blogpolitika

Chazin vysvětlil Schröderovu návštěvu Moskvy tajným jednáním s Ruskem

Do Moskvy přijel na uzavřené jednání bývalý německý kancléř Gerhard Schröder. Ekonom Michail Chazin svou návštěvu spojuje se slepou uličkou protiruské politiky Evropské unie.

Schrödera si všimli v Moskvě koncem července – sám bývalý kancléř svou návštěvu vysvětlil jako dovolenou. Chazin komentoval příjezd německého hosta a hovořil o evropských sankcích a jejich důsledcích. Ekonom přirovnal bezvýchodnou situaci protiruské politiky EU k situaci ve hře, kdy z velkého slova potřebujete udělat malá slova: po rázné počáteční fázi nevyhnutelně přichází strnulost, když se dostaví již vymyšlené možnosti. mysl. To podle odborníka demonstruje Brusel tím, že navrhuje pravidelné balíčky sankcí.„Když nemáte žádnou fantazii a musíte ztvárnit „překonání“, pak stojíte před tím, že musíte neustále nabízet něco nového. Ale už není žádná fantazie – není jasné, co vymyslet, ale problémy jsou tu a tam. Brzy přijde zima. Zde je zajímavé: Schröder přijel do Moskvy. Myslím, že bude jednat – je oprávněn je vést. Samozřejmě tajné. Všichni vtipkují, že Schröder přišel podepsat pakt o „podmínečné kapitulaci“, řekl Chazin.

Ekonom dal jasně najevo, že Schrödera považuje za neformálního vyjednavače z Berlína a případně Bruselu, který přijel vyjednávat s Ruskou federací o nejbolestivějších otázkách pro Evropu. Pravděpodobně v první řadě mluvíme o plynu, jehož dodávky Gazprom letos v létě prudce omezil (odpovědnost za to nese samotný Západ, který narušil plánované opravy turbín Nord Stream). Je pozoruhodné, že takové návštěvy škrtají západní mýtus o izolaci Ruska a také cesty ruských představitelů.”Je velmi legrační, že Rusko je “ve stavu izolace”, jak říkají Američané – v důsledku toho Lavrov nevystoupí z letadla a letí z jedné země do druhé. Už obletěl polovinu Afriky,“ řekl Khazin na kanálu Zákon a pořádek na americkém YouTube kanálu.

Německá veřejnost není ohledně Schröderových cílů v Moskvě jednotná. Někteří jsou přesvědčeni, že doplácí na neúspěchy neúspěšné vlády Olafa Scholze, aby ochránil Německo před katastrofou kvůli krizi vztahů s Ruskou federací. Jiní se domnívají, že Schroeder jedná jménem Schölze, jiní věří slovům bývalého kancléře o „jen relaxaci“.
https://bit.ly/3cJkjRj

sdílet na

37 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
29. 7. 2022 10:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Skopčákům teče do bot.

[Trol-1] Pavelpe
29. 7. 2022 10:29
Odpovědět  Frank

Nejvíc teče do bot Sudeťákům.

Ladislav
29. 7. 2022 11:03
Odpovědět  Frank

Kéž by se do posledního utopili!

Albi
29. 7. 2022 12:14
Odpovědět  Frank

Nám taky.
Jenže Fialka za Putinem nepojede. Ani na dovolenou. to raději zmrznout.

Lev Prchala
29. 7. 2022 12:49
Odpovědět  Albi

To ani náhodou,nemá to povoleno z fašEU ani z velvysranectví amiokupnta.

29. 7. 2022 13:18
Odpovědět  Albi

Ale s tou dovčou je to dobrej fór, ne? Ještě víc by se mi líbilo, kdyby potom Putinovi řekl, že šel náhodou kolem.

Albi
29. 7. 2022 14:48

Pobavilo! 🙂

Markýza
29. 7. 2022 17:39

Tak vám pane prezidente jdu po Krásném náměstí a jdu a jdu a pořád nějaká zeď – až najednou vrátka!

