blogpolitika

Jaroslav Štefec: Václav Klaus prohlásil, že Česká republika je v rozkladu a rozpadá se.

Ze sítí:

Václav Klaus prohlásil, že Česká republika je v rozkladu a rozpadá se. Bez ohledu na spoustu výhrad, které k němu mám nejen já, může si to jako jeden z mála lidí v ČR dovolit. Opravňují ho k tomu obrovské zkušenosti, pragmatismus a státnický způsob myšlení.

To úplně nejhorší na jeho prohlášení je, že má pravdu. Svědčí o tom nejen postřehnutelné změny v kvalitě našich životů, nebo snahy umlčet “protistátní živly”, ale i takové jevy, jako katastrofální situace v cenách energií, stav české armády, nebo naposledy úvahy o možnosti ušetřit “až tři miliardy korun” faktickou likvidací české policie. O naprostém chaosu v řešení dopadů migrační krize, ať té ukrajinské, nebo středovýchodní a africké, ani nemluvě.

Nikdy jsem nečekal, že se dožiji “zániku státu”, nejvyšší ideje a jakéhosi svatého grálu komunismu. A ono jo. Český stát nám zaniká před očima, stále rychleji se propadáme do ekonomického a sociálního chaosu a totální právní a bezpečnostní anarchie. Navíc nejsme v Evropě jediní.

Obrovským problémem nás všech je, že tento proces vede ve svých důsledcích neodvratně k diktatuře, nebo ke zničující válce. Historických zkušeností je v tomto směru víc než dost. Proto se domnívám, že je nejvyšší čas začít této budoucnosti aktivně vzdorovat. Ale nejsem si vůbec jist, že současná česká politická “věrchuška” je ten správný “materiál” pro životně důležité změny, které musíme jako stát udělat, chceme-li přežít.

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
PENNYS
24. 11. 2022 14:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Nabyl jsem dojmu, spíše jsem „SKÁLOPEVNĚ PŘESVĚDČEN“ že s touto vládní sebrankou
ČESKO PŘESTANE EXISTOVAT!

V TO JSEM VĚDĚL A PSAL, KDYŽ SE K MOCI DOSTAL Fy: JALOVÝ HNUS!!!!

Pekos
24. 11. 2022 14:36
Odpovědět  PENNYS

Tak to jsme minimálně dva s těmi dojmy. Mě předtím ale ani ve zlým snu nenapadlo, že se tady najde takové množství tydýtů a umožní vznik tohoto svinstva. Jo, člověk se nepřestává divit. Bůh s nami.

PENNYS
24. 11. 2022 14:53
Odpovědět  Pekos

Pekos :jsem rád ,že nejsme “JAKO ONI” tato sebranka se snaží občany přesvědčit ,že nás je menšina, ale jak všichni víme ,NÁS VĚTŠINA!!!

Pavel z Moravy
24. 11. 2022 16:42
Odpovědět  Pekos

Já jsem si tedy myslel, že těch tydýtů je tady hodně , ale, že to budou 2/3 národa, to je síla, i když jeden přispěvovatel říká, že těch ahojáků je zde 93 % a já mám chuť mu to potvrdit. Chybí jim šestý smysl, pud sebezáchovy a o důstojnosti raději nemluvit. Co si budeme namlouvat, je hotovo. S kým to chcete zvednout. Upřímně říkám, být mladší a zdravý, balím bágl a frčím k Voloďovi, nebo k Raúlovi na Kubu, protože španělsky umím dobře. To by nebyl útěk, to by bylo z logiky myšlení.

Pekos
24. 11. 2022 17:34
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já tedy neumím španělsky vůbec, ale se závěrem Vašeho příspěvku se naprosto ztotožňuji. Říkam to už dávno, svoboda a normální, selský rozum, se nachází na Východ od nás.Kdysi uznávané USA jsou totálně v řiti a my se je snažíme neskutečným tempem předehnat. Větší hovada, než jsou momentálně u koryt, by se asi dost těžko sháněly. To co stojí totálně za hovno, tak tam jsme nedostižitelní. Světové jedničky.

