politika

Jak jsme mohli tak naskočit USA. Šándor obrací kauzu Ukrajina

22.03.2022 9:48 | Ze sítí

Generál Andor Šándor se v posledních dnech nezastaví, jak sám uznal v rozhovoru pro kanál Zákony Bohatsví Tomáše Lukavce. A vyvracel řadu tvrzení, která po invazi na Ukrajinu v českých médiích zdomácněla, např. že chce Putin obnovovat Sovětský svaz nebo pokračovat dále na západ. „Spojené státy na této krizi nemohou nic prodělat a následky a břemena ponese Evropa. Já jsem byl překvapen, jak Evropa naskočila na tenhle narativ Spojených států, jak rychle akceptovala tento tlak a nedomyslela, že ty následky poneseme my,“ řekl mimo jiné.

Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý šéf vojenského zpravodajství, generál Andor Šándor

Šándor přiznal, že už ho počet rozhovorů v posledních dnech zmáhá, mimo jiné komentuje situaci i na Slovensku. Co se týče médií, poznamenal, že už nevěří, že by byly pojistkou demokracie, pokud jí kdy byly. „V některých médiích vidíte, jak ti redaktoři, kteří až na výjimky nejsou hloupí a také o věci hodně vědí, tak do toho projektují svůj způsob vidění života a svůj způsob vidění toho problému. Myslím si, že řada z nich neumí, což bychom měli umět všichni, dát do správného poměru srdce a mozek,“ usuzuje generál.

Poznamenal, že krize se zdá tak drsná, jak ji „hrají média“. Vzpomenul, jak v devadesátých letech CNN informovala o Bosně a Herzegovině. „Hráli to velmi tvrdě. Dnes je Bosna možná na pokraji nějakého konfliktu a nikdo to nehraje, protože to nikoho nezajímá, nikdo tam není, takže se to nehraje,“ konstatoval a dodal, že problémem v českých médiích je, že je v nich málo lidí, kteří by se na nějakou tematiku specializovali.

V tomto ohledu zmínil veřejnoprávní média, u kterých zdůraznil, že ta jsou od toho, aby objektivně informovala, a co si o věci mají lidé myslet, to už je na nich. Některá prý selhala zvláště během covidu, kdy si „šolíchala mainstream“ a šířila ho „brutálně a děsivě“. „Výsledkem je spousta vystrašených lidí, rozpolcená společnost, lidé zlí, fanaticky nenávistní a do toho nám přišel Putin,“ konstatoval Šándor, že místo toho, aby si česká společnost oddechla, je tu další krize. Doplnil, že obě krize mají společný strach, že lidé nemají svůj život pod kontrolou.

Co se týče názoru na původ krize, Šándor si stojí za tím, že je to snaha USA vytrhnout Ukrajinu z orbity Ruska. „Kdybychom byli rozumní a nechali Ukrajinu neutrální, snažili se, aby byla ekonomicky stabilní a skutečně nezávislá, tak bychom s největší pravděpodobností žádný konflikt neviděli,“ řekl. „Spojené státy na této krizi nemohou nic prodělat a následky a břemena ponese Evropa. Já jsem byl překvapen, jak Evropa naskočila na tenhle narativ Spojených států, jak rychle akceptovala tento tlak a nedomyslela, že ty následky poneseme my,“ pokračoval dál. Podotkl, že v roce 1994 sice bylo slíbeno, že za odevzdání jaderných zbraní bude Ukrajina chráněna, ale v reálu si všichni řekli, že je problém vyřešen a na Ukrajinu se vykašlali.

„Ten tlak by neustál žádný ruský prezident. Je jedno, jestli by tam byl Putin nebo Jelcin nebo kdokoliv. Proto dnešní debaty, jestli Šojgu odstraní Putina, jsou naprosto nesmyslné. Co by se stalo? Šojgu odstraní Putina a bude co? Bude ráj na zemi, Rusko se změní, pošle Ukrajinu do Evropské unie a NATO? To jsou nesmysly, zásadní nepochopení,“ vytýkal těm, kteří spekulují o pádu ruského prezidenta. Doplnil, že netvrdí, že by Rusko mělo Ukrajinu vojensky kontrolovat.

