blog

𝗗𝗲𝗻 𝗸𝗼𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝗻𝘁𝘂̊

Návštěva českého premiéra Petra Fialy v Bílém domě by mohla být považována za výsadu, které se nedostane každému.

Pragmaticky ale řečeno. Byly jednoduše naplněny podmínky pro přijetí ze strany americké administrativy.

Jsme spojeneckou zemí v rámci západního politického bloku. Spadáme pod vojenský blok NATO. Vládní nákupy amerických letounů F-35 za odhadovaných 332 miliard sdružených nákladů jsou víc než dostatečným výpalným na účet amerických zbrojovek. A výrazná aktivita Fialovy vlády při podpoře Zelenského režimu a politická sázka Fialova kabinetu na vítězství Ukrajiny v nesmyslné válce mezi Ruskem a Ukrajinou tvoří základní politický rámec Fialova působení, jemuž je podřízeno prakticky vše. Díky těmto aktivitám si Fiala onu hodinku u amerického prezidenta Bidena skutečně vysloužil.

Potíž je v něčem jiném. Fialova vláda podepsala v dubnu 2023 smlouvu DCA, umožňující přítomnost amerických jednotek na českém území, na základě schválení vlády. S možností budování amerických základen, podpůrné infrastruktury, postavení vojáků mimo jurisdikci českého práva, logistickou podporu, osvobození dodavatelů od daní a řadu dalších nestandardních podmínek. Před podpisem smlouvy byly tyto podmínky utajené, údajně s ohledem na strategickou povahu informací. Ve skutečnosti si Fialova vláda jen svévolně, bez kontroly a souhlasu veřejnosti prosadila smlouvu, která, stručně řečeno, se obvykle podepisuje po prohrané válce a bezpodmínečné kapitulaci.

Fialovu cestu do Bílého domu doprovázeli představitelé české rozvědky, kontrarozvědky a vojenského zpravodajství. Jestliže předchozí návštěva českého premiéra, tehdy Andreje Babiše v doprovodu generála Koudelky vzbudila řadu otázek, stran nezávislosti českých tajných služeb, dnes si podobné otázky klást už ani nemusíme.

Jsme zemí, kde se o zásadních věcech a postavení státu rozhoduje v zahraničí. Jsme ekonomickou kolonií Západu. A vojensky, zpravodajsky a vlivově subalterní zemí, jejichž představitelé považují za vrchol svých politických snah být satrapy kolonie na hranicích západního civilizačního okruhu, přímo podléhající vlivu západních epicenter moci.

Je to nepředstavitelná mizérie. Lidé, jásající nad “úspěchem” v mezinárodní politice si možná ani neuvědomují naše skutečné postavení.

Co k tomu říct? V zásadě služby pochopitelně potřebujeme. Jak rozvědku, kontrarozvědku, tak i vojenské zpravodajství. Ale jejich činnost je ze zákona definována jako obrana výsostných českých zájmů. Jiné, než české zájmy mají být chápány jako důvod k porušení statusu služeb a práci pro cizí stát a mocnosti. To je nepřípustné, stejně jako například stav, kdy představitel našich služeb přijme vyznamenání od cizí zpravodajské služby. Neumím si představit, kdyby podobnou věc provedl představitel zpravodajských služeb suverénních zemí, jako například Francie, Británie, Izraele, Japonska.. Předpokládám, že by byl obratem degradován a propuštěn.

Z mého pohledu by činnost služeb měla být všesměrová a namířena proti aktivitám jak z východu, západu, odkudkoliv. Postavení českých služeb má striktně sloužit výhradně českým zájmům a i přes možnou nutnou kooperaci se zahraničními partnery je nepřípustné, aby české služby sloužily v podstatě jako subalterní divize americké CIA.

Fiala a jeho vláda zavléká zemi do přímého područí Spojených států, vojenské podřízenosti, podřízenosti v činnosti tajných služeb. Jsem ale přesvědčen, že ani samotné Spojené státy o podobné satrapy nestojí. Je to ponižující, ubohé a dělá to z naší země, politiky i správy zemi bez cti a důstojnosti.

Jednostrannou orientací na Spojené státy a jejich vojenské, zpravodajské a vlivové agendy nezískáme nic. Než pouze status podřízené země. S tím se nelze smířit.

Je to v podstatě naprosto stejné, jako za Stalina, Chruščova, Brežněva, kdy země patřila pod sovětskou vojenskou správu a okupaci. Jen v geopolitický obráceném gardu.

Nestál jsem o sovětské základny a vojáky za socialismu. A nestojím o poručníkování a americké základny za kapitalismu. Cesta vede zcela jinudy.

