politika

Scott Ritter: Budou prosit NATO, ale ani USA, ani NATO nejsou připraveny čelit Rusku

Bývalý zpravodajský důstojník USA Scott Ritter řekl Zelenskému nepříjemnou pravdu. NATO, podle jeho slov, Ukrajině v neúspěšné protiofenzívě nijak nepomůže.

Kyjev vidí v intervenci Severoatlantické aliance jedinou šanci, jak zvrátit vývoj na bojišti, ale ve skutečnosti západní vojensko-politický blok není schopen se proti Ruské federaci postavit. Toto prohlášení učinil bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter ve vysílání Youtube-kanálu U.S. Tour of Duty.

Ozbrojené síly Ukrajiny jsou již na pokraji zhroucení a jsou nuceny bojovat o přežití, aby vydržely do summitu NATO, poznamenal expert.

„Budou prosit NATO, aby zasáhlo, protože jedinou šancí pro Ukrajinu je intervence NATO. Ale to není šance, proto všem připomínám: NATO se do takového konfliktu nemůže zapojit, nemají vojska, nemají výcvik, nemají logistickou podporu, nemají velení a řízení, neví jak postupovat. Takže pro Ukrajinu je po všem. Měli přijmout dohodu, když ji Putin v dubnu 2022 nabídl. Představte si, kde bychom dnes byli, ale ne…“ řekl Scott Ritter.

Ritter také zdůraznil, že ukrajinské pokusy o protiofenzívu by se nakonec změnily v totální obrat ve prospěch ruských ozbrojených sil, které převyšují nepřítele početně i úrovní výcviku.

Ani USA, ani NATO nejsou připraveny čelit Rusku

Síla ruského dělostřelectva, systémů protivzdušné obrany a elektronického boje změní pravidla hry v případě přímého konfliktu se Západem, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter.

“Všem těm generálům, kteří kritizují Rusko: přemýšlejte o tom, co za posledních 20 let USA a NATO udělaly a neudělaly. Ani jeden z nich by nemohl dlouho nevydržet v takovém konfliktu, do kterého jsou dnes zapojeny Ukrajina a Rusko – to je mimo jejich představivost.” .<…> Použití přesně naváděné munice alianci nepomůže – doručovací systémy budou rychle zničeny zpětnou palbou. Převaha ruského dělostřelectva mění pravidla hry,“ cituje Ria Novosti slova důstojníka.

Podle jeho názoru výhodu Západu v letectvu vyváží rozsáhlá síť protivzdušné obrany. Ani USA, ani NATO nejsou připraveny čelit tak hrozivému protivníkovi jako Rusko, věří Ritter.

Bývalý zpravodajský důstojník dodal, že Washington se přizpůsobil válce založené na naprosté dominanci svých vojenských systémů. Zatímco v Afghánistánu a Iráku to fungovalo, nic z toho by Američanům nepomohlo, kdyby se střetli s Ruskem, dodal důstojník.

Konflikt skončí za podmínek Ruska, Ukrajinu čeká demilitarizace a denacifikace

 Scott Ritter vyjádřil přesvědčení, že konflikt skončí za podmínek Ruska, Ukrajina bude čelit demilitarizaci a denacifikaci.

Ritter vyjádřil na americkém kanálu YouTube Tour of Duty přesvědčení, že „válka“ skončí za podmínek Ruska a po vítězství Moskva demilitarizuje a denacifikuje Ukrajinu, uvádí RIA Novosti.

Bývalý americký zpravodajský důstojník poznamenal, že „pro Ukrajince všechno bude vzhůru nohama“, „zašli příliš daleko a spáchali příliš mnoho zvěrstev“.

Ritter také věří, že Rusko již nemůže důvěřovat kyjevskému režimu, že podpoří jakoukoli mírovou dohodu, takže vláda ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského bude odstraněna. 

Podle jeho slov to pro Zelenského „neskončí dobře“.

