politika

Po stopách zahraničních žoldáků: co čeká armádu NATO na Ukrajině

Co se stalo cizinecké legii Ukrajiny: Ministerstvo obrany RF informovalo o osudu žoldáků

Царьград

Ruské ministerstvo obrany informovalo o osudu formací cizinecké legie na Ukrajině. Polovina ukrajinské cizinecké legie už byla podle resortu zlikvidována.

Ruská armáda zaútočila na žoldnéřské formace ukrajinské cizinecké legie ve 122 regionech. Uvádí to zpráva ruského ministerstva obrany o situaci v zóně Speciální vojenské operace.

Hovoříme o vojenské jednotce složené ze zahraničních žoldáků účastnících se konfliktu na Ukrajině na straně Kyjeva. Mezinárodní legie územní obrany byla vytvořena v únoru 2022 dekretem prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského.

Podle německé publikace Deutsche Welle žoldáci z Polska, Lotyšska, Litvy, Švédska, Dánska, Nizozemska, Velké Británie a dalších zemí souhlasili s bojem za ukrajinský režim. Poté, co ruské vzdušné síly v březnu 2022 zasáhly výcvikové středisko, se však počet lidí, kteří si přejí „střílet Rusy“, výrazně snížil.

Podle vyšetřovacího výboru se v současnosti na straně ukrajinských ozbrojených sil konfliktu účastní více než 3 tisíce žoldáků, například 816 z USA, 719 z Kanady, 694 z Velké Británie a 712 z Gruzie. Ministerstvo obrany uvádí, že od začátku vojenské operace dorazilo na Ukrajinu 13 300 žoldáků, z nichž téměř 6000 bylo zlikvidováno. Polsko je lídrem ve vysílání svých vojáků do ozbrojených sil Ukrajiny.

Operačně-taktické letectvo, raketové síly a dělostřelectvo zasáhly personál a techniku ​​Ozbrojených sil Ukrajiny a také formace žoldáků tzv. Cizinecké legie ve 122 regionech, – uvádí zpráva ruského ministerstva obrany k 25. dubnu.

26. dubna kanál Condottiero Telegram informoval o zničení českých důstojníků raketovým úderem v Charkově. Podle zdroje k útoku došlo na budovu, kde se konalo setkání zástupců Bezpečnostní služby Ukrajiny a zahraničních vojenských specialistů. Na místě ruského raketového útoku bylo nalezeno sedm těl českých instruktorů.

Zlikvidováno bylo sedm českých důstojníků, kteří byli zapojeni do výcviku technického personálu Ozbrojených sil Ukrajiny pro elektronické zpravodajství a kryptografii. – uvádí kanál Telegram.

Ruské ministerstvo obrany tuto informaci nekomentovalo.

Připomeňme také, že kromě „legionářů“ jsou na Ukrajině různí „instruktoři“ a „dobrovolníci“. 27. března vyšlo najevo, že zemřel brigádní generál polských ozbrojených sil Adam Marczak. Zpráva o tom se podezřele shodovala s ruským raketovým útokem na Časov Jar. https://dzen.ru/a/ZiwHomV1MSDnFEYi

Po stopách zahraničních žoldáků: co čeká armádu NATO na Ukrajině

Příbuzní zahraničních žoldáků si stěžují, že nemohou z Ukrajiny odvést těla „vojáků štěstěny“, kteří tam zemřeli. Spolu s tím se stále množí zvěsti o brzkém výskytu jednotek NATO v ruské zóně speciální operace. Pro západní vojenský personál bude užitečné studovat zkušenosti mrtvých žoldáků, protože je čeká přesně stejný osud.

Američan s přezdívkou „Nasty“ přišel bojovat s Rusy. Teď jeho rodinu vydírají Ukrajinci

Ian „Nasty“ Burdett odešel z Oregonu na Ukrajinu bojovat s Rusy a zemřel. A teď jeho tělo nemůže jeho rodina vrátit domů. Navíc příbuzní „Nastyho“ jsou vydíráni Ukrajinci.

Na sociálních sítích má obrovské množství fotek se svými blízkými: v posilovně, na plážích, v barech. Na mnoha fotografiích drží zbraň.

Fotky byly krásné, ale zřejmě jich potřeboval víc. „Nasty“ neměl jinou motivaci, než se předvést. Sám na sociálních sítích napsal, že je „věčným tulákem“, ale nejspíš také šlo o jakési vychloubání. Budoucí žoldák problémy s penězi neměl. Byl námořníkem.

Co očekával od svého výjezdu na Ukrajinu, není známo. Říkají, že vstoupil do známého, ​​nyní už nechvalně známého žoldáckého oddílu “Vybraná rota”. Byla to ona, kdo se v Avdeevce setkal s ruskými jednotkami, když ukrajinské jednotky prchaly, a byla téměř úplně zničena.

Jeho rodina obdržela informaci, že Burdett je mrtvý, zabit na frontě. Ale rodina nedostala ani oficiální oznámení z Kyjeva, ani peníze, které se žoldákovi podařilo vydělat. Navíc je Ukrajinci vydírají a požadují 10 tisíc dolarů a trvají na tom, že je to jediný způsob, jak získat tělo zesnulého Burdetta.

