politika

Západ ještě netuší, do jaké propasti ukrajinským dobrodružstvím otevřel dveře!

Macron otevírá novou stránku historie evropského separatismu.

Vladimir Kornilov

Na konci minulého týdne došlo ve dvou evropských zemích k událostem, které na první pohled spolu nesouvisí:

1) francouzský prezident Macron ve svém projevu před shromážděním Korsiky v Ajacciu poprvé veřejně sоuhlasil s udělením autonomie ostrovu

2) ve španělském parlamentu lidová strana, která vyhrála nedávné volby, neuspěla při posledním pokusu sestavit novou vládu. 

Zdá se, že jsou to různé země, různé situace – a přesto mají obě události stejné důsledky – prudce posilují hnutí za nezávislost těch regionů Evropy, které se považují za „nezákonně okupované kolonie“.

Ohledně Korsiky je vše jasné. 

Slovo „autonomie“ bylo na ostrově, který po staletí bojoval za nezávislost na Francii, téměř zakázáno až do loňského roku. Tehdy tabu porušil ministr vnitra Gerald Darmanin, který urgentně dorazil na ostrov v souvislosti s nepokoji, které tam vypukly kvůli smrti ikony bojovníků za korsickou nezávislost Ivana Colonny, který byl zavražděn ve vězení. Tehdy jeden z klíčových ministrů Macrona vyslovil zakázané „slovo na písmeno A“ (jak psala francouzská média).

Nyní francouzský prezident veřejně oznámil záměr „vybudovat autonomii Korsiky v rámci Francouzské republiky“, což vyvolalo bouři nadšení mezi zastánci nezávislosti ostrova a stejně tak bouři rozhořčení mezi francouzskou opozicí. Zástupci Národního shromáždění označili projev Macrona za začátek „dekonstrukce francouzského národa“. A republikánští senátoři označili autonomii Korsiky za „skrytý způsob odtržení od Francie“.

Ať je to jakkoli, jakákoliv hra s autonomistickými a separatistickými náladami v Evropě dává impuls podobným hnutím v různých částech kontinentu, někdy i v těch nejneočekávanějších. 

Například na Macronův projev v Ajacciu okamžitě reagovala maďarská menšina v Rumunsku, která dlouhodobě bojuje za národní autonomii regionu Székely. Zástupci Demokratického svazu Maďarů v Rumunsku, kteří chválili Macronovo rozhodnutí o Korsice, řekli: “Přesně to chceme! Podobné ustanovení by mělo být zahrnuto do ústavy Rumunska.” Proces tedy okamžitě začal – nejen ve Francii.

Je zvláštní, že Macronovi příznivci, kteří ospravedlňují jeho iniciativu, odkazují na příklad Sardinie. Argumentují tím, že na tomto ostrově sousedícím s Korsikou, který dlouho bojuje za oddělení od Itálie, separatistické tendence údajně opadly poté, co mu byla udělena autonomie. 

Ale právě nedávno úřady Sardinie triumfálně přijaly vůdce katalánských separatistů Carlese Puigdemonta, který byl šest let nucen žít v exilu a stal se symbolem separatistických hnutí v Evropě.

A zde plynule přejdeme ke spojení mezi projevem Macrona na Korsice a hlasováním ve španělském parlamentu. 

V důsledku nedávných voleb ve španělském parlamentu nastala ojedinělá situace, kdy dvě možné koalice (pravice a levice) získaly přesně stejný počet mandátů – každá po 171. „Zlatý podíl“ sedmi hlasů je v rukou separatistické strany „Společně pro Katalánsko“ téhož uprchlíka Puigdemonta! 

A teď, když král pověří současného premiéra Pedro Sáncheze, jehož strana obsadila ve volbách druhé místo, aby sestavil vládu, bude nucen pokorně požádat vůdce katalánských separatistů o podporu. A Puigdemont se od začátku netají tím, že jeho hlavní podmínkou bude úplná amnestie pro organizátory referenda o nezávislosti Katalánska v roce 2017, včetně jeho samotného. A Sánchez má na výběr pouze ze dvou možností: podlehnout ultimátu separatistů nebo jít v listopadu do nových předčasných voleb.

