blog

J.H.Kunstler: Dokážete podívat se pravdě do očí?

Ukrajina pro nás Američany, jakož i pro kohokoli jiného, nepředstavovala nikdy žádný problém, a to ani po pádu sovětského státu. Problém jsme z ni v roce 2014 učinili až my, když jsme proti ukrajinském prezidentovi Janukovyčovi zorganizovali barevnou revoluci a v zemi pak ustavili vládu loutkových prezidentů, které jsme vedli k tomu, aby v míře co největší provokovali rusky mluvící obyvatele Donbasu.

V rámci tohoto tažení jsme přijali i stupidní plán přijat Ukrajinu do NATO, a to v situaci, kdy nám Rusové dávali co nejjasněji najevo, že něco takového je pro ně nepřijatelné. My jsme však ve svém úsilí vytrvali a po dobu osmi let jsme též vytrvali pobízet Ukrajince k co nejčastějšímu ostřelování rusky mluvícího Donbasu děly i raketami. Zrušili jsme dohodu z Minska, která měla tento poloválečný stav mezi ukrajinským vojskem a donbaskými Rusy ukončit, čímž jsme ovšem ruskou trpělivost s námi vyčerpali až tak, že se Rusko konečně pohnulo a dalo nám vědět, že Ukrajina byla a zůstává v jeho sféře vlivu – stejně jako my tvrdíme, že země Latinské Ameriky jsou dle Monroeovy doktríny ve sféře vlivu naší.

Dnes, čili už po dvou letech války skutečné, sčítáme její živé ztráty, které na straně Ukrajiny činí už půl milionu mrtvých, a ztráty Rusů nejsou o mnoho menší.

Celkově, včetně uprchlíků, kteří Ukrajinu opustili, ztratila Ukrajina téměř polovinu své populace, která dříve čítala 32 milionů lidí.

Dnes Rusové bitevní prostor plně ovládají, mají dostatek záložních jednotek i výzbroje a též mohutnou infrastrukturu výroby zbraní, zatímco Ukrajincům nezbylo téměř nic. Je tedy jen otázkou času, kdy Ukrajina bude nucena hledat podmínky pro uzavření fiaska, do kterého ji vláda USA dovlekla.

Americká vláda v současnosti předstírá, že přechází k postoji, vyjadřujícímu ochotu přpojit se k jamukoli vyjednávání o předmětném rusko-ukrajinském střetu, avšak v této věci žádnými pákami nedisponuje. Takže na obzoru není nic než jen další vojenské ponížení pro Ameriku. Média už ve značné míře Ukrajinu opustila, Ukrajina zmizela z titulních stránek novin a časopisů i z prvních desíti minut televizního vysílání CNN. Na verandách a na oknech už nevisí žádné modrožluté vlajky.

Je konec.

Z LewRockwell.com vybral a přeložil Lubomír Man

sdílet na

21 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
1. 1. 2024 19:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Konec je v Americe.Ukrajinský premiér z Čech volá po válce.Až tak hluboko jsme klesli.

Pravdomluvny
1. 1. 2024 19:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Začalo to udavačem Havlem a bohužel to udavačem Pávkem a Fialenko Banderonacistovičem nekončí…..tedy zatím to tak nevypadá 😢

x-13
1. 1. 2024 19:52
Ohodnotit příspěvek :
     

 Už si pro nás chodí tajní!!
https://www.youtube.com/watch?v=L_L7hV8zK7A&t=189s

Helena
1. 1. 2024 20:48
Odpovědět  x-13

Naše rodina si ještě těsně před 89 užila něco podobného velmi bohatě. A to kvůli úplným blbostem, jako že strejda jezdil s veteránem s americkou vlajkou na střeše, jeden příbuzný emigroval, že rodiče byli bezpartijní a posudky o doporučení ke studiu ze základky byly učiněnou popravou-zachránila nás děti částečně tenkrát jedna statečná paní učitelka, která si rodiče zavolala do školy a posudky roztrhala. V posudcích bylo, že rodiče dítěte nežijí tím správným socialistickým způsobem-nechodí na schůze a nevyvěšují vlajky atd. Takže něco takového mne nepřekvapuje. Ale pokud se něco takového komukoli přihodí-všechno písemně-všechno!!! Všechno uschovat. Rodiče to tenkrát neudělali-chyba byla, že si nenechali ani ten posudek se jmény a podpisy. Protože za krátký čas, když se to převrátilo, tihle “výtečníci udavači a škodiči” nalezli do OF a pak hned do ODS.

