politika

“Bouřlivý románek” se chýlí ke konci. Od ukrajinofilie k ukrajinofobii je jen krok

Obyvatelé Varšavy vyšli do ulic polské metropole kvůli velkému přílivu ukrajinských uprchlíků.  Informoval o tom 1. července kanál Readovka Telegram.

Evropské země, především Polsko, které zažilo nejmasivnější příliv migrantů, jsou už ukrajinskými uprchlíky dost unavené. Poláci, kteří vyšli do ulic, skandovali „Tady je Polsko, ne Ukrajina“.

V Polsku se program pomoci ukrajinským uprchlíkům postupně ukončuje. V zemi pro ně končí systém bezplatného cestování. Polští občané od 1. července již nebudou dostávat dávky za ubytování migrantů. 

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv se domnívá, že bouřlivý románek mezi Evropany a Ukrajinci se chýlí ke konci.

“Zuřiví Poláci si vzpomněli na svůj zběsilý nacionalismus. Křičí na téměř čtyři miliony Ukrajinců, kteří se usadili v jejich zemi, že jsou v Polsku. Podobné procesy probíhají i v dalších evropských zemích, které si začaly milostné hrátky s Kyjevem“, napsal na svém kanálu Telegram.

Medveděv zdůraznil, že od ukrajinofilie k ukrajinofobii je jen jeden krok. Podle jeho slov „vyhasínající city nelze znovu zažehnout žádnými přísliby budoucího dlouhého a nerovného manželství“.

Polka krátce o uprchlících z Ukrajiny, servítky si nebere:

“Vy ku.vy, my vás už máme dost! Vykopněte ty zas..né banderovce. My vám ukážeme, co je to polský vztek. Vykopneme vás holýma rukama. Vykopneme vás ze země a dáme vás jako dárek Putinovi vy banderovské ku.rvy. Jeďte k sobě ku.vy. Vyhnat, ven! Chudáci dívky a děti? Tak nešťastní? Tak proč se oni nestarají o své děti, ale jenom nám tady zařizují nevěstince? To je jejich práce – přijet k nám a dělat tady agitaci. Normální lidé zůstali tam.”

Pro Pokec24 přeložila Janina.

https://bit.ly/3R9Cr6z

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
3. 7. 2022 01:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Proč přijdeme do Nebe: „Jeden člověk šel z Jeruzaléma do Jericha a padl do rukou lupičů; ti jej obrali, zbili a nechali tam ležet polomrtvého. Náhodou šel tou cestou jeden kněz, ale když ho uviděl, vyhnul se mu. A stejně se mu vyhnul i levita, když přišel k tomu místu a uviděl ho. Ale když jeden Samařan na své cestě přišel k tomu místu a uviděl ho, byl pohnut soucitem; přistoupil k němu, ošetřil jeho rány olejem a vínem a obvázal mu je, posadil jej na svého mezka, zavezl do hostince a tam se o něj staral. Druhého dne dal hostinskému dva denáry a řekl: ‘Postarej se o něj, a bude-li tě to stát víc, já ti to zaplatím, až se budu vracet.’ Kdo z těch tří, myslíš, byl bližním tomu, který upadl mezi lupiče?´otázal se Ježíš. Zákoník odpověděl: „Ten, který mu prokázal milosrdenství.” Ježíš mu řekl: „Jdi a jednej také tak.”***Chci říci - kam se na nás se-re nějaký milosrdný Samaritán. Samaritán měl z čeho rozdávat, ale my máme sotva trencle na zakrytí našich holých pr-delí a i o ty se s chocholy dělíme. Jásejme bratři a sestry a chvalme vládu svou, neboť jejím prostřednictvím dojdeme spasení. Amen.

Ladislav
3. 7. 2022 06:57

Já bych řekl, jejim prostřednictvím jsme už dorazili přímo do řiti!

Jana
3. 7. 2022 07:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Na naší radnici pořád visí ukrajinská vlajka. Město je plné nadutých, nadřazeně se chovajících Ukrajinců. Mnozí z nich mají super auta. Mají přednost ve školkách, dávají se jim městské byty.
Ukrajinskými barvami vyzdobená škola. Děti nabušené proukrajinskou propagandou, nosí modrožluté frčky na baťůžcích. Mám upřímný vztek. Tohle nedopadne dobře a bohužel se s tím svezou i ti skromní Ukrajinci, kteří tu léta žijí, získali občanství, pracují, odvádějí daně. Ti si vše museli vydobýt, nikdo jim nic nedal zadarmo.

Markýza
3. 7. 2022 10:36
Odpovědět  Jana

U nás už vcelku rozumně sundali ukrajinskou vlajku i z radnice, no hurá. Ukrajinců (a zřejmě i Rusů) tu máme do sytosti, ale chovají se mravně, pilně pracují a pokud vím, tak ve zprávách MP psali, že jeden Ukrajinec dělal kdesi bugr, tak ho umravnili – a je klid.
To já jen aby tu byla taky nějaká lepší zpráva.

