blog

Jaroslav Štefec: Nějak nám to globální oteplování havaruje.

ze sítí:

Nějak nám to globální oteplování havaruje. Nemohu se nějak zbavit pocitu, že letošní zima bude znamenat pořádné bouchnutí dveřmi nejen za nesmyslným Zeleným údělem, ale i za ochotou většiny lidí tolerovat politikům tupost, s níž vyměnili teplo a dostatek potravin pro ně a jejich (naše) rodiny za “slávu Ukrajině”.

Krize, o níž jsem mnohokrát psal a mluvil, je totiž už skutečně za dveřmi. A v ČR nám k tomu navíc skokově přibylo přes šest set tisíc dalších hladových krků. Lidí, o nichž nic nevíme, jejichž kulturu neznáme a kteří mají na našem území dokonce i svou vlastní armádu. Jak nám tvrdí blonďatá valkýra Černochová, údajně kvůli výcviku. Což postrádá logiku. Na rozdíl od české armády, vycvičené zejména v sezení v opevněných rajonech v Afghánistánu nebo v Mali, má totiž ukrajinská armáda za sebou už téměř rok relativně úspěšného válčení s jadernou velmocí, Ruskou federací.

Ukrajinští vojáci, kteří jsou aktuálně na území ČR, navíc nejsou žádní čerstvě odvedení jelimani, ale příslušníci elitních ukrajinských praporů, kteří už prošli válkou. Co tady vlastně dělají? Jejich pobyt v ČR nutně evokuje množství regulérních otázek, na které bychom jako občané měli dostat otevřené a jasné odpovědi. Jde přece o naši zemi, naši bezpečnost a naše peníze! Takže, pane premiére Fialo, paní ministryně Černochová, já jako občan se vás ptám.

Ukrajina není členskou zemí NATO a nemá s ČR uzavřenou smlouvou o vojenské pomoci. Je výcvik ukrajinských vojáků, který představuje kontinuální dlouhodobý pobyt vojáků cizího státu na území ČR, v souladu se zákony ČR, případně s jinými dokumenty a smlouvami, jimiž je ČR vázána? Konkrétně mám na mysli Chartu OSN a Severoatlantickou smlouvu, článek 1.

Jestliže je Ukrajina ve faktické válce s Ruskou federací a její armáda má podstatně větší zkušenosti ve vedení války způsobem, který je české armádě naprosto cizí, na základě čeho a v čem budou příslušníci AČR cvičit podstatně zkušenější a cyničtější ukrajinské vojáky, zvyklé válčit a zabíjet?

Budou ukrajinské vojáky cvičit pouze čeští instruktoři, nebo budou přítomni i instruktoři cizích armád? A pokud ano, bude pro ně rovněž vyžadován status pobytu cizích vojsk na území ČR?

Jak jsou ukrajinští vojáci vybavováni výstrojí, výzbrojí a logisticky (strava, věci osobní potřeby atd.)? Zajišťuje je ukrajinská strana nebo ČR? Pokud ČR, kdo hradí náklady?

Pokud si ukrajinští vojáci přivážejí vlastní zbraně, je zajištěno jejich ukládání, evidence a sledování pohybu na území ČR až do jeho opuštění v souladu se zákony ČR a vnitřními předpisy AČR?

Jsou vojáci, kteří se budou cvičit na území ČR, rekrutováni na Ukrajině, nebo probíhá jejich rekrutace také mezi občany Ukrajiny, nacházejícími se na území ČR? Pokud ano, jakými zákony se tato činnost řídí? Českými nebo ukrajinskými?

Kdo a jak bude řešit případné odmítnutí služby v ukrajinské armádě jednotlivci, nebo skupinou vojáků, za které je na Ukrajině v době válečného stavu trest smrti? Udělí ČR těmto lidem azyl, nebo je vydá na Ukrajinu k výkonu trestu?

Kdo a jak bude na území ČR řešit (případně i ozbrojenou) vzpouru a/nebo odmítnutí odjet po skončení výcviku na frontu jednotlivců nebo celých skupin ukrajinských vojáků? Bude ji potlačovat česká, nebo ukrajinská armáda?

Jak se budou řešit trestné činy, spáchané ukrajinskými vojáky na území ČR, počínaje krádežemi či dopravními nehodami a konče vraždami mezi nimi, nebo spáchanými vůči českým občanům, vojákům nebo civilistům? Bude se uplatňovat na území ČR jurisdikce Ukrajiny? Nebo budou souzeni podle českých zákonů? Je to smluvně ošetřeno s Ukrajinou? Pokud ano, jak?

