politika

Bunkrový diktátor Trudeau vrhl vojska na pokojné demonstranty. Konec kanadské svobody

V Kanadě diktátorský režim Trudeaua přistoupil k čistkám pokojných demonstrantů, kteří se dopustili řady chyb – umožnili Trudeauovi, který se skrýval v tajném bunkru, nadále vládnout zemi a nepřevzali úřad starosty Ottawy. Nyní diktatura přechází do útoku.

Konec kanadské svobody

Kanadská policie zadržela organizátory “Freedom Convoy” Chrise Barbera a Tamaru Leach a otevřela více než 100 kontrolně-propustných stanovišť v Ottawě. Úřady doufají, že těmito opatřeními „okamžitě“ ukončí protestní hnutí proti vládě Justina Trudeaua, které již několik týdnů spoutává hlavní město země, píše The Washington Post.

Kanadská policie začala zatýkat organizátory Freedom Convoy. Krátce předtím orgány činné v trestním řízení slíbily, že „okamžitě“ ukončí demonstrace, které na několik týdnů „paralyzovaly“ Ottawu, píše The Washington Post.

Mluvčí Freedom Convoy Dagni Pawlak potvrdila zatčení vedoucích organizace Chrise Barbera a Tamary Leachové. Poslední jmenovaná byla podle ní zadržena na základě obvinění z „napomáhání a podněcování k chuligánství“.

Den předtím ve videu zveřejněném na sociálních sítích uslzená Leachová předpověděla, že ji „nevyhnutelně“ čeká zatčení a možný pobyt ve vězení. Přesto vyzvala lidi, aby se přidali k protestnímu hnutí.

“Musíte vědět, že se nás snaží vyprovokovat… zítra uvidíme a jsem připravená na cokoliv. Nebojím se a udržíme obranu,“ řekla Leachová. “Byla to opravdu šílená jízda… jen chci, abyste zůstali silní.”

“Je čas se rozejít,” vyzval demonstranty, kteří stále nepodléhají nabádání úřadů, šéf ottawské policie Steve Bell. “Váš čas v našem městě skončil a musíte odejít.”

Donucovací orgány budují perimetr kolem Ottawy a plánují vytvořit “bezpečnou zónu” v hlavním městě, řekl Bell. Do tohoto velkého oploceného areálu budou mít přístup pouze místní obyvatelé, dělníci a policie.

Před zatčením vůdců Konvoje svobody bylo ve městě otevřeno více než 100 kontrolních stanovišť. S jejich pomocí se úřady snaží vyhnout dalšímu přílivu demonstrantů, zejména v předvečer dlouhého prázdninového víkendu, vysvětluje publikace.

Shluk policistů v centru Ottawy nakrátko přerušil troubení klaksonů a hudbu, která zde téměř bez přerušení hrála od začátku ledna. Ale demonstranti, kteří jsou proti covidovým omezením a vládě Justina Trudeaua, pokračovali v protestech.

Policisté rozdávali letáky upozorňující na trestní stíhání a možné zabavení vozidel. V reakci na to řidiči kamionů a jejich spolupracovníci na Kent Street poradili strážcům zákona, aby své stížnosti a pokuty poslali na místní toaletu.

Jeden z demonstrantů, 40letý farmář z Toronta Dave Langill, publikaci řekl, že mu policie udělila pokutu 79 dolarů za nelegální parkování. Někteří chtěli koupit jeho účtenku za pokutu jako suvenýr, ale muž řekl, že doufá, že ji použije v potenciálním soudním sporu kamioňáků s vládou.

Tento týden se Trudeau stal prvním kanadským premiérem, který se dovolával nouzového zákona  Rozšiřuje pravomoci vlády ovlivňovat protesty a sledovat jejich financování. Banky již začaly zmrazovat účty spojené s “Freedom Convoy” poté, co obdržely seznam jmen od Královské kanadské jízdní policie, poznamenává The Washington Post.

https://russian.rt.com/inotv/2022-02-18/Washington-Post-v-Ottave-arestovali 
https://www.washingtonpost.com/world/2022/02/17/canada-freedom-convoy-ottawa-protest/ – originál v angličtině

Kanadské úřady začaly zmrazovat účty demonstrantů. Uvedla to místopředsedkyně vlády země, ministryně financí Chrystia Freelandová.

„Donucovací orgány si v současné době vyměňují informace s finančními institucemi v Kanadě. Poskytovatelé finančních služeb již na základě těchto informací podnikli kroky,“ uvedl Freelandová.

Dodala, že opatření se týkají účtů a kryptopeněženek.

Bunkrový diktátor Trudeau vyslal vojáky, aby potlačili pokojné demonstranty v Ottawě.

https://bit.ly/36u4ye9
https://bit.ly/3rZJyUE

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel
19. 2. 2022 10:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Tatínkovi Trudeaua by muselo být ze svého synka na zvracení. Toto vše se ale dalo předvídat, po likvidaci socialismu ve východní Evropě mají globističtí plutokraté cestu k diktátorskému vládnutí uvolněnou. Na lidech vlastních národů jim absolutně nezáleží. Je pohání pouze touha po moci a ovládání druhých. Hra na demokracii již dávno skončila, pouze slepí a hluší to nevidí a neslyší. Možná, že to pochopí, až budou pouta těsně svírat jejich horní i dolní končetiny. Díky našemu dramatikovi, který to s lidmi uměl dobře skoulet jsme v tom se všemi až po uši.

David
19. 2. 2022 11:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Nechápu, proč ho armáda policie poslouchají. Jde i o jejich životy a svobody.