Když si ve smlouvě DCA čtete seznam lokací, určených pro budování vojenských kapacit, tak jde prakticky o tytéž.

Zatímco po 68 se místní kolaboranti namáhali alespoň se zvacími dopisy a Brežněv s Husákem předstírali bratrská objetí, korunovaná mohutnými soudružskými polibky, dnešní praxe je prosta obezliček.

Vláda si potajmu vyjedná zásadní vojenskou smlouvu, naše služby jezdí na porady do centrály CIA, stamiliardové nákupy z amerických zbrojovek nemá šanci rozporovat ani opozice a tohle vše se děje za situace, kdy vláda podvedla nesplněnými předvolebními sliby veřejnost, její hospodářská politika je katastrofální a její podpora se potácí na historických minimech.

Navrhuji tedy připomínat den návštěvy premiéra Fialy v doprovodu představitelů tajných služeb v centrále CIA jako Den kolaborantů. Jako den, kdy jsme v podstatě rezignovali na vlastní postavení suverénní země. A završili takto, zprostředkovaně a nepřímo, ponižování vlastní suverenity ve prospěch cizí velmoci jako politický standard.

sdílet na

51 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuzana
17. 4. 2024 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Emise uhlíku způsobené lidskou činností nemají na klima žádný znatelný vliv

https://aktax.cz/emise-uhliku-zpusobene-lidskou-cinnosti-nemaji-na-klima-zadny-znatelny-vliv/

jmm
17. 4. 2024 09:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Den kolaborantů. 

stan
17. 4. 2024 11:36
Odpovědět  jmm

Fiala je přímo ukázkový kolaborant. V záři reflektorů se mu líbí a i proto tak rád pomáhá všem okolo, jen Česko je pro něj nutné zlo. Prostě ukázkový zmetek , který by ve svém zájmu bez problému hodil naší zemičku přes palubu. Pro něj je vrcholem fotička s Bidenem , Zelenským nebo von Leynovou. To ostatní ho nezajímá. Bohužel je to názorná ukázka toho, že stačí jen zmrd ( viz třeba Hitler) a hned se kolem něj vytvoří klika všehoschopných gaunerů, kteří jsou jemu podobní.

Joe Arp
17. 4. 2024 11:43
Odpovědět  stan

Vy nechápete jeho osobnostní přesah, naše zemička se svými nicotnými problémy je mu k smíchu. On se cítí být povolán k světodějným úkolům, k nimiž byl zrozen a Bohem předurčen!

stan
17. 4. 2024 11:53
Odpovědět  Joe Arp

Ale chápu Joe, proto je mi jasné, že tenhle zmetek musí zmizet z politiky, protože pokud dostane další volební období, tak je tahle země naprosto v hajzlu. I v tuhle chvíli to stojí za ho…o, ale pokud bude v čele tenhle debil, tak je schopen nás stáhnout do úplných sraček.

Ladislav 💤
17. 4. 2024 12:03
Odpovědět  stan

A ptám se? Najde se taky takovej pošuk prý lečený, jako byl ten střelec VŠ a postřílí všechny ty fašisty Spolu? Nebo naše země zahyne!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
18. 4. 2024 14:06
Odpovědět  Ladislav 💤

Dobrá otázka có? Je divné že se při té nasranosti lidí a budou mezi nima určitě i máča, že to ještě doposud neudělal. Co vše se už ví a co už vyplulo na povrch světla, co nám ty naše vlády od 89 udělaly a furt nic. Každou chvilku někdo hopne pod vlak, nebo se zprovodí ze světa a nikoho nenapadne proč a kvůli komu to dělá. Vzláštní có, třeba je to chráněná zvěř.

Joe Arp
17. 4. 2024 12:05
Odpovědět  stan

Do totálního hajzlu to stihne dovést už v tomto volebním období! Na Seznamu je právě článek k ZOUFALÉMU stavu dětskému oddělení Thomayerovky, bezradný primář vypsal VEŘEJNOU SBÍRKU!!!!

jiří
17. 4. 2024 15:47
Odpovědět  Joe Arp

Fiala je jakoby předurčen škodit naši zemi protože nikdo další už takovou příležitost už mít nebude. Je tedy nutné ho z této funkce vyhodit za každou cenu jinak jsme úplně v prd.li s tím naším hospodařením které je spíše nehospodařením!!

Evžen
19. 4. 2024 09:33
Odpovědět  jiří

Fiala je intelektuálně na úrovni Nerudové,to jsou lidé kteří pro minutu slávy dokážou zradit vlastní národ,jen aby se zavděčili mocným, je to opravdu zavržení hodné co provádí tato vládní koalice (petidemolice)!

