blog

… A LIDÉ NEBDĚLI, MLČELI

Tento text neplatí jen o nás samotných, ale platí pro všechny, co se poddali úlisnému vábení snadného života, kde vše se vyřeší koupí toho „správného chlastu, kávy, auta, či čeho, pro dokonalé štěstí“ podle reklamy. PLATÍ PRO VŠECHNY ZATVRZELÉ PŘÍZNIVCE „ZÁPADNÍ CIVILIZACE“ kdekoliv. Bohužel si ho nejspíš nepřečtou ti, kteří by měli …  Peter 008

Dovolil jsem si využít parafrázi v odpovědi na slavný výrok Julia Fučíka. K čemu? Abych se zeptal I těch lidí, co chtějí protestovat proti vládní politice. Ne proto, že bych s nimi v tomto nesouhlasil, ale na něco jiného.

Nebudu se ptát, co dělali kolem „listopadu“ 89, té hanby československých lidí a státnosti, protože to bylo předurčeno zrádci typu Gorbačova na mezinárodní scéně a odpor by vyžadoval pevný blok všech lidí u nás s jasným odhodláním. Ne proto, aby se zachránil systém, ale aby se zachránilo to, kvůli čemu umírali předkové těch, co žijí dnes a dnes sklízí již své vlastní plody.

Zeptám se jinak a na něco jiného. 

Co jste dělali, když vědomě a zcela průhledně, krátce poté po „listopádu“ začali ničit školství? Kdo se postavil třeba (zdaleka nejen tomuto) „legračnímu bonmotu“ Zemana, tehdy ještě jen politika „ekonomického Pepka vyskočila“, o tom, že naše školství je na nízké úrovni? Mnozí dokonce nadšeně tleskali tomuto bonmotu a souhlasili. Ve skutečnosti jsme měli jedno z nejlepších školství na světě!

Co jste dělali, když začali likvidovat celý průmysl u nás, s tím, že si to všechno, co budeme potřebovat, raději koupíme? Vždyť copak nikomu nedošlo, že je také nutné mít ZA CO to „něco všechno“ koupit? Všichni budeme podnikat a kdo ne – je lůzr, idiot, beran, parchant, otrok a nic nechápe! Tohle jsou slova jednoho známého politika … nevzpomenete si na jeho jméno? Nedivím se. Na vlastní blbost, které se i nadšeně tleskalo, se tak rádo zapomíná … 

Co jste dělali, když se systematicky likvidovalo zemědělství – a mimochodem má být hůř, mnohem hůř, podle představ EU, už jen podle JIŽ schválených direktiv – kdo protestoval proti „skvěle vyjednaným podmínkám“ našeho zemědělství  v rámci EU?  Všichni jste se už už viděli jako velkostatkáři … nebo ne? Ale nelžete! Když družstevní hospodaření i přes problémy dokázalo jednu věc, která nikdy dosud nebyla – lidé na venkově získali nejen zaměstnání, ale především dostatek volného času! A volný čas, to je nedílná součást svobody, té skutečné!

Co jste dělali, když každý rok – a zvláště ještě v období těsně předcházející „kovidu“ – bez jakéhokoliv zdůvodnění, či dokonce jen oznámení, či komentáře v médiích celkem pravidelně zvyšovaly obchody ceny? A ve výsledku u některých druhů zboží za rok i o víc než deset procent … To je přece normální „dvouprocentní“ inflace! Já vám však řeknu – není!

Co jste dělali, když nám odebírali vliv na zásobování vodou, energiemi? Nic se přece neděje, blbečku!

Co jste dělali, když nás okrádali a okrádají, různými způsoby a manipulacemi doslova za „bílého dne v poledne“? Ech co, já na to ještě – heč – mám!

Co jste dělali – a co děláte – když naše potomky „táhnou“ pryč od tradic, hodnot a víry předků? Na to mne slušná odpověď nenapadá, protože jsem se tehdy tak trošku angažoval v tom odporu „nové době“ … a znám to na vlastní oči.

Co děláte, když neprávem ničí úroveň důchodů a vyhrožují, že pak už nebudou nikdy žádné důchody před Vašimi pětasedmdesátými narozeninami? Mlčíte, protože, já ještě v důchodu nejsem a já se toho ani nedožiju! A vůbec důchodci jsou verbež, zbytečně nám zabírají místo a odebírají peníze. Já vám řeknu – pravý opak je pravdou.

Je toho ještě mnohé, na co bych se mohl zeptat, ale já vám řeknu, co jste vždy dělali:

Jednoduše jste mlčeli. 

Stahovali jste se do svých „zákopů“, kde se vám zdálo, že na všechno ještě máte! Drželi jste hubu a krok mnohem spolehlivěji než za „komunistů“. Odmítli jste bojovat o svůj život, ale to by nebylo to nejhorší, 

Vy jste ale odmítli bojovat i o životy svých vlastních dětí i vnuků!! 

Posmívali jste se těm, kdo se snažil NĚCO zachránit, či proměnit k lepšímu – ČEST A SLÁVA TĚM VÝJIMKÁM!! – , ťukali jste si nad nimi na čelo v hospodách u piva a panáka rumu, v kavárnách u kafe, doma v kuchyních, v práci, i mezi svými a říkali jste, že tihle cvoci tomu přece nerozumí! Jsou to samí komunisti! Jen si vzpomeňte a buďte aspoň jednou jedinkrát k sobě samým zcela upřímní! Že to nejde? Cítíte se stále na výši, že vy přece … a VŮBEC CO SI TO DOVOLUJEŠ, CHTÍT PO NÁS MYSLET, TY ŠUPÁKU JEDEN!!?

VY SAMI JSTE PŘECE UMOŽNILI TENTO STAV VĚCÍ!

Tak se nedivte, že ONI, ti co uchvátili moc u nás na základě Majdanu v roce 1989, došli tak daleko v činech PROTI Vám (Nám). Že se Vám (Nám) vysmívají přímo do ksichtu. Protože i Vy jste mlčeli. Mám třeba připomenout výroky Václava Klause, Miloše Zemana a třeba Topolánka a mnoha dalších „vrcholných“ politiků? Pokud máte aspoň trošku paměti, znáte je možná lépe než já.

Ne, není pravdivé lidové rčení – mlčeti zlato. 

Protože když mluvíte, jasně se ukazuje, čím a kým ve skutečnosti jste, co umíte, jaký v realitě jste, je to podobné, jako když neumíte naslouchat, co kdo doopravdy říká! A jen slovy můžete říci, co chcete a proč. Za tím mlčením se ale schovávají i dokonalí idioti. A my jsme jako celek idioti, protože jsme – mlčením – dopustili, že to, za co umírali naši předkové a co vybojovali, že jsme to ztratili a ztrácíme.

Já Vám řeknu, jak to skončí. Bez ohledu na to, jestli se podaří nebo nepodaří tuhle vládu-Nevládu  (kterékoliv země v rámci EU) odstranit nebo ne, pak zase po možné krátké pauze, když ne hned, začnete mlčet. Stáhnete se znova do hospod, k televizi, do svých zákopů vlastního maličkatého světa uprostřed vaší hromady harampádí a haraburdí. Protože přestanete, pokud vůbec začnete, znova myslet. Protože oni vyhráli. Vyhráli boj o to, že Vy nejste a nebudete OCHOTNI myslet. Myšlení, to skutečné, strašně bolí. Ne, že by to bylo bolestivé fyzicky, ale psychicky, protože to znamená v první řadě schopnost přiznat si svoje vlastní nedostatky a omyly. Ale téměř každý se přece cítí chytřejší než sám Pán Bůh … nebo aspoň archanděl Gabriel …

Takže koalice SPOLU (změň podle země) je přímým výsledkem (ne)činnosti Vás (Nás) jako celku, jako občanů této země. Naprosto stejné je to i v jiných zemích, jako jsou USA, Kanada, v rámci EU, a vůbec celé té „západní takzvané civilizace“. Dnes je dobře vidět, kdo se ve světě alespoň snaží bojovat o svá práva, o svou víru, o svou budoucnost, suverenitu, o možnost normálně žít. 

A často jsou to země a národy, kterým je zvykem se „u nás“ na tom „zlatém Západě“ vysmívat, pomlouvat je, hanit je … 

Takový boj nikdy není snadný a zadarmo a ani bezpečný pro zdraví, či dokonce životy. A o to se právě nejvíce bojíte!

Nevím, jestli toto rčení mají ve všech zemích, jazycích, ale v nějaké podobě asi ano – a to, že NIC NENÍ NIKDY ZADARMO. A pokud ano, pak je to prostě past. Stejně jako dotace na zemědělství, které ve skutečnosti jen kupují „elitám EU“ čas na jeho likvidaci. Nic víc, ale také nic méně. A pokud si neuvědomíme, že i my po vstupu „na ten zlatý Západ“ jsme žili a ještě žijeme jako ta „slavná západní civilizace“ na úkor zdrojů (neo)kolonií, byť zprostředkovaně, nic se ani u nás ani jinde VE SKUTEČNOSTI na tom „zlatém idiotském západě“ nezmění. 

Pokud si chráníte svoje hromádky štěstí – „kupy peněz, zlata, stříbra, haraburdí podle reklam, kuču čummobilů“, tak já vám dám ještě jednu prognózu – VY PROSTĚ A JEDNODUŠE ZCHUDNETE, O TOHLE VŠECHNO PŘIJDETE, PRÁVĚ PROTO ŽE MLČÍTE, NEMYSLÍTE A JSTE LHOSTEJNÍ. Možná nakonec přijdete i o ten život. I když tohle absolutně nikomu nepřeji, ale prognóza je prognóza.

Jo, a pořiďte si Korán, nechte růst vousy, ženy by si měly pořídit spoustu – pokud možno černé -látky na zahalení svého těla i obličeje, pořiďte si turban a modlitební kobereček, brzy se vám to bude hodit. Když už nechcete myslet.

Pokud chcete změnu, tak byste si měli uvědomit, že jediná smysluplná změna vyžaduje neustálou kontrolu všeho a všech  a především tvrdé, nekompromisní, nepromlčitelné a nezvratné vyžadování osobní odpovědnosti od každého a před každým, že to vyžaduje osobní odpovědnost i od Vás. A toho se drtivá většina lidí bojí. Odpovědnosti za své činy i „jen“ za svá slova.

Chcete změnu? Pak ale musíte začít od maličkostí denního řádu. Nevěříte? Tak třeba před lety bylo požadavkem u pokladen ukazovat tašky k nahlédnutí. Co na tom, že na to nikdy neměli žádné právo? Ono to mělo a má ještě jeden aspekt – TAKTO Z KAŽDÉHO DĚLALI POTENCIÁLNÍHO ZLODĚJE, který jen tak mimochodem a náááhodou zrovna nic neukradl a měli jste se dopředu stydět za to, že si nesete vůbec tašku dovnitř. Nebo to chcete vykládat jinak? Ať chytí zloděje , jsem pro i přísný trest všemi deseti až dvaceti prsty! Ale jsem proti tomu, aby a priori byl každý považován za zloděje. Tehdy jsem odmítal ukazovat tašky, prostě jednak nekradu v obchodech a jednak na to neměli právo. Nikdy se nestalo, že bych ji musel otevřít a ukázat. Stačilo říci – podle zákona – že buď jsem zloděj a pak musí přijít policie a nebo nejsem zloděj a pak musí přijít policie, abych mohl přímo hned obvinit obchod z narušení zákona. Důkaz in nature. Po čase prohlížení všude ustalo. Samozřejmě jsem nebyl sám, ale nikdy nebyli z fronty za mnou žádné hovory – „Nezdržuj!“. Dost možná doufali někteří, že opravdu kradu. Maličkost? NE! Bylo to vítězství rozumu a zákona nad zvůlí a pohodlím obchodů!

Chce se vám tomu všemu vysmívat, ťukat si na čelo, nadávat, pomlouvat a třeba si zmlátit takové, kteří vám tohle říkají? To už tu bylo. Naposledy ve velkém před pětatřiceti lety a poněkud o něco menší za takzvané epidemie.

A vzpomněl jsem si při psaní na zážitek, který nedělá nám zrovna velkou čest. No, jak se to vezme.

Bylo to v období, kdy se rušilo skoro všechno státní, konaly se „odborové schůze“ v podnicích, aby se utvrdila změna režimu. Mluvilo se i u nás v podniku, byly řeči o zaostávání a tak podobné žvásty.