Ukrajina je ve válečném stavu a v její armádě platí válečné zákony, umožňující vykonat nad provinilcem trest smrti. Pokud bude na území ČR proveden jejich veliteli vůči vojákům, kteří se odmítnou podřídit velení, případně se proviní vzpourou nebo zběhnutím, jak bude takovýto trest posuzovat český stát? Jako vraždu? Jak se bude postupovat vůči tomu, kdo ho vynesl a jeho vykonavatelům?

A zdaleka ne posledním dotazem je, kdo a jak bude kompenzovat škody, vzniklé v důsledku působení ukrajinských vojáků na území ČR. Počínaje nehodami v silničním provozu a konče odškodněním obětí trestných činů. ČR nebo Ukrajina?

Určitě nejsem sám, koho zajímají odpovědi na tyto otázky, velmi důležité z pohledu bezpečnosti ČR a nás občanů. Pokládám je z jednoho prostého důvodu. Jako Češi máme letité zkušenosti z působení cizí vojenské moci na našem území. Zkušeností, o nichž jsme doufali, že se už nikdy nebudou opakovat. Díky absolutní neschopnosti toho, co si říká česká vláda, se však zdá, že historii, na kterou jsme za uplynulých 30 let už stihli zapomenout, budeme muset prožít znovu. Jestli jako tragédii, nebo jako frašku, to je ve hvězdách. Jako občané máme nezadatelné právo vědět, co můžeme čekat. Tak jak to tedy je?

sdílet na

47 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
13. 12. 2022 12:23
Ohodnotit příspěvek :
     

EK vydává rezoluci proti dezinformátorům na Počasí.cz. Není pravda, že je Evropa zasypána sněhem a nastupuje krutá zima. To je podle komisařky Jourové dezinformace, protože podle plánu spěje EU ke klimatické krizi zvyšujícím oteplováním 🙂 🙂 🙂

Gene
13. 12. 2022 12:33
Odpovědět  Pijack

Nezmenili nahodou slovo “oteplovani” na slovo “zmena”? Pokud ne, tak to si neprecetli nove noty. Ve svete se vetsinou operuje slovy “zmena klimatu”, ovsem samozdrejme za vse muze clovek.

zuza
13. 12. 2022 17:25
Odpovědět  Gene

áno, dnes sa už hovorí o klimatickej zmene, tam sa zmestí všeličo… aj to, že arktický aj antarktický ľad hrubne, že zima v Austrálii a Patagónii bola mimoriadne dlhá a chladná.
Čo sa nemení, môžu za to prdiace kravy, treba ich vybiť. A poľnohospodári, lebo hnoja dusíkom, tých treba vyvlastniť alebo aspoň zakázať to hnojenie. Zakázať vlastne už ale ani je čo, lebo organické hnojivo nebude, keď sa vybijú tie stáda, umelé sú fuj, lebo základná surovina je z Ruska a okrem toho budú tak drahé, že si ich nikto nebude môcť kúpiť. Ešte máme nejaký ten prasačí hnoj, ale to sa tiež vyrieši, prasa je pre osvietenú už takmer moslimskú EU tiež fuj. A sliepky sa len tak chovať nebudú, treba zaevidovať každú sliepku, ktorú si babka chová na dvore, EU úradník potrebuje mať evidenciu. Treba ju veterinárne pravidelne vyšetriť, krmivo musí tiež odobriť nejaký odborník s pečiatkou a zarezanie sliepky tiež. Samozrejme, za poplatok. Proti tomuto pokroku sa zatiaľ ozvali len Slovinci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
13. 12. 2022 23:15
Odpovědět  Gene

Ne. Za všechno může Putin!

Markýza
14. 12. 2022 14:30
Odpovědět  Peter 008
František
13. 12. 2022 15:06
Odpovědět  Pijack

Po novém roce vláda očekává vzpouru rozezlených lidí. Na policii a naše vojáky se spoléhat nemůže. A kdo bude u nás dělat pořádek??? Je to nad slunce jasnější. Přece zkušení Ukrajinci. Proto tady jsou. Ne na výcvik, ale na obranu fijalové vlády.