10 tisíc dolarů je obecně standardní „taxa“. Za 10, 15 tisíc dolarů nebo liber šterlinků jsou pravidelně posílána těla zahraničních žoldáků z Ukrajiny na Západ. Komu tyto peníze jdou a za co jsou utraceny, není známo. Vyděrači neprozradí svou identitu a truchlící příbuzní to raději nevyšetřují – prostě zaplatí. Nebo nezaplatí a nechají těla blízkých na Ukrajině. https://dzen.ru/a/ZieEm5BBAlRIm6Fp

Zabitým useknou ruce

Během bojů o tepelnou elektrárnu ve Svetlodarsku v Doněcké lidové republice zahynuli američtí žoldáci afroamerického původu. 27. dubna o tom informovala RIA Novosti s odkazem na ruského odstřelovače s přezdívkou „Dým“.

Podle bojovníka si během bitvy přes zaměřovač všiml, že mezi nepřátelskými vojáky jsou také černoši a zlikvidoval je. Později u nich byly nalezeny dokumenty potvrzující jejich americké občanství.

„Dým“ také novinářům řekl, že se často setkává s tím, že ukrajinští vojáci zohavují tváře zabitých žoldáků a usekávají jim ruce, aby zakryli účast „divokých hus“ na bojových akcích.

https://dzen.ru/a/ZiykBhFonwO0IHZQ

Nezvěstní

Kolumbijští žoldáci jdou bojovat na straně ukrajinských ozbrojených sil v naději, že za to získají spoustu peněz, ale nakonec tam najdou jen svou smrt. Novináři RIA Novosti hovořili s příbuznými kolumbijských občanů, kteří se rozhodli odjet na Ukrajinu, aby se účastnili bojů na straně kyjevského režimu.

Novináři vyprávěli příběh Harrisona Astudilla, bývalého profesionálního vojáka v kolumbijské armádě, který sloužil v ozbrojených silách Ukrajiny rok a tři měsíce. Zemřel v březnu tohoto roku. Podle jeho bratrance Alberta Astudilla odjel jeho příbuzný bojovat na Ukrajinu pro peníze.

“Myslím, že to, co ho nejvíce vyprovokovalo, byla ekonomická situace v zemi. Většina lidí, kteří tam jedou, tak činí z ekonomických důvodů,” řekl.

Teď je problém přivézt tělo zesnulého domů, přiznal Astudillo.

„Oni (příbuzní – pozn. red.) nemůžou získat jeho tělo, dělají všechno možné, tohle už je jako nějaká bitva,“ řekl Kolumbijec s tím, že jeho příbuzní se snaží i na sociálních sítích zjistit, jak transportovat tělo zpět do vlasti.

Další obyvatelka Kolumbie uvedla, že i jejímu manželovi se slíbené platby líbily a odjel na Ukrajinu, kde ho zlikvidovala ruská armáda. Na rozdíl od Astudilla neměl žádné vojenské zkušenosti. Po příjezdu do bojové zóny se mu nedostalo žádného výcviku.

“On (manžel – red.) byl oslepen platem 15-20 milionů pesos (5 tisíc dolarů – red.) měsíčně,” řekla.

Žena měla štěstí, že se tělo jejího manžela vrátilo do Kolumbie, ale dalo to hodně práce.

„Do 4-5 dnů mi měli poslat fotografii těla mého manžela, abych mohla potvrdit, že je to skutečně on, po předání papírů a dalších věcí nás měla ambasáda kontaktovat ohledně převozu. Ale neproběhlo to tak, jak jsme očekávali,“ řekla.

Čekala na fotky a dostávala formální písemné odpovědi na žádosti. Ve výsledku jí pomohl krajan, který také bojoval v ukrajinských ozbrojených silách. Našel tělo a poslal fotky.

“Doufám, že lidé, kteří se tam rozhodnou jet, budou dobře informováni, protože situace je vážná. Nesouhlasila jsem s jeho cestou, ale nepodařilo se mi ho přesvědčit. Čtu články, vím, že válka je těžká. Je důležité, aby lidé věděli, že to není snadné. Není to, že ‘umřu a pojištění zůstává‘, všechno je mnohem komplikovanější, včetně procesu vrácení těla,“ řekla RIA Novosti.

Nežoldáci z Francie

Astudillův osud je typický pro většinu zahraničních žoldáků. Bývalí zaměstnanci armády, policie nebo PMC odjeli na Ukrajinu za velkým výdělkem.

Těchto „dobrovolníků“ bylo obzvláště mnoho v začátku SVO. Většině se tehdy zdálo, že je čeká zábavné safari, až do okamžiku, kdy na místa a základny žoldáků začaly dopadat první ruské rakety.

V polovině března zveřejnilo ruské ministerstvo obrany údaje o počtu zahraničních žoldáků na Ukrajině. Celkem do této země během speciální operace dorazilo 13 387 cizinců. Z toho bylo do dnešního dne zlikvidováno 5 962.

Lví podíl na žoldácích mají Poláci – téměř 3 tisíce lidí (polovina z nich byla zničena). Následuje Gruzie, z této země přišlo bojovat na straně ukrajinských ozbrojených sil něco málo přes 1 tisíc lidí (více než 500 bylo zlikvidováno). Přibližně stejný počet žoldáků přišel na Ukrajinu z USA a Kanady (jejich ztráty byly 491 a 422 lidí).