Nikdo nepochybuje, že v případě triumfálního návratu Puigdemonta do Barcelony dostane již tak mocný katalánský separatismus nový impuls. A spolu s ním i další hnutí za nezávislost v regionech, které se považují za evropské kolonie. Například jako jeden z hlavních obhájců organizátorů katalánského referenda v roce 2017 vždy vystupovala Skotská národní strana, která sama hodlá v brzké době uspořádat druhé referendum o odtržení od Anglie.

Macron a Sánchez, kteří řeší a vycházejí ze svých domácích politických zájmů, otevírají novou stránku separatistického hnutí v různých regionech Evropy. 

Mnohým se zdálo, že bouřlivé události spojené s ozbrojeným bojem za nezávislost v Severním Irsku, Baskicku, Korsice a Katalánsku jsou minulostí. Vidíme však, že v tomto směru se nám před očima stále více objevují nové politické trendy. A politické zostření separatismu může vést k vážnějším následkům.

Například Londýn v poslední době vyjadřuje stále větší znepokojení nad prudkou aktivací “Nové irské republikánské armády”, která se více než jednou přihlásila k odpovědnosti za teroristické útoky v Severním Irsku a byla dokonce obviněna z pokusu o teroristický útok během návštěvy Joe Bidena Belfastu v tomto roce.

Navíc šílená politika Západu při vyzbrojování Ukrajiny otevírá pro mezinárodní teroristy takové příležitosti, o kterých se jejich předchůdcům ani nesnilo. 

Před několika týdny protiteroristická jednotka severoirské policie odhalila velký arzenál zbraní “Nové IRA” a přiznala, že tam byly také granáty dodané teroristům „z ukrajinské fronty“. 

A to je jen začátek. 

Vzhledem ke korupci na Ukrajině můžeme s jistotou předpokládat, že brzy u různých mafiánských, teroristických a separatistických skupin po celém světě se mohou objevit Stingery, Javeliny a dokonce i obrněná technika.  Evropa nebude výjimkou.

Západ zatím ještě netuší, do jaké propasti otevřel dveře, když se pustil do ukrajinského dobrodružství!

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/TuBgb

sdílet na

78 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ModrýKlokan
4. 10. 2023 02:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Připoutejte se, jedeme z kopce. Kupte si popcorn a pohodlně se usaďte, bude čurina, europrasátka budou krásně kvičet.

ijn
4. 10. 2023 08:23
Odpovědět  ModrýKlokan

KoZa jsme pomohli odvrátit bankrot odevzdáním aktiv RVHP rabováním ŽP a drzými obchodními praktikami, co si ani doma nedovolí,…..např. 1Kg Hašlerek za 365,-Kč = obarvený a ochucený technologicky zpracovaný cukr (výrobní náklady do 25,-Kč/kg) cukrovinky pro děti tady,…. se drbou prachy k přežití KOZA a korupci našich politiků i soudců….!!!!!!

Helena
4. 10. 2023 08:39
Odpovědět  ijn

No vidíte, ani celé jmění naší země, které jsme západu zadarmiko odevzdali a denně odevzdáváme, nezabránilo jejich krachu. Teď si představte jaké ukrutné množství musel západ vysávat a drancovat z kolonizovaných zemí po ta dlouhá desetiletí, ba staletí. Může se někdo divit, že afričani a arabové obsazují západ a chtějí si vzít zpět to, o co je zápaďáci okradli? A nemine to ani ty, co si myslí, že bydlí ve “Slonovinových věžích”, chráněni kordonem ochranek – ani ty ta pomsta nemine.