Pak si stoupl jeden z mých starých spolupracovníků (již tehdy v důchodu) a vyžádal si slovo. Začal mluvit o tom, co se děje a jak se to děje, že tohle není revoluce, ale kontrarevoluce, že to bude jako za První republiky, kdy páni a panstvo kradlo o stošest, lidé díky zvyšovaným i mimořádným daním  to vše platili za ně a vytvářeli jejich majetky. Kdy obyčejný člověk se tak málokdy dobral jakékoliv spravedlnosti a v práci musel držet hubu, aby nepřišel o místo.

Mluvil o tom, jak viděl na vlastní oči střelbu při demonstraci, jak chodil na pohřby obětí té střelby, rovněž připomněl kolaboraci velmi mnoha podnikatelů, agrárníků i politiků s Němci za okupace naší země. Mluvil o tom, že potraviny, ani bydlení, ani práce nejsou ničím garantovaným v té společnosti, do které se tak hodně lidí hrne, aniž ví, co je čeká.

Mluvil celkem dlouho, byl neustále přerušován, pršely na něj nadávky i výhružky: „Vašich hrozeb se nebojím. Jsem už starej a zažil jsem toho tolik, že mne to nechává klidným. A zemřu s klidným svědomím. Proto jsem musel říci, co jsem vám řekl! Abyste nemohli říct, že vám tohle nikdo neeřekl.“ 

Za obrovského hluku si sedl na své místo a já najednou viděl mnohé ty, se kterými jsem po léta pracoval v tom pravém světle. Řvali, hrozili, dupali a neustále chtěli už KONEČNĚ to správné hlasování. Onen starý MUŽ samozřejmě nemohl nic moc změnit. Podnik byl de facto odeslán do likvidace. Všechno se rušilo a lidé už mluvili o tom, kolik budou teď brát u soukromníka. Ano, tehdy slibovali docela velké platy, jenže … řada z nich si prošla nezaměstnaností do několika let.

Peter 008

sdílet na

154 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Skipper
13. 4. 2024 22:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Velice pravdive

Ladislav 💤
14. 4. 2024 07:03
Odpovědět  Skipper

👍👍

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 09:48
Odpovědět  Ladislav 💤

Bohužel, tento článek si nepřečtou lidé, kteří by měli, ale oni by mu stejně nerozuměli. Oni jsou v zajetí konzumu a sobectví, tak typického pro kapitalismus. Vše se stále odvíjí po spirále, ale duševní úroveň jedinců nedoznala s přibývajícími staletími žádný významnější vzestup. Převládá a bude chamtivost, okrádání a ožebračování jeden druhého pro svůj klan a svoje pohodlí. Málokdo je schopen nezvlčit, když k tomu dostane příležitost. Osobnosti typu Ghándí, Fidel, CHE a jiných je vždy poskrovnu. Jsou to lidé, kteří preferují společnost před svým sobectvím. Tady již byla společnost, která mohla dosáhnout výrazného úspěchu ve formování lepšího člověka. Stačilo odstranit ty nedostatky, které brzdily rozvoj této společnosti. Ale šlo to? Jakou jinou hodnotovou společnost byste si představovali, když ani tento pokus se socialismem nevyšel, to bych rád věděl. Jak se zdá, ta většina není schopná dozrát duševní úrovně Ghándího, Fidela a dalších velikánů. K tomu je potřeba vnitřní proměna jednotlivců, ale nevím, jestli to v genomu lidstva je tak zakódováno. Po zkušenostech se socialismem se zdá, že ne. A přitom jsme byli již tak blízko spravedlivé společnosti.

Noobody
14. 4. 2024 12:00
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To Pavel z Moravy 14. 4. 2024 09:48
Píšete krásně, ale pro mne poněkud nestravitelně! Bolševici (globalisté) vždy měli za cíl vychovat nového (lepšího) člověka. Tzv. člověka unifikovaného, tak jak jej v šedivých montérkách a rádiovce viděl Mao po Velké kulturní revoluci. Má to však několik zásadních úskalí:

  • PROČ? Aby lidé se chovali stádně, předvídatelně, ale především byli poslušní a disciplinovaní – tedy snadno ovladatelní, netrpěli sentimentem, city, jen plnili zadání.
  • JAK TOHO DOSÁHNOUT? Jedinou cestou je zbavit lidi lidskosti – tedy je vykořenit z rodinných, národnostních, náboženských, kulturních a morálních vazeb. Pak se stávají apatickými a upnou se na každěho, kdo jim nabídne jakýkoli cíl a směr života.Buď je po narození odebrat rodičům, nebo je jich zbavit a podřídit cíleně cynické výchově. Tak to dělali sověti se sirotky, kteří pak byli poslušni pouze svému mentorovi a z těchto děcek vychovali bezohledné, ale výkonné a spolehlivé zabijáky. Na podobném principu funguje experimentální projekt EU – Barnewernet.
  • CO JE CÍLEM? Vychovat bezcitné bioroboty vhodné pro plnění a dosažení cílů Globalizace.

Jedinečnost a rozdílnost je zárukou přežití druhu – ne jednotnost!!

Pravdomluvny
14. 4. 2024 12:09
Odpovědět  Noobody

Nejednotnost nás v roce 1989 stála samostatnost!!!!!!!

Noobody
14. 4. 2024 12:50
Odpovědět  Pravdomluvny

To Pravdomluvny 14. 4. 2024 12:09
I tak to lze říci. Nebo naopak mohu zcela věrohodně tvrdit, že nejednotnost je za naší samostatnou státností. Už nejsme ani ČSFR, ani ČSR, ale sláva (ironie) samostaná ČR. A ještě chvilku se budeme štengrovat a bude samostatný stát Moravsko-Slezko a samostatné Česko.

Víte, ono je vždy něco za něco, každá akce vyvolává reakci a vše funguje v duálním systému, kdy pozitiva sebou vždy nesou negativa. Jedno bez druhého nemůže existovat!! Takže být znepokojen jedním a vítat druhé je poněkud dětinské a neinformované chování, ale tak typické pro nás – lidi.

Pravdomluvny
14. 4. 2024 13:37
Odpovědět  Noobody

Od roku 1989 jsou tu samá negativa.

Noobody
14. 4. 2024 13:54
Odpovědět  Pravdomluvny

To Pravdomluvny 14. 4. 2024 13:37
Ale prd!! Můžete se tu vykecat v celonárodním rozsahu. To vám komanči neumožnili a za zdejší otevřenost by vás asi stíhali.

Pravdomluvny
14. 4. 2024 14:47
Odpovědět  Noobody

Keci v kleci.
Svoboda slova existuje pouze na papíře!!!!
Viz.
odsouzený Tušl a po sOUDECH popotahovaný Skála!

Noobody
14. 4. 2024 16:39
Odpovědět  Pravdomluvny

To Pravdomluvny 14. 4. 2024 14:47
Jo, výjimky potvrzují pravidla.
Kdyby se za komára pralo v hospodě do strany a vlády tak intenzivně, jako tady pereme do Pětidemolice a Fijalového hnusu, tak by hospodu zavřeli pro ztrátu klientely.

Pravdomluvny
14. 4. 2024 18:14
Odpovědět  Noobody

Ale prdlaj, nadávali jsme pořád a ne málo.
Jen tenkrát nebylo tolik bonzáků.

Gales
14. 4. 2024 19:24
Odpovědět  Pravdomluvny

Bonzáků bylo dost.Dneska se jejich potomci živí politikou.

Slovan
14. 4. 2024 21:28
Odpovědět  Gales

Jasně že jo, jakpak donášeli.

Slovan
14. 4. 2024 21:27
Odpovědět  Pravdomluvny

👍 👍 👍 👍 👍
Tahle Moudrá Sova do hospody nechodila, bo užívání pivních nápojů, rumů, zelených, laků na rakve je životu nebezpečné, ale hlavně neetické. Lepší sorta pila koňaky a v ústraní a osamodě, individuálně. Říká se tomu dodnes domácí alkoholik. Ti co chodili do putyky byli špatní. A bolševici.🤣😊😊

Gales
14. 4. 2024 19:22
Odpovědět  Noobody

Zlatí komunisti.

Noobody
15. 4. 2024 13:33
Odpovědět  Gales

To Gales 14. 4. 2024 19:22
Ale jo, pro neschopné, lenivé, nerozhodné, slabé, závistivé, závislé, nemohoucí, nemocné ….. byli Božím požehnáním.
Pro ty, kteří se nebáli, uměli se otáčet, měli nápady, tah na branku, vůli a odhodlání makat víc než ostatní byli komanči lupiči, kteří je připravili o plody vlastní práce a mnohdy i práce předešlých generací. Asi ve 3.000 případech i jejich vrazi!!!! A v případě několika set tisíc spoluobčanů jejich soudci, žalářníci, tyrani a otrokáři!!

To byla cena, kterou národ za vítězství komančů zaplatil a o které se dneska nechcete bavit, protože to jste přeci nebyli VY, ale vaši rodiče a dědci. Ale popíráním se NIKDY s vinou komunistů nevyrovnáme, stále nad námi bude vyset nevypořádaná odpovědnost za oběti jejich zvůle. Stále tu bude ono memento bezprecedentního bezpráví z rukou VLASTNÍCH SPOLUOBČANŮ.

Je divné, že nikoho nezaráží exodus milionů lidí, kteří před jejich řáděním zdrhli po VŘSR i od nás po 48. a 68.roce. Proč něco podobného neproběhlo v kapitalistické cizině?????? Když tedy se tam lidi mají tak špatně a tady to byla taková pohoda?!?

Nes*rete si náhodou do vlastních hlav a úst?

Pavel z Moravy.
16. 4. 2024 08:52
Odpovědět  Noobody

A co váš požehnaný kapitalismus, kolonialismus, otroctví, feudalismus a klér. Zapomněl jste všechny tyhle zlořády vědomě vyjmenovat, nebo se vám to nehodí do příručky správného komunistobijce?

JATI
14. 4. 2024 15:56
Odpovědět  Noobody

Tak jako jsou stiháni ti, kteří mají trochu jiný názor než Fiala nebo Rakušan a jím podobní. Vám se scvrklo celých 40 let poválečného vývoje jen do 50. let. Kdyby jste měl pravdu, tak by nikdy nevznik 68r. Vím, že zasály vyšší moci, zrovna tak jako USA v mnoha zemích okolo nás.

Gales
14. 4. 2024 19:22
Odpovědět  Noobody

Tohle je pastva pro tvoje bezmozkové myšlení…. – https://realrawnews.com/202

Noobody
15. 4. 2024 09:57
Odpovědět  Gales

Error

Spam vlasta
15. 4. 2024 12:02
Odpovědět  Noobody

Hochu to nebyli komanči ale příživy které transformovali do ODS , dnešní STAN , KDU a lumpi co ožebračeli ostatní spoluobčany a tráví volný čas v Karibiku ! To jsme ale pěkní blbci když nejsme po třiceti letech uznat že jsme skočili na špek !Náprava je možná – pouze Defenestrace !

Ladislav 💤
14. 4. 2024 14:07
Odpovědět  Pravdomluvny

👍👍👍👍 zlatý socialismus, opravdu zlatý!

Ladislav 💤
14. 4. 2024 14:06
Odpovědět  Noobody

Nejednotnost – náš národní “sport”! A předhánime se, kdo vynikne!
Viz. Ta naše prašivá a zločinecká pavláda!

Helena
14. 4. 2024 18:05
Odpovědět  Ladislav 💤

Přesně tak, a k nejednotě jsme tlačeni horem dolem, protože pouze nejednota a roztříštěnost je pro ty prašivce a zločince výhra. Stále nebdíme a mlčíme. VOLBY: Stačilo-byť má Konečná pravdu a souhlasím s ní, KSČM, byť to nemá s KSČ před 89 nic společného, nemá početně šanci! Všechny hlasy, které se takto rozmělní padnou ve prospěch ODS a ANO. ANO/odnož ODS/ s Jourovou atd. půjde s ODS ať skrytě, nebo veřejně. ANO i ODS je plné aspeňáků a s ODSspolu mají jednoho páníčka a jsou upláceni z jedné kapsy. Jen mají hrát divadlo pro vovce a naoko spolu bojovat. Proto také lžidomédia jedou tak šíleně proti SPD – SPD je jejich jediná hrozba, proto je téměř nepustí před kamery-vovce by mohla začít myslet. Jedou proti SPD stejně jako v Německu proti AfD.
A to opravdu nejsem žádný straník. Oni potřebují roztříštěnost!
JE TO JENOM HRA ČÍSEL. Jsou totiž jen 2 varianty buď totálně a tutově do řiti s ANO a ODS, nebo dát šanci otloukané a bruselským režimem dehonestované SPD. Jiná možnost není!

