politika

Co měl Kostěj Nesmrtelný za lubem?

Vladimir Ovčinskij

O projevu Kissingera v Davosu – 2022

Svět je zvyklý, že každé vystoupení věčně živého Henryho Kissingera (nebo podle tradice ruských lidových pohádek Kostěje Nesmrtelného) se okamžitě stane celosvětovým hitem a je diskutováno všemi politology. Stalo se tak i s jeho projevem v Davosu – 2022.

Jak je známo, varoval Západ před pokusy porazit Rusko. A zároveň řekl, že je nutné přinutit Ukrajinu, aby v blízké budoucnosti vstoupila do jednání za podmínek Ruska.

Proč to vlastně řekl? A proč právě teď?

Vysvětlovat to lidskou touhou po dosažení míru by bylo prostě směšné. 

V Kostějovi nikdy nebylo nic lidského. S jeho ďábelským instinktem a stejně ďábelskou brilantní předvídavostí vidí Kissinger dohlednou budoucnost. A ta zdaleka není ve prospěch těch, kteří si přejí „porazit Rusko na bitevním poli“.

Dokonale chápe, že žádný neo-Lend-Lease problém zachování Ukrajiny nevyřeší. A porazit jadernou mocnost je NEMOŽNÉ. 

Proto se za prvé – snaží udržet ta území, která ještě nejsou pod kontrolou Ruska. 

Za druhé – se snaží zabránit válce Ruska s Polskem, Moldavskem, Finskem, bývalými sovětskými pobaltskými státy, jejichž porážka, aniž by NATO vstoupilo do přímé války a i s jeho vstupem, je v každém případě nevyhnutelná. Opět kvůli tomu, že je NEMOŽNÉ porazit jadernou velmoc. 

A za třetí – jako hlavní architekt sbližování USA a Číny v 70. letech minulého století s cílem odtrhnout Čínu od bývalého SSSR, kategoricky dělá vše, aby nyní v důsledku vývoje v Evropě, zabránil skutečnému VOJENSKÉMU SVAZU dvou velkých zemí.

Přání a touhy Kostěje jako hyperglobalisty, tvůrce americké politiky za posledních 50 let, jsou zcela pochopitelné a zaslouží si pozornost.  Kissingerovi se ale tentokrát jeho plány nepodaří uskutečnit.

Faktor 1. Současný prezident Ukrajiny NIKDY nepřijme návrh Kissingera. V Davosu řekl pravý opak – požadoval, aby Západ zvýšil sankční tlak na Rusko. Žádné náznaky míru ve prospěch Ruska od něj nepřicházejí. Ostatně chápe, že i náznak v tomto směru pro něj znamená FYZICKOU SMRT, tedy LIKVIDACI ze strany jeho „spolubojovníků“ a chráněnců nacistů. Není náhodou, že v Davosu Zelenskij mluvil o svém možném zničení. Zřejmě mu již tým Kostěje předložil návrhy na mír s Ruskem.

Faktor 2. Proč by nyní mělo Rusko přistoupit k přízračnému míru s Ukrajinou, dokonce i za podmínek anektování území, která jsou pod kontrolou? Pokud relativně brzy bude možné hovořit o kontrole nad celým územím Ukrajiny.

Faktor 3. Čínský. Sbližování obou jaderných velmocí postupuje tempem, které ještě nikdy nebylo.  RYCHLE – VOJENSKÉ, EKONOMICKÉ, FINANČNÍ SVAZY V PLNÉM POROZUMĚNÍ TĚCHTO SLOV JSOU NEVYHNUTELNÉ. Ať už to Kissinger chce nebo ne.

Co dále? Nová architektura světa, která má ke snům Kostěje daleko.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/39Y2Pzq

sdílet na

7 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
anonym
26. 5. 2022 02:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelensky uz to ma spocitane. Je spousta azovaku, co byli jinde, nez v Mariupolu, zustavaji na svobode, a dobre si vsimaj, jak se zachoval k jejich kolegum. Ani v Londyne jim neunikne.