Vladimir888
4. 10. 2023 10:03
Odpovědět  Helena

a právě proto se Češi nesmí ztotožňovat ze západem. my jsme přece nikdy nerabovali a nevysávali cizí národy, jak to dělali západní státy. Španělé Inkům a Aztékům. Britové Indii a tak podobně. my do tohoto gaunerského západu opravdu nepatříme.
My jsme nikdy žádný cizí národ neporobovali, a proto patříme na východ.

zuza
4. 10. 2023 10:22
Odpovědět  Helena

arabov by som medzi stáročia vyciciavané krajiny nezačleňovala, čiernych otrokov kupovali európania od arabov a tí si na tom tiež dobre zarobili. A arabom tých otrokov mnohokrát predávali čierni – nepriateľské kmene alebo aj vlastní náčelníci. A arabské krajiny vyciciavala stáročia osmanská ríša (ktorá zas vyciciavala takmer 600 rokov takmer celý Balkán a 150 rokov aj Slovensko). Kým západ nepotreboval ropu, boli arabské krajiny preň nezaujímavé.

Helena
4. 10. 2023 10:51
Odpovědět  zuza

Arabům západ drancoval jejich země až doalelujá/Egypt, Maroko, Libye…/, Turkům dovolili jejich páníčci v USA vtrhnout na Kypr a obsadit severní část…výměnou za USA voj.základnu v Incirliku. Jinak Turci jsou navezeni hlavně v Německu. Arabské země měly obrovské bohatství – to lákalo západ vosu bonbón.

Staník
4. 10. 2023 11:38
Odpovědět  zuza

Praha byla jedním z největších center prodeje otroků ve středověku. To jen na okraj, kdo na čem vydělal.

Helena
4. 10. 2023 12:51
Odpovědět  Staník

Praha byla ráda, že měla co do huby. Natož aby věděla, že existují nějací černí otroci. Naopak zem Česká byla pradávno sama zotročována-stejně jako dnes. Středověk nebyl výjimkou.

Helena
5. 10. 2023 07:57
Odpovědět  Staník

Bože a takové kravině věříte? :))))) Slované byli sami po celou dobu své existence nuceni otročit. Ale byli nuceni otročit na svém území páníčkům, kteří je okrádali o všechno. /autorem článku byla p. Nezbedová :)))/

katango
4. 10. 2023 14:31
Odpovědět  Staník

Tím není řečeno, že to byli Češi, kdo prodával.

Boomer
4. 10. 2023 14:42
Odpovědět  katango

.. zajatci z mezikmenových půtek byli tehdy běžně prodáváni. Nevyhnulo se to ani kmenům, na našem území v té době usídleným.

sergej
4. 10. 2023 17:27
Odpovědět  katango

Slovany kupčili jako slavs-otrok.

Markýza
4. 10. 2023 08:42
Odpovědět  ModrýKlokan

Jupííí! 😀 Heleďte, ale já si už dlouho myslím, že regionalita je jediná rozumná cesta k poklidnějšímu soužití, takže za mě dobře. Nehledě k tomu, že prudký rozmach autonomií a regionů v Evropě by zavřel hubu i argumentu “Donbas je navždy Ukrajina”

ijn
4. 10. 2023 09:31
Odpovědět  Markýza

regionalita přebíjená celostátním majstrýmem, bohužel to nejde dohromady, leda vypnout ČT+ČRo!!!

Markýza
4. 10. 2023 12:30
Odpovědět  ijn

Nejde, ale třeba půjde. ČT zprávy už neposlouchám hodně dlouho – Rudý právo jsem taky nečetla.

Standa
4. 10. 2023 14:55
Odpovědět  Markýza

Co jste četla je jedna věc.Ale jestli ČT neposloucháte nebo TV 1až x je to jejich věc. Máte elektřinu,máte telefon, máte internet , zaplatíte.A , co čtete?

Markýza
4. 10. 2023 16:31
Odpovědět  Standa

Ano. Zaplatím ČT, protože musím. Infikovat se prozatím ještě nemusím, tedy nebudu.