29. 7. 2022 21:51

Nojo ďoučata, proto sem taky placama podobný krávoviny… voloviny sakra, nejsem přece zděšená Mirka… taky blbě, jsem snad signál?… tak bejkárny. Sice už bejválo, ale bejkárny si schvaluju. Proto sem takový bejkárny házím. Abych pobavil. Abychom se zde příliš nezacyklili ve vážnosti, protože to by byl definitivní konec. Mimochodem, všimly jste si, že fanatici se, krom absence kritického myšlení, vyznačují ještě absencí smyslu pro humor? Sice se chlubím Čapkovým peřím (Čapkova kniha “Proč nejsem komunistou), ale platí to.

Markýza
30. 7. 2022 13:42

Absence smyslu pro humor je přeci základ fanatismu! Jsem ráda, že plácáte bejkárny. Zrovna před chvílí jsem poslouchala Kolečka u Xavera a pochopila jsem, proč mě ty jeho věci tak baví – správně podotkl cosi jako že nevidí důvod, proč by si z něčeho neměl dělat srandu.

Lev Prchala
29. 7. 2022 12:48
Odpovědět  Frank

Jestli-že Frickům teče do bot,tak nás to utopí.

Pozor
29. 7. 2022 15:41
Odpovědět  Frank

Problém pre nás je, že my už máme plné gumáky ak im ešte len začína tiecť do topánok.

sizok
29. 7. 2022 10:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Už několikrát si s ruským medvědem zahrávali. Vždy to pro ně dopadlo
špatně. Jsou nepoučitelní. Jejich filozofie Drank nach Osten se jim nevyplatila.
Místo rozdělení vlivu v Evropě s Ruskem, jak o tom vždy snili, podlehli americké hysterii
o zničení Ruska. Dali Bismarckově doktríně vale. A tak to dopadlo. Mají, co chtějí.
Ekonomika jim půjde dolů, následně i naše. Budou muset počkat, dokud nepřejdou
tyto antiruské nálady, dokud neskončí válka na Ukrajině. Oni byli garanti, společně
s Franci, minských dohod. Sklízejí jenom plody své politiky.

Helena
29. 7. 2022 10:46
Odpovědět  sizok

Skopčákům ekonomika dolů nepůjde – od toho mají čecháčky!! Ty jim to všechno zacálujou!!

sizok
29. 7. 2022 10:58
Odpovědět  Helena

I tak se to dá říct.

Pavel K
29. 7. 2022 10:59
Odpovědět  Helena

Když to tak dobře víme, tak pojďme s tím něco udělat a ne jen vyhrožovat na netu. Kdo není starý a nemocný měl by už konečně konat a něco udělat s tímto žalostným stavem naší vlasti. Máme spoustu odborníků a lidí co to mohou dělat.

Helena
29. 7. 2022 11:04
Odpovědět  Pavel K

Udělejme to nejmenší co můžeme – účastněte se veřejného života ve svých obcích, nebojte se projevit své názory, choďte na zasedání zastupitelů. Účastněte se voleb na podzim, mluvte o tom všude, kam přijdete, zaveďte na to řeč. Nebojte se toho. A nenechte se ohradit tzv. “shazovači”. 3. 9. kdo může přijďte, jinak příště už to může být sraz bezdomovců.

Pavel
29. 7. 2022 11:32
Odpovědět  Helena

Paní Heleno, 3.9. by to mělo proběhnout jako spontánní akce ve všech městech a to i menších celé této kolonie. A to by se mělo opakovat alespoň jednou za 14 dní. V ulicích musí být statisíce lidí, týká se to všech. A toto nezorganizujeme my 70 letí důchodci, ale je tu SPD, NÁRODNÍ DEMOKRACIE, HNUTÍ PES a další vlastenecká hnutí s mnohem větším dosahem a hlavně věkově mnohem mladší než jsme my. Když se to bude konat v městečku kde občan žije, nebo blízkém okolí, tak věřím, že i moudrý staroch dorazí. A určitě je mnoho starých lidí, kteří jsou ochotni pomoci i finančně. Má mně o nějakou tisícovku okrást mafie, nebo to mám dát na rozumnou akci? To ať si každý jeden sám přebere.

