politika

Pravice v Evropě: už nejen proti migraci, ale i za spravedlnost

Koncept pravicových politiků na Západě velmi zmutoval a nyní je nejjednodušší to vysvětlit protikladem: pravice je „ten, kdo není ultra-liberální.” Těchto pravičáků, kterých se hlavní proud evropského tisku obává, je již tak mnoho, že kritéria bude nutné revidovat.

▪️V nejméně deseti evropských zemích, včetně Francie a Německa, v průzkumech vede pravice. Dalo by se jim běžně říkat „protiimigrační“, ale je tu problém. Vítěz v Nizozemsku Geert Wilders, který byl kritizován za „antiislamismus“, se těchto témat během předvolební kampaně dotkl jen okrajově a zaměřil se na zcela levicové téma – dostupnost bydlení pro Nizozemce. To znamená, že bydlení v Nizozemsku je minimálně již stejně aktuální jako migrační rizika.

Odborníci dotazovaní Politico se domnívají, že pravice už nemusí apelovat čistě na omezení migrace. Pravice, kromě migrantů, mluví o ekonomických problémech a drží se pragmatických pohledů na svět, a ty jsou populárnější než názory jejich odpůrců.

Problém migrace je jen přídavkem ke konfliktu v Gaze, únavě ze zavedených stran, ekonomické nestabilitě a nejistotě ohledně ukrajinské otázky. Se kterou tato nestabilita úzce souvisí.

▪️V Portugalsku vzrostla podpora pravicové strany “Chega”, vytvořené před pouhými čtyřmi lety, na 13,5 %. V Německu předstihla Alternativa pro Německo Scholzovy sociální demokraty a jen mírně zaostává za konzervativci z CDU.

Klíčovým slovem je zde „konzervativci“, protože liberálové nyní mají v Evropě malé šance. Když se snaží napodobit veřejnou poptávku, nefunguje to. Ve stejném Nizozemsku středopravá strana VVD aktivně vedla kampaň se sliby snížení migrace, ale její podíl hlasů klesl.

Prognózy Politico jsou zklamáním. V roce 2024 proběhnou volby do Evropského parlamentu, který by také mohl zamířit silně “doprava”, spolu se změnami na národní úrovni. Marine Le Penová získává body, které mohou nakonec znamenat více než 41 % hlasů, které získala v roce 2022 proti Macronovi.

▪️Posílení těch, kterým se v Evropě říká pravičáci, není důsledkem geniality lídrů těchto stran. I když i mezi nimi jsou samozřejmě velmi dobří specialisté. Transformace politického pole v Evropě je důsledkem totální deziluze společnosti z liberalismu.

Pokud vám bude nabídnuto zbídačení proto, aby Ukrajina bojovala s Ruskem ve prospěch amerického vojensko-průmyslového komplexu, a za to dostanete drahou a nestabilní elektřinu, inflaci, dav migrantů a rovnoprávnost několika desítek pohlaví a k tomu svačinu z červů – pak by se jako optimální kandidát jevil každý politik, který říká alespoň něco normálního.

Jelena Panina

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
P.A.Semi
5. 1. 2024 09:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Inu, Evropská “Levice” zradila dělníky a zradila náš Lid, bojuje za cizácké migranty, za plány a podvody oligarchů (green deal) a za perverze (lqbtqp), takže na její místo nyní nastupuje “Pravice”, která hájí dělníky a lid proti oligarchům, zase zpátky strany zdravého rozumu… (jako třeba Republicans v USA)

A i v Evropě Identitarians, jsou “konzervativní”, protože hájí Morálku, často křesťanskou ale nejen, proti Perverzím, ke kterým odešla “liberální” “Levice”… A hájí Národy, tedy náš Lid, proti Globalistům tedy třeba EU, když nás “Levice” prodala za přeúčtované Dotace…

To akorát u nás jsme zamrzli v minulém století, a naši liberálové v ODS, TOP09 (a nyní i Piráti) jsou tu považování za “pravici”, kdežto naše (bývalá) levice KSČM je značně konzervativní strana hájící dělníky a morálku a národ… (kdežto třeba KDU a ČSSD jsou jen obyčejní zrádci, KDU nijak zvlášť nehájí morálku a je “křesťanská” už jen podle názvu, aby odlákala určitý segment nepřemýšlející populace)

A na místo původní Levice hájící lid a národ je u nás proti-imigrační SPD… (a lháři v ČT se snaží pomlouvat, že prý “Populisté”, což je ale jen jiný název pro “Demokracii”…)