Zdena
18. 4. 2024 09:40
Odpovědět  Joe Arp

Ten pobrkanej zákřap,co si pamatuje ruské tanky(ukrajinské vojáky) v nich v Praze? Byl mu tři a půl roku a v té době byl u moci ukrajinec Brežněv a Nutelovič dneska vykřikuje že si to pamatuje a už je v Praze nechce vidětSmůla je, že ještě žije hodně lidí co si to pamatují doopravdy mne bylo v tu dobu 17 a mluvila jsem dobře rusky ti kluci byli opravdu většinou z Ukrajiny a muzeum na kterém jsou dodnes stopy po střelbě tak tam visí jejich vlajka to je paradox!!?!

jsladin
17. 4. 2024 16:14
Odpovědět  stan

Prostě ukázkový zmetek , který by ve svém zájmu bez problému hodil naší zemičku přes palubu. Správně je:Prostě ukázkový zmetek , který již ve svém zájmu bez problému hodil naší zemičku přes palubu.

stan
17. 4. 2024 22:20
Odpovědět  jsladin

Ano, máš pravdu…bohužel

Zdena
18. 4. 2024 09:42
Odpovědět  jsladin

On už to udělal a pořád je tu spousta pobrkanej jako je on!

Pijack
17. 4. 2024 09:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Jaký je rozdíl mezi protektorátní vládou za Hitlera a vládou dnes? Protektorát za Hitlera byl vynucen Mnichovskou zradou, ale dnešní Fialova vláda přijala protektorát dobrovolně. TEČKA.

Pavel z Moravy.
17. 4. 2024 10:17
Odpovědět  Pijack

Absolutní pád této kolonie na samotné dno byl plánován dlouho. Teď jsme se dostali do závěru této tragikomedie. Nu, ale lid si to odhlasoval a nejen v posledních volbách. Zdravím.

Ladislav 💤
17. 4. 2024 12:11
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Když to tak vezmu, tak zlatí Sověti kteří tady byli po roce 68!
Byl tady naprostý klid a mír a amík jen z Germáncka čuměl a záviděl!
Ať brzy na tom prašivém západě pochcípaj!

orinoko
17. 4. 2024 12:22
Odpovědět  Ladislav 💤

Když to šlo, podnikali. Normalizacne problémových kapelám umožňovali hraní, než to české prasečí mozky nabonzovaly. Rozhodující byla návštěvnost, nějaké mareny je nezajimaly. Tedy: máš-li dlouhý vlas, nechoď mezi nás. Osobně jsem to zažil, Mladá Boleslav. A ruské holky na mejdlu na ubytovně. Ani nevím, kde se tam vzaly.

Pipa
17. 4. 2024 14:32
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ano, tento scénář plánoval Havel se svými ovečkami jako Vondra, Kolář, Fišer,… podívejte se například na dobová videa, kde je všechny uvidíte! Jsou to vlastizrádci a patří před soud !

ijn
17. 4. 2024 10:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Fialova cesta nás vyjde na 500 mld. Kč, placeno v zálohách na F35, když se budeme bránit za 10 let klacky a kameny, doplněné drony

Jaroslavem
17. 4. 2024 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

To demobolševický podsvinče Fiala se jel jen domluvit,jak vyhrát volby bez voličů. O nic jiného tam nešlo

Juraj
17. 4. 2024 10:38
Odpovědět  Jaroslavem

……spíš demomenševické podsvinče Fiala

janle57
17. 4. 2024 10:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Fiala splnil svou úlohu na 100%,políbil svému pánovi prsten a neochvějně ho ujistil
jaký poslušným otrokem je, společně s těmi,kteří tu s ním vládnou,agent CIA Koudelka
si přijel pro další rozkazy a instrukce jak legálně zlikvidovat veškerou opozici
a dostal podrobný návod jak úspěšně zmanipulovat budoucí volby do PS.

Slovan
17. 4. 2024 10:34
Odpovědět  janle57

Tak obyvatelstvo ČR také plní svoji úlohu na 100%. Jem čumíme a brbláme na diskuzích a nečinně přihlížíme jak nás deabcují v přímém přenose. Kdoví jestli nějaké příští volby budou a když budou tak možná hezky upravený. Vždyť už si s námi dělají co chtějí a my mlčíme, tak proč by si to příští rok nezařídili podle svého, když mají jistotu, že zůstane zas jen u remcání ouvcí.

