je z Ukrajiny polygon zahraničních žoldáků, které je pro USA výhodné tam vozit a platit je.
Stejně to USA ekonomicky třikrát vynahradí nesvéprávný Eurosajuz.

Pavel z Moravy
27. 10. 2022 12:20
Odpovědět  Pat

Netvrdím, že vše je růžové. Jedna věc je ale jistá, my asi absolutně nemůžeme vědět co vše se odehrává v pozadí těchto událostí. My sledujeme konflikt na Ukrajině a zatím se třeba připravuje něco mnohem horšího, co má nám všem přinést absolutní ztrátu svobody. O tom, že určité síly zde na západě jsou pouze krůček od toho, aby nám zde zařídili digitální koncentrák a pozornost na konflikt na Ukrajině je pouze taková malá lest na odlákání soupeře. Asi jak v tom fotbale, zpevním obranu a až se celá mašina protivníka vrhne do útoku svými skvělými útočnými hráči je zdeptám. Tito zdejší prodejní grázlové na to jdou stejně, soustřeďte se ovce pouze na Ukrajinu, my zatím zmákneme to, co máme v plánu a to zotročit vás. Myslím, že chápání souvislostí je velmi důležité, ale hlavně, dnes si nemůžeme býti jistí ničím. Oni, plutokratičtí globalisté nechtějí svět svobodných lidí ale svět pánů a otroků a každá záminka je vodou na mlýn k jejímu uskutečnění. Ono tady asi ani nejde o Ukrajinu, ale asi opravdu o to, kde se svět ponoří do temnoty otroctví a kde zůstane zachován normální zdravý život. Je možné, že nikde a že si panstvo celosvětově naše zotročení připravilo.

Pavel z Moravy
27. 10. 2022 12:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale zatím chci věřit, záměrně říkám chci, že v tomto Rusko nejede. A tomu, že by se Rusko chtělo stát vazalem západu není možno věřit, protože ti skuteční ruští vlastenci moc dobře vědí co by je pod okovanou zápaďáckou botou čekalo. Asi to, co bylo za 2.světové války připraveno pro nás. Tedy vyhlazení nebo odsun na Sibiř a pro ty rasově hodnotnější možná převýchova pro tu správnou rasovou příslušnost. Těch zrádců z ruské páté kolony tam mají dost, tak to ale bylo vždy, historické knihy ruských klasiků to velmi dobře osvětlují. U nás je situace ale úplně stejná. Za to pověstné lejno zradí tito týpci klidně celou zemi, svoji čest zradit nemohou, tu nemají, jak by jistě řekl mistr Jan, kdyby byl mezi námi. Abych to ukončil, nechme to na Rusku, my asi víme skutečné prd, co se tam všude děje a jaké to vše má souvislosti.

skeptik
27. 10. 2022 13:01
Odpovědět  Pat

Tak to se díváte špatně! Ne všichni Ukrajinci fandí banderonacistům a může se stát, že seberou odvahu a půjdou na ně.
Bude to “afghanizace”, ale ne pro Rusko ale pro USA. Nakonec jim nezbyde, než potupně vycouvat jako z Afghánistánu či Sýrie.

Albi
27. 10. 2022 20:08
Odpovědět  Pat

USA i kolektivní Západ je na rozdíl od Ruska finančně na konci s dechem a navíc – to je dost podstatné – má sklady zbraní vybrakované tak, že už by své země neubránily ani omylem, kdyby na to došlo.
A zvýšit výrobu zbraní na potřebné množsřví by prý podle odborníků trvalo asi 8 – 10 let.

Rusko má pořád ještě zbraní dostatek a výroba jede non stop 24 hod denně.
Zkuste si to vyhledat na webech s výhradně vojenskými tématy.

Pavel z Moravy
27. 10. 2022 10:55
Odpovědět  Pat

Pate, zklamal jste mně, myslel jsem, že jste schopen vlastního úsudku bez nápovědy jiných.

Pat
27. 10. 2022 14:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vrtěti psem.
Já odkazem podpořím své dlouhodobě prezentované názory, ale stejně jsem osočen “z nápovědy a absence vlastního úsudku”.

