politika

Spojené státy od roku 1798 rozpoutaly 469 válek a intervencí

Kongresová výzkumná služba nedávno zveřejnila komplexní přehled válek a vojenských intervencí USA po celém světě od roku 1798 do současnosti.

Jan Westhpřeloženo ze švédštiny

8. března 2022 zveřejnila Kongresová výzkumná služba obsáhlou zprávu týkající se amerických válek a vojenských intervencí po celém světě od roku 1798 do současnosti. 

Ukázalo se, že v období od roku 1991 až do současnosti došlo k 251 vojenským intervencím, z nichž drtivá většina je nezákonným použitím síly ze strany Spojených států.

Globální válečná aktivita výrazně vzrostla, když byla založena „obranná organizace“ NATO jako vlčí smečka USA. Zda je na seznamu zařazena i probíhající válka proti Rusku na Ukrajině, není ze zprávy jasné. Všechny tyto války a intervence stály životy mnoha lidí.

Po několika letech výzkumu profesor James Lucas dospěl k závěru, že americké války po druhé světové válce stály přibližně 25 milionů lidských životů. K nepředstavitelným finančním částkám se připočítává ničení domovů a přírody.

Ale protože to způsobily Spojené státy s pomocí dalších zemí NATO, média nemají zájem nám o tom vyprávět, takže jsme o vraždách nic neslyšeli. Pouze pokud ruský medvěd v medvědím zápalu zvíří trochu prachu, média vybičují hysterii.

Congressional Research Service je americká vládní agentura, která shromažďuje informace jménem Kongresu. Aktuální dokument má název; “Příklady použití ozbrojených sil Spojených států v zahraničí, 1798 – 2022.”

Cíle americké agrese jsou všude na planetě, ale Afrika a Latinská Amerika jsou nadměrně zastoupeny a vojenské intervence se mohou týkat i okresů a regionů. To vše se děje pro udržení americké hegemonie a světové nadvlády.

Tyto ambice byly po rozpadu Sovětského svazu stále hysteričtější a obsedantnější. Na tomto pozadí by měla být válka proti Rusku s Ukrajinou vnímána jako zvolené dějiště operací. Jeden z významných představitelů Spojených států Carl Gershman krátce po americkém převratu na Ukrajině řekl: “Ukrajina je největší trofej a důležitý krok ke svržení Putina.”

Celé této válce se dalo při troše spolupráce předejít. Ruské požadavky na mírová jednání byly únosné.  „Vy uznáváte naše právo na Krym (na který Ukrajina nikdy neměla zákonné právo) a společně realizujeme dohodu z Minsku II a udržíme NATO mimo.“ Pak by zbraně nikdy neměly šanci zahájit pochod do pekla. 

Zdá se však, že je pravda, co vyjádřil profesor mírového výzkumu Johan Galtung; „Konflikty mohly být vyřešeny s trochou trpělivosti a kreativity, ale NATO řešení nechce. Využívá konflikty jako surovinu, kterou může recyklovat do intervencí, aby světu řeklo, že je z vojenského hlediska nejsilnější.“

Zpráva Congressional Research Service ukazuje, že od roku 1991 Spojené státy vedly 251 válek a vojenských intervencí. Vyhlášení války bylo učiněno pouze pro pět samostatných válek. Zbytek byl zjevně zvažován a vyřízen za dveřmi Kongresu. Kolik válek a válečných dobrodružství má Rusko na svědomí za stejnou dobu?  Každopádně je spočítáte na prstech jedné ruky.

Americký velvyslanec Joseph Kennedy se svými syny, Joem Jr. a budoucím americkým prezidentem Johnem F. Kennedym (Jack)

V roce 1939 americký velvyslanec v Londýně Joseph Kennedy prorocky vyslovil slova: Válka bude pokračovat, dokud bude moc ve Washingtonu. A právě ve Washingtonu se soustřeďuje síla NATO a totéž platí pro EU.

Navzdory tomu se západnímu mediálnímu průmyslu podařilo vykreslit Rusko jako agresivní a nedůvěryhodné a Spojené státy jako garanta míru a demokracie. 

Předpokladem pro takovou démonickou rétoriku je diktátorsky ovládaný mediální aparát a obyvatelstvo, jehož znalost historie je neustále na ústupu a dnes téměř nulová. 

Syrský prezident al-Asad to vyjádřil takto: Znalost historie západních politiků jsou události předešlého týdne. Bohužel v této situaci je Západ, k radosti válečných štváčů.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3xPwvaX
Zdroj: www.veteranstoday.com

sdílet na

13 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Masunta
26. 9. 2022 04:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Spojené státy ročně zabíjejí kolem 1 miliónu osob. Kapitalismus celkově za svou existenci usmrtil něco málo přes 1 miliardu osob. Až bude za pár let vyhodnocen dopad covidu na mortalitu … kdo ví, kdo ví, kromě Chasidiho poučovatele, který to ví už nyní.
Z amerického zdroje vyplývá, že čísla jsou už nyní hrozivá.

Frankie
26. 9. 2022 08:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Ostatně soudím, že USA a EU musí být zničeny.

skeptik
26. 9. 2022 08:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Chomsky říká, že USA jsou největším světovým teroristou
https://www.euronews.com/2015/04/17/chomsky-says-us-is-world-s-biggest-terrorist

VratislavII.
26. 9. 2022 13:55
Odpovědět  skeptik

Je to tak do puntíku 👍

skeptik
26. 9. 2022 09:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Lid je potřeba udržovat v nevědomosti a krmit ho ideologii a propagandou, a pak je možno pod zástěrkou šíření demokracie a míru páchat beztrestně zločiny.

Kdo ovládá tisk a televizi ovládá lidskou myslhttp://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/kdo-ovlada-tisk-televizi-ovlada-lidskou-mysl

Vaska
26. 9. 2022 09:34
Ohodnotit příspěvek :
     

tohle je ta skutečná demokracie alá USSA

VratislavII.
26. 9. 2022 13:09
Odpovědět  Vaska

Nacistický pijavice z uSSa a demokracie????To už neplatí ani na papíře…. toaletním 👎

Gales
26. 9. 2022 10:07
Ohodnotit příspěvek :
     

U nás jim věří pouze vládní Jidáši a jejich podporovatelé.

VratislavII.
26. 9. 2022 16:24
Odpovědět  Gales

Jidáš je v tom nevině,to samotní židovství kněží udali Ježíše.

[Trol-1] Josef Trn
26. 9. 2022 18:53
Ohodnotit příspěvek :
     

A Ukrajinu do toho taky počítají? Sakra, dalo to fušku, aby Biden Putina ukecal, aby tam vtrhnul.

VratislavII.
26. 9. 2022 19:09
Odpovědět  [Trol-1] Josef Trn

Aminacisticté v tom mají prsty minimálně od Oranžové revoluce a to tam senilní pedofil Bidet ještě nebyl.

Vaska
26. 9. 2022 20:00
Odpovědět  VratislavII.

CIA tam banderovce od 50. let křísila za pomoci chruščova

VratislavII.
26. 9. 2022 20:37
Odpovědět  Vaska

Taky píšu minimálně……
Frekvence se zvýšila a začala se veřejně projevovat po rozpadu SSSR.