All
17. 4. 2024 11:35
Odpovědět  Slovan

Dokud budou v obchodech potraviny jedno jaké a migrantům se bude taky dařit v hodování u nás,většina bude jen dál čučet do blba a vše šumafuk. To ale zajisté skončí. Padák se nedá ušít při pádu,který nám politici tvoří,bude už pozdě.Ale jebe se to už na celé planetě,od USA a Venezuely po Tajwan.Pořádek se snaží udělat jenom Rusko,které se brání před zlem. Je horko a bude teprve hyc jak sviňa.Je nutné jít k volbám a aspoň trochu vyvětrat,aby nás neupekli fialovci zcela,jako svou oběť svým cizáckým pánům.Dostali přes prdel už v Africe,i od Jemenu a už i od Iránu,mele se to a facky budou lítat ostošest už bez servítek.Bratislava se už taky brání,jen Praha leze do řiti dál a dál s neuvěřiteným podivem.Čurina.

marie
17. 4. 2024 16:52
Odpovědět  All

Jak Praha? Vždyť těch kriplů tady máme všichni plný zuby! Na demonstrace se přivezou lidi z venkova, kde byli? Dovezou je do Prahy a oni mažou na nákupy! To je šílený co se tady děje!

Pavel z Moravy.
17. 4. 2024 16:48
Odpovědět  Slovan

Jmenovče, už jsme to přece probírali. Ty mladší staroušek, já starší staroušek s tím nic dělat nemůžeme. To vše je v rukou mnohem mladších generací. Je to jejich budoucnost, oni musí mít zájem něco s tím dělat. Staří byli již vždy pouze poradci mlaďochů to nebyli průkopníci v předvoji změn. Stáří by měla být životní zkušenost předávaná mladým. Ti o ni ale musí mít zájem. Staří lidé nemohou jít o berličkách v čele zástupů bojovat za spravedlnost a dívat se jak na ně mladí budou pokřikovat z kaváren. To je trochu kách, ne? Ty ani já nečumíš, čumí ta většinově vytuněná omladina, která si nechává podřezávat pod sebou větev. Ale kurdyna nech je, oni potřebují propad do sra.ček, aby se jim rozsvítilo v bedně. To, že potom již bude pozdě, to je již jiná. Pozdě bude již na konci volebního období těchto škůdců zemských, o tom žádná. Vždyť to tady všichni víme a přitom víme, že tu naši vlastní omladinu k žádnému činu nepřinutíme. Ti jsou většinou pohodlní, sobečtí a vlastenectví jim nic neříká. Tak jsem si zase zafilosofoval, ale ty se kujwa netrap, za nic nemůžeš.

Petrzalka
17. 4. 2024 11:06
Odpovědět  janle57

Myslel jsi …polibil prsten a nebo “POLIBIL PRDEL”??

orinoko
17. 4. 2024 12:25
Odpovědět  Petrzalka

Polibil prs! … ten jeho, bidetuv. A poté nastal mohutný francouzak. Vzájemné prehazovani mandlí nebralo konce.

Joe Arp
17. 4. 2024 15:12
Odpovědět  orinoko

Údajně se při oboustranném francouzáku klukům vtáhli krajkové kalhotky do prdelí!

Joe Arp
17. 4. 2024 16:33
Odpovědět  Joe Arp

A jen díky tomu, že si ussenil spletl protičeské lejno s osmiletou holčičkou! No co chybička se vloudila, už několikrát!

Pravdomluvny
17. 4. 2024 18:41
Odpovědět  Joe Arp

A co vše po vzoru velkého Edgara Hoovera…..ten jim poslal i žůžovou noční košilku (kterou sám nosil).😎

Pravdomluvny
17. 4. 2024 18:40
Odpovědět  orinoko

Petro Fialenko Banderonacistovič je mimo zájmovou skupinu senilního pedofila Bideta 🤡

Pravdomluvny
17. 4. 2024 18:39
Odpovědět  Petrzalka

Klasika.
I občanům ČR nasliboval hojno a máme 💩

Josef K
17. 4. 2024 10:41
Ohodnotit příspěvek :
     

🙂
https://kispep.wordpress.com/2024/04/16/%f0%9f%99%82-2/

Gales
17. 4. 2024 11:52
Odpovědět  Josef K

Irán otestoval obranu Izraele a s patřičným důrazem upozornil i Američany že proti němu a jeho spojencům nemají šanci na vítězství.

Jonáš
17. 4. 2024 10:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Reprezentant ODS, který se zhostil ze srdce tohoto úkonu kolaborace v zájmu svých voličů.

treza
17. 4. 2024 11:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Připadá mi, že se nad naší zemí vznáší obrovský balon – na něm Fialův úsměv idiota – okolo záře téměř už jaderná, která všechno spaluje. Jako v tom americkém filmu, kdy klaun ničí město.