Pijack
13. 12. 2022 15:39
Odpovědět  František

Tak na tohle jsem už častokrát myslel, ale zatím nemohu argumentovat jinak, než že mám taky tušení. Ta hovada, která nás přijela v roce 1968 zachraňovat, si to příští rok zase zopakují. Infantilní pindálek Fiala by měl ještě vyzvat národ, abychom našim osvoboditelům poděkovali. A za tu pomoc v 1968 jim teď pomoc vracíme. To nevymyslíš 🙂

zuza
13. 12. 2022 17:42
Odpovědět  František

horšie, že oni tu už zostanú natrvalo. Už nám zostáva len dúfať, že sa nájde medzi uniformovanými nejaký ten plukovník Stauffenberg a bude mať šťastnejšiu ruku. Keď nie pre iné, aspoň z pudu sebazáchovy, lebo noví ukroČeši aj noví ukroSlováci ich čoskoro nahradia aj na vysokých pozíciách.

zuza
13. 12. 2022 23:08
Odpovědět  zuza
ijn
13. 12. 2022 12:27
Ohodnotit příspěvek :
     

předpoklad stát se politikem v ČR je založen na kriminálník potenciálu každého, kdo chce v politice něco znamenat,…..prostě musí být vydíratelný,….naše politické loutky něco ukradly, něco zapřely, někoho podvedly, a jejich loutkovodiči z Aspenu je nutí až k vlastizradě, ……ZAVLEČENÍ ČR do války, nerespektujíc ústavu ČR,…….OPRÁVNĚNĚ SE PTÁM CO DĚLAJÍ ÚSTAVNÍ SOUDCI??? jsou hluchý a slepý,….nebo Ústavu ČR neznají,…..proto je odvolání soudců nutné !!!

Aleš
13. 12. 2022 12:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Režim SPOLU musí padnout a rovnou před soud.

13. 12. 2022 13:09
Odpovědět  Aleš

Co spravedlivějšího může říci soud,než 80% občanů,kterým patří tato zem?

sergej
13. 12. 2022 12:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Agenda 2030 dělá dusno sdíraným dráby soroš bendy neziskovčíky pararelních řízení států.
https://www.youtube.com/watch?v=UWUppUMhtIg

https://svobodne-radio.com/2022-11-28-studio-beta-jan-skalicky-o-nebezpeci-valky-a-migrace/

13. 12. 2022 12:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak říkal jsem si že by jim to chtělo trochu zchladit hlavy… 😀

Teuton
13. 12. 2022 13:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Stovkám lidí jsou odpojovány dodávky elektrické energie, protože už nejsou schopni ji zaplatit, zároveň Fialova vláda pětizmrdů na výcvik ukrajinských nacistů uvolňuje jednu celou miliardu korun. Připadá vám, že žijeme v normální zemi ?

13. 12. 2022 13:58
Odpovědět  Teuton

No některým pořád ano…..

Zmatený
13. 12. 2022 17:55
Odpovědět  Veny232

Některým ? 70% lumíků je to stále ještě putna. Stačí koukat okolo sebe…

Markýza
13. 12. 2022 14:48
Odpovědět  Teuton

To záleží na tom, jak máte nastavené normy 🙂

idaho
13. 12. 2022 14:53
Odpovědět  Teuton

Normální ne, ale je to investice do armády, kterou nemáme a jako vděčné žoldáky je jednou můžou použít proti nám…třeba(vtip). Ale ne, my jsme poslušní, jak předešlé dva roky ukázaly

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuza
13. 12. 2022 17:44
Odpovědět  idaho

to nie je vtip, to je smutná realita. A oni už dokázali, že budú s potešením vraždiť aj kojencov

Gales
13. 12. 2022 17:14
Odpovědět  Teuton

Vidlák si naběhl na vidle.ČEZ chce podat žalobu.Prej to není pravda.

Janaz
14. 12. 2022 21:12
Odpovědět  Gales

Chcem vidieť tých šmejdov z ČEZ pred súdom, keď budú vyvracať svedectvá odpojených ľudí.

Rattus
13. 12. 2022 18:56
Odpovědět  Teuton

V našem domě včera odpoledne odpojili důchodkyni.Tak srdceryvnou scénu jsem v životě
neviděl.Klečela na kolenou a prosila elektrikáře aby počkal po vánocích.většina lidí z
domu byla u toho.Paní bydlí v přízemí.Natáhli jsme šn’ůru ze sušárny a může odebírat
z domovního na což se skládáme rovným dílem.Byla to jen dvoulinka tak to šlo nacpat
pode dveře.Zatím to funguje,ale co bude dál?

Markýza
13. 12. 2022 14:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Sakramente. To jsou skvělé otázky.

Gales
13. 12. 2022 17:16
Odpovědět  Markýza

Taky bychom rádi znali odpovědi . Ale určitě nebudou a fiala zaujme pozici spícího signalistu.