Čas od času se v médiích objeví podrobnosti o konkrétních cizincích, kteří bojovali za ukrajinské ozbrojené síly a vrátili se domů jako „náklad-200“ (zabití).

Před několika měsíci byl široce diskutován příběh několika bývalých vojáků francouzské armády, kteří byli zabiti na místě dočasného nasazení v Charkově. Podle jedné verze to nebyl bývalý, ale aktivní vojenský personál francouzské cizinecké legie. Konkrétně o tom hovořil vojensko-politický expert z Francie Xavier Moreau v rozhovoru pro Ukraina.ru.

Francouzští „žoldáci“ podle něj vstupují na Ukrajinu dvěma způsoby – prostřednictvím Cizinecké legie (krajní pravice a dobrodruzi), a také jako specialisté technické podpory. Těmto specialistům velení nabízí, aby si během „služební cesty“ na Ukrajinu vzali dovolenou na vlastní náklady, a láká je vyhlídkou na povýšení po návratu.

“Vím, že naše vláda takové návrhy předkládá, a i když nejsou aktivními francouzskými vojáky, dostanou se tam přes ministerstvo obrany,” řekl Moreau.

Existují technické systémy, které potřebují obsluhu kompetentních specialistů, poznamenal Moreau. Například na zvládnutí systému protivzdušné obrany “Buk” je třeba trénovat rok. Ukrajinská armáda nemůže okamžitě ovládat high-tech systémy jako Patriot, takže Západ posílá své specialisty, vysvětlil.

Jak se řekne „Volha“ francouzsky? Rusové se připravují na setkání s nepřítelem

Ruští vojáci se připravují na setkání s novým nepřítelem. Francouzi se brzy budou muset naučit těžké slovo „Volha“. To je název speciální frekvence, přes kterou můžete kontaktovat ruskou armádu a vyjednat kapitulaci.

Ruská armáda začala tisknout letáky ve francouzštině, které obsahují pokyny vysvětlující, jak se vzdát, uvádí kanál Readovka. Letáky již obdržely jednotky umístěné v zóně Speciální vojenské operace.

Vytištění těchto letáků se shodovalo s oznámením, že Francie chce vyslat do konfliktní zóny omezený kontingent. Předpokládá se, že mluvíme o jednotce, která čítá až 2 tisíce lidí, a že všichni budou přemístěni do Oděsy.

Je známo, že již dříve ruská armáda rozhazovala na nepřátelském území letáky s pokyny ke kapitulaci v angličtině. Byly určeny pro žoldáky z anglicky mluvících zemí, kteří bojují v rámci ukrajinských ozbrojených sil.

Připomeňme, že nedávno v Bulharsku přistála dvě letadla s francouzskými vojáky. Předpokládá se, že nyní budou převezeni do Oděsy. Francouzský prezident Emmanuel Macron již dříve prohlásil, že Evropa by neměla dopustit, aby toto město padlo do rukou Rusů.

Přesun omezeného kontingentu bude další fází eskalace konfliktu.

Nyní se již Francie nebude moci ospravedlňovat tím, že není stranou konfliktu, protože její vojáci budou přímo bojovat proti Rusům se zbraněmi v rukou.

Zástupce šéfa bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv se domnívá, že tato situace hraje do karet Moskvě. Budou-li rakve s těly vojáků hromadně posílány do Francie, bude to dobrá lekce pro všechny ostatní země, které uvažují o přesunu svých sil do zóny konfliktu. A sám Macron bude mít velké problémy, protože bude muset opozici a obyvatelstvu vysvětlovat, proč zemřeli francouzští vojáci, kteří bojovali v cizí, vzdálené zemi.

Zatím není potvrzeno, že Francouzi skutečně dorazili do zóny konfliktu.

https://dzen.ru/a/Zf1IQuP5mjblk8KJ

Vyhlídky

Francouzský prezident Emmanuel Macron nezastírá, že otázka oficiálního vyslání vojenského personálu na Ukrajinu je na pořadu dne. Prozatím byl tento návrh “vhozen do hry” kvůli diskusi a otestování reakce, ale pravděpodobnost, že stejná cizinecká legie bude umístěna v Kyjevě nebo Oděse, je podle analytiků poměrně vysoká.

Tuto informaci potvrdil i šéf ruské zahraniční rozvědky Sergej Naryškin. Podle něj se na Ukrajinu připravuje asi 2 tisíce francouzského vojenského personálu. Šéf zahraniční zpravodajské služby zdůraznil, že Paříž nebude moci takový kontingent přepravit tajně a budou legitimním cílem ruských ozbrojených sil.

“Pokud chce Macron skutečně poslat své vojáky na Ukrajinu, pokud se přiblížíme k Oděse, pak mrtvoly francouzských vojáků se budou houpat na vlnách Černého moře,“ komentoval v rozhovoru pro Ukraine.ru plukovník ve výslužbě Viktor Baranec.

Dá se předpokládat, že francouzské schéma s „žoldáky“, kteří nebudou až takoví žoldáci, na Ukrajině použijí nebo otestují i další země.