Mik
5. 10. 2023 16:40
Odpovědět  Markýza

Postupné drobeni na menší celky jde jen do té doby, kdy nic nehrozí. Ale dříve nebo později se najde někdo, třeba soused a v ohrožení si pak každý musí poradit sám jak může. Větší státní útvary se tolik bát nemusí.

Frank
4. 10. 2023 07:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Je naprosto jasné, že ukroši se zbraněmi šmelí. Korupci, podvody a šmelinu mají v genech.

Pedro
4. 10. 2023 08:11
Odpovědět  Frank

Nejhorší je to, že my nepřežijeme. Nic nepěstujeme, vše dovážíme a západ nám nic nedodá, sám je v hajzlu. Vše prodáno, rozkradeno, nebude co žrát. Pořád se všichni vytahují, ale bez žrádla začne masově vraždění za suchý krajíc. Toho se obávám a migranti neznají lidskost, ani slitování.

Vladimir888
4. 10. 2023 10:31
Odpovědět  Pedro

na to je jediná rada. co nejrychleji se vzpamatovat a prosit východ, aby nás vzal hospodářsky mezi sebe. čím dřív, tím to pro nás bude líp. stejně brzo bude ekonomické spojení od Vladivostoku a ne po Lisabon jak dost často slyším, ale až po Johannesburg. protože to je totiž celý jeden kontinent, který takto stvořila příroda. člověk pouze od něj oddělil Afriku suezským průplavem. proto brzo vznikne ekonomická spolupráce na kontinentu Afroeuroasie, jejímiž lídry budou rusko , čína, indie a Irán.
500 let znásilňování cizích národů západními státy pomalu končí, díky spojené vojenské síle Ruska a Číny. Obávám se, že díky vymytí mozků čechům západem za posledních 30 let, bude česká republika poslední kolonii na světě.

Standa
4. 10. 2023 20:42
Odpovědět  Vladimir888

Máte pravdu. Jenže…mezi tím musíme odstranit Ukrouše. Ukrajina a její fašismus je blok mezi státy Evropy a Emerický val.mezi RF a Evropou poctivě budovaný ze strany USSA.
SMRT UKRAJINĚ.
A tuto vládu! Sláva Slovensk a Madarsku!

anbar
6. 10. 2023 05:50
Odpovědět  Standa

s tím Slovenskem bych tak moc nejásal, vystoupení z eurokoncentráku a nata nemá Smer v plánu a jestli mu KoZa dovolí zastavit dodávky zbraní, toť otázka

Markýza
4. 10. 2023 17:28
Odpovědět  Pedro

A tak to my tady v Polabí jo. Si vypěstujeme. Co procházka, to brambůrka/dýně/póreček v taštičce 😎

pedro
4. 10. 2023 18:04
Odpovědět  Markýza

Naivko, přivandrovalci vám to zklidí ještě nezralé.

Markýza
4. 10. 2023 19:32
Odpovědět  pedro

To je ztraceno v překladu – kradu já, pěstují naši farmáři koldokola 😀

katango
6. 10. 2023 12:15
Odpovědět  Markýza

Takový drobný polní pych je nehoden šlechtičny. Musíte ve velkém, ať to má nějakou fazónu.

Helena
4. 10. 2023 08:15
Odpovědět  Frank

A je také naprosto jasné, že ti “vládnoucí”, co tak pro ukradinu horují, obdrží čistě metaforicky kuličku z těch flintiček jako dodaných na ukradinu – mezi jejich liberálnědemokratické očička.

ijn
4. 10. 2023 08:36
Ohodnotit příspěvek :
     

dnes zasedá vláda k obranné politice ČR a kupuje útočné tryskáče,…..schizofrenní děvky u moci ČR

Helena
4. 10. 2023 08:45
Odpovědět  ijn

Ty tryskáče budou tak akorát nakreslené na papíře. Tady jde o prachy, které budou muset vypláznout hned – amíci už nemají ani floka, budeme celou americkou válku na ukradině zaplatit my.
Ty prachy budou JAKO za tryskáče, ty “tryskáče” tu nejspíš nikdo neuvidí – jde jen o prachy. Zelenský a jeho kámoši musí mít na fet, jinak válka finíto. Musí mít na fet, aby mohli chytat děti a posílat je do zákopů. Usáci jsou bez peněz a ukradinci bez vojáků.

