politika

George Chabert: Co vlastně Jens Stoltenberg chce?

Generální tajemník NATO Stoltenberg prodává zástupnou válku:

“To je dobrý obchod… S použitím zlomku amerického obranného rozpočtu jsme byli schopni podstatně zničit a degradovat ruskou armádu. Většina těchto peněz se utratí v USA… To zajišťuje pracovní místa v Americe”.

Steigan: Co vlastně Jens Stoltenberg chce?

George Chabert

„Nejdůležitější je, aby Ukrajina i nadále dostávala podporu, protože si musíme uvědomit, že to v Pekingu bedlivě sledují. Takže to činí zranitelnější nejen Evropu, ale i nás všechny, dokonce i USA, pokud si Putin na Ukrajině prosadí své. A to je vlastně „dobrý obchod“, protože utracením zlomku amerického obranného rozpočtu jsme byli schopni výrazně zničit a degradovat ruskou armádu. Proto bychom v tom měli pokračovat, v neposlední řadě proto, že většina těchto peněz je ve skutečnosti utracena ve Spojených státech. Kupujeme americké zbraně, abychom podpořili Ukrajinu.  To přispívá k pracovním místům v USA a činí nás všechny bezpečnější,“ řekl Stoltenberg v rozhovoru pro Fox News.

“Dobrý obchod”. Kandidát na cenu míru Jens Stoltenberg v rozhovoru pro Fox News:

Proč by ale nyní měla být Evropa zranitelnější? Nebyla Ukrajina vždy takříkajíc spojena s Ruskem? Byla kvůli tomu Evropa napadena Ruskem? 

A byla ruská armáda „zničena“? Naopak Rusko je nyní mnohem silnější a sebevědomější než před dvěma lety.  Obnova a vylepšení ruské válečné mašinérie bylo bezprecedentní. Místo kolapsu ruská ekonomika rostla. Pokud něco, válka Rusko posílila. Válka je vnímána jako válka se Západem a Rusové jsou ochotni za ni zaplatit.

Vzdá se Čína Tchaj-wanu, kdyby Rusko prohrálo válku? Samozřejmě, že ne. Neuznává snad každá země na světě, včetně USA, že Tchaj-wan je součástí Číny, tedy kromě několika ostrovů v Pacifiku? 

Je válka na Ukrajině pro nás ostatní „dobrý obchod“, když v ní již zemřely statisíce Ukrajinců? USA dostanou peníze a pracovní místa a Ukrajina hřbitovy.

Vyprávění, že Ukrajina v roce 2022 znovu dobyla velké části země, bylo jen propagandistické klišé. Možná, že iluze údajných ochromujících ekonomických a finančních sankcí mohla USA a EU na chvíli oklamat. Ale kdo si teď pamatuje triumfální prohlášení, že Rusko tím, že bylo vyhozeno ze SWIFTu čelilo „finanční jaderné bombě“? 

Nyní, po dvou letech války a bez jaderné bomby, musí každý vědět, že Ukrajina válku prohrála. Rusko se nezastaví, dokud Ukrajina fakticky nepřestane existovat jako nezávislý stát. Jak dlouho je Stoltenberg ochoten nadále obětovat tisíce ukrajinských životů?

Budoucnost Ukrajiny je ve hvězdách. Země, z velké části fiktivní konstrukce Stalina a Nikity Chruščova, bude rozdělena. Bývalý rumunský ministr zahraničí Andrej Marga si rozdělení představuje takto: Zakarpatsko Maďarsku, Halič Polsku, Bukovina Rumunsku a Donbas a Krym Rusku…. “To jsou území jiných zemí,” říká. 

Vladimir Putin o takovém řešení hovořil a řekl, že mu nebude bránit, protože Zakarpatí, Halič a Bukovina byly oblasti, které Stalin dobyl po druhé světové válce. Od té doby to řeklo mnoho ruských představitelů, stejně jako běloruský prezident Lukašenko.

Je těžké uvěřit, že Polsko, Maďarsko a Rumunsko odmítnou, pokud se naskytne tato příležitost. To vede k zajímavým otázkám pro EU a NATO. 

Nadcházející ukrajinská porážka je velmi lákavá pro členské státy NATO – Polsko, Maďarsko a Rumunsko. Měla by aliance odepřít Polsku, Maďarsku a Rumunsku sjednocení se zeměmi, dobyté nikým jiným než samotným Josifem Stalinem? 