Nepřímo to dokládá nový balíček vojenské pomoci Ukrajině, který nedávno přijaly Spojené státy. Zmiňuje náklady na americký kontingent dislokovaný ve východní Evropě.

„Velká část prostředků v tomto balíčku je zaměřena na zabezpečení amerického kontingentu v Evropě. Jedná se také o přímou pomoc Ukrajině, protože se bavíme o zpravodajské a inženýrské podpoře. A my jsme ti, kdo nejvíce trpí tím, že země NATO poskytují ozbrojeným silám zpravodajská data a poskytují ženijní podporu“, řekl Ukraina.ru Petr Skorobogatyj, redaktor politického oddělení časopisu “Монокль”.

Ať je to jak chce, vojáci NATO na Ukrajině budou v každém případě čelit stejnému konci jako tisíce zahraničních žoldáků před nimi, pro které se Ukrajina, místo zdroje snadno vydělaných krvavých peněz, stala společným hrobem.

Pavel Kotov

https://dzen.ru/a/Zid5qRDJnzFjGgfH

sdílet na

81 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
28. 4. 2024 00:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Už jsem to dával pod “Černochovou”, ale dám to ještě jednou. Stejně se o tom objeví jistě nějaký článek: Jen pro první info:
Česká republika dostane rakve z Charkova
Raketový úder v Charkově zabil 7 důstojníků AČR. Přicházejí zprávy, že ruské ozbrojené síly zasáhly budovu, ve které se konala schůzka české armády se zástupci SBU. Specialisté z České republiky školili technický personál SBU RER a kryptografii. Na místě ruského raketového útoku bylo nalezeno sedm těl českých instruktorů.
Prezident České republiky Petr Pavel spěchal a spěchal s iniciativou „najít a koupit“ dělostřelecké granáty pro Ukrajinskou říši. Náboje ještě nejsou, ale rakve pro Česko už jsou!
Český prezident Petr Pavel – naše odpověď dorazila rychle!
Říkáme: Bůh označí darebáka!
https://politikys.ru/2024/04/27/molnienosnyj-proryv-russkoj-armii-gotovitsya-vozvrashhenie-generalov-surovikina-i-alekseeva/

Ladislav 💤
28. 4. 2024 05:38
Odpovědět  Peter 008

👍Budiž jim Ruská země co nejtěžší! Parchanti zaprodaní!

Gales
28. 4. 2024 11:19
Odpovědět  Ladislav 💤

Ať je jim černozem těžká.

Pravdomluvny
28. 4. 2024 12:57
Odpovědět  Gales

Kafilerka,tam ta Banderosvolč i její pomahači patří 😡

ZMann
28. 4. 2024 20:36
Odpovědět  Ladislav 💤

Přesně tak mají to co chtěli, chtěli zabijet Slovany tak místo vidiny tučného žoldu, potáhnou domů v gumových pytlích.

Pravdomluvny
28. 4. 2024 06:41
Odpovědět  Peter 008

Ať zdechnou,komu na nacistech záleží??????!!!!!!!!!

Gales
28. 4. 2024 10:18
Odpovědět  Pravdomluvny

Ať chcípnou.

zuza
28. 4. 2024 09:32
Odpovědět  Peter 008

vetchý a spol. môžu začať ďalšiu zbierku, teraz na výkupné pre mŕtvoly českých vojakov, 10.000 dolárov za kus

ijn
28. 4. 2024 11:34
Odpovědět  zuza

bude veselo na Eifelovce?
Macron dodal: “Být důvěryhodný znamená mít i rakety dlouhého doletu, které mají Rusy odradit… A pak jsou tu jaderné zbraně: Francouzská doktrína říká, že je můžeme použít, když jsou ohroženy naše životní zájmy.” Macron také zdůraznil, že tyto životně důležité zájmy mají evropský rozměr.

Pravdomluvny
28. 4. 2024 12:58
Odpovědět  ijn

Ten sráč toho nakecá…..ale Putin se ho na nic ptát nebude uzná -li, že je kýmkoliv ohrožena RF.

ZMann
28. 4. 2024 20:40
Odpovědět  ijn

Jak je chce použít jedině že by je někdo donesl na místo určení na zádech v batohu. Francouzská armáda to je ,,vrchol moderní armády”

Ladislav 💤
29. 4. 2024 05:51
Odpovědět  ZMann

Tu připosranost předvedli už ve II. světové!

Nadia369
28. 4. 2024 11:37
Odpovědět  Peter 008

Ano. Buh oznaci darebaky a zaridi, aby se s nim co nejdriv setkali.Potom je odesle na prevychovu. Myslim, ze v pekle se momentalne pracuji prescasy.