Autor
26. 10. 2022 21:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko jen – bohužel pro sebe – dodržuje nebo dodržovalo stále jakési mezinárodní pravidla, což protivník nikdy nedělal, jen k tomu vyzýval když se mu to hodilo.
Myslím si, vzdor mnoha názorům, že podstata je jednoduchá. Kdyby Rusko postupovalo stejně jako “naše vaše civilizace”, nebylo by tak obdivováno a uznáváno mezi mnoha lidmi. Od Ruska se čeká nemožné, záchrana světa před hegemonií, která má stále obrovské zdroje a možnosti. Každý jaksi pozapomíná, že Rusko se chová prostě “jinak”. A ukázalo to např. v Sýrii, kde ochránilo celistvost značné části území, pomohlo v kritické chvíli Asadovi udržet národní zájmy, ale ten “zbytek” si musí vybojovat Sýrijci sami (stejně tak bojují obyvatelé Donbasu). Bude to stát ještě dost životů, ale “bleskovým” vítězstvím by se rozpoutala celá řada konfliktů.
Kdyby Rusko hned vtrhlo na Ukrajinu s mnohem většími silami, byla by to již od počátku prostě válka s NATO, Američané by museli přijít osobně…
Pan Roberts je s největší pravděpodobností Američan, tak mám jednu otázku. “Sakra, co dělají sami Američané, ti prostí a obyčejní myslící lidi, aby se USA chovali jako normální, mírumilovný stát?!” Odpovím, bohužel nemají na to sílu. Vím, že vůči němu osobně je to nespravedlivé, ale chtěl bych to vědět.
Asi tak. Rusko může ukázat cestu, ale ne ji projít za nás. Stejně tak nemůže naráz vyhrát boj s nacisty, které podporuje “náš váš svět”, pane Robertsi.

Editor
27. 10. 2022 00:27
Odpovědět  Peter

Syřané! Sirijci jsou Vesmířané z oblasti Siriusu, Sýrijci jsou asi lidé ze sýra…

janle57
26. 10. 2022 21:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Vzhledem k tomu,že tuhle prognózu vyslovil někdo z říše zla,je vidět,že i v téhle
zemi existují lidé,kteří si velmi dobře uvědomují, kam tahle situace povede,bohužel
u moci jsou maniaci,kteří si tenhle scénář přejí a podle toho také jednají,útoky na
Kerčský most,plynovody Nord Stream a další provokace jen testují Rusy,co vydrží,
obávám se,že se blíží den,kdy všichni jako lidé najednou skončíme s tím v čem
jsme doposud žili a budeme si jen přát,abychom to měli rychle za sebou.

sizok
26. 10. 2022 21:40
Odpovědět  janle57

Obávám se, janle57, že máš pravdu.

Pavel z Moravy
27. 10. 2022 11:22
Odpovědět  janle57

Bohužel, je to tak jak říkáte, ale my s tím asi moc neuděláme. Toto společenství slušně řečeno nedospělých jedinců je prostě duševně nezralé a bohužel je možné, že skončí svoji pouť na této planetě aniž bude mít jakoukoliv možnost pochopit co se děje.

sizok
27. 10. 2022 18:50
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pravděpodobně na této planetě již několik civilizací bylo, o tom jste jistě
všichni už slyšeli nebo četli. Rozvoj techniky pokračuje rychleji než
je lidský rozum schopen vstřebat. Proto civilizace zanikají sebedestrukcí.
Asi se nacházíme v tomto zlomovém momentu.

Pozor
26. 10. 2022 21:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Na 100% súhlas s výkladom P.C.Robertsa, Rusko skutočne veľmi vlažne len reaguje na kroky západu a všetko je to na úkor životov Rusov. Ak Putin skutočne niečo v krátkej dobe neurobí, všetko sa to nakoniec môže otočiť voči nemu hlavne doma, pretože krv za jeho vlažné rozhodnutia prelievajú hlavne ruské rodiny.

Autor
26. 10. 2022 21:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Šojgu provedl cvičení nanesení odvetného jaderného úderu.
Když uý někdo je netrpělivý a nechápe o co v bitvách jde, co nás může čekat. Najděte si na mapce “naši kotlinu”.
To samozřejmě není ta “správná” mapa, ale jedna z mnoha variant reálných zásahů.

00[1].jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuza
26. 10. 2022 22:01
Odpovědět  Peter

A prečo nie jedna poriadna muchotrávka aj na Londýnom???

Albi
27. 10. 2022 00:06
Odpovědět  Peter

To nás ta hrdost, že jsme po boku velikých USA jediní v Evropě nepřáteli Ruska, přijde hodně draho.

Albi
26. 10. 2022 21:42
Ohodnotit příspěvek :
     

P. C. Roberts se v případě Ruska dopouští takové naivity, že většina “gaučových analytiků”, pokud nejsou vyložení rusofobové, ji musí na první pohled prohlédnout.