Tupý hulvát
2. 1. 2024 07:33
Odpovědět  Helena

Proč tomu nevěřím?

Helena
2. 1. 2024 10:07
Odpovědět  Tupý hulvát

Je to váš názor, máte na něj právo. Jen když vidím dnes ty zrůdy, kreatury převlíkače kabátů jako Pavel, Rychecký, Stříž i Pyjala i jejich stejných potomků a spousta dalších, vzpomenu jak naši rodiče kroutili hlavou, když po 89 ti hajzlíci začali s obrovskou vehemencí zahazovat rudé knížky a káli se, jak je k tomu režim nutil a nejraděj by zpětně i taky podepsali tu chátru 77. Když tohle naši viděli/a to k 89 přistupovali vlažně/, jejich náhled na 89 se měnil. My děti jsme to chápaly až později.
Tak jen pro výstrahu ostatním i pro osobní život: člověk se nikdy, nikdy nemění – jestli je podrazák, udavačská ubližující svině, člověk podlézající jakémukoli režimu, NEZMĚNÍ SE NIKDY, JEN SE NAUČÍ ZASTÍRAT PRAVOU POVAHU. A v případě policejní šikany, postihu za nějaké slova – vše písemně a uschovat. On žádný strom neroste do nebe.

Boomer
2. 1. 2024 10:56
Odpovědět  Tupý hulvát

..no, zkuste tomu věřit, srovnatelné zážitky z dob budování socialismu mám i já.
A můj osobní příběh k tomu.. v osmdesátých letech odcházel do penze náčelník depa, byl to celkem fér chlap a ten si mě podsadil u sebe v kanceláři, uvařil kafe a k němu mi položil moji osobní složku plnou udání a posudků.. musím to předávat novém náčelníkovi, tak si to přečti, ať víš proti čemu a komu stojíš!
No a těsně po Velké sametové o pár let později přišlo nařízení, že osobní složky, vedené na tzv. zájmové osoby, jim musí být vydány. Věděl jsem evidenční číslo té složky, tudíž jsem o vydání požádal a ejhle, nový náčelník, který ji kdysi převzal, který do ní asi taky zakládal další materiály, který taky přežil Samet a udržel si židli, mi tu složku zapřel..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
2. 1. 2024 11:24
Odpovědět  Boomer

Třeba mu ji ten minulej nepředal.Tenkrát byl o toaleťák nouze.Nebo co.

Helena
2. 1. 2024 12:31
Odpovědět  Boomer

Asi Vám jde také o to, poukázat na to, ŽE VŠECHNO JE TO V LIDECH !!!!
Je jasné, že za tu dobu se vybudovalo solidní hospodářství: fabriky, školy, nemocnice, byty, Tatry, letadla, Chirana-lékařské přístroje, obuv, nábytek, družstva, co zajišťovala potraviny. Jen chceme říct, že všechno se dá zneužít a všechno je o lidech. Těch lidí není zas tak moc, co škodí, ale škodit dokážou, to zase jo. A o tom je právě dnešní dění: tihle škodiči byli přímo pikýrováni a dosazováni k moci západem-a zase mají k ruce další slouhy a záleží zda ti slouhové jsou ochotní udělat pro své páníčky úplně vše, nebo mají v sobě kousek charakteru, který jim zavelí: tak tohle ne, to neudělám, prostě NE. Vzorový příklad pikýrovaného zm.da je dosazený Pavel na Hrad, ten pro svého Koláře udělá vše bez rozmyslu. A jejich metody se také nemění, ani nemohou, jinak se totalita a teror prosazovat na ovčanstvo prostě nedá. A to je třeba na alternativě i v osobním životě šířit. Těch zm.dů je hrstka. To, že to vypadá, že nemáme šanci je odstranit, protože je jich hodně dělají podsouváním mééédia.