Uvedl, že když má NATO obranný charakter, ale stále se posunuje na východ, tak se Rus musí ptát proč. A připomenul slib, že se NATO nebude rozšiřovat ani do východního Německa. „Vidí, že jsme v roce 1999 bombardovali Srbsko bez rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN. V roce 2001 jsme vletěli do Afghánistánu bez rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN. V roce 2003 invaze do Iráku, opět bez rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN, protože se nám nelíbil Saddám Husajn. My jsme sami pomáhali demontovat ten mezinárodní řád, který jsme pracně jako výsledek druhé světové války vybudovali. Sami jsme ho demontovali. Těch příkladů je víc, nemá cenu je opakovat, Lybie, Sýrie a podobně,“ přibližoval, jak v Rusku vidí chování Západu a NATO za posledních 30 let.

Některé požadavky Rusů jsou pak legitimní, dodal s tím, že si je ovšem Putin nemůže vynucovat tím, že bude bombardovat a zabíjet lidi. „Ale takhle přemýšlejí v Rusku. A pokud Putin přijde s narativem, že musí osovobodit Ukrajinu od nacistů a fašistů, tak tomu ti Rusové dobře rozumí, v rámci své historické zkušenosti,“ podotkl s tím, že ultrapravice existuje v každé zemi. Politika vůči Rusku byla podle něho příliš přezíravá. „Ta snaha Spojených států oslabit Rusko přes Ukrajinu, tu odneseme my,“ pravil, upozornil na rostoucí ceny plynu a dodal, že co se týče cen toho amerického, tak se ještě „budeme divit“. Konstatoval, že konflikt bude znamenat změnu paradigmatu, protože nedůvěra mezi stranami zůstane i po něm.

Moderátor připomenul výrok Václava Havla z Washingtonu, že pokud se má pomoci Evropě, tak je potřeba pomoct Rusku. Na to Šándor kontroval, že pomoc České republice skončila tak, že sedm z devíti řetězců prodeje potravin v Česku jsou teď v rukou západních majitelů, co Češi jedí se rozhoduje někde jinde, plyn byl prodán Němcům, voda Francouzům. „Putin si nepředstavoval pomoc Západu v tom, že americké firmy budou prodávat ruský plyn a ropu a budou za to kasírovat peníze. (Představoval si), že jsou na to chytří dost a že to budou prodávat a vydělávat na tom oni,“ řekl a dodal, že tomuto Putin vystavil stopku.

Připomenul také výrok Vladimira Putina o konci Sovětského svazu jako o politické katastrofě a přidal k němu důležitý kontext, který Putin tehdy také zmínil, že se o katastrofu jednalo proto, protože 25 milionů Rusů zůstalo mimo hranice Ruské federace a také padesát procent ekonomiky, do které Rusko v rámci Sovětského svazu investovalo.

To, že Rusko okolo sebe nechce mít země, které jsou mu nepřátelské a mají přístup ke zbraním hromadného ničení, dle něho neznamená, že by se chtělo vrátit k Sovětskému svazu. Zmínil i možnost, že by se Rusové vrátili do České republiky. „Co by tu dělali? Vždyť v roce 1989 odsud rádi odešli, vždyť to bylo neudržitelné,“ odpověděl a položil jinou, jak by s armádou, které se momentálně na Ukrajině příliš nedaří, měli pokračovat dál na západ.

Pomoc Rusku pak dle generála měla být, že by se bral ohled na jeho bezpečnostní zájmy. A zároveň nepřipustit, aby si Rusko bralo to, co chce, silou.

Šándor se pak vrátil k médiím a řekl, že na obou stranách probíhá dezinformační válka. „A nedělejme si iluze, že ji jedou jenom Rusové, to není pravda,“ prohodil a dodal, že na místě skoro nikdo není, v Česku byly „chytře“ vypnuty ruské kanály, kdyby někdo chtěl zjistit, jak se na věc dívají v Rusku, a média opakují převážně ukrajinský narativ. A ti, kdo se situaci snaží hodnotit, se řídí podle toho, co se říká v médiích.

„Všechno plave po povrchu. A já, když slyším hodnocení strategické úlohy ruské armády od kluků, kteří dosáhli maximálně praporčické hodnosti, tak si říkám, sakra, kde ty kluci v sobě berou tu erudici hodnotit ruskou strategii a operační umění,“ řekl a dodal, že v médiích dochází k inflaci informací a inflaci názorů, což je následek toho, že zpravodajství běží v podstatě 24 hodin 7 dní v týdnu. Podle něho by stačilo informovat méně. „Lidé mají nárok slyšet také něco jiného. Někteří ti chudáci, co si přišili kalhoty ke křeslu, ti musejí prožívat strašný život,“ pravil.