Helena
14. 4. 2024 20:24
Odpovědět  Helena

A kdybych byla úplně největší konspirátor, tak to, že s SPD nikdy Babiš nepůjde, vypustil právě teď proto, že jistě ví proč dnes Pyjala letí pro noty do USA a co za prasárnu přiveze. Dostal strach sám o sebe a tak to vypustili těsně v den odletu! Klidně se znemožnil, jen aby lidi neměli jinou možnost, než volit SPD, a tím si zachránit něco, o co by přišel spolu s námi – s plebsem. Přemýšlejte, proč to natvrdo vypustili zrovna dnes, v den odletu Nutelly. Babiš nemůže do éteru vypustit: „Lidi volte SPD, nebo přijdeme úplně o všechno a budou nás tu zabíjet arabáši“ a já Velký Bocian mám veliký strach, mám rodinu a majetky a Čapí hnízdo……Volte SPD, lidiii!
A proč to dělá vlastně sám proti sobě? Protože kdyby se dostal k vládnutí on, musel by splnit rozkazy páníčků a tím by skončil jako my-plebs, nebo by ho stejně zabili, takže nemá navybranou.

Helena
14. 4. 2024 20:58
Odpovědět  Helena

Myslím, že bychom se měli ale hooodně bát, co ten fijalový pyj z USA přiveze za rozkazy. Bude to pořádná pecka.

Pavel z Moravy.
15. 4. 2024 10:19
Odpovědět  Helena

Všechny alternativní strany by se musely spojit do jednoty bratrské, protože jedině tak lze škůdce porazit. Samotné rozdrobené straničky to nedokážou. Také ale musí mít vizi jakou společnost budou chtít budovat a jaké hodnoty preferovat. Husité by nám mohli být příkladem a kdo nezná celý Husitský chorál, přečtěte si ho. Jedině v jednotě je síla. Na drobné rozpory je dobré se vys.rat. Škůdcovské panstvo se také spojí s každým, kdo nás může odrbat, okrást a zaprodat. Pokud budete chtít, mohu vám zde Husitský chorál napsat. A volím jedině spojenou jednotu bratrskou, jinak se na to mohu vy…. Už mám dost toho, nechat se tahat za fusekli.

Joe Arp
15. 4. 2024 10:31
Odpovědět  Helena

Mám obavy o Bidetův křehký konečník, je to už starší pán a Signalista je v dobývání zásluh velmi neurvalý.

Slovan
15. 4. 2024 11:26
Odpovědět  Joe Arp

Tak třeba bude brána zřetel a jen na špičičku. Ale bez.

ryba
14. 4. 2024 18:52
Odpovědět  Ladislav 💤

A co takhle sjednocení proti společnému nepříteli ? Ale nejednotnost – to je absolutně nejednoznačný výraz nebo slovo.

janle57
14. 4. 2024 13:41
Odpovědět  Pravdomluvny

Z toho,co se tu od roku 1989 více než za 30 let odehrálo,jsem nabyl dojmu,že si tenhle národ ani samostatnost nezaslouží,podle toho,koho si volíme za své
” rádoby” zástupce v parlamentu se jen stále potvrzuje,že jsme vždy byli,jsme
a budeme jen sluhy cizích pánů,poslední náš skutečný vlastenec byl Žižka,
kterého se bála celá tehdejší Evropa,od jeho smrti pojem vlastenectví v českém
národě načisto zmizel,proto museli naši američtí přátelé natočit novodobý
osvětový film v české režii,aby všem s vypláchnutým mozkem ukázal jaký
zločinec a středověký komunista to byl,národ,který překrucuje své dějiny
si nezaslouží samostatnost,proto s námi všichni ze Západu i Východu upřímně
opovrhují.

Pravdomluvny
14. 4. 2024 14:48
Odpovědět  janle57

Podvodem se v poslední době volí zasTUPCI.

Slovan
14. 4. 2024 12:09
Odpovědět  Noobody

Nádhera 😊😊👍🙋‍♂️

Albi
14. 4. 2024 15:03
Odpovědět  Slovan

Pavle???
Opravdu, nebo ironie? Matou mě ty emotikony (hlavně ten palec).

Slovan
14. 4. 2024 18:04
Odpovědět  Albi

Jseš chytrá holka a mě dobře znáš, tak proč se ptáš? Nechám tě přemýšlet, dávám ti dvě hodiny. 🐔🍺👏
Už i teď jsem tě hodně napověděl, co se týče matení, to víš to my kluci děláme, jsinak bychom si možná ani neza………..li. 😊

JATI
14. 4. 2024 15:46
Odpovědět  Noobody

Kolik let jste prožil v tom nenáviděném socializmu? Kolik dětí tehdy odebrali rodičům z vašeho okolí na převýchovu? Ano každý režim se snaží manipulovat historii a ovlivňovat především širokou populaci a hlavně mládež dle svých ideologií. Vy jste toho důkazem. Nechci hodnotit které režimy jsou lepší a které horší. Prožil jsem velkou část produktivního života v minulém režimu a vskutku jsem vůbec neměl rád komunisty. Když se dnes ohlédnu zpět, mnohým s v duchu omlouvám a to jsem od r.1990 pracoval ve velmi významné nadnárodní firmě s celosvětovým působením, mohu porovnávat.
Jedna rada, sedněte si a v klidu se zamyslete co se nám, jako společnosti podařilo vybudovat za těch cca 40 proklínaných let. Čím jsme naší, tehdy ještě společnou průmyslovou republiku, ve světě proslavili. Co jsme dokázali vyrábět – doslova od špendíků po jaderné elektrárny, přes motocykly, letadla, lokomotivy atd, atd. Hlavně jsme vyváželi investiční celky, pivovary, elektrárny, cukrovary, mosty atd, atd.
A dnes? Kam se poděly naše české podniky, Škoda, ČKD, Poldi atd, atd.
Stali jsme se výrobci podskupin pro cizí firmy, které sklízí zisky. Je mi z toho velmi smutno. Na co jsme hrdí, pokud jsme?

Albi
14. 4. 2024 17:04
Odpovědět  JATI

comment image

Slovan
14. 4. 2024 18:08
Odpovědět  Albi

Jó milá zlatá, už to došlo tak daleko, že ti dnešní liberálové stejně věřit nebudou. O tom ten soudruh co tu občas zavítá zavrtat a rozvířit vody, mluvit nebude, ten vidí jen bolševiky, pak komunisty a pak 💩💩

Pavel z Moravy.
15. 4. 2024 10:30
Odpovědět  Slovan

Kdepak, tihleti neochvějní příznivci kapíku
musí socík poplivat jak to jde a nepřiznají mu jedinou dobrou vlastnost. No jo, jsou to asi rody té vyšší společenské úrovně, kteří se prací neumazali. Jsou něco více než my, běžní lidičkové. Sedět s nimi za jedním stolem by bylo utrpení.

mis12
14. 4. 2024 17:38
Odpovědět  JATI

V socializmu jsem žil 50 let, vystudoval jsem střední a vysokou školu a v roce 1966 jsem vstoupil do KSČ, odkud mě v roce 1969 vypakovali. Pracoval jsem na technickém místě velkém podniku a v létech 70-90 jsem mimo to soukromě podnikal. Byl jsem celkem spokojen. Po roce 1992 jsem do 1998 působil v soukromém částečně vlastním podniku, kde jsem s hrůzou pozoroval úpadky provozovatelů vlastních systémů – ČKD, … a balil jsem to. Byl to ale strašidelný pochod českými úpadky. Pak jsem se zaměstnal ve celosvětovém koncernu kde jsem v roce 2013 šel do penze. Jsem penzistou v kolonii Bruselu a USA.

ryba
14. 4. 2024 18:54
Odpovědět  JATI

Pravda pravdoucí !!!

Noobody
15. 4. 2024 10:38
Odpovědět  JATI

To JATI 14. 4. 2024 15:46

Pane kolego, je mi víc, než bych byl rád. Větší část života jsem prožil v socíku a tehdy jsem nebyl nespokoje, pro to jsem ani klíči necinkal a přesně si uvědomoval to co píšete. Proč dnes hodnotím komunismus (židobolševismus) velmi negativně není pro to, co v ek. dokázali, ale pro to, co dokázali v mezilidských vztazích. Jakým, způsobem pošlapali lidskou důstojnost, čest, motálku, právo i spravedlnost. Nemám je rád pro přemíru násilí, kterým dokázali strhnout morální vaz všem národům, kde se etablovali. Pro desítky milionů mrtvol všude tam, kde realizovali třídní boj a prosazovali diktatůru proletariátu. Pro uzurpovaný monopol moci!!
Ano – leccos bylo dosaženo nejen v sociální, zdravotní, sportovní a nakonec i ekonomické oblasti. Ano, dokázali národ stmelit (strachem) a pod vedením jediné strany sjednotit k plnění úkolů daných onou stranou.

Velmi dobře si pamatuji co znamenalo DoDo a proč jsme museli všichni umět vše. Peněz nebylo, protože jsme vydržovali obrovskou útočnou armádu. Pamatuji, jak jsem lhal do výkazů, abych měl výplatu a obhájil svou pozici, jaká byla pracovní morálka, fluktuace, kvalita produkce i zboží, a td.

./.

Noobody
15. 4. 2024 10:56
Odpovědět  Noobody

./.
Píši to tu opakovaně – žijeme v duálním světě, kde jsou neodděliotelně spojeny protiklady – Jing/Jang. Nic není tak špatné, aby neobsahovalo něco dobrého a nic není tak pozitivní, aby sebou netáhlo negativa. Takže i socík z mého pohledu nebyl jen souborem negativ a průserů, ale měl spoustu pozitiv. Stejně tak jako vše ostatní bez rozdílu.
To podstatné co mě na socíku dnes vadí je absence svobody a přemíra přinucení.s všeobjímající kontrolou, dozorem a s tím spojeným donucovacím mechanismem. Ať si o Havlovi myslím comkoli, tak se mu podařilo, že jsme cca 15 let po Plyši prožívali éru skutečné a nefalšované svobody. Netvrdím, že tak dobu hodnotí všichni, ale objektivně to byla jedinečná situace, kdy stát byl nikoli uzurpátorem, ale především služebníkem svých občanů. Po miléniu a především po našem vstupu do NATO a EU vnímám přitahování šroubů, osekávání svobod a návrat někdejší socialistické nesvobody, jediného akceptovatelného názoru, přibývání strachu z veřejného vystoupení a vyjádření a oproti socíku i zájem na atomizaci společnosti pod heslem “rozděl a panuj”.

Někdy lituji, že mi paměť stále slouží a netrpím nemocí zvanou “Stařecký optimismus”.

ryba
14. 4. 2024 18:45
Odpovědět  Noobody

To byste si neměl tu jednotnost mylně zaměňovat
s uniformitou. ???

Kelly
15. 4. 2024 00:53
Odpovědět  Noobody

vy jste ten socialismus prožil. že o něm tak zasvěceně píšete? To Franta Šťastný byl stádo, když na české Jawě vyhrával závody mistrovství světa? Po hadrákovém převratu šla JAWA do kopru. To Heyrovský byl stádo, když vynalezl polarografii? Vy nevíte, o čem mluvíte.