Halič se připojila k sovětské Ukrajině v roce 1939 na základě paktu Molotov-Ribbentrop, ale v Polsku je tato oblast stále označována jako Malopolsko nebo také Malé Polsko. Zakarpatí (Zakarpatsko) bylo bývalou součástí Rakousko-uherské říše, která byla v roce 1946 začleněna do sovětské Ukrajiny. Besarábie, osídlená převážně Moldavany a Rumuny, byla v roce 1940 rozdělena mezi sovětské Moldavsko a sovětskou Ukrajinu. Rusko bude s největší pravděpodobností požadovat, aby v těchto oblastech nebyly umístěny žádné síly, s čím budou moci žít Polsko, Maďarsko a Rumunsko, ale co těžko spolkne NATO. 

To vše znovu oživí neřešitelné konflikty v Evropě. 

Jen několik týdnů poté, co Rusko v roce 2014 obsadilo Krym, Orbán pronesl projev, v němž požadoval autonomii, kolektivní práva a právo na dvojí občanství pro maďarskou menšinu na Ukrajině. 

Když byl Helmut Kohl v roce 1990 dotlačen, aby schválil linii Odra-Neisse jako novou hranici mezi Německem a Polskem, Kohl nebyl k utišení. Pokud Polsko získá Halič, bude Německo požadovat zpět Slezsko, které Polsko získalo od Stalina.

Pokud jde o zbývající část Ukrajiny, vše nasvědčuje tomu, že její většina – samozřejmě Oděsa, ale možná i Kyjev – bude začleněna do Ruska. Vladimir Putin to naznačuje již dlouhou dobu a od té doby to řeklo několik vysokých ruských politiků i běloruský prezident Lukašenko. A pokud ze současné Ukrajiny ještě něco zůstane, pak jedna věc je jistá, nebude součástí NATO.

Navzdory získaným penězům a pracovním místům Spojené státy brzy upustí od své kolosální vojenské pomoci, kterou poskytly Ukrajině, bez ohledu na to, kdo vyhraje nadcházející prezidentské volby. Amerika má plné ruce práce na Blízkém východě, nemluvě o stavu před občanskou válkou na hranicích s Texasem a otřesené autoritě v Asii.

Francie, Německo a Velká Británie mají plné ruce práce se sociálními problémy, rolnickými povstáními v Berlíně a Paříži, inflací a zvýšenými náklady na energie, které jsou přímým důsledkem války na Ukrajině. Nemají vojáky ani fungující vojenský průmysl, aby vedly dlouhodobou válečnou hru s Ruskem.

Evropa si pravděpodobně najde cestu k jednacímu stolu s Ruskem, ne proto, aby diskutovala o míru na Ukrajině, ale aby diskutovala o dodávkách ropy a plynu za příznivé ceny. 

Mezitím, protože cílem je oslabit Rusko, nikoli pomoci Ukrajině, válka bude pokračovat.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/yu0if
PŮVODNÍ ČLÁNEK

sdílet na

53 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
P.A.Semi
5. 2. 2024 00:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Koukám, že Janinna asi žárlí na Janu Kunštekovou a další autory, a články o Israeli se snaží co nejrychleji vysunout pryč… Zejména štěk https://www.pokec24.cz/politika/kdo-potrebuje-nemecko/ je tam jen do počtu… A zrovna tak https://www.pokec24.cz/politika/diplomat-suklal-zeme-globalniho-severu-klepou-na-dvere-brics/ – zbytečný štěk na zabírání místa a odsouvání dalších článků…

A tento článek nepřináší v podstatě nic nového, to se tu píše pořád dokola…

To máte od někoho zadáno, nebo je to jen žárlivost ?

πα½

Albi
5. 2. 2024 08:17
Odpovědět  P.A.Semi

Nějak mě nenapadá, které “země globálního severu” to mají být?.

