politika

Jakov Kedmi připomněl Arménii nedávné události…

Izraelský vojensko-politický expert Jakov Kedmi připomněl nedávné „politické akce“ arménských občanů, kteří pošlapali ruské vlajky. Podle experta je uzavřená dohoda reakcí Ruské federace na arménské „aktivisty“.

Bývalý šéf služby Nativ Jakov Kedmi komentoval nedávnou dohodu podepsanou ruským prezidentem Vladimirem Putinem a jeho kolegy z Arménie a Ázerbájdžánu.

Podle nové dohody přestanou nepřátelské akce v Náhorním Karabachu, země dobyté Baku jsou převedeny do Ázerbajdžánu a do oblasti jsou přivedeny ruské mírové síly….

Tento stav způsobil nejednoznačnou reakci arménské veřejnosti. Po vyhlášení míru mnoho Arménů považovalo dohodu za nevýhodnou a předsedu vlády Arménie Nikolu Pašinjana začali nazývat „zrádcem“.

Kedmi se však domnívá, že za to, co se stalo, je vinen nejen Pašinjan, ale i lidé, kteří v Arménii prováděli agresivní protiruskou politiku.

“Je to ta nejsprávnější odpověď těm v Jerevanu, kteří pošlapali ruské vlajky a křičeli, že “Rusko nepotřebujeme, ať Rusko opustí Kavkaz,” vysvětlil specialista.

Během svého projevu veterán izraelských speciálních služeb vyzval arménské politiky, jejichž činy vedly ke ztrátě území v Karabachu, aby se podívali do očí rodičů mrtvých arménských vojáků. Jenom představitelé státu nesou odpovědnost za neúspěch vojenské kampaně a za prolití krve v krátké horské válce….

https://bit.ly/3kqvGvQ


sdílet na