Slovák
28. 4. 2024 14:48
Odpovědět  Peter 008

Nechcem byť tým čo chce uraziť Čechov, lebo sám nemám najčistejšie gény Slováka ( mám grécke pomiešané , a nemám patent na rozum, ale z výzkumov zverejnovaných na Slovanských novinach.sk a Obrode Slovanov.sk. vy Česi máte až 60- 70% neslovanských génov a patríte pod iné haplo genne skupiny… Ja nie som nepriateľ nikoho mimo sionistov( tích nemušim), a delím ĺudí len na dobrích a zlích. Lebo v každom nárlde sú zlí a ešte aj dobrí… Viem, že zhltnem vlnu kritiky, ale ide o budúcnosť a v tomto smere sa musíme zomknúť Česi i Slováci že chceme všeobecné dobro pre naše deti a ľudstvo! Tu už sú vyššie, ľudslé hodnoty nad národnými! Dokážem žiť v Československu, ale nedokážem žiť v štáte kde by sme sa mali nenávidieť a závideť si a nenávideť sa! A o tom je naša komunikácia! Nepozmám Čecha čo by sa od ietpl roxprávať len preto že som Slovák! Ale treba pripomínať, že mám krividili, možno na genetickom kóde, možno že sme boli zaostalí, ale dnes je doba komunikácie kde si treba aj odpúšťať! A kto nemá v sebe aj túto vlastnosť nie je ani Slovákom a ani Čechom, a v prvom rade, ČLOVEKOM!!!

Slovák
28. 4. 2024 14:51
Odpovědět  Slovák

Ale keď príde na národnú hrdosť, som Slovan a viem kde je naše srdce…

ModrýKlokan
28. 4. 2024 15:20
Odpovědět  Slovák

Nějaký geny a haploskupiny nepotřebují slovanské národy řešit. Slované jsou etnikum konsolidované na jazykovém a kulturním základě, ne na geneticky etnickém či rasovém.

Slovanské kmenové svazy a národy do sebe kdysi a dodnes vtahovaly i členy či skupiny jiných etnik.

Petr Hampl o tom píše na svém blogu a byly i přednášky na Jungmannově národní akademii.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
František
28. 4. 2024 20:01
Odpovědět  ModrýKlokan

Už v pradávných dobách si jednotlivé tlupy lidí vyměňovaly ženy, aby nezdegenerovali. A nějaké geny jim byly šuma fuk.

28. 4. 2024 20:09
Odpovědět  Peter 008

Doufám, že pro specialisty jsou aspon speciální rakve s kapsama na chechtáky za to speciální školení.

Markýza
29. 4. 2024 13:27
Odpovědět  Peter 008

A budeme za ně taky platit výpalné?

Pravdomluvny
28. 4. 2024 06:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Zlikvidovat,to je jediné,co si naziškodná zaslouží 😡👎

unor 2022
28. 4. 2024 07:54
Ohodnotit příspěvek :
     

.. no a Vy,
co jste proti ceskemu angazma ve valceni po boku banderovcu, Vy, co poctive pracujete, krmite kraliky a odvadite poctive dane tomuto statu se pripravte na jejich dalsi zvyseni. I smrt neco stoji.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
28. 4. 2024 08:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten Ukrajinský Hitler je fakt psychopat a dílem imbecilní fanatik. Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská zařízení, která jsou podle něj důležitá pro dodávky do Evropské unie. A fňuká a fňuká… najednou mu záleží na dodávkách Ruského plynu do Evropy. To nevymyslíš 🙂 🙂 :-). A když sám zavíral kohoutky, vydíral Slovensko (a další odběratele v EU) a odmítal platit za tranzit z Ruska, tleskal za zničení NSII, tak to mu líto nebylo? On ten jeho mozek je něco. Vyhrožuje, fňuká, dělá si na Ukrajině co chce, zničil co se dalo zničit, zakázal volby… chová se jako Hitler v bunkru poslední týden války.

Frank1
28. 4. 2024 08:56
Odpovědět  Pijack

Tuhle krysu neni treba komentovat. Ten zabije i vlastni rodice, kdyz mu to jeho loutkovodici poruci!

zdendulka
28. 4. 2024 09:57
Odpovědět  Pijack

prostě rozmazlený prachatý komediantský zelíčko, co si buduje – dle něj – sladkou budoucnost na Floridě, až to jednou zabalí….ha-ha-ha…. všechno píše na tu svoji krasavici….. ha-ha-ha…..

Pijack
28. 4. 2024 08:02
Ohodnotit příspěvek :
     

7 Českých důstojníků žoldáků natáhlo včera brka. Kdo chce kam….

Jura S
28. 4. 2024 08:11
Odpovědět  Pijack

Jo jo, válka s medvědem není pionýrskej tábor, že….

zdendulka
28. 4. 2024 09:58
Odpovědět  Jura S

tohle mě poveselilo 🙂

Frank1
28. 4. 2024 08:59
Odpovědět  Pijack

Zoldak i lampasak je v dobe valky dobrodruh a vetsinou nevi do ceho jde. Meli leta cas na to si ujasnit kdo valku vyvolal a za koho tam vlastne jedou chcipnout. Ten zold byl silnejsi argument. Smrt prisla rychleji nez myslenka a pocit, ze umiraji.

zuza
28. 4. 2024 09:37
Odpovědět  Pijack

chudáci, veď to boli inštruktori, to je skoro ako učitelia, a teraz toto, zaplatili sa svoj ušľachtilý čin životom. Ako lampasáci si nič nezarobili, tak si potrebovali trocha privyrobiť a teraz ešte manželky z toho úbohého vdovského dôchodku budú musieť zaplatiť 10 tis USD, aby si mohli muža pochovať doma.