Pijack
5. 2. 2024 08:24
Odpovědět  P.A.Semi

Tím bych se nezabýval. Janina je velmi pracovitá a nebýt jí, tak by byla alternativní scéna hodně ochuzená. Její překlady jsou skvostné. Važme si těchto lidí. Doufám, že vaše první věta byla psána s nádechem humoru…

Administrátor
P.A.Semi
5. 2. 2024 12:39
Odpovědět  Pijack

Tak trochu možná…
Tohle byla evidentní snaha odsunout jiné články dozadu…
Leccos je dobré, díky za to, ale tyhle ne… A proč pět najednou, z nichž dva jsou zbytečné krátké štěky, jeden (tenhle) není skoro nic nového, a dva dobré ?
(On si na to stěžoval někdo jiný (asi JoFa) i předtím, že se tu někdo snaží odsouvat některé články rychle pryč…)

πα½

JoFa
5. 2. 2024 10:34
Odpovědět  P.A.Semi

Tiež si myslm, že by ste to mali regulovať na kvalitu a nie kvantitu. CZ24 to robí rovnako, tak prečo sa z toho nevymaniť. Janina to môže posunúť predsa inam ak o niektoré nemáte záujem.
O prepplátovaní informácii a nejde len o samotné články ale aj komentáre a diskusiu, inými nekvalitami som tu už písal.. Aj to je forma manipulácie.
Na druhej strane, nie je vhodné sa vymedzovať len na židov, lotrom nie je logické dávať toľko priestoru. Radšej tvorivejšie veci, z tej pozitívnejšej oblasti, veď toho negatívneho tu máme oveľa viac a nielen tu.

Putinovec
5. 2. 2024 12:09
Odpovědět  JoFa

Problémem není větší počet informací , naopak , může to posloužit k lepšímu pochopení toho , jaký proces , procesy řízení probíhají .
Problém nastává tehdy , pokud člověk není schopen si z množství informací udělat objektivní obraz situace . Systém To ano , To ne , nemám dostatek poznatků , počkám na pozdější vyhodnocení . A teprve z toho si budovat objektivní informační mozaiku , kde jsem rychle schopen poznat , že něco do mozaiky nezapadá . A potom mám chybnou mozaiku jako celek , nebo se mě někdo snaží krmit .
Je to jako křížovka .

Administrátor
P.A.Semi
5. 2. 2024 12:45
Odpovědět  Putinovec

Víte, já mám zkušenost třeba z 4Chan, kde když se objevilo něco zajímavého, tak to leckdy trolové rychle vysunuli pryč z první stránky záplavou zbytečností… Tam to bylo mnohem víc, tady jen občas jen trochu…

Forum sliding se tomu říká…
https://duckduckgo.com/?t=h_&q=forum+sliding+tactics&ia=web

První odkaz:
https://www.reddit.com/r/StevenAveryCase/comments/fb4wty/forum_sliding_what_is_it/

If an OP has been posted that someone wants to hide on a forum (or message board) it can be quickly removed from public view by “forum sliding.” This maneuver brings unrelated postings to the top of the forum, and the unwanted post “slides” down the front page — out of public view.
Although it is difficult or impossible to hide the OP, it is now lost in a sea of unrelated and useless postings. This focuses the attention of readers on non-issue bullshit.
The more you know …

πα½

Joe Arp
5. 2. 2024 13:26
Odpovědět  P.A.Semi

100+1, zahraničních zajímavostí? Ještě umíš česky? Něco jsi pindal o kvalitních překladech.

Administrátor
P.A.Semi
5. 2. 2024 15:43
Odpovědět  Joe Arp

Byl to citát a Putinovec tomu jistě rozumí… Je to Internacionální

Také jsem psal, že Jana K., ale i Janinna, dělají kvalitní překlady…

Já když jsem onehdá poslal Stworovi na Zvedavec přeložený článek, tak to odmítnul, že to je horší překlad než od DeepL… Asi měl pravdu, překládám poněkud kostrbatě, a to i když překládám svoje věci z angličtiny do češtiny…
(V poslední době, když něco překládám, tak to dám po částech do DeepL, ale udělám tomu pak korekturu, třeba která jména jsou ženská a která mužská…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
5. 2. 2024 15:31
Odpovědět  P.A.Semi

Semi, já umím anglicky, takže si to přeložím, ale budete tady brán, že se předvádíte. Myslím, že to nemáte zapotřebí. Markýza tady řekla, že jste slušný chlapec, já bych řekl, že i chytrý i když se většinou neshodneme. Je to český web, chovejte se podle toho.

