politika

V Kyjevě pohrozili EU teroristickými útoky a rozsáhlou válkou

Podoljak: V případě zastavení dodávek zbraní Ukrajině v Evropě vzroste počet teroristických útoků a začne rozsáhlá válka.

Michail Podoljak, poradce vedoucího kanceláře Volodymyra Zelenského, řekl, že v případě zastavení dodávek zbraní Ukrajině v Evropě výrazně vzroste počet teroristických útoků a začne rozsáhlá válka. Uvedl ve vysílání televizní stanice Rada.

Zdůraznil, že v Evropě nebudou sedět v restauracích a klidně jíst croissanty, uvádí RIA Novosti.

Tato Podoljakova slova byla reakcí na prohlášení diplomata EU Josepa Borrella, že Ukrajina bez podpory Západu bude muset během pár dní kapitulovat.

“Vím, jak okamžitě ukončit válku: přestat poskytovat vojenskou pomoc Ukrajině a Ukrajina se během několika dní bude muset vzdát,” řekl Borrell. 

Evropská unie přitom podle Borrella není v konfliktu „bojující stranou“, neboť „přímo nezasahuje“.  Prohlásil, že neví, v jakém světě žijí ti, kteří požadují, aby Evropané v zájmu míru přestali pomáhat Ukrajině.

Ukrajina vydírá EU hrozbou teroristických útoků

Michail Podoljak, poradce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny, drze vydírá evropské úřady s vědomím, že EU se nejvíc bojí ozbrojeného konfliktu a teroristických útoků na svém území.  Deníku VZGLJAD o tom řekla politoložka Larisa Šeslerová.

„Největším strachem pro země Evropy je možnost eskalace bojových akcí z území Ukrajiny do EU. Totéž platí pro teroristické útoky. Proto stále zdůrazňují, že EU a NATO nejsou stranami konfliktu. Podoljak je zasáhl přímo na tomto „bolestivém místě,“ řekla Larisa Šeslerová, předsedkyně Svazu politických emigrantů a politických vězňů Ukrajiny.

„Naznačuje, že zastavením dodávek zbraní na Ukrajinu ztratí Evropané kontrolu nad situací a konflikt se k nim dostane v podobě teroristických útoků. Je zřejmé, že si nikdo nedokáže, ani v noční můře, představit, že za takovými útoky může stát Rusko,“ řekla.

„Proto můžeme dojít k závěru, že Podoljak naznačuje organizaci zločinů ze strany Kyjeva. Nevylučuji ani to, že v případě porážky Ukrajiny ve vojenském konfliktu se sami radikální nacionalisté rozhodnou pomstít těm, kteří neposkytli dostatečnou pomoc,“ dodala.

„Zároveň tato Podoljakova slova můžeme vnímat jako blaf a pokus o manipulaci. Vidíme, jak drze ukrajinské úřady a diplomaté komunikují s evropskými lídry. Ukrajinští politici se vlastně takovou hrubostí snaží zastrašit své sponzory, tlačit na jejich slabá místa a získat novou pomoc,“ domnívá se Šeslerová.

https://bit.ly/3I4Kv5E

sdílet na

51 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sergej
12. 5. 2023 00:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo jo expanze, to se to hoduje když jim to platí. Kdo umí žlutou?
comment image?w=419&h=294

12. 5. 2023 00:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Taky no comment…

Albi
12. 5. 2023 10:23

Jeden bych měla.
“Vím, jak okamžitě ukončit válku: přestat poskytovat vojenskou pomoc Ukrajině a Ukrajina se během několika dní bude muset vzdát,” řekl Borrell”.
Bravo! To mu došlo brzo. Kdo z niás to nevěděl už dřív?

A Larisa Šeslerová:
„Naznačuje (Podoljak), že zastavením dodávek zbraní na Ukrajinu ztratí Evropané kontrolu nad situací”
EU nějakou kontrolu snad má nebo někdy měla?

12. 5. 2023 14:54
Odpovědět  Albi

Hm… K tomu jen taková nesouvisející souvislost.
Nedávno jsem tu uvažoval o sólo postoji Orbána, kdy jsem ho dával do souvislosti s Trojmořím. Jinak. Že Orbán dle mého nekope ani za Moskvu, ani za Eurosajuz, ale že dle mě počítá s krachem Eurosujuzu a vznikem Trojmoří. Pak že teprve přijde jeho čas. No a že pak, až přijde ten čas na který dle mého čeká a Eurosajuz krachne, začne v bývalých státech východního bloku velká sháňka po vůdcích a jeden takový že tady pak bude hned při ruce. No, mnohým se to nepozdává, je to jen takové moje konspirační šimrání mezi ušima, ale…
Jukni na ten obrázek. Tuším, že nemáš na de-bilovi překladač on line textu – nebo to je Markýza? – ale mám dojem, že s ruštinou nemáš potíže. Ale i kdyby – ta mapka ti bude jasná i bez překladače. Je to jenom můj dojem, že na ní vidím zakuklený Trojmoří, jen se vyklubat? Jojo. Jsou to tak náhody…
https://www.politnavigator.net/cherez-neskolko-let-rossiya-zaberjot-sebe-centralnuyu-evropu-ehkspert.html

Albi
12. 5. 2023 15:08

To vypadá nadějně. Dík za odkaz.

