politika

“Máme na to zdroje” – Vladimir Putin oslovil Radu federace

Dnes Vladimir Putin přednesl projev před Radou federace.

Učinil řadu důležitých prohlášení k aktuálním tématům a vysvětlil změny v daňové oblasti a sociální politice.
Ne bez důležitých pokynů, které bezpochyby bude prezident osobně kontrolovat.

Nedávno byly oznámeny daňové změny. Zejména zvýšení daní pro lidi vydělávající více než 5 milionů ročně.
Vladimir Putin označil tuto změnu za „spravedlivě a morálně správnou“.

Prezident poznamenal, že díky této inovaci získá rozpočet země dalších 60 miliard rublů. Oznámil, že tato částka bude použita na pomoc dětem se vzácnými chorobami.

Další zprávou bylo oznámení zvýšené indexace důchodů v příštím roce.

“Příští rok budou důchody v Rusku indexovány o 6,3%, což je 1,5krát vyšší než předpokládaná inflace v roce 2021,” uvedl ruský prezident.

Hlava ruského státu ve svém projevu věnovala zvláštní pozornost podpoře velkých rodin a mateřského kapitálu. Ruský prezident toto téma nastoluje pravidelně ve všech svých projevech.

Například zavedení plateb za narození prvního dítěte bylo pro mnohé velkým překvapením. V roce 2021 to bude 484 tisíc rublů a částka za narození třetího dítěte se zvýší na 639 432 rublů (dříve to bylo 616 617 rublů). Bude tedy také indexován mateřský kapitál, což je nepochybně velkou motivací pro ty, kteří již plánovali rozšířit svoji rodinu.

Pokud jde o velké rodiny, dnes tyto platby tvoří polovinu minimální mzdy. Vladimir Putin nařídil, aby tuto částku bezodkladně srovnali na jednu minimální mzdu. Prezident navíc dal pokyn, aby se vytvořila jasná kritéria pro podporu rodin, jejichž příjem je pod úrovní životního minima.

“A ještě jednou opakuji, měl by to být jednoduchý a pohodlný mechanismus, srozumitelný pro každého,” řekl.

Prezident rovněž pověřil senátory, aby se zabývali otázkou zvyšování počtu míst v mateřských školách a nezapomněli ani na platby třídním učitelů.

“Chci znovu zopakovat: všechny programy na podporu ruských rodin, naše sociální závazky vůči občanům budou plně financovány. Máme na to zdroje,“ upřesnil Putin.

Vystoupení bylo velmi poučné.

“Všechno musí být provedeno včas,” shrnul prezident.

A potom, že se pro lidi v Rusku nic nedělá. Kdo může říci, že se sociální sféra nevyvíjí? Ano, tato sféra se stala jednou z hlavních a ruský prezident osobně řídí a kontroluje její rozvoj, čím se stěží mohou pochlubit představitelé mnoha dalších zemí.

https://bit.ly/2EvNff0

sdílet na