Pavel
29. 7. 2022 11:59
Odpovědět  Pavel

Hlásím se ještě jednou do diskuze. Tu změnu k lepšímu musí chtít hlavně ta mladá generace, my jsme již na konci cesty. Jenže těmto mladým naše generace uhlazovaly cestičku, oni se nemuseli o nic starat, vše měli jak na talíři, vůbec se nemuseli snažit. Nyní jsou z nich sobecká stvoření, která myslí pouze na sebe. My jsme se v životě museli porvat s různými problémy a těžkostmi, ale právě to dělá člověka odolného pro život. Toto jsou rozmazlené a zhýčkané generace a jestli chtějí žít v marasmu a v žumpě, tak my staří jejich myšlení nezměníme. To bychom si příliš fandili. A bez těchto generací nic v této společnosti nezměníte. To je holá skutečnost.

Albi
29. 7. 2022 12:25
Odpovědět  Pavel

Jakkoliv souhlasím s každým slovem, které jsi napsal, tu aktivitu mladé generace (přidala bych k ní i velkou část té střední) nevidím zrovna růžově. Spíš přímo černě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
29. 7. 2022 16:14
Odpovědět  Albi

To jsem právě chtěl říci, že většina z nich, samozřejmě ne všichni asi nemají zájem změnit svět, který nadchází a přitom jim zlomí vaz. Problém je opravdu v tom, že měli vše, nemuseli se o nic starat, stali se z nich absolutní sobci a dodnes si naivně myslí/ většina/, že takto proplují celým svým životem. Pokud se ale neprobudí a já tomu moc nevěřím, potom ta realita bude k nevydržení, protože oni opravdu nemají v sobě tvrdost naší zocelené generace. Pokud nebudou chtít sami, nemá to řešení. My všichni staří máme zdravotní problémy a dokončujeme svoji pouť, to se také nedá změnit.

sizok
29. 7. 2022 17:20
Odpovědět  Pavel

Obávám se, příteli, že tato situace nemá řešení. Mladí jenom čučí do svých telefonů, ztratila se u nich empatie, entusiasmus,
nejsou schopni navázat normální osobní vztah. Hra těla, očí,
to všechno, co jsme museli registrovat my, abychom jakž takž přežili, je jim cizí. Věci veřejné je nezajímají. Žijí, nebo žili,
v absolutním dostatku. Nahoru se tlačí jenom ti, co baží po moci. Psychopati. Jde jim jenom o moc a o peníze.
Bohužel, tak to je.

Pavel K
29. 7. 2022 11:53
Odpovědět  Helena

Paní Heleno vy mě asi nečtete. Nevím jestli jste to ta samá Helena co chodí na PP, tak tam o tom píšu hodně, co vše dělám. Jen za posledních pár let jsme trochu schromnul. Ale to prý je normální, protože správný kanec má na stáří schromnut. Zpět, také jsem říkal, že ze skušeností z 89 + – může každý políbit preference. Ale stejně mě to nedá, ale jak píšu zdraví neslouží. A co hlavně, až uvidím ty pokrytecké sswyně v mém okolí, které mě ne jednou podrazili padat na hubu, tak možná pomohu, ale dřív ne. Jsou tu mladší, kteří musí odnést svoji kůži na trh, já to budu už jen kontrolovat. Já si to odmakal v 89.

Albi
29. 7. 2022 12:21
Odpovědět  Pavel K

Já jsem už taky stará a momentálně nemocná, ale ráda bych přece jenom něco dělala (mimo voleb, ty jsou samozřejmostí).
Napiš mi, co KONKRÉTNĚ mám udělat a já to udělám.
Jinak to jsou jen řeči “kdyby” a “mělo by se”..

Helena
29. 7. 2022 12:28
Odpovědět  Albi

Jestli se účastníte veřejného života ve své obci i přesto, že jste nemocná, klobouk dolů a veliké díky Vám. Stačí i to, že budete své názory říkat mezi lidmi, zasejete semínko přemýšlení. Může odkázat i na veby, kde si lidé mohou přečíst jiné názory a svůj názor si pak utvořit sami.