Honzas
17. 4. 2024 11:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Slouha si jel pro noty. Jaká barva vznikne když smícháte červenou a modrou? No jasně že fialová. To jsou oni, Rudí bolševici smíchání s modrou ODS.

ryba
17. 4. 2024 12:20
Odpovědět  Honzas

Pro Honzas: Asi nevíte, kdo to byli bolševici.
Každopádně z vás kape, přímo stříká, HNĚDÁ !

Pravdomluvny
17. 4. 2024 18:42
Odpovědět  ryba

Žluto modrá, Banderonacistická.

Gales
17. 4. 2024 11:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Jidášskej sabat u Bájdena.. Ať sípnou.

17. 4. 2024 13:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Do svobodné země, by se ta Fialová špína už nevrátila…

Plebej
17. 4. 2024 14:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Velmi pěkně a výstižně napsáno!, klobouk dolů.
Autor mj. píše, že “… Lidé, jásající nad “úspěchem” v mezinárodní politice si možná ani neuvědomují naše skutečné postavení. ..
Sám si však myslím, že ti lidé (pokud je lze zvát lidmi) si naše skutečné postavení uvědomují, a to zcela jasně, a proto tomu oportunně přizpůsobili svou hru na politiku.
A tím pádem jsou to oni, kdo se mohou upřímně tlemit do kamer a nám všem do obličejů, když si mlaskají u svých banketních stolů se svými kurátory-loutkovodiči, a mají se za elitu.

Jura S
17. 4. 2024 16:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Tvrzení “Nestál jsem o sovětské základny a vojáky za socialismu” už jsem názorově opustil, kdyby sovětské vojska potlačily CIA puč Venci Lahváče, utvrdily demokratický socialismus “Slušovického typu” tak jsme mohli dnes být jednou z nejbohatších zemí Evropy…. Česká koruna by byla 2 marky, eura… nabubřelým němcům bychom v Mnichovské pivnici házeli pevnou korunu a jak by po ní skákali…

Pravdomluvny
17. 4. 2024 18:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Petro Fialenko Banderonacistovič….. větší lidský ODPAD, než byl v minulosti Emanuel Moravec

Jura S
17. 4. 2024 18:42
Odpovědět  Pravdomluvny

Já už si vymodeloval figurku Pydlaji z hobry a oblepil ji malým sakem, píchám do ní špendlíky ale potřeboval bych třeba jen jeden jeho chlup, třeba i z nosa aby wodo kouzlo mohlo plně působit…

Pravdomluvny
17. 4. 2024 19:27
Odpovědět  Jura S

To tě čeká Sisyfovská makačka 🙈

Dorotík
17. 4. 2024 20:19
Ohodnotit příspěvek :
     

To, co předvádí Fiala a spol. je kolaborace a vlastizrada. To bylo vždy považováno za zločin, za který byl vždy bez milosti trest nejvyšší, v případě války kulka u zdi bez otálení. Boží mlýny sice melou pomalu, ale melou.

Dorotík
17. 4. 2024 20:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Výlet Fialy do USA zjevně neměl žádný zásadní význam, nic nepřinesl – byl jen poskytnutím bezvýznamné audience imperátora svému vazalovi, jako odměnu za vzornou servilitu, patolízalství a iniciativně splněné zadané úkoly. V této souvislosti je ale otázkou, zda ten TV přenos z osobního setkání Fiala – Biden (asi v Oválné pracovně Bílého domu) nebyla jen nějaká filmová animace, či někým dabovaná skeč a nebo zase nějaký produkt umělé inteligence, ….. . Ten dementní dědek byl zjevně naprosto mimo a nevěděl vůbec co mluví, lépe řečeno co čte (to byla absurdní scéna). Je neskutečnou dekadencí USA (kolébky moderní demokracie), že v jejich čele stále stojí, už delší dobu zjevně lékařsky diagnostikovaný dement. A ještě horší na tom je, že tento dement opět kandiduje s cílem svůj stávající prezidentský mandát obhájit. To je jako když blahé paměti Caligula udělal ze svého koně senátora. A vůbec nejhorší je, že ten dement má reálnou šanci získat významný počet voličských hlasů. Zkrátka doba vymknuta z kloubů šílí.

Tupý hulvát
18. 4. 2024 07:08
Ohodnotit příspěvek :
     

On ten člověk vůbec netuší co a proč se v 68. stalo!