Markýza
12. 5. 2023 16:37

To jsem já, svoboda stará, co nemá překladač. Ale ta vaše úvaha o Orbánovi mi tiše cinká za uchem – to by mohlo být a bylo by to i pěkné. Představuju si, jak by Amíci ostrouhali 😀 se svými plány na vlídnou péči o tento útvar……ostatně, mně se ta idea jako taková zdá velice pěkná a zdravá – ovšem bez té americké péče, samozřejmě.

Albi
12. 5. 2023 19:59
Odpovědět  Markýza

No – ostrouhali.
“Ochranná” smlouva už je pravděpodobně podepsaná, ratifikovaná bude určitě a Amík kořist nepustí.

Markýza
12. 5. 2023 20:29
Odpovědět  Albi

Ale mohl by se jí udávit – co? 😎

Markýza
12. 5. 2023 16:40

No tak na to ani nepotřebuju překladač. A hezky to souvisí s našimi úvahami o Trojmoří – protože takové uspořádání by se mi líbilo rozhodně víc, než co vymejšlejí Amíci, Poláci, Ukrouši a nakonec i i pan jekspěrt.

Markýza
12. 5. 2023 16:42
Odpovědět  Markýza

Teda myslím Trojmoří (klidně s tím Orbánem v čele, hlavně bez Amíků) plus Rusko, plus zbytek Evropy extra.

13. 5. 2023 06:14
Odpovědět  Markýza

Děvčata, asi sem už vracet nebudete, ale co kdyby. Zapomínáte při těch úvahách o amících a obranné dohodě, na Gosudarův požadavek návratu NATO před r. 1997 a že řekl, že bude-li to nutné, RF Evropu deamerikanuzuje.

Perutka
15. 5. 2023 08:58
Odpovědět  Albi

podpora, jakálikov,na ukrajinu,nikdy neměla začít,byl to začátek konce klidné evropy. sami si za tyto vážně míněné hrozby můžeme a proto se necháme zastrašit a ukrajinu budeme dále podporovat.

Petr
12. 5. 2023 01:00
Ohodnotit příspěvek :
     

To se dalo čekat , když blbci z EU vyzbrojili ukrouše !

Markýza
12. 5. 2023 09:25
Odpovědět  Petr

To se dalo čekat nejpozději ve chvíli, kdy to začalo tím vydíráním zavánět – a to začalo velice rychle.
Protože dějiny mají někdy smysl pro absurdní srandu očekávám, že se za další rok situace vyvine tak, že celý slavný Západ bude bojovat víceméně proti Ukrajině……..a VVP se počůrá smíchy.

12. 5. 2023 15:03
Odpovědět  Markýza

Markýzo, jukněte na ten odkaz co jsem o něco vejš pověsil pod Albi, ju? Rozhodně je zajímací.

Gales
12. 5. 2023 19:40
Odpovědět  Petr

Naše zbraně budou použity proti nám.Dobře to chcípáčkové vedete.

ANTIUKRAJINEC
12. 5. 2023 03:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Po těchto slovech bych odsud všechny ukmase bez vyjímky okamžitě vykopal!!!!😡

Frank
12. 5. 2023 07:34
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Souhlas. Ta ukranská pakáž si opravdu dovoluje moc. A co na to soudruh Pávek?

Helena
12. 5. 2023 08:30
Odpovědět  Frank

Soudruh Pávek dostal pěkně placené prezidentské křeslo, podrbání za ušima od amíků za to, že bez reptání plní jejich rozkazy, Lipavský si dojel do USA pro další noty a šašek z ODS vykřikuje, že chce darovat Mošnov usarmy. A až tady ukroši zabijí pár lidí, vládní kurw.y prohlásí, že to udělali Rusové – ruština a ukrajinština pro české ucho jedno jest. To bude to pravé ukradinské obohacení. Proto jim musíme posílat prachy, léky..

Pavel z Moravy
12. 5. 2023 09:28
Odpovědět  Helena

Heleno, lid nechápe a nerozumí jasným signálům, potom zaplatí. Nemyslíš, zaplatíš.