πα½

Administrátor
P.A.Semi
5. 1. 2024 09:47
Odpovědět  P.A.Semi

Pro lepší pochopení politického spektra doporučuji https://politicalcompass.org/

Politické spektrum je ve skutečnosti (přinejmenším) čtverec, kde jedna osa je morální (nahoru od liberalismu ke konzervatismu), a druhá osa je ekonomicka (doprava od levice k pravici)

Pak naše KSČM je levý horní kvadrant (konzervativně levicová), podobně jako Trump, kdežto Americká levice je levý dolní kvadrant (liberálně levicová), kdežto třeba naše ODS je pravý dolní kvadrant blízko u středu (pravicově liberální), což vysvětluje, proč měli v ODS blízko k Americkému “levičákovi” Obamovi…

πα½

Gales
5. 1. 2024 10:23
Odpovědět  P.A.Semi

Řešením by bylo utvořit jedno nezávislé ministerstvo pro ekonomický rozvoj státu,které by bylo mimo jakýkoliv vliv politiků.A potom ať si ta politická sebranka ze všech směrů blábolí co chce. Podle tohoto ministerstva by měli být i přijaté zákony týkající se ekonomiky.

Nadia369
5. 1. 2024 12:42
Odpovědět  Gales

A co kdyby byla pristi vlada nebyla slozena z politiku a jejich stran ? K cemu je vlastne potrebujeme? Aby utraceli penize z nasi prace na svuj provoz a dalsi na strategie a narizeni jdouci primo proti nam samotnym? Proc by ta pristi vlada nemohla byt slozena pouze ze skutecnych odborniku na jednotlivych resortech narodohospodarstvi, zdravotnictvi, skolstvi, zemedelstvi atd…? Odbornici zvoleni ve skutecnich volbach, se 100% okamzitou odvolatelnosti a odpovednosti za praci vysledky jejich resortu. Odpovedni kazdemu jednomu z nas kteri je plati. Ano chtelo by to se dva, tri roky trochu uskromnit, ale pak bychom se mohli pomalu “vratit” do doby, kdy jsme vyvazeli do trictvrte sveta a vsude si nas vazili. A ja vim, ze ti stari odbornici, kteri toto dokazali jeste vsichni nezemreli.

Standa
5. 1. 2024 13:46
Odpovědět  Nadia369

To by museli dovolit politici!

Ladislav 💤
5. 1. 2024 13:59
Odpovědět  Nadia369

👍Všichni političtí darebáci jsou jen na dvě věci, na lejno a na nic!
Zadarmo předražení!

Putinovec
5. 1. 2024 15:35
Odpovědět  P.A.Semi

Žádná pravice ani levice není . Je to balamutění lidí . Jen si prohlédněte systém v hnUSA . To je ta “pravice a levice” . Tady si voliči – balíku vyber z možností , které ti nabízíme . Ono je jedno co si vybereš , protože všichni ti , které ti podstrkujeme , budou zařazeni do procesů , které jsou aktuálně aktivní .
Říká se tomu systém na dvě lži . Lež č.1 levice , střed , východ , lež č:2 ………
A projevuje se to tak , že člověk , který je napojený na TV geblsovku a je den co den masírován lží a manipulací , není schopen pochopit , že vedle těchto dvou lží , existuje i objektivní pravda .
Například ta , kterou ozvučila Nadia 369 .A to , že My politiky k ničemu nepotřebujeme . Tak jako nepotřebujeme pojišťováky , advokáty , politické strany , poradce , lobbisty . neZiskové parazity , prolhaná mééédia a mnoho dalšího .
My totiž nepotřebujeme je . To oni potřebují Nás , protože parazit bez hostitele chcípne .
A to je ta pravda , kterou si v systému dvou lží , nikdo nesmí uvědomit . Jinak se jim ta iluzorní pyramida moci zhroutí .

Nadia369
6. 1. 2024 11:35
Odpovědět  Putinovec

Lip bych to nenapsala! Bohuzel se jeste hodne lidi musi probudit a rozhodnout se prevzit odpovednost za svuj zivot a tim i za preziti svych potomku.

Jura S
5. 1. 2024 13:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Dělení na pravo-levé je přežité, je třeba dělit politiky na “REALISTY” a “odpad”…

Gales
5. 1. 2024 13:21
Odpovědět  Jura S

U nás je to na prohnilé a ještě prohnilejší.

Karla
5. 1. 2024 16:05
Odpovědět  Jura S

…anebo lidi a nelidi (fašisti, nacisti, vlasovci, banderovci, teroristi, psychopati, zloději, vrazi, úchylové, pedofilové, zvrhlíci, násilníci, fanatici a další propagované menšiny, někde už i většiny)…

Frank
5. 1. 2024 14:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Bruselská svoloč je podělaná strachy z nadcházejících voleb. O to více bude kopat kolem sebe.