“Proč tohle Putin nedokázal postřehnout? To je otázka, na kterou stěží najdeme kdy odpověď”.

Kdo nehledá a spoléhá jen na vlastní pohled, ten ovšem nenajde. A jen proto, že si sám Roberts neumí na takovou otázku odpovědět neznamená, že tehdejší situaci Putin nepostřehl.
Před 8 léty byl prezident Putin v jiné situaci než je dnes a dnes ještě pořád nemá dostatečně pod kontrolou své vnitřní nepřátele. A není důvod věřit, že by se k těm vnitřním nepřátelům s radostí nepřipojili i nepřátelé vnější = USA, Británie, EU.

Autor
26. 10. 2022 21:54
Odpovědět  Albi

Ve svém příspěvku výše jsem nechtěl být až tak “trefný”, ale někdy mi připadá, že všichni opravdu všemu rozumí. Myslím té válce.
Já říkám jen jedno, co vím z vojny: “Nikdy nikdo nic neví, protože všechno ví jen nadřízený velitel!” Tečka. Když řekne, že máme útočit zubními kartáčky, tak jen on bude vědět proč.
Ovšem máte pravdu i v tom vypíchnutí, co jsem si neuvědomil, že Putin nedokázal postřehnout. To je s odpuštěním teda perla. Právě činy Putina a jeho komandy ukázali nejednou, že mnohé postřehli dříve, než si to vůbec kdo dokázal uvědomit. Navíc Putin vždycky všechno říkal tak otevřeně, jak jen to bylo možné. Někdy mám pocit, že to stejně, kromě několika citátů, málokdo i z analytiků čte celé.

Albi
26. 10. 2022 22:14
Odpovědět  Peter

K tématu ukrajinské špinavé jaderné bomby a k nenávisti Ukrajinců proti Rusům má The Saker výborný článek:
https://thesaker.is/a-few-thoughts-about-the-dirty-bomb-thesis-and-the-role-of-hatred/
Část (překlad Google) k té nenávisti vůči Rusům (a mimochodem – vymyslel výstižné označení zemí kolektivního Západu – Hegemonie):
…..musím vysvětlit něco, čemu většina Nerusů nebo Ukrajinců jen velmi těžko uvěří: moderní (na rozdíl od historické) ukrajinská sebeidentita je zcela postavena na nenávisti. V první řadě moderní Ukronacisté nenávidí Rusko a všechno ruské. Což dává smysl, protože ukrajinská národní identita v současné době nemá žádný pozitivní obsah/hodnotu, čím více jste protiruský, tím jste ukrajinskější. Na vaší etnické příslušnosti, mateřštině, místě bydliště atd. absolutně nezáleží. …….
Řekl bych, že nenávist je lepidlo, které drží pohromadě celou anglosionistickou hegemonii. A nejnenáviděnějším cílem této Hegemonie je samozřejmě pravoslavné a nikdy nedobyté Rusko a to, co představuje v moderním světě……
….mohu říci, že existuje (téměř ) žádná protiukrajinská nenávist v Rusku. A nemám na mysli jen veřejně známé osobnosti.

Albi
26. 10. 2022 22:16
Odpovědět  Albi

Věděli jste, že na Krymu je ukrajinština stále oficiálním jazykem? Nejpodivuhodnější je, že Rusové nikdy neprodukují kolektivní orgasmus, do kterého se zapojují Ukronacisté (a jejich západní patroni), jakmile Rusy zasáhne jakýkoli teroristický čin (ať už je to zničení dodávek vody na Krym nebo vražda Duginy).
Následujících několik je jen příkladem toho, jak zběsile nenáviděná identita Ukronazi je formována kolem:Banderastan je společnost zcela prosycená nenávistí. Stejně tak celý kolektivní Západ (také znám jako „zóna A“) Stejně tak každý Neocon tam venku. V ostrém kontrastu nehraje nenávist v ruské společnosti téměř vůbec žádnou roli.

Znechucení Ukronacisty? Tak určitě! Pohrdání Západem? Ano absolutně. Ale radovat se z ukrajinského utrpení nebo ztrát? Nenávist ke (skutečné, historické) ukrajinské kultuře a jazyku? Ne, skoro nikdy (jako vždy je všude pár ošklivých cvoků, včetně Ruska, ačkoli většina ruských cvoků stejně nenávidí Rusko víc než Západ). Ve skutečnosti bych tvrdil, že všichni nenávidí Rusko ještě víc, protože Rusko je nenávidí. Závěr: ano, jsou schopni úplně všeho. …….

Což ovšem ještě není závěr článku, zajímavostí je tam mnohem víc.