Boomer
16. 4. 2024 21:03
Odpovědět  Kelly

.. Heyrovský byl elitou společnosti v kapitalistickém systému, když objevil polarografii v roce 1922. Bolševická lůza se prodrala k moci 26 let poté.
Vy nevíte, o čem píšete… ;o))))))

Bety
14. 4. 2024 13:02
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Lidé nebděli, to byla ta chyba. Možná že v roce 68 se to nevydařilo, protože žilo ještě
příliš mnoho pamětníků kapitalismu z první republiky. A asi to nebyla náhoda, že jeden
z prvních, na kterého už tehdy zaútočili byl právě Julius Fučík. Tuhle mě napadlo, že jsem vlastně nikdy nečetla jeho knihu V zemi kde zítra již znamená včera. Pozoruhodné je i to, že ji mojí generaci nikdo ani zvlášť nedoporučoval, zato vtípků na její název kolovalo víc než dost. No teď ji mám. A takový příběh horníků z doněcké oblasti, kteří se TŘIKRÁT nechali obalamutit dřívější elitou (nemáte zkušenosti s vedením, nemáte potřebné znalosti) a tvrdě za to zaplatili vlastními životy mě úplně rozhodil. Ať už elitě pomohli bílí nebo jiná banda, dokud to horníci nevzali za pomoci
bolševiků do vlastních rukou byla to bída a utrpení bez konce. Jak na to mohli lidé
zapomenout? A pořád je to stejná písnička a pořád na to skáčem. “My jsme lidé světa znalí, umíme to líp, my vám ten socialismus vylepšíme!” Nikdo z nich neřekne “Pošleme ho do hrobu a nakydáme na něj co nejvíc hnoje”.
A co teď můžeme dělat? Já mám jedinou radu: mluvit , mluvit a mluvit a při každé příležitosti. Pomáhá to, ne že ne.

Noobody
14. 4. 2024 13:41
Odpovědět  Bety

To Bety 14. 4. 2024 13:02
Díky za motivaci si toto dílko přečíst.
Chápu, že komunista o SSSR mohl psát jen o tom, co mu bylo předloženo jako realita a schváleno k publikování. Proto ten můj zájem o knihu. Komunista nemohl jednat samostatně dle svého vědomí a svědomí, protože to mnohdy bylo v příkrém rozporu s příkazy strany, co povýšila zájmy občanů nade vše ostatní. Jen pro příklad si vzpomeňte, jak byl ze SSSR a od Kominterny potlačován do r. 41 aktivní odpor vůči Německé okupaci a jak v britském voj. táboře Cholmondeley vyvolali naši komunisté vzpouru proti svému zapojení do bojů proti Němcům.

K reáliím popisovaným v knize se nemohu vyjádřit – nečetl jsem, nevím. K čemu se však chci vyjádřit je bolševické pohrdání lidským životem a cílenému vyvražďování. Nebudu citovat Trockého/Bronsteina, ale jen poukáži na způsob potlačení selských bouří Tuchačevským v Tambovské oblasti. Tehdy likvidoval “opzici” pomocí chemických zbraní hromadného ničení stejně, jako o 60 let později Sadám Husajn Kurdy. Tisíce mrtvol po lesích kolem Tambova. Ale to nebylo nic proti 5ti až 7mi milionům mrtvých Ukrajinců, která bolševik vojenskými kordony donutil chcípnout hlady při hladomoru 1932-33.

Pravdomluvny
14. 4. 2024 14:50
Odpovědět  Noobody

Hladomor řádil všude,kolik lidí hlady pochcípalo v uSSa a Evropě celkem nikdo nepíše,za to Banderonacistán je pořád na tapetě.

Noobody
14. 4. 2024 17:11
Odpovědět  Pravdomluvny

To Pravdomluvny 14. 4. 2024 14:50
Nikoli, hladomor řádil jen ve východním Polsku, na Ua, Moldavsku a části Rumunska. Máte z nesovětských území informace o rodinném kanibalismu, o policejních kordónech, které neprodyšně uzavřely území, veškeré potraviny zkonfiskovaly a lidem neumožnily odchod, ale jen smrt hlady?!!!!!!!

Neargumentujte mi tím, že USA bankéři chtěli platit půjčky jen pšenicí, když jí pak bylo v USA tolik, že bylo obilí páleno pod kotli parních lokomotiv a lodí, protože bylo levnější, než jiná paliva. SSSR byl tak obrovský, že byl schopen ze svých zásob kompenzovat neúrodu na Ukrajině a né obklíčit vojsky NKVD území a lidi tam nechat vychcípat hlady!!!
Takovouto prasárnu vůči vlastnímu obyvatelstvu dokázali udělat jen komanči. Nebo nájezdníci na dobytých územích – viz např. kolonizace Ameriky a osud milionů indiánů.

Jedině že by VŘSR nebyla nic jiného, než vítězství cizí moci na Rusy a Ruskem. To by odpovídalo jak výrokům Bronsteina/Trockého, tak především způsobu vedení válek vyvolenými. Ti pravidelně rozpoutají války a válčí za cizí peníze rádi obětujíc cizí životy za prosazení vlastních zájmů. Ne marně se noví vládci Rusy označovali “židobolševiky”.

Bety
14. 4. 2024 19:21
Odpovědět  Noobody

No hlavně že je pro vás důvěryhodný pramen informací právě Trockij.
Ale musím uznat, že jste to s těmi vojenskými kordony , které obklíčily
5 až 7 milionů Ukrajinců a čekaly až umřou hlady dotáhl na nebývalou
úroveň a jistě se vám na patřičných místech za to dostane ocenění.

Bety
14. 4. 2024 19:41
Odpovědět  Bety

Mimochodem, SSSR navštívilo kromě Fučíka v té době více lidí,
například Voskovec s Werichem, což nebyli komunisté. Podivovali se
například nad tím, že v rozporu s našimi tehdejšími novinami tam z hladu nejedli děti, naopak jim tam lidé připadali spokojení a NAPAPANÍ. Ale informatik vašeho formátu jistě namítne, že je
bolševici nejspíše podrobili hypnóze, nebo něco stejně “chytrého”.

Noobody
15. 4. 2024 09:49
Odpovědět  Bety

To Bety 14. 4. 2024 19:41
Informatik mého formátu se zajímá, klade si spoustu otázek a hledá na ně odpovědi, protože chce znát PRAVDU. Nespokojí se s jedním zdrojem, ale pátrá po dalších, vzájemně je konfrontuje, průběžně doplňuje a získané info si i se zudroji zaznamenává pro další využití.
Dá to hodně práce, sežere strašnou spoustu času, ALE výsledky stojí za to!! Málo kdo a málo co mne uvede do rozpaků, protože jsem o problematice alespoň slyšel a vím, kde si ji dostuduji. Proto nemám zapotřebí užívat berliček neználků typu posměch, urážky, dehonestace a pod.
Werich s Ježkem (Voskovce do SSSR nepustili, neb otec byl legionář) navštívili SSSR v r. 1935 nikoli jako sociální výzkumníci, cestovatelé či jen zvídaví turisté, ale jako účastníci “Československé kulturní delegace” na Moskevského Fetivalu. Tedy lidé doprovázení předem schválenými místy s pevně stanoveným programem. Jistě víte, co znamená termín “Potěmkinova vesnice”. Ty byly účastníkům, včetně komunistů Fučíka a Štěpničková, v plné kráse představeny!!

Jestli mohu, tak Vaší pozornosti doporučuji:
https://1url.cz/guAsH
https://1url.cz/tuAk7
https://1url.cz/9uAsE
https://1url.cz/LuAsB
https://1url.cz/6uAsF

15. 4. 2024 18:12
Odpovědět  Noobody

A co hladomor v USA – to nic, užvástaný tapetáři?

Boomer
16. 4. 2024 21:08

..tak, tak, správně! A v Americe zase bijí černochy.. takhle se má správně po bolševicku argumentovat!
Jdi si na balkon dát pohlavek, trumpeto…

Bety
17. 4. 2024 12:42
Odpovědět  Noobody

Opravdu důvěryhodné zdroje, asi tak jako ČT, nebo Respekt.
Tyhle “PRAVDY” si vychutnávejte sám a nenuťte ostatní, aby
znovu a znovu našlapovali na stále stejné hrábě.
Já osobně mám už těch lží a polopravd už dávno plné zuby.

Noobody
17. 4. 2024 14:15
Odpovědět  Bety

To Bety 17. 4. 2024 12:42
Milá Bety, nikdo Vám ony zdroje nenutí, pouze nabízí. Jak moc toužíte znát souvislosti a PRAVDU, tak moc budete sama hledat další info, konfrontovat je, utřiďovat, v problematice se orientovat – nebo také ne. Každý dostane co zaslouží!!

Kdo v potu tváře zdroje info vyhledává, neošklíbá se nad žádným, odhodí stranickou korektnost a pracuje s nimi usilovně a nezaujatě, ten se pravdy jistě dobere. Ti co očekávají, že k nim PRAVDA sama přijde domů a oni si jí přečtou jako nedělní noviny, budou asi zklamáni. Nebo naopak velmi spokojeni podle toho, jak kdo má vysoko nastavenu laťku. Takto se lidu rozdává demagogie a propaganda stávají vládní kliky, nikoli PRAVDA.

Noobody
15. 4. 2024 09:50
Odpovědět  Bety

To Bety 14. 4. 2024 19:21

Říká se: “Je dobobré být přesvědčeń, ale lepší je přesvědčit se.” Komunisté hlásali: “Důvěřuj, ale prověřuj” a Lenin vyřkl své proslavené: “Učit se, učit se, učit se!”

Nechci Vás poučovat a tak se Vašim uštěpačnostem jen podivím. O hladomoru na Ua se psalo hodně ve 30.letech, po osvobození se na události z politických ohledů vůči SSSR “pozapomnělo”, a dnes je znovu dostatek relevantních zdrojů. Místo naivního až infantilního posmívání by stálo za to si něco o problematice načíst a pakt teprve reagovat. Ale chápu … Jsme v Čechách, kde je zaveden diskusní styl “mít a vyslovit názora, niž bych o problému něco věděl”.

Někdo si s nepodloženými názory založených na dojmech vystačí, jiní pravdu milují a proto ji aktivně hledají. Škoda, že Vás nemohu zařadit do skupiny hledačů PRAVDY.

Přes to Vám napovím zdroje info: Wikipedia; Zajcev – Dějiny Ruska I.díl; kol.autorů – Černá kniha komunismu I.díl; Snyder – Krvavá země a další autoři viz Wiki.

Pavel z Moravy.
15. 4. 2024 10:39
Odpovědět  Noobody

Sakra, najděte si také černé knihy kapitalismu, kolonialismu a křesťanství, když tak rád hledáte. Ale vy hledáte pouze stranu jedné mince. To je to, co každého nase.re. Toho svinstva provedeného kapitalisty, kolonialisty, klérem a šlechtou je tolik, že byste měl čtení až do své nejdelší smrti, kdybyste měl sviňárny těchto uskupení zkoumat. A to je to co vám chybí, kouknout se na to vše férově bez brejliček.

Noobody
15. 4. 2024 12:28
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To Pavel z Moravy. 15. 4. 2024 10:39
Pane kolego, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem, nic tím nezměníte, ani se nezklidníte.

Já jsem člověk přízemní, ducha mdlého a zájmů nevzletných. Tedy mne až tak hluboce nezajímá co v rovníkové Africe, na Jamajce, nebo v Arktidě. Mne zajímá co je tady, v blízkém okolí a vycházím z toho, co bylo, přes to, co je a z toho predikuji, co bude. Je mi líto každého života, který byl předčasně ukončen a tak nějak jej eviduji. To co zkoumám je TADY a OKOLO, nikoli někde v tramtárii, k čemuž nemám ani infozdroje. Mne zajímá zdejší historie a vlivy, které ji utvářely, což zaplať bůh události v Keňi ani v Zimbabve nebyly. Vím, jsem přízemní egoista co má raději košili, než kabát a upřednosňuji řešit vlastní problémy, než cizí. Prostě jsem pravičák a s tím asi nehnete. Zkuste být nad věcí jako já, který nemá zájem ohýbat či kritizovat Váš světonázor.

Pojďme diskutovat o problémech, jevech, událostech a jejich aktérech, místo abychom se vzájemně mistrovali a hodnotili. Vím, že kádrová práce a vytváření hodnocení všeho druhu bylo a je oblíbenou kratochvílí levičáků, ale zkuste se od ní oprostit ve prospěch zkvalitnění diskuse.

Děkuiji..

Slovan
15. 4. 2024 13:28
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle Pavle 🙄🙄🤦‍♂️🤦‍♂️, ty si nedáš pokoje, ty chceš doszaz infarkt či pepku. 😥 Si nedáš pokoj až tam vlezem. Ty to nevidíš? Tady nikdy nemůžeš vyhrát. Bojuješ se specialistou a Soví naukou, ten nikdy nepřizná že nalevo je taky něco dobře. Jedině idividualismus a stát opodál a vyčkávat na svoji oběť. Ále starej seš dost, nebudu ti do toho kecat. Hezký den. 🙋‍♂️

Joe Arp
15. 4. 2024 17:58
Odpovědět  Slovan

Neslyšíš jakéhosi Emanuela bzučet z kozího chlívku?

