politika

Scott Ritter: USA zatahují Írán do války, kterou Amerika prohraje

Bidenova administrativa se svou blízkovýchodní politikou zahnala do pasti. Koneckonců, usilovně zhoršuje situaci v regionu a usiluje o totální konflikt s Teheránem, na který není vůbec připravena, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter na kanálu YouTube Dannyho Haiphonga.

SCOTT RITTER, důstojník zpravodajské služby námořní pěchoty ve výslužbě: Oni (vojáci na americké základně v Jordánsku, pozn.red.) tam neměli být. Je tragédie, že zemřeli. Ale co jsme sakra čekali? A věděli jsme, že na nás zaútočí (proíránské síly, pozn.red.). Věděli jsme, že tato možnost existuje.

Tak co budeme dělat? Snažíme se najít odstrašující prostředek, který zabrání budoucím útokům. Jak? Rozšířením konfliktu do něj zatáhnout Írán. To je naprostý nesmysl!

Íránce nelze od ničeho odradit. Íránci uvedli, že s útokem nemají nic společného. No, možná, že nenařídili útok. Ale myslím si, že dron, který tyto síly získaly a použily k úderu na základnu, byl vyroben v Íránu.

Počkej chvíli, Ameriko! Snažíš se mi říct, že pokud země poskytne zbraně třetí straně a tato třetí strana na vás zaútočí, pak je (zásobující země, pozn.red.) stranou konfliktu? No páni! A co to vypovídá o našem jednání na Ukrajině? Ale to je úplně jiný příběh.

Otázkou je, co přesně hodláme udělat? Zaútočit na Írán? Co má třeba íránské námořnictvo společného s tímto útokem na At-Tanf? Nic, sakra! Takže pokud zasáhneme íránský námořní cíl, rozšíříme válku a Íránci řeknou: “Napadli jste nás a teď budeme mít plnohodnotnou válku.”

A pokud si myslíte, že to, co se stalo v At-Tanf, bylo špatné, tak počkejte, až se do toho vloží Íránci. Pamatujete si, když svými balistickými střelami zasáhli základnu Ain al-Assad? Pamatujete si, jak přesné byly tyto útoky? Pokud Íránci vypustí své přesné rakety na americké cíle v regionu, nebudeme mít tři, ani 30, ani 300, ale možná 3000 mrtvých.  Proč? Pro co? Protože chceme vypadat cool.

Tohle je past, kterou na sebe vytvořila Bidenova administrativa. Nevyhrajeme. Nic nezadržujeme. Jediné, co děláme, je prohlubování konfliktu. A jediný, kdo je teď šťastný, je Benjamin Netanjahu.

Ostatně přesně tohle chtěl od samého začátku. Ještě v roce 1990 během svého prvního projevu v americkém Kongresu řekl, že Spojené státy potřebují zaútočit na Írán. Hádejte, co se stalo? Přání Benjamina Netanjahua se plní.

Pokud uděláme to, co zprávy říkají, že se připravujeme, dojde k totální válce mezi Spojenými státy a Íránem. K válce, na kterou nejsme připraveni a přizpůsobení. A bude to válka, kterou určitě prohrajeme.

Datum zveřejnění 30. ledna 2024.

https://1url.cz/Lu0Wb

sdílet na

19 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris.
5. 2. 2024 00:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale jsou to fesaci tihle Persane. Drzim jim palce.

janle57
5. 2. 2024 12:06
Odpovědět  Jaris.

Až jim potopí první letadlové necky ruským Kinžalem,budou upalovat tak
rychle,že se po nich v Rudém moři jen zapráší !!

ijn
5. 2. 2024 02:30
Ohodnotit příspěvek :
     

globalčíci pochopili, že USA jsou se svojí nenažranou věrchuškou nereformovatelní, která žije hlavně z válek a rabování světa, …………… a co naši zoufalí politici ještě zničí, odejdou snad už konečně, nahrabali si už dost za zkázu ČR?!?!?!!!

Albi
5. 2. 2024 08:13
Odpovědět  ijn

Neodejdou – opustí někdo dobrovolně dosud nevyčerpanou bonanzu?

Pedro
5. 2. 2024 06:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Sandokanové, nakopejte ómajgodům prdel.

Ladislav 💤
5. 2. 2024 08:19
Odpovědět  Pedro

A den co den! A potopte jim prý ty nepotopitelné necky!
Celej svět se bude chechtat 😄 i stou jejich nadřazenosti!

Putinovec
5. 2. 2024 08:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Já to vidím poněkud jinak . To hnUSA je zatahováno do dalšího konfliktu , pro rychlejší oslabení a vyčerpání jejich nedostatečných zdrojů a ukázání celému světu , že je to papírový tygr .
hnUSA naopak potřebuje vybřednout z konfliktů a čekat za bukem , to proto musela Evropa v centru čtvrté fašistické říše schválit 50 miliard výpalného pro benderstán a tak si tuto bezednou díru uvázat na krk .
Nedávno proběhla zpráva , že hnUSA pozastavuje zásobování zkapalněným plynem Evropu .
Nepřijde Vám to divné , když právě za to hnUSA bojovala a právě proto byl vyhozen plynovod do povětří ?
A má vůbec hnUSA možnost dodávat takové množství plynu a nebo jen přeprodávala ten Ruský a to teď Někdo utnul ?
To by totiž ukazovalo na to , že po odřezání možností parazitovat , nebude mít hnUSA dostatek strategických zdrojů pro sebe . A to vzhledem ke vnitřní situaci hnUSA znamená občanskou válku .
Ono totiž , když nemohou dodávat a tím získávat , tak ti , co mají ve zvyku hrabat , začnou hrabat doma , na úkor domácího obyvatelstva .