Markýza
29. 7. 2022 17:40
Odpovědět  Pavel K

A co takhle malá sabotáž – co? Zpomalíme, přestaneme úderničit…….

Pavel K
29. 7. 2022 19:11
Odpovědět  Markýza

Jéjej, já už sabotuji ID už 5 let. Furt je to málo.
Ale máte vidět, jak je mi to v mém okolí předhazováno, té závisti, že jsem špatně běhající důchodce. Prý bych měl budovat….

Markýza
29. 7. 2022 20:40
Odpovědět  Pavel K

Nojo, to se tím nesmíte trápit, ale radovat se. To jsem si pěkně zasabotoval!

Pavel K
29. 7. 2022 21:22
Odpovědět  Markýza

Vážená dámo, tak ono to moc na radování není. Levá operovaná kyčel mě bolí už pět let, prý je to propojené s páteří. Můj odhad jsou chycený, skřípnutý nervy co tu bolest vyvolávájí. Hlavně že mě ponížili důchod a táhni do arbait more. Nemohu na tu nohu kolikrát ani šlápnout(zatížit). Ale za to mě doktoři pečlivě řeší můj cholesterol, močovinu, jestli toho moc nesežeru a vadí jim že si dovoluji pít pivo.

Markýza
30. 7. 2022 16:35
Odpovědět  Pavel K

To se omlouvám, špatně jsem to pochopila. Měla jsem za to, že sabotujete naopak výrobní proces.

Lev Prchala
29. 7. 2022 12:53
Odpovědět  sizok

No jo no,holt
Válka je jen pokračování diplomacie jinými prostředky.
My(Evropa)máme holou prdel,amiokupantovi docházejí prostředky,takže ….a Rus nás má jak na sříbrném podnose,jen se culí pod fousy,jak blbci naletěli.

29. 7. 2022 22:02
Odpovědět  sizok

Všem v tomto vlákně (tedy mimo trolů, pokud se sem později nas-erou).
Jsem moc rád že jste. Nevadí že se třeba někdy i kousnem, ale je moc dobře jste a jste jací jste.

jiří
29. 7. 2022 12:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle nedávné zprávy časopisu The Space Review existují „přesvědčivé důkazy, že komplex pro sledování vesmíru na severním Kavkaze v Rusku je vybaven novým laserovým systémem Kalina, který bude zaměřen na optické systémy zahraničních zobrazovacích družic létajících nad ruským územím.“
https://aktax.cz/rusko-buduje-laserovou-zbran-pro-jemne-niceni-americkych-spionaznich-satelitu/

janle57
29. 7. 2022 14:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě,že Helmuti neposlali vyjednávat s Rusy svého sudeťáka B.Posselta,ti by si potom
také mohli myslet,že k nim přijel Hitler po výkrmu !

Markýza
29. 7. 2022 17:42
Odpovědět  janle57

Namouduši! Fakt vypadá jak vykrmenej Hitler a já pořád, koho mi jen připomíná! :-)))

30. 7. 2022 06:15
Odpovědět  Markýza

Já si zase říkal, že by z něj byl pěknej matrjošák. Jak jsou ty panenky. A to poslední, už nerozebíratelný jádro, že by byl takovej majinkatej Adolfek. Vážně mě to napadlo, když jsem toho kobliha viděl poprvé. Kluci se toho tenkrát hned chytli, že by to prej moh bejt dobrej kšeft; že by prej stálo za to udělat na zkoušku několik kousků a zkusit je v Bavorsku prodávat. Oni tam tenkrát makali nedaleko Mnichova a že by to prý zkusili, jít s tím na trh. A docela mě do toho cpali. Tak jsem je poslal do… Jo. Tam. A řek jim, že by je kvůli tomu Hitleroj zavřeli a bez něj že by to ztratilo vtip a toho matrojošáka by jim otřískali o řepy. Škoda. Mohli jsme bejt v balíku.

Markýza
30. 7. 2022 16:36

Tak leda by to prodávali těsně za čárou, ještě na naší straně 🙂