Pokud jde o českou politiku, mile ho překvapila rychlá reakce na uprchlickou vlnu, naopak nepovažuje za logickou otázku, proč uprchlíci utíkají v „pěkném oblečení“. Co se týče dodávek zbraní, říká, že konflikt protahují, ale neposílat nic by zase byla rezignace, tedy v tomto ohledu vládu chápe. „Trochu mi vadí ten drsný antisovětský, antiruský sentiment, který tu je. Protože Rusko nezmizí, Rusko tady bude. A my jsme se postavili na čelo těch zemí, které mají nejradikálnější názory vůči Rusku,“ uvedl.

A poznamenal, že Němcům Češi až překvapivě rychle odpustili 360 000 mrtvých za druhé světové války, ale nikdy se nebyli nějak schopni vyrovnat s rokem 1968, což ve vývoji Československa byla velmi špatná událost.

sdílet na

43 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
22. 3. 2022 11:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Šándor je jeden z mála lidí, kteří to vidí v souvislostech a s jeho analýzami lze téměř stoprocentně souhlasit. Drtivá většina politiků a rádoby odborníků jsou jen šašci a loutky.

Kolem
22. 3. 2022 15:45
Odpovědět  Frank

Šándor je pouze vychcaný, a velmi “poplatný” žvanil – kličkuje a mění směr jako zajíc. Pokud ho alespoň malinko vede kdokoliv v patrnosti, tak ví, že páně generálův plášť vlaje mnoha směry, hrajíce si na “nezúčastněného”, jenž má být vnímán a brán za “nestranného” odborníka. Prdlačky. Tendenční žvanil -jako 99% všech těch mediálních prý expertů, poradců, odborníků. Aneb každý týden, mnohdy den, každou fázi žvaní jinak – a i přes jím mnohdy vynesené voloviny se pak zničehonic “diví”, jak se mohlo podlehnout – pokrytec, který to vše budoval, buduje a zaštiťuje.

Milan
22. 3. 2022 21:06
Odpovědět  Kolem

Nesouhlas. Ať už si o Andym myslíme cokoli, mluví, když se ostatní mluvit bojí. Jasně že opatrně – a byl by vůl, kdyby ne. Četl jste od něj nějakou knížku? Asi ne. Není tendenční žvanil. Tendenční žvanily máme u koryt. A že mluví jinak než před lety? Já taky čáral v osmašedesátým po zdech hákenkrajce a hvězdy s rovnítkem mezi sebou a taky jsem si v děvětaosmdesátým myslel, že bude lépe a že svoboda a demokracie a tak.
Jen názor, nic víc.

Kolem
23. 3. 2022 14:10
Odpovědět  Milan

Je to Váš názor – dle mne jde o střípek podpůrné mozaiky. Vyjadřuje se ke všemu – ČT09 je, co se týče poskytnutého prostoru, vůči této personě dlouhodobě štědrá. Což je samo o sobě těžce vypovídající hodnotou. Jak tento “znalec” v průběhu doby, plus samotných kauz, komentoval zvěrstva šla Vrbětice, Ricin, atd… Tento “odborník” je velmi empatický a bystrý v tom, že řekne to, co se očekává, ale formuluje vše tak, aby nebyl lehce sestřelitelným – tedy velmi dobře si je vědom toho, odkud tečou peníze třeba na hypotéku, vzdělání potomků, zahraniční investice, a životní standart vůbec. Stejně jako tuší, že ti , co velí dnes, tam nejsou navěky – tendenční nečitelný oportunista, rádoby expert.