František
28. 4. 2024 20:06
Odpovědět  Pijack

Jsem zvědavý, jaké krokodýlí slzy bude ronit ten šašek z hradu.

katango
29. 4. 2024 10:49
Odpovědět  František

Oficiálně to nikdy nepřiznají.

Frank1
28. 4. 2024 08:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapad zbabele tvrdi, ze se valky neucastni, protoze se obava uderu ruske armady. Ten stejne jednou musi prijit, spirala provokaci Ruska se blizi ke konci.

Frank1
28. 4. 2024 08:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Prodejne devky co za penize chteji zabijet zaslouzi smrt. Zadne slitovani. A jejich pribuzenska svoloc jen at plati 15 000 $ nackum za vydani jejich zbytku v pytli.

Joe Arp
28. 4. 2024 10:41
Odpovědět  Frank1

Neboj u nás to zaplatí “stát” a ještě vyšle pro hrdiny vládní speciál.

asym
28. 4. 2024 17:40
Odpovědět  Joe Arp

Včera 27. 4. odlétal z Řešova jeden C-17 do malé kakánie a dnes přiletěl z keflavíku jeden C-17 do Řešova. Proč asi…?

asym
28. 4. 2024 17:49
Odpovědět  asym

…a teď v 17:40 odlétá…

Boomer
28. 4. 2024 17:57
Odpovědět  asym

.. u nás přelétává C-17 pravidelně cca. v 17:10 severovýchodním směrem…

asym
29. 4. 2024 10:10
Odpovědět  Boomer

Dnes 29.4. 10:08 okolí Řešova 3 x Eurofighter Typhoon FGR.4 + tankovací boeing RAF.

All
28. 4. 2024 09:50
Ohodnotit příspěvek :
     

10 let budované železobetonové bunkry a obranná postavení,ty hlavní už jsou zničeny,rusové už mají snazší cestu na západ k Dněpru.Na východě zbývá očistit a osvobodit CHarkov a Oděsu.Sedum padlých čs důstojníků budiž pro pitomu z hradu výstrahou a nejen pro něj. ( Je už taky více a více ,,nasraná příroda” a dějí se věci…včera mne zuřivě na polní cestě u lesa na novojičínsku napadnul bažant,nečekal jsem to,ůtočil tak vztekle,že jsem kolo postavil na zadní a předním kolem jsem ho odrážel pryč,pak jsem nasednul a jel a on za mnou ještě asi 100 m běžel.Večer jsem šel na zahradu a už lezli zase slimáci,posbíral jsem jich asi tak 200,od malých 2cm po větší 5cm. I příroda nám začíná dávat zabrat,děje se toho hodně )

Jura S
28. 4. 2024 13:16
Odpovědět  All

Ech, to má někdo štěstí… taky jsem z “novojičínska” a kdyby na mě vyskočil “útočný bažant” , tak ho srazím na zem a votočím mu hlavičku, pak podříznu a pověsit a nechat vykapat krev, no a rychle vyvrhnout, se to maso rychle kazí jak to nevykucáš … 🙂
Polívečka z divočiny, to je šmak…

katango
29. 4. 2024 13:32
Odpovědět  Jura S

Bažant s kaštanovým pyré a opečenými jablky je taky moc dobrej. A kapka omáčky se smetanou. Sakra, já bych si dala! K obědu jsem měla karolínské gumbo, taky dobrý.

Boomer
28. 4. 2024 13:54
Odpovědět  All

.. no jo, měl jste smůlu, v březnu až květnu mají bažanti jarní tok, kohouti se perou o slepice a teritorium, až peří lítá. Holt jste prohrál…

Jura S
28. 4. 2024 14:04
Odpovědět  Boomer

Kdy mají “tok” bobři ? Lítá tu po potoku jeden mladej, tak 18 kilo… jak rád bych se nechal napadnout… 🙂 Už jen z toho pomyšlení slintám, naposled mě u vody napadl tlustý albín nutrie,a tak 8 kilo kvalitní pečeně…

Boomer
28. 4. 2024 14:17
Odpovědět  Jura S

.. to už jste prošvihnul, bobři jsou monogamní a páření zvládnou už v lednu až únoru. Taky se jim nedivím, v tu dobu je zima, jeden by ven ani psa nevyhnal, oni mají v noře útulno, aktivní jsou hlavně v noci, tož co s načatým večerem, že…

Pavel
28. 4. 2024 17:39
Odpovědět  Jura S

nutrie jsou jemné masíčko dobrý bobr nevím

Markýza
28. 4. 2024 14:09
Odpovědět  Boomer

Bažanta zřejmě zblbnul cyklistickým dresem 😀 Bažant uviděl barevno a už měl před očima rudo.

Boomer
28. 4. 2024 14:18
Odpovědět  Markýza

.. naprosto logická úvaha, v době toku jsou krásně zbarvení a vidí rudě… co je barevné, to je konkurent!

Markýza
28. 4. 2024 14:07
Odpovědět  All

Páni! Bažantů nám tady běhá jak na slepičí farmě, ale ještě na mě žádný ne….no neůtočil 😀 Ale to bude tou vlčicí.
Ale labuťák na nás kdysi útočil – s tím jsem se ovšem dohodla.
Slimáci nedávají zabrat nám – to my dáváme zabrat jim. Pole jsou mrtvá zóna, tam toho žít moc nemůže, tak se holt stahují do zahrad.

katango
29. 4. 2024 13:33
Odpovědět  Markýza

Jak jste se s ním dohodla? To není útok, opravdu mne to zajímá.