Slovan
5. 2. 2024 15:45
Odpovědět  Pavel z Moravy

Taková legrační příhoda, která se mi udála asi v polovině ledna. Byl jsem u mladých a všichni tam byflují anglinu. Já je tak pozoroval a pak jim říkám: no je hezké, že tu angkičtinu šprtá i moje čtyř letá vnučka, le nechci vám radit jsem vesničan, já být vámi tak se radši učím rusky. Tak se mi z toho návrhu i liberálně osypali a zhoršilo se jim dýchání. 😊🤣🤣

Administrátor
P.A.Semi
5. 2. 2024 15:45
Odpovědět  Pavel z Moravy

Inu, bylo to jako důkaz, že Forum Sliding je známé i jinde, že jsem si to jen-tak nevymyslel, jinde s tím mají větší problém…

A ovšem já se narozdíl od vás nedusím nenávistí ke všemu anglickému…

πα½

Slovan
5. 2. 2024 20:21
Odpovědět  P.A.Semi

Ne nééé, víte u nás na vesnici se říká už dlouho, Nic nepotěší víc, jak neštěstí druhého, takže jenom sranda a žádné dušení, jste vedle jak ta jedle.

Slovan
5. 2. 2024 20:27
Odpovědět  Slovan

Když nejde Mohamed k hoře, tak se ucho utrhlo až do jámy padalo. Sorry nó.

JoFa
5. 2. 2024 14:19
Odpovědět  Putinovec

S týmto s vami súhlasím, aj keď o tej objektivite si nie som celkom istý, citujem vás: “Problém nastává tehdy , pokud člověk není schopen si z množství informací udělat objektivní obraz situace .” myslím, že to je práve problém společnosti informácii /internetu/-systém vás núti vyberať, preberať a vyhodnocovať a v tomto má AI výhodu. Nie som si však istý, že kvantitou informácií všehodruhu, zlepšíme vnímanie ľudí, mám pocit, že ich skôr zlomíme, táto spoločnosť bola roky vychovávaná k pohodlnosti a dostatku- nemyslím, že toto je správna cesta.
Učiteľ musí vedieť pracovať s takýmto handicapom žiaka a systém zavalím ťa informáciami a plav, je presne to, ako sa niektorí domnievajú, že je možné sa plávať naučiť, ak vás ako neplavca niekto hodí do hlbokej vody, ale koľkí sa takto už utopili!!
Vyvstáva otázka, je to príprava pre výučbu človeka, alebo AI?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
5. 2. 2024 17:04
Odpovědět  JoFa

“… systém vás núti vyberať, preberať a vyhodnocovať a v tomto má AI výhodu.”
To vyhodnocovámí bych brala vlelmi opatrně. Vzhledem k tomu, že AI je výtvior člověka, umí i dělá modifikace podle toho, co do ní člověk vložil, co ji naučil..

A může se stát, že – třeba až po počátečním “provozu”, až si všichni zvyknou, že “umělotina” myslí lépe (protože rychleji) než živý lidský mozek, šéf planety přikáže opravu – viz dnešní “upravování historie” národů od pohádek až po opravdovou vědu, opravdový výzkum apod.

Všechno špatné se pak dá pohodlně svést na AI, příp. na ajťáka, upravujícího podle zadání a všichni šéfové, námestci, poradci, soudci. odborníci, filozofové …. jsou z obliga.

AI je prostě nebezpečný projekt, bezhlavě mu.nevěřme. vhodný je jen pro mechanickou činnost, na lidský mozek nemá a nikdy mít nebude.

Putinovec
5. 2. 2024 22:55
Odpovědět  JoFa

Nejde o kvantitu . Pokud někdo používá klipové myšlení , každých několik vteřin zkouknout informaci a posunout to dál , tak je to idiot , v pravém smyslu toho výrazu .
Pokud určitou informaci sledujete z více zdrojů , tak pokud ji od sebe navzájem nekopírují a je ta informace zpracována individuálně , tak máte pohled z několika úhlů objektivní skutečnosti . A zde se můžete přiblížit k tomu , o čem mluvil už Ísa a o čem se píše v původním koránském učení . A tím je Rozlišení – al furkán .
Takže stav , kdy nejenže plně rozlišujete les , ale zároveň jste plně schopen rozlišovat i stromy . Vidíte to malé , i to velké a chápete , jak to vzájemně funguje a jak je zde vyměřena MÍRA .