Otaka
14. 4. 2024 15:17
Odpovědět  Noobody

Pokud chceme mluvit o pohrdání životem, tak můžeme začít mnohem dříve v kolonii Kongo. Až 10 milionů mrtvých. Hladomor v roce 1900. Protože neměl, kdo pracovat na polích. Všichni museli sbírat kaučuk . Jinak by je zavraždili, když nesplní předepsané normy. Případně zabíjí jejich ženy nebo dětem useknou ruce. Všechny státy , které měly kolonie, tak se chovaly stejně. Zadarmo suroviny a ještě práci. Proto byly staré evropské země tak bohaté. A ted už není , kde brát.

Joe Arp
14. 4. 2024 17:08
Odpovědět  Otaka

Správná připomínka řádění Belgických demokratů, Brusel byl jako hnízdo zmijí vybrán kontinuálně správně!

Noobody
14. 4. 2024 17:27
Odpovědět  Otaka

To Otaka 14. 4. 2024 15:17
Souhlasím s Vámi. Těch příkladů je mnohem více viz: systematické vyvražďování původních obyvatel S i J Ameriky všemožnými dobyvateli a osidlovateli, Čínské opiové války, chování Britů kdekoli se etablovali (Indie, Afrika, Asie), nebo Čingischán a jeho výboje na západ a td a td.

Je tu ale jeden velice podstatný rozdíl. Vámi i mnou zmíněné násilné akty se děly na dobytých, či obsazených územích vůči tamnímu obyvatelstvu. NIKDY a NIKDO cíleně nedecimoval vlastní. Pod ideou budování beztřídní a historicky nejspravedlivější společnosti, kde je vše podřízeno lidským právům a děje se ve prospěch člověka. Větší lež niíkdo nikdy zřejmě nevypustil z úst, nešířil jako zjevenou pravdu a nikdy na ni nebylo lapeno takové obrovské množství naivků, jako se povedlo bolševikům – židovským globalistům.

Joe Arp
14. 4. 2024 17:41
Odpovědět  Noobody

To Suchoprd II. 14.4. 2024 17:27
Nikdo a Nikdy nedecimoval vlastní? Co byla válka Severu proti Jihu, moudrá sovo?? Specialista gen. Sherman – kapacita!

Slovan
14. 4. 2024 18:12
Odpovědět  Joe Arp

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
To je legrace jasná princezno cóóó?? Jestlipak není v utajení vod Čoudelky?

Joe Arp
14. 4. 2024 18:38
Odpovědět  Slovan

Ale, že to umí kucí čučkaříci.

Pravdomluvny
14. 4. 2024 18:19
Odpovědět  Joe Arp

Škoda, že ta válka netrvala dýl a amiokupantů nezdechlo víc.

Joe Arp
14. 4. 2024 18:37
Odpovědět  Pravdomluvny

Měli to dobře naplánovaný, nas*rat se do Evropy v okamžiku, kdy je to bude nejmíň bolet a roztáhnout tu nenechavý pazoury. Dodnes schvalují Bošům kancléře!

Noobody
15. 4. 2024 12:38
Odpovědět  Joe Arp

To Joe Arp 14. 4. 2024 17:41
Hele Suchoprde ze Šervůdu u Hlaváku – dokážeš rozpoznat rozdíl mezi občanskou válkou a mírovým životem?!?

Opravdu mne děsí, kolik chytráků má zásadně zvýšený práh citlivosti vůči utrpení neviných, zvláště když je pácháno jménem BOLŠEVICKÉHO DOBRA!!!!!!!!

On to už říkal cynik Stalin: “Smrt jednotlivce je tragédie, smrt miliónů statistika.” Je hrozné zjistit, kam až jste to soudruzi s vlastní morálkou dotáhli!!!

Pravdomluvny
15. 4. 2024 17:28
Odpovědět  Noobody

Co se týká Banderonacistů měl 100% PRAVDU.

Joe Arp
15. 4. 2024 17:47
Odpovědět  Noobody

To Blbec z WC Hlavák 15.4.2024 12:38
Co tu podsouváš chytráku občanskou válku do masakrů gen. Shermana a jeho taktiky spálené země a genocidy Jižanů? Tvoje myšlení prasete vůdči genocidě nevinných z které se zvedal kufr i otrokům, které “zachraňoval”, maskované událostmi v Rusku vyvolanými zas jen tvými milovanými internacionálními krysami ze západu. Stalin s Leninem byl výtvor šmejdů s tvým myšlením, statečný pozdní komunistobijče.

Noobody
15. 4. 2024 18:49
Odpovědět  Joe Arp

To Joe Arp 15. 4. 2024 17:47
Josko ze Šervůdu u Hlaváku – bacha, ať Ti neprdne žilka!

Ty mne docela bavíš tím, jak jsi chytrej!! Furt žiješ v domnění, že válka S:J nebyla válkou občanskou? Njn a s takovým materiálem chcete soudruzi něco vyhrát?!!
U čeho usuzuješ einsteine, že miluju nějaké internacionální krysy, či že jsem jakkoli myšlenkově propojen s těmi, co vytvořili Stalina s Leninem? Nejen že máš blbě časovou posloupnost, ale celá ta myšlenková konstrukce je poplatná Tvé genialitě – tedy stojí za prd!

A to se Tě chytráku raději ani neptám, z čeho čerpáš své úvahy v komentu z 15. 4. 2024 18:18. Dej si studenej obklad na čelo a přirození si omývej vlažnou vodou. Asi Ti to nepomůže, rozum nedostaneš, ale po těch Tvých eskapádách v Šervůdu u Hlaváku Ti malá higienická vložka může jen prospět.
To čumíš brouku, jaký na mě máš pozitivní vliv. Už myslím jako všichni leví dobroseři – jen na TVÉ DOBRO!

Pa puso.

Joe Arp
15. 4. 2024 19:02
Odpovědět  Noobody

To Blbec….
Nikde jsem netvrdil vyhybko, že S/J nebyla občanská, reagoval jsem cukrouši na tvé tvrzení, že NIKDO, NIKDY nemasakroval vlastní národ, nechtěli jen poslouchat diktát Vošingtonu, že, správná pravicová řepo. A tak to u vás “pravičáků” funguje vždy. Zbytek tvého výpotku nestojí za kravský lívanec!

Joe Arp
15. 4. 2024 18:18
Odpovědět  Noobody

To Blbec…
Dodám, smrt miliard je ne statistika, ale nutnost říkají tví gurové Schwab a Gates, už zcela VEŘEJNĚ bobánku. Kam až jste to vy libtardí krysy se svou morálkou dotáhli!!!!

Slovan
15. 4. 2024 18:27
Odpovědět  Joe Arp

👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 20:13
Odpovědět  Noobody

A co byla genocida původních obyvatel, tedy indiánů. A co bylo pronásledování protestantů v evropských končinách, upalování vlastního lidu, decimování děvčat v Irsku ještě v 70 letech minulého století. Toho bylo tolik, že se to nedá ani vypsat. Ale to je jedno, věřte si čemu chcete.

Joe Arp
15. 4. 2024 10:10
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Bude cudné ticho, hledač pravdy se právě zanořil do Wikipedie, studnice to pravdy jediné, aby nám objasnil naší úchylku.

Slovan
15. 4. 2024 13:30
Odpovědět  Joe Arp

Je to ón mého sedce šampión. 🤣🤣🤣🤣

stan
14. 4. 2024 12:21
Odpovědět  Skipper

Ano, je pravdou že vše se procházelo mlčením. I já jsem podlehl klamu, že po pádu komunismu nás čeká světlý zítřek. Trvalo léta, než jsem pochopil, že všechno je jinak. A dnes už chápu, že ten vyspělý Západ, ke kterému tak vzhlížíme, je jen navońěná kupka hnoje. Bohužel na určité věci člověk přijde jen osobní zkušeností.

ijn
13. 4. 2024 22:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Tři pilíře státu ČR: legislativu + výkonnou moc + justici == ovládají (často nejhorší lháři z nás) POLITICI = stranické sekretariáty + donátoři = často vyděrači == klanové řízení států EU vpracované anglosasy k dokonalosti strach+lest + msta + brutalita == války v Korei, Vietnamu, Afganistánu, Iráku, Libyi, Sýrii, Ukrajině,…… a další zvěrstva proti MÍRU a lidskosti ==== elity jsou lidé???

Bořivoj
13. 4. 2024 22:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Mamí, Petr si honí péro!

Standa
14. 4. 2024 06:58
Odpovědět  Peter 008

Honil si ,,péro”!

orinoko
14. 4. 2024 06:52
Odpovědět  Bořivoj

Ty nemáš co honit, což je kámen úrazu, pro pitomce tvého kalibru.

Jaroslav
14. 4. 2024 09:51
Odpovědět  Bořivoj

Bořiblb. Že tě otec vevypustil do kopřiv

Slovan
14. 4. 2024 10:20
Odpovědět  Jaroslav

Koukám hlášky z PP. 👍🤣

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 09:52
Odpovědět  Bořivoj

Tak ty synku nedozraješ, ani kdyby jsi zde prožil ještě 5 životů. Ale neboj se, je vás takových docela dost. Na Petera a jeho inteligenci byste nedosáhli ani za tisíc roků.

Joe Arp
14. 4. 2024 09:57
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Hele jestli vy mu nekřivdíte, řekl bych, že myslel Petra Fijalu, jinak by napsal Peter, né?

Tom
13. 4. 2024 22:52
Ohodnotit příspěvek :
     

…a to jak jako 008, měli lidi protestovat, nebo se bouřit, když nebyl a dosud ani není nikdo tak věrohodný, ale hlavně morálně čistý, který by takový protest zinicioval? Taky by jste obviňoval Indy z nečinnosti než přišel Gándhí? Tak až se tady objeví někdo, kdo bude aspoň z desetiny jako on, tak věřte – máme vyhráno. jen s takovým člověkem bych do to šel. Sám totiž, nejsi NIC!

Standa
14. 4. 2024 07:19
Odpovědět  Tom

Mlčící většina ho uštve. Včetně presstitutů ,prodejných zástupců,, lidu”! A komediantů , co si říkají …herci !

Tom
14. 4. 2024 08:02
Odpovědět  Standa

V podstatě máte samozřejmě pravdu Stando, ale za takovým člověkem, za kterým by lidi šli SPONTÁNNĚ, už tak jednoduché by to neměli. Ale dodávám, že bez odříkání, se to už neobejde. Proto je to tak těžké něco změnit.

Kolemjdoucí
14. 4. 2024 11:40
Odpovědět  Tom

Čekáte na Godota… Lid si vybral, z jaké sorty se rekrutují jím volení, lid si vybral mazání medu kolem huby a s odporem zavrhl, zavrhuje a zavrhovat bude ty, kteří mají tu “drzost” poukázat, apelovat na vlastní odpovědnost za svá rozhodnutí, volbu, skutky, na platnost zákona akce a reakce, lid si zvolil podrbání za ouškem za kolaboraci a podporu svinstva, popřípadě za mlčení – máme přece tu zastupitelskou demošku, ne. Lid si sám zvolil zbavení se břemena odpovědnosti, budoucnosti, i úcty k minulosti, obětem a utrpení za blazeovaný “odpustek”, mnohdy ze jidášský groš, šmejdů, grázlů a gaunerů – ač velmi dobře věděli a vědí, s kým a čím mají tu čest. Lid si zcela dobrovolně zvolil kolaboraci, službu a omluvu vrahům, uzurpátorům předků, a zcela dobrovolně tančí a kálí na hroby nejen svých předků. Kampak na českého voliče s pravdou o jeho podílu viny na stávajícím stavu – hrozí ukamenování jak “lidem”, tak šmejdy, a hádejte, koho si onen “lid” po té exekucí s velkou slávou sám zvolí – jistě, největší šmejdy, co budou k dispozici – asi i proto, aby mohli v klidu sami sebe omilostnit za své podlosti, zradu, lokajství a křupanství.

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 13:06
Odpovědět  Kolemjdoucí

Tato slova se většině líbit nebudou. No jistě, lid si zvolil to co zde je. Kdo nechápe a nechce si to přiznat, tomu není pomoci. Zkusit trochu sebekritiky, to je vždy problematické. Kritika, to je již jiné kafe.