Ellis
3. 7. 2022 19:03
Odpovědět  Markýza

Jo, ty hodné Ukroše abychom hledali. U nás ubytovaní v hotelu,chlast teče proudem, vyřvávájí do noci a sousedi se nevyspí! Přijdte si poslechnout na adresu: Cukrovarská 144/60, 19600 Praha-Čakovice,

3. 7. 2022 18:11
Odpovědět  Jana

Až se před vámi, děvčata, stydím. U nás, v Zahradě Čech kde bydlím, je vše v normálu. Aspoň jsem si nevšiml, že by např. Roudnice n.L, Litoměřice, Třebenice, či Lovosice, byly ovlajkované. Možná se někde ojediněle nějaká vyskytuje, ale pochybuji, že bych ji přehlédl.

Ellis
3. 7. 2022 19:04

Buďte rádi, že máte ve vašem kraji ještě hrdost a zdravý rozum!

3. 7. 2022 21:16
Odpovědět  Ellis

Inu, selskej kraj, selskej rozum.

Markýza
4. 7. 2022 17:47

Něco na tom bude – my jsme taky selskej kraj.

Mac
3. 7. 2022 07:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Problém současné doby je v tom, že se spousta věcí díky tuposti a nevzdělanosti novinářů přehání až do úplného extrému. Pokud někdo někomu něco vnucuje … třeba jen názor … vždy hrozí nebezpečí, že výsledek bude zcela opačný, než byl záměr …..

Albi
3. 7. 2022 09:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Upřímnou soustrast Polákům.
“Polští občané od 1. července již nebudou dostávat dávky za ubytování migrantů”.
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.
Dávky jim sice vezmou, ale migranty jistě ponechají.

Jsem zvědavá, jestli a kdy seberou dávky za ubytování (často jim je ani nepřiznali) našim blbým občanům, ale rozhodně to bude dřív, než ukrajinským migrantům.
Jo jio – nechoď Vašku s pány na led……

A vůbec – měli bychom naslouchat spíš moudrosti a zkušeností našich překů, uložených v příslovích, úslovích, pořekadlech.

Pavel
3. 7. 2022 10:11
Odpovědět  Albi

Když řvali v roce 1989 Gusto, už je tu husto, asi nečekala většina, co se stane. Upřímně říkám, že já ano. Měl jsem toho tolik přečteno, že jsem ani na západě být nemusel, abych pochopil, co je kapitalismus zač. Ono ale mýliti se je lidské. Dnes je spíš odvážné a skutečně hrdinné si přiznat, já jsem se mýlil. Gusto, jaká škoda, že tu bylo husto, že ty kteří chtěli rozkrást to, co generace předtím vybudovaly jsme neklepli přes prsty. Už se stalo a je to pryč, ale stále je možnost říci, jak to říká pan Ladislav, zlatí komunisté.

Markýza
3. 7. 2022 10:38
Odpovědět  Pavel

Ale to je pořád o těch iluzích, jak jsme se o to přeci bavili jinde. No a teď lidi o ty iluze přicházejí, což bolí – ale dobře že tak.

Markýza
3. 7. 2022 10:37
Odpovědět  Albi

No, tak to my si nejenže necháme migranty a nejenže jim necháme dávky: my dokonce budeme dávat dávky i těm, co si pro ně jen přijedou a pak zas hurá do Užhorodu.

Albi
3. 7. 2022 16:24
Odpovědět  Markýza

Tak tak.
Nic nezahřeje srdce a duši víc, než charita, kterou odnáší (platí) jiný,

Gales
3. 7. 2022 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Tu je Česko…. Tu je Česko..

Gales
3. 7. 2022 10:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Host do domu,hůl do ruky… Říká jedno přísloví.

Markýza
3. 7. 2022 10:39
Odpovědět  Gales

Rusové mají přísloví trochu mírnější. Říkají, že ryba a host na třetí den smrdí.

me2d44
3. 7. 2022 12:24
Odpovědět  Markýza

No na Moravě to Valaši říkají naopak tvrdším způsobem: “Hosť do domu, čagan do ruky” – stačí si jen pustit starší “komunistický” seriál “Valaško sa súdí” – narazil jsem na něj a okamžitě jsem si ho stáhl – pamatuji si ho z dob svého mládí….

zdena
3. 7. 2022 13:57
Odpovědět  Gales

… a ještě : Ryba a host třetí den smrdí…..

Pavel K
3. 7. 2022 16:39
Odpovědět  zdena

Jó, to máte pravdu, všeho moc škodí i vůl ví kdy má dost.
Je dobré ji už po dvou dnech ukázat, kde je koupelna. 🤣
No nic je ta neděle všichni jsou moc vážní, tak jsem chtěl být humorný.
Kdyby jste nezmínila tu makrelu, tak by mě to ani nenapadlo.To víte, léta praxe no. 😂🙋‍♂️

Ladislav
4. 7. 2022 07:15
Odpovědět  Gales

Vítejte, my k vám taky nechodíme!

janle57
3. 7. 2022 10:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Každý přece ví,že Polsko je největší evropská žebrota,důchodci tam svítí jen o sobotách
a nedělích a k obědu si vaří pár shnilých brambor na Primusu,ta jejich solidarita
s další žebrotou rychle skončila a lidé už jim to tam dávají patřičně najevo.Takže tihle
ušišlanci nepřišli na nic lepšího než se s Ukrajinou spojovat,všechno v Evropě začíná
jet podle rčení: “Čím hůř,tím líp” snad se brzy něco k lepšímu změní !!

