politika

Významná událost. Asad ve Spojených arabských emirátech

Asad uskutečnil svou první státní návštěvu od roku 2011 (kromě cest do Ruska a Íránu).

Ve Spojených arabských emirátech Asad jednal o další normalizaci vztahů se zemí, která několik let sponzorovala teroristy v Sýrii, vyhrožovala Sýrii intervencí, ale poté převlékla kabát. 

SAE již loni otevřely diplomatickou misi v Damašku a podpořily myšlenku navrácení Sýrie do Ligy arabských států (Asad sám se doprošovat nebude, chce, aby mu návrat nabídla samotná Liga arabských států).

Hlavním poselstvím schůzky je, že SAE vyzývají ke stažení všech zahraničních vojáků ze Sýrie, kteří jsou tam nelegálně. V Sýrii jsou přitom legálně pouze ozbrojené síly RF a nepřiznaný íránský sbor  islámských revolučních gard s hordou šíitských proxy.

https://bit.ly/3N5phWk

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
20. 3. 2022 10:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Měl jsem kdysi to štěstí sledovat dlouhý rozhovor s presidentem Asadem na ČT. Dodnes jsem nepochopil, jak se to stalo a kdo to do vysílání propašoval 🙂 Zapůsobil na mě jako silně inteligentní a moudrý politik. Takoví lidé nejsou zlí, na rozdíl od primitivních Američanů. Nuž co, čas běžel a pravda se ukázala na straně Sýrie. Pokálený dědek v Bílém domě nemá šanci jeho krokům zabránit. Leda kdyby zase spustil bombardování, které by jistě naše Havlistické “mírové” síly vychvalovaly do nebes. Děkuji za zprávy, v ČT o tom nepadne ani ň.

20. 3. 2022 12:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Co na to NATO?