Pijack
22. 3. 2022 12:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelenský je samolibý a naivní sebevrah. Horší je, že chce zatáhnout svůj národ do bídy a područí západu. A jelikož se mu to nepodaří, tak je dokonce ochoten poslat národ na smrt. To je naivní strategická chyba. Neumí myslet na budoucnost. Může mnohým sice připadat jako mediální sympatická celebrita, ale chlapec si neuvědomil, že v moderním současném světě západ ještě nikdy, opakuji nikdy východním zemím nepomohl. Neustále se hlásíme k západu a ten “skvělý” západ, když jde o jejich samotnou existenci, vždy zradil své východní spojence. Myslí si snad, že naváděním do boje a vyzbrojováním ze strany USA vyhraje? Naopak, rozbije to poslední, co na Ukrajině zůstane. Ostatně za posledních 20 let se stala Ukrajina pouze odbytištěm, zabraným územím, ziskem pro monopoly… lidé dostali pozlátka a UK se jen ždímá. Západ pomáhá jen tam, kde cítí zisky. O nějaké svobodě se může vykládat jen poddaným hloupým lidem. Jakmile rozbijí Ukrajinu, tak se tam nahrne ze světa plno “investorů” a ždímání bude pokračovat. Naštěstí se rýsuje, že rekonstrukci Ukrajiny si vezmou na starost Čína s Ruskem. Proto dnes USA tak řvou, mají strach, že přijdou o kšeft.

TTT
22. 3. 2022 12:31
Odpovědět  Pijack

Mám obavu, že Zelenský nemá na vybranou. Pokud se pokusí nějak vyklouznout ze smyčky, kterou mu uvázaly USA a NATO kolem krku, nejspíš ho odstřelí a najdou jiného prodejného vůdce. Zelenský dělá jen to, co mu dovolí. Je to prostě loutka (stejně jako náš Fiala).

Milan h
22. 3. 2022 16:43
Odpovědět  TTT

proc tam teda lezl komediant do politiky u nas taky sasci ze by nevedel o co ide

BB Rad
22. 3. 2022 18:39
Odpovědět  Pijack

Nějak se mi ztrácí mr. Šandor a jeho zmêna postoje , vím ,že jako bývalý šéf šéfů musí mlčeti zlato *,ale v tom případě by měl mlčet a jen tak sem tam utrousit co může ,ale to co pronáší je to, co už i obyčejny plebs * ví a vyčetl z médií (ale určitě ne z Goebbels News corp) , které jsou pod kuratelou Ami -kultůrního domu z Pšahy . Na každého neco mají. Takže moc se mi to nelíbí a připomíná korouhvičky z naší *vzácného pětikola*

TTT
22. 3. 2022 12:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Propagandu dělají všichni. Nemá však smysl kvůli tomu vypínat zahraniční kanály – to je neuvěřitelná hloupost naší vlády. Je to vlastně stejná politika, jako kdysi dělalo komunistické vedení země, když rušilo “štvavé vysílačky”. Lidé si pak hledali zdroje informací sami a dnes to bude ještě jednodušší. Spousta lidí prostě přestoupí přímo na ruská a čínská média na internetu, když nebudou důvěryhodná česká. Jedinou možností je dělat seriózní a otevřenou imformační politiku. A tady je ten problém – když chceme o druhé straně lhát, nelze to dělat donekonečna. Za nějaký čas pravda zase někde vyklouzne na povrch navzdory úsilí lháře. Je sice pomalejší než lež, ale myslím, že její úplné potlačení je nemožné. No a my dnes lžeme téměř v každé informaci, kterou pouštíme do médií. Problém pak je, že za čas už naši občané nebudou věřit ani našim vlastním pravdivým informacím…

Milan
22. 3. 2022 14:02
Odpovědět  TTT

Ono to zatím ještě není tak strašný. Jsem na ruských webech denně – také na ukrajinských a běloruských, co se týká zainteresovaných slovanských států. Pak si jejich info porovnávám mezi sebou a s info z ostatních relevantních států vlastně napříč planetou, včetně čínských.
Horší to je s našimi weby. Včera od večera byl nedostupný i pokec. Až teď jsem to zkusil a zase jede. A z diskuze jsem se dozvěděl nový adres na NR (novarepublika.info), nesmírně jsem se zaradoval a vlítnul na něj. A dnes je to už zablokované. Takže tak.

Janka
22. 3. 2022 17:00
Odpovědět  Milan

uz je novarepublika.online

Evix
22. 3. 2022 17:14
Odpovědět  Janka

No je zablokovaná. Nejde, včera nešel pokec a cz24. Pouze infokurýr. Dívám se i na informer.rs

Milan
22. 3. 2022 21:09
Odpovědět  Evix

Díky, ozkouším. Tak jsem to mezi těmito dvěma větami ozkoušel. Není dostupný, juklo na mě.