Markýza
29. 4. 2024 14:14
Odpovědět  katango

Nečekám od vás útoky 🙂
Jednak jsem pochopila, proč se plaší – usalašily jsme se na místě, kde mohla vylézt z vody jeho labuťátka. Byla ještě ochmýřená, tak ve vodě rychle prochládala a potřebovala ven. Tak jsme o kousek popošouply ležení, labuťákovi jsem tam udělala čáru, za kterou nepolezem a bylo. Ale já se dokážu domluvit i s rozzuřenou bachyní.

Boomer
30. 4. 2024 12:32
Odpovědět  Markýza

.. zviřátka prostě hrají na “bezpečnou vzdálenost” a taky na volný únikový koridor, pokud je zaženete do kouta, do situace kdy nemohou ustoupit nebo kvůli mladým ustoupit nehodlají, je zle.
Jo, nám lidem tyhle reflexy už dávno otupěly…

Markýza
30. 4. 2024 13:36
Odpovědět  Boomer

A na omluvu. Až byste se divil, jak pomůže pokorná pozice a omluvnej xicht – to mluvím zrovna o té bachyni. Nebo o jedné obrovské, doběla rozčílené krávě 😀

Boomer
30. 4. 2024 14:29
Odpovědět  Markýza

..ano, klidné jednání, vyjádření nekonfliktnosti, u psů je to třeba nastavení nekrytého krku nebo břicha. Nedívat se do očí a neusmívat se!!, to vypadá pro zviřátka jako cenění zubů.
Jenže spousta lidí si myslí, že pán tvorstva jsou oni, než si je vezme do parády 35 kilo psího svalstva, kostí a zubů.. nebo rozběhnutá máma bachyně…

katango
30. 4. 2024 17:00
Odpovědět  Boomer

Já psy zdravím a vždy prohodím něco jako ty jsi hezkej pejsek…do očí se nedívám a usmívám se bez cenění zubů. Zatím jsem s žádným psem problém neměla a to jich tady na Zbraslavi žije opravdu hodně. Břicho ani krk nenastavuji, už jsem neohebná.

zdendulka
28. 4. 2024 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Nerozumím tomu, ale selským rozumem: pokud voják jede kamsi bojovat o své dovolené, pak nemá jeho rodina nárok na odškodnění v případě jeho smrti, protože o dovolené je všude jen sám za sebe…. je to tak ? Ale pokud je toto nějak jinak “na tajnačku ošetřeno” a rodina je odškodněna, pak je to důkaz podvodu… ale jakého formátu podvodu ? Nebo ne ? Fakt netuším…..

Jaris
28. 4. 2024 11:29
Odpovědět  zdendulka

Berte to tak, ze na svete je o dalsich sedm valecnych zloradu mene. Jen houst! takovehle zmrdy svet nepotrebuje.

Gales
28. 4. 2024 11:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Ti žoldáci by měli s sebou vzít na Ukrajinu i své páníčky.Ať si jdou taky přivydělat nějakej peníz.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
28. 4. 2024 13:00
Odpovědět  Gales

Hlavně měli přibalit ten milión Banderonacistů z ČR 😡

Jura
28. 4. 2024 16:19
Odpovědět  Pravdomluvny

Ono jich ještě mnoho uteče s Polska k nám , Poláci je chtějí vydávat na Ukrajinu . Fiala a plesniví cap z Hradu je nevydají , takže s ,, těšme”.

Pravdomluvny
28. 4. 2024 17:32
Odpovědět  Jura

Pak už občanům ČR zbývá zacházet s Banderonacisty jako to dělali po vítězství SSSR v roce 1945…..nikdo z Banderonacistánu NENÍI V ČR VÍTÁN,ani jejich hajlující parchanti!!!!!

Kara Ben Nemsi
28. 4. 2024 12:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Psům psí smrt!

Pijack
28. 4. 2024 13:40
Odpovědět  Kara Ben Nemsi

Tyto svině nejsou psi. Psi jsou krásná a věrná zvířata. Žoldák zaslouží narazit na kůl za živa a nechat mu jej vlastní vahou procházet vnitřnostmi, dokud nezdechne !!

Pravdomluvny
28. 4. 2024 14:57
Odpovědět  Pijack

Je to ODPAD.

Tarantina
28. 4. 2024 16:37
Odpovědět  Pijack

japonec? lidomil?🤮

Joe Arp
28. 4. 2024 16:48
Odpovědět  Tarantina

????Cos chtěla zablekotat, kolik máš pod kůží?

Pravdomluvny
28. 4. 2024 17:34
Odpovědět  Joe Arp

Po vzoru udavače Havla tak 4 promile.

Pravdomluvny
28. 4. 2024 17:33
Odpovědět  Tarantina

Sklapni kutyakáky 👎

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
28. 4. 2024 13:31
Ohodnotit příspěvek :
     

No jo, to zas bude na iBĚS a Howínkách NEKROLOGŮ- kluzná podlaha u vany, přetržené lano na horách, zrádné votevřené vokno, namydlený schody, sebevražda 3-mi samopaly…. šak to známe… co by manželky neudělaly pro “životní pojistku” že….