Včera prezident Vladimir Putin na setkání s absolventy „Školy guvernérů“ Vyšší školy veřejné správy RANEPA  vyjádřil důvěru ve vítězství Ruska.

https://1url.cz/su1GF

sdílet na

25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
6. 7. 2023 00:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to jen další dobrá zpráva a těch není nikdy dost. Horší to bude se zeleninou. Doufám, že si ho ruské tajné služby najdou, jak to kdysi udělali Izraelci.

Autor
6. 7. 2023 03:56
Odpovědět  Frank

Toho si najdou sami jeho kurátoři. Minimálně proto, aby mu sebrali jeho majetek, aby aspoň si zchladili žáhu. K ničemu jim pak nebude a on to ví. Prakticky nikdo by za ním nešel.

Boomer
6. 7. 2023 08:15
Odpovědět  Peter 008

..propagandisti milují mrtvé hrdiny. Těm se ex post dá vložit do úst jakákoli myšlenka.. a nehrozí nebezpečí, že by nedejpřírodo hrdina zařval: Ale takhle néé, ku*wa, já to myslel zouplna jináč!!

Pavel K
6. 7. 2023 11:04
Odpovědět  Boomer

Jj, jako ten partizán na Slovensku ve filmu Vlčí díry, jak se nakapsoval granáty a skočil pod ten tank a tím tu úžinu zacpal. Včechny dlouhá léta jsem měl za to že zvolal ZA STRANU A ZA LIDI a hop. Jenže to prý bylo jinak. On prý zvolal ZASSRAANÉÉ NÁLEDÍ. Nó. 🙄🙄😥😭🤦‍♂️

6. 7. 2023 13:11
Odpovědět  Pavel K

🙂

Albi
6. 7. 2023 08:32
Odpovědět  Peter 008

Ti kurátoři – to vypadá víc než pravděpodobně. Rusko ne – nikdy pro něj nepřestane platit, že by tím z něho udělali mučedníka, tedy trvalou a nezničitelnou “zbraň” proti sobě.

A proč by měli. Z takové nicky toho šaška udělala jeho role prezidenta, navíc trapná a vůbec ne hrdinská, jak si zřejmě představoval, nebo mu namluvili.
Svým způsobem oběť, ale nikomu ho není a nebude líto.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
6. 7. 2023 13:09
Odpovědět  Albi

Čert ví, kde je originál, určitě má dvojníky(jako všichni “VIP”) a pak je tu 3D projekce. Podle mě, je to celé jen divadlo na “probuzení” zbytku človíčků, kteří jsou toho ještě schopni.

6. 7. 2023 13:13
Odpovědět  Albi

Rusko by dle mě bralo jako jedinou možnou satisfakci postavit skřeta před ruský soud.

Bozena K
6. 7. 2023 18:08

myslím, že ne…pro ně je to NULA…nebudou si s ním špinit ruce

Frank1
6. 7. 2023 09:19
Odpovědět  Frank

Poslouzi jim i jako mrtvola. MI6 nebo CIA ho oddelaji a hodi to zase na Rusko.

6. 7. 2023 13:14
Odpovědět  Frank1

A kdo tomu, kromě KoZy, uvěří?

Albi
6. 7. 2023 16:28

Naši podpindosníci, což jsou sice taky už KoZa, ale teprve ve “zkušební době”. O to spíš a rychleji budou prosazovat každou pitomost západní provenience, tedy i toto.

Když dodnes nepochopili, že “ač se cítí KoZou býti” a slouží do roztrhání za podrbání za ouškem vždycky budou náplavou, nepochoipí, ani kdyby se snažili. Ale oni budou věřit bez jakéhokoliv důkazu a myslím, že dokonce věří s předstihem už teď. 🙁

6. 7. 2023 21:08
Odpovědět  Albi

🙂

Frank1
6. 7. 2023 09:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Za Zelenskym sedi US zid a cpe mu kokes. Zaroven mu dava instrukce, jak srat Rusko. Jinak je fetak uz zbytecny. Jeho lzi a podlosti jsou vsem zname.