Ladislav
26. 5. 2022 06:45
Odpovědět  anonym

Bravo Rusko, jen postupujte dále na západ.

slav
26. 5. 2022 13:54
Odpovědět  Ladislav

čomu prehlasuješ bravo … tej totálnej naivnej stratégii, ktorá rusom zlomila skoro väz a stála Rusov tisícky kusov techniky, ale hlavne padlo nezmyselne pri Kijeve tisícky mužov čo značne zdecimovalo a oslabilo nasadené Ruské sily … a Donbas – ten bol tri mesiace nezmyselne ničený a zničený bombardovaním … a mohol byť relatívne rýchlo oslobodený, viď postupy Luhanských a Doneckých počas prvých týždňov, kedy Rusi krvácali pri Charkove, Sumy a Kijeve namiesto pomoci Donbasu …
a samotná demilitarizácia – tú mohli robiť aj bez vstupu vojsk na UA “kalibráciou” a letecky ako to aj robia teraz
denacifikácia je skôr problém EU, Polska , Pobaltia a Slovenska ako Ukrajiny …

26. 5. 2022 14:55
Odpovědět  anonym

To má.

Pijack
26. 5. 2022 08:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Je zcela zřetelné a události za posledních 8 let to dokazují, že Ukrajina jako samostatný stát neměla vůbec vzniknout. Nikdy v historii nevzniklo NIC, co by Ukrajinu k tomu opravňovalo. Opakuji – OPRAVŇOVALO. Tato země byla vždy součástí Ruska, ať se to líbí idiotům v EU a NATO či nelíbí. Vznik tohoto umělého státu byl rafinovaný a podlý projekt Deep State a globalistů. Oháněli se slovy “svoboda, mír, demokracie, prosperita”. Po 20 letech se ukázala podstata tohoto podlého aktu. Propagandistická slova se stala fraškou. Na Ukrajině nic z toho nezavládlo a nakonec se stala provokací vůči partnerovi v té době. Ano, opět zde zaúřadovala židovská lživá a úhybná strategie – v té době bylo totiž Rusko partnerem. Před 20 lety nikdo netušil, že dynastie v USA svůj plán uskuteční. Vyrobili Ukrajinu jako záminku, nikoliv jako prosperující stát. Jestli tomu ještě dnes nikdo nerozumí, je slepý a hluchý. Nikde jinde by se totiž oprašování nacizmu tolik nedařilo, jako právě na Ukrajině. Zkuste založit nacistickou armádu někde ve Francii, nebo Belgii. To by bylo kvílení a kvičení sluníčkářů !!!:-) Takže jak to udělat? Ukrajina se jako sousední region Ruska velmi hodila, protože to není tradiční stát se svými vývojovými atributy. Proto byl stvořen a Rusko bohužel této návnadě uvěřilo. To není chyba. Chyba by byla se nepokusit tuhle podlost narovnat do tradiční roviny. A to dnes Rusko dělá. Ještě by mohlo těm gaunerům z Deep State za tento podvod přidat prémie… koneckonců ty indicie jsou.

ankmorpo
26. 5. 2022 13:06
Odpovědět  Pijack

ale vždyť jste si odpověděl sám, ukrajina vznikla v této hře na dekády a staletí jen za jediným krátkým účelem vytvořit snadno a levně bandu pomatenců a zaútočit s ní na východ, na vzniklém chaosu vydělat ( ne peníze, ty tiskneme sami) ale pozice a závazky

Janka
26. 5. 2022 16:41
Ohodnotit příspěvek :
     

tak podla mna je hlavny faktor 4. prekonfigurovanie svetoveho financneho systemu. To sa neda zrealizovat rychlo a keby Rusi vyhrali konflikt za mesiac (a aj keby dokonca ich Ukrajinci vitali s oslavnymi letakmi), tak velmi rychlo by sa vsetci chceli vratit k tomu, co bolo. Ale kedze toto je jedinecna prilezitost, tak to Putin urcite nepusti tak lahko z ruk.Pretoze to budu argumentym preco sa pripoja do ich sveta aj dalsie krajiny, ktore budu obchodovat v rubloch/juanoch, Europa ako krajina bez energetickych ci kovovych zdrojov bude nekonkurencieschopna, USA budu zaplavene dolarmi, ktore vyemitovali do cudzich krajin a tie sa toho budu zbavovat, aby im ich v sekundarnych sankciach nezmrazili. Zmena nastavenia devizovych rezerv a washingtonskeho dohovoru, dedolarizacia. Ale show bude pokracovat…nie nadarmo Kissinger varoval, ze este dva mesiace a bude to nezvratne