Albi
12. 5. 2023 10:29
Odpovědět  Helena

My už musíme být tak bohatí, že bychom se snad měli s někým rozdělit, ne? Nebuďme tak sobečtí. Co Británie – teď měli takové výdaje s korunovační komedií, jistě by jim nějaký ten mix uprchlíků přišel vhod. 🙂

František
12. 5. 2023 09:27
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Až se ukrouši naženou do západní Evropy a začnou řádit, zase budeme volat Rusko na pomoc. Zase budou ruská vojska osvobozovat Prahu. Po kolikáté už.

aamater
12. 5. 2023 05:26
Ohodnotit příspěvek :
     

To by šlo. Tak teraz ešte len bude veselo. To majú za to že debili z EU podporujú Banderovských fašistov!!! Putin sa musí válať od smiechu.

Teuton
12. 5. 2023 06:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Je čím dál zřejmější, zjevnější a evidentnější, že se Ukrošváb stává globální hrozbou. A nás, občany ČR, Fialova vláda olupuje a všechno zdražuje, aby mohla i nadále Ukrošvába dotovat a sponzorovat…!

Petr
12. 5. 2023 06:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Pávek , slyšíš to !!! Tvoji milí ukrouši ti vyhrožujou , tak dávej , dávej jinak se naučíš při žrádle létat :)))

Pavel K
12. 5. 2023 08:11
Odpovědět  Petr

Tohle se vše očekávalo, jen to byla otázka času. Vše jim jede podle plánu. Amíci se sem nakýblovali, jsme bez zbraní, morálky, zkrátka v otvoru. Tak všichni čumme dál. Ono to dřív či déle přiletí. Rozkaz ten zněl jasně, nebyl čas se ptát kdo je kdo……….

Pavel z Moravy
12. 5. 2023 09:47
Odpovědět  Pavel K

Příteli, my národ myslet nenaučíme. Nevidí li signály, které jim globál vysílá, nic s tím neuděláme. A to je tu prosím tolik študýrovaných, co potom my, obyčejní vyučenci, my, že bychom měli dávat rady. Vždyť tato třída študýrovaných námi dnes
většinově opovrhuje. Budou mít a žít v tom o čem tak sní. Já vím, je to cynické, ale je to pravdivé. Jen jsem rád, že i přes určité názorové rozdíly jsem zde na Pokecu ve společnosti přátel a vlastenců. To je v této době ta největší výhra.

Pavel K
12. 5. 2023 10:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nač ta sebekritika kamaráde. Chtějí to, tak to budou mít. Ano, pomohlo mě k tomuto myšlení můj zdravotní stav, ale jsem, nebo se snažím být v klídku a sleduji s úsměvem na pysku jak se ti maloměšťáci okolo mě předhánějí, kdo bude mít víc. Zkus to, je to fakt zábava. Zabavuji se také tím mým chovem vrabců, ono mě to taky nějaký čas zabere(denně) no pak si jdu něco ukuchtit, kolikrát mě to ani nebaví. Po O se hezky na 1 h i více narovnám hřbet, bo se dostaví kozí rozum. Je odpoledne, zapnu chladící výčepní zařízení, no a to nám ten den hezky utekl. Atd. Atd. Klídek.

Albi
12. 5. 2023 10:39
Odpovědět  Pavel K

Všichni bezmocně nečumíme. Borrell už ví, jak válku ukončit. Jen co se přestane třást před Rusy, je po válce i po Ukrajincích.
Stejně jich tam moc nezbývá. Myslím těch správných – ta proruská ukrajinská chátra určitě zradí a ty ruské šváby bude určitě vítat. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
12. 5. 2023 15:10
Odpovědět  Albi

Tak tohle je dobrej test. Ale zatím jen tři minusy a ne padesát. Žeby se čtenářové už naučili vnímat co je co a kdo je kdo?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
13. 5. 2023 06:16
Odpovědět  Albi

Tak to je úspěch. Bl-bejch už jen osm.

Karel
12. 5. 2023 08:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinci jsou primitivní nacisti nejhrubšího zrna. Po vyjádřeních Podoljaka je třeba s nimi začít jednat velmi tvrdě. Ukazuje se, že EU vyzbrojuje své vrahy. S tím je třeba okamžitě přestat.

unor 2022
12. 5. 2023 08:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen jestli to bude hloupym stacit ke ztrate jejich poslednich sympatii s Ukrajinou. Nekteri hloupi opravdu stoji za to.