Markýza
13. 12. 2022 18:04
Odpovědět  Gales

No to nepochybně. 🙁

František Rýpal
13. 12. 2022 17:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Štefec hraje s vládou tu jejich novou oblíbenou hru, “vy se ptáte a my vám neodpovíme”.

Zmatený
13. 12. 2022 17:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Poznámka ke gryndýlu :o)) pro zelené Lumíky!

Větší bagr /nakladač/

Za 12 hodin chodu spálí cca 1000 litrů nafty. Musí přesunout 250 tun! hlíny za účelem vytěžení materiálu na výrobu JEDNÉ baterie Tesla. A lidé tomu stále říkají “nulové emise”, když jezdí svým elektromobilem.

Abyste vyrobili každou baterii pro elektromobil, musíte recyklovat : 

– 11 000 kg solanky pro lithium
– 14 000 kg rudy na kobalt
– 2 000 kg rudy na nikl
– 11 000 kg rudy na měď
– Vykopat 226 000 kg zemské kůry.

Jen – jedna – baterie ! Typická baterie elektromobilu obsahuje: 11 kg lithia 27 kg niklu 20 kg manganu 13 kg kobaltu 90 kg mědi 181 kg hliníku, oceli a plastu První 4 složky pocházejí z omezených zdrojů a jejich podíl se bude nadále zvyšovat.

“Zelená” energie To jako fakt ???

Zmatený
13. 12. 2022 17:50
Odpovědět  Zmatený

Zapomněl jsem dodat: Životnost baterie max 10 let ! No, nekup to za milion…

sergej
13. 12. 2022 21:54
Odpovědět  Zmatený

Ještě lépe, prý 200 cyklů což nedá roční denní provoz. A s elekroautobusy prý po velké pompě a slávě prý všude skončili,že by museli koupít dřív jak za rok nové nebo je rozpárat a zašít autochirulgy nové tfujtably?

sergej
13. 12. 2022 17:52
Odpovědět  Zmatený

A pléčka “cililink tahá mrtvou váhu jako by to byl autobus lidí. gogonomové 🙂

Autor
13. 12. 2022 23:13
Odpovědět  Zmatený

Faktem je, že začínají zákazy a věřte tomu, že elektroauta budou brzy na vymření.
Ale divím se, že ještě nepřišli na jednu již dávno vyzkoušenou věc. Jen si to představte – v každé ulici, do každé garáže, ke každému lesu, TROLEJE! A máte elektrická autíčka bez baterie!

Zpráva z denního tisku: Včera neodpovědný mladík se svým e-mercedesem při ujíždění před e-policií strhl trolej v ulicích Kovářská, Spálená, U idiota a znemožnil na tři dny e-provoz v centru e-města …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
František Rýpal
14. 12. 2022 12:36
Odpovědět  Zmatený

Zastánci elektromobility jsou blbá, nevzdělaná a nebezpečná hovada.

Administrátor
P.A.Semi
14. 12. 2022 18:22
Odpovědět  František Rýpal

Inu, třeba Texas má ohromné zásoby ropy, ale tempem, jak se dnes těží, vydrží asi 30 let. Co pak? Třeba Saudové budou mít víc, ale pak už to bude astronomicky drahé a vydrží to třeba dalších 10 let. Co pak?

Vy leckdo myslíte sotva na nejbližší víkend, vlády myslí na jedno volební období… Ale ti, co si myslí, že vlastní celou planetu, myslí na století dopředu…

Nějaké řešení tohoto problému s koncem ropy se musí začít hledat včas…

Třeba jsem si myslel, že by mohli umístit solární panely na pouštích, ale ne – jednak čím tepleji, tím menší mají účinnost, druhak tam to zanáší prach a není tam voda na umývání…

Jediné dlouhodobé řešení (třeba na století dopředu) jsou jaderné nebo fůzní elektrárny a všechno převést na elektro, a přestat jezdit zbytečně – třeba dopravovat zboží najednou a ne zákazníky každého zvlášť…

Takže zatím to vypadá jako nepříjemné a bláznivé obtěžování, ale za pár desítek let to bude nutnost tak jako tak…
(A ovšem samozřejmě lži o údajné škodlivosti CO2 jsou jen zástupné důvody, protože dobrovolně by se lid neuskromnil…)

πα½

Gene
14. 12. 2022 22:26
Odpovědět  P.A.Semi

USA skupuje lacinou ropu a plni stare vrty a tak to delaji dookola.

Gene
14. 12. 2022 22:30
Odpovědět  P.A.Semi

Tento problem se da resit decentralizaci. Nedostatkem ropy nas uz strasi desitky let a presto delaji vse, aby se pouzivala cim dal vic.