Kolemjdoucí
14. 4. 2024 15:33
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Proto to tady také nemá řešení. Nejen že lid, alias plebs, vlastně neví, co chce, on především neví, jak toho dosáhnout. Nejen, že nemá společný sjednocující cíl, neví CO VE SKUTEČNOSTI CHCE ( popřípadě si lže do kapsy, že to bude beze změny jeho vlastních zvyků ), nemá společnou “technologii” , způsob, metodu, strategii JAK toho dosáhnout, nemluvě o fatální neschopnosti a nechuti cokoliv obětovat a dotáhnout do konce – na rozdíl od druhé strany, jenž má nejen v těch základních bodech JASNO, tedy ví CO CHCE, a JAK TOHO DOSÁHNOUT, včetně metodiky …
Zde mezi lidem platí: Každý sám za sebe, a tím je asi řečeno vše – jde o stanovení konstanty, míry společenské, sociální, mezilidské solidarity …

Pavel
14. 4. 2024 08:59
Odpovědět  Tom

Oni nebyli schopní lidé po hadráku?! Ale byli,jenže komunisti a s těmi jste se nechtěli před novými pány umazat. Byl tu Štrougal, ekonom a dlouholetý předseda vlády, gen. Vacek jeden z mála co neohnul hřbet a nepřevlékl kabát a dalších hodně skutečných komunistů v krajích a fabrikách co byli vyhozeni a nahrazeni neuměteli a zaprodanci. Tak dnes neplačme nad rozlitým mlékem,ti skuteční fachmani a odborníci to mají ve většině dnes již za sebou a sklízíme plody své vlastní blbosti! Na co chcete čekat, na Mesiáše, toho už jsme měli “ožralu” Havla a kam nás dovedl vidíme! Dějiny netvoří jen osobnosti,ale hlavně prostí lidé co to musí vybojovat a vybudovat! Putin, pokud by neměl za sebou Ruský národ by sám nic nezmohl. Ne v Putinovi,ale v Ruském lidu je síla Ruska! Bohužel my se většinou jen hrbíme a přizpůsobíme se každému, viz protektorát za Němců a dnes Anglosasů!

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 11:34
Odpovědět  Pavel

Výborně jmenovče. Vše chce vždy správně pojmenovat.

All
14. 4. 2024 04:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Ahoj,čeká nás těžké období,zejména v ekonomice a v souvislosti s počasím.Tyhle dva důvody nás budou ohrožovat,ale přežijeme to,tak jako jsme vždy v našich dějinách přežili vše a všechno.Bláznivý Fiala odfrčí,ale na posty se chystají i další podobní,pozor na ně,bude to šrumec .Dá se čekat,že v USA se vrátí ,,rozzuřený Tramp” jako president a spolu s rozzuřenou přírodou to tam bude dost horké a pocítíme to i my tady v Evropě.My,v čechách i na slovensku si ale dokážeme pomoci,v těžkých časech to tak vždy bylo,vždy. Ekonomika půjde jistě dolů,je dobré nyní pamatovat na zásoby a soběstačnost v potravinách.Anglie zažije svou těžkou karmu,francouzi budou ječet a bude i nový,ale slabý papež-říman. Tohle všechno využije Rusko-Čína-Indie.My si tu zajisté najdeme nakonec svou vlastní a novou cestu,bez ameriky a bez říma,myslím tím hlavně ,,Duchovnost”.Budeme mít svou cestu a svoje obnovené Božství,vlastní,které najdeme uvnitř sebe a v přírodě.Co nás bude velmi ohrožova,bude uvolněná,postupující ,,Umělá Inteligence”,která bude pomáhat,ale i klamat a zavádět na zcestí,bude se snažit ,,Odlidšťovat”-ohrožovat původ člověka a lidství,naši podstatu,božství a předurčený vývoj. UI nás bude rozdělovat

zdendulka
14. 4. 2024 07:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Připadá mi to jako laciné moralizování s křížkem po funuse…. teď, když už každý začíná tušit, jak to vlastně bylo, mi připadá tento článek jako tahání dříví do lesa. Před 30 lety by byl více na místě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
14. 4. 2024 08:57
Odpovědět  zdendulka

Před třiceti lety se měl autor ptát,CO JSTE DĚLALI?On přece obžalovává!A má pravdu,i když k ničemu není.Našel viníky,je jich devadesát procent a PŘED třiceti lety ta vina nebyla.

ModrýKlokan
14. 4. 2024 14:06
Odpovědět  Peter 008

Zažil jsem na vlastní kůži něco podobného jako Peter. Už jsem tady o tom psal. Jako mladý mluvčí OF a odborář, snad ne blbý, ale bohužel bez důležitých informací, fabriky s 2.200 lidma v Brně. Fabrika na elektromotory už není. Zbytky vlastní američani, němci a český “podnikatel”.

Je to přesně jak říkáš. Materiálů i lidí co to prokoukli bylo dost, ale většina lidí to ignorovala. Samozřejmě byl velký problém, že to veřejně i ze zákulisí řídili ze západu. MMF, Světová banka, CIA, BND a další agentury. Podchycena byla i československá masmédia.

V čele státu byli předem zpracovaní politici. A každýmu ovčanovi blikaly v očích dolary. S tím se nedalo tehdy nic dělat. Došlo mě to definitivně asi v polovině roku 1990. Po tom nechutném projevu fašouna a kolaboranta Havla o “temných slušovických nitkách”.

Slyšel jsem to naživo, nechtěl jsem tomu věřit, mráz mi přeběhl po zádech, ještě teď si to pamatuju. A uvědomil jsem si, že je vymalováno. Vykašlal jsem se na odbory a na politiku a “utíkal před tím směrem vpřed” – budovat vlastní zázemí a kapytacyklysmus. Samozřejmě jsem neutekl a doběhlo mě to během 15 let. Co už fčil. Je dobrý si to připomínat a poučit se, ne?

Slovan
14. 4. 2024 14:13
Odpovědět  ModrýKlokan

….a chudák Karel Kryl to zdravotně nedal. Kdoví jak to bylo s jeho úmrtím. Ani ten rezavý potkan mu nepřišel na pohřeb.

ModrýKlokan
14. 4. 2024 14:44
Odpovědět  Slovan

R.I.P. Karel Kryl

Kryl je nesmrtelnej, poslouchali jsme ho v osmdesátkách a budem pořád. Geniální básník.

Albi
14. 4. 2024 15:20
Odpovědět  ModrýKlokan

A taky byl v 89 nadšený ze změny.
Bohužel, ani on si tehdy neodpustil plivnout na hnusný český národ, který si tu změnu nezasloužil.
V rozhlase či televizi jsem už léta neslyšela jeho písničku “Braniboři v Čechách”. Pod videem její text.
.
https://www.youtube.com/watch?v=fmw2QpWrPIo#utm_content=organic&utm_term=youtube%20Karel%20Kryl%20Branibo%C5%99i%20%20v%20%C4%8Cech%C3%A1ch&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
14. 4. 2024 14:53
Odpovědět  Slovan

Nenáviděl udavače Havla a jeho cloacu…..pardón,klaku.
A doplatil na to životem 😥

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
14. 4. 2024 14:16
Odpovědět  ModrýKlokan

Fakt po Barevným převratu 1989 skoro nikdo nechtěl slyšet žádný zpochybňování. Vznikl “socialismus” na ruby. Ze sociku si ponechal to špatné a ze západního “kapitalismu” převzal taky to špatné.

Albi
14. 4. 2024 15:21
Odpovědět  ModrýKlokan

1+++

Markýza
14. 4. 2024 16:21
Odpovědět  ModrýKlokan

Můžu jen potvrdit. Já, zapřísáhlá realistka, jsem se snažila to nadšení krotit – ale jako hrachem o zeď.

Slovan
14. 4. 2024 18:17
Odpovědět  Markýza

Moudrá to Sova. 😊

Tupý hulvát
14. 4. 2024 08:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to všechno pravda,tleskám,zároveň nám to nepomůže.Popsal jste to,jak se lidé chovají a chovat budou,popsal jste,jací jsou.A ONI JINÍ BÝT NEMOHOU.Všechno pochopí až bude pozdě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Janaz
14. 4. 2024 09:14
Odpovědět  Tupý hulvát

Nemáš pravdu. Či si myslíš,že ľudia sa nemenia tak, ako sa mení všetko iné? Poviem ti to na príklade Slovenska a aj svojom. Myslíš, že vyše polovice oprávnených voličov, ktorí teraz volili proti neoliberalizmu a nacizmu je tu odveky? Nie, prešli sme si svojou cestou. Kedysi sme volili Mečiara a HZDS, potom Dzurindovu SDKÚ, potom Ficov Smer a áno, volili sme aj Matoviča, keď sa prvýkrát dostal do parlamentu a dokonca aj Kotlebovu ĽSNS.S každým jedným rokom, keď sme videli, že to nie je ono, sme sa viac a viac zaujímali o to, čo sa to vlastne deje. Ľudí môžeš okamať, aj niekoľkokrát, ale nemôžeš ich klamať navždy a každého. A tak, ako dozrieva všetko na svete, dozrieva aj väčšina voličov, niekto rýchlejšie a niekto pomalšie.Veľkú prácu pri tom robia niektoré alternatívne médiá a podľa mňa asi najviac Infovojna. Pred cca 8-10 rokmi mala zlomok poslucháčov, čo má teraz a je to taká sila, že dokázala ovplyvniť výsledky volieb vlani a aj teraz. Dokonca má svoj podiel na tom, že sa aj “sebastredný” Danko /šéf Slovenskej národnej strany/ odhodlal dať na kandidátku strany osobnosti buď nezávislé alebo z iných malých strán, aby mali šancu dostať sa do parlamentu.

Janaz
14. 4. 2024 09:24
Odpovědět  Janaz

Skončilo sa to tak, že sa do parlamentu za SNS dostal len Danko, ale sú tam ľudia, ktorých chceli sami voliči na základe ich predošlej činnosti a výsledkov.A najmä, práve IV nás “prinútila” odhodiť názor, že “všetko alebo nič” a prijať názor nevoliť nikdy s “krvavými očami”. Preto sme mnohí, síce nie celkom podľa svojho gusta, zatli zuby a volili Smer, pretože sme si uvedomovali, že proti “progresívcom” musí byť silný mandát , aby vôbec mohla vzniknúť koalícia národných síl. Preto sme , aj napriek viacerým vyjadreniam Pellegriniho za posledné 4 roky, ktorými pritakával psychopatovi Matovičov a jeho progresivistickej politickej bande, v prvom kole volili väčšinou za Harabina a v druhom proti Korčokovi. Tak ako v živote, je to aj v politike o kompromisoch, to sme sa časom naučili. Lenže väčšina z nás to skoro 30 rokov nevedela, došli sme k tomu postupne, preto nelám palicu, ľudia sú rozhádaní na celom svete, ale “nouze naučila Dalibora housti”.

Albi
14. 4. 2024 15:22
Odpovědět  Janaz

Přesně tak to je! Dobré shrnutí.

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 10:06
Odpovědět  Janaz

Možná se mění, ale až zleniví, sklouznou opět ke svým špatným zvykům. On to asi T.H myslí takto, už zde byla společnost, která měla šanci stvořit lepší a spravedlivější svět. Někteří ale z vychcanosti a pro svůj blahobyt chtěli více a ti tu společnost rozkládali, cítili se býti něčím více. Ale ta společnost měla našlápnuto k hodnotnějším zítřkům. Vždyť ji ale lid odmítnul, tak jakou společnost teď chcete stvořit a jak vám to asi tak dlouho vydrží? Víte, proč skončil Tábor, zbudovaný v jednotě? Proto, protože po čase některým začalo vadit, že nemá honosnější dům než soused, není lépe oblečen apod. A už se to vezlo, tatam byla jednota bratrská. Pokud nevyzraje duševně většina jedinců, není národům pomoci. Ale nesmí to být vyzrání hrané, jen takové divadelní, ale opravdové od srdce.

unor 2022
14. 4. 2024 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

To je tezke. Kdyz NSR byla technicky a technologicky o dost dal a v Evrope hned vedle CSSR.
I to prvobytnepospolne Rakousko bylo v mnohem pred nami.
A kdyz ptacka lapali a pekne mu u toho zpivali ..
Ale v podstate je to o nasi desive skutecnosti. Misto rozvoje toho co bylo upadek temer vseho.