3. 7. 2022 14:38
Odpovědět  janle57

Ono záleží na úhlu pohledu. Strategické zásoby potravin mají na dva a půl roku – my na den a fous. Z tohoto úhlu pohledu patříme mezi největší žebrotu Evropy my. Polsko jako hyena Evropy odpovídá, ale žebrota určitě ne. Třešničkou na dortu, která tu hyenu na jedné straně, a žebrotu na druhé, potvrzuje, je pak fakt, že právě Polákům jsme už prodali většinu letošní úrody “nastojato” a už předsjednávají i odkup úrody příštího roku.

Helena
3. 7. 2022 12:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně. I u nás máme Ukrajinců plné zuby. Ne nadarmo se říká Fialova ukrajinská vláda.

Frank
3. 7. 2022 13:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak pšonci už mají ukrošů plné zuby? A jak dlouho bude u nás tvrat ta falešná láska k těm arogantním a nadutým “uprchlíkům”?

Pavel K
3. 7. 2022 13:55
Odpovědět  Frank

Máte pravdu, sebevědomí z nich jen srčí. Ono je to ale taky dáno tím, že jde povětšinou o mladé lidi. Však naše mládež je taky namistrovaná jak sswyňa a blbá aý to práská vratama od stodoly.

Albi
3. 7. 2022 16:32
Odpovědět  Pavel K

Jak se říká, “každý svého štěstí strůjcem”, ale co ta menšina, která o takové štěstí nestojí, když rozhodující většina je lhostejná?
Už nevím, kdo napsal slova:

Neboj se nepřátel, v nejhorším případě tě mohou zabít.
Neboj se přátel, v nejhorším případě tě mohou zradit.
Boj se lhostejných – ti nezabíjejí a nezrazují,
ale jen s jejich mlčenlivým souhkasem
existuje na světě zrada a vražda.

Pavel K
3. 7. 2022 19:06
Odpovědět  Albi

👍 👍 👍 🙋‍♂️

Ellis
3. 7. 2022 18:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Stále se propaguje pomoc zde: https://www.facebook.com/groups/711354633199053 – a negativní komenty se hned mažou!!! Jak pak získat objektivní pohled na celou situaci? U nás se povalují matky s dětmi romského vzhledu a obec shání brigádníky na jejich obsluhu a úklid….Ti se odtud nehnou!

4. 7. 2022 16:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Upřímně mám velké problémy si zařadit Polsko. Jen to jejich pokrytectví ve vztahu k rozpoutání války, na kterém měli lví podíl. Leden 1934 polský maršál Piłsudski podepsal smlouvu o neútočení s nacistickým Hitlerem. Březen 1938, Polsko podporovalo Hitlera, když provedl rakouský anšlus. Březen 1938 Polsko vydalo Litvě ultimátum a připravilo se na ni zaútočit. Nestalo se tak jen díky SSSR a Francii. 17. března 1938 Sovětský svaz oficiálně prohlásil, že je připraven bránit Československo před německou agresí. Prohlášení bylo učiněno u velvyslance Československa, stejně jako v Paříži a Londýně. Polsko rozhodně odmítlo pustit sovětské jednotky na pomoc Československu. 12.5.1938 Lidový komisař zahraničních věcí Litvinov se setkává s ministrem zahraničí Francie Bonnetem, požadující okamžité zahájení sovětsko-francouzských konzultací o otázkách přímé pomoci Československu v případě německé agrese, včetně otázky koordinace přechodu sovětských vojsk přes Polsko a Rumunsko. Polský velvyslanec v Paříži sděluje velvyslanci USA, že pokud se SSSR pokusí projít Polskem, Polsko mu okamžitě vyhlásí válku a sestřelí sovětská letadla. 22.09.1938 Polské ultimátum ČSR. 1. října 1938 Polsko ve spolupráci s Hitlerem odřízlo Těšínsko od Česka. 5. září 1939Polská vláda uprchla z Varšavy a byla internována Rumunskem. 5. září 1939 přestalo Polsko jako stát existovat.

4. 7. 2022 16:07
Odpovědět  pavelpe

Podle doložených dat z německých archivů bojovalo na straně Třetí říše asi 945 tisíc Poláků – téměř milion! Na straně SSSR bojovalo 330 000 Poláků. 1946 proběhl v Polsku největší „židovský pogrom“ v Evropě. Mnoho přeživších holocaustu bylo zabito. TOHLE JE NOVODOBÉ POLSKO.
Je vidět, že se vrací ke svým kořenům – tedy minimálně velkých sympatizantů nacistického režimu. Koneckonců to dokazují každodenním jednáním vůči nacistickému systému na Ukrajině.