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 15:26
Odpovědět  JoFa

No, jenom nezačněte určovat co máme číst, co ne, co je vhodné a co ne. Nechte to na nás. Naopak tento článek o bezbožníkovi o kterém samozřejmě víme co je zač se dá akceptovat jako informace, kterou sice nezbytně nepotřebuji vědět, ale ani není k zahození.

JoFa
5. 2. 2024 15:42
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak som to nemyslel, ale ak máte pocit, že už viete filtrovať, tak sa nad mojimi slovami nepozazstavíte a porozumiete. Redaktor, by mal byť ten /učiteľ/, ktorý vám tie ho..vná odfiltruje. Kvalita príspevkov= hodnota média, by mala stáť práve na tom šéfredaktorovi a podľa toho si vyberiete médiá, ktoré vám vyhovujú.Tvoja reakcia ma neprekvapila, tak si užívaj všetko a preberaj si sám-máš času dost.

Joe Arp
5. 2. 2024 16:05
Odpovědět  JoFa

Vidím, že to “učitelování” tě neopouští, zkus přibrzdit rozumbrado za krejcar.

JoFa
5. 2. 2024 16:13
Odpovědět  Joe Arp

Vy ma chcete vyprovokovať, ale ja nie som Boomer, ja s vami túto hru nehrám.
Citujem z Jána 18: „Ak som zle povedal, dokáž, čo bolo zlé, ale ak dobre, prečo ma biješ?!“

Joe Arp
5. 2. 2024 16:51
Odpovědět  JoFa

Ámen, a pleteš se provokuju jen ty co mi za to stojí. Byla to jen rada, kterou se není povinné řídit.

Boomer
5. 2. 2024 18:46
Odpovědět  JoFa

.. Boomer zjistil co potřeboval, poslední testovací sekvence uzavřena, hra končí.
Na jeseň dovidenia…

Pravdomluvny
5. 2. 2024 05:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten dement z Osla je jak malej parchant….. já chci, já chci….. kulový 💩,,před držku dostaneš!!!!!
Už neexistuje to, že něco chce uSSa, teď to bude jinak,panimaješ chuj?😎

Ladislav 💤
5. 2. 2024 08:21
Odpovědět  Pravdomluvny

Tři odporní “váleční” buzeranti na fotu!
Jinak to nevidím!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
5. 2. 2024 11:15
Odpovědět  Ladislav 💤

Oči Ti slouží 👍

Pravdomluvny
5. 2. 2024 15:13
Odpovědět  Pravdomluvny

Kterej íáček.i dal mínus 👽

Markýza
5. 2. 2024 18:50
Odpovědět  Pravdomluvny

To se nedopočítáte….pr.dele tři Ijáčků.

Joe Arp
5. 2. 2024 13:51
Odpovědět  Ladislav 💤

Jak se jim asi spí s tolika mrtvejma na hrbu? Psychopati to asi neřeší.

Slovan
5. 2. 2024 15:23
Odpovědět  Joe Arp

Psychopati jsou velice asociální, mají a myslí jen sebe JáJa. Jó a bez citu.

Monty
5. 2. 2024 06:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Dle všeho ..Americký Senát, jehož většinu ovládají demokraté, schválil pomoc Ukrajině ve výši 60 miliard dolarů v době, kdy si USA potřebují půjčit na trzích 10 bilionů dolarů na pokrytí svých dluhů po splatnosti!
Dosahuje více než jedné třetiny nesplaceného amerického dluhu a odpovídá také jedné třetině ročního ekonomického výkonu!

janle57
5. 2. 2024 12:01
Odpovědět  Monty

Kontrolní otázka? Jak může v dnešní době ještě popcornům někdo něco půjčovat,
když dobře ví,že své půjčené peníze nikdy zpátky neuvidí,obzvláště proto,že díky
nesmyslné vojenské podpoře banderovců tenhle dluh stále narůstá,vymáhat dluhy
silou se dalo naposledy v 19.století a že by hotdogové dluhy splatili prodejen
Floridy nebo Aljašky to zatím nevypadá,takže takovým člověk se selským rozumem
nepůjčí ani rohožku,na které by si opucovali ty svoje špinavé boty.