Anonymní jméno komentáře
22. 3. 2022 17:16
Odpovědět  Janka
Milan h
22. 3. 2022 17:31

22 3 17 30 nefunguje

Evix
22. 3. 2022 17:37

Stránku se nepodařilo načíst. Při spojení s http://www.novarepublika.cz nastala chyba.

Mája
24. 3. 2022 11:20

Odkaz nefunguje vyskočí na Vás níže sdělení a dál Vas to nepustí.

comment imageVěnujte prosím pozornost tomuto sdělení!
Oznamujeme, že na základě usnesení Vlády ČR republiky ze dne 25. 2. 2022 a na výzvu Národního centra kybernetických operací Vojenského zpravodajství ČR jsme s okamžitou platností zavedli opatření vedoucí k znemožnění přístupu k dezinformačním stránkám, které ospravedlňují a schvalují ruskou vojenskou agresi vůči Ukrajině.
Zároveň chceme touto cestou vyjádřit podporu všem občanům Ukrajiny v jejich velmi těžké situaci.

Milan
22. 3. 2022 20:00
Odpovědět  Janka

Dííííííííííííkkkkýýýýýýýýýýýýý !!!!!!!!!!!!!

Pavel
22. 3. 2022 14:17
Odpovědět  TTT

Myslím si, že ta 30 letá globalistická propaganda s absolutním vymýváním mozků a správné formování dětí již od 1. třídy základní školy naši vlast tak dokonale rozštěpila a většina dnešních generací se cítí býti zápaďáky a za slovanství, její kulturu a jazyk se stydí. Někde jsem četl, že současné generace jsou hloupější než jejich rodiče a toto, že se děje poprvé v historii. Pokud by nebyli hloupější, tak jsou ale mnohem duševně vyprázdněnější, to je neoddiskutovatelné. Takto si je ale současný kapitál přetvořil k obrazu svému. Základní lidská pravidla spolužití byla zrušena a v žádném případě nevěřím, že bez změny systému může dojít k nějaké nápravě.

Pavel
22. 3. 2022 14:30
Odpovědět  Pavel

Dle mne se stav společnosti bude stále zhoršovat, protože vyrůstající generace, které chtějí pouze brát a nic nedávat jsou již tak napadeny sobectvím a sebestředností, že změnit vlastnosti těchto pacholat nemůže vyřešit ani oříšek pro Popelku. Tyto děti již nectí vůbec nic, staly se z nich sběrači západní demoralizované pakultury. Možná, že toto vše zní velmi tvrdě, ale zavírat oči před skutečností mohou pouze ignoranti. Kdo vše toto způsobil, zeptejte se těch co tu 30 roků rozvrací tento stát. Pokud z tohoto buržoazního podhoubí vyraší ještě něco slušného, budu mile překvapen, ale nevěřím tomu.

Kolem
22. 3. 2022 16:01
Odpovědět  Pavel

Společnost je ve fázi nástupu otevřeného nacismu do celospolečenských a politických reálií, smiřte se. Dokázali, že to dokážou – komplexní rozvrat společnosti, debilizace, fanatizace. Díky svojí tuposti, malosti, nenávisti a stupiditě “plně solidární” plebs skončí ve výsledku hůř než ti náckovští ukroši, kteří tady ještě budou velit . Skutečně se havloserům podařilo za 3dekády naprosto zdiskreditovat intelektuálně, morálně a geneticky zdejší obyvatelstvo – nyní tím, jak jednáme, potvrzujeme dehonestující názor germánských revanšistů na český plebs – hloupí, prodejní, omezení, ovladatelní, beze cti, páteře, názoru, závistiví, sluhové, podržtašky, lokajové – k ničemu …

Janka
22. 3. 2022 17:02
Odpovědět  Kolem

no, mozno, ale vo vysledku Nemci su na tom obdobne voci Anglosasom. Ak vypadne plyn a ropa, uz vidim vsetkych tych muslimskych migrantov ako budu spokojne zit v Nemecku. A za to, ze ich tam maju v takom mnozstve, nemozu vinit ziadneho Cecha, Rusa ani ineho Slovana