Eva
12. 5. 2023 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Co má být má být…
Proč asi se miliony ukrů přesunuly do Evropy? Proč je z nich u nás panstvo, které my živíme? Proč Mošnov?
Proč všichni ryjou do Babiše? On
není žádná hvězda, ale bylo nám líp. Než nám poslali covid, byl vyrovnaný rozpočet.
A co byl covid a hlavně vakcíny už snad každý přemýšlející pochopil.
A můžu pokračovat.
Proč ukr obilí dovoleno jen u nás? Proč ptačí chřipka a prasečí mor jen u nás? Okolo nic.
Jsme křižovatka Evropy, proto je potřebné abychom sloužili a nechali každého ať si u nás dělá co chce a my jenom posluhovali .
A to co máme ve Stravovce a na Hradě?
Karel Kryl: ” Nasrat, jo nasrat…”

sergej
12. 5. 2023 09:14
Odpovědět  Eva

To co “rubeš začal navázali a gradují na styl či notu, stát jako “fimra, howgh

Pavel z Moravy
12. 5. 2023 09:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Někdo si to asi tak přeje, že Podoljaku. Ti, pro které je morální rozklad v Evropě příliš pomalý. Dá se odvodit, kdo to je.

Pavel K
12. 5. 2023 09:48
Odpovědět  Pavel z Moravy

😊 🙋‍♂️

Albi
12. 5. 2023 10:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já myslím, že se začíná bát. Nejen o své koryto, ale už i o svou vzácnou osobu.

Vladimír
12. 5. 2023 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

A historie se nán zase opakuje. Západ vyzbrojí teroristy a ti se později otočí proti Západu. Po kolikáté stejný scénář.

unor 2022
12. 5. 2023 09:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Clovek muze soucitit s tim ci onim Ukrajincem jako jednotlivcem. Je mezi nimi jiste spousta slusnych lidi. Ovsem Ukrajina jako celek je zeme na zvraceni.
Tedy pravdu del V. Putin.

Frank1
12. 5. 2023 09:53
Ohodnotit příspěvek :
     

EU podporuje Banderovce a ti ji ted hrozi a vydiraji ji! Pozorujte, jaka bude reakce EU politiku na tyhle hrozby!
Nedodas, neposles, posleme ti tam diverzanty a valku preneseme k vam. Posledni zoufale scenario, ktere maji Banderovci a ke kteremu muze dojit, nebude-li valka rychle a rozhodne ukoncena. Je o to nebezpecnejsi, jestlize budou EU staty i potom ozbrojence nadale chranit a dal podporovat i na svem uzemi. Jinak to nebude pod vedenim zradcu a fasistu ve vladach zemi EU…
To jsou dusledky podpory nacistickeho rezimu na Ukrajine. Kdo zna zverstva pachana Banderovci v 2. valce tak vi, ze to nebude jednoduche, tyhle hrdlorezy drzet na uzde. Globaliste ovsem porad budou potrebovat nejakeho strasaka na lidi, aby je drzeli v poslusnosti.

sizok
12. 5. 2023 13:37
Odpovědět  Frank1

Reakce nebude žádná. Naopak, ještě větší anální alpinismus.

Vladimír
12. 5. 2023 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Banderovci hodlají Borrellovi trochu překopat tu jeho zahrádku, nebo sad, nebo jak tomu říká. Ony ty vyvezené zbraně a munice se občas vracejí…

Markýza
12. 5. 2023 20:31
Odpovědět  Vladimír

Zkrátka, pustí do zahrádky tu džungli, co číhá za plotem Evropěnky.

Vanja
12. 5. 2023 11:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen tak dál, pokračujte, ukrofašouni, a terorizujte eurofašouny!

sergej
12. 5. 2023 14:20
Odpovědět  Vanja

Pasáci koz a vembloudů & trupelů gogo/morníků se popasují s “totaldominátory a to asi budou aplausy že budou vypadávat bulvy demokraticky, nebo že sbalej fidládla a dělejte si co chcete s debilama. My jsme vysoko a daleko ale jak nativní kanadskou původem ukr. šefkou nato-čů se ze zeleninou dřeli smíchy tak asi budou mimoni a tam tahají loutkovodiči asi jak kati mimo představy imbecilů.

KarelDar
12. 5. 2023 14:52
Ohodnotit příspěvek :
     

“V Kyjevě pohrozily EU”? Už ten pravopis je bomba…

Markýza
12. 5. 2023 16:44
Odpovědět  KarelDar

Mně to taky praštilo přes oči, ale v souvislosti s obsahem mi to nakonec přišlo jako mašlička 😀

zuzana
12. 5. 2023 16:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Deep State v akci: CIA pomohla shromáždit podpisy amerických zpravodajců a představitelů pod dopis, který lživě naznačuje, že notebook Huntera Bidena je „ruská dezinformace“

https://aktax.cz/deep-state-v-akci-cia-pomohla-shromazdit-podpisy-americkych-zpravodajcu-a-predstavitelu-pod-dopis-ktery-lzive-naznacuje-ze-notebook-huntera-bidena-je-ruska-dezinformace/