Skeletor
5. 2. 2024 07:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Prostě tito Yankees, na ně snad už v žádnem jazyce světa není přirovnání, jenž krom indiánů před staletími nad nikým nevihráli, tak “S použitím zlomku amerického obranného rozpočtu jsme byli schopni podstatně zničit a degradovat ruskou armádu.” a to jsou hlášky po další fatální prohře.

Putinovec
5. 2. 2024 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta otázka by měla být položena jinak .
Co vlastně pasák Stoltenberga chce ?
Potom by dávala smysl . A ukazovala by na to , že autor chápe proces řízení .

Pijack
5. 2. 2024 08:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Už podle ksichtu, gestikulace a vyjadřování je Jens Stoltenberg příkladným vzorem, jak má vypadat Hitlerův nacistický generál. Chybí jen ta uniforma SS. Tihle seveřani ochotně pomáhali expanzivní politice západu, hlavně Německa. Mají to prostě v genech. Tohle se nezapomíná. Změnil se pouze letopočet.

sergej
5. 2. 2024 09:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Co chce? To co chtějí globalisti.
https://otevrisvoumysl.cz/jp-sears-lzi-kterym-byste-meli-verit/

Pijack
5. 2. 2024 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Vymatlanost Ukrajinských nacistů je kolosální –

Tak Německý korespondent ZDF Armin Körper přijel do Mariupolu z ruského území a v reportáži hovořil o „velkém množství škod“, ale také o tom, že se provádí „mnoho rekonstrukčních prací“.
„Obnovují se ulice, školy, obytné budovy a celé čtvrti. A děje se to velmi rychle. Mariupol není město přízrak,“ uvedl kupříkladu v reportáži.
Mluvčí ukrajinského ministerstva zahraničí žádá po ZDF vysvětlení, neboť podle něj zkreslování reality není žurnalistika a navíc reportér porušil ukrajinské zákony, neboť vstoupil na okupované území bez souhlasu ukrajinských úřadů.
Není nejvyšší čas, aby tam Česká televize vyslala se souhlasem Ukrajinců svého reportéra, který by nezkresloval realitu a natáčel na místě jen rozbité a neopravené domy?

Spam Janka
5. 2. 2024 10:18
Odpovědět  Pijack

dotycneho novinara uz vyhodili:-(

skeptik
5. 2. 2024 10:45
Odpovědět  Pijack

Aktivistická propagandistická profašistická média poslušně nálepkují Rusko jako okupanta.
Co na tom, že obyvatelé “okupovaných” území to jako okupaci neberou, pro ně je to osvobození od banderonacismu.

zuzana
5. 2. 2024 09:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Možné nasazení jednotek NATO na Ukrajině se může stát sebevražednou misí pro tyto vojáky

https://aktax.cz/mozne-nasazeni-jednotek-nato-na-ukrajine-se-muze-stat-sebevrazednou-misi-pro-tyto-vojaky/

Putinovec
5. 2. 2024 12:10
Odpovědět  zuzana

Už se stalo .

Slovan
5. 2. 2024 12:48
Odpovědět  Putinovec

Tak to se může stát, že tuna v ČR bude spousta smutných maminek. No a jako národ v (!).

ANTIUKRAJINEC
5. 2. 2024 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

” jsme byli schopni výrazně zničit a degradovat ruskou armádu”-tak myslím,že toto je pouze velice zbožné přání…

JoFa
5. 2. 2024 10:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Mierová politika Fica napreduje. Užite si tohoto sráča. Kde vietor -tam plášť.
https://www.armadnymagazin.sk/2024/02/03/slovensko-nakupi-delostrelecku-municiu-za-132-milionov-usd/

Administrátor
P.A.Semi
5. 2. 2024 12:52
Odpovědět  JoFa

https://www.infokuryr.cz/n/2024/02/03/michael-svatos-fiala-chce-letos-za-54-miliard-nakoupit-granaty-155mm-a-poslat-je-darem-na-ukrajinu/
(pro Slováka přepočet: 54 miliard Kč je něco přes 2 miliardy euro…)

Američané si “půjčili” z Koreje spoustu dělostřelecké munice, chtějí to “darovat” na Ukrajinu, ale Korea to chce zaplatit, američané to platit nechtějí, takže to zaplatí oslové z EU…
Odtud foukal vítr, když Fiala na summitu EU navrhoval nákup těch dělostřeleckých granátů…