Lee
5. 2. 2024 09:07
Odpovědět  Putinovec

Zásobování plynem se pozastavuje protože se Bidenova administrativa snaží zaškodit Texasu. Evropa je v tomto případě obětí přátelské palby.

Putinovec
5. 2. 2024 09:29
Odpovědět  Lee

Vždy je potřeba pro dav najít informační výmluvu . Jinak by se dav mohl rozpadnout na jednotlivce , samostatně myslící .
To , co se děje v Texasu a nejen tam , je součástí toho , co jsem popsal výše .
Řada procesů , které plně odstaví hnUSA od možnosti nadstátního řízení , uvedou jejich protektorátní vazaly do chaosu a přeformátují je přesně tak , jako to proběhlo během likvidace socialistického bloku .

Tupý hulvát
5. 2. 2024 10:19
Odpovědět  Putinovec

Tady polovina nechápe ani jednoduchý text.Nikdo NEPOZASTAVUJE zásobování,ale stavbu DALŠÍCH terminálů,co to tady melete,to si myslíte,že ti vrahouni si nechají ujít kšeft?

msot
5. 2. 2024 20:03
Odpovědět  Tupý hulvát

Dočkej času…

Pijack
5. 2. 2024 08:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Generálům US army nejde vůbec o to, jestli válku prohrají, nebo naopak. Oni v podstatě všechny tyhle teroristické akce prohráli – ALE!! Je tu obligátní ALE – jim jde především o vystřílení zásob a jelikož Bílý dům nakupuje v zájmu zbrojařských miliardářů zbraně jak zběsilí (za peníze daňových poplatníků), tak je zase musí použít. Jim vůbec nezáleží na utrpení milionů lidí. Vláda dostala od zbrojařů zadání – musíte si najít nepřítele. Bez nepřítele nemůžeme zbraně vyrábět. Vy jste tady od toho, abyste naše zbraně nakupovali. A demokrati nakupují, lžou a vymýšlí si nepřítele, aby mohla zásoby vystřílet, tedy zabíjet obyvatelstvo po celém světě. A Česká vláda jim sekunduje jak zběsilá. Vyhlásili lži o tom, že máme stejného nepřítele… až na to, že my žádné zbraně ani nepřítele nemáme. A tak kradou naše daně na nákup amerických zbraní. Kruh se uzavřel. ČR patří mezi teroristické státy.

unor 2022
5. 2. 2024 08:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Valku proti Iranu nemohou USA vyhrat. Uz proto, ze predevsim Rusko a Cina to nedopusti. A urcite nekolik dalsich prijde spolu s nimi se svou trochou do mlyna.

stan
5. 2. 2024 10:10
Odpovědět  unor 2022

USA pořád Irán hodně podceňují a to je vlastně dobře, protože pokud se do konfliktu s Iránem vloží(já tomu moc nevěřím, protože USA na to nemá prostě kapacity), tak to může jedině přispět k tomu, že se ukáže , že proti USA se postaví blok silných států (Čína, Rusko,Irán, Severní Korea a možná i Indie) a to je v tuhle chvíli pro USA naprosto nepřemožitelná síla co se týče lidských a přírodních zdrojů.Spíše to vidím tak, že je potřeba rozleptávat USA hlavně ekonomicky, ustupovat od placení dolarem. Pak už se může stát, že ze zoufalství USA na někoho z jmenovaných států zaútočí, ale to pak už bude jen labutí píseń americké nadvlády.A jen tak mimochodem, navenek to vypadá, že Japonsko stojí neochvějně na straně USA, ale je to podloženo tím, že v Japonsku a kolem něj je kolem 60 vojenských základen.Třeba v Okinawě lidé protestují proti základně a hlavně proti tomu, že amíci nedodržují zákony, respektive páchají trestné činy a jsou beztrestní,protože zákony USA jsou v Japonsku nadřazeny zákonům Japonska.Tak je to ale na všech amerických základnách po celém světě.USA prostě drží svět za koule a když je potřeba tak pořádně zmáčknou.Je neuvěřitelné, že jim tahle sviňská politika prochází .

Frank1
5. 2. 2024 09:26
Ohodnotit příspěvek :
     

USA podporuji vsude vselijakou verbez a zaprahaji ji pro sve zajmy. To ovsem nefunguje jak planuji. Verbez nema zasady ani vernost. Staci mensi vyhodicka a uz jsou na opacne strane konfliktu. Iran neni verbez, to je jiny souper. Bude-li napaden, vyhraje. Tak to chce Globalni prediktor. Uspisi to rozval US chazaru.

Honzas
5. 2. 2024 13:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Jediné co se Američanům nikdy nechce je aby za vlastní zájmy umírali američtí vojáci. Vždy to Odskáče někdo jiný.

All
5. 2. 2024 13:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen ať začnou válku s Iránem,aby už konečně ta zdegenerovaná kumpanie made in usa přestala existovat.Pak si konečně !!! Oddechnou i evropané a hlavně čr a zbavíme se tu i my těch nejhorších patolízalských bezmozků,co tak poničili a zadlužili každého občana a aby konečně zanikly i ty zločinecké organizace,co si říkají politické strany.Především ODS,TOP,KDU,STAN a Piráti jsou zločinecké organizace,nic jiného to není.

msot
5. 2. 2024 20:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Zahraničními sdělovacími prostředky probleskla zpráva, že jistá letadlová loď se nemůže z důvodu technických problémů zúčastnit začínajícího plánovaného cvičení NATO v severní Evropě. Vzhledem k tomu, že toto cvičení je dlouhodobě plánované, tak vyvstává otázka, v jakém stavu je ve skutečnosti slavná US Navy, potažmo ostatní složky jejich armády. Západ před lety “uzbrojil” Východ. Není to teď tak trochu naopak?