Albi
4. 10. 2023 09:25
Odpovědět  Helena

Tady jde o prachy ….. No a co – půjčíme si! V tom je naše vláda nepřekonatelná. Nenecháme přece “padnout” ani Ukrajinu, natož USA.

Helena
4. 10. 2023 09:34
Odpovědět  Albi

A právě v tom je ten vtip! USA už nemají ani floka, nikdo jim nic neprodá-protože doláč je míň než hajzlpapír, suroviny jim také nikdo už nenechá vyrabovat, ani koupit. Tak proto dosadili Pyjalu a jeho hnus do vlády- budeme všechno platit za USA a nejspíš i kupovat suroviny pro USA, Němci se nenechají v takovém kšeftu upozadit, tak těm zase budeme zadarmiko posílat elektřinu-a my to samozřejmě zacálujem, když na to nebude “vláda” mít, tak si půjčí a zadluží nás tak šeredně, že skončíme hůř než USA.
To aby všichni věděli, proč máme nevyšší ceny všeho na světě – protože si nás USA vybralo k vysátí do poslední kapky a ještě dál.

Pavel z Moravy
4. 10. 2023 10:55
Odpovědět  Helena

Co pořád máte s tou vládou? Škůdci zemští přece nejsou vláda. Vláda by tu měla být od toho, aby se starala o prosperitu lidí a národa.

Albi
4. 10. 2023 11:05
Odpovědět  Helena

Holt Spojenné státy jsou šikovné. Default z 1. října se jim “podařilo” odsunout na 17. listopad. Nejspíš předpokládají,že do té doby seženou dostatek bankovního papíru a vhodné barvy do tiskáren.

Helena
4. 10. 2023 12:03
Odpovědět  Albi

Prča je, že i když seženou papír a barvu na tisk, jen tupec a hlupák za ty bezcenné papírky pro ně bude cokoli dělat. Kdybyste prodávali dům a někdo vám za něj nabídl platbu v dolarech, vzali byste to? Já ne.

Albi
4. 10. 2023 15:32
Odpovědět  Helena

No jo, ale to oni nevědí. Přece DOLAR!
To je něco. To má zvuk! Kampak na ně s rublem. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
4. 10. 2023 16:30
Odpovědět  Albi

Nedělej si z nich pořád srandu, ohrožuješ tím světový mír. Viz článek výše. 😊🤣🙋‍♂️

Markýza
4. 10. 2023 17:29
Odpovědět  Slovan

Mír ne – Světový Pořádek, neboli Mezinárodní Řád!

katango
5. 10. 2023 11:22
Odpovědět  Markýza

Založený na pravidlech jste zapomněla. Na anglosaských pravidlech.

Markýza
5. 10. 2023 15:06
Odpovědět  katango

Namouduši – já hlava děravá! Hlavně že mám berlu mrazilku 😀

katango
5. 10. 2023 17:51
Odpovědět  Markýza

Kdo se blízko ní ocitne, nikdy už neprocitne! Nemohla byste se s ní propašovat do Strakovky a na Hrad? A do parlamentu taky!