27. 10. 2022 03:09
Odpovědět  Albi

My jsme nyní v situaci, kdy celý Západ je postavený jen na nenávisti. Každý nenávidí každého, kdo má jiný názor. Celé je to dané strukturou konzumní společnosti. Dnes není podstatné jaký si člověk, ale jak drahé máš auto, v jaké exotické destinaci jsi byl, jak drahý máš barák. Z toho vzniká závist a od ní už je jen krůček k nenávisti, že někdo má víc než já. K tomu je nutné připočíst desetiletí vymývání mozků a školství, které je založeno na stupidním základě průměrnosti a neuvěřitelné zadlužení Západu založené na rabování zdrojů ve zbytku světa. Borrell mluví o evropské zahradě a džungli kolem ní. Ano má do jisté míry pravdu, jen ta zahrada je vystavěna na likvidaci všeho, co by mohlo džungli zvelebit. A to je celá politika kolektivního západu – rabovat, rabovat a zase rabovat. Pokud se tomu někdo postaví jako Rusko, pak je označen za ďábla.

Albi
27. 10. 2022 09:55
Odpovědět  pavelpe

Ano – je to tak. A co horšího – takovou “filozofii” – ať chtějí či ne, nasávají už nejen mládež, ale i zatím nechápající děti.

26. 10. 2022 23:25
Odpovědět  Albi

V každém případě Putin z cesty, kterou poprvé oznámil světu ve svém projevu na mnichovské konferenci v r. 2007 a pak na něj pouze navazoval a upřesnoval “ruskou pozici” v souladu s reálnou situací, neuhnul ani o chlup. Ale oni nejen amíci rádi mudrují o krocích, proč tenhle krok a proč tenhle ne, aniž při tom zaregistrují, že všechny ty kroky, včetně těch nepochopitelných a jakoby náhodných, neochvějně směřují ke svému cíli. To se ovšem vždy ukáže až s odstupem.
P.S. Tak ty taky chodíš na Sakera? Voltairenet ( https://www.voltairenet.org/ ) je taky dobrý, ten je zase pro změnu francouzký. Ale nejspíš ho znáš. Já jen co kdyby.

27. 10. 2022 00:09

Z Kremlu vyzařuje děsivý klid… Rozpor mezi kremelským stoicismem a zhoršováním stavu fronty je zarážející. Možná je Putin a celý ruský generální štáb skutečně trestně neschopný – možná ruské zálohy opravdu nejsou nic jiného než banda opilců. Možná neexistuje žádný plán.

Nebo možná  synové Ruska znovu odpoví na volání vlasti, jako to udělali v roce 1709, 1812 a 1941.

Když vlci znovu slídí ke dveřím, starý medvěd znovu povstane, aby bojoval." ( Velký Serge , Substack)



southfront.org/putins-winter-offensive/
Albi
27. 10. 2022 09:57

1 ***

Albi
27. 10. 2022 00:16

Občas. Ten Voltairenet neznám, zkusím ho, dík za tip.

26. 10. 2022 22:56
Ohodnotit příspěvek :
     

“…Washington uvěřil, že žádné čáry ve skutečnosti nemá.”
Začalo to specoperací, ta se zvolna překlápí do protiteroristické operace, je ustaven výbor pro koordinaci, čímž jsou ruské centrální bance znemožněny intriky proti státu, v Ruské společnosti se začínají ozývat řeči o deamerikanizaci Euroasie…
Z pozice gaučového válečníka mi zkrátka přijde, jakoby se tak nějak mimochodem vždy událo přesně to, co se udát mělo. Třeba aby nepřítel uvěřil, že žádné čáry ve skutečnosti nemá, odkopal se, a vyprázdnil si sklady.
Válka je především důmyslná lest. Mistr Sun-ć

Albi
27. 10. 2022 00:22

Ono to vypadá, že si Ami – vojenští stratégové naplánují, jak by se podle nich měla situace vyvíjet a Putin udělá něco jiného – nebo taky nic.
Víš, jak je to musí naštvat? Jako s tím termínem “invaze”. Tak dlouho věděli přesné datum a když jim Putin vyhověl, byli překvapení jak vyoraná myš. Nebo to aspoň předstírali, mírotvorci!

Velitel
26. 10. 2022 23:30
Ohodnotit příspěvek :
     

“Krym, součást Ruska od r. 1700, byl přičleněn k Ukrajině v r. 1956”
Leda ve snu, v roce 1700 byl Krym již 250 let Krymským chanátem a byla to součást (vazalství) Osmanské říše, hlavním městem byl BachčisarajRuská říše (Kateřina Veliká) Krym anektovala až roku 1783.