Kolem
23. 3. 2022 14:25
Odpovědět  Janka

Vždy budeme za “lidský odpad”, a jednoduchý, respektive jednoduše, lehce sdílený “důvod a původce”. Je úplně jedno, kolik Kozojedy tam je – on ten islám Germánům v krajním případě svojí nemilosrdností vcelku vyhovuje, konvenuje. Jsou jak psychologicky narušeni ( a myslím, že až do r.2049 ) , tak ještě pár desetiletí pod politickým diktátem, okupací USA, jenž kdysi podepsal Adenauer. Jejich nenávist – za dozoru “velkého bratra” , bude VŽDY směřovat na Východ, tak, jak tomu bylo v posledních cca 1000-ci letech …

Milan h
22. 3. 2022 17:35
Odpovědět  Kolem

ja kdyz vidim jaka je mlada generace tak si myslim to same co Delon uz nebudu se muset divat na to jak bude clovek cloveku vlkem

Evix
22. 3. 2022 17:50
Odpovědět  Kolem

To samé se dělo v Německu ve 30.letech. Ten nástup fašismu je jen pomalejší, protože nechtějí rozumné lidi plašit.
Sledovala jsem ukrajinské a ruské krejčové, po nástupu operace ruské armády ty Ukrajinky tvrdily, že na Ukrajině nejsou Náckové, nejsou tam fašisté a že je Rusko sprostě napadlo. Jedna je z Krivoj Rogu a druhá s Dnětropetrovska.
Ukrajinky z Luhanska a Donecka jim odpovídaly, že jen nechtěly vidět co se děje na jihovýchodě. Strhla se tam vždy šílená hádka a komentáře vyply.

ladik
22. 3. 2022 18:27
Odpovědět  Kolem

Je to k uzoufání, ale máte pravdu.

TAK
23. 3. 2022 06:51
Odpovědět  Kolem

ONO TO MOC dLOUHO NEBUDE TRVAT: fijalová sebranka” tento stát ROZVRÁACÍ AŽ SE ČESKO rozpadne!

jirka52
22. 3. 2022 12:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Šándor má velmi rozumné a vcelku objektivní názory. Když jsme podobné myšlenky o vměšování USA, neutralitě, polofašistických praporech, vraždění na Donbasu, nutnosti jednání k ukončení války prezentovali na Novinkách.cz, tak jsme dostali “ban” navždy! Ale musí si všichni uvědomit, že jednají v rozporu s Ústavou ČR a už se formuje právní opozice s trestními oznámeními. A pokud se zjistí, že není nutné v tomto případě dodržovat právní a ústavní pořádek, tak je to znamení, že to nebude nutné ani v jiných případech a nastane “chaoz” !!!

Neguš
22. 3. 2022 13:38
Odpovědět  jirka52

Souhlasím,že představitelé médií nejsou hloupí,ale tím hůř,protože jim sedí označení superpsychopati;toho se jen tak nezbaví. Dostat se z tohoto bahna pomůže určitá forma násilí – po dobrém to určitě nepůjde !

Milan
22. 3. 2022 14:18
Odpovědět  Neguš

Řekl bych, že Andy je v tomto směru příliš optimistický. Kdyby řekl že nejsou nevzdělaní, bral bych to, ale hloupí? Vždyt hlu-páků je mezi “vzdělanci” jak naseto!
Co je platno hl-upákovi když získá vzdělání ale postrádá kritické myšlení? A bez něj je za jménem před jménem otitulovaný vzdělanec hlupec na úrovni obecniho bl-bečka – viz -iala, -ekarová, -emcová, -etříček, -akušan – -árta ne, ten je hochštapler, stejně
jako -abiš a spol.-, a další a další. (Těmi pomlčkami matu -enzora hostitele pokecu, neb mi tvrdě šlape na přezky a já pak musím pracně měnit nicky)

Milan h
22. 3. 2022 17:46
Odpovědět  Milan

kdyz si vzdelany tak to neznamena ze si aj chytry enom v politice co je hlupaku

Stanisla
22. 3. 2022 14:05
Odpovědět  jirka52

Pán Šandor začíná pomalu obracet, resp. uvádí některá fakta a argumenty i z druhé strany mainstreamu. Jako bývalý šéf zpravodajců musí na 100% vědět, co se ve skutečnosti na Ukrajině děje a jaké jsou historické příčiny současného konfliktu.