Markýza
6. 10. 2023 10:30
Odpovědět  katango

No to by bylo něco ku zdaru! 😀

Albi
4. 10. 2023 20:19
Odpovědět  Slovan

🙂 🙂 🙂

Ladislav 💤
4. 10. 2023 11:38
Odpovědět  Albi

👍 naprostý souhlas, je to zločinecký,fašistický Fyjalův hnus!
Kde jsou “páni” novináři, vlastně pisálkové, aby psali Fyjalova drahota a zlodějna, jak za Babiše, Babišova drahota!
Kradou non stop a ani soboty a neděle nedrží!! Parchanti zrádní!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
4. 10. 2023 09:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano, rozdel a panuj je prastara taktika chazaru. Macron je jejich koste.

Jaris
6. 10. 2023 07:13
Odpovědět  Frank1

Vypada to, ze v zapadnich zemich vladnou nesvepravni uchylove Ti mne celkem nezajimaji, protoze to jsou falesne figurky vystrcene do popredi. Zajimaji me jmena kreatur, ktere ty vladni a politicke uchyly konkretne ridi, kontroluji a rozdavaji rozkazy.

Slovan
6. 10. 2023 07:57
Odpovědět  Jaris
Pijack
4. 10. 2023 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Mě to vyhovuje. Když chce někdo spadnout do propasti a vím že je to zdegenerovaný trotl, tak mu k tomu ještě zatleskám. Já s tím problém nemám.

Pavel z Moravy
4. 10. 2023 10:59
Odpovědět  Pijack

Však už jsme po ušiska ve sra.čkách. Každý trochu normální chápe, že je konec. Zdegenerovaný západ a my s nimi končíme. Co je na tom tak divného. Vždyť se podívejme na osazenstvo našich končin, co jiného by zde mělo nastat.

Albi
4. 10. 2023 11:12
Odpovědět  Pavel z Moravy

Přece slibovaný ráj na zemi, pečení holubi přímo do huby a bezmezná svoboda, která každému kdo chce dovolí “safari” v kterékoliv zemi, nejlépe východním směrem, ale nepohrdne se ani tím jižním..

Albi
4. 10. 2023 11:08
Odpovědět  Pijack

Ovšem siruace se dost podstatně mění, pokud vás ten trotl právě drapl za ruku a nechce pustit.
Vítejte v propasti i s káímošem trotlem.

Vladimír
4. 10. 2023 11:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Toho se zjevně v Evropě báli – že příklady táhnou. A když se povedlo odtrhnout se Krymu, může se to povést i v Katalánsku, na Korsice, nebo kdekoliv jinde… I když na druhou stranu, začali s tím sami v Kosovu.

Boomer
4. 10. 2023 12:04
Odpovědět  Vladimír

.. ale to bylo přece něco zouplna jiného, to Kosovo. ;o)))))
Tam nutně potřebovali základnu.

Markýza
4. 10. 2023 12:32
Odpovědět  Boomer

To je pravda. Zase ale k omlacování o palici je to Kosovo dobrý.

ijn
4. 10. 2023 12:51
Odpovědět  Boomer

RF základny ve Lvově snad také postaví, k radosti pšonků !!!!

Markýza
4. 10. 2023 17:29
Odpovědět  ijn

Copak ve Lvově….ale co ta Nikaragua?

Standa
4. 10. 2023 23:15
Odpovědět  Markýza

Kuba a možná i Mexiko.

katango
4. 10. 2023 18:28
Odpovědět  Boomer

Na Krymu taky.

Markýza
4. 10. 2023 19:33
Odpovědět  katango

Tam už je, ne? Sevastopolská námořní. Kvůli té to přeci všechno začalo – Ukrouši ji chtěli pronajmout amíkům.

katango
5. 10. 2023 11:24
Odpovědět  Markýza

No vždyť to píšu. Anglosasové potřebovali základnu. Je jedno, jestli už tam byla nebo si ji teprve museli postavit.

Markýza
5. 10. 2023 15:07
Odpovědět  katango

Jo tak to jo.