Slovan
14. 4. 2024 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Peter008, tohle mi nedělej takhle po ránu, tolik pravdy bych nemušel pobrat, pomalu jsem si pobrečel ze zoufalství naší situace ve které se nacházíme. Jednou jsi mě napsal že mě čteš a já si toho vážím i jsi mě názorově pochválil. To co je napsáno v článku, tak ty moc dobře víš, že to vidím stejně. Přesně takhle stejnou situaci v našem státě ve které se nacházíme tuna popisuji. Používám oslovení maloměštáci, pokrytci a jiné hanlivé pojmenování. Jak píšeš, když na to upozorníš jseš popliván a zesměšněn. Kdybys věděl kolikrát se mi toto přihodilo. Nemušíš jíti daleko, určitě bys uhádl kdo třeba tuna, po mě tak plive a vyčítá, že se nechávám živit systémem a mám ID. Ale že jsou to důsledky celoživotní dřiny nikdo nevidí. Jinak oba víme, že jestli se něco nestane k lepšímu pro národ, jsme v pr…….

Albi
14. 4. 2024 12:58
Odpovědět  Slovan

Hezky jsi to napsal – až na ten konec.
Soustavně tu píšu (každého tím asi urážím, sle jinak to nejde)), že se najednou (z vypočítavosti – citu je v tom pramálo) hrdě hlásíme ke slovanství – že jsme něco jako Rusové!

Ale chovají se tak Rusové? Ne – rozlišují stát a vládu. Léta trvalo, než se jim “dostalo” Putina – a vyhráli. Za cenu strašlivých ztrát.
A co my? Jsme taky jako Rusové i jinak než slovy? Přece Slovan jako Slovan?

Zatím se nám nic jiného než ostatním – mimo Ruska a Ukrajiny – neděje..
A co my? Už se uvažuje, kam emigrivat, kam zsdrhnout! Ať to za nás vybojují Rusové! Všimni si, jak často a s jakou hrdostí to tu někteří oznamují!

Jsme ochotni bojovat ne kvůli fialové vládě, ale kvůli zachování národa (a samozřejmě i republiky i když už osekané téměř “na dřeň)?

NE – naopak. Šíříme tu defétismus, národ si pleteme s vládami a vzdáváme se bez boje.
A potom prý SLOVANÉ !!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
14. 4. 2024 14:26
Odpovědět  Albi

Albi, já jsem snad už mnohokrát tuna i na PP svůj postoj k tomuto tématu. Tak ještě jednou krátce, dostal jsem se v životě do pár situací, že by si pak odemě abi čokle kůrku od chleba nevzal. Rád bych ti představil svoje okolí a jejich myšlenkové pochody. Ale určitě jsou tu tací, kdteří by do boje za vlast šli. Za VLAST, né za Fialu.

Albi
14. 4. 2024 15:47
Odpovědět  Slovan

To jsem psala obecně a vyprovokovala mě k tomu tvá slova na konci komentáře: “…jestli se něco nestane k lepšímu pro národ, jsme v pr…”
A divné, takoví hrdinní Slované jsme, Rusům se minimálně vyrovnáme, ne-li že je předčíme a — “NĚCO” se pořád nemá k činu. Jak dlouho máme ještě čekat, než se “něco” uráčí konat svou povinnost?

A pak – nerozumím tvému nadšení nad komentářem p. Noobodyho výše
(ve 12:00, v odpovědi Pavlovi z Moravy 09.48)
Píše:
Bolševici (globalisté) vždy měli za cíl vychovat nového (lepšího) člověka. Tzv. člověka unifikovaného, tak jak jej v šedivých montérkách a rádiovce viděl Mao po Velké kulturní revoluci. ….”
U p. Noobodyho mě to nepřekvapilo, ale nezlob se, pokud jsi obdařil jeho příspěvek dvama sluníčky a dvěma palci nahoru za to totální nepochopení bolševiků a bolševismu, pak fakt nerozumím, jak můžeš obdivovat, uznávat a jistě “darovat” stejná sluníčka i palce bolševikovi Putinovi, věřit mu a spoléhat na pomoc ruských bolševiků při změně současných poměrů v ČR.
Fakt ti nerozumím.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
14. 4. 2024 18:44
Odpovědět  Albi

To Albi 14. 4. 2024 15:47

Dovolte abych se k věci vyjádřil a předložil návrh.
Říká se – nesuď a nebudeš souzen. Vím, těžko se jeden ovládne, zvláště když ztrácí půdu pod nohama. To se najednou dopustí i mistrování i když je jinak nad věcí. Nemyslím, že byste to měla zapotřebí, neb tu půdu fakticky neztrácíte. Jen jste osvědčila nedostatečný nadhled.

Docela rád bych s Vámi disputoval na téma bolševik, bolševizace a komunismus, globalizace. Myslím že to je téma hodné Vaší erudice a asi by jeho prokydání mohlo pomoci otevřít oči a mysl mnohým čtenářům, ujasnit jim pojmy i vlastní názorovou orientaci. Mám totiž neodbytný pocit, že mnozí si sami sebou nejsou úplně jisti a mnohé projevy politiků i mezinárodních aktivit jsou pro ně nepochopitelné a nezařaditelné.

Nebo třeba co si myslet o EU, jejích cílech, směřování, kým a proč byla vytvořena. To je celkem uchopitelné a popsatelné téma, kde zcela jistě bude spousta různých názorů, postřehů a komentů, které by skutečně mohly věcně obohatit zdejší diskusi. Co říkáte, zkusíme to?

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 17:19
Odpovědět  Slovan

Ale ti lidé Pavle musí chtít změnu sami od sebe, musí přijít a sami ji vyžadovat. Nás pár jim ji nemůže vnucovat. To by bylo kontraproduktivní. Když mi nemůže lékař pomoci a někdo mi nabídne alternativní pomoc, buď ji přijmu nebo ne. Ještě lépe když já sám ji hledám. Já sám měl roky problémy s hrozným ekzémem na nohách a rukách. Klasická léčba vše ještě zhoršovala. Šel jsem k homeopatce a po 2 měsíční léčebné kůře homeopatiky jsem díky bohu bez problémů. A kdybych nedejbože měl revers, znovu bych si nasadil homeopatickou kůru. A ta mi pomohla již při více problémech. Chci tím říci, že lidé musí přijít a chtít sami změnu a pokusit se o ni. Nutit někoho, to je k ničemu. Já jsem realista říznutý pesimistou a bohužel si myslím, že k tomuto společnost zatím nedozrála. Ale každý to můžeme vidět jinak. Já si myslím, že bez úplného pádu na dno se tato společnost neprobere a mohou mi říkat všichni opťouši 24 hodin opak. Tak se opatruj i ty svoje polétavce a měj se. Čau.

Slovan
14. 4. 2024 18:29
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Albi, Pavel, pojďte si užívat stáří a na tyhle kecy z diskuzí seermme. Stejně nic nevyřešíme. No já tuna už mockrát napsal svůj postoj, a nehodlám ho prozatím měnit. No a co já mohu tak dělat, zničen léty a drsným životním prostředím. Chodím kde mohu a povídám a povídám. Někdo mi řekne máš pravdu, jiný se mi vysměje (z blbosti). Na boj už tu muší být jiní.

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 20:31
Odpovědět  Slovan

No vidíš a když to tady já stále opakuji, že my již budoucnost před sebou nemáme a je to záležitost mladých, pokud by rozumově dozráli, tak se to zrovna Albi nelíbí a bude stále tvrdit něco o naší vině. Jako kdybych měl já starý dědek vychovávat dnešní 40 či 50 leté mamánky a vysvětlovat jim stále dokola priority a hodnoty života. Albi, jako by se stále chtěla kát za nějaké své chyby. My jsme vylítli brzy z hnízda, zakládali rodiny a nikdo nás tak neopečovával jako dnešní děcka, kterým někde máma i ve 40 letech pere trencle. Jak potom
mohou dozrát a dospět. Ale dohadovat se s Albi nemíním, ona názor, já názor, když se chce pořád bičovat, její věc. Ale je mi sympatická a nevidím důvod kvůli nějakým rozdílným názorům se nějak napadat. Jo, dožívejme naše stáří a ať si s tím poradí ti, kteří mají život před sebou. Když budou chtít radu, ať přijdou, když ne, my se z toho přece nezvencneme. Předvoj netvoří stařešinové, ale mladí. Stařešinové tvoří radu když mají tedy co poradit. Tak čau.

Gales
14. 4. 2024 10:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Jedině dělnická třída v čele s komunistickou stranou může otočit kormidlem dějin kupředu.. – Hláška z Černých baronů. Už ji ale goebbelsovci upravili. Jinak článek je rýpancem do neprobuzených chciválků a línomyšlenkářů kteří čekali s otevřenou hubou na pečené holuby.Takže to známé rčení že komu zvoní hrana,tobě člověče,je pravdivé.

ModrýKlokan
14. 4. 2024 14:24
Odpovědět  Gales

Nedělej si z toho srandu kolego. Ocelová pěst pracujících tříd dopadne na vygumované libtardy, těžké podrážky okovaných kanad svobodných lidí rozšlápnou fašouny a euroblby jako štěnice.

Markýza
14. 4. 2024 16:22
Odpovědět  ModrýKlokan

Jéžišmarjá, vy mě děsíte!

Joe Arp
14. 4. 2024 18:26
Odpovědět  Markýza

Nebuďte Mirka Zděšená, ten post je obsazen!

ModrýKlokan
14. 4. 2024 19:42
Odpovědět  Markýza

Bez vyděšení není pokroku… jsme na dobré cestě…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
15. 4. 2024 14:56
Odpovědět  ModrýKlokan

Myslíte že úprk rovná se pokrok, jo? No…..někdy jo, to je pravda.

pedro
14. 4. 2024 11:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Smutná pravda. Bude tisíckrát hůř, likvidují nás, až zanikneme úplně. Anglosas chce vše pro sebe.

cool
14. 4. 2024 11:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Chtějí vyžranov vývratov vydrbanovem. Za 35. let se to lotrům nepodařilo zcela, ale teď budou mistři.
https://dfens-cz.com/o-kreditnim-systemu-o-kterem-vas-mile-deti-nikdo-neucil-a-ani-ucit-nebude/comment-page-3/?show=comments#comments

Kolemjdoucí
14. 4. 2024 11:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Prostě bude mít tzv. “lid” to, co si sám zvolil, a co si zaslouží, dle mne plně ( sebe z toho nevyjímám, i když jsem materiálně neexpandoval, a morálně si “nepomohl” na jakýkoliv cizí účet či minulost ). Jednoduše řečeno, je záhodno se připravit, především mentálně, na vše – jak na důsledky a realitu pravděpodobné kombinace prvotního kapíku s feudalismem, tak na možné až fyzické plus existenční ohrožení nově příchozími i stávajícími imigranty a nepřízpusobivými – jak šmejdi, tak tito se nebudou rozpakovat použít jakékoliv nástroje, prostředky a způsoby na dosažení a uspokojení svých nároků… Aneb mlčením k likvidaci, mlčením do zapomnění…

Noobody
14. 4. 2024 12:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidské dějiny jsou cestou do neprobádaných končin. Vždy, když se otočíme zpět, tak rekapitulujeme cestu a překážky, které jsme zdolali i obešli a zcela logicky vnímáme, že spoustu věcí bylo možné udělat jinak a aktuálně zvolený směr mohl být volen lépe. JEN ŽE – kdo má tu křišťálovou kouli, ve které by neomylně viděl věci budoucí, aby mohl své kroky a činy dle nich co nejlépe nastavit?? A kdo má takovou kouli a moc, aby dokázal toto předvést celému národu a má takovou autoritu a důvěru, že mu to většina národa uvěří?!?? A dokonce se podle jeho rad zachová a bude od zítřka baštit jen med a strdí??

Autore – článek hodný zamyšlení, nikoli komentování. Sebemrskačství nikdy, nikoho, nikam neposunulo, jen jej fyzicky a mentálně otužilo (znecitlivělo). Ani výzvy k větší chytrosti a odpovědnosti nic neřeší i když se tak hezky čtou a mají úžasný čtenářský ohlas. Buďme realisté a uvědomme si hranice svých možností!! Protože ty jsou celkem objektivně dané, tak se společenský vývoj pohybuje po hadí trajektorii, ode zdi ke zdi. Jdeme v pravo, tam si natlučem a tak logicky otočíme a pokračujeme vlevo. Znovu si natlučem, tak zase otočíme vpravo a td. Tomu se říká přirozený vývoj.