Administrátor
P.A.Semi
15. 12. 2022 03:21
Odpovědět  Gene

Jak “decentralizací”? Prostě za 50 let ropa nebude, ty zásoby nejsou nekonečné…
Leckde dojde ještě dřív…

πα½

jiří
13. 12. 2022 18:11
Ohodnotit příspěvek :
     

„Státní veterinární správa (SVS) zakázala na celém území České republiky venkovní chov drůbeže. Opatření bude platit od středy. Důvodem je rostoucí počet ohnisek vysoce patogenní ptačí chřipky. Za porušení hrozí vysoké pokuty.
Chovatelům drůbeže s výjimkou holubů a běžců, jako jsou pštrosi, veterináři nařídili umístit chované ptáky do budov. Tam, kde to není možné, je třeba maximálně omezit kontakt chované drůbeže s volně žijícími ptáky. Sdělil mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček.
Za nedodržení zákazu hrozí jednotlivcům pokuta až 100 tisíc korun, podnikatelům a firmám pak dokonce až 2 miliony.
V Česku bylo od začátku letošního prosince potvrzeno šest nových ohnisek ptačí chřipky, pět v malochovech drůbeže a jedno ve velkochovu kachen na výkrm, uvedli veterináři. Poukázali tak na chov ve Frahelži na Jindřichohradecku, kde bylo kvůli nákaze 5. prosince utraceno 15 000 kachen.“
U nás chtějí do zítřka, aby lidé písemně uvedli počet ptactva a drůbeže, které chovají nejspíš proto, aby jim je v brzké době zlikvidovali.

Administrátor
P.A.Semi
13. 12. 2022 20:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že to je asi Boží trest za Fašismus Evropy, ale kromě toho, jak sem fouknulo od Severního Pólu nedávno, doteď tu z toho byla zima (a hlavně v Anglii, v Německu a v Polsku), tak se sem od Pólu valí ještě větší a chladnější kus studeného vzduchu, to by tu mohlo být tak za 4-5 dní, pokud to mezitím neuhne jinam…

Na obrázku jsou tři dny po sobě, vpravo je dnešní… Nad středem je severní pól, viz jak se tam posouvá ta tmavě modrá dolu… U Grónska je významná tlaková výše, kolem které se to po směru hodinových ručiček posouvá ze severního okraje Grónska do Evropy:
comment image

Nebo je to “pozdrav” z (Ledového) Pekla od Královny Alžběty… (z Queen Elizabeth Islands)

πα½

zuza
13. 12. 2022 23:26
Odpovědět  P.A.Semi

Pred týždňom boli v Moskve mrazy okolo -15 stupňov, ďalej na východ až -25 stupňov. To globálne otepľovanie, pardón klimatické zmeny, prebiehajú asi len tam kde sa dajú ryžovať prachy za soláry, veterníky, dotácie na elektromobily a podobné idiotiny. Solárna elektráreň je rentabilná v trópoch a subtrópoch, či je ekologická, pochybujem. A veterníky sú už úblná blbosť- zabíjajú vtáky, plašia zver aj ryby, rúbu kvôli nim stromy. V Nemecku na pobreží sú tak nahusto, že neprepustia do vnútrozemia dážď. Okrem toho sa vyrábajú lopatky vrtulí z materiálu. ktorý nevedia recyklovať ani ekologicky likvidovať, používaním sa z nich obrusujú mikročastice, ktoré sú karcinogénne. To však nevadí, sú ľahučké, vietor ich odnesie a vdychujú ich untermenschen na východe.Európy. A každá jedná vrtuľa spotrebuje obrovské množstvo ropy na premazávanie.

Markýza
14. 12. 2022 14:36
Odpovědět  zuza

Já si říkám, že si z nás matička příroda dělá pořádně šoufky a dobře nám tak.
Ad ty soláry – neznám zatím nikoho, kdo by si sáhnul NAD ty panely (na ně se nedá) Já to zkusila a už vím, co případně otepluje planetu. Tedy kromě těch milionů tun betonu, co z nich máme všechny ty megalopole.

jiří
13. 12. 2022 21:48
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Autor
13. 12. 2022 23:01
Odpovědět  jiří

Jedna vysvětlivka:

7b91c877c18475b89c956bf1292e1ef8-283658n1361.jpg
Gales
14. 12. 2022 11:31
Odpovědět  jiří

Ta špinavá svině mu žere ze korýtka.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PENNYS
15. 12. 2022 08:40
Odpovědět  jiří

NO COMMENT 1000000000000000000%