Standa
4. 10. 2023 23:24
Odpovědět  Vladimír

Druhá největší základna v Evropě tvz. Bondsteeal USSA byla postavena na ochranu amerických investic v Kosovu, kde většina dolů patřila Meidelen Olbraitové( balkánské řeznici), kterou nyní v Brugách oslavoval i Petr Pavel -takto válečný zločinec z války proti Jugoslávii a současný pán na českém Hradě.Prý prasident.
SMRT UKRAJINĚ!

zuzana
4. 10. 2023 12:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Nový abnormál: Autoritářští kontrolorští šílenci chtějí mikromanipulovat naše životy

https://aktax.cz/novy-abnormal-autoritarsti-kontrolorsti-silenci-chteji-mikromanipulovat-nase-zivoty/

zuzana
4. 10. 2023 13:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Německá ministryně zahraničí: EU bude sahat od Lisabonu až po Luhansk

https://aktax.cz/nemecka-ministryne-zahranici-eu-bude-sahat-od-lisabonu-az-po-luhansk/

Helena
4. 10. 2023 13:36
Odpovědět  zuzana

Ale no tak, sliby se slibují a blázni se radují. A někdo musí každý měsíc přivézt kokainu a dalšího fetu plný pytle Zelenskýmu a jeho kámošům, pro blby v zákopech na tu chvíli než zgebnou stačí fentanyl. A jinou cestou to přivézt nelze, než papalášem, kterého nikdo neprohlíží.

Boomer
4. 10. 2023 14:46
Odpovědět  zuzana

Von der Maas bis an die Memel,
Von der Etsch bis an den Belt –
Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt!

Das Lied der Deutschen. ©August Heinrich Hoffmann von Fallersleben

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
4. 10. 2023 17:32
Odpovědět  Boomer

No aspoň ví, jak správně pozdravit Zeleninu 😎

Markýza
4. 10. 2023 17:37
Odpovědět  Boomer

Hele, co jsem našla: https://1url.cz/euprL
Mitrofanov si sice zoufá, že to vyplodil bekaný prokremelský politolog…..no já nevím, ale mně to připadá, že jen namaloval, jak to je. A Ančalenka by mu to jen domalovala přesně podle té červené půlky.

Boomer
4. 10. 2023 19:40
Odpovědět  Markýza

..a dyť já to tady troubím už dlouho, že v případě EU matičky blahorodné jde o reinkarnovanou IV. říši.
Od Adiže po Velký Belt, od Mázy po Němen..

Markýza
4. 10. 2023 20:06
Odpovědět  Boomer

To je pravda, ovšem jednou vidět lepší, než stokrát slyšet. A taková blbost, by se řeklo: vezmete dvě mapy a dvě pastelky…………….. 😀 😀

katango
5. 10. 2023 11:25
Odpovědět  Boomer

To jsme dva trubači, já to taky troubím, a nejenom tady.

sergej
4. 10. 2023 17:39
Markýza
4. 10. 2023 20:07
Odpovědět  sergej

A do toho ještě Niger………..jaujau.

Standa
4. 10. 2023 23:12
Odpovědět  Markýza

Vsadil bych se ,že tato vláda opět otevře Jáchymov a Rožnov , aby jsme se zalíbili USSA.Budeme tím platit F-35, transportéry, vrtulníky, tanky ……ami zbrojovkám.
Mimochodem , dalo by se tam umístit tisíce politických věznů( resp. těch nesouhlasících s tímto režimem)

Markýza
5. 10. 2023 09:05
Odpovědět  Standa

A víte, že pokus možná bude? I o ty vězně – kdoví. Tam bych si ale tipla, že to neprojde, to si pamatuje ještě příliš mnoho lidí prakticky osobně.

sergej
5. 10. 2023 20:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Aj ta krajta.
https://cz24.news/protiatomove-kryty-soudneho-dne-podivejte-se-kde-preckaji-miliardari-apokalypsu-ten-nejluxusnejsi-a-nejvetsi-najdete-v-cesku/
Moderní neutronky prý dají i masív skal 200-300. metrů ale to je prý konspirace.