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 13:27
Odpovědět  Noobody

Ono se ale vždy dá z toho vlaku i jedoucího vyskočit. Ať se jedná o jednotlivce, což je jednodušší nebo národ. Ale musím vědět co tím sleduji. Buď zůstanu ležet pod vlakem, nebo z toho vyjdu s nějakým pochroumáním a v jiném systému s jinými lidmi ten svůj život nějak dožiji. Kdyby tento národ chtěl, tak vyskočí z propadliště EU, možná o nějaké materiální věci přijde, ale třeba ve větší skromnosti najde sám sebe. Prvořadé je, že ale musí chtít a vědět co chce a co je pro něj přínosné. Už jsem to zde dával, ale napíši ještě jednou. V oblasti jezera Titicaca si domorodci od peruánské vlády koupili pozemky s městečkem a tak se vlastně osamostatnili. Řídí si městečko sami, nemají policii ani vězení. V neděli po obědě se schází na náměstí, ženy sedí a tkalcují a muži stojí a předou. Vybírají si na týden starostu města, který řídí chod městečka, dohodnou si potřebné práce při údržbě městečka a vyčlení k tomu určité lidi. Každý je pověřen nějakým úkolem. Automobilová doprava tam není. Lidé se živí výrobou oděvů, které prodávají na okolních trzích a z výdělků si kupují prostředky k životu. Nikdo prý nekrade a neloupí, takže policie je zbytečná. Takto to tam ještě před nějakými 10- 15 roky

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 13:44
Odpovědět  Pavel z Moravy.

vypadalo, jak je to dnes ale nevím. Někdo namítne, jako bych slyšel vás, že je to taková diktatura v malém. Možná je, ale ti lidé si tento způsob života vybrali. Určitě ne způsob života honosný, ale takový mnohem více kolektivní. Starat se skutečně o prosperitu celku a ne jen o své egoistické zájmy chce člověka s duševními kvalitami úplně jiného než zde. A já nevím, ale myslím si, že komu se tam nebude z domorodců líbit, bude určitě moci odejít. Tak a není to blízké socialistickému způsobu života? Tak jak by potom šlo rozetnout ten gordický uzel, jedni, ti pro kolektivismus chtějí žít v socialismu, ti kteří preferují jednotlivce v kapitalismu. Protože jak se říká, jakmile individuální svoboda zapadne v davu, ztrácí se. Jednotlivec již nemá vlastní úsudek a chce to, co chtějí ostatní a chová se jako ti druzí. V tom případě se ale ten jednotlivec ztrácí v každém z jmenovaných systémů. A potom nechápu, proč by tyto systémy nemohly žít vedle sebe a nechť si každý vybere. Ale byl to z větší míry kapitalismus, který považoval za nutné socialismus roztrhat a rozvrátit. To se tedy v 89 podařilo a nyní vidíme skutečné výsledky a dopady toho k čemu to vedlo.

Noobody
14. 4. 2024 17:59
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To Pavel z Moravy 14. 4. 2024 13:27
Moc hezký koment, díky za něj.
Takových komunit, které odmítly “pokrok” a dobrodiní civilizace – elektrifikaci, dálkové komunikace, dálnice i cesty ke hvězdám a rozbíjení atomů je po světě více. Nejen původní domorodci v Amazonských pralesích, Indonézii, nebo v Austrálii, ale třeba v Tibetu, v Jakutsku, nebo v USA Amišové, kteří se cíleně “pokroku” vzdali a žijí si po “staru” v souladu s Bohem a přírodou. Jsou smířeni s tím, že co si nevyrobí, nevychovají a nevypěstují, to nepotřebují.
Má to trošku schizofrenní základ, protože i Amišové potřebují vychovat např. vlastní lékaře a tak musí dojít ke ztotožnění jedince s civilizací a používání jejích výdobytků. Ale i tak jsou to ostrovy pozitivní deviace, kde život i čas plyne příznivějším tempem, než ve zdejším blázinci.

Z toho vlaku se bohužel v zásadě vystoupit nedá! Jednotlivec i s rodinou může prchnout jako Wintonovi děti, ale dnes již nelze provést exodus. Když Židé prchali před nacisty, tak i USA jim daly stopku a přijaly jen cca 20.000 osob a zbytek neměl šanci. To samé platí o nás. Máme v tom vlaku národní vagon, ze kterého může pár hrdinů vyskočit, ale matky s dětmi, staří,
./.

Noobody
14. 4. 2024 18:21
Odpovědět  Noobody

./.
nemocní, bojácní, pohodlní a konformní zůstanou sedět – tedy nejméně 95% populace. Nedělejme si žádné iluze. Oba jsme dost staří na to, abychom věděli své i když každý máme jiné výchozí nastavení – světonázor. Podle mne žádné buditelské aktivity (jedno z které strany) nemají žádný významný vliv na úroveň společenského vědomí. Můžete pár jedincům nalít trochu rozumu, můžete jej ovlivnit v jeho rozhodování, ale účinnost Vaší edukace je mizivá. Kolik je mezi alternativci učitelů a kolik z nich má odvahu žákům předat to, co si zde píšeme?
Člověka po padesátce nemáte šanci změnit bez toho, aby prošel vnitřním kataklizmatem – zhroucením duševního světa. Kolik lidí toto dobrovolně podstoupí?? Tady si šaháme na hranice vlastních možností.

Je možné ovlivnit jednotlivce, ale aby se změnila společnost je nutné, aby si prodělala ono kataklizma – očistec – nejen obrazně, ale fakticky žrala hlínu!! Teprve na základě těchto hrůzných prožitků lidé pochopí, co je důležité, co zbytné a co nebezpečné – čeho se vyvarovat. Po 2.SV se zdálo, že děsivé prožitky z války a kataklizmatické vymazání Hirošimy a Nagasaki je dostačující pro poučení lidstva. Jak patrno, tak není!!

Pavel z Moravy.
14. 4. 2024 20:49
Odpovědět  Noobody

I když máme ten jiný světonázor, s ostatním souhlasím. Stále a stále si bude muset človíček procházet tím labyrintem nevědomí a poznání, asi tedy padat a vstávat. V jedné meditační nahrávce Dr. Hany Maškové- Vesmír v nás se opakují slova- stále a stále se budete vracet dokud nedozrajete, nebo nějak tak. Je to tak nějak v souvislosti s očekáváním převtělení, ale myslím, že se to dá použít na lidský rod i bez nějakého možného či nemožného převtělení. To dozrání člověka a pochopení proč tu jsme, tam je ta achilova pata našeho žití.

zuzana
14. 4. 2024 16:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Konspirace o chemtrailes se staly realitou: Korporátní média prodávají geoinženýrství jako řešení změny klimatu

https://aktax.cz/konspirace-o-chemtrailes-se-staly-realitou-korporatni-media-prodavaji-geoinzenyrstvi-jako-reseni-zmeny-klimatu/

Pravdomluvny
14. 4. 2024 19:33
Odpovědět  Peter 008

Prorocká slova pana Štěpána jsme slyšet nechtěli a dopadli jsem tak, že zase ryjeme držkou v zemi…… která nám nepatří 😑

Slovan
14. 4. 2024 21:20
Odpovědět  Pravdomluvny

Dodnes to mám před očima, moc dobře pamatuji a přiznám se že jsem to nechápal. Za to teď to chápu velice dobře.

unor 2022
14. 4. 2024 19:40
Odpovědět  Peter 008

M.Stepan se mylil. Spravna formulace zni .. budete otroci v zemi, ktera vam uz nebude patrit.

M.Š.
14. 4. 2024 22:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Mnohdy se zamýšlím nad tím,kde se vzala ta blbost a vzalo to idiotství tohoto národa,který kdysi se pyšnil svou nyní ztracenou inteligencí.

Kelly
15. 4. 2024 00:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Z tohoto článku podepíši každé slovo. Je potřeba si ale připomenout, co slibovali Klaus s Komárkem, že do 10 let doženeme v životní úrovni Rakousko a do 12 let Německo, byl to vědomý podvod. Jedinou věcí, v čem jsme tyto státy dohnali, je zadluženost.

Kelly
15. 4. 2024 07:07
Ohodnotit příspěvek :
     

U nás byl tenkrát na vysoké škole také člověk, který varoval před tím, co zde má přijít, jmenoval se Nauš, jenže my jsem si byli vědomi, že my přece nechceme zbořit socialismus, my jsem chtěli jen vyhnat ty Jakeše a Husáky od vlády, a nikdo z nás netušil, že jsme byli věnováni Západu Gorbačovem na stříbrném podnose, že to je hotovo, dojednáno, že na nás zde vůbec nezáleží, šlo to po dobrém, přes studenta Růžičky, a co kdyby to nešlo po dobrém? Napochodovala by se americká vojska? Mohli, SSSR by nehnulo prstem pro nás, protože Gorbačov byl aktérem této zrady. Co může udělat Putin pro nás? Konečně odkrýt ty dohody, co udělal Gorbačov v Reykjaviku a na Maltě. Mně trvalo týden, než jsem z toho vystřízlivěl, a to když se u nás začalo zakládat Občanské forum, a tam se natáhl ten největší lidský odpad, který u nás na pracovišti byl. Tak to mi došlo, co se tady děje, pochopil jsem to brzy, ale už nebylo cesty zpět.

Pavel z Moravy.
15. 4. 2024 11:03
Odpovědět  Kelly

No já nevím pane Kelly, mně tedy Husák ani Jakeš nikterak neublížili. A asi ani mým známým a spolupracovníkům. Co já tedy vím, tak se socialismus o lidi staral ( bydlení, vzdělání, zdravotní péče ) atd. A že by mi Husák či Jakeš z toho něco brali? Samozřejmě, nějací ti chytrolíni, kteří se vezli s režimem tady byli. Proč nebyli odhaleni? To my bezpartajní nemůžeme vědět. Ale důležitější je to, že jsme to všichni až na ty pověstné chameleóny projeli. Kdo tuto zemi od devadesátých let řídí, vidíme v přímém přenosu. Je to banda neuvěřitelných škůdců a právě nám na národní náhrobek píše epitaf, kterým se tato země odporoučí do úplného zapomnění.

Slovan
15. 4. 2024 11:51
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Za to dnes se jich veze režimem tisíce % více, těch pár kovaných komoušů na vsi, pche, pejsánci, ale je jasný že udat člověka výše mohli. A i tady záleželo na charakteru, kdo znich byl největší hajzl a to se vědělo. No a ti řadový? Chechéééé, ty trpěli. Ale i mezi nima byl zlý, také se vědělo. Takže pokud to nemělo hospodářský charakter, tak si člověka pomalu ani nevšimli. Mluvím o 75-89.

Frank1
15. 4. 2024 08:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Budete se stydet, ze jeste zijete a dychate. Vypoustite CO2, uhlikovou stopu. Take prdenim a soulozi.

‘Lide bdete’ nam zanechal ve sve reportazi Julda Fucik. Popravili ho nackove, ne komuniste. A nam pak osvoboditele z USA rekli, ze reportaz je zfalsovana. Za pomoci nasich prolhanych umelcu a historiku nas potrebovali naladit na jine pisne. Na ty jejich o LGBT a presivani prirozeni.
Cesi snesou vsechno. Behem poslednich sta let se tady vystridaly 4 rezimy…

skeptik
15. 4. 2024 11:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Co jste dělali?

Já vím, “uvědoměle” a “zodpovědně” stále dokola volili Klause a jeho mafiánskou ODS.

PřemekJ
16. 4. 2024 09:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to tak. Proto nemlčím a současně tvořím, abych to nemlčení podpořil. NESARA ČR, jediná daň z prodejů a převodů do zahraničí, podniková cenotvorba s deflačním efektem a další.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
mene pekel
17. 4. 2024 10:58
Ohodnotit příspěvek :
     

klasické házení perel svi_ním, a současně klasická bajka o krásném socialismu, trochu schíza, inu očekávat od mlčících sobců a závistivých chamtivců chápání čehokoli je naivní, oni biologicky nejsou schopni myslet v širším kolektivním smyslu, s tímhle přírodním materiálem nemá smysl cokoli konstruktivního řešit, začněte každý sám u sebe a příklady táhnou, ale rovnou vám řeknu, že přitáhnou tak 10%, zbytek je dávno ztracený, nicméně třeba se to povede někdy v příští “civilizaci” – tahle je v klinické smrti