πα½

Tupý hulvát
5. 2. 2024 10:41
Ohodnotit příspěvek :
     

S tou Haličí je to podle toho,jaký si stanovíte čas,JAKO SKORO S KAŽDÝM ÚZEMÍM.Jednou byli Poláci v Kremlu,jednou ve Varšavě Ruská říše.Rusko získalo Halič po PRVNÍ válce,byla stanovena tzv.Cursonova linie a Poláci využili občanskou válku v Rusku a Halič OBSADILI.Sověti ji obsadili na základě smlouvy s Německem PO PORÁŽCE Polska Německem ve 39.právě po tu zmíněnou linii.Proto nikdo donedávna nezpochybňoval ukrajinsko-polskou hranici.

Albi
5. 2. 2024 10:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Co chce Stoltenberg těžko říci, když sám nejspíš neví. Ale měli bychom aspoň vědět, co chceme my, resp. naše vládou se nazývající “demoliční četa”,
Přečtěte si celé, tentokrát opravdu víc než výživné.
Má to být “expertní posudek Ministerstva vnitra”. Lepší doporučení už článek nemohl dostat. celý vyznívá, že: “Času je málo a voda stoupá” 🙂
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-komentar-divne-jsme-pristi-terc-presto-ceska-zast-k-ukrajincum-sili-244964
Nedá se ani najít nějaká ukázka, chatakterizující článek, protože by se musel zkoírovat – a to doslova” – celý.

Tak alespoň závěr těsně před koncem:
Nemalá část obyvatelstva by ráda měla klid a přenechala Ukrajinu Putinovi. Zároveň se skoro celý národ bojí, že si pak Rus přijde i pro nás.”
Bububu – tak bacha, děti. Nebudete-li poslušní, přijde si pro vás Rus! 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
skeptik
5. 2. 2024 10:50
Odpovědět  Albi

Jestli ten “skoro celý národ” podporuje banderonacismus, tak se má proč bát a každý slušný člověk bude rád, když si pro ně Putin přijde.

Albi
5. 2. 2024 11:44
Odpovědět  skeptik

No právě – ale pětidemolice už je na tom tak, že si musí čím dál víc pro uklidnění lhát do kapsy, jak se před tím agresivním Ruskem třese.
Co se stane, otočí-li se náš politický kompas“, táže se autor toho pamfletu.
A nejhorší je, že to Rusko odmítá řídit se podle západních “předpokladů”.
Dělá to schválně, nebo doopravdy? 🙂 🙂 🙂

Putinovec
5. 2. 2024 12:13
Odpovědět  Albi

My se můžeme bát pouze toho , že RF o Nás zájem mít nebude . Což ovšem vytváří paradox , protože k úspěšnému ovládnutí Evropy , je střední Evropa nezbytná .

Albi
5. 2. 2024 13:00
Odpovědět  Putinovec

Ale říkej to volovi v sobotu …. 🙂

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 15:47
Odpovědět  Albi

Tento národ nelze zachránit. Topol to kdysi řekl jasně- koukněte se na telenovely a nakupte si v mekáči. O více se nestarejte, od starostí jsme tu my, ti správní borci, kteří víme co a jak. A od jeho slov již uteklo hodně času a změnilo se leda to, že ještě větší část populace má v té mozkovně pramálo rozumu. Vždyť je to vidět na každém kroku. Bavím se s lidmi našeho paneláku, hrůza a utrpení. Tady je vymalováno a to definitivně. Kdo nechce sám přemýšlet, toho k tomu není možno donutit. Jak řekl Fidel těm starším lidem, kteří se po vítězství revoluce nechtěli alfabetizovat, Kdo chce být osel, ať zůstane oslem.

Honzas
5. 2. 2024 12:56
Ohodnotit příspěvek :
     

A jednoduše řečeno, asi 1/3 Ukrajinců se stane občany EU. A to vše bez toho že by Ukrajina byla přijata do EU. Přesně takhle to vidím od začátku konfliktu. Ovšem je zde další otázka z budoucích závazků Ukrajiny. Kdo bude platit za Ukrajinu dluhy za které jsme se zaručili? Samozřejmě to zůstane na nás. A to je to co na tom vyděláme jak říkal Fiala.