Gales
2. 1. 2024 13:30
Odpovědět  Helena

Oni si přejí naši porobu a my jim musíme přát ať sípnou. Přání většiny by se měla naplnit.

Boomer
2. 1. 2024 13:47
Odpovědět  Helena

..jde mi o to ukázat, že to bylo také v lidech, kterým systém umožnil chovat se jako svině a mít z toho kromě osobního potěšení také osobní prospěch. A právě takoví snadno mění kabáty, jen ten svinský způsob chování si zachovávají bez ohledu na stádo, ve kterém zrovna chrochtají…

Pravdomluvny
2. 1. 2024 13:52
Odpovědět  Boomer

Neměl v příbuzenstvu Sachera?

ijn
1. 1. 2024 19:57
Ohodnotit příspěvek :
     

v r. 1992 měla Ukrajina 50 mil občanů, přestala platit důchody a její židovské vedení mělo má za cíl vyvraždit Slovany, kdy to pochopíme i my Slované v ČR???

ijn
1. 1. 2024 20:03
Odpovědět  ijn

konec bude až tehdy, když vykážeme nacisty a fašisty ze společnosti, jinak po několika letech vyprovokují i spustí konflikt,….. jejich služby jsou na provokace vychovávány a placeny, kolikátá false flag i způsobila války???

Kelly
2. 1. 2024 02:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdysi jsme tu měli hrdiny jako byl Kubiš, Opálka, Valčík atd, a dnes už nám tu zbyli jen ti Čurdové, dnes už jsme jen národem ču…,

Frank
2. 1. 2024 08:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Ve většině konfliktů ve světě mají prsty zločinecké USA. Američané mají na svědomí miliony mrtvých. Z Ukrajiny se stane rozvojová země, která bude jen stále somrovat a škemrat o peníze. Chudáci jsou všichni ti, kteří tam celý život poctivě pracovali za pár hřiven.

Karel
2. 1. 2024 08:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Čeští představitelé mají šílenou touhu válčit s Ruskem a porazit ho. Přitom už i USA couvají ze svých pozic a pomalu házejí Ukrajinu přes palubu. To čeští zaslepenci nevidí a vidět nechtějí. Dřív nebo později Rusko zvítězí a bude se jednat co dál. V té chvíli zřejmě vyrazí čeští ratlíci a budou se snažit o nemožné. Snad se do té doby český národ vzpamtuje těch pomatených šílenců se zbaví.

Pravdomluvny
2. 1. 2024 09:15
Odpovědět  Karel

Takových pomatených vlastizrádců zapadlých v amianálu až po nehet na malíčku u nohy se měla společnost zbavit nejpozději v roce 1994, teď to bude Sisyfovská práce 😢

Jaris
3. 1. 2024 07:22
Odpovědět  Karel

Ja jsem pro. Jen at se cesti ratlici zurive a spenou u huby vrhnou na Rusa. Na Ukrajine se jim konecne splni sen bojovat za Prahu. Rusove z nich samozrejme udelaji fasirku a i to bude pro normalni Cechy dobre, jelikoz se zbavi ruznych hejvlovic pohrobku.

Frank
2. 1. 2024 10:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli někdy někdo představoval problém, tak to jsou v prvé řadě zločinecké USA.

sergej
2. 1. 2024 11:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Vydlabanti nemají problém dokud jim nezruší “ložument i s obětmi. A něco pro nedodlabané lumeny.
https://cz24.news/podivne-tajnosti-kolem-lednoveho-srazu-wef-v-davosu/