Boomer
28. 4. 2024 14:05
Odpovědět  Jura S

.. manželky nedělají nic, o všechno se postarají nenápadní pánové v oblecích. O všechno, včetně nenápadného smutečního obřadu, o kterém nedohledáte jedinou zmínku, žádné parte ve vývěsní skříňce pohřební služby.
No, a pojišťovny řízením osudu donucené vyplatit mimořádné výdaje/pojistné plnění, se následně zahojí navýšením pojistného u žijících a platících klientů…

Slovák
28. 4. 2024 14:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Klobúk dolu pred Ruskou vojenskou technikou používanou a Ukraine. Prezrel som si na HS( Hlavné Správy.sk) video o výstave ukoristenej Západnej, ale i Ukraninskej techniky v Moskve, a ako slušný znalec tankov a obrnených vozidiel, už z len z pohľadu a stručného opisu viem že Západná technika nemôže vyhrať nad Ruskou na Ukraine! Preto tlačia na Rusov z NATO centrály, aby zrušili túto výstavu Západný h a predražených črepov dodávaných Ukrajine!!! S týmto nemajú šancu poraziť Rusov! Navyše Ruské odhodlanie a poznanie podmienok, je tretinovým víťazstvom Rusov!!! Presvedčenie o ich spravodlivosti a viere v lepšie Rusko a v lepší svet, že bojujú za spravodli ú vec v mene Boha na ich strane, vrátane ich dobrej a uniformovanej technike, zohráva zbytok presvedčenia v ich konečné víťazstvo! Navyse, veria v svojich predkov, dedov a ptadedov, že nebojovali zadarmo!!! A takú armádu je nemožné poraziť!

Pijack
28. 4. 2024 14:22
Odpovědět  Slovák

Tak je známo, že ty Americké zbraně jsou velmi vyhledávané v Hollywoodu jako filmové rekvizity. Mají zajímavý design, barevné kamufláže a herci s nimi dokáží i manipulovat. Diváci pak u takových filmů omdlévají blahem. Ruku v ruce jdou se zbrojaři i vývojáři počítačových stříleček. Jejich návrháři často přináší efektivní design, u kterého zbrojaři úpí nadšením… a výroba je baví 🙂 No, známe hodně typů palných zbraní, které se v boji vůbec neosvědčily. Zasekávaly se, poruchovost byla vysoká. Od té doby pěšákům vyhovuje stará M16 se zásobníkem na 5 ran 🙂 Proti AK 47 je to dětská hračka. Rusům stačí funkčnost a to je k úspěchu to hlavní. Amíci potřebují hlavně frajeřit 🙂

al xa
28. 4. 2024 19:27
Odpovědět  Pijack

a ich zbrojovky zarábať, čim vic sa kazia, tým viac ich treba dodať, daňový poplatnik to zaplatí🤔

Slovák
28. 4. 2024 15:34
Ohodnotit příspěvek :
     

K Rusku mám svoj sklon, po 22 rokoch v USA , viem že budúcnosť patrí jednoznačne Číne Rusku po cca 800 rokov…

Tom
28. 4. 2024 15:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Doteď jsem neměl vůbec žádnou představu otom, jak asi vypadala vojevudkyne Vlasta. Teprve až Černochová jí dala jasné kontury…Brrr.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
28. 4. 2024 16:04
Odpovědět  Tom

Vlastu s tou čubkou nesrovnávejte,ta měla v hlavě MOZEK, afroameričanová má v palici banderohovna 👎

katango
28. 4. 2024 22:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak si říkám, kdy asi na Ukraruinu odjede Vetchý? Takovej hrdina tam chybí. I s těma brejlema se žlutejma sklama.

Pravdomluvny
29. 4. 2024 04:03
Odpovědět  katango

Ten hrdina se kdysi posral, když na něj zařvali dva chlapi z hospody….. má zparchantělý geny po fotrovi, který byl v 50.letech 20.stoleti vyšetřovatelem incidentu v Babicích.
Je to pakáž,jako Novotný -Neumann

katango
29. 4. 2024 10:55
Odpovědět  Pravdomluvny

Ale to samozřejmě vím, i s tím fotrem. To byla ironie a sarkasmus. On se tak do toho tvrdýho hrdiny stylizuje a neví, že je jen natvrdlej. Já na bednu moc nekoukám a na ty navzájem zaměnitelné krimiseriály české i jiné provenience taky ne, ale jak se někde objeví Vetchý, má vždycky nasazenej takovej ksicht tvrdýho chlapa a naučenou mluvu téhož.

Boomer
30. 4. 2024 12:37
Odpovědět  katango

..tvrďáci se hrají snadno, málokdo ví jak ve skutečnosti vypadají a jednají ti opravdovští a tak se hraje i kouká podle mustru Hóóólyvuů ůd…

katango
30. 4. 2024 17:03
Odpovědět  Boomer

Akorát když se tak tváří třeba Schwarzenegger, dá se na to koukat a nesmát se. Ovšem když to zkouší Vetchý, je to pouze trapné.

Pravdomluvny
30. 4. 2024 17:58
Odpovědět  katango

Já to dodal jako perličku 😉