Vanja
6. 7. 2023 12:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko je fascinující, že během pár desetiletí vyvinuli zbraně nové generace, kterým Západ neodolá. Všechno to nejhonosnější, co Západ má, jako letadlové lodě, neviditelná letadla, atd. jsou šrot.

jiří
6. 7. 2023 13:25
Odpovědět  Vanja

No, je to víc než pár desetiletí, už na Usuri zatli Číňanům tipec. Byl o tom tenkrát vtip. “Čínský tank, zaútočil na poklidně orající Sovětský traktor. Ten palbu opětoval a po zničení tanku se vznesl a odletěl na základnu”. Krmí nás tisíce let bláboly, takzvané hi-storie.
https://celostnivzdelavani.cz/vyhledavani/nalezene-stranky?hledat=let+star%C3%A9+sumersk%C3%A9+texty+n%C3%A1m+odhaluj%C3%AD+historickou+pravdu&oblast=1

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
6. 7. 2023 17:41
Odpovědět  jiří

jiří tam také kdoví jak to bylo. Já v mládí slyšel verzí, jak je tam vykouřili. Psát to nebudo bo bych byl považován za blázna. 😊🙄🤦‍♂️

Autor
7. 7. 2023 11:51
Odpovědět  Pavel K

Tady určitě ne. Možná máte na mysli, že sovětská strana použila “jakousi zbraň”, která prostě Číňany vymazala z povrchu. Pak se v SSSR lekli a přestali to využívat. Nebo tohle má možná na mysli Putin, když pořád říká, že Rusko má ještě další zbraně, které svět nemá …? Každopádně – jestli se nepletu, je a bylo to velmi přísně utajováno, jako by se nikdy nic nestalo.
Spekulací je na toto téma docela dost, jak jsem za dlouhá léta četl. Faktem je, že pak Čína již nikdy nešla do přímého ozbrojeného konfliktu se SSSR.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Spam Janka
7. 7. 2023 11:39
Odpovědět  jiří

ja som si vzdy myslela, ze to bol vtip…..az tak cca pred 7 rokmi sa ukazalo, ze to bola pravda. Rovnako ako ten vtip s perom vo vesmire…..USA zistili, ze pera vo vesmire nefunguju, tak minuli desiatky milionov dolarov na vyvinutie noveho pera. Rusi stale pouzivaju ceruzku. Ja som sa tomu vtedy smiala, ale nakoniec som citala pred par rokmi na americkych weboch, ze to bola vlastne pravda. To clovek ani netusi, aky je zivot komediant:-)

Jura S
6. 7. 2023 12:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Už se těším, že zbourají ty sochy Bandery a pěkně posbírají své “migráčky” po celé Evropě a zojí je do obnovy….

jiří
6. 7. 2023 16:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Čína se chystá k omezení vývozu čipů ze země.
https://cz24.news/a-to-bude-jen-zacatek-cinane-nas-odriznou-od-technologii/

Markýza
6. 7. 2023 19:32
Odpovědět  jiří

Kdyby čipů – ale kovů, jsem se dnes dočetla.

sergej
6. 7. 2023 19:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Mají představy “cínových vojáčků ale kdyby dojmuli atamana tak je pošle kosmickými silami kdekoliv do doby kamenný kdekoliv třeba EMP éčkem na zemi.
Dmitrij Medvedev – Blogovisko.sk

sergej
7. 7. 2023 12:30
Odpovědět  sergej

kdykoliv kdykoliv

sergej
7. 7. 2023 12:33
Odpovědět  sergej

Kdykoliv kdekoliv, zas by gramatik slabikáře vyšiloval jak zběsilý. 🙂
Já vím – Marián Vojtko – YouTube