Vül
26. 10. 2022 23:58
Odpovědět  Velitel

no a?

Editor
27. 10. 2022 00:32
Odpovědět  Vül

Co je 83 let proti věčnost? Další, co chodil za dějepis…

27. 10. 2022 03:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Bohužel nejen Roberts – při vší úctě k němu – ale kdokoliv za západu není schopen projít ideologickou clonou, která by mu umožnila skutečný a ideologií nezastřený pohled na svět. Jako zářný příklad může sloužit řada západních historiků, kteří píší o Stalinovi. Donekonečna opakují lživé mantry z dob Chruščova o desítkách miliónů povražděných občanů SSSR a dalších desítkách miliónů v gulazích. Jen logickou úvahou měl SSSR v roce 1930 167 miliónů občanů. Kdyby skutečně Stalin nechal povraždit 30 000 000 lidí, s kým by tak asi vyhrál válku. Ztráty SSSR během války se pohybují na úrovni 27 000 000 lidí a přesto měl SSSR v roce 1948 136 000 000 obyvatel. V roce 2014 se odtajnila část stalinových archivů a stejně ani jeden západní historik neprojevil zájem o studium. A podobné je to nyní s Putinem a současným Ruskem. Už Gajdar se netajil tím, že na destrukci SSSR se pracovalo od poloviny 50.let. Za Jelcina řídil Rusko fakticky department USA a nedokážu si představit, kolik svých zrádců instaloval v Rusku. Putin se s tím potýká dodnes. Během současné SVO má jedinečnou příležitost tyto škůdce odhalit, protože jsou západem aktivovány k podkopání státní moci. Je to dle mého hlavní důvod toho, jak Rusko na Ukrajině postupuje. Putin si nemůže dovolit použít plnou sílu dokud si nebude jist loajalitou státních orgánů a vojenských činitelů.

Rapa
27. 10. 2022 04:30
Odpovědět  pavelpe

Škůdci ruska se odkopali a odkopávají,zbývá učinit další krok,vyhlásit v Rusku Válečný stav a zlikvjdovat i tu pátou kolonu v rusku podporovanou západem.

27. 10. 2022 08:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Jakej Armagedon? Normálně se vymaže Washington, Izrael a Londýn třemi avandgardy, odjistí se všechny ostatní atomovky, a dá se těm zemím hodina na rozmyšlenou, jestli chtějí existovat nebo ne. A ono je to přejde ,žádný strach, celý svět nad tou špínou jen mávne rukou. Londýn se stejně brzy potopí, Izrael chcípne hlady a žízní. Takže to bude taková eutanázie. Špína zmizí ze světa, a bude klid.

Albi
27. 10. 2022 10:03
Odpovědět  Veny232

“Špína zmizí ze světa, a bude klid”. = V Oděse je jednoduše upálili a byl klid.
Nějak rychle přejímáme nám nepřátelské smýšlení. Co až svět do té kolonky “jak zklidnit nepřítele” zařadí i nás – taky jsme východní “pévl”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
27. 10. 2022 16:13
Odpovědět  Albi

To je nadsázka. samozřejmě že si to nepřeju. Ale co už mám psát, když celý život něco buduju, pro to,aby mi to pár nenažraných superbohatých pedofilů za Oceánem všechno zničilo?!

Pavel z Moravy
27. 10. 2022 10:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Já mám pocit, že všechny tyhle řečičky mají jediný cíl, vyprovokovat Putina a jeho vedení k akci, po které přijde skutečná katastrofa a to i pro samotné Rusko. Zdá se mi, možná se mýlím, že tato figura má za cíl vyburcovat Rusko k nějaké neuvážené akci. Jestliže amík hovoří o hlavě Ruského státu jako o slabém článku, má to nařízeno z nejvyšších míst amícké administrativy. Ať mi nikdo neříká, že tento človíček fandí Rusku a chtěl by pro ně úspěch. Ten vykládá tyto věci s určitým cílem. Možná, že je Putin opatrný, může se zdát, že až přespříliš, možná to bude i na škodu Ruska, ale věřím, že nebýt jeho opatrnosti, už bychom zde možná ani svoje moudra nepsali. Něco mi prostě na řečech tohoto človíčka nesedí.

Pavel z Moravy
27. 10. 2022 15:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Na http://www.inadhled.live zajímavý příspěvek od Jindry Kulhavého- Válečný rozpočet. Přátelé, ti škůdci zemští nás asi mají za nesvéprávné.