Pavel K
24. 11. 2022 17:40
Odpovědět  Pavel z Moravy

👍 👍 👍 👍 👍 🙋‍♂️ 🙋‍♂️
Třeba bychom se tam potkali, ale já bych volil přírodu, lesy, jezera, řeky. A Slovanky jsou nejhezčí holky. Sice ty kubánky jsou asi temperamičtější, ale už i jako mladé ji mají fialovou, a já fialovou nebrat. 🤣 🤦‍♂️ 🤣 🤣 🤣

Albi
24. 11. 2022 18:39
Odpovědět  Pekos

To jsme tedy tři, přidávám se.
Ale jinak to snad ani dopadnout nemohlo, když si uvědomíme, na jakém kousku české země se pinožíme dnes na rozdíl od území, ovládaném od dob Přemyslovců. Zvlášť pak “nerytířského” (čti nebojujícího zbraněmi ale diplomacií) Václava II.

Pavel K
24. 11. 2022 17:41
Odpovědět  josh-xy

👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍
Hezkýýýýýý!!

Albi
24. 11. 2022 19:40
Odpovědět  Pavel K

Taky se mi to líbí – palce nemám k dispozici, ale jako by se stalo. 🙂

Autor
24. 11. 2022 16:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Asi dva roky před pádem Říma byl napsán dopis, který se uchoval a popisuje, jak je všechno báječné, jak se krásně žije. Římané, nehledě na to, že to byli okupanti, prostě padli do pasti, kterou prožívá snad každá civilizace. Tou je ztráta ochoty bojovat za to nejdůležitější a jediné co má smysl. O svůj život, o budoucnost. Stejně jako podle popisů ze starého Říma jsme se stali pohodlnými, rezignovali jsme jako celek na odpovědnost, ztratili jsme svoje hodnoty.
A vůbec nás neomlouvá, že nám to bylo vnucováno a tlačeno do našich mozků. Teď už chápu, že v takovém směru neomlouvá nic.
Není důležité, že byli lidé, kteří proti tomu bojovali, když nezískali dostatek podpory. A nejhorší je to, že všemu, každému kroku směrem k ničení a rozvratu, šlo zabránit jednoduše a prostě.
Václav Klaus může mít pravdu. Ale je to pravda člověka, který – ať se mu to líbí nebo ne – pomáhal tohle odstartovat. Včetně dalších politiků.
Čím dál tím víc se nemohu ani koukat na mnohé pořady, co opakovali na ČT3. Když to hodnotím dnešními svými znalostmi, je vidět, že např. humor, který jsme si mysleli, že je jemný a přesný, byl jen naším sebeklamem. Ne nadarmo jsme pak zapomněli kvůli své vlastní hlouposti na pohádky o tom – “.. podej jen pouhý prstíček …” nebo ” … naše maminka má jemnější hlásek …”
Teď už případná náprava, a já to naprosto přesně vidím před sebou, bude strašlivě bolet a bude stát nejen jen majetky … Ne že bych si to přál, ale že vyplave na povrch všechno zlo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
24. 11. 2022 17:46
Odpovědět  Peter

👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍
Já jsem tu naprosto zbytečný, občas jsem zajdu rozdám souhlasy a palečky a zase odtáhnu v širý háj. Vše je tuna řečeno, tak proč to psát dvakrát. 😊😊😊🙋‍♂️

Albi
24. 11. 2022 18:44
Odpovědět  Peter

Výborně napsané, palec nahoru!

24. 11. 2022 16:56
Ohodnotit příspěvek :
     

A kde se dá číst to jeho prohlášení?

Rapa
24. 11. 2022 20:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Díky komu ? Díky zasraným zmrdům ODS,TOP,KDU,ČSL,STAN,Pirátům a jejich ovcím bééééé.Se ČR rozpadá ? Ne,nikdy! To je jen sebranka,smetí a zhovadilosdt.To vědí už všicnini,kromě těch fialových idiotů z pětikolky žumpy žump.A ta pitulina jalová černocová vyje jen dočasu.Dočasně.Smrad jeden,zplozenec satanistů,co má v hlavě akorát howno,nic víc.

Peter
25. 11. 2022 11:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Bude v tom asi nějaký háček. On ten rozpad a zánik státu nastartoval hlavně páně Klaus, a to privatizací a rozdělením Československa ve spolupráci s Mečiarem.
Je to jeho dítě, ke kterému se dnes nezná.

Autor
25. 11. 2022 15:04
Odpovědět  Peter

To jsem nepsal já – nový nick, aby to bylo jasnější, že se za to někdo schová. Mně stačí, co si napíši sám.