Kolem
22. 3. 2022 16:10
Odpovědět  Stanisla

Pomalu obracet ??? Ten týpek klidně otočí o 180° – dělá to pravidelně. Navíc sám patří k relativně umírněnému křídlu demagogů, fabulátorů, žvanilů, a vůbec toho ksindlu, který fanatisuje tupé davy. Jak jen otočil za ty cca 3 týdny, neřku-li za 3 měsíce… Žvanil, co glorifikoval, a stejně neustále glorifikuje ( pokud se mu to hodí ) ukrošské nácky bez mrknutí oka … Je naprosto úděsné, CO, respektive KDO je v tomto bordelu brán za “nositele objektivního pohledu”, panebože…

Milan h
22. 3. 2022 17:44
Odpovědět  jirka52

ja sem dostal dozivotni ban za to ze sem upozornil na to ze nebyla otevrena diskuse v clanku o cikanech dostal sem tyden tak me to nasralo ze sem cenzorovi napsal co si o nich a jejich novych majitelich cnbc myslim no a mam to dozivotne nejvic sem byl na Hlavnych Spravach tam to bylo perfektni az je zrusili demokraticky su zvedavy jak dluho bude trvat hra na demokracii ktera ji neni

ladik
22. 3. 2022 18:44
Odpovědět  Milan h

Buržoazní demokracie funguje jen tehdy, když nemyslící masy jdou radostně do otroctví. Jakmile se objeví zádrhel a rozpory vlastní tomuto systému se zostří, nastupuje fašismus, který je potenciálně stále přítomný u podstaty této společnosti.

Pavel
23. 3. 2022 10:08
Odpovědět  ladik

Lépe jste to nemohl říci. Toto je celá podstata tohoto systému. Díky.

Kolem
23. 3. 2022 14:36
Odpovědět  ladik

Ale i ten fašismus, či nacismus, jsou důkazem, že liberální kapík funguje – jde pouze o jeho vývojová stádia, tváře, podoby. Skutečnou hrozbou, skutečným strašákem a skutečnou nestvůrou , je pro tržního ranaře, chcete-li buržuu, bolševik … To je smrtelné nebezpečí, kvůli kterému Kapík podpoří všemi možnými prostředky kohokoliv a cokoliv. A nedej bože, pokud máte na svém dvorku k dispozici suroviny, jenž nechcete “věnovat” za páč a pusu…

zdena
22. 3. 2022 14:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Malinká perlička – rusofobie jde tak daleko, že mi ani po imternetu neprodali NOTY! starých ruských lidových písní….. a mimochodem jsem se tam i dočetla, že do Ruska a Běloruska zboží nezasílají…. říká se : “Inter arma silent musae “….. ale takhle múzy umlčovat je vážně už stupidní……

Kolem
22. 3. 2022 16:17
Odpovědět  scipio

Chtěl tzv.český volič změnu ??? Chtěl – a má ji. A zaslouží si ji. To je panečku v reálu odhodlaných nácíčků, to to tryská, na se přímo soutěží v tom, kdo bude větší hajzl, debil a mentální kripl. A páč to vrchnost ví, vidí, utáhne znovu šrouby, a český plebs zabije blahem, napráská vlastní matku, a spokojeně bude rypákem rýt klidně v asfaltu, jen když ucítí cestovné okovanou botu. Jakékoliv milosrdenství potrestá ihned zradou, falší a defraudací – prostě tím, co umí nejlépe. A zároveň si “vybere” stejně kvalitní reprezentanty, zástupce …

Milan h
22. 3. 2022 16:41
Ohodnotit příspěvek :
     

ti Rusove ani propagandu nemusi delat staci jim rict pravdu coz neplati o protivnikovi ten lze az se zalyka na pravde by shorel pan Sandor mluvi tak aby si neublizil ale pravdu ne kdyz tak ne celou nebo co si mysli

ladik
22. 3. 2022 18:39
Odpovědět  Milan h

A pak že má lež krátké nohy.

SAM_1459.JPG
TAK
23. 3. 2022 06:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Válka může být ukončena rychle, přináší zkázu a ztráty, ale Putin to absolutně nepotřebuje. 70 procent ruských občanů podporuje svého prezidenta – to je hodně,“ vysvětlil.čEKÁ SE AŽ NĚJAKEJ AMERICKEJ uchyl TO VYPROVOKUJE!!!
Источник: https://deita.ru/article/513021?utm_source=smi2 © DEITA.RU