politika

Reuters: Čína zrušila video projev předsedy Evropské rady kritizující Ruskou federaci

Čína nedovolila předsedovi Evropské rady kritizovat Ruskou federaci v Šanghaji.

Čínské úřady zrušily video projev předsedy Evropské rady Charlese Michela na slavnostním zahájení 5. China International Import Expo (CIIE) v Šanghaji, ve kterém Charles Michel kritizoval Rusko. 

V úterý 8. listopadu o tom informovala agentura Reuters s odvoláním na diplomaty.

„Na žádost čínských úřadů jsme poskytli předem nahranou zprávu, která se nakonec nevysílala,“ cituje agentura slova tiskového tajemníka předsedy Evropské rady Barenda Leitse.

Potvrdil, že k vystoupení na akci byl pozván předseda Evropské rady. Charles Michel ve své video zprávě kritizoval ruskou speciální operaci na Ukrajině a řekl, že Evropská unie je příliš závislá na Rusku, pokud jde o fosilní paliva. 

Jeho projev měl být jedním z několika projevů světových lídrů a představitelů mezinárodních organizací, včetně čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.

Zástupci čínských úřadů a organizátoři výstavy agentuře žádné vysvětlení neposkytli.

China International Import Expo 2022, výstava importovaného zboží a služeb, byla zahájena v Šanghaji minulý týden a potrvá do 10. listopadu.

Začátkem tohoto měsíce španělský list El País napsal, že západní země nemají Číně co nabídnout, aby se otočila zády k Rusku, aniž by poškodily své vlastní „demokratické hodnoty, zájmy nebo bezpečnost“. 

Autoři poukázali na to, že Peking a Moskva mají v geopolitické aréně podobné cíle a shodují se v názoru, že příčinou všech problémů je NATO. Bylo také poznamenáno, že Čína nepřestane spolupracovat s Ruskem nehledě na hrozby sankcí.

Na konci října, čínský vůdce prohlásil, že vztahy mezi Ruskem a Čínou vykazují vysokou úroveň udržitelného rozvoje. Ruský prezident Vladimir Putin zase zdůraznil, že Rusko má zájem na posílení vztahů s Čínou. Kromě toho poznamenal, že země sdílejí přístupy k nejpalčivějším problémům na mezinárodní scéně.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3A0wjql

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
8. 11. 2022 22:28
Ohodnotit příspěvek :
     

“Evropska unie je prilis zavisla na Rusku, pokud jde o fosilni paliva”, poznamenal jakysi Michel z bordelu zvanem EU. A kdyby jenom fosilni paliva, ze? Misto toho, aby evropsti lidri byli radi za levne suroviny z Ruska, tak hledaji jakykoliv zpusob, jak se jich zbavit. Zrejme chteji jako ‘lepsi alternativu’ dovazet suroviny z jakesi tramtarie za mnohem vyssi ceny. To nevymyslis!!!To se vymyka jakekoliv logice a takove nesmysly muze vymyslet akorat dusevni mrzaci. Tech je ve vedeni zdegenerovaneho eurosajuzu vetsina. Putin nikdy zadny stat nevydiral a nediktoval nesmyslne ceny za nerostne suroviny. Proste receno, Evropa se dostala do rukou naprostych diletantu, hlupaku a proamerickych vlezdoprdelistu.Vypraskat je bicem z te jejich bruselske babylonske veze je malo!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
8. 11. 2022 22:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Srovnejte si to s tím,čím nás krmí TV Goebbels24,která tvrdí,že Čína varuje RF,před
válkou na Ukrajině,jenom blbci dnešní čummobilské generace můžou věřit tomu,
že Rusko a Čína půjdou proti sobě a válka na Ukrajině na tom nic nezmění !!

Aleš
8. 11. 2022 23:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobrý krok. Vypnout EU bestii je v pořádku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
9. 11. 2022 07:19
Odpovědět  sergej

To, co Nemecko planovalo pro Evropu, se mu vraci jako bumerangv podobe okupace USA, a to jeste helmuti ze sajrajtu dopadli dobre. Amici nikoho nevrazdili.
Ne, Nemecko nelituji. K Cechum se chovali vzdycky jako dobytek. Dodnes dluzi kompenzaci a omluvu CR za svinstva II.sv. valky. Byla zavrazdena spousta Cechu a Moravanu, mnoho lidi skoncilo v koncentracich, mladi dvacetileti lide museli na nucene prace do Nemecka nebo Rakouska. Znicene a se zemi srovnane vesnice – Lidice, Lezaky, Javoricko a dalsi, jsou temnou novodobou historii Nemecka. Dnes helmuti ze sajrajtu vladnou cele Evrope.

8. 11. 2022 23:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Trole-1, sice na tebe se ru jak Signál na ústavu, ale vcelku by mě zajímalo tvé vyjádření k tomuto. Není co zas tak dlouho cos tu jásal, že Si vypeskoval Putina. Sice s´ jako vždy plácal pí čoviny, páč když jsem najel na čínweby bylo tam něco jiného, ale pokus se o nějaký hlubokomyslný rozbor, bys nám to vysvětlil.

Tom
9. 11. 2022 02:05

Srac obvykle s e r e hovna. Co jineho z toho srace ma “vypadnout”. Jedna vec. Druha vec. To, ze toho nacistu Cinany poslali do p r d e l e, jen ukazuje, jak na tom Evropa (EU) doopravdy je. Je totiz v p r d e l i!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frankie
9. 11. 2022 07:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkrátka ty žvásty nějakého pomatence neodvysílali, tečka. Proč by měli poskytovat nějaká zdůvodnění?

Pavel z Moravy
9. 11. 2022 11:16
Odpovědět  Frankie

Přesně tak Frankie, proč poslouchat žvásty této zdegenerované společnosti. Ať jimi krmí svoje ovečky.

9. 11. 2022 07:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Se nedivím, proč poslouchat žvásty nějaké Nuly z Nacistické organizace…kterou nikdo nevolil 😀